Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Осъзнато четене  (Прочетена 1204 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « -: Септември 30, 2012, 07:43:26 »

  Осъзнато четене, съществуване.
  Пускам тази тема , понеже тя е свързана с прехода и сега започват да се появяват такива хора които се отделят от колективния ум на планетата.
  Сега ще се опитам да обясня за осъзнатото четене и за осъзнатоста по принцип.
  Някои хора казват аз съм осъзнат но дали е така.
  Дали не си мислим само ,че сме осъзнати.
  Какво е осъзнато четене ?
  Преди това ще кажа моето виждане за осъзнат човек или за човек започнал да е осъзнава живота си.
  Сега много хора казват ,че се събуждаме , то да се пробудиш и да се осъзнаеш за мен е едно.
  Значи кога си осъзнат влизаш в нова и различна реалност от тази в която са масово хората.
  Реалност на красота и любов.И дори да свучи като нещо странно и прекалено е така , но масово хората са в друга реалност и не разбират или не искат да разберат , понеже колективния ум им пречи но за това има доста обяснения на много места и книги.
  Тук е интересно ,че кога започнеш процеса виждаш това което е било пред носът ти дълги години , а ти си го търсил къде ли не.Виждаш ,че нещата които търси пред теб или навън от теб са вътре в теб.
  Осъзнато четене е да прочетеш книга от тези които са за живота и да разбереш какво пише без да си с висше или без да си завършил каквото и да е.
  Говоря за книги които според човешкото схващане са свещени и древни.
  Не говоря за книги които са свързани с новото и с наука или неща от нашето време , а за старинни записи или размисли на хора определени от хората за велики мислители и др.
  Понеже за новото от нашите дни се изисква само да си набавите нужната база от данни и сте готови.
  Сега за тези книги , всичко записано за живота и за неговите алтернативи и прояви , стават разбираеми за осъзнатия човек.
  Понеже това е информация която носим в нас и която духовното е знае наизуст.Но за да се прояви във вас е нужно чисто тяло  във всеки план и тогава проявата на духа е нормална и вие разбирате неразбираемото за много хора.
  Колко от вас , докато четата библията е разбират , или ако прочетете книгата на Мел Гил, Петър Дънов и много др., от този род , ако прочетете някои книги за будизма , няма значение вярата и дори курана  , няма значение вярата нещата са едни и се говори за едно , но за много хора има пречка да го разберат.
  Много хора цитират дословно някои неща , точно както са в определени книги , понеже не могат да го обяснят или да го кажат с техни думи.
  Кога ,четете осъзнато разбирате тези неща и виждате тайните които са предали нашите предци и тайните които до ден днешен са останали непокътнати и неразбираеми от днешните хора.
  Мислите ,че учените правят големи открития , не , за жалост за още в самото начало на началото си , понеже това което си мислят ,че е ново е отдавна открито.
  Има хора които прочитат нещо и казват , тука няма интересно ... да няма понеже не може да го видиш.
  Да проявиш духа , значи той да започне да протича в теб , безпрепятствено и да няма блокажи на земно ниво , във физическото тяло.Тогава духа проявява мъдростта си чрез тялото.И нещата се изясняват или вие се осъзнавате , разбирате.
  Кога стане това сте изумени от сутрешния изгрев , и от луната вечер.
  Дишате с приятни мисли и красиви чувства , разбирате ,че всичко е дар на които може да се радваме безпрекословно във всички светлини на живота.
  Радва ви и мравката и дърветата.Разбирате за планетата и живота на нея и извън нея.
  Радвате се на звездите и дори през деня да ги няма , знаете ,че те са там и не мръдват гледат ни.
  Мога да продължавам така до безкрай но колко от вас ще ме разберат и колко от информацията ще достигне до вас , без да е разградена на малки парченца от сегашната реалност на човешкия свят с неговите разбирания и стремежи , без да е деформирана от властта на страха ,парите и алчността в повечето хора.
  Защо пиша това , понеже пред нас има огромни доказателства и много информация но хората казват защо да си тровя главата и си продължават съществуването и нормално , тука е правото на избор.
  Но дали не грешим с този начин на държане и дали няма да стане късно.Има тонове на темите които са за духовното и вече дори науката е доказала много от твърденията но хората нямат осъзнатост и будност за да проумеят нещата.
  Няма да изключвам и възможността и аз да съм странен или както там си искате .... да има и тази вероятност защо не .   
  Колкото повече се осъзнавате ,толкова повече бутате или чупите вратите и преградите във вашия мозък , така си пробивате път и разбирате пречките за щастие и разбиране , а те са много и след премахване на някоя от тези пречки , вие сте неземно щастлив , тялото ви се радва и всяка клетка във вас.
  Това става като си изберете неща които ви правят щастлив и проумявате заобикалящия ви свят и живот.
  Как ще го постигнете ,вие си преценете с четене, ходене на семинари или със вътрешна информация това е задача на сърцето и то ще ви каже кое и как.
  Здраве на всички.
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #1 -: Септември 30, 2012, 07:49:05 »

  Тук пускам друга информация , понеже по-горе е моето виждане за нещата.
  ОСЪЗНАТОСТ
  или 
  ИГРА ПО ВАШИТЕ ПРАВИЛА


  И насън, и по време на бодърстване повечето постъпки на човека са сравнително несъзнателни. Неосъзнатото отношение към ставащото е в преживяването на ситуацията като определяна и обусловена от външни фактори, върху които най-често нямате сили или възможности да влияете съществено. Ако се придържате към подобен възглед, върху живота ви обикновено въздействат други хора или превратностите на съдбата.


  Човек се отличава от животното не толкова с равнището на интелекта си, колкото със степента на осъзнатост. Животните пребивават в по-сънно състояние. Поведението им се определя главно от стереотипните сценарии, заложени от природата, които се проявяват под формата на инстинкти и рефлекси. Те действат, сякаш играят пиеса по сценарий, който не може да бъде променен. В това отношение човекът е „по-събуден", защото осъзнава себе си като личност. И все пак равнището му на осъзнатост е още много ниско. Той играе играта си, намирайки се на сцена. Изцяло е погълнат от тази игра.


  Реалността в този смисъл също се „случва". Правилата на играта не се определят от вас, а от външния свят. За да придобиете контрол както над сънуването, така и над реалния живот, е необходимо да промените ролята си от участник - актьор в наблюдател. Не преставайте да участвате в играта и изпълнявайте ролята си, но нека вътрешният ви Надзирател постоянно да работи, сякаш се отдавате под аренда като актьор и същевременно наблюдавате своята и чуждата игра отстрани, от зрителната зала. Надзирателят постоянно е включен във фонов режим. Той не се намесва, но следи ставащото и дава трезв отчет.


  При пасивния сън наблюдателят е изключен, има само актьор. Вие изцяло сте погълнати от ролята и не виждате ситуацията отстрани. За да не „потъвате" до шия в ролята, трябва да поддържате вътрешната и външната важност на минимално равнище и постоянно да държите в готовност Надзирателя. Дори без да отчитате външното намерение, способността ви да контролирате ситуацията е правопропорционална на вашата осъзнатост. Насън степента на осъзнатостта ви е малка и затова сънят ви се „случва". А ако сте осъзнали, че спите, цялата ситуация се оказва под контрол. Правите каквото искате. Хората са подложени на влиянието на деструктивните махала обратнопропорционално на осъзнатостта.


  Спомнете си какво се случва, когато се потапяте в някакъв проблем. Например идва колега и ви съобщава, че трябва да се свърши някаква работа. Ако за вас това донякъде е проблем, първата ви реакция е загриженост, дори потиснатост. Мигновено превъртате в ума си няколко сценария за развитие на събитията: „Работата е сложна, как да я свърша? Ама как не ми се иска! Какъв неспокоен и труден е животът ми! Ако не свърша работата, ще...", и т.н.

  В този момент сте се включили в играта, подложили сте се на влиянието или, с други думи, заспали сте. Спокойно могат да ви хванат за ръчичка и да ви заведат като послушно дете в стаята, където вече ви чака трудната и обременяваща работа. Оказали сте се на жизнената линия, където това действително е така. А се е случило, защото сте позволили на махалото да ви хипнотизира и да ви натрапи своята игра. След като сте превъртели в съзнанието си „проблемния" сценарий, постигнали сте единство между душата и разума в загрижеността и външното намерение веднага ви е преместило върху „проблемната" жизнена линия. Това изобщо не е сложно, тъй като лесно ни завладяват чувства като страх, безизходност, недоволство, безпокойство и загриженост.


  А какво е послужило като начална причина? Важността! Въвлекли са ви в играта или са ви приспали само защото сте я оценили като важна сама за себе си и за вас. Външната и вътрешната важност.


  Сега си представете друг вариант на развитие на събитията. До вас се приближава човек с проблем. В този момент се събудете и си кажете, че не спите и можете сами да решите ще се превърне ли първият тласък на махалото за вас в проблем или не.

  Това е първото условие за контрол над ситуацията.

  Остава да се изпълни второто условие - поставете си за цел да провалите това махало. Дори без да знаете какво ви очаква, предварително се настройте да видите в това дреболия.

  Главното е да не позволявате да ви хванат за ръчичка. Не предприемайте никакви настъпателни стъпки, не се отказвайте, не се опитвайте да се измъкнете, а камо ли да се дразните. Просто спокойно изслушайте какво искат от вас. Желателно е да кимате с глава и външно да се съгласявате, но вътрешно е необходимо да бъдете страничен наблюдател, а не участник. Това е ролята на играещ зрител, подобно на играещ треньор.


  Контролът над ситуацията предполага внимание и пълна яснота на мислите. Да стоите отстрани означава да си давате ясна сметка, че сами определяте правилата на играта и вие трябва да решите дали тя ще се превърне в трагедия или в лек водевил. А вие самите какво искате? Навярно всичко да се реши лесно и просто.


  Ако смятате, че винаги ще се намери сложен проблем, над който да се потите, можете да не се безпокоите - така и ще стане.
  Ако не искате усложнения, трябва да знаете, че - Всеки сложен проблем има просто решение. То се намира на „водевилната" жизнена линия. За да преминете върху тази линия, е необходимо само да си представите, че ще бъде точно така.


  Вече не сте марионетка. Искам обаче да ви предпазя от изкушението да се възгордеете, че сте кукловод. Сами разбирате - това нарушава равновесието и непременно ще получите перване по носа при първите признаци на възгордяване, чувство за собствено превъзходство, пренебрежение или (не дай, Боже!) презрение към хората. Никога, дори и насън, няма да получите абсолютно пълен контрол над всичко случващо се. Помнете, че имате право само да избирате, а не да променяте. Чувствайте се като у дома си, но не забравяйте, че сте на гости. Нужно е да помните и че отдавайки се под аренда, трябва да действате безупречно.


  „Водевилното" настройване към проблема не е разхайтеност и безгрижие, а трезва оценка на важността.


  Би било грешка да се интерпретира осъзнатостта като стремеж да се установи контрол над околния свят. Разумът е свикнал да държи на своето, да се опитва да промени хода на събитията - с други думи, да се бори с течението. Ако сте слезли в зрителната зала, може да изпитате изкушение-то да промените сценария със сила, да натрапите на актьорите своята воля. Такова поведение няма нищо общо с транссърфинга, тъй като се опира изключително на вътрешното намерение да се борите с течението. Още и още веднъж си напомняйте, че трябва да се движите по течението на вариантите.


  Осъзнатостта не е контрол, а наблюдение.


  Контролът има за цел единствено да не се мятате в негативното, а да си представите благоприятен сценарий и да го пуснете в живота си, да го приемете с цялото си сърце.


  Не да натрапвате на света своя сценарий, а да допуснете възможност за него, да позволите на варианта да се реализира, а на себе си - да го имате. Ще престанете да се борите със света и ще можете да си позволите да избирате само в случай че душата и разумът ви стигнат до единство.

  Ролята на надзирател е и много по-увлекателна, отколкото тази на изпълнител. Както е известно, командирите, началниците и прочие ръководители заемат по-активна жизнена, позиция в сравнение с обикновените изпълнители. И не само защото отговорността им е по-висока. Рабо-тещите в ръководните звена са no-скоро надзиратели, отколкото изпълняващи задължения. Положението им ги задължава да бъдат „по-събудени" за разлика от обикновените работници, които могат да спят, принудително изпълнявайки задълженията си.

  Заели позицията на надзирателя
  моментално ще почувствате прилив на енергия и жизненият ви тонус ще се повиши, защото вече не трябва просто омърлушено да изпълнявате чужда воля, а сами да творите съдбата си.

  Отговорността за собствената съдба не е бреме, а свобода.


                                                                                 
                                                                          "Шепотът на утринните звезди" Вадим Зеланд
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Ноември 25, 2012, 00:35:55 »

  Да четеш осъзнато е малко мит за хората ... има много писания които ако се четяха осъзнато сега щяхме да сме различни ... по някога истината е пред нас, но не я виждаме ...
  Това е неосъзнато ... кога четем но не разбираме , пак е неосъзнато и ако причиняваме болка но не знаем какво е болка , пак е неосъзнато и затова има закони , които са създадени с тази цел ...
  В мета тайната ги има ...
  И така за сега ,осъзнато четене няма и ако има е такава рядкостт ... Намигване
  Има книги които казват и показват истината за живота и за всичко но няма кои да я види ....
  Здраве на всички.

  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Приемане на информация ("четене на мисли")
  Духовни учения
  Administrator 0 3239 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:35:01
  от Administrator

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright