Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Прогресивната тройка  (Прочетена 887 пъти)
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« -: Септември 16, 2012, 16:28:04 »

Невежество, отхвърляне, откровение – трите думи описват трите етапа на така наречената „прогресивна тройка“; пътят между изпадането в лъжата и вярата в истината.
Невежеството е погрешно убеждение, подсилено от психологическо и емоционално програмиране, нежелание да се търси или нежелание за отвореност към по-голямо или по-нататъшно разбиране. По-някога невежеството може да произлезе от липса на интелект или липса на истинска интуиция. В основата си, невежеството е фалшиво вярване или погрешно убеждение.
Отхвърлянето на истината идва когато започнем да се вглеждаме в заблудите произлезли от невежеството, това е етап на шок, загуба на баланс и перспектива. Това ниво изисква от вас добре развит интелект, тук интуицията по-скоро остава на заден план. Отхвърлянето на истината може да се опише като логическа инверсия на етапът-невежество.
Откровението или просветлението се появява тогава, когато човек прозре заблудите от етапа на невежеството, както и слабостите на етап отхвърляне.  За да видите старите заблуди с новите си очи, ще ви бъдат нужни и интелект, и интуиция.

Повечето от нас никога не преминават първият етап (невежество), вместо това съществуваме като мейнстрийм частици в „контролната система на матрицата“. При много хора се наблюдават запушени горни чакри, като в това си състояние, та са затворени за откровенията на истината. Други пък са твърде заети да поддържат физическите си тела и егото, без да виждат колко силно се клати лодката им.
Има и такива които се пробуждат от първия етап на мислене, оставайки с впечатлението, че е мъдро да се вкопчват във всички недостатъци на хората и техните убеждения, в некомпетентността на религиите или институциите(наред с други неща), по този начин те се фиксират в отрицанието, в идеята за отхвърляне и рискуват да се потопят в цинизъм и скептицизъм, и главно негативизъм, защото енергията им предимно е отдадена на това, да изкореняват растения, а не да садят семена.
По време на втория етап, повечето хората сме емоционално шокирани и разочаровани, което автоматично ни поставя в уязвима поза. В такова състояние, един удар върху интелекта ни, може да причини приемането на незряла, двоична гледна точка; че ако нещо е лъжа, то неизменно противоположното ще бъде истина.
В третия етап-откровение, затваряме кръга.  Примерно атеистът, може да повярва в божество, което няма аналог в меинстрийм религиите. Тези които са отхвърлили наивния позитивизъм на „новата епоха“ и вместо това са приели циничната й обективност, могат отново да повярват в стойността на позитивното, но този път само като съчетаят вяра с осъзнаване.
Тези три точки, са точки от спиралата в 360 градусов завой, след тях човек преминава в по-високо ниво на разбиране и така, до следващата точка. 
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright