Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Как мислите?Към кое ниво на съзнание,спадате вие?!
1-во ниво-антисоциално - 0 (0%)
2-ро ниво-религиозното - 0 (0%)
3-то ниво-атеистичното - 2 (28.6%)
4-то ниво-мистицизма - 5 (71.4%)
Общ брой гласове: 7

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Четирите нива на съзнание  (Прочетена 2774 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #15 -: Юли 05, 2012, 12:17:49 »

  Чела съм "Изкуството да бъдеш бог"2 на Морган Скот Пек-много се забавлявах с изразните средства.Обикнах го,дори без да го познавам Усмивчица.Не се прави на светецНямам висше образование,но харесвам психологията-като наука

  Намигване За теб имам едни книги Усмивчица Дано да ти харесат,ако не си ги чела Плезещ се
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #16 -: Юли 05, 2012, 12:28:47 »

  ПСИХИЧНА ЗАЩИТА
  Даян Стейн


  Основи на психичното лечение
  Даян Стейн


  ДАЯН СТЕЙН

  НИЕ СМЕ АНГЕЛИТЕ

  КАК ДА ИЗЦЕЛИМ НАШЕТО МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ
  С ГОСПОДАРИТЕ НА КАРМАТА

  Тази новаторска книга от знаменитата писателка Даян Стейн повежда читателя по пътя на изцелението и упълномощаването. Авторката, която черпи от своя 30-годишен лечителски опит, ни превежда внимател¬но през процеса на себеоткриването и ни дава прак¬тически съвети как да се центрираме, да очистим енергийното си поле, да създадем енергиен баланс в нашите тела и да се свържем с Висшия си Аз и с Бо¬гинята, Даян Стейн ни запознава с Господарите на Кармата, Същества от света на ангелите, които са върховните пазители на кармичните записи. С помощта на пре¬цизно формулирана молитва към Господарите на Кар¬мата можем да получим освобождение от нашите не¬гативни кармични модели. Всички ние притежаваме това право, защото сме ангелски същества и можем да излекуваме себе си и планетата.


  Психическа самозащита
  Дайън Форчън  ПРЕДГОВОР
  Поставих пред себе си задачата да напиша книга за психичната атака и най-добрите методи за защита от нея с пълното осъзнаване на сериозността на проблемите, които разглеждам. Пътят към осъществяване на подобна идея винаги е осеян с много клопки. Едва ли е възможно да се даде практическа информация за методите на психична защита, без в същото време да се обяснят методите на самата психична атака. Не без причина посветените винаги са пазили зад заключени врати своето тайно учение. Моят проблем възниква от стремежа ми да направя разкрития, едновременно достатъчно обосновани и без да провокират евентуални опасни прояви. Но тъй като е направено вече твърде много в изследванията на езотеричното, а кръгът от занимаващи се с окултизъм се разширява буквално всеки ден, дойде времето нещата да бъдат казани открито. Задачата не се изчерпва само с моите търсения, но заемай¬ки се с нея, аз ще положа максимални усилия да я изпълня с чест, като предоставя знанията и придобития си опит след дългогодишно следване на странните обиколни пътища на разума, където мистичното си дава среща с безумното и ексцентричното. Такива знания се постигат не без запла¬щане на определена цена, нито, подозирам, ще бъдат раз¬пространявани даром.
  ....
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #17 -: Юли 05, 2012, 12:35:16 »

  Намигване Книгата "Духовен път" Намигване

  * benda.pdf (1489.76 KB - свалено 180 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #18 -: Юли 05, 2012, 12:40:31 »

  Диляна Герганска "Духовните Връзки"


  Въведение
  Намираме се в Ерата на Водолея и душите ни като че ли "се събуждат" от сън и се осъзнават.
  Тази Ера е нов начин на мислене, но и нов начин на действие. Все едно всичко около нас катализира и светът се променя за минути. Това е вид качествен скок в начина на мислене, но той е основан на вътрешното състояние на човешката душа. На онова, което се отключва в нея и което я води в посоката на осъзнаването и приемането на невидимото. Защо хората масово сякаш се осъзнават и проглеждат? Коя е причината това да се случва все по-често и по-често? И кой стои в основата на тази промяна? Бог ли, или някакво странно стечение на обстоятелствата.
  Схемата на човешкото развитие е така заложена, че душата върви по стълбицата на йерархията. Тази стълбица включва един от важните етапи, необходим за отключването на душата. Осъзнаването. То е вид проглеждане и откриване на други стойности от духовното, които на пръв поглед са невидими, но в живота се дават знаци за тях.
  В Ерата на Водолея се извършва и още един тип промяна - енергийна, която е в основата на цялостната промяна на душата. Всяка душа е на определена енергийна честота и постига една конкретна вибрация, посредством която се дефинира пред другите души. Така честотата и вибрацията на душата се превръщат в нейни основни характеристики. При това твърде важни, защото са в основата на качествените промени, които се извършват във всяка душа по време на нейния конкретен живот в човешко тяло. По тези характеристики душите се откриват и познават в човешкия си живот. И по тях се обособяват и различават една от друга. Характеристиките катализират многократно в Ерата на Водолея и извеждат душите на едно по-високо ниво на организиране и съществуване. Това помага на душите в процеса им на осъзнаване и в намирането на пътя. То е все едно да имаш една сигнална лампичка вътре в себе си, която да ти светва всеки път когато се появят точните хора, говорещи на "твоя" език. Хората, чрез които душата ти ще се катализира още и ще стигне с тяхна помощ или подкрепа до осъзнаването.
  Случвало ли ви се е да срещнете изведнъж човек, когото не познавате, но при допир с него сякаш усещате вибрация от електрически ток. Човек, който, вероятно, няма и да видите повече, но в конкретния момент да установите, че просто го обичате. Странно е това чувство, казват от ИК, но то е напълно истинско. Защото тук - при тази среща, се е включила паметта на душата. И тя ви припомня твърде странни неща, които понякога ви объркват. Не познавате човека, но изведнъж разбирате интуитивно, че ви е "даден". За какво? За да ви нарани или за да ви възвиси? Все едно. Важно е да не се борите срещу онова, което ви се случва, защото то е в основата на вашето преобръщане в личностен план. Дали ще ви е полезно? Опитът е винаги полезен, даже когато е отрицателен, казват от ИК. Защото е изведен на базата на страдания и изпитания, които ни остойностяват като хора и като души. Този опит е в основата на осъзнаването, защото на базата на него ние откриваме онези, които ни трябват в този живот. Хората, които говорят на нашия език и са на нашата честота. И докосвайки се до душите им, у нас бавно и полека ще се засели хармонията. Стремежът към нея ще ни направи силни и добри. И ще ни накара да отворим душите си за споделяне и обич. Ще донесе на всеки едно спокойствие и желание да дава обич, грижа и да бъде милосърден. Дали всичко това може да ни се случи? В този наш живот? И ние от какавиди ще станем пеперуди, за да полетим към онези, които ще изпълнят ролята на слънцето в нашия живот. Хората, които ще ни помогнат да се "съберем в самите себе си", да отсеем важното от маловажното и да се променим. Дали това са нашите учители, или е доброто стечение на обстоятелствата? За всеки човек е различно. Важното е, че неговият конкретен път, към развитие и усъвършенстване, е фиксиран чрез това стечение на обстоятелствата.
  В Ерата на Водолея се получава и катализа по отношение на типа комуникация. Появиха се нови, модерни технологии, посредством които човечеството преодолява времето и пространството и всеки може да се види и срещне с всеки, когато пожелае. Не трябва срещата да е непременно във физически план. Тя може да бъде осъществена на ниво душа и да се дефинира по начин, който е хипотетичен или виртуален. Неслучайно на дневен ред е и един краен продукт за осъществяване на комуникация в лицето на Интернет. Той се развива и усъвършенства стремглаво. Защо? Защото чрез него се осъществява тип комуникация, който до момента е непознат и неизвестен. За какво става на въпрос? За това, че душата на единия човек се докосва до душата на другия човек чрез посредник, в лицето на невидимата стена на Интернет. Тази стена, която ни пази, защото ние можем и да не разкриваме самоличността си, или можем да си измислим самоличност. Този допир обаче чрез Интернет енергийно катализира двете души и те са на друга - по-висока честота. И започват да имат странни усещания. Все едно проглеждат за неща, които до момента не са имали значение за тях. Помежду им се е осъществила странна връзка, която ги обсебва и иска от тях пълно подчинение. Тук според ИК играе роля така нареченият фотонен принцип. Основният девиз при този принцип е: "Ако аз искам нещо и ти го искаш. Ако аз правя нещо и ти го правиш". Този принцип е страхотен, когато душите не си пакостят, т.е. когато нямат лоши мисли. Но когато се случи да не са в процес на синхронизация на мисленето, се получава бумерангов ефект. И той започва да пакости. Като натоварва единия човек или и двамата /души/. Много неща са написани за фотоните от гледна точка на физиката, но никой досега не ги е разглеждал от гледна точка на душата. Никой не е и помислил, че това е необходимо. По тази причина не могат да се дадат обяснения на много неща, които са актуални и в същото време необясними. Едно такова нещо е виртуалният секс. От какво е породен той? Именно от фотонна връзка между двама или повече души, но тази връзка е основана на базата на честотата и вибрацията на двете души. Защо никой не наблюдава това явление? Защото хората не се интересуват от неща, които са свързани със сексуалния им живот, които са хипотетични или виртуални. Хората са ориентирани към реалността - т.е. тук и сега, и ги интересува само тя. Не че не стават свидетели и на други неща, но те не ги засягат. Трябва да си преживял нещо такова, за да почнеш да търсиш обяснение за тези неща. И да си отговориш на много въпроси.
  Ерата на Водолея отваря една своеобразна вратичка във времето и пространството и позволява на душите да се "видят и познаят" по начини, които са фантастични. Защото на базата на тази обща катализа в глобален план, хората са усетили странната вибрация на душите си и това ги кара да си задават въпроси за много неща. А получените отговори на тези въпроси ги водят до осъзнаването. Осъзнаване не на ниво социум, а на ниво душа. Осъзнаване за това кои сме ние, защо сме тук в този си човешки живот. Към какво се стремим и къде отиваме... Конкретните отговори на всеки от нас дават една глобална визия за човешката душа в този и етап на развитие и усъвършенстване, която по-нататък би могла да бъде отправна точка или да служи за основа в по-следващите етапи на развитие. Осъзнаването на душата, като такава, и отделянето и от човешкото тяло, в чисто хипотетичен план, са едни от белезите за относителна самостоятелност, които се прокламират в Ерата на Водолея. Душата сякаш започва да се "движи" вътре в тялото на човека и той започва да има усещания, които са странни и непонятни, защото това никога не му се е случвало. И той го преживява за пръв път.
  Неслучайно сме навлезли в Нова ера. Неслучайно това се случва на хората. Тук не става дума някои /хора/ да са избрани. Тук става дума за това всеки /човек/ да е променил честотата и вибрацията си и да усеща неща, които са основен белег на новото време и на движението /му/ по пътя на йерархията на душите. Няма богоизбрани и миропомазани. Има обикновени хора, чиито души са успели да стигнат до повратната точка на осъзнаване в този си човешки живот и това им е донесло осъзнаване. А с него и нови знания и отговорности. Защо е необходимо това осъзнаване? Защото предстоят неща, които ще преобърнат вижданията на хората, ще дадат тласък на цивилизацията като цяло. Ще отсеят душите по начини на разделяне, за да стане всичко видимо.
  Повечето хора ще получат вътрешни сетива, чрез които ще могат да помагат на ближния си и на самите себе си, като се стремят към добро и към усъвършенстване в духовен и интелектуален план.
  Все по-често ще се сблъскваме с неписаните човешки закони, които ще трябва да прилагаме на действие.
  Все по-рядко ще тъжим за някой "заминал" в Отвъдното, защото ще виждаме все по-често душата му.
  Все по-трудно ще се борим със злото, което ще ни напада непрекъснато. Затова нека да бъдем готови за отговорностите, които са ни дадени като души в този ни човешки живот. И да бъдем силни в онова, което ни предстои като изпитание. Защото предстои най-голямото изпитание за хората от Земята - това, да проявят божествената същност на душата си в условия на гонения, отричания и посегателства. Тук не става дума за "лов на вещици". А по-скоро за един своеобразен лов на души. Лов, осъществяван извън времето и пространството, но осезаем за онези, които имат сетива. Борбата между Доброто и Злото напуска земните предели, контурирани от пространството и времето, и завзема една територия, която е доста по-широка - космическото пространство. Събират се сили, невидими за човешкото зрение, но усещани на ниво душа, които имат за стремеж деструктурирането на човешката душа. Все по-често ще ставаме свидетели на масови обсебвания и ще виждаме около себе си зомбирани човешки същества. Борбата започва да се води с непозволени средства, казват от ИК, и е важно ние самите да се определим на чия страна сме - на страната на доброто или на страната на злото. Това определяне ще е по-нататък в основата на нашето развитие като души. Доброто и злото не са дефинирани по известните вече начини. Те претърпяват трансформация и често пъти не може да се отдиференцира къде е границата между тях.
  Затова нека да направим онова, което трябва! Да позволим на любовта, която е единица мярка за Божественост, да ни завладее, за да можем чрез нея да се борим на страната на Доброто. И да победим с общи усилия Злото. Да осъзнаем, че в поредната ни метаморфоза като човешки същества, Бог е с нас и вътре във всеки от нас трепти Божията искра. И тази искра може да запали пламък в душите на другите хора. И да им помогне в осъзнаването. Затова:"С Бога напред!"

  * diliana.doc (442.5 KB - свалено 577 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #19 -: Юли 05, 2012, 20:37:43 »

  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #20 -: Юли 05, 2012, 21:09:29 »


  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Четирите споразумения
  Духовни учения
  Админ 1 1099 Последна<br />публикация Юли 05, 2010, 10:06:39
  от megsi87
  В помощ на духовното усъвършенстване - Три нива на съзнание
  Духовни учения
  kim 0 1211 Последна<br />публикация Август 08, 2010, 16:36:07
  от kim
  Петте нива на човешко съзнание и разликата в хромозомите и височината
  Духовни учения
  Evolution 8 3634 Последна<br />публикация Септември 07, 2011, 15:59:45
  от Eona Lightholder
  Нови Нива на Съзнание
  Видео клипове
  Amaranth 4 1652 Последна<br />публикация Февруари 27, 2011, 23:08:24
  от kim
  Хармонизиране на четирите елемента
  Великият преход
  Eona Lightholder 9 2307 Последна<br />публикация Юни 02, 2013, 20:29:11
  от Дом

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright