Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Събуждането на човешката раса  (Прочетена 2695 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « -: Септември 20, 2012, 13:07:36 »

  Това е прехода , да се събудим и заедно със планетата да влезнем в реалност за която сме мечтали.
  Сега сме под влиянието на луната и тя със пълна сила ни е хипнотизирала и ние вярваме на илюзии , и да те са толкова реални , че ние сме готови да спорим и да ги защитаваме.
  Ако има хора които са почнали процеса през които минавам , ще знаят защо сме спали и защо има толкова злоба близките няколко 1000-ди години, защо сме изгубили способността си да виждаме духовното и къде е божественото.
  Каква е разликата между господ ,бог и дух, и какво е едното и какво е другото.
  Кой са световете на планетата, кои са елементите на планетата и много др.
  Но ако ги споделя сега няма да ме разберете , нужно е сами да почнете пробуждането и вярвам че има хора които ме разбират ясно и точно , за тях не се плашете , това е реалността и дори сега да сме малко скоро нещата ще са различни.Старото и отрицателното ,толкова се е вкоренило в нас ,че ние го приехме като истина и факт , като част от живота.
  Моля ви помислете , вие имате информация за предишния живот на мир ,хармония,без отрицателни енергии и живот на земята с божествения свят и боговете.
  Поискайте да се събудите , помолете се.
  Кажете , аз .. имената и датата на раждане .. искам да се събудя , искам да започна процеса на събуждане , искам го със сърцето.И нека всичко да става плавно и само и единствено за благото на моето тяло.
  Има много по-добри и по-добре направени утвърждения.Споделете ги или ги намерете , може и да си ги направите сами.
  И ако има поне един които да не ме мисли за луд , пускам още информация от други места.
  Аз не ги чета тези неща , просто ги пускам  понеже ги знам наизуст, но ако трябва да ги пиша е нужно да пиша ден и нощ.
  А тези които се пробуждат знаят това което знам аз и обратно , то е едно.


  Скот Маури (Scott Mowry):

  Достигната е критичната маса за събуждането на човешката раса

  7 септември 2012

  (свободен превод с леки съкращения)

  • Сега придвижването в Златната епоха е гарантирано и се движим много добре по графика

  • Китай и съюзът BRICS се готвят да въведат новата икономическа система, обезпечена със злато


  Докато човечеството се носи през невероятната 2012 година, много важни етапи и знаци ясно сочат, че ние се движим по пътя, който в крайна сметка ще преобрази цялата човешка раса заедно с планетата Земя в дългоочакваната Златна епоха.

  Тези етапи се развиват с все по-бързи темпове, което доказва без сянка на съмнение, че човечеството е в силно ускорено състояние на еволюция. Не само от година на година, но вече от ден на ден, а скоро ще стане от час на час, от минута на минута и, в крайна сметка, от момент на момент....

  Мнозина очакват датата 21 декември 2012, за която се предполага, че отбелязва края на календара на маите и се свързва с голяма промяна за цялата човешка раса. Маите са били майстори в разбирането за движението на времето и на човешката еволюция. Те са били брилянтни математици, астрономи и астролози. Като култура те са били на нивото на най-великите хора, населявали някога планетата, включително древните египтяни и индуси.

  Може би един от най-важните календари на маите е този, известен като “Тун”, който се занимава не толкова с потока на времето, колкото с хода на човешката еволюция. През август 2012 г. ние вече сме изпълнили всички условия на този календар.

  Календарът “Тун”, разшифрован от шведа д–р Карл Колеман, идентифицира девет различни нива на съзнанието. Календарът “Тун” започва от момента, в който Бог набелязва опита с разделението. С други думи, когато вселената избухва, разпръсквайки материя нашир и надлъж, което в научните среди е познато като теорията за Големия взрив. Според маите това събитие се е случило преди 16,4 милиарда години.

  Календарът “Тун” ни казва, че след 16,4 милиарда години еволюция сме завършили всичките девет нива на съзнанието на 28 октомври 2011 г. След тази дата човечеството започна своя преход от възрастта на невежеството в епохата на Просветлението, или в началните етапи на Златната епоха, която напълно ще се разгърне през следващите 100 години.

  В модерната ера Университетът на Единството (Oneness University) в Южна Индия старателно документира потока на съзнанието на планетата, в частност през 2011 и 2012 г. Те предрекоха, че към края на 2012 г. ние ще достигнем критичната маса от 70 000 събудени хора - брой, който гарантира, че ще се случи голяма промяна на съзнанието за всички хора на Земята за навлизане в Златната епоха.

  http://www.onenessuniversity.org/

  А сега изглежда, че човечеството се движи много по-бързо, отколкото се е предполагало първоначално.

  В началото на 2012 г. официално се е смятало, че на Земята има приблизително 30 000 събудени хора. Към 21 юни този брой е достигнал 40 000, а към 21 юли е бил 54 000.

  Към 21 август 2012 Университетът на Единството официално съобщи, че на планетата има 71 000 събудени хора – абсолютно възхитителен брой за този момент от годината!

  Ето официалните данни на Университета на Единството към 21 август 2012:

  Събудени хора: над 71 000
  Хора, живеещи в настоящето: над 130 000
  Хора в събудени състояния: над 45 милиона
  Хора, изпитващи настоящето: над 86 милиона

  Всички тези цифри показват, че ние сме повече от четири пълни месеци напред в графика, което означава, че човешката еволюция сега се движи толкова бързо, че можем да очакваме много, много по-невероятни постижения с все по–нарастващи темпове.

  Причината, поради която 70 000 е толкова важен брой е, че той представлява 0,001% от сегашното население на света. Всеки един човек, който става събуден, от своя страна оказва въздействие върху 100 000 други около него.

  Понастоящем населението в световен мащаб е около 7 милиарда души.

  Затова, ако направим изчисление:

  71,000 x 100,000 = 7,100,000,000 (7,1 милиарда),

  което обяснява необходимия брой души за въздействие върху всеки един човек на Земята днес.

  По-нататък, можем приблизително да оценим, че към 21 септември 2012 на Земята вероятно ще има над 90 000 пробудени хора. А към 21 декември 2012 вероятно ще има над 170 000 !!

  Като изследваме броя от последните 3 месеца и после екстраполираме към последните месеци на 2012 г. при сегашната скорост на увеличение, можем да очакваме следното:

  към 21 септември 2012 –– 91,000 събудени хора
  към 21 октомври 2012 –– 114,000 събудени хора
  към 21 ноември 2012 ––  140,000 събудени хора
  към 21 декември 2012 –– 171,000 събудени хора

  Така че към края на 2012 г. на Земята може би ще имаме два пъти повече събудени хора, отколкото се е предполагало от Университета на Единството - нещо възхитително само по себе си!

  Мнозина се чудят как Университетът на Единството достига до тези числа всеки месец? Оказва се, че има група от монаси, които живеят към Университета и които са в състояние да идентифицират събудените хора на планетата, защото самите монаси са в много високи състояния на събудено съзнание. Като се свързват с Божественото, получават информация от информационното поле, което обкръжава Земята, и така са в състояние точно да определят този брой.

   "Точно както вие можете да влезете в Google и да попитате колко страници има в интернет, така можете да влезете в Божественото и да попитате колко пробудени същества има на нашата планета", заяви Дъг Бентли, монах на Единството от Америка и говорител за Университета на Единството.

    Тези пробудени хора могат да бъдат намерени във всички краища на земното кълбо, като голям процент се намират в страните от Третия свят.

  По-голямата част от тях могат да бъдат намерени в Индия, където техният брой е над 10 000. Китай, Африка, Русия и Южна Америка са други части на земното кълбо, където има повече пробудени същества. В Съединените щати има сравнително малък брой от този тип хора в момента, въпреки че това твърде бързо се променя.

  Какво е Пробуденост и какво е Просветление?

  Тези, които са достигнали пробудено състояние на съзнанието, изпитват дълбока промяна вътре в себе си, често придружавана от физиологична трансформация в ума. Обикновено пробуденият човек започва да достига до дълбокото разбиране, че не е отделен, а по-скоро е интимно свързан с всеки и с всичко около него.

  По този начин промяната на съзнанието в тях трансформира от съзнание на дуалността (или разделението) към съзнание на единството или обединеното съзнание. В събудено състояние на съзнанието мозъкът започва да се слива като едно цяло, обединявайки двете полукълба заедно в едно цяло, като по този начин се постига състояние на единство.

  В това по-високо състояние на съзнанието човек може почти мигновено да изпита чувство на дълбоко блаженство, само като си затвори очите и навлезе навътре в себе си. Много възнесени учители като Буда, Мохамед, Исус и други са обяснили и след това преподавали това състояние на съзнанието на своите последователи. В будизма това състояние е известно като "нирвана".

  Важно е да се отбележи, че има разлика между състояние на Пробуждане и състояние на Просветление.

   “Пробуждане е състоянието, в което е Буда, където сте се изключили от ума, но умът е все още активен, а просветлението е, когато умът изчезва. Това идва след пробуждането. Това е състоянието, в което е Господ Христос ", обяснява Дъг Бентли.

    Просветлението е реален и истински човешки феномен. До много скоро той се е проявил само в много малко хора в цялата история на Земята.

  Сега знаем, че самото съзнание е процес, който може да се прехвърля от едно същество на друго, което е известно като "ефектът на стоте маймуни".

  Броят 70 000 е много важен, защото представлява грандиозно постижение на населението, живеещо на планетата в този момент. Никога досега в цялата история на Земята не е имало толкова много пробудени същества на планетата по едно и също време. И този брой бързо се увеличава, всеки месец, докато почти всеки един човек, който живее на планетата, ще влезе в събудено или просветлено състояние на съзнанието.

  Тези числа ясно показват, че човешката еволюция количествено се ускорява.
  В действителност, сега се движим почти два и половина пъти по-бързо от очакваното. Тази голяма инерция вероятно ще се използва за придвижване на цялата планета в дългоочакваната Златна епоха, известна още като Сатя Юга в хиндуистките предания.

  Рестартиране на икономическата система

  Най-същественото в момента е да се освободи човешката раса от икономическото робство, така че всеки човек на планетата наистина да може да започне да живее в една среда, в която истинската духовна еволюция може напълно да разцъфти. Представете си колко бързо светът ще се развива, ако основните потребности на живота могат да бъдат изпълнени за всички.

  Тази цел сега е напълно изпълнима. Само невежеството и фалшивата илюзия за недостиг ни пречи да си представим, че има изобилие от храна, дрехи, подслон, лекарства и енергия за всички. Ние трябва да разберем, че в света, в който живеем, има изобилие отвъд най-смелите ни мечти.

   С всеки изминал ден сме все по-близо до реализацията, във всеки момент може да стане въвеждането на нова, по-високо развита икономическа система, проектирана в полза на целия свят. Уверяваме ви, има много удивителни, смели хора,  които усърдно работят зад кулисите, за да се превърне това в реалност.

   Китай е почти готов да разкрие обезпечена със злато финансова система

    Изненадващо е, че Китай е основен играч в този план. Говори се, че китайците изкупуват всичкото злато, до което могат да се доберат, след това го претопяват в слитъци по един килограм, всичко това като подготовка за нова, обезпечена със злато световна валута, която да бъде въведена през последното тримесечие на 2012 г., което има пълната подкрепа на много страни в съюза BRICS (Китай, Русия, Индия, Япония, Бразилия, Южна Африка).

  Възможно е тази нова икономическа система да бъде стартирана тихо късно вечерта някой петък или събота, когато всички световни банки са затворени, което да даде достатъчно време да се зареди до следващия понеделник, когато всеки ще започне наново почти по едно и също време. Или може би ще има по целия свят ваканция за банките преди прилагането на системата.

  Натискът сега е голям и елитните сили, които са притежавали финансовите системи от векове, не се дават без бой. Битките зад кулисите са много ожесточени. Все пак много хора в редиците на елита най-накрая осъзнават края си.

   Цялата глобална финансова криза, която започна през 2007 г., бе изцяло проектирана от световния елит в безумен напразен опит да се забави неизбежното - пробуждането на човешката раса. За щастие, всичко това спомогна за възхода на Арабската пролет, на движението Окупирай Уолстрийт; Анонимните; движение за одит на Федералния резерв; движение за край на Федералния резерв, скандала LIBOR...

    Междувременно няколко важни стъпки са изпълнени за събаряне на Федералния резерв в подготовка за новата финансова система. След като мина потресаващо през Камарата на представителите, първият по рода си одит на Федералния резерв започна и разкри някои фрапантни резултати, публикувани на 21 юли 2012.

   По време на най-тежкия финансов период в историята на САЩ от декември 2007 г. до юни 2010 г., 16 трилиона долара (!!!) в тайни заеми са били раздадени на американски банки, частни корпорации и чуждестранни банки, навсякъде по света -  от Южна Корея до Шотландия. За сравнение, БНП (брутният национален продукт) на САЩ е само 14 трилиона долара. На всичко отгоре, тези заеми, които Федералният резерв нарича "програми за заеми ол инклузив", са били раздадени при 0% лихва и почти никой все още не е изплатен обратно.


  Най-важното от всичко – вашето лично Просветление

    Взети заедно, всички тези фактори може едностранно да се нарекат изключително вълнуваща новина за цялата човешката раса. Всички ние дължим дълбока благодарност на пробудените и просветлени хора, които въздействат върху останалата част от населението.

  С всяка изминала седмица импулсът, генериран от разширяването на съзнанието, ще ни бъде от полза на всички до един. Сега сме свидетели на толкова много реални, осезаеми резултати, които ни дават потвърждение, че голямата промяна на човечеството се разгръща много, много бързо.

  В крайна сметка, най-важният фактор на всички е да постигнете вашето лично състояние на пробудено съзнание. Когато сте в състояние да избягате от затвора на ума си и да се отворите към неограничените възможности на Божественото съзнание - където напълно осъзнавате връзката си с всички и всичко около вас - цялото страдание, конфликтите и проблемите просто ще изчезнат.

  Това не означава, че като по чудо всички житейски проблеми просто изчезват за една нощ, когато човек стане пробуден или просветлен. По-скоро това, което се променя, е реакцията ви на проблеми и конфликти. След като успокоите неспирното бърборене на неспокойния, слаб ум и осъзнаете, че това е основна пречка пред собственото ви щастие и удовлетворение, можете да преминете отвъд възходите и паденията, болката и страданията в живота - завинаги! Вие вече не сте поробени от тези мисли на по-ниското съзнание и най-накрая можете да изпитате това, което е истинска и безгранична свобода.

  Златната епоха е трансформация на цялата планета Земя, но това по-точно е лична трансформация. И когато тази трансформация бъде постигната, няма връщане назад.

  Както показват тези последни данни на Университета на Единството, няма връщане назад в колективната еволюция на човечеството. Това е свършен факт. Ние спечелихме! В действителност, всички спечелиха, защото няма губещи, а само победители.

  Златната епоха е в ход, Раят на Земята е тук, новата Земя се развива - само сега, много, много по-бързо, отколкото е било прогнозирано. Колко е хубаво това.

  Да живее Златната епоха и Епохата на Просветлението.

   © 2012 MR Productions, LLC | All rights reserved

    Превод: Лусесита
  http://miraclesandinspiration.com/news_critical-mass-milestone-for-enlightenment.html
  Източник-http://lucecita.blog.bg/novini/2012/09/09/dostignata-e-kritichnata-masa-za-sybujdaneto-na-choveshkata-.998174

  http://selenabg.com/index.php/2008-08-12-22-05-32/35-2008-07-27-20-20-43/1710-2010-05-12-15-28-47.html

  http://evolutioninearth.blogspot.com/p/blog-page_1361.html
  Горния лик е с още инфо по темата.
  Хората които за започнали процеса искат да помогнат и знаят едно важно нещо планетата и природата е по-важна от всеки и всичко.
  Планетата или природата е нещото за което сме тук и което трябва да пазим и защитаваме , другото е просто плод на нашия мозък.
  Е здраве на всички и вярвам ,че съм бил полезен поне на един човек.
  Ако не си готов за подобна информация ,просто подмини и изчакай , моля не спори , смисъл няма.

  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #1 -: Септември 20, 2012, 16:12:31 »

  Призив за Преципитацията на

  Личната Изумрудена Матрица за Изцеление

  Дадено чрез Е. К. Профит в учението й за ''Изумрудената Матрица''

   

  Изумрудената матрица е вътрешната формула, уникална за Вашето собствено Божие Присъствие.

   

  Това е формула за екстернализация на това ,което е реалния образ на Божието Присъствие във Вас.

   

  Това е знака за Слизане на Вътрешната Ви Светлина и Външна й Проява.

  Вие имате Лична Изумрудена Матрица, Ваша Уникална Изцеляваща Формула, която може да призовавате.

  Тази Матрица се намира във Висшето Ви Аз и и съдържа конкретните стъпки на лечение, които трябва да се предприемат, за да се постигне Цялостност и Пълнота в тялото, ума и душата.

   

  Вашият Висш Аз наистина е Вашият Божествен Лекар отвътре и знае точно каква модалност и вид изцеление ще Ви помогне във всеки даден момент.

  Например, Вашият Висш Аз знае от каква диета може би се нуждаете за да постигнете емоционален баланс, и дори какви витамини и минерали, може да Ви е нужно да вземете.

   

  За да се постигнете целта си и да откриете Вашата Лична Изумрудена Матрица, Вие трябва да помолите :

  - Вашия Висш Аз,

  - Мастерите-Лечителите,(Лечителите-Експертите )и

   - Ангелите-Лечители (които използват Лазерна технология, която е отвъд физическия план, несъпоставима с нищо от известните технологии в момента и лекуват чрез изумруд и кристалните лъчите),

  да доведат до Външното Ви Съзнанието, Специфичната Лечебна Формула, която трябва да следвате, за да балансирате своята карма и да се изцелите.

  За тази цел, ежедневно може да отправяте следния призив силно, ясно и с пълен глас (Както е описано в Науката на изреченото Слово), за да се постигне максимален резултат.

   

  Призив за Преципитацията на

  Личната    Изумрудена Матрица за Изцеление

  „В името на :

  - Моето Любимо Могъщо, АЗ СЪМ Присъствие и

  - Моята Любима Свещената Христова Същност,

  Аз призовавам :

  - Лечебните Ангели  на  Изумрудения  Лъч,

  - Архангел   Рафаел  и  Дева Мария,

  - Възнесеният  Учител Иларион  и

  - Елохим Циклопея,

  да ми помогнат  да се включа в своята  собствена Формула на Изумрудената Матрица за Изцеление на

  Тялото, Ума и Душата ми.

  Моля, помогнете ми  и да  се освободя  от тези ограничителни мисли и чувства, които вероятно  съм задържал(а) 

  - Подсъзнателно,

  - Съзнателно,        или

  - Несъзнателно

  Относно:

  - себе си      или

  - другите,

  и които блокират процеса на Лечение.

  Аз Призовавам Лечебна Светлина от Зелената Ивица от Моето Каузално Тяло и от  Каузалните Тела на тези Учители,  която да ми помогне да преустроя  Душата си с:

  Идеалните, Перфектни Вътрешните Светлинни Копия-Отпечатъци ''


   

  Мастерите-Експерти учат, че Визията (Виждането) е знак на Изумрудената Матрица. И ,че Любовта, Състраданието и Смирението са част от Свещената Формула на тази Матрица.

  Тъй като Вашата лечебна формула, вече съществува вътре във Вас, можете лесно да я преципитирате

  (преципитация-призоваване на нужните събития на физически план с използване на духовна технология),

  ако сте решени и съсредоточени.

  Превод: Нина Гаврилова

  Източник-http://zahariada.blog.bg/drugi/2012/01/31/priziv-za-precipitaciiata-na-lichnata-izumrudena-matrica-za-.893497
  Активен

  izparitelq
  Гост
  « Отговор #2 -: Септември 20, 2012, 22:30:03 »

  Човек,още не съм прочел дори и увода ти и вече се словоизливам.
  Конкретно ти ми направи най-добро впечатление от целия форум,от първия прочетен ред следя всеки следващ твой такъв със затаен дъх,ако искат да ми вярват.В последствие забелязах(по подписа),че си загубил малко от 'споделящата сила' и неведнъж съм искал да ти кажа(в случая да пиша) "Брат,не спирай!Има поне един човек заради когото СИ СТРУВА и това съм аз"(и неведнъж съм го правил мислено с много любов).И сега като видях,че си писал наистина ми стопли сърцето,за което ти благодаря(и се радвам,че си си променил решението).Веднага реших да напиша тези редове и в следващата секунда прочетох
  И ако има поне един които да не ме мисли за луд

  Е,
  Брат,не спирай!Има поне един човек,заради когото си струва!


  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #3 -: Септември 21, 2012, 12:38:42 »

  Е за да не дойдат критиците и тук само ще кажа благодаря на цялата компания по-горе.
  За жалост, не мога да съм кратък и си изливам чувствата, затова ще съм си аз. 
  Аз просто спрях да пиша, за да си изясня някои неща, но сега съм тук.
  Четейки си давам сметка ,че явно това което споделях преди е имало смисъл.
  Нещо което ме радва или по-скоро ми пълни сърцето със енергията наречена любов.
  Мога да твърдя ,че съм един от пробуждащите и затова по силата на привличането ,аз ще привличам подобни хора към мен или към написаното.
  Проблема е ,че има много които не разбират подобни хора като мен и затова е трудно.
  Но промяната идва и независимо какво ще стане ,промяна ще има.
  Пак благодаря за хубавите думи за мен имат голяма значение.
  Не знам дали го разбирате , но кога изпитваме красиви чувства ние ставаме проводници на положителни енергии и това е хубаво.Но въпреки всичко и отрицателното има смисъл затова всяко нещо е нужно.
  Активен

  в о ж д а
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 16


  I.F.Y

  « Отговор #4 -: Септември 25, 2012, 04:15:04 »

  Публикациите, нямащи нищо общо с темата, бяха преместени в говорилня.
  Цитат на: Sunshine(sun)
  Е за да не дойдат критиците и тук
  Sunshine, въздържай се от подобни подмятания - никой няма нужда или полза от тях.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Септември 26, 2012, 09:25:48 »

  Публикациите, нямащи нищо общо с темата, бяха преместени в говорилня.
  Цитат на: Sunshine(sun)
  Е за да не дойдат критиците и тук
  Sunshine, въздържай се от подобни подмятания - никой няма нужда или полза от тях.
  Не мисля така , но това е друг въпрос.Свобода никъде няма , жалко. 
  Като военно положение сме.  Ухилен
  Поздрави вожде ,стана модератор или си беше и преди, но не го показваше.

  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #6 -: Септември 28, 2012, 19:23:31 »

  Тука слагам един откъс от книгата "Четирите споразумения
  или Практическо ръководство за лична свобода
  или Толтекска книга на мъдростта
  от Дон Мигел Руис"

  След като днес ми каза един познат(благодаря за което ) за тази книга реших да я прочета и след като минах няколко реда , понеже не чета много книги и рядко има какво да ме впечатли , прочетох няколко реда и това което съм писал на места и за което говоря съвпада с това което прочетох и направо изтръпнах.
  Но това е само една от случките , кога ми казаха за мета тайните , аз започнах да говоря на едни познати и без да я знам тази книга или дори да съм чувал за нея , аз разказах за тези закони  и всички бяха учудени.
  Това не го казвам за да се хваля или каквото и да е .... Вече се страхувам как може да ме разбере отсрещния , то не е страх а притеснение.Но и това няма значение.
  Идеята е , че ако някои е чел тази книга ще ме разбере понеже и аз(или информацията в мен, чрез мен) говоря за същите неща , за съня на планетата и , че всеки си прави един свят от неговите стремежи и желания вкаран в един сън  , или на съвременен език в един филм.
  Планетата сънува и ние сънуваме в нейния сън.
  Кога успеете да се откъснете от тази реалност виждате друга тука и сега на същото място.Разбирате ,че всичко на което ви са учили е нещо което хората са си измислили, но самата истина е друга.Дори схващането за думата истина е друга.
  Опитвам се да ме разберете но , може и да има такива хора и ако има това е супер.Между другото сега се сещам ,че има такива хора които ме разбират и за които  е важно какво пиша.
  Така има какво да кажа и да напиша за много неща и събуждането на планетата е само едно малко зрънце.
  Проблема ми е ,че и аз се уча да разбирам нови знания и учения , такива които до сега ги я нямало или ги е имало но много отдавна.
  И явно грешката ми е ,че обръщам внимание на критиката , а реално няма смисъл , там някъде има човек на които съм полезен и ако искам да помогна на подобни хора е нужно да съм над тия неща с критики и забележки.
  Но разберете ме и на мен не ми е лесно да се науча.
  Така за темата пускам откъс и линк на книгите.И нека да по сънуваме заедно.  

  "Замъгленото огледало
  ПРЕДИ ТРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ близо до скътан сред пла¬нини град живеел един човек, досущ като вас и мен. Той учел за лечител, искал да усвои познанията на своите предци, но не бил съвсем съгласен с всичко, което научавал. В сърцето си усещал, че трябва да има нещо повече.
  Един ден, докато спял в една пещера, сънувал, че вижда собственото си спящо тяло. Излязъл от пещерата в нощ на новолуние. Небето било ясно, обсипано с милио¬ни звезди. Тогава вътре в него се случило нещо, което променило живота му завинаги. Погледнал ръцете си, опипал тялото си и чул собствения си глас да казва: „Аз съм направен от светлина; аз съм направен от звезди".
  Погледнал отново звездите и осъзнал, че не звездите създават светлината, а по-скоро светлината създава звездите. „Всичко е направено от светлина - рекъл той - и междинното пространство не е празно". И раз¬брал, че всичко съществуващо всъщност е едно живо същество, а светлината е вестоносецът на живота, за¬щото е жива и съдържа цялата информация.
  После осъзнал, че макар да е направен от звезди, той не е тези звезди. „Аз съм междузвездието", помислил си той. Така че нарекъл звездите тонал, а светлината по-между им - нагуал, и си дал сметка, че онова, което създа¬ва хармонията и пространството между двете, е Живо¬тът или Намерението. Без живота тоналът и нагуалът не могат да съществуват. Животът е силата на абсолютното, върховното, Творецът, който създава всичко. Ето какво открил: всичко съществуващо е проява на единното живо същество, което наричаме Бог. Всичко е Бог. И стигнал до извода, че човешкото възприятие е само светлина, възприемаща светлина. Освен това осъзнал, че материята е огледало - всичко е огледало, отразяващо светлината и създаващо от нея образи - и светът на илюзията, Сънят, е досущ като мъгла, която не ни позволява да видим истинската си същност. „Истинската ни същност е чиста любов, чиста светлина", —казал той.
  Това прозрение променило живота му. След като проумял истинската си същност, той насочил поглед към останалите хора и към природата и останал изумен от видяното. Видял себе си във всичко - във всеки човек, във всяко животно, във всяко дърво, във водата, в дъжда, в облаците и в почвата. И разбрал, че животът смесва тонала и нагуала по различни начини, за да създаде милиарди проявления на живота.
  През тези няколко мига той разбрал всичко. Бил мно¬го развълнуван и сърцето му се изпълнило с покой. Ня¬мал търпение да разкаже на близките си какво е открил. Но не разполагал с думи да го обясни. Опитал се да разкаже на другите, но те не го разбирали. Виждали, че се е променил, че очите му и гласът му излъчват някаква красота. Забелязали, че вече не осъжда нищо и никого. Различавал се от всички останали.
  Разбирал всекиго много добре, но никой не можел да разбере него. Вярвали, че е въплъщение на Бога, а той се усмихвал, когато го чуел, и отвръщал: „Вярно е. Аз съм Бог. Но ти също си Бог. Ние сме едно и също, ти и аз. Ние сме образи от светлина. Ние сме Бог". Но хората пак не разбирали.
  Той открил, че е огледало за останалите хора, огле¬дало, в което виждал себе си. „Всеки е огледало", казвал той. Виждал себе си във всекиго, но никой не виждал в него себе си. И той разбрал, че всички сънуват, но без да го съзнават, без да знаят какво представляват всъщ¬ност. Не можели да видят себе си в него, защото между огледалата съществувала стена от мъгла или дим, съставена от тълкуванията на образи от светлина - Съ¬нят на хората.
  Тогава разбрал, че скоро ще забрави всичко научено. Искал да запомни всичките си видения, така че започнал да нарича себе си Замъгленото огледало, за да не забравя никога, че материята е огледало, а междинният дим ни пречи да разберем какво представляваме. Той казал: „Аз съм замъгленото огледало, защото виждам себе си във всеки от вас, но не се познаваме заради дима помежду ни. Този дим е Сънят, а огледалото си ти, сънуващият".

  Лесно е да живееш със затворени очи, изопачавайки всичко видяно...
  Джон Ленън

  Опитомяване и сънят на планетата
  ОНОВА, КОЕТО ВИЖДАТЕ и чувате в този миг, е само сън. Сега, в настоящия момент, вие сънувате. Сънувате с буден мозък.
  Сънуването е основната функция на ума и умът сънува двадесет и четири часа в денонощие. Той сънува, когато мозъкът е буден и когато мозъкът спи. Разликата е, че когато мозъкът е буден, съществува материал¬на рамка, която ни кара да възприемаме предметите линейно. Когато заспим, не разполагаме с рамката и съ¬нят има склонността постоянно да се променя.
  Хората непрекъснато сънуват. Преди ние да се ро¬дим, предците ни са създали голям външен сън, който ще наричаме колективен сън или съня на планетата. Сънят на планетата е сборът от милиарди по-малки, индивидуални сънища, които заедно образуват съня на се-мейството, на общността, на града, на държавата, и накрая - съня на цялото човечество. Сънят на планета¬та включва всички норми на обществото, неговите вярвания, закони, религии, неговите различни култури и начини на живот, неговите правителства, училища, обществени събития и празници.
  Ние се раждаме със способността да се научим как да сънуваме и родените преди нас ни учат да сънуваме по приетия от обществото начин. Външният сън има толкова много правила, че когато се ражда нов човек, ние привличаме вниманието му и запознаваме ума му с тях. Външният сън използва мама и татко, училищата и религията, за да ни научи как да сънуваме.
  Вниманието е способността ни да разграничаваме и да се съсредоточаваме само върху онова, което искаме да възприемем. Можем да възприемаме милиони неща едновременно, но, използвайки вниманието си, съумява¬ме да задържим желаното на преден план в ума си. Заобикалящите ни възрастни са привлечи вниманието ни и са вкарали в ума ни информация посредством повто¬рение. Именно по този начин сме научили всичко, кое¬то знаем.
  Използвайки вниманието си, ние сме изучили цяла ре¬алност, цял сън. Научили сме се как да се държим в обществото: на какво да вярваме и на какво - не; кое е приемливо и кое - неприемливо; кое е добро и кое -лошо; кое е красиво и кое е грозно; кое е правилно и кое - неправилно. Всичко вече е там - цялото това знание, всичките правила и представи за това как да се държим в света."

  Тук са книгите - http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%D0%F3%E8%F1
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #7 -: Септември 28, 2012, 19:32:50 »


   Това имах предвид, когато ти писах за едно от 4-те толтекски споразумения, опиани от дон Мигел Руиз: не приемай нищо лично.


  Даже са 5, добавил е още едно.
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #8 -: Септември 28, 2012, 19:42:23 »

  Здравейте.
  Лично аз съм потресен от заглавието на темата.Защо?
  Как така съм спал толкова години,и ся някой ма стряска че се събуждам .Как така? Поне тоя дето е отворил темата да започне с приспиването.Кой ма е приспал, че сега и трябва да се събуждам.Чи и кат си знам годините бая ще да е.А?
  Направо съм в недоумение,ми може ли така???
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  zenitov
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: София
 • RED BULL GIVES YOU...super bad farts

  « Отговор #9 -: Септември 29, 2012, 00:19:58 »

         Въпреки  риска да попадна в групата на заспалите "критици" ще попитам. Правилно ли съм разбрал, че за да се събудя, трябва всеки ден да отправям призив за помощ към Аз-а(на висок глас)* за да започне процеса по събуждането ми и изцелението ми? Имам ли шанс да се събудя без да призовавам каквото и да било?
         
         *И защо точно на глас трябва да се обръщам към изброените лечители?
  Активен

  Не е важно какво ми говорят, а какво чувам...(факт)
  Berbera
  Berber
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 56

 • Град: Варна
 • WWW
  « Отговор #10 -: Септември 29, 2012, 09:56:40 »

  Колкото и да викаш ако не възприемаш какво викаш ще се окаже, че само викаш. Викай така, че да се чуеш.
  Активен
  zenitov
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: София
 • RED BULL GIVES YOU...super bad farts

  « Отговор #11 -: Септември 29, 2012, 12:35:19 »

   
  Колкото и да викаш ако не възприемаш какво викаш ще се окаже, че само викаш. Викай така, че да се чуеш.
      Под възприемане се има предвид да си повярваш, че си заспал, болен и имаш нужда от изцеление, за да призовеш лечителите?  Някак ми куца тая схема, може и да не съм дорасъл за нея. Засега ще разчитам на себе си, дано  да успея поне едното око да си отворя.  Готин   
  Активен

  Не е важно какво ми говорят, а какво чувам...(факт)
  izparitelq
  Гост
  « Отговор #12 -: Октомври 14, 2012, 13:49:07 »

  Дата: 14.10.2012, Неделя
  Цвят: Оранжев
  Планета: Слънце
  Песен: В начало бе Словото
  Храна: ориз, леща, грозде, портокали, мандарини, стафиди, слънчоглед, зеле, овес, ръж, ечемик

  Мисъл за деня:
  Едно време се казваше: „Молете се един за друг, за да изцелеете”; а в Новото учение се казва: „Любете се един друг, за да живеете”. Ще бъде това! И то не е за целия свят, защото в тази, третата фаза, в третия Адам, най-напред ще се събудят само най-напредналите души. Наричат го Първо възкресение. Това са избраните души, които ще станат подтик, защото ще има хора, които след хиляди години ще се повдигнат, а други ще има да останат с векове, защото с векове трябва да се работи, за да се преобразува съзнанието им. Ние говорим за напредналите души, които ще реализират Царството Божие на Земята.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #13 -: Ноември 24, 2012, 23:59:00 »

  Събуждането е започнало и искаме или не, ще стане ....
  Разликата за някои хора е в това ... че за едни ще е по един начин , за други по друг ...
  За да ме разберете и да няма грешки , ще обясня ... много е важно колко опит има душата и на каква осъзнатост и духовен напредък е самия човек ..
  Според това има различия ...
  Някои са започнали този процес и другите хора ги наричат шантави  Ухилен
  Тези хора ,разбират планетата и природата ... вселената ...
  Те имат коренно различни желания и занимания ... нещо което за масовия човек сега е странно ....
  Колкото по-лесно пуснем тази сегашна реалност да си отиде толкова по-добре ... пък и аз не виждам какво толкова има в тази сегашна реалност на тъмнина и страдания ...
  Това е около мен за жалост ... но аз си имам друга реалност в мен и затова за сега съм си ок ... Намигване
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Съществува ли човешката душа? « 1 2 »
  Езотерика
  delfin 22 5226 Последна<br />публикация Февруари 07, 2012, 22:56:13
  от paparosko
  Човешката агресивност « 1 2 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Бунтарката 23 3476 Последна<br />публикация Август 20, 2013, 15:12:32
  от M37_Unseen
  Събуждането сутрин.
  Обща тематика
  nik4o14 1 870 Последна<br />публикация Декември 04, 2011, 17:30:57
  от viosta
  6-та раса и храната. « 1 2 »
  Природосъобразно хранене
  Sunshine(sun) 25 5979 Последна<br />публикация Юни 11, 2012, 22:08:04
  от Sunshine(sun)
  Въпросителна за човешката ДНК
  Въпроси и отговори
  Kissing You Good Night 2 923 Последна<br />публикация Юли 20, 2012, 09:09:30
  от Мъдрост и Хармония

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright