Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Вярвате ли в Иисус Христос?
Да, вярвам. - 19 (86.4%)
Не, не вярвам. - 3 (13.6%)
Общ брой гласове: 21

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Вярвате ли в Иисус Христос? Защо?  (Прочетена 4281 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Септември 24, 2012, 09:14:04 »

Може да стане диалог, в който да се излагат размисли по тоя въпрос.
Активен
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #1 -: Септември 24, 2012, 12:41:17 »

Малко ми е  трудно да разбера въпроса ти. Ако не означава "Ти християнин ли си", ще ми е нужно пояснение какво питаш в анкетата- дали Исус Христос е съществувал, дали му имам доверие, дали е Божи син, дали сам е Господ или...?
Така, както е поставен, въпросът бъка от обществени наслоения с вярвания и предразсъдъци.  Като например- ако вярвам, това автоматично да означава, че отричам другите религии,  съществуването на Буда, Кришна, Мохамед и други като тях. А ако не вярвам, значи съм неверник.
Моля те, дообясни какво питаш, че да се разпиша горе. А пък аз си изложих някои размисли, дано успеем да избягаме от спора и да се получи приятна и познавателна тема.
Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Септември 24, 2012, 12:50:07 »

Християнството единствено вярва, че Исус Христос е Божи син, слязъл на Земята, за да изкупи нашите грехове. Та въпроса ми е дали вярваш в това? Защото мюсюлманите го почитат като най-големия си пророк, юдеите го отричат и мразят, а другите религии и вери се страхуват от него. Та питам дали вярваш в християнското виждане за него, че е Божи Син? И Защо?
   Признаването на Исус Христос съвсем не отхвърля другите мъдреци и философи, защото разликата между Него и тях е, че той притежава цялата истина и ключовете от ада и власт над смъртта, докато другите са били просто много надарени умни човеци. Кришна е езически бог, подобен на египетските - тях може дори да не ги споменаваме.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Септември 24, 2012, 14:21:37 »

Цитат
Християнството единствено вярва, че Исус Христос е Божи син, слязъл на Земята, за да изкупи нашите грехове.


Зад това единствено има толкова много въпроси.

Какво значи син на Бога.
Как е слязъл.
Защо на Земята.
Какво значи грехове .
Какво значи да се изкупят ,чрез Исус.

Ама не е само това.

Какво е Дарът на Духа.
Какво е второто пришествие.


И последния въпрос е - къде се намираме във времето  на този процес .

Отговорът на всеки сам за себе си определят светогледът на един христянин , но ако се проучат обстойно и се разгледат през възможно най-много призми , ще се получа сглобки от светогледите на всички религии и течения .

Всеки си го сглобява така ,че да му върши работа . Нескопосаните сглобки не водят до особен прогрес и това се изпитва на гърба докато не се научим .
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #4 -: Септември 24, 2012, 15:50:41 »

Точно в тази версия за мисията на Исус, се отучих да вярвам. Отдавна беше, когато си задавах въпроса "Той като ни е изкупил греховете, сега защо сме грешни". Сега, когато попадна на пъзелче по пътя, все по- ясно се оформят фигурите в картината:
Цитат
ще се получа сглобки от светогледите на всички религии и течения .

Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Септември 24, 2012, 16:19:33 »

Ми така е казано за по просто. За по сложно - да доведе възможността за излизане извън кармичния цикъл - грях-изкупление , чрез порастване в състоянието на Христовата безусловна любов.
И това е естествено да не стане за един ден ... и един живот.

Май има много разлики по въпроса , вярвате ли в Исус Христос и вярвате ли на всички истории относно него ( в Библията , апокрифите , Дан Браун и тнт)

Има и още въпроси , примерно - важни ли са подробностите , може ли да погледнем , процесът от много ,ама много глобална гледна точка и после да си досглобим картинката. Да си констуираме за себе си основата на конструкциите на нас , бог и всичко останало.

Много ще е смешно ако някой в днешно време  си мисли , че Дедо Боже е белобрад старец в облаците, Дявола с рогата и копитата  и Христос - русия синеок евреин с бялата роба и сандали ходещ по облаците и идващ отново на някакъв по-гъст облак. Веселяк Веселяк Веселяк като за концерт.

Ей това е част за мен от второто пришествие , той вече е тук и в мнозина , казват се новите деца и сме им/си посвеетили цял форум  Плезещ се

http://novinata.net/3-godishen-lekuva-nad-100-bolesti-s-voda-i-bilkiАктивен

"weird " is indication for creative force ♥
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #6 -: Септември 24, 2012, 23:36:30 »

Трябваше да видиш физиономията ми, докато четях как си изтълкувала моето включване  Ухилен
Нещо ей такова:  Шокиран
И после се сетих, че най- вероятно минаваме през различни уроци. Ухилен
Цитат
Проблемът е, че тук рядко стават диалози, защото понятията "диалог" и "спор" са тотално объркани.
То това е вярно, както е вярно и че няма кой да ни ги отбърка, ако не се заемем сами с тази работа.
Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #7 -: Септември 24, 2012, 23:55:46 »


Ей това е част за мен от второто пришествие , той вече е тук и в мнозина , казват се новите деца и сме им/си посвеетили цял форум  Плезещ се

http://novinata.net/3-godishen-lekuva-nad-100-bolesti-s-voda-i-bilki


За мен и това (някъде 32:06)
http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/videos/video/1384556674-Pojelahte_da_govori_Sergey_Ignatov.html
Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Old_Soul
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

 • Град: Pleven
 • « Отговор #8 -: Септември 25, 2012, 00:57:41 »

  Съществуването му е безспорен факт. И тъй като по онова време не всеки е идвал на този свят за да бъде месия (задача с която се е справил) ще се въздържа да коментирам родословното му дърво.

  Много от чудесата които е правил са били правени и от адепти на други учения: тибетските лами могат да дематериализират физическото си тяло след неговата смърт, пак в тибет има хора, които ходят по въздуха... Миларепа дори е спял над земята.


  Според някои евангелия божият дух влиза в тялото на Исус по време на кръщението му в река Йордан (и се проявава). Този божи дух е латентната същност на всяко човешко същество, а дали ще се прояви зависи от това какви ги вършим тук на земята.

  Дошъл е да ни спаси от греховете - ами да - показал ни е пътя по който да се спасим:
  учил е хората да прощават и да се обичат.

  Проблемът възниква едно-две столетия по-късно, когато учението на Исус Христос се превръща в учение за Исус Христос т.е. става "монотеистична" религия.
  Проблема се задълбочава по време на никейските събори - много истини са били потулени. Според църквата власта на християнският владетел също е била от бога (евентуално отново роднинска връзка с него), а в същото време повечето владетели откровено са вършели нехристиянски неща по отношение на поданиците си и другите християни (Вартоломеевата нощ във Франция, в Англия също е имало подобен погром над протестанти).

  Неведнъж съм казвал, че ако хората правилно бяха изтълкували учението на Исус нямаше няколко века по-късно да изпратят архангел Гавриил при Мохамед, който да създаде ново учение. И отново около 4 века след създаването на исляма той се разделя на две враждуващи течения: шиити и сунити ... Ислямът стана радикален -  отново смятат жените за хора без права (в повечето арабски държави жените не участваха в обществения живот - не гласуваха, не шофираха .. ).

  В днешно време хората изповядват една или друга религия само за да не ги броят за атеисти. Не е изключено отново да се появи някой пророк (най-малкото защото има нужда от това)
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Септември 25, 2012, 10:04:22 »

  Цитат
  Ще дам пример с автора на темата. Първо беше привърженик на Хитлер, после на национализма, на анархизма (нали не бъркам, а имаше нещо такова? не говоря за анархисткия форум), на Дънов...
  На подобно мнение съм, отчасти, за всяко едно от тези неща, защото съдържа логика и истинност, но не и напълно. Дали авторът се научи да не залита твърде уверено, в недоказани неща?


      Абе, аз не мога да разбера какво постоянно го обръщате на лична основа. Това в какво е вярвал автора си е лично негова работа.
      Няма човек, осъзнал властта на еврейството, да не е залитнал дори за момент към Хитлер и национал-социализма. Няма и човек, осъзнал кого всъщност обгрижва тая настояща йерархия, да не си е мечтал за едно управление, без правила и ръководители, авторитети и т.н. Няма човек(всъщност почти всички българи са така), който да не си задава въпроси за смисъла на всичко това и тъй като Църквата си мълчи, а сред нея постоянно се движи духа на разделението, то поне Дънов и Блаватская се завират навсякъде - вече няма телевизия, която да не ги е издигнала в култ(БНТ го обяви за втория най-велик българин...Азис беше девети, мисля че) - и е нормално човек да се поинтересува от тях. А много добре знам че света на окултизма, и по-конкретно езотериката, са толкова необятни, с такива термини, че са рай на заниманието за всеки скучаещ човек.
      Да, но има хора, които в един момент осъзнават, че най-големия сатанист за последните десетилетия Алистър Кроули, смятан за 64 най-велик британец, е издействал финансите за Хитлер от еврейските банкери, а после се е омесил с британската кралска кръв, давайки начало на рода Буш(той е бил братовчед с Прескот Буш, един от финансиралите Хитлер). Има хора, които виждат, че анархизма е създаден от еврейството за разделение между хората, а  и много добре знам, че повечето(правите) анархисти са атеисти. И има хора, които разбират, че Дънов с проповедите си навлече на България цели четири войни, а след това спаси и виновниците за тях - двайсет хиляди жида, но не спаси загиналите българи по фронтовете и след идването на девети септември. Петър Дънов изгражда съвременното масонство.


  Цитат
     Все едно, идеята ми е не да обяснявам колко е безсмислена темата, макар че аз напоследък основно с това се занимавам във форума, а да напомня, че прекаленото доверяване е стъпка номер 1 към разочарованието, което всеки е изпитвал.

     Това не ти е някакво си там учение, основано на идеали. Как може да забравяте, че сега ни има като народ, само и единствено благодарение на православната вяра!? Знам че тука преобладават ню ейдж глобалистите, но хора!, глобализма и ню ейдж са ученията на Сатана. С тях той е проникнал дори в самата Църква и я мачка безмилостно...,а вие я подкрепяте. Що за безобразие е да подкрепяте сили, които мачкат вярата на вашите деди! Вяра, коя е родила такава култура, благодарение на която се е развил целия християнски свят. Е, някой ще каже - нас не си интересува миналото, нас ни интересува бъдещето и искаме да знаем истината. А аз ще отвърна с една реплика на Джак Никълсън: You can't handle the truth! - Не можеш да издържиш истината! - Ние, простосмъртните човеци, имаме нужда от надежди, а не от истината. Аз бих предпочел да кажа на един болен неизличимо, че ще живее и ще го излъжа, защото така е справедливо.
     На земята има много учения и вери. Но християнството е такова, че колкото и да го опорочават, неговият генезис винаги грее по-ярки от лъжите, а генезиса е спасението на човешката душа. Днес света и глобален и това дава възможност на повече хора да приемат Светото причастие. Хората сами осъзнават как тази религия е една наука за живота.

  Цитат
  Мнението, че някой може да изкупува чужди грехове, ми се вижда напълно лишено от логика или поне в явно противоречие със законите за кармата, които аз поне не знам Христос да е отричал някъде.

     Ами той сигурно не е бил чувал тогава за карма, щото това е от изтока. По-късно ню ейджа го смесва туй понятие с християнството. Основно кармата показва, че има прераждане. А Христос казва, че от живота на човека зависи дали ще отиде в Царството Небесно. И казва друго - че когато се създаде човешкото тяло, в тоз час се създава и душата на човека. Тялото е земен продукт, а душата - от Бога. И когато тялото умре(върне се в земята), душата отива при Бога на съд. В тоя случай Деня на Съда е отложен за всички хора, за да имат повече време да се покаят. Къде стоят душите през това време - не зная! Но със сигурност не се прераждат, според по-горните думи. Следователно закона за кармата отпада. Според Исус Христос тоя свят се управлява от Сатана(Княза) и повечето християни, като се изповядват, се надяват на вечен живот за себе си и своите близки, та да не се връщат вече тук, където пак ще им се налага да носят кръста си към Голгота за втори път, а Исус го е носил само веднъж. Кармата пък е някакъв заробващ инструмент, с който хората просто губят шансовете си да се покаят според греховете си. Ако Сатана има интерес да управлява човеците, то той е ударил джакпота с тая карма.
     Относно изкуплението - вярва се че верите преди учението на Исус са представяли човека като роб. Будистите го представят като бог човека и затова на хората им изнася да вярват повече на Буда. Но на запад се е вярвало, че след като човек умре душата му отива в плен на бога на подземния свят, на смъртта. Дявола би бил много доволен, защото тия подземни светове са прототипа на по-късния християнски ад. И затова Христос казва, че е слязъл в Ада, освободил грешниците, оковани във вериги, и е победил смъртта. Допреди появата му хората, обикновените грешници, не са имали шанс да се покаят и да живеят живот сред праведните. Но не заради Бог, а заради Сатана. Христос идва и неговата саможертва ни освобождава. И дава шанс на грешниците и слабите да заживеят наравно с ангелите, а на нас, бъдещите поколения, свободен избор къде да отидем.

  Цитат
  Какво значи син на Бога.

     Във въпроса се съдържа и отговора. Той е Сина на Бога, онзи, който е там от самото начало на сътворението. Има едни лафове за Бойко Борисов, че преди да се роди оплодил майка си. То това е и непорочното зачатие. Исус е името на тялото,а Христос е названието на духа - Спасител. Тук духа предшествува тялото и в случая на Исус е имало инкарнация. Но това става с много висшите същества като архангели, светии и т.н. А сам Исус казва - че е Пътя, Истината и Живота. Тоест той държи Божията власт. А Бога е едно слънце, то Исус е светлината.

  Код:
  Как е слязъл.

    Той е бил роден от Мария, Богородица. Настанил се е в утробата й, образно казано. 

  Цитат
  Какво значи грехове .

     Ами според някои големи християнски мислители, доколкото съм чел, греховете са онези действия и постъпки, които се пораждат от чувствата гордост, завист, алчност, в много случаи дори необоснован страх - това са тъмни емоции, които в Царството Небесно никой не изпитва, защото произхода им е нисш, от света на демоните, с който общуват илюминати например. Демоните се хранят духовно с тия негативни емоции и затова колкото повече омраза и всякакви такива емоции има на земята толкова по-силни са те. Затова при жертвоприношения(много често с бебета) в сатанинските им ритуали те причиняват на жертвата възможно най-много болка и ужас и така засилват контакта си с демоните.
     Според повечето други вери греха се изразява само с делата на човек. Но Исус казва: Съгрешил си вече, ако дори пожелаеш жената на ближния дори само в сърцето си. - тоест от гледна точка на днешния либерализъм това е радикална мярка, по радикална от всичко в исляма. И затова това е много трудно учение(ала право), защото да живееш в хармония с него изисква постоянно наблюдения върху себе си и покаяние - поне така съм чел от изказванията на светиите.

  Цитат
  Какво значи да се изкупят ,чрез Исус.

    Ами той е дал шанс на хората, лоши и добри, слаби и силни, да вървят редом до него в Царството Божие.


  Цитат
  Какво е Дарът на Духа.

     Това е Божията благодат. Има един светия гръцки, починал само преди 18 години, стареца Паисии Светогорски. Та той разказва, че веднъж вярата му била разклатена от поддръжник на дарвиновата хипотеза, та отишъл в една гора и се помолил на Исус да му се яви, ако наистина съществува и ако наистина е Божи син. И изведнъж задухал силен вятър, та стареца, тогава млад, погледнал нагоре и видял Исус Христос. Видял го точно така както е изобразен по иконите. Оттогава, до сетния си дъх, Стареца живял праведно и починал вярващ. Та той казва, че благодарение на аскетичния живот на монах, който водел, изпълнен с много лишения, той опознал себе си. Когато опознаеш себе си ти се приемаш такъв какъвто си и се изпълваш със смирение. Само тогава можеш, без гордост и себелюбие, да се обикнеш и да изповядаш греховете си. Но според Стареца ако нямаш нужната вяра нищо не би могъл да постигнеш. То ако се постигаше с голо желание то и Дявола можеше да се познае. Но трябват лишения. И единствения начин да живееш в благодат иде от Бога. И това чувство не е моментно, като това от алкохола, а е постоянно, ти пребиваваш в него. Разбира се, аз не знам. Просто преразказвам казаното  от светията, а който иска може да провери - в интернет има книга за него, в която говори за Антихриста, че живеем в последните времена и т.н.
     Като го питат: А като стана монах не те ли беше страх, че няма какво да ядеш и къде да живееш? - Стареца отвърнал с пасаж от евангелието на Матей, който преразказвам - Исус е казал: Нима горските животни сеят и жънат и нима птиците с такъв труд изкарват подслон и храна?! Помислете Бог колко за вас ще се погрижи, ако вие, човеци, сте му много по-скъпи от птиците! - светиите са доказателството за правотата на тия думи. 


  Цитат
  Какво е второто пришествие.

    Исус е казал, че в края на дните ще се върне, за да възнагради покаялите се и за да накаже тия, които са се обърнали против него, на страната на Сатана.

  Цитат
  Каквото и първото - безрезултатно.

    Първия път Исус е дошъл като скитник, а втория, казва се, ще дойде като цар. Първия път идването му е била с цел извоюването на свобода за хората. Преди неговото идване хората са се борели единствено и само за слава и власт, тъй като те са вярвали, че от човека ще остане само името му. Но Исус казва че по-важно е трупането на богатства на Оня свят, а не в тоя и е по-важно името да ти е там, отколкото тука. И Христос извоюва тая свобода. Както Левски - на България. Оттам нататък всичко е в ръцете на човеците.
    Второто пришествие - знаете много добре - ще е съпроводено с катаклизми, войни, бедност, мизерия, антихристи, и ще бъде предшествувано от Царството на Антихриста. Хората които го приемат( в новите лични карти правят опити да пробутат 666) ще страдат дълго, тъй като те ще са си продали душата на лукавия, споделяйки неговото страдание. А хората които не приемат властта му, които издържат на мъките(за тях те ще бъдат съкратени и облекчени) - те ще живеят в бъдещия свят на Бога.

   
  Цитат
  И последния въпрос е - къде се намираме във времето  на този процес .
     
     Нима времето е от значение за Него? Исус е казал, че само Отца му знае точния час на пришествието. Той казва да гледаме знаците и знаменията. Издигането на Соломоновия храм и връщането на евреите обратно в Палестина, и после идването на Антихриста, който ще седне на трона в храма. То в Библията ги пише знаменията. Тоест, всеки друг, който казва, че знае кога ще е апокалипсиса и всеки който уж предсказва бъдещето на тия смътни години - как ще ги знае? - нали уж само Бога знае за тях?! Значи някой лъжат.
  « Последна редакция: Септември 25, 2012, 11:25:10 от Аэ съм » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Септември 25, 2012, 10:38:19 »

  Рабено , а как според теб теб ще обясниш сходството на древноегипетския бог Хор със Иисус.

  Понеже знаеш ,че библейските текстове са осакатени , мисиш ли ,че буквално трябва да разбираме  и цитираме отговорите. Естествено ,че когато тълкуваме ,всеки един човек изкривявява, но пък и според мен доизражда образа. Според мен Христос ,както си направих майтап не е Рус сладур по сандали в облаците , а нещо много по-голямо и дори интерпретацията на всички жители на земята пак няма да го обхване .

  Понеже ,години и аз съм търсила и търся тези отговори , минавайки и изучавайки ,различни течения  и учения, за сега за себе си съм открила едно сито , което го наричам ,четене с Духа.

  То е нещо като молитвено състояние ,докато четеш . Тогава както споменах , от дадено количество текст ,изплуват и се закачат само нещата ,които вътрешно ти трябват. Ти си четеш всичко , но с възможно най-свободен ум и с отворено сърце, тогава важната информация се отсява , като по-светла , но наистина има разлика от аналитичното отсяване ,когато ги премисляш нещата.

  Това за първи път ми се случи , след първата ми молитва за изпълване с Духа , преди много години. Тогава хванах Библията и сещах ,как ме води и показва и нещата придобиваха смисъл.

  Аз вярвам ,че Духа Божи си е бил тук винаги Усмивчица))))) нали се е носил в началото по земята, а чрез Иисус слезе с по-голяма мощ. Слезе повече светлина ,чрез която хората имат възможност да стават по-светли.

  За прераждането и къде ходят душите, докато чакат страшния съд , моето мнение е ,че не стоят на едно място Усмивчица хич не е честно , някой да се пържи хиляди години в ада , докато тея дето последни са умрели преди Страшния съд , само година -две  Усмивчица)))))))

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #11 -: Септември 25, 2012, 11:12:15 »

  Цитат
  Значи някой лъжат.

    А щом някои лъжат - значи са заблудени. Заблудени от Сатана, който използва желанието им да се прочуят, гордост, а това е грях.

  Цитат
  Ти откъде знаеш тези неща? Ами ако не е било така, какво - няма Бог или Христос не го е имало?
  Мислиш ли, че има цяла истина, и ако да - в какво се състои, според теб?

    Ако нямаше Бог, нямаше да има световна конспирация. То тя се гради върху Него, тя е бунт против Него. Да вземем за пример Вавилонската кула - най-известното нейно художествено изобразяване е от 17 век сл. Хр. Виж тази картина и я сравни със сградата на днешния европейски парламент - едно към едно. А пред парламента има жена яздеща бик. Това не ви ли напомня за блудницата, яхнала звяра, от Откровението?
    Благодарение на Исус Христос имаме чиста и ясна представа за Бога. И тя се различава от досегашните - той не е тиранин, а е благ и всемъдър.
    Смятам, че човек постоянно се нуждае от истината, заради ябълката на греха от времето на Адам и Ева...но той има нужда от нещо повече...


  Цитат
  Съществуването му е безспорен факт. И тъй като по онова време не всеки е идвал на този свят за да бъде месия (задача с която се е справил) ще се въздържа да коментирам родословното му дърво.

    Има една книга, написана от двама масони, в която се казва, че Исус съвсем не е наследник на цар Давид. Истинския наследник се казвал Бараба, а Христос бил узурпатор. Разбира се, това е далеч от истината, тъй като знаем, че Бараба(Варава) е бил прост разбойник, но еврейското жреци заменили него с Исус, тъй като последния ги критикувал много остро. Той е бил Месията. Спор няма. А иначе евреите съвсем не предават Бога точно след като убиват Исус. Те правят това още по времето на Давид - тогава приемат халдейската философия - кабала, малаба, магии, сатанизъм и т.н., които после тамплиерите приемат. Но това са си доказани факти.

  Цитат
  Много от чудесата които е правил са били правени и от адепти на други учения: тибетските лами могат да дематериализират физическото си тяло след неговата смърт, пак в тибет има хора, които ходят по въздуха... Миларепа дори е спял над земята.


     Така е, спор няма. Имало е и много християнски светии, които са правели чудеса. Разликата между двата типа светии е следната:
    - западните правят това в името на Христа, те искат да му служат.
    - източните го правят в името на себе си, те искат да бъдат самите богове. Кое е по-добре, според теб? Да бъдеш бог или да служиш на Бог...Но имай предвид,че сме просто хора и това би трябвало да ни е достатъчно, мисля аз...не знам, може и да греша..., но четох при Мулдашев една фентъзи битка между Миларепа и един Бонпо Йога, мисля че беше - нещо средно между Матрицата, Властелина на пръстените и Междузвездни войни - животни говорят, дървета се движат, камъни стават на снаряди, куршуми...абе...

  Цитат
  Според някои евангелия божият дух влиза в тялото на Исус по време на кръщението му в река Йордан (и се проявава). Този божи дух е латентната същност на всяко човешко същество, а дали ще се прояви зависи от това какви ги вършим тук на земята.

  Дошъл е да ни спаси от греховете - ами да - показал ни е пътя по който да се спасим:
  учил е хората да прощават и да се обичат.

   Тук съм на твоето мнение. Мисля, че точно това е генезиса на цялото християнство.

  Цитат
  Проблемът възниква едно-две столетия по-късно, когато учението на Исус Христос се превръща в учение за Исус Христос т.е. става "монотеистична" религия.
  Цитат
     Рабено , а как според теб теб ще обясниш сходството на древноегипетския бог Хор със Иисус.

    За това е виновен император Константин. По негово време образа на Исус е много изменен. При нас, православните, той си е по-близко до истинския. Примерно на Коледа не празнуваме Рождество Христово(Исус е роден лятото), а празнуваме зимното слънцестоене, това е бил празник на Хор. Великден пък е еврейската Пасха, която те си празнуват от повече от 3000 години. За Божи ден не знам кое трябва да празнуваме, но знам, че неделя на англииски е  |sunday" - деня на слънцето. И това наистина си заслужава да бъде критикувано, както и още неща. Но разликата между Исус Христос и Хор е в друга символика. Хор е бил едноок. Вярва се, че отнетото му око- това е слънцето. Загубил го в битка със Сет(битката между Горен и Долен Египет). В Корана например пише: Твоят Бог не е едноок или куц. - В Библията също се намеква за това. Откъде мислите, че идва всевиждащото масонско око?


  Цитат
  Неведнъж съм казвал, че ако хората правилно бяха изтълкували учението на Исус нямаше няколко века по-късно да изпратят архангел Гавриил при Мохамед, който да създаде ново учение. И отново около 4 века след създаването на исляма той се разделя на две враждуващи течения: шиити и сунити ... Ислямът стана радикален -  отново смятат жените за хора без права (в повечето арабски държави жените не участваха в обществения живот - не гласуваха, не шофираха .. ).

   Има опити, имало е, и винаги ще има -  християнството да бъде изкоренено и заменено с някаква сатанопоклонност. Но е вярно и това че само светиите, през вековете, са тълкували Исус така, че той да достигне до нашите дни, до тоя век, във възможно най-чиста форма. Трябва да благодарим на светиите.
    Но все пак за исляма - разделянето става след смъртта на Мохамед. Сунитите ми напомнят много за тия бунтовници, сега, в Близкия изток - след смъртта му решили, че трябва да се управляват с нещо подобно на демокрация. Една от първите форми на демокрацията, всъщност, е създадена от сунитския ислям. Те повечето мюсюлмани са сунити и всички сунити са съюзници на запада днес. А Мохамед е бил повече шиит. Но най-близко до идеята му са били хариджитите - те настоявали някакъв скитник да им стане водач, тъй като имал нужните качества, ама го изгонили, щото нито бил избран от сунитите, нито бил от линията на Мохамед, за шиите. Парадокса е, че 12 имама, наследници на Мохамед, загинали в рамките на 10-15 години. Само 12 изчезнал - Ал Махди - и мюсюлманите чакат завръщането му, за да обедини исляма. Тъй че сунитството е пак еврейска работа.

  Цитат
  За прераждането и къде ходят душите, докато чакат страшния съд , моето мнение е ,че не стоят на едно място Усмивчица хич не е честно , някой да се пържи хиляди години в ада , докато тея дето последни са умрели преди Страшния съд , само година -две  Усмивчица)))))))    Не смятам че се пържат в Ада. Нали Исус ги е избавил?! А и не смятам, че времето там има някакво значение. Всъщност то там, според Библията, си е една вечност и всичко става за един миг.  Усмивчица  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #12 -: Септември 25, 2012, 11:55:54 »


  Цитат
  Понеже знаеш ,че библейските текстове са осакатени , мисиш ли ,че буквално трябва да разбираме  и цитираме отговорите.

     Знаеш ли защо вярвам на написаното в Библията, и най-вече предпочитам написаното в Новия завет? Защото няма никакво противоречие. Изброй няколко противоречия в Библията. За мен преди Исус света е тънел в безподобен мрак. Парадокса е и че след него пак си тъне, даже в още по-голям мрак. Но знаеш ли къде е разликата? Сега има надежда. Исус е дал надежда, а хората са я получавали чрез светото писание. Мислиш ли че света винаги е бил глобален та са могли да пресяват чрез Духа - и през будизма и индианските вярвания, та до зулушаманизма. Те са живели в един почти непрекъснат страх за живота си, имуществото и т.н. А Исус Христос им е давал надежда, която е достигала до тях, благодарение на Библията.
      Невероятното е че в тая надежда няма никакви противоречия, говорим за някакви големи противоречия. В реалността е имало повече противоречия например. Ти говориш за осакатяване - единственото осакатяване, което е имало над Библията, това са били изважданията на някои текстове(като този за нефилимите). В днешно време изведнъж почнаха да се "откриват" текстове, които доказват едно или друго нещо за християнството. Разбирайте кой ги открива и кой доказва.  Ухилен Много добре знаем. В Библията, например, аз много се съмнявам да са дописвани текстове. Може да е грешка сливането на Стария и Новия завет, но текстове, които да са дописвани от някои, с цел дезинформация не съм открил. Защото дявола бяга от кръста и Библията, не смее да ги пипне - това трябва да е ясно на всички запознати с екзорсизма.
       Най-голямото, и може би единствено, значително противоречие на християнството е, че книгата, в която се съдържа неговата същност Библията е била насочена за хората, а те не са могли да четат. А това е била в угода на една върхушка, която и до днес ни лъже. Примерно в Библията образа на Исус няма нищо общо с медийния образ на Исус, който наистина прилича на Хор. Друг парадокс е че аз, преди като четях Петър Дънов, си казвах: Ей, това е Иисус! - после като седнах да чета Новия завет в един момент на крайна слабост, огорчение към света и нежелание за живот, разбрах колко съм бил заблуждаван, сам съм се заблуждавал. Това което са ми говорили за Исус няма нищо общо с това което е в Библията. А е интересно, че много хора я имат в домовете си, но са започнали да четат Стария завет, стигнали са донякъде и са я зарязали. А образа на Исус е бил доизкован от медиите, от журналистите, от властта и т.н. А човек е способен да седне и да чете Новия завет, ако не е с изследователска или справочна цел, а просто с литературна - най-често, когато му е тежко, защото тази книга е един голям приятел. Разбира се, властта се е погрижила и за това - създала е Вип Брадър и Шоуто на Слави.  Усмивчица

  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #13 -: Септември 25, 2012, 12:22:59 »


     Знаеш ли защо вярвам на написаното в Библията, и най-вече предпочитам написаното в Новия завет? Защото няма никакво противоречие. Изброй няколко противоречия в Библията.


  Мога да ти дам за размишление няколко.

  Разгледай поотделно първите 3 глави на Eвангелието на Лука и Евангелието на Матей.
  Запиши си на един лист събитията, които са описани в едното и в другото - до 12-та година от живота на Исус.
  Мисля, че с твоите интереси към историята, ще ти бъде интересно да сравниш двете описания и да се опиташ да помислиш възможно ли е да се случат така, както са описани, с един човек.

  Опитай се обаче данните от едното Eвангелие да не смесваш с данните от другото!

  И още едно, свързано с тези глави:

  Сравни двете родословия на Исус. Съвпадат ли те помежду си?
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #14 -: Септември 25, 2012, 12:41:12 »

  Чел си новия завет, така ли...я пак го прочети. Самия Исус говори за прераждане и това го има черно на бяло.
  Ще цитирам по памет, когато учениците питат Исус "според както мислят хората, кой съм аз?" - и те му отговарят: "едни казват, че си Илия, други Еремия или един от пророците"...........а за Йоан Кръстител казва и ако искате да знаете, тоя е Илия, който имаше да дойде, но не го познаха и постъпиха с него, както си искаха...
  И не е само това, има и на още няколко места, където Исус говори за прераждане.
  Хайде питай богословите защо отричат това, което пише в самата тяхна библия...нищо смислено няма да кажат.

  Христовия дух не си е бил винаги на земята, за първи път се е случило тогава.
  Той не е бил винаги на земята, за първи път тогава е дошъл на земята и е донесъл нещо качествено различно, което не го е имало преди това! и оттогава започва новата ера, от Исус.
  ,
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright