Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ВЪЗНЕСЕНИЕ  (Прочетена 1720 пъти)
denis_74m
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Юли 20, 2012, 19:59:28 »

Каквое е според вас възнесението?


Има ли нещо общо между посвещение /инициация/ и възнесение? Не се ли припокриват, или едното следва другото? Мога ли да направя паралел между човек–инициация и човечество–възнесение?
Планетарното възнесение – инициация през която минава човечеството???
Инициациите да са стъпки на нашата душа и монада, а възнесението да се постига с външната помощ на Аз СЪМ-Присъствието?
Активен
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #1 -: Юли 20, 2012, 22:24:35 »

Възнесение е когато се извършва с тяло. Усмивчица Т.е. възнасяш се без да минаваш през смъртта и без да оставяш тялото си на земята. Дали има връзка с посвещението, ами...те са много степени на посвещение. Но се казва, че сега има възможност за всички, за всеки, който се подготви, да премине,преди не е имало такава възможност, а подготовката на самия човек е лично дело и няма ограничения във времето.
 
При планетарното /и на цялата галактика/ възнесение всичко се променя на атомно ниво - цялата материя и енергия на планетата и всичко на нея. И ние щем не щем се движим в съответствие с тези промени.
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #2 -: Юли 20, 2012, 22:50:10 »

  Възнесение е когато се извършва с тяло. Усмивчица Т.е. възнасяш се без да минаваш през смъртта и без да оставяш тялото си на земята.

  И къде отиваш с това тяло?
  То как ще бъде използвано там, където ще отидеш?
  И защо трябва да се местиш там?
  Активен
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #3 -: Юли 20, 2012, 23:40:37 »

  Цитат
  Каквое е според вас възнесението?
  Какво е то според нас е без значение, иже личното мнение на всеки е рожба на неговото собствено мислене, което може да е от най-различно ниво.

  Какво е обаче то, според Традицията, според класическия възглед - ето това е въпросът.

  Освен това е нужна определеня подготовка, за да станеш способен да разбереш правилно този термин... без нея, просто го приеми по стандартни яначин по който го дава религията -че някой се е качил на небето в тяло - това е достатъчно точно приближение и върши работа за начало.
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #4 -: Юли 21, 2012, 09:48:46 »

  А къде отиваш като напуснеш тялото? В някоя от астралните области, 7-те небеса или там колкото са...Но тялото остава тук, заравят го в земята, а душата отива незнайно къде, в някоя астрална област. Нали изучаваш Щайнер и писанието? Ashes to ashes and dust to dust, и плътта да се върне към земята, която го е дала, а духа да се върне къв Бога, който го е дал. Това е самсара или светът - колелото на живота, цикъла раждане-смърт-раждане, в който се въртим, а възнесения Учител, който се е възнесъл с тяло,
  е свободен от този цикъл, не е подвластен на карма и прераждане. Всички ние сме под закон, но той не е под закон, самия той представлява законът.

  Сега, при планетарното възнесение, този процес става възможен за всеки, който се подготви и направи този избор. Къде отиваш? - не отиваш никъде в пространството, минаваш на по-високо ниво на развитие.  Активен
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #5 -: Юли 21, 2012, 09:58:20 »

     Прозрение за Светлината
    Интересно е как Тялото ще премине в следващия етап на развитие, ако То е пълно с НеЧистотии. Затова То трябва да е Изчистено тотално от всички Токсини. Тялото, което Преминава е Чисто и Тези които Преминават ще са Началото на Шестата раса. Тези които Не преминават с телата си пременават етерно и чакат да им се народят деца за да Влязат в Тях. А какво ще се прави Там Всеки един Решава това. Това там е тук на Земята но в Следващия Етап от Развитието и. Също така има много обитаеми планети, където може да отиде Етерно и Тялом след ВЪЗНЕСЕНИЕТО му ( на тялото ).
    Люзбовен Екстаз към Всичко                
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #6 -: Юли 21, 2012, 13:51:02 »

  Хей от вчера искам да пусна такава тема ,ама все нямах време Усмивчица , то и сега нямам ще пусна само един цитат от една книга , после ще напиша моите премеждич а т.нар Възнесение.

  Сал Ракели и Основателите - Какво представлява Възнесението?

  Какво представлява Възнесението?


  Сега ще разгледаме темата за възнесението, защото то е от първостепенно значение сега за повечето от вас, които четете тази книга.

  Повечето от вас, които са привлечени от нашите учения и ученията на арктурианците, Лиа и на този канал, всъщност вече решават, че ще се придвижват по пътя на възнесението. Вие започвате да изграждате светлинното тяло от пета плътност. Сега въпросът е как да стане това по най-приятния и ефективен начин.

  Трябва да осъзнаете, че вие можете да живеете по най-добрия начин на Земята. Това означава непрекъснато да забелязвате, че целият живот се развива в съответствие с Божествения План. За повечето от вас възнесението е част от вашия оптимален път.

  Определение за Възнесението

  Възнесението по определение е преход от физическа форма на трета плътност във физическа форма на четвърта плътност, а след това от физическа форма на четвърта плътност в етерно светлинно тяло от пета плътност. Ако бяхте странични наблюдатели и виждахте как душата се възнася от трета плътност до пета, ще забележите нещо подобно на следното.

  Първото, което бихте забелязали при възнасящите се хора от трета плътност, е, че те започват да осъзнават, че са творците на своя индивидуален житейски опит. Те са изследователи или наблюдатели на драмата на своя живот и състоянието на съзнанието им се отразява в преживяванията им в живота. До някаква степен те стават метафизици. Стават съзнателни творци. Учат се да осъзнават, че сами определят своята реалност. Съзнателно създават събитията и ситуациите в своя живот. Живеят, осъзнавайки, че са на контролния пулт или в контролния център на своя земен опит. Знаят, че притежават свободна воля и се учат да я използват. Запознават се с кармата – какво представлява тя, как работи и как се балансира. Разбират какви са различните договори на душата, целта на въплъщенията им и целта на собствения им живот.

  На този етап те са станали хора от четвърта плътност. Те ще продължат да очистват и пречистват физическите си носители и ще се научат да изравняват шестте си по-нисши тела, както е посочено в учението на този канал и неговия дух наставник Лиа. Ще се научат да лекуват миналите си животи и целите си времеви линии. Постепенно, докато вървят по пътя, физическите им тела ще се превърнат и преобразуват в т.нар. силициево или кристално тяло на светлината.

  Ако наблюдавате преминаването на душата от четвърта в пета плътност, първото, което ще забележите, е, че душата става психологически невидима за онези, които живеят във вибрациите на по-нисшата трета плътност. Това означава, че можете да се разхождате в опасни места на града късно през нощта, дори и да сте в женско тяло, и тези, които обикновено биха искали да ви навредят, ще ви виждат с очите си (с оптическия си нерв), но няма да ви забелязват психологически.

  Най-много насилникът или убиецът да види, че се разхождате, да осъзнае, че покрай него е минало човешко същество, и толкова. Това се нарича психологическа невидимост. Вие с него не си приличате и затова законът за привличането ви държи на разстояние.

  Много от вас искат да станат психологически невидими за правителството и представителите на властта и до известна степен сте успели, живеейки в почти паралелна реалност или в паралелен свят. Вашият живот е много различен от този на повечето хора около вас. Може би вече не сте настроени психологически на т.нар. „масова хипноза“ на вашия свят.

  Духовно възнесение

  Ако току-що завършилият живот е бил изпълнен с високо духовно осъзнаване, същността на душата, напускаща тялото, отива пряко при родителската част на душата в небесните сфери (плътностите от седма до девета). Този процес често се нарича „духовно възнесение“. Повечето от вас са преминавали през духовно възнесение веднъж или дори няколко пъти в миналото.

  Душата, която се възнася духовно, е завършила задоволително кармата си и повече не е обвързана с колелото на превъплъщението, но е избрала да изостави тялото, вместо да го преобразува в светлинна форма, основана на силиций. Причините за такова решение са различни. Често такъв избор се прави тогава, когато сегашното тяло е много старо или много болно и душата чувства, че ще е необходимо много работа, за да възстанови тялото дотолкова, че да бъде способно да се възнесе. Ако душата силно вярва, че тялото трябва да остарее и да умре или че тя трябва да напусне тялото, за да се възнесе, тази вяра може да доведе душата до избора за духовно, а не за физическо възнесение.

  Още за Повелята за масовото възнесение

  Има няколко Божествени Повели (описани в Глава втора), включително Повелята, позволяваща на душите да преминат направо на спиралата на възнесението, без да завършат цялата си карма, незавършените дела или неизпълнените си енергийни операции. Сега при новата Повеля вие можете да призовете всичките фрагменти на душата чрез различни процеси, включително дадените от този канал, и да премахнете всички кармични връзки, кармични уроци, кармични отпечатъци и негативни импланти от телата си от трета плътност. Сегашната Повеля не изисква от вас да изчистите 100% от кармичните си проблеми или да си възстановите 100% от фрагментите си, а само по-голямата част.


  Из Глава 6 на книгата „2012 г. Измененията на Земята и бъдещето на човечеството“.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #7 -: Юли 21, 2012, 18:13:30 »

  С нечисто тяло както и да е, но с нечист ум няма да минем.
  Пречиства се на ниво ум, оттам се ръководят процесите в тялото, ако няма мисъл, не можеш да си мръднеш ръката.
  Да, има значение какво ядем и тн., но не е това най-важното.
  Тялото се променя, въглерод 12, който участва в строежа на клетката, се променя в някакъв непознат и неустойчив въглерод 7. А изотопа на въглерод 12 е 6-6-6, представяш ли си, библейското число. Та промяната е навсякъде, и вътре, и вън.

  Светлина и любов
  Активен
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #8 -: Юли 21, 2012, 20:31:46 »

     Да за Мислите сме писали много и то е ясно, че без да са в положителна посока няма как да стане. За изотопа на  въглерод 12 е ясно ние в момента сме и идва Карбон 7 което е 6-6-1 с един водород
    http://optimist.sliven.net/index.php?id=40026
   Целия процес ще задвижи и промяната на ДНК-то, което ще стане с 12+1.
     Светлина и Любов           
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #9 -: Юли 21, 2012, 20:47:30 »

  Да! Даже в момента /мисля/ тече тази промяна в ДНК-то.
  За 12+1, 13-тата нишка, нали знаеш, това е т.нар. Христово съзнание. Тя си я има, съществува, но не е била активна.

  ...парите и технологиите няма да имат значение - ей това е най-хубавото.

  Светлина и любов
  Активен
  onidar
  Аз съм . . . и какво от това!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #10 -: Юли 22, 2012, 00:04:11 »


  Цитат
  ...парите и технологиите няма да имат значение - ей това е най-хубавото.


  Това докато стане,знаеш ли още колко хляб и кисело мляко,ще изядеш

  Еволюцията не става от днес за утре.Да ще има промяна на/в Съзнанието на Хората,след определени природни феномена(които предстоят),но . . . и нови пари,ще има и нови технологии

  На всички пожелавам приятно Възнесение
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  kehoy_
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187

  « Отговор #11 -: Юли 22, 2012, 03:24:43 »

  според мен това е по-трудно отколкото някой може да си представи, всичко в теб се губи и появява, всичко изчезва , и после го има, всичко е мъчение, адско мъчение и после летиш, какво ли се случва в действителност, с тялото, душата , много искам да се информирам, смисъл не можеш да си нормален и да живееш всякъш не се случва, когато мн добре знаеш ,че вътре в теб всичко се променя, и после отваряш очи и всякъш си дух, толкова лек.. аз почвам да си мисля че със енергията си ще мога да правя доста повече отколкото предполагам, просто на моменти си толкова уплашен и напрегнат, че нали знаете момента, в който нещо ни стряска ужасно много, в такова състояние , стряскането е просто леко боцкане, което даже те връща на земята, при мен цялото нещо започна от декември 2010, и оттогава се лутам навсякъде , между хората и нормалните неща, но пък се доближавам до духовния свят със всяка изминала секунда, и няма такова извисяване и сила наистина .. но има моменти на самоизяждане, искам да остана сама и да го довърша, да не трябва да ходя на работа, да съм в гората на вила, да се успокоя, поне да се отделя, но няма как да си позволя в момента такива своеволия. ама наистина тялото ти така може да те притесни , просто като земе да се случва масово със всички, незнам кой къде ще се крие , кой от кой мост ще скача, ама на моменти се молиш да умреш, толкова е неприятно, просто защото хората не го разбират и водят някакъв нормален живот и ти си някъде там сред всички, който го е изпитал поне за малко знае за какво говоря, няма миг спокойствие, спокойствието е направо -летиш.. но състоянията се сменят, кръговрата на енергията.. лудостта ..желанията, объркаността, изчистването на енергията е уникално, но когато се понатровиш отново и ... няма думи просто, само молиш за помощ все едно си предрусал със свръх доза
  Активен
  kehoy_
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187

  « Отговор #12 -: Юли 22, 2012, 03:27:43 »

  най-страшното е ,че каквото ти се е случвало вече го няма, нямаш личност, нямаш минало бъдеще, нямаш нищо нормално, затова трябва да си наясно какво ти се случва и да не си помислиш ,че си полудял, просто хората не разбират, не са достигнали това ниво
  Активен
  kehoy_
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187

  « Отговор #13 -: Юли 22, 2012, 03:30:03 »

  няма нищо приятно в целия процес, представете си как никога не се е случвало и защо... нереално е, магия пълна . примерно този- http://www.youtube.com/watch?v=x-mbC04CfrY . можете ли да го усетите ?
  « Последна редакция: Юли 22, 2012, 03:55:40 от kehoy_ » Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #14 -: Юли 22, 2012, 12:24:09 »


  Сега, при планетарното възнесение, този процес става възможен за всеки, който се подготви и направи този избор. Къде отиваш? - не отиваш никъде в пространството, минаваш на по-високо ниво на развитие.


  Но тогава за какво ти е тленното земно тяло?
  Каква полза ще имаш от него, след като то е създадено за типично земните условия и може да съществува само няколко десетилетия?
  Не е ли това един вид материализъм - привързаност към материалното тяло?
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ФИЗИЧЕСКО БЕЗСМЪРТИЕ
  Езотерика
  The One 1 1960 Последна<br />публикация Октомври 26, 2010, 02:06:42
  от lessus
  СЪЗНАНИЕТО
  Духовни учения
  nre 1 3566 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 23:27:59
  от nre
  ЕДНА ПЛАНЕТА, ЕДНО СЪРЦЕ, СВЕТОВНА МЕДИТАЦИЯ
  Инициативи
  Престолски 9 1826 Последна<br />публикация Март 08, 2011, 19:18:43
  от meander
  СПИСЪК ОТ АКТИВАЦИИ НА ВЪЗНЕСЕНИЕТО
  Езотерика
  The One 7 1963 Последна<br />публикация Март 26, 2011, 22:07:41
  от shining_star

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright