Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дорийн Върчу "Земните ангели"  (Прочетена 9961 пъти)
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #30 -: Август 21, 2012, 16:59:46 »

Глава 6
СМЕСЕНИ ТИПОВЕ И ХИБРИДИ: АНГЕЛИ-МИСТИЦИ,  РИЦАРИ,  ЛЕПРИКОНИ И МОРСКИ ХОРА
На моите семинари и курсове аз описвам подробно различните групи. После приканвам слушателите да се запознаят със събратята си от своето царство. На онези, които не се разпознават в никоя група, предлагам да се запознаят с всяка поотделно и да разберат къде се чувстват най-удобно. Обикновено хората веднага усещат към коя от тях принадлежат.
Случва се някои от моите слушатели да се разпознават в две групи. Например, неколцина заявяват, че не могат да решат дали са по-скоро Въплътени ангели или Мъдреци. Това ме наведе на мисълта, че вероятно те са души, които са се прехвърлили от една група в друга, затова ги причислявах към Еволюиращите, Променящите формата си или Аматьорите.
Интересното беше, че когато синът ми Чеиз отговаряше за регистрацията на участниците в семинара, винаги имахме много Елементали в залата. Не бях се замисляла за процентното им съотноше¬ние, докато на мястото на Чейз не дойде духовният консултант Бетси Браун. Внезапно енергията на нашите програми по Ангелска терапия се промени напълно.
На първия курс, организиран от Бетси, имаше поне 50 души, които по време на упражнението не можеха да си намерят мястото в никоя група. Вси¬ки заявяваха едно и също: че се чувстват еднакво привлечени към Въплътените ангели и Мъдреците. Същевременно нямахме нито един Елементал в за¬лата, въпреки че преди това се събираше солидна група от феи и горски духове.
Ето, че открихме още една категория!
Новите ученици бяха хибриди, които нарекохме "Ангели-мистици" - и една от тях е Бетси Браун. Стана ми ясно, че на предишните семинари са се събирали толкова много Елементали, защото самият Чеиз принадлежи към тяхното царство. По¬добното се привлича от подобно!
Ангели-мистици
Ако надникнете в очите на един Ангел-мистик, ще видите състрадание.
Както отбелязах по-горе, Ангелите-мистици са наполовина Въплътени ангели и наполовина Мъд¬реци. Те притежават много от характеристиките на ангелите - любов, загриженост и готовност за по¬могнат. Но тъй като са живели няколко пъти на Земята (като Въплътени ангели), са се адаптирали, станали са по-практични и са позагрубели. Някои от тях говорят нецензурно, обичат да попийват, играят комар ... и все пак си остават ангели.
Ангелите-мистици уважават закона, защото не могат да търпят хаоса. И те се извиняват като Въплътени ангели. Но казват "съжалявам", само за да избегнат конфликта, а не защото се чувстват виновни. От всички групи, Въплътените ангели стоят на най-високото стъпало по "скалата на вината".
В продължение на много животи, Ангелите-мистици са извоювали своята мъдрост по трудния начин - като помощници в огъня на войната и конфликтите. И макар да са преживели какво ли не, все пак са съхранили вярата си в доброто и в хората.
Голямата аудитория трудно може да ги притени - за разлика от Въплътените ангели. Способностите, които са наследили от Мъдреците, ги правят прекрасни учители и лектори на семинари. Те обичат да преподават различни лечебни техники и да съветват хората как да живеят по-щастливо.
Ангелите-мистици не се страхуват да приемат тъмната страна на живота. Ясни са им проявите на егото зад човешките драми. Темите и начинът им на изразяване са малко по-грубовати и земни, в сравнение с тези на Въплътените ангели (чиито представители не обичат да надничат в мрака и да приемат човешките проблеми).
Ето как една представителка на тази група описва типичните й характеристики: "Обичаме както ангелските гадателски карти, така и Таро. Ние сме лечители и "всезнайковци". Тъй като сме били убивани в предишни животи, често се страхуваме да излезем на светло. Но когато го направим, политаме високо и надалеч и бързо осъществяваме житейската си мисия."
Рицари паладини
Тази категория беше открита от сина ми Грант. Ако си спомняте, той пръв ми посочи групата на Мъдреците. След като я описахме, Грант сам се причисли към подкатегорията Мъдри, която първоначално нарекохме "Рицари". Но това понятие не беше точно, защото се свързваше единствено с "воини". По-късно двама представители на тази група предложиха към името да се добави "паладин" - магичен или свещен рицар, тръгнал на кръстоносен по¬ход в името на доброто и справедливостта. В исторически план, паладините са били магове, които използвали заклинания при изпълнение на мисията си.
Рицарите паладини притежават много от характеристиките на Ангелите-мистици, защото са наполовина Мъдреци и наполовина Ангели. Те проявяват ангелските си качества, като лекуват хората, като споделят знанията или енергията си и символизират ролята на ангелите като бранители и закрилници. Ангелите-мистици изразяват лечебната енергия на архангел Рафаил, а Рицарите паладини - закрилата на щита и меча на архангел Михаил.
Те са пазители на реда; пазители на истината, свещените тайни и изтънчените обноски. Можете да им се доверите, защото умеят да пазят тайни (освен ако не се налага да ги разкрият в името на справел ливостта) и са готови винаги да се притекат ми помощ както на близките си, така и на непознат хора. Чувстват се неудобно сред много хора, освен ако не разговарят на теми, които ги вълнуват лично. Те са изискани и вежливи кавалери, но могат дп проявят твърдост и упорство, ако някой засегне ценностите им. Що се отнася до етиката, тук не правят никакви компромиси. Спомнете си, че Въплътените ангели (от които произлизат Рицарите паладини) уважават органите на властта, институциите и законите, особено ако вярват в тях.
Членове на тази група някога са били тамплиери; рицари на Кръглата маса; героите от френския средновековен епос - 12-те Chanson de geste ("Песен за подвизите" - епически поеми от френската средновековна литература (ХП-Х1У в.), чиито герои са отделни персонажи, цели родове или групи, извършващи героични подвизи; най-известна е "Песен за Роланд") ; телохранители на Върховни жреци и жрици, светци и старейшини.
Обикновено Рицарите паладини са едри и мускулести. Имат изправена и горда осанка, без сянка от самолюбие и високомерие; със силен, ясен и съсредоточен поглед - като на бдителни пазители. Очите им забелязват всичко.
Увличат се от истории за рицари, доспехи и оръжия, легендите за крал Артур и Кръглата маса, за дракони и турнири. Обичат книги, филми и видеоигри, в които има военни стратегии, сражения с мечове, изпълнение на дълга и спасяване на невинните. Сред знаменитите представители на Рицарите паладини са Жана Д'Арк, крал Артур, цар Давид и сър Ланселот.
Погледът на Рицаря паладин е силен, ясен и съсредоточен - като на бдителен пазител, изпълняващ важна мисия.
Много представители на тази група избират професия, свързана армията, полицията, сигурността - съвременните символи на рицарския дълг. Ос¬вен това се присъединяват към тайните духовни общности (свободни масони, рицари тамплиери и розенкройцери) или четат за тях. Но в днешни вре¬мена често им се налага да действат самостоятелно, за да изпълнят мисията си. Вместо заповедите на своя крал, те трябва да следват повелите на вътрешния си глас. А службата в армията или полицията може да ограничи свободата им и да им попречи да се вслушат във вътрешната си мъдрост, дори да заглуши напълно нейния глас.
Рицарите паладини имат свои събратя на Изток, в лицето на самураите и монасите от Шао Лин, които в своята практика съчетават дихателни техники, характерни пози, сурова дисциплина и мъдрост.
Те могат да бъдат прекрасни активисти и защитници на някаква кауза, в която вярват и за която се борят. Справят се добре като юристи, политици, писатели, оратори, треньори, организатори на кам¬пании и ръководители. Ако са индигови хора (поколението с високоразвити психични и пророчески способности и природни лидерски дарби), могат да станат впечатляващи и вдъхновяващи духовни водачи.
Въплътените дракони са подкатегория на тази група.
 Звездни мистици
Това е хибриден тип - съчетание от Звездни хора и Мъдреци. Те са родени учители, донесли универсалното познание на Земята. Имат глобалната задача да допринесат за световния мир, като дават на хората полезна информация, която би на¬малила общото ниво на стреса.
Звездните мистици имат странни, екзотични очи, в които се отразява техният сериозен, решителен и осъзнат стремеж да бъдат учители.
Звездните мистици имат развита чувствителност и усещат енергията на чуждите емоции. Често им е трудно сред хора и затова понякога имат нестандартно поведение в обществото. Те се борят със социалното напрежение, като обучават хората на своите теоретични и практически знания.
Звездните мистици несъзнателно се опитват да обучават и членовете на семейството си, като ги засипват с порой от техническа информация. Затова представителите на тази група се справят най-добре, ако следят реакциите на слушателите си - дали не са започнали да се разсейват. Те са толкова интелигентни, че без да искат, могат да досадят на събеседниците си. Затова трябва да се постараят да се приспособят към нивото на другите, за да бъдат разбрани - без да опростяват съдържанието на информацията, но и без да го усложняват.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #31 -: Август 21, 2012, 17:03:48 »

Леприкони
Когато кажем "леприкон", най-напред се сещаме за дребни човечета в зелени дрехи. Но представителите на Леприконите сред Земните ангели са най-различни по ръст, телосложение и стил на об¬личане. Сред тях има и мъже, и жени, и много от тях наистина приличат на големи леприкони. Но основните им характерни черти са по-скоро вътрешни, отколкото външни.
Леприконите са наполовина Мъдреци и наполовина Елементали. Отличават се с мъдрост, натрупана в продължение на много земни животи, здрав разум и практично отношение към живота, дълбока връзка с природата и малко дебелашко чувство за хумор.
Когато надникнете в очите на някой Леприкон, най-напред ще видите дълбоката и сериозна мъдрост на учителя. Но в следващия миг ще доловите дяволития поглед на седемгодишен малчуган, който замисля поредната лудория.
За да разберем царството на Леприконите, нека надникнем в тяхната история. Един от коренните народи на Ирландия се наричал Туаха де Данаан "Децата на Дана" или "Народът на Дана". Дана е келтеката Богиня-създателка. Представителите на това племе притежавали магически способности променяли формата си, пътували във времето, дори сред някои общности ги смятали за полубогове. Сражавали се в многобройни битки, за да задържат владенията си в Ирландия, но накрая били победени от галските нашественици. Но вместо да напуснат своя остров, туахите се преместили в друго измерение и се превърнали в леприкони. Те все още управляват Ирландия, но ги виждат само хора с отворени умове и сърца.
И така, работниците на Светлината от царството на леприконите, са наполовина Мъдреци и наполовина Елементали. Те притежават древни знания за магията, лечителството и изкуството на проявлението - като всички Мъдреци от други култури. А като Леприкони, носят характеристиките на Елементали - живеят в различни измерения и имат силна връзка с природата.
Леприконите проявяват характерните черти както на Мъдреците, така и на Елементалите. Те са някъде по средата между сериозните учители и палавите шегаджии. Една минута ще ви четат лекция, в следващата ще ви уморят от смях. Въпреки че според разпространената представа леприконите са дребни човечета с рижи бради, дебели кореми и зелени дрехи, членовете на тази група могат да изглеждат прекрасно, като истински фотомодели. Мнозина от тях наистина имат нещо от чертите на истинските леприкони - например предпочитание към зелени тениски, червеникави коси, румени лица, дори склонност към "пускане на коремче".
Леприконите могат да бъдат чудесни, много забавни учители, които очароват учениците и задържат вниманието им. Те са прекрасни разказвачи, като във всяка тяхна история се съдържа някакво иажна поука. Ако успеете да свикнете с променливото им настроение и склонността към флиртове, ще имате чудесни приятели и романтични партньори. Във всеки случай, никога няма да ви е скучно в тяхно присъствие!
Морски хора
Повечето Морски хора имат зеленикави очи.
Също като Леприконите, и Морските хора са хибриди от царството на Елементалите, затова са палави и весели. В книгата си "Богини и ангели" съм публикувала резултатите от изследването върху Морския народ.
Избрах само анкетите на хора, които със сигурност принадлежат към това царство. Това мнение се основаваше най-вече на факта, че техните характеристики съвпадаха с моето описание - наистина живеят близо до воден басейн, идентифицират се с русалки и тритони още от детството си, често сънуват тези морски същества и т.н.
Ето най-важните от всички фактори в анкетата:
•   82% са естествено рижи или имат червени отблясъци в косите;
•   82% предпочитат да носят косите си дълги (89% от анкетираните жени);
•   79% имат естествено къдрави или вълнисти коси;
•   69% имат зелени или зеленикави очи;
•   85% изпитват честа или непрекъсната жажда;
-   80% твърдят, че им е студено, дори при топло време.
И така, 82% от тях имат червени или златисто-кестеняви коси, при положение че сред цялото население хората с естествено рижи или кестеняви коси, са между 2 и 10%. Вероятно червената коса е генетична аномалия. Някога червенокосите жени са били смятани за вещици. През XVI и XVII век в Европа много от тях са били изгаряни на клада. Дали не са били Морски хора, запазили магическите си способности и знания?
Както вече посочих, Морските хора трябва да живеят край вода, за да се чувстват здрави и щастливи. Водните феи предпочитат реките и езерата, докато Морските ангели, Морските мистици и Мор¬ските звезди са привлечени от морето. Много Морски хора имат спомени или обичат истории за Атлантида и Лемурия - двете древни океански циви¬лизации.
Подобно на представителите на другите групи, и Морските хора приличат на духовните си събратя. Жените напомнят на русалки с женствените си форми, тънка талия и склонност да носят дрехи в тюркоазени и морски цветове. Мъжете са атлетични, елегантни и обичат да прекарват времето си на от¬крито. И двата пола харесват косите си дълги; пове¬чето имат естествени.къдрици с червеникав оттенък.
Морските хора са зиморничави и затова предпочитат да почиват или да живеят в тропически климат. Колкото и да обичат да плуват, обикновено избягват басейните с хлорирана вода, защото са чувствителни към миризмата и въздействието на химикала по кожата им.
Те непрекъснато са жадни и често страдат от запек. Обикновено си носят шише с вода; препоръчително е да избягват сухите плодове, защото те извличат течностите от организма. Кожата на стъпалата, петите и пръстите им е суха. Чувствителността им към водата ги прави капризни в избора на марката минерална вода, която пият. Обичат да ядат салата от водорасли, морски дарове и нори (кора от сушени водорасли, с която се завиват рул-цата суши), може би защото телата им се нуждаят от специални хранителни съставки, съдържащи се в морската храна.
Повечето хора обичат делфините, но Морските хора просто ги обожават. Харесват и китовете, морските птици, водните кончета и другите водни обитатели. Много от тях отделят от времето и средствата си за благотворителни каузи, свързани с опазване на океаните, езерата и реките. Най-люби¬мото им място през ваканцията е тропическият плаж. Те или живеят близо до воден басейн, или цял живот мечтаят за това. Винаги много старателно чистят боклуците по плажа или брега на езерото.
Има няколко категории Морски хора:
-   Морски ангели: Като хибриди между Въплътени ангели и Елементали (Морският народ е част от царството на Елементалите), те се люшкат между желанието да се държат при¬лично и импулса да направят някоя лудория. Жените понякога напомнят Ангелите - с пищни фигури, младолики лица и бляскави вълнисти коси. Но това са Въплътени ангели,
-   които живеят "на ръба". Сред тях се срещат алкохолици, наркомани, неверни съпрузи, дори нарушители на закона. И все пак, в гърдите им туптят чисти ангелски сърца.
-   Морски феи: Те са сто процента Елементали, затова нищо чудно, че приличат на водни обитатели. Обичат да си пият коктейла, докато се наслаждават на залеза в морето, возят се на яхта или се излежават на плажа. Често са перфекционисти по отношение на романтичните си партньори, което води до поредица от сменящи се приятели и приятелки. Но те ще ви заявят, че се опитват да намерят идеалната връзка за цял живот, в която има забавления, финансова сигурност - о, споменах ли забавленията? Морските феи обичат туризма, къмпингите край планинските реки и езера. Имат специална връзка с водните феи, наричани ундини или русалки, както и с водните кончета.
-   Морски звезди: Всички Звездни хора обичат морето, но тази категория изпитва особено влечение към него. Това са самотници, които предпочитат да плуват, да карат лодки, да се гмуркат или да сърфират сами (или с някой специален доверен приятел). Много им ха¬ресва да се взират в звездното небе, седнали на палубата на яхтата насред океана. Те се свързват с родните си планети с помощта на водните йони.
-   Морски мистици: Тази категория е хибрид между Морския народ и Мъдреците. Те имат ясно изразени характеристики на Елементали, комбинирани със сериозността на Мъдрите. Обичат да учат и преподават, особено за делфините, китовете, Атлантида, еколо¬гия на морето, гмуркане, навигация - всичко, свързано с океана.
Въплътени делфини: Тази група се състои от делфини, които са приели човешка форма, за да предадат ясно посланията си на хората. Но външният им вид издава истинската им същност. Телата им приличат на делфински. С леко изпъкналия си корем, наподобяват топка за американски футбол. Повечето Въплъ¬тени делфини имат сиви очи, като на морски¬те си събратя.
Повечето Въплътени делфини имат сиви очи, като на морските си събратя.
Смехът на Въплътените делфини наподобява гъргорещите звуци на истинските обитатели на океана. Повечето упражняват професии, свързани с водата, например морски биолози, океанолози, корабни капитани или океански еколози. Те са запалени на тема опазване на моретата и океаните и са прекрасни преподаватели в тази област. Но заради произхода си, те - като истински делфини - знаят как да се отпуснат, да се забавляват и да флиртуват, докато изпълняват задълженията си. Тъй като са свикнали да живеят в групи, обикновено са много общителни. Обичат дългите неангажиращи разговори.
Ето един пример. Моята позната Гейл, обича делфините и редовно води групи от екскурзианти да плуват с тях на екзотични места. Тя дори прилича на делфин - със закръглено в средата тяло и издължени очи. Интересното е, че Гейл ръководи фирма за плувни басейни. Астрологичният й знак е Риби (воден знак със символ риба). Тя споделя:
"Обичам океана и трябва да прекарам известно време край него, за да се презаредя. Обичам делфините и китовете и дълго плувам с тях. Питах водачите си защо се чувствам толкова свързана с океана, а те ми отговориха: "Защото си дошла оттам, Гейл." Отначало не разбрах какво искат да кажат. Но сега вярвам, че може би преди съм била делфин."
Освен Делфини, познавам и няколко Въплътени кита - о, не, изобщо не са дебели. Докато първите имат веселия характер на елементалите, Въплътените китове носят закрилящата и любяща енергия на архангелите. Те са очаровани от истинските си морски събратя; често стават активисти и защитници на околната среда, морски биолози, моряци или водолази, за да могат да изучават живота на китовете.
Това са основните смесени групи, които описах, докато преподавах този материал на семинарите си. Онези, които не се разпознават в нито една, продължават да ми помагат да откривам нови хибриди. Но някои хора просто не пасват никъде. За тях приложих различен подход към смесените категории, за който ще прочетете в следващата глава.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #32 -: Август 21, 2012, 17:09:13 »

Глава 7
АКО  СЕ РАЗПОЗНАВАТЕ В  НЯКОЛКО  ГРУПИ
Когато описвам характеристиките на различ¬ните групи Земни ангели, около 10% от слушателите на моите семинари ми казват: "Струва ми се, че отговарям на повече от една категория!" Тези Земни ангели знаят, че са работници на Светлината, но не са сигурни към коя група принадлежат. Ето някои основни моменти:
1. Енергия: Определете основния си енергиен модел
Представителите на:   Са:
Въплътените ангели - Нежни и любящи
Въплътените елементали - Топли, весели и палави
Звездните хора - Готови да помогнат, невъз¬мутими и дистанцирани
Мъдреците - Сериозни, впечатляващи и царствени
Леприконите   Ту сериозни, ту палави
Ангелите-мистици - Сериозни, впечатляващи, мили и любящи
Морския народ - Ту непокорни, ту "послушни"
Рицарите паладини - Вежливи и внимателни, но донякъде непохватни в общуването

2.  Физически облик

Представителите на:   Имат следните физически характеристики:
Въплътените ангели - Красиви лица на херувими и едри тела
Въплътените елементали - Приличат на увеличени копия на феи, елфи, русалки и гноми
Звездните хора - Високи и източени фигури; или са ниски -слаби или пълни. Имат необикновени очи и черти на лицето. Обличат се скромно, почти не слагат грим.
Мъдреците - Издължени лица със замечтан поглед. Носят тъмни, свободно падащи ризи и рокли; имат дълги, често посивели коси.
Леприконите - Мнозина приличат на леприкони. Предпочитат да носят дрехи в зелени и землисти тонове. Обикновено в очите им играят дяволити искрици.
Ангелите-мистици - Привлекателни лица със сериозно изражение, едри тела
Морския народ - Жените имат изваяни тела, с формата на пясъчен часовник. Обикновено очите им са зеленикави, а косите им имат червени оттенъци. И мъжете, и жените предпочитат дългите коси. Често се обличат в синьо, тюркоазено или синьо-зелено.
Рицарите паладини - Високи, едри; със силен поглед

3. Интереси
Представителите на:   Интересуват се от:
Въплътените ангели - Лечителство, служене; спокойствие и щастие в личния живот
Въплътените елементали - Преподаване, развлекателен бизнес, изкуство и екология
Звездните хора - Енергийно лечение, особено Рейки; напреднали технологии; помагат, когато има нужда от тях
Мъдреците - Преподаване; мистика; психични занимания; духовни практики, свързани със Земята
Леприконите - Преподаване, музика, приказки, грубовати шеги и закачки
Ангелите-мистици - Преподаване на лечебни методи
Морския народ - Делфини, китове, водни спортове, морето и океана, Лемурия, Атлантида
Рицарите паладини - Защита на правдата, истината и свободата; закрила на слабите и унижените, борба за справедливи каузи     
Еволюиращи души и Променящи се
Ако все пак не успяхте да се разпознаете никъде, може би идвате от още неизвестна група. А може би сте "Еволюираща" или "Променяща се" душа. (Преди за групата на Променящите се използвахме термина "Аматьори"). Това означава, че или в момента преминавате от една група към друга, или преска¬чате от царство на царство - заради разнообразието и развитието.
-   Еволюиращи души: Ако сте от тях, значи се прехвърляте от едно царство в друго, затова не се разпознавате в никоя конкретна група. Може би сте прекарали много животи в една от тях и сте научили всичко възможно, затова
сте решили да се преселите на ново място. Затова не се идентифицирате напълно с групата, която току-що сте напуснали или към която сте се присъединили наскоро.
Ако отговаряте на това описание, дайте си време да се приспособите към новата група и не съдете себе си много строго, че се чувствате донякъде изолирани. Понякога Зем¬ните ангели от категорията на Еволюиращите са двойно по-самотни - те се различават не само от хората, но и от представителите на другите царства! Сякаш сте последното дете, избрано в училищния отбор по бейзбол: нежелано и недооценено.
Помнете, че тези усещания са временни. Молете се за духовна подкрепа, за да почувствате, че не сте сами, че сте желани и ценени. В края на краищата, сте проявили голяма смелост да се прехвърлите в нова група и вероятно сте го направили от благородни подбуди - да бъдете още по-полезни за хората!
-   Променящи се: Някои души копнеят за разнообразие, силни усещания и натрупване на богат опит. Ако сте от Променящите се, сигурно приличате на дете в сладкарница: не можете да решите какво точно искате, затова си поръчвате всичко от менюто. Променящите се са Земни ангели, които се местят от едно царство в друго. Така и не се задържате дълго в никое "семейство", а бегло се запознавате с най-важното, което може да ви предложи. И в същото време им носите даровете от всички уроци, които сте научили в другите царства на Земните ангели. Променящите се бързо се адаптират към нови обстоятелства и хора - също като децата, които се местят често от град на град и сменят училищата. Те са се научили да се приспособяват лесно.
Ако сте Еволюиращи или Променящи се души, приличате на пчеличка, която прелита от цвят на цвят, храни се и пренася цветен прашец. Вие сте много полезни на всички, защото във всяко ново царство вливате нови усещания, свежи идеи и активна енергия.
А може би идвате от ново измерение, което още не е изследвано. Светът се развива и непрекъснато се появяват нови задачи. Ако сте от тези души, които са се нагърбили с нова мисия, Бог да благослови вашето служене!
Житейската мисия на Еволюиращите и
Променящите се души
Тези хора могат да се разделят на две основни групи: Независими мислители и Приспособяващи се. Първите са радикални неконформисти, способ¬ни да поемат отговорност и горди от това, че си аутсайдери. За тях "нормално", е равносилно ни "посредствено". Независимите мислители са последователи на всякакви хуманитарни и екологични каузи - стига въпросните каузи да не са твърде популярни. Те не обичат да следват популярните за деня течения, а търсят своята уникална ниша извън общоприетите тенденции на масовото съзнание.
Не е чудно, че тези хора се справят най-добре, когато работят самостоятелно - най-вече в сферата на изкуството и изобретенията. Не харесват системите, правилата и ръководните принципи на "властта" и "авторитета". Идеалните професии за тях са изящните и приложните изкуства, литературата и издателската дейност, фотографията.
Приспособяващите се с удоволствие се занимават с всякаква работа, която им е интересна и им дава възможност да се учат. Справят се по-добре с широката аудитория, в сравнение с Независимите мислители. Идеалните професии за тях биха били туризмът (като екскурзоводи или уредници на ко¬рабни круизи), агенти на изпълнители в шоубизнеса (обичат да реализират мечтите на хората); търговци на всякакви продукти или услуги, в които наистина вярват.
Съвети и предложения
към Еволюиращите и Променящите се души
-   Уважавайте избора си да бъдете независими. Душите от тази "ничия земя" по принцип са неконформисти и пропагандатори. Точно сега светът има нужда от вашите сили и въз¬можности, затова ви моля - не се огранича¬вайте в опит да се вместите в някоя конкретна група (освен ако не се получи естествено).
-   Учете другите как да бъдат свободни. Твърде много хора позволяват да бъдат контролирани от властта. Отказвайки да се подчините или да се съобразявате с авторитетите, вие им показвате алтернативни пътища. Колкото по-спокойни и щастливи изглеждате, толкова по-добре ще учите другите на същото. Помнете, че най-важен е личният пример, а след това идват възможностите за "официална" преподавателска работа - стига да им дадете възможност да се проявят.
-   Проявявайте, изявявайте се, реализирайте се. Тъй като предпочитате да работите "извън системата", ще трябва да разчитате на собствените си способности за проявление, за да поддържате материалното си съществуване. Помнете, че не съществуват неутрални мисли и думи, така че всичко, което казвате или мислите, създава вашето бъдеще. Затова мислете за нещата, които желаете, а не от които се страхувате.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #33 -: Август 21, 2012, 17:11:11 »

Послеслов
НИЕ РАЗЧИТАМЕ НА ВАС!
Земни ангели, благодарим ви, че сте дошли на тази планета по това време. С вашата огромна енергия и любов, вие ни помагате - просто със самото си присъствие! Но наред с това, както добре знаете, вие сте поели много по-големи задачи. Били сте избрани да дойдете тук, в този съдбоносен момент от човешката история, за да подпомогнете големите промени чрез вродените си умения и таланти, съчетани с хармонични действия.
Ако жителите на тази планета масово не променят отношението си към околната среда и едни към други, животът, какъвто го познаваме, може и да няма бъдеще. Вие сте тук, за да им покажете, че съществуват и други възможности. Сами ще разберете на какво да ги научите - обърнете внимание какви проблеми ви привличат, вълнуват, тревожат или предизвикват гняв и негодуване.
Например, вие лично може да сте дошли тук да ни научите - нас, вашите човешки събратя - как ди задоволяваме материалните си нужди, без да се налага да си съперничим, да крадем или да подклаждаме войни, за да грабнем своя дял. А може би сте пристигнали, за да ни покажете колко е належащо да опазим чистотата на въздуха, водите и почвата. Или целта ви е да ни научите как правилно да отглеждаме и възпитаваме децата. В момента жизненоважните теми са стотици.
А как да учите хората? По всеки възможен начин - например, давайте личен пример, пишете книги и статии, изпращайте писма на издатели и публицисти, предприемайте конкретни действия в образователните и правителствените системи и/или изнасяйте лекции и се изявявайте в медиите.
Едно е ясно: ние се нуждаем от Земни ангели, които са готови да станат лидери. Старите системи, които проявяват непочтеност, като големите корпорации и църквите с опетнена репутация, вече са изживели времето си. Новите процеси повече няма да поддържат и прикриват тъмните енергии. Мракът ще разклати отвътре образователната, прави¬телствената и правната система. В процеса на тези промени Земните ангели (като вас) могат да извадят хората от състоянието на паника или песимизъм, да ги накарат да се откажат от старото и да го заменят с нещо по-добро.
Ние всички разчитаме на вас да поведете осъществяването на промяната, да осъзнаете житейска¬та си мисия и да я изпълните докрай. Всяка ваша стъпка е полезна и много необходима точно сега ... стига да идва от желанието ви да помогнете. Моля ви, вървете напред, не се бавете, не чакайте да разбе¬рете каква точно е мисията ви, каква следваща стъпка да предприемете или да получите твърда гаранция за успех. Всяко нещо, което идва дълбоко от любящото ви сърце, ще бъде от полза - с всеки малък принос, в името на достойна кауза, накрая се натруп¬ва солидно "дарение". Просто започнете отнякъде!
Моля ви, не забравяйте да се грижите добре за физическото си тяло. То е много важен инструмент за изпълнението на вашата мисия. Да, знам, че много Земни ангели като вас, за първи път са в тяло, затова понякога го пренебрегват или измъчват. Ако приемате екологично чисти храни и напитки, спортувате и почивате достатъчно, ще имате повече енергия да изпълните задачите си.
Преди време, един много енергичен Земен ангел, на име Луиз Хей (споменавах я няколко пъти -тя е основателка на издателството "Хей Хаус", кое¬то публикува моите книги) получава вътрешни напътствия да опише прозренията си за връзката между физическите болести и нагласите, които са ги породили. Нито едно издателство не пожелало да издаде нейните материали! Но вместо да се откаже, тя сама си напечатала няколко екземпляра от ръкописа. После интуитивно усетила, че трябва да организира семинари на тази тема. Отначало на лекциите й идвали по двама-трима души. Досега, книгата на Луиз Хей "Излекувай тялото си" е помогнала на безброй хора и е станала основа за бестселъра "Излекувай живота си" , от който са продадени над 30 милиона екземпляра по цял свят. Днес семинарите й се посещават от хиляди хора!
Не се ли радвате, че Луиз не се е отказала от житейската си мисия и е устояла? Има десетки подобни истории за хора, които са започнали съв¬сем незабележимо, но в крайна сметка са направили света по-добро място за живот.
Вашият истински Аз е творение на любовта, а егото е резултат на страха. То се стреми да ви накара да се чувствате незначителни, неспособни и безсилни, но едно същество, създадено по образ и подобие Божие, не би могло да бъде нищо друго, освен силно, мъдро и могъщо!
Вашето его знае, че ако си спомните истинската си духовна природа (съвършена, съзидателна и ин¬телигентна), то ще изгуби силата си да ви плаши, затова постоянно ви нашепва лъжи: "Ако придобиеш голямо могъщество, ще злоупотребиш с тази сила. Хората не те харесват чак толкова. Ще ти завиждат" и т.н. Моля ви, умолявам ви, не го слушайте! Кажете му да се скрие в ъгъла и да мърмори на себе си. Отпъдете го като досадна муха и не му обръщайте внимание.
Ангелите казват: "Ако се притесниш, съсредо¬точи се върху служенето." Хората се изнервят от постоянното безпокойство на егото "какво ще кажат хората". По-добре мислете: "Как мога да изпълня тези обстоятелства с повече любов и светлина?" Така ще активирате естествените духовни дарби и сили на Висшия си Аз.
Помнете, колкото по-висша е целта, толкова по-голям е страхът - зависимостта е право пропорционална. На колкото повече хора бихте могли потенциално да помогнете, толкова по-големи усилия ще впрегне егото ви, за да ви дърпа назад. То ще ви кара да отлагате мисията си, като губите време за допълнителна подготовка, вместо да започнете да действате. Ще ви казва: "Първо трябва да свалиш излишните килограми, да събереш повече пари, да се ожениш, да се дипломираш, да публикуваш статия, да отвориш лечебен център и т.н.... чак тогава ще можеш да помагаш на хората." Това са глупости!
Земни ангели, още в този момент вие сте готови за мисията си! Няма по-подходящ ден от днешния да я започнете! Дори да се чувствате недостатъчно подготвени и некомпетентни, пак я започнете! Ня¬кога Шелдън Коп беше написал: "Никога не съм започвал нещо сериозно с усещането, че съм напълно подготвен." С други думи, сигурно никога няма да се почувствате напълно готови за мисията си, затова няма смисъл да отлагате.
Молете се да ви се дават ежедневни задачи, които ще помогнат на Земята да стане по-чиста, а животът да бъде по-щастлив. Ще получавате отговор под формата на възможности да учите и лекувате. Когато тези врати се отварят пред вас, моля ви, не им обръщайте гръб и не хуквайте в противо¬положната посока. Вие сте готови. Вие сте достойни за тази прекрасна работа. И сте добре подготвени ... още в този момент!
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Страници:  1 2 [3]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright