Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Божествената същност на човека  (Прочетена 2984 пъти)
mamagaya
Гост
« -: Юли 16, 2012, 00:00:59 »

Древните твърдят че ние сме деца на на Вселената и че повечето от законите в този свят ги осъзнаваме по добре с душите си, отколкото с разума си. И действително като се обърна към душата си аз осъзнавам вселенската структура и  как е устроена великата централна вселената, тя е безкрайна, толкова безкрайна че не може да си я представи човек. Отваря ми се път до мъдростта откъдето може да се черпи всякаква информация.

Като бях малък често сънувах летящи хора в древен Египет. Възможно ли е това да са древните магове.
Сега като се зачетох в това се удивявам - http://www.zelands.ru/r_book.htm
Някакво същество реди кубове до Сфинкса и до египетските пирамиди.

Цитат
Всяко напомняне за предишното единство докосва чув­ствителните струни на душата. След възникването на чо­вешкия език този на душата постепенно атрофира. Хората прекалено се увличат от езика на разума и затова с времето той излиза на първо място. Според легендата за Вавилон­ската кула боговете се разгневили на хората, че решили да построят съоръжение до небесата, затова смесили езиците им и те престанали да се разбират взаимно.
Всъщност повечето митове и легенди са истина, но ис­тина в интерпретацията на понятията на разума. Възможно е високата кула да е метафора, изразяваща постигнатото от хората могъщество, когато са придобили способността осъзнато да формулират волята си на езика на разума. Как­то вече беше посочено, душата може да усеща вятъра на външното намерение, но тя не в в състояние да вдигне платното, за да използва този вятър. Волята на разума вдига платното. Волята е атрибут на осъзнатостта.
Полетът на несъзнателната душа с вятъра на външното намерение е спонтанен, неуправляем. Именно осъзнатост­та на разума дава възможност волята да се изявява целена­сочено. В началото, когато езиците на душата и на разума не са били толкова раздалечени, единството помежду им се е постигало лесно. Впоследствие разумът се увлякъл да конструира светоглед в рамките на своите обозначения, а това го отвело все по-далеч от разбирането на изначалната същност, която е в основата на външното намерение.
Източник - Шепотът на утринните звезди, Вадим Зеланд

Подобни неща се срещат и в следващата книга
Цитат
Ако мислиш, че ориста ти е да бродиш в гори тилилейски, значи ще ти се наложи да се промъкваш през драките. А щом допускаш дръзката мисъл, че си способен да се из­дигнеш в небето, тогава хвръкваш над гората и летиш сво­бодно. Никой не те държи, освен теб самия.
Източник - Ябълките падат в небето, Вадим Зеланд

Възможно ли е някога в древността хората да се летели и тези които се успели да се издигнат в небесата са били смятани за богове. Египетските богове може да са били обикновени хора осъзнали силата си на творец в тази материална действителност.


Активен
Митака
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 15


 • Град: Русе
 • « Отговор #1 -: Юли 16, 2012, 09:43:25 »

  Летящите кубове биха могли да се обяснят с телекинезата, а защо не и летящ човек. Щом някой е развил способноста да мести предмети от разстояние до толкова, че да вдига тежащите тонове каменни блокове, не би имал проблем да вдигне и себе си. Също така доста от техническите въпроси относно строежа на пирамидите, биха могли да се обяснят с този феномен.
  Активен
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #2 -: Юли 16, 2012, 09:48:12 »

  ... Възможно ли е някога в древността хората да се летели и тези които се успели да се издигнат в небесата са били смятани за богове. Египетските богове може да са били обикновени хора осъзнали силата си на творец в тази материална действителност.
  След години четене, наблюдение и размишление стигнах до извода, че всичко е възможно. Митологията, легендите, елфите, вълшебниците, боговете в различните култури - всичко това е съществувало/съществува. Остава само да си подобря вибрациите/настройките, за да мога да видя, защото засега само усещам и вярвам.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Юли 16, 2012, 10:03:10 »


  Остава само да си подобря вибрациите/настройките, за да мога да видя, защото засега само усещам и вярвам.


  По-точно е да се каже: да си развия духовното зрение, за да мога да видя.
  Това от своя страна е свързано с правилни мисли, чувства, действия, да.
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 16, 2012, 14:37:33 »

  Летящите кубове биха могли да се обяснят с телекинезата, а защо не и летящ човек. Щом някой е развил способноста да мести предмети от разстояние до толкова, че да вдига тежащите тонове каменни блокове, не би имал проблем да вдигне и себе си. Също така доста от техническите въпроси относно строежа на пирамидите, биха могли да се обяснят с този феномен.

  Аз също съм мислел доста по този въпрос. Мисли Мисли Мисли
  Въпроса е как се придобива тази способност. ПРи единство между душата и разума, такава степен се оказва липса на енергетика. Единствено при пълно просветление човек има спобността да се издигне в небето

  Най-добрите екстрасенси в днешно време успяват с мисловната си енергия да местят кибритени клечки. Каменните блокове тежат най-малко 2 тона.Е, как се получават тези неща. Усмивчица Усмивчица
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #5 -: Юли 16, 2012, 15:22:41 »

  Човек трябва да развива своите фини усещания и да усеща Всепроникващата сила на Любовта.
  Активен

  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #6 -: Юли 16, 2012, 16:53:18 »

  Цитат
  Летящите кубове биха могли да се обяснят с телекинезата
  Дали? Виждал ли си телекинеза наживо? Това е малко изтрел напосоки, Митак - пък и Транс говори за свой сън, а не за видение!
  Цитат
  Единствено при пълно просветление човек има спобността да се издигне в небето
  така ли? И откъде знаеш? Виждал ли си просветлени хора? А летящи? Защо си мислиш че просветлените летят? Всичко което е изписано за индийските махатмите, арабските абдалите, християнските светци и прочие е точно обратното - те избягват всякакви чудеса и дори ги отричат, като стъпка назад.

  Цитат
  Най-добрите екстрасенси в днешно време успяват с мисловната си енергия да местят кибритени клечки. Каменните блокове тежат най-малко 2 тона. Е, как се получават тези неща.
  Ето това е правилният подход, според мен - да се питаме без да спекулираме. Да си признаем, че нямаме отговорите на този въпрос и да търсим докато намерим факти, които или обесняват, или водят до извода, че въпросът няма реална подплата... лично аз още не знам кое от двете е по-вероятно по отношение на разните кинези...

  Що се отнася до съня... Транс, това е просто сън за летящи египтяни! Нищо повече! Не е гаранция че египтяните са летели някъде другаде освен в нашите сънища. И аз съм сънувал дългобради старци яздещи змейове по върховете на стара планина, като бях малък, но това не значи, че наистина ги има - това е просто мой сън! И като всеки сън, той е смесица от прозрения, алегории, въображения, мечти и т.н. и т.н.

  Кой знае каква мисъл е породила съня за летящите египтяни, или пък кубовете до сфинкса... изваден извън контекста на ежедневния живот и без да се знае характера на сънуващия го, никой сън, даже и ежедневно повтарящият се с месеци, не е възможно да се изтълкува правилно! Така че, спомни си какъв си бил като дете, спомни си как си живял и с какво си се занимавал, какво си обичал и т.н. - ако го направиш достатъчно детайлно, би трябвало да си стане очевидно ке е породило съня ти.
  Активен
  iti2
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98

  « Отговор #7 -: Юли 16, 2012, 16:57:05 »


  Остава само да си подобря вибрациите/настройките, за да мога да видя, защото засега само усещам и вярвам.


  По-точно е да се каже: да си развия духовното зрение, за да мога да видя.
  Това от своя страна е свързано с правилни мисли, чувства, действия, да.

  Ich откъде ще разберем по-кой път трябва да вървим, кой ще ни води и учи и  изобщо готови ли сме за там за да достигнем до желаната цел - духовно развитие , духовно зрение и придобиването на способности ?
  Ако единици извървят пътя и достигнат целта, с какво ще са полезни на масата от обществото с тези си способности ? Няма ли да бъдат по-скоро заплаха за обществото  в предвид разбирането на мнозинството от хора, че ако някой напримерно ми чете мислите с лекота или може да се намеси енергийно в мен ще бъде заплаха за всички останали . Няма ли да са точно тези хора обект на изследвания от държавите и тайните служби. И не на последно място откъде сме сигурни, че не съществуват вече хора извървяли този път и имащи големи развити способности , но поради горните причини са се скрили ?

  Цитат
  Човек трябва да развива своите фини усещания и да усеща Всепроникващата сила на Любовта.

  Търсач, каква е връзката на Любовта с духовния свят ако определяме,че има такава ?
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #8 -: Юли 16, 2012, 20:33:17 »

  Ето отговора за елфите, нинджите, митичните създания, джуджетата, терминатора,  хората с рога, косматите хора, хората с две лица и т.н.
  Горните неща си намериха отговора.

  Цитат
  Светът на фентъзито не е измислен, той съществува реално, но на метафизично, нереализирано ниво. Едва ли е възможно да се попадне там, тъй като за въплъщаването на всичко, намиращо се в него, в нашата действителност се изисква голям разход на енергия. Това не означава, че сценариите и декорите на този свят не могат по принцип да бъдат реализирани. Свръхестествените събития и герои са нереални само спрямо настоящата действителност, както Слънцето е нереално нажежено спрямо Земята. С други думи, светът на фентъзито, както и светът на сънищата, се намират в сектори от пространството на варианти, които са твърде отдалечени спрямо текущите - твърде дълго е да се „лети” до тях.
  Източник - Създател на реалността, Вадим Зеланд

  В тази връзка потребителя Дом е прав. Всичко е възможно, но много малко неща са пуснати в нашата действителност.
   Усмивчица Усмивчица


  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #9 -: Юли 16, 2012, 20:52:55 »

  Търсач, каква е връзката на Любовта с духовния свят ако определяме,че има такава ?
  Във всеки от нас има отражение на Бог. Всеки, който е осъзнал това обича всички, без очакване.
  Активен

  mamagaya
  Гост
  « Отговор #10 -: Юли 16, 2012, 22:08:45 »

  Търсач, каква е връзката на Любовта с духовния свят ако определяме,че има такава ?
  Във всеки от нас има отражение на Бог. Всеки, който е осъзнал това обича всички, без очакване.

  Във всеки от нас има частица от бога и това е душата Усмивчица Усмивчица Усмивчица Усмивчица
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #11 -: Юли 16, 2012, 22:22:36 »

  Във всеки от нас има частица от бога и това е душата Усмивчица Усмивчица Усмивчица Усмивчица
  Душата е комбинация от няколко неща.
  Духът-Атма е Бог в нас.
  http://forum.sahajayoga-bg.org/index.php?showtopic=45
  Активен

  mamagaya
  Гост
  « Отговор #12 -: Юли 16, 2012, 22:40:16 »  Когато се случват чудеса, извират от вътре – това е собствения ти Божествен процес! Който потърси вътрешната си Божественост, той твори собствената си реалност и управлява неизвестното за него, неразбираемото и дори това, което му се струва невъзможно.

  Източник: http://indigota.com/#ixzz20ofHzgum
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #13 -: Юли 20, 2012, 00:35:59 »

  Ето отговора защо просветлените могат да летят. Всичко е в степента на развитие на съзнание и енергетиката.
  Може би древните магове са били просветлени и затова са могли да летят. Кой би могъл да знае.

  Цитат
  Но вот вы приходите в бодрствующее состо­яние. Что изменилось? Реальность стала менее податливой. В сновидении она была пластич­ной, стоило лишь чуть-чуть вознамериться, и тут же все подчинялось. А наяву реальность как смола, сразу не поддается. Но ведь принципы остались те же! Чем выше энергетика и осо­знанность, тем большая Сила в вашем распоря­жении. Высший уровень - Просветление, когда сознание настолько проясняется, что видишь все свои прошлые воплощения и осознаешь всю суть Вселенной, а энергетика повышается до такой степени, что можешь свободно летать и двигать любые предметы. Кому-то это надо, кому-то нет. Вот я и говорю - выбирайте свой уровень Силы. Не хотите двигаться дальше - да кто ж вас зовет?
  Източник - руско издание Апокрифен транссърфинг, Вадим Зеланд

  И в превод от гугъл транслейт - Най-високото ниво е Просветлението, когато умът става толкова ясен, така че да видите всички неговите минали въплъщения и да осъзнаят същността на вселената, и силата, се увеличава до такава степен, че можете да летите свободно в реалността и да местите всякакви предмети  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #14 -: Август 10, 2012, 02:28:51 »

  Някой да се е замислял над факта че търпим инволюция и губим способности и потенциал?
  Сегашната цивилизация в този си вид не предполага алтернатива и еволюция.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Една Вселенска същност-дон Мигел Руис
  Духовни учения
  Инил 5 1716 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 18:06:08
  от Инил
  Енергийната същност на вампирите
  Езотерика
  Админ 3 2016 Последна<br />публикация Февруари 11, 2010, 17:42:17
  от zaharisa
  Енергийната същност на човека
  Езотерика
  Админ 2 1682 Последна<br />публикация Октомври 01, 2010, 13:42:55
  от orlinstoev
  Религиите - същност, произход, настояще и бъдеще
  Езотерика
  delfin 7 1136 Последна<br />публикация Септември 18, 2010, 20:07:46
  от giti
  Откриват Божествената частица до края на годината
  Любопитни факти
  elinikar 6 1256 Последна<br />публикация Март 14, 2013, 16:28:32
  от elinikar

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright