Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Обмяна на опит  (Прочетена 1412 пъти)
Amaranth
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « -: Декември 14, 2009, 13:23:49 »

  В тази тема предлагам всеки, който има нужда от някаква помощ и изпитва затруднение да се справи с нещо или пък му трябва някакъв съвет, тук да си задаваме въпросите и всеки да сподели той как се справя в дадената ситуация.

  Аз имам нужда от съвет относно ученето, защото изпитвам огромни затруднения с това - мразя да съм в някакви рамки и да ги следвам... и колкото и да се бунтувам срещу това, се налага да уча (имам предвид за изпити). Как да направя така, че да не бъде досадно задължение това?
  Ще се радвам, ако ми помогнете с някакви съвети. Благодаря ви предварително!!!  
  « Последна редакция: Декември 14, 2009, 15:29:52 от delfin » Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Декември 14, 2009, 13:39:06 »

  Харесва ми темата, и с радост ще пиша в нея  Готин

  Относно учението ти изпратих лично съобщение Усмивчица
  Активен

  giti
  Гост
  « Отговор #2 -: Декември 14, 2009, 16:18:10 »

  Ако трябва да съдя по себе си относно ученето, за да ти дам съвет...Е ще ти кажа, че със зубрене няма да успееш никогаш! Аз поне не мога. И в училище и в университета, и всичките 7 езика, които съм научила съм успяла единствено по зрителна и слухова памет. Откривам си начини, които да ми доставят удоволствие, когато уча. Ще ти дам пример с езиците и за да съм по-изчерпателна, ще си спомня как съм учила последният език- шведския: Преди 4 години, когато дойдох тук единственият начин да науча езика беше с гледане на филми, които имат шведски субтитри, гледане на новините и... анимационни филмчета- мн. обичам анимации Ухилен Към днешна дата, вече говоря изключително добре шведски, но ми остана 1 проблем:  Има малко граматика, която няма правила, които да определят промените напр. окончание или спомагателна дума, която да подсказва как да се промени думата- трябва да се наизустят тези неща... Е да ама аз не мога и допускам грешки в това. И макар и тези думи, които подлежат на тази промяна да са мн. малко едва 10, аз съм научила само най-често използваните от тях, които са 2...
  Та представи си! Научила съм цял един език и то доста добре, а 8 думички не мога да ги наизустя как се променят в изречението Тъжен
  Мисля, че това е проблем на всяко 1 индиго- трябва да има желание и удоволствие в учението, иначе нищо не става....
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #3 -: Декември 14, 2009, 19:58:28 »

  На кого ли му се учи за изпитите.Като бях студент не малка част от колегите ми вероятно не пипваха лекциите,освен ако не с цел пищови:).Но не може само да си клатиш краката и да искаш да постигнеш нещо.За да си вземеш изпитите е нужно и да си прочетеш лекциите,освен ако не запомняш всичко на самата лекция.Както спомена giti,има ли желание и интерес,то тогава е по-лесно.Все пак се предполага,че човек учи това,с което иска да се занимава занапред.
  Amaranth,според мен помисли си отново дали това,което учиш е това,което искаш да работиш.Всеки си има начин на учене,открий кой е твоя.
  Активен
  JoanMihaylov
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37

  « Отговор #4 -: Декември 14, 2009, 20:16:15 »

  Ицко е засегнал най-големия проблем, поне лично според мен. Именно неориентираността на повечето студенти. Те знаят, че трябва да учат, обаче нямат си и идея какво точно.

  1. Човек трябва съвсем отговорно и сериозно да избере насока и специалност.
  2. Да реши дали ще я учи тук или в чужбина.
  3. Да избере висшето учебно заведение, което е оптимално за него. Тоест да прецени реално, къде му се учи, но и къде ще го приемат.

  Иначе за всичко съм съгласен, освен че понякога и по 3-пъти да си четеш лекциите и да си ходил, пак не стига. Сигурно зависи от целите, които си си поставил.
  Активен
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #5 -: Декември 14, 2009, 23:58:06 »

  Благодаря ви на всички за мненията!!! Усмивчица И напълно съм съгласна с вас.
  За мен също е много важно това, което уча да представлява интерес за мен, иначе никакъв шанс за запомняне. И мисля, че правилно съм се ориентирала, но много ги мразя тези калъпи, в които всички се опитват да ни вкарат и то не само за образованието се отнася. Проблемът ми е, че дори и да имам към нещо интерес... се бунтувам срещу начина, по който ни налагат да влезем. И за това ви питам дали вие си имате някакви техники или упражнения и как процедирате, когато се чувствате по този начин - да харесвате нещо, да ви влече, но да се "бунтувате" същото време.Усмивчица
  « Последна редакция: Декември 15, 2009, 20:25:12 от delfin » Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  Icko
  Гост
  « Отговор #6 -: Декември 15, 2009, 20:07:39 »

  Аз не мисля,че ако нещо ти е интересно и те влече,то ще има причина за бунт.
  Аз имах толкова странични предмети,от които няма особена нужда,защото едно,че са странични,а също не се научава много като цяло.Учил съм ги,но без да се напрягам и да гоня висок успех.
  Сама определи за себе си,Amaranth как ще постъпваш.
  Активен
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #7 -: Декември 20, 2009, 23:11:25 »

  Благодаря на всички за отговорите!!!
  Моят следващ въпрос е как пречиствате домът си или стаята, в която сте, от насъбрала се негативна енергия? А самите вас?
  « Последна редакция: Декември 20, 2009, 23:43:26 от delfin » Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  delfin
  Гост
  « Отговор #8 -: Декември 20, 2009, 23:45:45 »

  Един прост пример - Взимаш светена вода и с малко стръкче чимшир или босилек наръсваш из стаята или по цялата къща. Може чимшира и да си го вържеш с червено или бяло конче, но не е от значение толкова.

  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #9 -: Декември 20, 2009, 23:53:14 »

  Ако може да допълня, че освен действията и предметите, които Делфи е изброила, също е и от голямо значение позитивните мисли! Няма и да е лошо, ако човек си намисли някакви думички, които да изрече на глас. Ако ви е трудно мисленето в този момент, може да използвате някоя молитва, но папагалската работа винаги е по-слаба от собствените думи. Разбирасе, ще е най-добре да се отложи за момент, в който мисленето на такива "заклинателни думички" е на лице. Дано да съм помогнала!
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #10 -: Декември 21, 2009, 18:40:33 »

  Също и здравец става.
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #11 -: Декември 21, 2009, 23:08:11 »

  Знам начина със солта-понеже е кристал и попива негативната енергия.
  Вечер оставяш в средата на стаята, купичка с една шепа сол и я оставяш вечерта да стои и на другият ден я изсипваш в мивката... и туй то. Ухилен
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  AIA
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 88


 • Град: Земя
 • « Отговор #12 -: Декември 21, 2009, 23:41:05 »

  Наскоро четах нещо което ми стана интересно , за изчистване на отрицателната енергия от тялото на човека . В порцеланова чиния се слага сол и в нея се поставят пръстите на ръцете . Чуствало се как тялото се отпуска и движението на отрицателната енергия през пръстите  как излиза . Но не съм го пробвала .
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #13 -: Декември 22, 2009, 00:03:31 »

  Заради кристалите, но има и по-лесен начин сам човек да се изчисти от негативноста в него- водата. Водата е страшно пречистваща и ако човек иска да изхвърли неприятните усещания от себе си, му трябва само един душ. Просто докато е под душа да си представи,че обливащата вода отмива всичко негативно в него и отива в земята заедно с падащата по земята вода. Не случайно хората се чувстват свежи след като се изкъпят и са заредени с енергия.

  Поста ти ме подсети за тази техника Усмивчица и се надявам да свърши работа на някой... това са най-лесните и ефикасни техники за изчистване на негативизъм в човека или около него, за които се сещам.
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright