Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как лекуваме себе си и децата си - споделяне на личен опит  (Прочетена 6936 пъти)
tiemti
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« -: Септември 29, 2012, 15:48:46 »

Ще споделя и още нещо,което мисля че допълва знаците които ми се дават.
Винаги съм си мислила колко сме лоши хората и как се определяме и делим на различни/болни и здрави,дебели и слаби,високи и ниски,красиви и грозни и др./А недай си боже да имаме някой недъг,заобикалящото ни общество ни отхвърля почти винаги.Това се случва и с етикетите на новите деца...кристални,индиго и др.Отново делене.А разликите,които са налице не ни пречат,за да покажем че можем да дадем любов и да сме заедно,важното за повечето хора е че има разлика,заради която те отхвърлят различните.И когато си в това положение ти се налага да се бориш с целия свят за да те допуснат поне,не да те приемат.Споделям всичко това  от собствен опит,и с голямо притеснение,защото си мисля че ми предстои да се сблъскам отново с такава ситуация.Сънувах дете,момченце казва се Александър,каза ми да съм спокойна,че той ще дойде при мен.
Преди време имах момент в който  бях много объркана.Ходила съм при астролози.Последно една жена ми каза,че от мойта енергия и от енергията на човека с който съм/карма/,ще се появи кристално дете.Незнаех нищо за това,тя ми обясни накратко че това са даровити деца които ще променят света.Разрових се в интернет,четох дни и нощи и продължавам да го правя.Срещам различни мнения,но ме притесни това............
Цитат
С идването на децата Индиго видяхме драматично увеличение на броя на децата с диагнози аутист.Всъщност това са Кристални деца/Артистични Индиго/.Не е чудно някъде да се види че е нараснал броя на децата аутисти.
/цитатът е копиран дословно http://polezni-linkove.hostzi.com/Kristalni-deca-deca-Indigo.html /

Съгласни ли сте с това,какво мислите?
Има ли връзка между децата аутисти и кристал или индиго....
Моето усещане отхвърля тази теория,в същото време ме е и страх за предстоящото,страх ме е отново да се боря да ме приемат като различна....може да ви звуча като най-лошия човек но неискам  да ми се случва това,неискам да ме приемат като различна.« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:10:58 от Stihl » Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Септември 29, 2012, 15:50:10 »

Здрасти Тиемти,

Оня ден слушах един белгийски психолог за диагнозите ,които не са диагнози, а характеристики. И това след приблизително ...15 години мода , да си тъпчеш буйното дете с Риталин , защото било хиперактивно с дефицит на внимание или форми на аутизъм ,понеже човека -детето употребява различни части от мозъка си и съответно възприема света и мисли различно. Човека (а беше доста възрастен) , каза че психолог не може да диагностицира това, а психиатър и тзи диагнози са хора ,които хептем не могат да пребивават в обществото и отиват в заведение за лечение и за да не са опасни за себе си и околните.

За всички други просто трябва промяна в образователната система и социализирането и съответно свобода и разбиране да проявяват КАЧЕСТВАТА си , а не това което се набива ,като ДЕФЕКТИ.

Така че нарастване броя на аутистите и хиперактвните , значи за мен новите деца са разллични , а не болни. В един момент всички ще го разберат. Баба го разбира , на 80 със средно образование 3деца-5внуци и 2 правнука , значи нищо не пречи Новите деца скоро да ги наричаме просто Деца.

Та не се притесявай ,като дойде Сашко само ще се удивляваш и радваш  Сърце

Ако Сю има време може да ти разкаже за нейният стажант аутист.
« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:13:49 от Stihl » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
krem
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 139


« Отговор #2 -: Септември 29, 2012, 16:48:16 »

от собствен опит
кристалните деца не са аутисти. но лекари, учители, родители, обществото като цяло, когато видят нещо различно и се стремят да го вкарат в някакви рамки. има хора, които във всичко виждат някакъв проблем. пример - наскоро видях бивша колежка, която се чудеше дали да си заведе детето на невролог, защото както си стояло и се отнасяло на някъде, замисляло се. без коментар.
по-нагоре съм писала и за моето дете, част от нещата, които съм описала биха се сторили патологични на някои лекари. а аз съм се притеснявала и ровила, но интуицията е това, което ми е подсказало, че детето ми не е с такива проблеми. а съм имала сериозни поводи за съмнение, защото той е с физически проблем от раждането и подобна последваща диагноза перфектно би му паснала и лесно биха му я сложили. при преглед при една леко сърдита невроложка, която той категорично не хареса и се уплаши, разплака се и се задърпа, веднага беше открита патология в поведението му. 15 мин. по-късно при млада и усмихната, внимателна психоложка той буквално флиртуваше, всичко си каза и беше определен с над средната интелигентност.
децата аутисти не гледат в очите никога, никога не търсят вниманието на родители, не викат мамо. затова и напоследък се говори за аутистичен спектър - не били точно аутисти децата, но проявявали някои такива черти. просто хората, които не вярват в духовното и различното си търсят обяснение и патология.

не ми пука, че е по-различен от другите, напротив, радва ме, защото това е една прекрасна различност и чувствителност, той е перфектен точно какъвто е и ако някой има проблем с това би имал огромни проблеми с мен.

може би, когато пораснат децата кристали, най-после ще живеем в общество, което не вижда разлики във хората. а докато чакаме това, може би ние самите трябва да станем по-толерантни и да виждаме първо доброто във всеки човек. и вместо да се гневим на реакциите на другите, с усмивка да им показваме кое е правилното поведение.
« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:24:30 от Stihl » Активен

just keep your mind open

love actually is all around
мушу
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Септември 29, 2012, 20:26:03 »

  krem, моя син като малък, беше по-затворен от нормалното. Все стоеше до мен. На 5 години слизаше по стълбите стъпало по стъпало. Едни мои приятели го обявиха за идиот. Аз винаги смятах, че просто е много внимателен. И това е така. За целия си живот два пъти е одраскал коляно. Не желаеше да разказва на кварталните бабички стихчета и това също се отчиташе като минус.
  Забележи: едната баба, с гордост ми разправяше, как той на 6 години и обясняваше, че енергията не изчезва, а се превръща в друга. Другата баба заедно с дядото, когато хлапака беше втори клас, щяха да ме бият, че той не можел да чете и смята.
  Сега започна 12 глас в едно страхотно училище и е пълен отличник. Без натиск и старание от моята страна. Много учители в основното училище не забелязваха способностите му. Между другото, в училището, където учи сега, има много такива хлапета.
  Не обръщах внимание на гадните определения. Беше едно невероятно красиво и добро дете. Никога не е изпитвал типичната за деца агресия към животните. Другото, което винаги ме е поразявало, че въпреки, че беше много тих и затворен, никога не са му посягали по-агресивните деца.
  Сега много от познатите ми, с които не съм се виждала от отдавна, се учудват на успехите му. Не им е изглеждал толкова умен.
  Вярвай на твоето чувство. То е твоето детенце. Единственото от което има нужда, е да бъде до теб.
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:26:22 от Stihl » Активен
  tiemti
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #4 -: Септември 29, 2012, 22:06:17 »

  Цитат
  децата аутисти не гледат в очите никога, никога не търсят вниманието на родители, не викат мамо. затова и напоследък се говори за аутистичен спектър - не били точно аутисти децата, но проявявали някои такива черти. просто хората, които не вярват в духовното и различното си търсят обяснение и патология.

  Крем а твоето детенце,което разбирам че е кристалче,казва ли мамо и гледа ли в очите.....?
  Разпитвам толкова задълбочено защото,наистина не ми е ясно какво  ми предстои,максималното искам да науча,а навсякъде чета само за духовните дарби на дечицата кристали или индиго.Има ли кристални
  /индиго/деца,които са като обикновенните деца,без проблеми с говор,без липса на внимание към околния свят,просто нормално общуващи и развиващи се ?
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:27:52 от Stihl » Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #5 -: Септември 30, 2012, 00:27:52 »

  Да, тиемти и то много Усмивчица))). Просто са толкова нормални, че околните не забелязват колко са различни.

  А моят студент аутист май специално беше ходил на курс, да се научи да гледа хората, докато говори с тях. Не можеше правилно да изразява емоциите си и в началото копиране невербалните ми жестове. Свръх интелигентен, музикален и прям. Категорично не можеше да обработва стресови ситуации и ми боледуваше от стрес Усмивчица). Също много слаб организатор на времето си. Просто в съзнанието му всичко все още си в отворено информационно поле и не може да разбере, защо мозъкът му не обхваща всички детайли Усмивчица

  Защитихме го с 5.80 . Шашна всички . Надявам се да му предадох увереност, че не бива са го е срам,че е със синдром на Аспержер и че може да се справи с много неща Усмивчица))
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:29:00 от Stihl » Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 447


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #6 -: Септември 30, 2012, 06:29:10 »

  Абе Сю, те тая диагноза май я раздават като листовки на йеховистите в парка лятно време! И на мене са ми я сложили, но аз ще си споделя една тайна: една много мила психиатърка, която е минала на добрата страна и вече не строги с хапчета пациентите си, а ги лекува с хомеопатия, ми довери, че тази иначе много обичана от всички психиатри тъпа диагноза се разпада по шевовете като стар изгнил чепик, тъй като сега най-лудите са най-нормалните май. Пък това с индиговите и кристалните деца като го вкараш в бъркоча, циркът става пълен. Например тъй като действам привличащо на разни такива нови деца, едно от тях ми разказа, че в тяхното забутано селце, където не са чували за индигови деца, едно откровено кристално дете има диагноза аутизъм и го тъпчат с лекарства. То проговорило, но от лекарствата ли, от какво, започнало да се държи като имбецил, но и да прави бели - превъртяло с две думи, и сега приятелчето ми от това селце се пръска от мъка по онова хлапенце, което в присъствието на големия добър кристален батко е много добро и обичливо, но когато е вкъщи, родителите му не знаят какво да чакат от отречето си. Апропо, защо ли не образувам малко провокация на БГ-Мамма, като започна да разказвам за такива деца и да ги питам какво толкова удоволствие им доставя да тровят децата с разни наркотици?
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:30:07 от Stihl » Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #7 -: Септември 30, 2012, 15:15:10 »

  Боре сакън нидей в БГмамата  Веселяк Веселяк Веселяк тукашните разправии ще ти сторят ,като ухажване . Този манталитет - с лекарствата помагам - няма скоро да отмине , особено в България, където майките масово страдат от хипохондризъм . Мене очите ми се взимат , като влезна да търся нещичко , какви експертки са направо с полувисше фармацевтично......

  Хомеопатията е нещо по-радостно и някак си по адекватен заместител.
  Но в повечето случаи не става въпрос за лечение , а за посредничество между тоя и оня свят и генерации . Личния пример е най-добрата информация. Хора които постигат успехи , без деформация на индивидуаността , а с насочването и помагането в личния път и мисия.

  Тиемти , това което си предстваяш са тежки форми на аутизма и естествено, че не се проявявя при всички кристални , а и не всички кристали са аутисти, нито всички аутисти кристали Усмивчица
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:32:06 от Stihl » Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  tiemti
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #8 -: Септември 30, 2012, 18:08:34 »

  Не,не съм психиатър,нищо общо нямам с подобни длъжности.Задавам тези въпроси,защото на много места чета че свързват новите деца със децата аутисти или даун.Имам приятелка която си има момченце,АУТИСТ/ ТОЙ не търси внимание,не може да общува,проблем с говора,хиперактивен,с един поглед разбираш че му има нещо,той си има негов свят и нетърси връзка с нашия/ и са и предложили да се поинтересува за индиго и кристални деца.Аз лично не смятам че детенцето има нещо общо с новите деца,според мен не е нито индиго нито кристал.А защо я объркват още повече и свързват нещата  незнам,предполагам че нещата са им толкова неястни че чак ги свързват.Само предполагам..... и аз не съм експерт,имам само усещане,интуиция и затова и пиша тук за да ми помогнете, някои да ме успокои,че двете неща нямат нищо общо,че са различни неща. Искам да прочета че индиго и кристали са абсолутно нормални и здрави деца,че по нищо не се различават от другите деца с изключение на духовното което притежават,дарбата.Аз самата съм различна,винаги е било така,различна заради усет и възприятия.Никога не съм срещала индиго или кристални деца и нямам представа какви са,питам вас като по запознати от мен.Исками се наистина да няма  нищо общо,но повече искам да чуя истината...  Суе ....зарадва ме,благодаря ти “Да, тиемти и то много ))). Просто са толкова нормални, че околните не забелязват колко са различни. “

  ....На общоевропейски експерт по Новите деца също благодаря,но това не беше въпросът ми. Качествата и случките са ми ясни,усещанията и възможносттите им,въпросът е индиго и кристали ,аутисти ли са или не,имат ли проблем с общуването или не,защо експертите намират прилики и свързват нещата?
  « Последна редакция: Октомври 02, 2012, 11:33:21 от Stihl » Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #9 -: Септември 30, 2012, 21:05:12 »

  Ео, аз като майка ползвам доста алтернативна медицина, направо бабовщина и интересното е, че помага много повече от фармацевтичните предложения!
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Септември 30, 2012, 22:28:33 »

  Ари ние сме от 3 дни варицелни , чак днеска, като се поотвориха намерих страхотно мазилце с екстракт от невен, овес, мента  и още разни билки .

  Искате ли тема за- Как си лекуваме дечковците , така от личен опит , не само разни сухи информации ? 
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #11 -: Септември 30, 2012, 22:44:57 »

  ИСКАМ Малко трудно, но все пак ако на модовете им се занимава може да копират разни мнения, от други теми кадето е ставало въпрос за тази тема....ох докато го напиша се задъхах .
  Пък можем и ние да си намерим мнения и да ги постнем там.
  Браво на малкия за варицелата, поне е още малък, аз я карах с брат ми , като бях на 16....
  Активен
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #12 -: Октомври 01, 2012, 16:09:19 »

  tiemti чувам мамо, мамо, мамоооооооо.
  абсолютно контактно дете си е в къщи, даже в повече, ето ти едно различно - тези деца обикновено искат тонове внимание и бабите дето много знаят да дават съвети отстрани как се гледа дете бързо издишат с помощта Усмивчица)
  по срамежлив и затворен е в контактите си с околният свят, по-внимателен и недопускащ всеки до сече си. мушу перфектно го е описала - мерещ всяка крачка и нежелаещ да казва стихчета, песнички и добър ден за кефа на бабите от блока. Не ми е проблем проговарянето между 2 и 3 години (говорим за говорене с изречения, не отделните първи думички), разбирах ме се и без думи, а и сега не млъква, всичко което види по улицата трябва веднага да се опише и коментира и да е сигурен, че съм разбрала, а не отговарям автоматично, съответно пак мамо, мамооо виж, виж, виж!!
   Не ми е проблем че не учи така бързо социалното общуване, след като може да забележи всеки оранжев автобус, да пищи от радост на всеки преминаващ трамвай и всяко глухарче в парка. основното е, че тези деца са много наблюдателни, интелигентни, впечатлителни, но ги впечатляват различни неща. на мен не ми пречи, радвам му се, защото малко си приличаме по това и мен ме радват същите неща Усмивчица) истината е, че най-редовно хората по улиците му се усмихват и радват на тези реакции.

  Sue моят го е страх от катерицата на Айс Ейдж. Също и ако някое животно във филмче плаче, страда, пада и прочие се притеснява за него и иска да го хвана за ръката. Също и някое локомотивче от сериите за томас ако е закъсало.
  Вчера при сестра ми беше и има едно нейто цвете, което успя да го унищожи почти (сестра ми) и малият питал защо е така късо цветето, болно ли е и казал, че сега ще го гали за да оздравее и да порасне пак голямо, после някакви сърца имала, нещо на картички и той ги взел и ги сложил до цветето да оздравее. Чакаме чудото Усмивчица)

  INDI-GO-STAGER недей, жив ще те изядат в бг-мама. там тия общи теми ги следят все едни и същи дето са с по 2000-3000 мнения и са спец по всичко. не ти трябва.

  Eona Lightholder и аз искам такава тема.
  аз много ви чета, но имам много да уча и затова не се включвам. като изчета всичко във форума може да се престраша да си давам мнението. но ето в тази тема има какво да кажа. Усмивчица

  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  мушу
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #13 -: Октомври 01, 2012, 22:46:08 »

  Да добавя още , според мен, типични признаци.
  Отказва да спортува. Обича просто да ходи.
  Има хиляди дребни разтоварващи хобита. Рисуване, оригами, калиграфия, фокуси и още. Сега не мога да се сетя за други.
  Няма предмет в училището, или наука, които да го уплашат. Тръгва ведро от началото, въпреки, че знае, че предстои дълъг път.
  Учи с лекота и интерес. Много добра дългосрочна и краткосрочна памет. Логиката също е на ниво.
  Между другото, и той до скоро вдигаше висока температура при стрес. Иначе е със силен имунитет. Кара грип за един ден.
  Не мрази даскалите. Никога не се оплаква от тях. По-скоро изкарва забавно, когато някой си изкарва комплексите върху хлапетата. Даскалите го критикуват, че не взема доброволно участие в клас.
  Прави впечатление, че много го заговарят непознати в градския транспорт и навън.

  Според мен, това не са качества на аутсайдер.

  Активен
  Moderator-4
  Гост
  « Отговор #14 -: Октомври 02, 2012, 11:44:29 »

  Малко трудно, но все пак ако на модовете им се занимава може да копират разни мнения, от други теми кадето е ставало въпрос за тази тема.

  По желание на Eona Lightholder част от постовете в темата "Кристалните деца" са преместени тук.
  Поради липса на време не мога да чета стари теми, ако имате желание можете да пишете, кои постове сте забелязали, че са за тук и ще бъдат преместени.  Усмивчица

  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright