Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Venturyy  (Прочетена 1212 пъти)
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« -: Юли 05, 2012, 12:19:04 »

Имам учител, който навремето докато е живял и работил във Виетнам като авиатор всяка сутрин е медитирал преди да отиде на работа и нещеш ли по същото време е медитирал и главният свещенник на един от будистките храмове, който бил в близост до града и в медитацията си монахйт видял моя учител как медитира и изпратил свои ученици да му предложат да стане негов ученик на което разбирасе българина не отказъл. И така той прекарвал по няколко часа убочение всеки ден под ръководството на този монах в продължение на около 3 месеца и научил много интересни методи и техники, които сега споделя и с мен и аз от добра воля съм решил да споделя с вас! 

Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #1 -: Юли 05, 2012, 12:30:17 »

Първата техника е една мудра съединяваща средния и безименния пръст заедно с палеца като показалеца и кутрето остават изпънати, като се седи в медитация по този начин от 5 до 25 минути. Това помага за пречистване на стомаха и червата и ако човек има каквито и да било страхове. Втората мудра е лубимата ми вече мудра и при нея двете ръце са с изпънати пръсти като при десничарите лчвата ръка се поставя на слънчевия сплит а дясната на третото око. При тази мудра метода е следният- Пръстите на дясната ръка са плътно прилепени един до друг в разгънато положение и сочат тавана като на горната част на носа се поставя долната част на дланта близо до китката точно по средата на са самата длан като целта е енергиината чкра намираща се в центъра на дланта да съвпадне с третото око. Другата ръка си стои на слънчевият сплит отпусната с разпънати пръсти и засмуква при вдишване енергия от слънчевия сплит и по канала се препраща нагоре към рамото и стига яремната ямка и след това при издишване енергията протича по другата ръка която енергизира по този начин третото око. Прави се 3 до 5 минути със спокойно и дълбоко дишанеи се визуализира движението на енергията.

Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #2 -: Юли 05, 2012, 12:54:12 »

Други мурди които можете да пробвате...

1 Чи мудра- показалец и палец се докосват на върха като останалите пръсти са изпънати. Двете ръсе в това положение са поставени с длани с лице нагоре върху колената!

Диша се бавно и спокойно 5 секундно вдишване следвано от 5 сек. задържане на въздуха 5 сек. издишване следвано от 5 сек. задържане на въздуха. Правят се по 10 вдишвания и издишвания.Този метод на дишане се нарича още квадратно дишане! С времето когато 5 те секунди започнат да ви се струват лесно постижими увеличета на 7 секунди след това на 9 след това на 11 - 13 - 15 - 17 -19 - 21 - 23 - докато накрая достигнете кулминацията от 25 секунди.

2 Чи мая мудра- палеца и показалеца се докосват отново но останалите пръсти са плътно свити като при юмрук отново ръцете са в същата позиция и се прилага отново дишането което вече обясних.

3. Ади мудра- при нея палеца е свит така че да докосва основата на най малкото пръстче (кутрето) и останалите 4 пръстчета се свиват върху неко и се образува юумрик. Ръцете са в същата като преди позиция и се диша по същия начин!

4 Меро данда мудра - сега палците са изпънати и върховете им сочат тавана и останалите пръсти са свити като юумрук. Изглежда по този начин отново се диша както и преди и можете да визуализирате гръбнака ви от горе до доло как се регенерира и се изправя още повечеи и става по силен.

Тези мудри се правят в една обща медитация като се радуват една след друга по начина по който съм ги подредил!

Приятна практика!
Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #3 -: Юли 05, 2012, 13:37:02 »

Техника за отпушване на носаи оравновесяване на пропускливоста на въздуа и през двете ноздри което не винаги е еднакво поради постоянния дизбаланс на енергията между лявата и дясната половина на тялото:

Двете ръце са кръстосани пред гърдите като лява ръка отива към дясна мишница а дясна ръка към лява мишница, пръстите и на двете ръце са прави като показалец, среден, безименен и кутре се пъхат дълбоко под мишниците и биват стиснати стабилно, палците изправени сочат нагоре към предната част на рамото и започва дълбоко дишане около 20 пъти. Получава се нещо като трансфер на енергията от едната към другата половина на тялото докато не се оравновесят и също така се наблюдава прочистване на синосите.

Медитация Нади Шодана....

Тя се използва за енргизиране на третото око и оравновесяване на енергията в тялото.

Лявата ръка се поставя в Чи мудра, която можете да видите в предишната публикация, а дясната се разполага като показалеца и средният пръст изправени и долепени един до друг се поставят точно между веждите, а палеца и безименния пръст се използват като клапи на дясната и лявата ноздра. Започваме като с палеца запушваме дясната ноздра и бавно и постепенно започваме вдишване през дясната ноздра след като се напълним добе с въздух задържаме така 3 до 4 секунди и запушвайки лявата ноздра започва бавно издишване през дясната ноздра. Когато не остане никакъв въздух задържаме отново 3 4 секунди и отново започва вдишване през дясна ноздра отново задържаме накрая и издишваме през лявата ноздра бавно и постепенно като отново задържаме накрая. Цялата тази последователност се счита за един Кръг и продължаваме смело напред докато не направим 8 или 10 пълни кръга.
Важно!!! Сутрин се започва с вдишване през лява ноздра, а тези, които я правят вечер, започвате вдишване през дясна ноздра!!!

Приятна практика!
Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #4 -: Юли 05, 2012, 14:07:45 »

Медитацията „Малка колесница”

 Преди да се започне с нея се правят около 6 цикъла на Ади Шодана за да се уравновеси енергията

и след това започвайки медитацията практикуващият се концентрира върху началото на ноздрите на носа и самият му връх като трябва да се почувства много добре и се след това се правят няколко Пълни Йогииски вдишвания и издивания. След това си представяме красива и чиста синя светлина или енергия красиво и чисто синъо точно пред носа, вдишваме го през ноздрите и по същият фин и лек начин по коъто помирисваме благоуханно цвете. Вдишвайки си представчме как синята енергия минава нагоре по ноздрите, минава покрай очите до междувеждиато отива назад през хиповизната жлеза и стига до оглядлната чакра на третото око и след това продължава на доло отива на Първи после на Втори  прешлен и подължава надоло по гръбнака стигайки до огледалната чакра на слънчевият сплит и от там минава по мислена линия напред към прадната част на слънчевия сплит където задържаме вдишването и енргията се засилва и става по ярка и силна. След което започвайки издишването уголемилата се вече енаргия се връща назад отново кум огледалния образ на слънчевият сплит и от там подължава надоло по гръбнака стигайки до последния подвижен прешлен на гръбнака и отивайки в таза се разпределя на две отделни линии преминаващи напред към бедрата като енергията минава по горната част на бедрото потива към горната част на коляното от там отново по горната част на пищяла по горната част на глезена и ходилото  и накрая излиза през палците на двата крака в земята.
Втори кръг:
-При него се концентрираме върху огледалната чакра на Ажната и като усетим, че е добре отворена си представяме как лилава светлина бива засмукана от нея и минава надоло по гръбнака отново стигайки до огледалната чакра на слънчевият сплит което става докато вдишваме отново бавно и продължително и от там се насочва напред към предния слънчев сплит и я задържаме докато почувстваме отново затопляне и че става още по голяма и силна и с бавно оздишване я връщаме обратно към огледалния слънчев сплит по милсената линия и от там отново продължава надоло по гръбнака и към таза където отново се разклонява на две линии към двата крака като този път минава по задната енергиина линя по седалището към задната част на бедрата към задната част на коляното през прасеца и отива в земята през петите. Това се прави отново с три вдишвания и издишвания и е втората техника от трите тахники на „Малката колесница”!
Следващата техника се прави по следният начи:
-Представяме си как над коронната ни чакра се натрупва много голямо количество бяла енергия и светлина и при дълбоко вдишване я замукваме и насочваме надолу по Сашуна. При сприране на вдишването тя вече е достигнала слънчевия сплит и задържаме дъха за да се уголеми и разшири, след което с издишването продължаваме да я провеждаме още надоли при което в края на издишването вече е достигнала първа чакра и задържайки с издишване тя все повече и повече излиза от основната чакра след което отново провтаряме упражнението още две вдишвание и издишвания.
Това е последната техника на малката колесница, всяка техника една след друга, първа след това втора и после трета и с максимална концентрация и добра визуализация с общо 9 вдишвания и издишвания! Ако е направена правилно избива пот по цялото тяло което е индикатор, че енергията е задвижена успешно по правилният начин! Приятна Практика!!! 
Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #5 -: Юли 05, 2012, 22:40:21 »

Сега ще споделя с вас две максимално, максимални мудри за медитация, при които не се позволява никакво изтичане на енергия от тялото и една която служи за защита!
Така най-лесната от тях се прави като се заеме позиция пълен лотус, или ако ви е по-лесно полу лотус след котео дясната ръка отива на левия крак и лявата на десен крак като пръстите на ръцете застават, така че свивката между дланта и основата на пръстите на ръцете застава плътно над върховете на пръстите на краката и палците се допират с върховете си при което се получава затворена верига в формата - ( 8 ) при което по време на медитация се натрупва повече и повече енргия и можете да я движите където е необходимо по лесно по бързо и резултатие ще са по-големи!

Другата позиция е напълното заключване на малкия енергиен поток на ръцете при което се прави следното.
За по лесно поставете ръцете една срещу друга с разперени широко прави пръсти и сега свивате среден пръст на дясната ръка, така че да сочи лявата ръка с върха и допирате върха му точно по средата на лявата длан, след това мушкате както следва кутрето на дясната ръка между кутрето и безименния на лявата, безименния на дясната между безименния и средния на лявата, показалеца на дясната между средния пръст и показалеца на лявата. Така както сте преплели пръстите бутате ръцете максимално една срещу друга, так че да няма разтояние мйду пръстите и да обграйдат дланта от външните страни и сега показалеца на лявата ръка застава в центъра на дясната рака както е направил средния пръст срещу центъра на лявата ръка. Така тези два пръста запушват централните чакри на дланите и за финал двата палеца застават и прилепват един срещу друг! Така тази сложна плетеница не позволява енргията да изтича от вас в толкова големи количества.

И сега техниката за защита е много лесна, когато сте на оживено място например в градски транспорт или на работно място, опитайте да седнете някъде и застанете така че краката ви да са краастосани в глезените а ръцете застават отпуснато някъде пред първа чакра в скута ви, така че всички пръсти вклучително и палците застават един срещу друг все едно държите някакво кълбо в ръсете си. По този начин също се получава цурколация на енергията и никой не може да ви отнеме от положителна енергия или да ви вкара отрицателна.
Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #6 -: Юли 06, 2012, 08:39:02 »

По средствум чанелинг получих информация от ангела ми пазител на име Саамар който ми даде подробни инструкции как да си подържам Чакрите чисти, винаги в оптимално състояниеи да ги развивам на по-високо ниво чрез едно много лесно упражнение което аз след това доразвих на малко по високо ниво и сега има наистина невероятен ефект и мисля да го споделя с вас за да имат повечко хора полза от него и винаги да светите като слънцето!

Така,,, сядате удобно някъде и гледайте да имате удобна упора отзад на гърба и сте с кръстосани крака в която от трите позиции ви е най удобно така че да можете да издържите в нея малко по-дълъг период от време.

1- преди да се насочим към основните 7 чакри първо активираме чакрите на ръцета намиращи се в центъра на дланите.
С изправен палец натискаме центъра и задържаме така около 5 секунди след това на същото място с изправен среден пръст отново натискаме и броим до 5 и след това правим същото и на другата ръка. Поставяме ръцете една срещу друга много близо без да се докосват пръстите и започваме коремно дишане не много бързо като при всяко издишване усещаме как между ръцете се нартупва повече енергия и следователно ги раздалечавате с по 1 сантиметър на всяко издишване и продължавате така докато разтоянието между ръцете стане около 30 до 40 сантиметра. Когато достигнете това разтояние с едно дълбоко вдишване бързо събирате ръцете една до друга за да съберете енергията в себе си и след това повтаряте процедурата още 2 пъти.

2- След като сте вече с добре активирани чакри на ръцете сега десничарите поставят лявата ръка с даланта към тавана върху ляво коляно и поставяте дясната ръка на около 7 или 10 сантиметра разтояние от генеталите където се намира Първа чакра.
Сега прочиствайки добре гърлото да не е дрезгаво и на глас пеете мантрата ххАААААррИИИИИИИИИИИИИоооооооММММММММ 3 пъти!!! като се стараете тоновете да са максимално ниски е дебели   Мисли
и след като свършите с пеенето продължавате да стоите с ръката така докато не видите и усетите сцета в съзнанието си. Ако имате проблем да го направите си представете с вдишване как енегия от лявата ви ръка се събира отива нагоре по канала стига до рамото и при издишване се спуска надолу по дясната ръка и вкарва енергията директно в чакрата.

3- Когато доловите червения цвят изместете ръката в страни от вас и изтръскаъте рязко и хубаво за да премахнете негативната енергия която може би сте събрали и след това премествате ръката нагоре към Втора чакра и отново пеете ххАААААррИИИИИИИИИИИИИИИооооооMMMMMM като този път интонацията на звука РРИИИИИИИИИИИоооомммм е малко по-висока от преди!!! След което отново държите ръката пред пъпчето на около 10 сант. докато доловите оранжевото.

4- Така по този начин с изтръскване и повишаване всеки път на интонацията на РРИИИИИИИИИИОООООМММММ и след това визуализация, продължавате нагоре докато стигнете 7ма 4акра където пеете ххАААААррИИИИИИИИИИИИИоооооооММММММММ не 3, а 7 пъти, а интонацията на звука ррИИИИИИИИИИИИИИ в началото тръгва от дебел и нисък тон и постепенно преминава до високо и тънко иииииии и така ще осетите как канала Сашуна заедно с коронната чакра бива активиран все повече и повече.

5- Много Важно е да отбележа и специален метод на дишане при всяка визуализация на цвтовете.
Тъй като при вдишване както може би знаете знаете Всяка чакра приема енергия от околната среда и при издишване изхвърля вече преработена енергия от тялото, -стигам до заклучението, че ако вдишването и издишването не са равни както обикновенно би било 50 на 50, а ги направим 75% при Вдишване и 25% при Издишване следователно енергията ще се повишава постоянно. Затова докато визуализирате непрекъснато правете по дълбоки и дулги вдишвания и по къси и бързи издишвания като след всяко вдишване си представяйте съответния цвят по-богат, ярък и наситени и така през всяка една от чакрите! Пожелавам ви успех!!!

Нека бъде Свтлина!!!
Активен
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #7 -: Юли 15, 2012, 17:50:45 »

Мисля да споделя с вас методи за концентрация върху 5 точки от тялото при което ще се активират петте ви сетива (Убоняние, далеко Чуване, Вкусване, далеко Виждане и изострено чувство за Допир) на 100% от естественият си потенциал!!!

Точката за убоняние съвпада с точката за подобряване на концентрацията което е много удобно за решилите да се занимават с това, както се казва "с един куршум два заека". И так тази точка се намира точно на върха на носа.
Започнете всеки ден концентрация на вниманието ви в тази точка с голям ентусиазъм за не по малко от 20 мин. и след около 25, 30 дни може и по-малко разбира се ще се появи чудесен аромат точно на върха на носа придружен от лека болка, като че ли има натиск точно на това място. Този аромат ще е много силен и ще остане там за няколко мига, но след като изчезне ще е оставил приятно усещане, което ще бъде там до края на деня!
На другият ден отново подновете концентрацията си, но не чакайоте отново да получите този резултат. Ароматът ще се появи отново след около 15 дена, но този път ще се задържи за по дълго може би за секунда или две. Не спирайте упоритата си практика всеки ден без изключения и след около 7 дни отново ще получите благоуханният аромат и този път той ще се задържи още по-дълго окло 4 секунди може би. Така както може би забелязвате времето за достигането на този аромат се скъсява все повече и повече, а времето в което остава се ужеличава.
Накрая ще стигнете до момент, в който ще го предизвиквате само като се концентрирате върху върха на носа за около 2 секунди и ще остава колкото пожелаете.
Аромата ще започне да се промения и ще можете да помирисвате всичко около себе си или на няколко километра от вас само като си помислите и всички аромати ще идват 90% по сочни и благоуханни в сравнение с времето преди да започнете това упржнение. В един момент ще можете да помирисвате какво си готви комшията от съседната къща или да помирисвате Гаджето си което в момента е на другия край на планетата само като си помислите за нея.

След като овладеете убонянието концентрацията ви ще бъде на много високо ниво и ще успеете да събудите останлите сетива едно по едно само като се концентрирате върхо некое от тях този път обаче не за 30 дни, а за максимум 5 дена и след това продължавате да го развивате както преди докато не стигнете до пълното му овалдяване отново.

Останлите 4 точки за концентрация са както следва:

- Вкус - на Върха на езика!
- Чуване - в самия Корен на езика!
- Далеко Виждане - на горната част на Небцето над езика!
- Допир - средата на езика в горната му част!

Приятна практика!
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #8 -: Юли 15, 2012, 19:32:18 »

Здравей.

Чудесно е че имаш учител. Но първо, е трябвало да обърне внимание на правУписа ти.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
venturyy
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


Нека силата... е силна! :D

« Отговор #9 -: Юли 16, 2012, 15:10:37 »

Здравей.

Чудесно е че имаш учител. Но първо, е трябвало да обърне внимание на правУписа ти.
Живи и здрави.

Здравей.
("Чудесно") е че си толкова педантичен, но първо е трябвало да насочиш това качество към себе си и след това към другите.
Ха живи и здрави.
Активен
sarabia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #10 -: Юли 16, 2012, 17:36:59 »

  Здравей.

  Чудесно е че имаш учител. Но първо, е трябвало да обърне внимание на правУписа ти.
  Живи и здрави.

  Здравей.
  ("Чудесно") е че си толкова педантичен, но първо е трябвало да насочиш това качество към себе си и след това към другите.
  Ха живи и здрави.


  Ха, meander , рекнаха ли ти го ?
  venturyy, желая ти леки и безаварийни пътешествия.
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  venturyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 26


  Нека силата... е силна! :D

  « Отговор #11 -: Юли 16, 2012, 19:23:13 »

  Здравей.

  Чудесно е че имаш учител. Но първо, е трябвало да обърне внимание на правУписа ти.
  Живи и здрави.

  Здравей.
  ("Чудесно") е че си толкова педантичен, но първо е трябвало да насочиш това качество към себе си и след това към другите.
  Ха живи и здрави.


  Ха, meander , рекнаха ли ти го ?
  venturyy, желая ти леки и безаварийни пътешествия.

  Хахахахааа дааа всеки си намира майстора, рано или късно!

  Марси за хубавото пожелание!
  Активен
  venturyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 26


  Нека силата... е силна! :D

  « Отговор #12 -: Юли 21, 2012, 23:28:13 »

  Мисля, че това е едно Много важно видео за всеки, който желае да се научи да медитира, коренно да промени живота си, тръгнал е по пътя на просветлението и копнее за завръщане към източника и по силна връзка с него. Приятно гледане и нека бъде светлина!

  http://www.youtube.com/watch?v=mShopaxsoMg&feature=my_liked_videos&list=LLunUr0RHJP1Qc3-Kn54jvMA
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #13 -: Юли 22, 2012, 18:19:23 »

  Благодаря за този филм, беше ми много полезен.

  Светлина и любов
  Активен
  venturyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 26


  Нека силата... е силна! :D

  « Отговор #14 -: Юли 26, 2012, 13:00:00 »

  Благодаря за този филм, беше ми много полезен.

  Светлина и любов


  хехехе Много се радвам, че ти е допаднал, дано повече хора го изгледат за да им е полезен и на тях.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дневникът на Аэ съм « 1 2 ... 11 12 »
  Лични дневници
  Аэ съм 169 7714 Последна<br />публикация Юли 02, 2012, 18:30:57
  от venturyy
  Дневникът на Яница « 1 2 ... 6 7 »
  Лични дневници
  Ianica 102 5140 Последна<br />публикация Август 14, 2012, 22:15:10
  от sahaj
  Дневникът на Тайственият ;)
  Лични дневници
  Tainstven 13 1544 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 07:32:19
  от Tainstven
  Дневникът на infinity
  Лични дневници
  infinity 3 1236 Последна<br />публикация Август 25, 2012, 01:35:05
  от infinity
  Дневникът на Иво
  Лични дневници
  never give up 4 1124 Последна<br />публикация Септември 19, 2012, 07:12:41
  от never give up

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright