Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Мумийо(Шилажит)  (Прочетена 5065 пъти)
Pure_Trusted
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Август 17, 2012, 18:03:34 »

Още от най-древни времена Шиладжитът е използван преди всичко за общофизическо укрепване, за подмладяване, стабилизация на кръвната захар, при лечение на наранявания, сексуална слабост, за тонизиране на уринарния тракт, за подобряване на функцията на мозъка, за зарастване и подсилване на костите, за възстановяване и лечение на бъбреците, подсилване на имунната система, при артрити, повишено кръвно и наднормено тегло и в ред други случаи. Както се посочва в множество лечебни справочници, надали има болест, при която шиладжитът да не може да помогне.

Шиладжит „Божествената сила“ наричан още и Мумийо, е най-мощният подмладител, известен на човешкия род.
Ако се изкачите високо в Хималаите, ще видите изобилие от смолиста паста, сякаш изтичаща от най-високите скали. Това е Шиладжитът (мумийо) - най-мощното подмладяващо средство в неизчерпаемата фармакопея на Аюрведа. Древните медицински трактати отреждат на шиладжита специално място, заради неговите благотворни резултати върху здравето и го наричат "Победителят от планината и унищожителят на слабостта".

Шиладжит ускорява процесите на протеиновия и ядрения киселинен метаболизъм и стимулира енергията, осигуряваща реакциите. Притежава невероятното свойство да увеличава основната енергия, като съдейства за увеличаване на сексуалната и духовната ви мощ. Шиладжитът (мумийо) е широко известен като индийската виагра.

Противодейства на диабета и регулира равнището на кръвната захар, успешно пречиства кръвта, подобрява функцията на панкреаса и подсилва цялата храносмилателна система.

Освен това Шиладжит „Божествената сила“ улеснява усвояването на минералите, особено на калция, фосфора и магнезия в мускулната тъкан и в костите. Стимулира имунната система, нормализира процесите на хормоналния обмен и спомага за бързо възстановяване след физическо и психично натоварване, като противодейства на немощта и общата отпадналост.

В дословен превод от санскрит „шиладжит“ означава "като скала" - той притежава мощта да направи тялото устойчиво като скала, като го укрепва и му помага да издържи на опустошителния ход на времето. Шиладжитът (мумийо) има неповторимата и впечатляваща способност да спре и обърне хода на процесите на стареене.

Има множество изследвания, доказващи че шиладжитът (мумийо) може да помогне при широк спектър от здравословни страдания, заболявания и недъзи. Има и множество документирани свидетелства на хора, приемащи шиладжит (мумийо), при които резултатите са надхвърлили първоначалните им очаквания.


Шиладжит „Божествената сила“ съдържа 84 минерални разновидности в естествената им йонна форма, които са изключително съществени за поддържането на баланса на енергийния метаболизъм на тялото. Минералите в шиладжита нямат аналог сред минералните добавки, предлагани на пазара. Тези минерали са в йонна форма и преди това са били част от богат растителен живот, а след това са се върнали отново в земята и именно поради това са изключително лесно и напълно усвоими от клетките на тялото.
Мумиото съдържа в състава си 28 химични елемента, 30 макро- и микроелементи, а също 10 различни окиси на метали, 6 аминокиселини, редица витамини - В12, Р-167, В1 и други, етерични масла, пчелна отрова, смолоподобни вещества, всяко от които е способно да повлияе на съответните обменни процеси в организма. Усилва регенеративните процеси в различните тькани, действа като противовъзпалително, антитоксично, общоукрепващо средство, възстановява понижените функции на периферните нервни центрове или анализаторните центрове на главния мозък. Положително участва в биосинтеза на ДНК клетките.

 ДОЗИРОВКА И ПРИЕМАНЕ НА МУМИО

 Приема се вътрешно, винаги прясно приготвено с различни сокове. Може да се използват вода, мед, чай или мляко.
1. При язва на стомаха, чревно-стомашната система, органите на храносмилане (стомах, черен дроб, далак), пикочен мехур (лри задържане на урината), колит и гастрит
Приема се вътрешно, желателно е на гладно, 1-2 пъти на ден - сутрин и вечер преди лягане, в продължение на 25-28 дни. Курсът на лечение се повтаря след 10 дни почивка при стари хронични заболявания.
Необходимото количество мумио за един курс на лечение е 0,2 - 0,5 гр. до 10 - 25 грама на месец (в зависимост от телесното тегло.). За един прием: до 70 кг. - 0,2 гр, до 80 кг. - 0,3 гр, до 90 кг. - 0,3-0,4 гр, над 90 кг. - 0,4-0,5 гр
Желателно е да се разрежда в мляко в съотношение 1:20, а може и с вода. (Това означава едно парче мумио, колкото пшенично зърно на 3 супени лъжици течност). Може да се добави на вкус мед или да сменяте различни сокове (краставичен, гроздов) с различни сокове от билки и растения, като магданозов, боровинков сок, с жълтъка на яйце и т.н.
В периода на лечение на язвени болести, чревно-стомашни и болести на органите на храносмилане (черен дроб и далак) и т.н. е необходимо да пазите диета и да бъдете умерени в храната. Алкохолът е противопоказен!
2. Хемороиди
Приема се вътрешно, на гладно - 2 пъти дневно(сутрин и вечер преди лягане) 0,2 гр мумио за един прием. И най-важното е при това постоянно да намазвате аналния отвор в дълбочина 10 см със смес направена от мумио с мед в отношение 1:5 -1:Готин. След 25 дни вътрешен прием да се направи почивка 10 дни и пак да се продължи да се пие, а мазането трябва да продължи до 3-4 месеца с прекъсване от 1 месец. При много стари и неизлекувани хемороиди, излекуването ще настъпи след 6-8 месеца, а може и много по-рано.
Много добър резултат при мазане се достига при смес от мумио с прасковено масло или кравешка лой (само че тогава енуужно голяма количество мумио за един курс на лечение).
3. При счупване на кости, стави, травми на гръдния кош, изкълчвания, натъртвания, разтегляния на мускулите и сухожилията. При тропически кожни язви, подутини, изгаряния, рани от порязване, ревматизъм
Приема се вътрешно при дозировка от 0,2-0,5 гр в зависимост от теглото (виж по-горе) заедно с разтривка на болното място (в зависимост от участъка на заболяването). Курсът на лечение трябва да бъде 25-28 дни с 10 дневно прекъсване, след което отново се продължава. При необходимост разтривките да продължават през целия период на лечение без прекъсване.
4. Костно-туберкулозни процеси (тазобедрена част на тялото, коленете, гръбначен стълб)
Прима се вътрешно по 0,1-0,2 гр, 2 пъти на ден в течение на 25 дни и да се повтори след 10 дневна почивка.
Приема се като смес от мумио и мляко в отношение 1:20 (мумио - едно пшенично зърно, мляко - 3 супени лъжици).
5. Тромбофлебит, включително и на дълбоките, вътрешни вени на краката
Приема се вътрешно по 0,25-0,3 гр, 2 пъти на ден (сутрин и вечер преди лягане) в продължение на 25 дни в смес с мед или мляко в отношение 1:20 като се прави 10 дневно прекъсване и се продължава при необходимост.
Намаляват болките, отоците на болния крайник значително спадат, увеличава се броя на еритроцитите, РУЕ се нормализира, а също и левкоцитната формула. Изчезват и други симптоми на заболявания, увеличава се количеството на хемоглобиня.
6. Гнойни, възпалителни и инфектирани рани, изгаряния, гнойни язви
Поразените участъци се мажат с 1-10% разтвор мумио или с 2-3% разтвор плюс мас.
7. Киселини, повдигане, повръщане
Приема се вътрешно по 0,2 гр.мумио с мляко или мед, а може и с билков чай (в 1 лъжица чай или преварена вода), 2 пъти на ден - сутрин на гладно и вечер преди лягане, в продължение на 24-26 дни. Излекуване настъпва след 10-15 дни.
8. Гноен отит, възпаление на средното ухо, понижение на слуха
Приготвят се капки от мумио по 0,4 гр в смес с масло в пропорция 1:10. Вземат се 2 пъти дневно - сутрин и вечер преди лягане. Може също така да се пие 0,2-0,3 гр мумио в смес с мляко и мед. Усилва изтичането на гной от ухото, а също така усилва противовъзпалителните процеси.
9. Главоболие, мигрена, треска, главозамайване, епилепсия, парализа на лицевия нерв
Вътрешно - мумио в количество 0,2-0,3 гр, смесено с мляко и мед в съотношение 1:20 2 пъти на ден: сутрин на гладно и вечер преди лягане. Може и само с вода - 1:20 (мумио колкото пшеничено зърно, вода - 3 супени лъжици). Приема се 25 дни, а при хронични, стари и изоставени болести се повтаря след 10 дни почивка още 25 дни.
10. При заекване
Необходима смес - мумио с мед в съотношение 1:5 - 1:8 (1 част - 0,2 гр мумио). Трябва да се приема 4-6 месеца.
11. При кървене на носа
Капва се във всяка ноздра смес от 0,1 гр мумио с камфорово масло в съотношение 1:5 - 1:8 (по 0,2 гр на прием). Изчезва само след два курса на лечение по 25 дни с 10 дневна почивка между тях.
12. При възпаление на млечната жлеза
Първите дни (5-6 дни) се приема вътрешно по 0,2 гр мумио в съотношение 1:20 3-4 пъти на ден, а след това пак два пъти на ден - сутрин на гладно и вечер преди лягане по 0,2 гр мумио до 25 дни.
13.. При кървене. от белите дробове
Прием: вътрешно - смес мумио 0,2 гр. със сироп от вишни или от праскови и т.н. в съотношение 1:20, 2-3 пъти на ден (вечерно време задължително преди лягане). Необходими са 3-4 курса на лечение по 25 дена с 10-дневна почивка между тях. При по-тежки случаи лечението трябва да продължи със смес от мумио с мед и мляко в същото съотношение.
14. При възпалителни и алергични заболявания, ангина, хрема, катар на горните дихателни пътища, кихане и кашлица
Прием на мумио 0,2-0,3 гр в смес от мляко или кравешка лой и мед, вътрешно на гладно, вечер преди сън (в съотношение 1:20). Може и да се маже, вечер за през нощта повърхността на възпалената кожа, отворите на носа и вътре, гърлото със същата смес с помощта на тампон или правене на гаргара (при ангина). Общо са необходими от 1 до 3 курса на лечение в зависимост от формата на заболяване. Всеки курс продължава 25-28 дни с 10 дневна почивка.
15. Бронхиална астма
Приемът е както при възпалителни и хронични процеси. Приема се вътрешно и се правят промивки и гаргара.
16. При женски заболявания, дефекти на тъканите на женските полови органи (ранички по тъканите на влагалището и матката) и при други възпалителни процеси до и след менструалния цикъл
На раничките се налага салфетка (тампонче), добре навлажнено с 4% разтвор мумио и се фиксира. Курсът на лечение трае 2-3 седмици, като след 10-дневна почивка се повтаря при необходимост. Заедно с лечението се препоръчва да се въздържате напълно от полов контакт през целия период на лечение. Желателно е лечението да се провежда вечерта преди лягане.
17. Безплодие при мъже и жени. Намалена полова функция
По 0,2-0,3 гр мумио със сок от моркови или сок от боровинки по 1-2 пъти на ден на гладно сутрин и вечер преди лягане в съотношение 1:20 в течение на 25-28 дни. Можете също така да разбъркате мумиото с жълтъка на яйце или със сок от някои лековити билки. Усилването на половата активност настъпва на 6-7 ден.
18. Пои заболяване на периферните нервни центрове, опорно-двигателен апарат (радикулит, невродермит, плексит. невралгия)
Втриване в течение на 5-6 дни на разтвор на мумио в болните участъци 8-10% разтвор (спиртов) в течение на 20 дни - 1 курс на лечение и след 10 дни почивка пак да се продължи. При едновременно приемане и вътрешно с мляко и мед в части 1:20 (0,2 гр мумио) и разтриване на болните участъци, а също и масаж оказва голям ефект за бързо отпускане на възпалени мускули, изчезват болки, сърбежи и други симптоми на заболяванията.
19. Парадонтоза (венци, зъби, лигавицата на устата и други възпалителни реакции в устната кухина)
Приема вътрешно по 0,2 гр. мумио по 1-2 пъти денонощие - сутрин на гладно, вечер преди лягане (задължително!) в течение на 25 дни за един курс с мляко и мед или воден разтвор на мумио в съотношение 1:20 с едновременна апликация (жабуркане) във вид на 5% разтвор.
20. При екзема на крайниците
Необходимо е да напарите на водна баня крайниците (ръцете или краката) в 5-6% разтвор мумио, а също така едновременно и вътрешен прием от 0,2 гр мумио, 2 пъти на денонощие - сутрин и вечер преди лягане, 30-35 минути преди да заспите, в продължение на 25 дни. След 10 дни прекъсване да се продължи. Това заболяване изисква методично и регулярно лечение. При екзема може също вместо парене на крайниците, да направите масаж на поразените участъци с мумио със сок от облепиха, спирт и др.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright