Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Вярвате ли в Иисус Христос?
Да, вярвам. - 19 (86.4%)
Не, не вярвам. - 3 (13.6%)
Общ брой гласове: 21

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Вярвате ли в Иисус Христос? Защо?  (Прочетена 4168 пъти)
в о ж д а
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


I.F.Y

« Отговор #30 -: Септември 25, 2012, 21:03:07 »

Цитат на: shining_star
Ще кажа само, че твърдението им, че господ, който е любов и т.н........може да осъди някого да гори в ада за вечни времена, за мене е абсурдно. Това би означавало да отрече сам себе си...
Това са от т.нар. досъчинени добавки от преписите на Римляните. Тук вече мога да се съглася, че Константин е изграл ключова роля. Римската империя е управлявала народа си, както и всичките й прилежащи колонни с едно единствено оръжие – страх! От там се започва. Това е началото на банковата система, такава, каквато я познаваме днес, това е началото на целия този гнет над простолюдието и потъпкване на човешките права. От там идват всички останали идиотизми, раждани някога всред човечеството, като например – съдебната система и военните. Римската Империя и до днес е на власт и тъпче народа... Впоследствие я знаем като Хитлеристка Германия (сходствата са неизброими и очевидни), а сега като Илюминати. Всичко се предава по кръвна линия.
Но тези неща не бива да ви тревожат, бе, хора. Това е напълно ненужна информация, от която само ще ви бръмнат главите. 15 години от живота ми и 20% от зрението ми заминаха за тоя що клати гората. Даже поне за него да беше.
И, Раби, знам че сега ще започнеш да ми обясняваш за разликата между православната и римокатолическата църква, но ще съм ти благодарен, ако се възспреш, защото не искам да завиваме натам, а за мен – разлика ...няма!
Дайте да хванем ...жилката, да оставим тези образи, имена, исторически събития и митологии, дати, факти и прочее главоблъсканици. Не искам да звуча като някакъв будител, но ...сигурен съм, че и сами ще напипате... “жилката”...
Раби с неговите хаотични блъскания в различни стени и перипетии, като флипер и Ев с нейната, понякога брутална прозорливост са на толкова различни пътеки и са живяли половин живот, всравнение с повечето от нас, а са толкова близо на моменти. Все едно... а да стигнат вода и се отказват, като по някаква команда. Сигурен съм, че и други го забелязват.
Цитат на: Аз Съм
Аз търся начин да заживея тих и кротък живот, на някое усамотено местенце, близо до корените си, по възможност най-далеч оттук. Какво повече му трябва на човек?
...Друг човек. И нищо повече Усмивчица
Ще се увълчиме, бе, боецо, знам какво имаш предвид, правил съм го за по 10тина-15 дни, но усещам как се увълчвам.  Ти сега на 16 ли си? Е... воала, приятелче Усмивчица Тогава ми беше първото търсене на видение Усмивчица
Разбирам те, но не съм сигурен, че е добра идея. Не сме родени вълци, нито мечки, а хора и трябва да сме всред хора. Знам, че ти се струва, че и да те има и да те няма – все тая, но не е така.
 
Цитат на: Evigilatus
След християнството кое ще бъде? Сатанистите май не ги харесваш... Може да пробваш да се запознаеш с Великият чалга идеализъм и Великият дух, а после да си направиш екскурзия и до Великите обитатели на подземното царство, или да се запознаеш с Алф (костенурките нинджа или друго важно създание от духовния елит).

Цитат на: Аз Съм
Evigilatus, ти в какво вярваш? Обясни в какво вярваш и дай някакви конкретни примери, да речем, от ежедневието и реалността. Щото и аз мога да съм все контра, ама не ми се занимава...Казвам квото имам да казвам и това е. Писнало ми е повърхностни скандали( от които се препитава човека) и празни разговори.
Погрешна е посоката, Раби, Evigilatus. Доказали сте, че можете да водите и доста конструктивни диалози, а това сега отива... в друга посока.
Бая изписах, а и стана ракиено време. Даже превиших броя символи, та ще го разделя на 2.
Активен
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #31 -: Септември 25, 2012, 22:37:43 »Не е важно дали Исус е съществувал, или е бил роден от народната фантазия. Дори и ако не е съществувал, пак историята е вярна, защото поетичната истина е по-вярна от научната. /Ошо/
Активен
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #32 -: Септември 25, 2012, 22:49:41 »Днес си говорих с него. изясни ми нещо което ме интересуваше. за пореден път /Жоро/
Та въроса е ? да вярвам дали съществува или да вярвам че ще спаси света. той е просто същество като всички нас, което помага. Не виждам какво има да и се обсъжда толкова на тая тема. Истината е че винаги когато човек си мисли че се отклонил от пътя може да го попита и той да ти даде отговор. А ти се обръщаш към него защото той е олицетворението на светлината. това отговаря и на въпроса защо
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #33 -: Септември 25, 2012, 22:53:14 »

Шарга , а какво същество е ? Усмивчица
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #34 -: Септември 25, 2012, 23:24:35 »

Шарга , а какво същество е ? Усмивчица

изглежда като човек на външен вид (неорганичен) , когато се взра в енергетиката му го виждам като светло същество има две ивици кехлибарена енергия отпред а другата е енергия е бяла, говори тихо и смирено, излъчва сила, има титла в момента God of universe
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #35 -: Септември 26, 2012, 02:23:56 »

ААААА, от кога ги титоловат там ..тияя...неща?
Не мога извинете ме ...  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
И после как да не си го сложа този аватар тук ......Ама ти наистина ли го чуваш?!?!?!Шарга!Не е лично, обаче ме съсипа ти казвам!
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 02:30:37 от AriaM » Активен
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #36 -: Септември 26, 2012, 10:01:59 »

Няма какво толкова да се обсъжда на тая тема, тя е един безкраен океан, и наистина няма нужда да се оплитаме в   купища теоретични постановки и информация, в процес сме на напипване на жилката.

Да, същество е като всички нас, но си има йерархия.

Света ще се спаси тогава и само тогава, когато бъде приложено на ниво индивид и на масово ниво. А да обсъждаме кое как е на теория, наистина няма смисъл.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #37 -: Септември 26, 2012, 10:51:43 »

Оставаха ми към 2000 думи при "брой оставащи символи" когато написах предния си пост и натиснах ентър да публикувам...изтекло ми времето за публикации и целия пост отиде по дяволите... А го писах два часа...И това ако е случайно...

  Вожде, накрая ти каза това което искаше да кажеш - православното християнство е от същия пъзел, който тия вярващите в Слънцето редят, нали така? Но ти говориш за медийния образ. В Библията Исус казва човек никога не си прави кумири нито на земята, нито във водата или в небето. Тоест християнството не почита слънцето. Това което ние виждаме обаче е Всевиждащото Око на Хор, което краси както всички важни институции, така и църквата. Но в Библията никъде не ще го срещнеш. Тоест има голямо разминаване между масовия и оригиналния Исус Христос. Затова и монотеистичните религии се ненавиждат от властта - и трите.
  Аз мисля че тая тема е полезна за мноого, много хора. И мисля че тоя диалог, който на мнозина се струва безсмислен, е много интересен и смислен за хора отстрани.
  И понеже съм адски бесен, че ми отиде двучасовия труд, с който бях отговорил на всички въпроси на вожда и т.н., осъзнавам, че това не е станало случайно.
   Това което просто искам да кажа е че въпреки илюзиите и лъжите Исус Христос е наш Спасител. Българите са християни от почти 2000 години и да, религията, е основната спирачка човек да не превърти тотално, когато гледа как се изопачават законите и нещата пред очите му. Малка шепа евреи, стояща по върхове на масонските ложи у нас, лъже, лъже и ще продължава да лъже, докато Църквата и ние, хората, не ги разобличим. А Исус е казал: Лицемеро, виж гредата в твоето око, а после сочи треската в чуждото!
   Затова е нужно да работим над себе си - да осъзнаем, че вярата ни е една от основните елементи, като българи и човеци, и да не я даваме пред сектанти и разни самозвани месии. Затова е нужно да опознаем себе си, за да се смирим, "защото смирените по сърце ще познаят Бога", а "истината ще ни направи свободни". Моите опити да ви отклоня от греховния път са неуспешни(а и ми писна всеки път като тръгна да публикувам нещо публикацията да ми изчезва, ай сиктир цензура!).
 
Активен
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #38 -: Септември 26, 2012, 17:31:09 »

Моите опити да ви отклоня от греховния път са неуспешни...

Рабено, много мразя да мисля за хората и нещата в категории, но с това изказване не се ли слагаш ти в категорията "сектант", помисли.

Знаеш история, погледни в историята до какъв резултат води подобен начин на мислене и до какво водят всичките им /не ги назовавам, може да са християни, мюсюлмани или всякакви/ опити да обръщат другите в "правата вяра" и да налагат на света своята права вяра.

Ще успеят, колкото и американците или руснаците успяха да наложат световно икономическо господство.

А Христовото учение, пак казвам, досега не е било приложено, затова и резултата към днешна дата е такъв.

Ти каза, че диалогът е интересен и полезен, това е думата, диалог, а не спор, противоречия и убеждаване.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #39 -: Септември 26, 2012, 19:39:00 »

Цитат
Ти каза, че диалогът е интересен и полезен, това е думата, диалог, а не спор, противоречия и убеждаване.

 Така, казах го, щото бях бесен от гафа с изтрития ми пост.Цитат
Моля, мненията ми от тази тема да бъдат изтрити.

 Моля, нидейте ги три, та да видят хала на неверниците. Шегувам се - ако иска трийте ги.Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #40 -: Септември 26, 2012, 19:48:12 »

 Евги има ли смисъл , след като са цитирани кажи-речи целите в постовете на останалите , ще се получи странно... Згреших

3.6) - Публикувайки своите постове, трябва да сте с ясната представа, че тези постове не подлежат на изтриване. Когато публикувате теми или постове, ги публикувате с ясната нагласа, че ще бъдат прочетени и от други потребители. Всеки носи сам за себе си отговорността какво публикува. Ако смятате, че ще публикувате нещо, за което в бъдеще ще съжалявате, че сте го публикували, ви съветвам да не го публикувате.

Източник: http://indigota.com/index.php?topic=1140.0#ixzz27ay0SsBU
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #41 -: Септември 26, 2012, 22:19:07 »

Ми имаше най-любезно " моля" отпред  Згреших няма зн. изчакай някой друг тогава  да е онлайн.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #42 -: Септември 27, 2012, 13:19:30 »

Цитат
Слънце, що пак се вклю4ва6, където уж няма6е да се бърка6?

Трийте мненията, като съм казала.

П.С. Борбата с фонетика е видимо неуспе6на, не ме бийте...

 
   Сега тия постове са си директно за Говорилня, тъй че и аз ще добавя един...
    Ако така се трият постове и мнения, щото не ги харесваме, то на какво ще заприлича историята? Тук говорим конкретно обаче за темата и аз смятам, че се получи наистина добра тема и че ще бъде от полза на хора, които се чудят къде е истината.

  Към "автора" на публикацията: А ти дали не се научи да бъдеш малко по-учтива с хората около тебе и ,освен да очакваш разбиране, да се опиташ да разбираш и ти; и да не залиташ към прекалената гордост и самомнение?...
  Аз съм никой, за да съдя. Оставам съденето на хора, които са "някои" - очевидно ги има навсякъде.  Усмивчица


Активен
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #43 -: Септември 27, 2012, 17:43:11 »

  Лично мнение и с него не натоварвам никои , което значи не го приемайте лично.
  Вярвам в Христос но не и в църквата и всичките и варианти и проявления ,особено на служителите и те не са свети хора.
  Тук съм дал моето мнение за тези неща http://indigota.com/index.php?topic=6158.0
  И за да ме разберете е важно да проумеете нещо Исус е съществувал, но църквата си присвоява неговите заслуги и нейното проповядване за мен е грешно.
  Библията е грешно изкривена версия на това което той е проповядвал и понеже хората изградили църквата видели ,че ако казаното от Исус излезе на яве  , църква или ръководители няма да има, и хората няма да може да се ръководят като овце ,както и прави сега църквата.
  Исус казва едно но църквата го променя за нейните си облаги.
  Да вярвам в него и вярвам ,че всеки може да стигне неговото ниво в идващото време.Или той е бил просто човек като всички хора но на високо ниво и е проповядвал нещо което е било неразбираемо за тези хорица по онова време.Темата е философска и не всеки може да я разбере ,особено човек които си има изградена ,вече мисъл и идея за това.За да разбереш истината е нужно да погледнеш по-неутрално на нещата.
  Библията има много истина но няма как да я видите.За да я видите се иска чиста душа и различен поглед.
  Здраве на всички.
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #44 -: Септември 28, 2012, 12:25:27 »

  Така е, много малко е достигнало до нас, и то в изопачен вид Усмивчица, но всичко скрито ще стане явно, както е писано. И това малко, колкото и да е изкривено, все пак е същността на учението.


  СА ТА НА МА /живот, раждане, смърт, прераждане/

  Основно грешката им е била, че са изтрили последната сричка заради своите цели и желания.
   А също и че са покрили огромна част оригинални текстове, писани от самия Исус, заровени под земята, и само един Бог знае и във ватикана какво държат.
  Но и това не е важно, информация и свещени текстове има мнооого много, за цяла безкрайност на планетата, приложение няма.

  Гледах преди малко темата на администратора за светлината, много е важна и супер много интересна, ще чета подробно.

  Съзнането е вертикално, а безсъзнанието е хоризонтално и те се пресичат в точката на осъзнаване, това е един от символите на кръста, който изразява пресечната точка на две противоположности. Или там, където се срещат плюса и минуса при правата линия в точка 0 - хармонията и баланса.

  За светлината - нещо от темите на Васко, което видях и тук в този материал...така че от две места се потвърждава: приемаш каквото и да е и излъчваш във всеки момент универсална вселенска любов. А това става така, защото се приема и излъчва едновременно - излъчваш това, което си приел.
  Малко се отклоних


  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright