Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За моето дете.  (Прочетена 2217 пъти)
Боряна
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Декември 11, 2009, 15:23:42 »

Здравейте на всчки,много се радвам,че ви открих.От доста време искам да разбера доста неща за сина си и може би с ваша помощ ще се науча да го разбирам по добре.Да почна от начало.
Майка съм на две момченца,Йоан на 6 години и Симеон на 2 и половина.Става въпрос за Йоан,мам няколко случки с него.които много ме стресират,понякога дори натъжават.Той е едно много добро и усмихнато дете,но трудно създава приятелства,често ми казва,че просто му е скучно да играе с тях.Има си кръг от деца и до там.Нови дца трудно допуска до себе си.
В градината и дори в къщи е доста муден и дори флегматичен,от друга страна е толкова динамичен и бър,че чак не ми се вярва.Кара ски като хала а за да се облече му коства егати усилието.
За сънищата му също искам да разкажа.Незнам какво сънува но има нощи в които почва да вика на съм,крещи буйства дори,целия е потен и ако се опитам да го сложа да си легне,става страшно.Разхожда се в стаята и сякъш се кара с някой,много силно плаче.След това просто си ляга и заспива хлипейки свит на кълбо,сякъш се пази от нещо.На сутринта не казва и дума,когато му разкажа какво е станало той ми се хили и иска да си гледа детското.Имам още много неща,които мога да разкажа за Йоан но в момента немога.Благодаря ви че сте тук,имах нуждата да споделя това с някоко,който няма да ме гледа неразбиращо.
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #1 -: Декември 11, 2009, 16:51:19 »

Здравей Боряна! Форума ни е много хубав. Може би е добре да поразгледаш темите за децата. Сигурно ще намериш нащо, което да ти е от полза.
Също мисля, че е хубаво да разговаряш с детето си, веднага след събуждане. Да разкаже съня си и да  получи успокоение от теб. Да не се страхува. Научи го на една молитва. Има такава за деца- Усмивчица
http://www.beinsadouno.com/prayers.php?id=106
Активен

Вещичка
Гост
« Отговор #2 -: Декември 14, 2009, 18:29:36 »

Боряна, спокойно  Намигване  Повечето днешни деца са си такива. Синът ми е вече почти на 17 години, но няма приятели - познати има, но само до там. Не излиза от къщи изобщо освен за училище и уроци. Като беше по-малък трябваше да го пердаша за да го накарам да излезе да рита топка  Ухилен  - само като се сетя, че мен ме пердашеха да се прибера в къщи  Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен 
Лично аз не го смятам за странно. Той също има сънища, в които води битки и то постоянно /като беше малък ми ги разказваше/. Сега понякога споменава за дадена случка, че е сънувал, че ще случи и се случва абсолютно по същия начин. Зная, че е индиго. За индиготата мога да кажа, че имат в натала си аспекта на Свещения Войн - Хирон в квадрат с Марс - те са войни и са непримирими /но вие си го знаете/. Синът ми няма точно тази позиция - съвпад е, но е същото...

Тези деца имат нужда от ЛЮБОВ - много любов. И да ги приемем такива, каквито са. Всеки дух прероден на тази планета заслужава уважение, защото не знаем дали нашето дете не е по-висша инкарнация от нас самите и защото живота по принцип трябва да се уважава!

Не се притеснявай за детето. То ще бъде такова каквото трябва да бъде, а ти само трябва да го подкрепяш и обичаш  Намигване
Активен
Iveet
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #3 -: Януари 12, 2010, 14:21:41 »

Здравейте и от мен.
Аз съм тук от съвсем скоро и не съм изчела всичко, но тук за първи път пиша
Незнам да ли сина ми е индиго, но определено притежава доста от писаните качества за тях. Истината е, че трудно общува с връстниците си. Много е странен. Създал си е някакъв негов си свят където всичко е перфектно и отчаяно се опитва да създаде този перфекционизъм и тук в реалността. Сещате се, че това няма как да стане! Много ме боли като се опитвам да му обясня, че това което иска е невъзможно да стане тук и сега. Вчера разговарях с учителката му по математика и тя даде следното мнение за него. " Много е затворен, срамежлив, няма амбиция в него. Днес например само той остана без стол в класната стая. Децата започват да го игнорират. Мисля, че има ниско самочувствие за което трябва да се погрижите Вие. Трябва да стане по -уверен в себе си." За да уточня детето ми е за първа година в ново училеще. Сам си го избра сам се подготви за изпите и го приеха в ПМГ.
От първи клас е такъв странен. Когато разговарям с него, защо не взима участиетой ми казва: " Ти какво искаш да се бутам като тях и да вадя очите на госпожата ли? Аз съм цивилизован човек и си вдигам ръка кротко и спокойно." Това е от първи клас. Класната му беше свикнала с това негово поведение и даже в разговори с нея ми е споделяла че такова дете като него е имала само още едно преди 8 години. Нейното мнение за сина ми беше следното. " Много надарен, с много талант, но просто е напред поне с 4 години от връстниците си и това ще епроблем за него да си намери среда."  Незнам колко е надарен, но знам, че е много мързелив. Отплеснах се много.
Значи, моя страх е, че не мога да общувам с него, не мога да намеря общ език с него. Уж си говорим нормално, но аз все избухвам, когато той не върши нещата както аз бих искала. И сякаш срутвам всичко просто ей така.
Искам съвет от родители на такива деца като предварително Ви благодаря
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #4 -: Януари 12, 2010, 17:13:41 »

Iveet , здравей Усмивчица

Не бива да те притеснява, че детето ти е различно. Вътрешния ни свят е истинския, но за съжаление сега хората не разбират това. Моя съвет е-разговаряй с него, бъдете приятели. Или нека отразява света си в творчество, нещо, което го прави щастлив.
Мързела понякога /не казвам че в неговия случай е така/ идва от това, че мозъка ни работи много по-борзо и стига до инфо и заключения преди другите.
Много е важно да не страда от различието си, а да разбере своята уникалност. Да се харесва. Защото човек, който харесва себе си, харесва и другите.
Тук света не е перфектен, но прави вътрешния ни свят такъв, а именно той е бъдещето.
Сърдечни прегръдки Целувчица
Активен

Неда
Гост
« Отговор #5 -: Януари 12, 2010, 19:47:37 »

Здравей Iveet !
И аз имам син,и това което споделяш ми е познато.Естествено от няколко реда няма как да имам пълна представа,а и аз не съм някакъв специалист за да давам съвети.Затова ще ти споделя това което е помогнало на мен,а пък ти си прецени.
              Аз първо "поработих" върху себе си.Мисля,че ако един родител не е щастлив,ако той е подтиснат,депресиран,ядосан...,това се отразява на взаимоотношенията(дори и ако си мисли че го прикрива).
          Другото нещо,което чух от една психоложка-"Не е важно колко време прекарваш с детето си,а колко качествено е това време".Добре е разговорите да се променят от наставляващи в приятелски,споделящи.При много обтегнати отношения това е много трудно,защото детето вече е свикнало да се настройва предварително в опозиция.Тогава е най-добре да се избяга от ежедневието,някъде извън дома ако може за няколко дни.Тогава е по-лесно да се проведе един приятелски разговор от който най-важното което той трябва да разбере е че каквото и да направи какъвто и да бъде ти винаги ще си му опора и ВИНАГИ ще го обичаш.
           Много е важно той да знае че е обичан.Много е важно той да знае че го приемат такъв какъвто е.Много е важно да бъде оставян да греши,защото най-добрият урок за него не са нашите думи,а уроците които той ще научи от грешките си.

            Веднъж с моето дете си говорихме доста лични и затрогващи неща .Аз се разплаках,прегърнах го и го помолих да ми прости,че понякога съм ужасна и лоша майка.Тогава той ми отговори "Мамо,аз няма за какво да ти прощавам,напротив,аз си мисля,че е добре това,че някога си била лоша,защото тогава аз съм ставал по-силен!"
             
              Прегръдки и от мен! И кураж!
Активен
giti
Гост
« Отговор #6 -: Януари 12, 2010, 20:21:16 »

Привет Ивет и добре дошла!
Въпреки, че не съм родител и имам най-малкото право да давам съвети. А също така и вие сте се обърнали за съвет към родителите, което също е грешка, защото в случая трябва да потърсите съвет и от такива деца... но най-вече от сина Ви, ще си позволя да се включа. Да, точно така, споделете със сина Ви страховете си и поискайте съвет от него как да постъпите спрямо него. Той най-добре знае мисля.
Също така, ми изниква желание за един въпрос, когато чета цитираните по-долу редове. А питали ли сте се той какво иска да върши?Значи, моя страх е, че не мога да общувам с него, не мога да намеря общ език с него. Уж си говорим нормално, но аз все избухвам, когато той не върши нещата както аз бих искала. И сякаш срутвам всичко просто ей така.
Искам съвет от родители на такива деца като предварително Ви благодаря
Активен
Iveet
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #7 -: Януари 13, 2010, 12:23:19 »

Здравейте отново
Благодаря на всички ви за отговорите
Много ми и трудно да изразя точно какво искам да кажа чрез писане, по ми е лесно когато се говири очи в очи, но ще се опитам да ти обясня giti. Разбира се, че съм се питала какво иска и наблюдавам, че всъщност прави точно това. Моята роля е да го връщам в правия път когато се отклони от него. Но правия негов път и неговите си желания. Просто понякога сме подвластни на изкушения и забравяме за целта си. Там се намесвам аз, когато видя , че забравя за целта си се опитвам да му я напомня, но явно не по много правилния начин.  Като казах, че не прави нещата както аз искам нямах пред вид да изпълнява мой желания, а да спазва реда по който ще изпълни своите си желания.
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #8 -: Януари 13, 2010, 16:17:25 »

знаеш ли, както ние, така и децата ни имат право на своите грешки. Няма как иначе да се научим Да разберем къде ни е мястото. И за това и аз като майка смятам, че децата имат право на повечко свобода и само от насочване. Ние им показваме стойностите и нашите критерии, пък те си избират пътя. Макар и понякога да не ни харесва много.
Радвам се, че си сред нас. Усмивчица
Активен

Iveet
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #9 -: Януари 13, 2010, 19:16:06 »

Здравейте,
аз мисля че нямя нужда да се повтарят едни и същи грешки. Нека прави свой си грешки но защо да не получи един урок на  готово. Не съм против грешките, но нека тези през които съм минала аз да му ги спестя. Нека допуска свой. Не му давам насока в живота. Само му помагам да мине по-лесно по пътя. Или така си мисля. Факт е, че той винаги сам преценя какво иска и какво не. Но когато каже че нещо ще прави, първо питам сигурен ли си, помисли си. Ако е сигурен после просто държа да завърши започнотото. Всички знаем как искаме нещо, но идва един момент в който ни хваща лека досада и решаваме да се откажем. Ето това искам да разбере най-вече. Постоянството е пътя към успеха
Активен
До
Гост
« Отговор #10 -: Януари 13, 2010, 19:48:26 »

Но когато каже че нещо ще прави, първо питам сигурен ли си, помисли си. Ако е сигурен после просто държа да завърши започнотото.

Вадя само определени думи от цитата, защото по принцип съм го забелязала като грешка в отношенията (не е персонално насочено).
Когато някой пита "Сигурен ли си? Помисли си." всява у него семето на съмнението и поражда несигурност в самия себе си (дали е сигурен, дали може, дали ще стане..) и т.н. размисли в процеса на стигане до отговора. Това ПРЕЧИ. Това ПОДТИСКА. Това създава СЪМНЕНИЕ. Това създава НЕСИГУРНОСТ в желанието и в самия себе си. Усмивчица
Дали да довърши човека започнатото, решава той, според изменените мирогледи и желания във времето (било то време от час, дни, седмици, месеци или години). Ако го карате да продължи нещо, което вече не желае, вие подтискате човека и го карате да върши вече за него нещо превърнало се в досада или нежелано, насилствено. Води до себе си с времето и повтаряне на това до усещане за неудовлетвореност, а тя до агресия и/или обърканост.
Тук не говорим за работи като училище, например.
Въпрос: Да си щастлив не значи ли да си успял и обратно (по-важното) - да си успял не значи ли да си щастлив?
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 20:56:00 от До » Активен
giti
Гост
« Отговор #11 -: Януари 13, 2010, 20:12:26 »

Здравейте отново
Благодаря на всички ви за отговорите
Много ми и трудно да изразя точно какво искам да кажа чрез писане, по ми е лесно когато се говири очи в очи, но ще се опитам да ти обясня giti. Разбира се, че съм се питала какво иска и наблюдавам, че всъщност прави точно това. Моята роля е да го връщам в правия път когато се отклони от него. Но правия негов път и неговите си желания. Просто понякога сме подвластни на изкушения и забравяме за целта си. Там се намесвам аз, когато видя , че забравя за целта си се опитвам да му я напомня, но явно не по много правилния начин.  Като казах, че не прави нещата както аз искам нямах пред вид да изпълнява мой желания, а да спазва реда по който ще изпълни своите си желания.

А дали тези отклонявания, са точно това или ти ги виждаш, като отклонение? Смисъл, че грешките, често са по-прекият път, към правилния. Надявам се ме разбираш какво искам да кажа.
Активен
giti
Гост
« Отговор #12 -: Януари 13, 2010, 20:45:28 »

Здравейте,
аз мисля че нямя нужда да се повтарят едни и същи грешки. Нека прави свой си грешки но защо да не получи един урок на  готово. Не съм против грешките, но нека тези през които съм минала аз да му ги спестя. Нека допуска свой. Не му давам насока в живота. Само му помагам да мине по-лесно по пътя. Или така си мисля. Факт е, че той винаги сам преценя какво иска и какво не. Но когато каже че нещо ще прави, първо питам сигурен ли си, помисли си. Ако е сигурен после просто държа да завърши започнотото. Всички знаем как искаме нещо, но идва един момент в който ни хваща лека досада и решаваме да се откажем. Ето това искам да разбере най-вече. Постоянството е пътя към успеха
Има хора, които трябва да изживеят нещата, за да ги разберат. Не можеш да им спестиш нещо, само защото ти си минала през това и знаеш. А и за теб може да е едно, за него друго. Откъде си сгурна, че тези поуки, които си извлякла за себе си, са същите от които той има нужда? Никога не съм одобрявала наизустеното, то винаги води до грешки, защото изживяното е истинският урок.
Активен
До
Гост
« Отговор #13 -: Януари 13, 2010, 21:01:26 »

А, да не забравяме как поднасяме дадена информация било тя под формата на въпрос или съобщително изречение. Много са важни тонът, очите как "говорят", усмивката и т.н. - цялостното поведение когато питаме или заявяваме нещо на живо, когато общуваме и поучаваме ...
Активен
giti
Гост
« Отговор #14 -: Януари 13, 2010, 21:39:59 »

Мисля, че Барбара Стрейзън ще помогне в случая или по-точно песента й АКО МОЖЕХ
http://www.youtube.com/watch?v=5QFyKnMIa_4

За тези, които не знаят английски ще преведа части от песента Усмивчица

Ако можех
Бих те предпазила от тъга в очите ти
Да ти даде кураж в един свят на компромис
Да Бих
Ако можех
Аз щях да те науча на нещата,които аз никога не  научих
И аз щях да ти  помогна да преминаваш мостове, които съм изгорила
Да Бих
Ако можех
Аз щях да се опитам да съм щит на твоята невинност във времето
Но част от живота, който ти дадох не е мой
Аз  гледах как расташе
Така че мога да те пусна
Ако можех
Аз ще ти помогна да преминеш през гладните години
Но знам, че никога не мога да плача  със сълзите ти
Но аз бих
Ако можех
Ако живееш във време и място, където не искаш да си
Не е нужно да ходиш по моят път с мен
Моето вчера не трябва да бъде твоят начин...

Ако можех
Да Бих
Да Бих
Ако можех
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 00:27:34 от giti » Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Индиго ли е вашето дете, характерни черти « 1 2 3 »
Децата индиго
giti 32 20655 Последна<br />публикация Май 16, 2013, 19:16:27
от rosi_999
ТЕХНИКИ НА НОВИТЕ ЕНЕРГИИ – „ВЪТРЕШНОТО ДЕТЕ“
Духовни учения
Georgio 0 1111 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 10:15:23
от Georgio
Аз отглеждам кристално дете
За родителите
milenaveseli_nova 4 2433 Последна<br />публикация Февруари 10, 2012, 13:23:44
от ангелска любов
МОЕТО ПОСЛАНИЕ
Послания
fatima 0 1386 Последна<br />публикация Май 12, 2011, 22:14:22
от fatima
Наско - разтърсващата болка на едно дете!
Обща тематика
Ariam 0 647 Последна<br />публикация Май 22, 2012, 21:31:33
от Ariam

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright