Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Как мислите?Към кое ниво на съзнание,спадате вие?!
1-во ниво-антисоциално - 0 (0%)
2-ро ниво-религиозното - 0 (0%)
3-то ниво-атеистичното - 2 (28.6%)
4-то ниво-мистицизма - 5 (71.4%)
Общ брой гласове: 7

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Четирите нива на съзнание  (Прочетена 2918 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юли 02, 2012, 13:37:48 »

  Четирите нива на съзнание

  Да открия разликата между духовност и религиозност навремето за мен беше голямо облекчение. Болката, безсмислието и несправедливостта в света, в който живеех, ми се струваше толкова голяма, че само нещо също толкова голямо (всъщност, още по-голямо) можеше да ми помогне да намеря смисъл в тяхното съществуване. Проблемът беше, че традиционната религия нито по форма, нито по съдържание отговаряше на тези мои въпроси за смисъла. Нещо повече – не й вярвах. Виждах попове, чието излъчване и поведение не ми вдъхваше никакво доверие. Когато гледах лицата на светците в църквите, те ми изглеждаха твърде бледи, нещастни и изпити, за да имам и на тях доверие, че ще ми помогнат да намеря щастието в живота си. Образът на Христос за мен беше символ на безсмислено и изключително болезнено мъченичество, тъй като не разбирах как така са го разпнали, за да изкупи нашите грехове, но въпреки неговото изкупление нито светът върви на добре, нито аз в тоя свят се чувствам добре… Докато не намерих отговора – извън религията. Първо, в книгите на Морган Скот Пек „Изкуството да бъдеш Бог“, а след това в много други книги, които представяха една съвсем различна гледна точка от тази на традиционната религия. Малко по малко започнах да разбирам, че религиозност и духовност са две различни неща, които понякога съвпадат, но понякога нямат нищо общо едно с друго.

  Ако все още не сте направили това разграничение вътре в себе си, но имате нужда от вяра, която да е различна от религията, по-долу ще ви представя накратко теорията на Морган Скот Пек за четирите нива на развитие на съзнание. Тя беше първият отговор, който дойде в отговор на нуждата ми от разбиране на смисъла на човешкия живот в рамките на По-голямото цяло. Оттогава са изминали много години и много прочетени книги, но това, което тогава разбрах, все още е много живо и е най-доброто по отношение на тази тема. В момента го представям по памет, но за подробности можете да прочетете сами в книгите на Морган Скот Пек.

  Според д-р Пек първото ниво на съзнание е антисоциално - на това ниво на развитие ние сме същества без изградена система от вярвания за това кое е правилно и кое е погрешно. Всъщност, ако имаме някакво вярване, то е: „Животът е джунгла и в нея оцелява по-силния“. С други думи – няма правила. Това е нивото на съзнание на най-ниско развитите човешки индивиди, на престъпниците и хората с антисоциално поведение.

  Второто ниво на съзнание е религиозното съзнание. То е представлява по-висока степен на осъзнатост, тъй като дава определена система от правила и ритуали, които да внесат ред в хаоса, характерен за по-долното ниво. Църквата, свещениците и религиозните ритуали, неделните проповеди или личните изповеди, четенето на Библията и другите свещени текстове – всички те дават структура и яснота, която е липсвала досега. Помагат обществото да функционира по-безпроблемно като дават предписанията за това какво е редно и какво не е. „Не лъжи“, „не убивай“, „Не прелюбодействай“… десетте Божи заповеди дават ясни наставления за това как хората да живеят заедно. Това е и първата форма на духовност, защото в нея се появява Бога и се определя отношението на човека спрямо Него, но тя е относително незряла, тъй като се основава на външен източник на вярата - допускането, че това което свещениците казват и което пише в свещените книги е вярно. Не се поставя под съмнение достоверността на посредниците между Бога и човека – с други думи,  на всички атрибути на религиозната институция.

  Затова атеистичното съзнание, което отхвърля религиозната вяра, според Морган Скот Пек е по-висока степен на съзнание. То е третатапо-развита форма на духовно съзнание и е такова, защото поставя центъра на истината вътре в човека, а не вън от него. Докато вярата на човека от второто ниво на съзнание има характеристиките на детската наивност и доверчивост и приема за чиста монета това, което външните авторитети му казват, тук зрелостта на съзнанието идва именно от доверието в собствения опит. Това е стадият на експерименталното, научно-изследователското мислене и вярванията, които човек си създава са продукт на собствения му опит и наблюдения. На това ниво, обаче, липсва концепцията за Бога – тя все още е реалност, трудно познаваема по пътя на логиката и научните експерименти.

  Богът, обаче, се връща обратно при човека – или по-точно човекът се завръща към Бога, на четвъртото нивона мистицизма. Това е съзнание, при което Богът не е   концепция, наложена отвън, а реалност, която е вътрешно присъща на човека и като такава може да бъде лично преживяна.  На това ниво вярата в Бога отстъпва пред познанието на Бога. Четвъртото ниво на съзнание обединява търсенето на Бога от второто ниво с доверието в личния опит от третото ниво, за да предложи една съвсем нова концепция за духовността. На това ниво на съзнание мистиците от всички различни религиозни традиции говорят на един и същи език (вижте суфизма например) и различията, които подклаждат различните религиозни войни, са изчезнали. Директното преживяване на Бога на това ниво е свързано с дълбоки трансформиращи преживявания на единение с всички и всичко, на безусловна любов и екстаз, на безсмъртие и непрекъсваща връзка с Първоизточника.

  * Това беше нещото, което аз търсех – научна гледна точка към Бога. Връщането назад към страхливата набожност на баба ми или отказването от силата на ума и доверието в собствения ми опит, вече беше невъзможно, но и пътят напред не беше ясен. Точно тази нова концепция за духовността като Бога вътре в мен, който няма нужда да му вярвам, а само да бъда осъзната и в тишината на медитацията да го преживея директно, беше отговорът, от който имах нужда. Вече нямах нужда от посредници, за да общувам с Бога – той беше вътре в мен и единственото, което трябваше да направя е да пренеса изследователската си лаборатория вътре в мен и застана в позицията на вътрешния наблюдател на всички процеси, които преминават вътре в мен (в последното изречение се вижда влиянието на Ошо върху мисленето ми).

  * Сега, докато с усилие преминавам дългия път между третото и четвъртото ниво, вървейки по неутъпкани пътища (казват, че пътищата навътре в себе си винаги са неутъпкани, защото винаги са много лични!) за мен Бога започва да има много от характеристиките на един Психотерапевт, защото разпознавам в Него най-голямата сила, която може да обедини частите на разпокъсаната ни душа и да излекува раните от его-ориентираното ни мислене с енергията на чистата и безусловна любов. Но най-важното – този преход беше и е подкрепен от четенето на много книги, които ми помагаха да разбера законите, управляващи невидимия свят, но по един коренно различен и уважаващ научното ми мислене начин.Тези закони бяха много различни от Десетте Божи заповеди и уважаваха моето право аз да избирам кое е правилно и погрешно, подразбирайки, че вече имам нужда от по-развити форми на общуване между мен и другите. Това вече не бяха правила, които помагат на хората да не се избиват помежду си, да не се крадат и да пожелават жената на ближния, това бяха ценностите на безусловната любов. На моето ниво на съзнание аз търся и намирам Бог в ценностите, които съм избрала да ръководят живота ми. И разбирам, че съм на верния път, ако те ме водят към по-голямо спокойствие, вътрешна сила, хармония и любов. Просто е – първо вярваш, след това про-веряваш и накрая се до-веряваш. Когато се довериш на живота, такъв какъвто е, става чудото.


  < Етикети: Морган Скот Пек >

  *** Надявам се,анкетата и информацията към нея да ви бъдат интересни и полезни ! Намигване
  Дайте воля на интуицията си.Тя ще ви води до отговорите Намигване А вие сами,ще изберете дали да приемете истината или не Намигване
  ***
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #1 -: Юли 02, 2012, 15:24:22 »

  Това подреждане и диференциране не е лошо. Бих казала, че ми допада.

  Напълно съм съгласна, че църквата е имала огромна роля за западния свят през изминалите векове. И не само тя, а доста от религиите, но по-различни начини.
  Цитат
  Помагат обществото да функционира по-безпроблемно като дават предписанията за това какво е редно и какво не е.
  За съжаление обаче тези идеални цели да служи на обществото, доста са се модифицирали до степен да манипулират индивида.

  Аз бих се определила към мистицизма в тази анкета, но не бих го нарекла мистицизъм. За мен мистично е нещо по-скоро окултно и малко съмнително. Но Богът като лична реалност, която не е наложена отвън, а е собствен избор и убеденост - с това съм съгласна.

  Аз като малка постоянно задавах въпросът: Защо трябва да сме Християни? Защото сме родени тук ли? Ами ако бяхме родени другъде, щяхме да имаме друга религия и пак щяхме да сме прави за себе си, нали?

  Тогава обикновено получавах мънкане под нос за отговор.

  На теб Primär Blut много ми се иска да ти препоръчам да прочетеш поне първата част на Светата Кръв и Светия Граал, просто така да видиш как се е сформирала Църквата. Ако ти е любопитно. И колко в разрез с всичко са откритията на тези няколко журналиста.

  А тук пък миналата година водихме сериозни спорове с един пакистанец, мюсулманин разбира се, на религиозна тема, назовавайки сходности между хриястиянството и тяхната религия. Той мислеше, че правим сравнение. Докато накрая ми беше излазил по нервите и просто му казах, че съм атеист, така че въпреки всички аргументи колко са праведни те, аз не приемам цялата концепция за господ, особено пък техния. Спомням си как от това, той просто зяпна и не знаеше какво да каже. Казах му, че вярвам в Бог, само че в никоя религия. А това тотално го хвърли в недоумение как е възможно.
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #2 -: Юли 02, 2012, 15:34:54 »

  Духовноста за мен е религия,не твърдата вяра в лицето на само един Бог!
  Духа и душата на човека са по-могъщи от всичко останало.
  Ако човек не може да изрази себе си,значи душата му все още спи в Всемира.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Юли 03, 2012, 08:25:34 »


  Богът, обаче, се връща обратно при човека – или по-точно човекът се завръща към Бога, на четвъртото нивона мистицизма. Това е съзнание, при което Богът не е   концепция, наложена отвън, а реалност, която е вътрешно присъща на човека и като такава може да бъде лично преживяна.  На това ниво вярата в Бога отстъпва пред познанието на Бога. Четвъртото ниво на съзнание обединява търсенето на Бога от второто ниво с доверието в личния опит от третото ниво, за да предложи една съвсем нова концепция за духовността. На това ниво на съзнание мистиците от всички различни религиозни традиции говорят на един и същи език (вижте суфизма например) и различията, които подклаждат различните религиозни войни, са изчезнали. Директното преживяване на Бога на това ниво е свързано с дълбоки трансформиращи преживявания на единение с всички и всичко, на безусловна любов и екстаз, на безсмъртие и непрекъсваща връзка с Първоизточника.


  Защо мислиш, че по този начин човек преживява Бога?
  Не би ли могло да се каже, че той преживява състояния, които са му присъщи при определени условия, но са по-различни от обикновените като му носят по-висши състояния на щастие, любов, ...

  Цитат

  * Това беше нещото, което аз търсех – научна гледна точка към Бога. Връщането назад към страхливата набожност на баба ми или отказването от силата на ума и доверието в собствения ми опит, вече беше невъзможно, но и пътят напред не беше ясен. Точно тази нова концепция за духовността като Бога вътре в мен, който няма нужда да му вярвам, а само да бъда осъзната и в тишината на медитацията да го преживея директно, беше отговорът, от който имах нужда. Вече нямах нужда от посредници, за да общувам с Бога – той беше вътре в мен и единственото, което трябваше да направя е да пренеса изследователската си лаборатория вътре в мен и застана в позицията на вътрешния наблюдател на всички процеси, които преминават вътре в мен (в последното изречение се вижда влиянието на Ошо върху мисленето ми).


  Дали всеки, който ще приложи този "научен подход", ще постигне подобни резултати?
  Нали един от критериите за научност е такъв:
  при извършването на експеримент при едни и същи условия да се получава един и същи резултат?

  Цитат

  * Сега, докато с усилие преминавам дългия път между третото и четвъртото ниво, вървейки по неутъпкани пътища (казват, че пътищата навътре в себе си винаги са неутъпкани, защото винаги са много лични!) за мен Бога започва да има много от характеристиките на един Психотерапевт, защото разпознавам в Него най-голямата сила, която може да обедини частите на разпокъсаната ни душа и да излекува раните от его-ориентираното ни мислене с енергията на чистата и безусловна любов.


  Защо мислиш, че това е Богът, който ни помага?

  Цитат

  Но най-важното – този преход беше и е подкрепен от четенето на много книги, които ми помагаха да разбера законите, управляващи невидимия свят, но по един коренно различен и уважаващ научното ми мислене начин. Тези закони бяха много различни от Десетте Божи заповеди и уважаваха моето право аз да избирам кое е правилно и погрешно, подразбирайки, че вече имам нужда от по-развити форми на общуване между мен и другите.


  А какви по-конкретно са тези закони?

  Имам и още един въпрос:
  едно и също ли са за теб понятията "мистицизъм" и "окултизъм"?
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #4 -: Юли 03, 2012, 08:56:38 »

  Ich,забележи източника на информация Намигване

  < Етикети: Морган Скот Пек >

  < Имам и още един въпрос:
  едно и също ли са за теб понятията "мистицизъм" и "окултизъм"? >
  Отговарям ти по следният начин :
  -Не,има разлика от научна и езотерична гледна точка...
  Личното ми мнение е -
  1) Мистицизма е тайно учение,ако така мога да се изразя.Събира в себе си най-добрите мислители.
  2) Окултизма ,съдържа в себе си -вещерство, УИКА и т.н.,също така и науки като: астрология,ну(о)мерология,Таро и т.н.

  ~ Много от учените смятат ,че "окултизма",не би могъл да се причислява към точните науки,като математика,физика,химия ( причината е,че няма точен отговор(решение) по даден въпрос!) За това ТЕ,смятат окултизма като НЕнаука или ЛЪЖЕНАУКА!
  ~ Окултизма е дума -синоним на езотериката.

  *Ето това е моето мнение.Отговора ми е сбит,но мисля,че подробностите,не винаги са важни Намигване
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #5 -: Юли 04, 2012, 10:20:49 »

  Ich,забележи източника на информация Намигване

  < Етикети: Морган Скот Пек >


  Да, нещо се заблудих; а и някъде беше написано в женски род, та помислих, че е твое мнение.

  Цитат

  Личното ми мнение е -
  1) Мистицизма е тайно учение,ако така мога да се изразя.Събира в себе си най-добрите мислители.
  2) Окултизма ,съдържа в себе си -вещерство, УИКА и т.н.,също така и науки като: астрология,ну(о)мерология,Таро и т.н.


  Кои например мислители са там?
  И как разбираме за тях, ако това е тайно учение?

  А каква е по-конкретно разликата между окултизма и мистицизма?

  Цитат

  ~ Много от учените смятат ,че "окултизма",не би могъл да се причислява към точните науки,като математика,физика,химия ( причината е,че няма точен отговор(решение) по даден въпрос!) За това ТЕ,смятат окултизма като НЕнаука или ЛЪЖЕНАУКА!
  ~ Окултизма е дума -синоним на езотериката.


  А ти мислиш ли, че окултизмът може да е научен?
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #6 -: Юли 04, 2012, 10:45:34 »

  Окултизмът (от латински occultus - „скрит, покрит“) е общо наименование на група разнородни мистични течения. Те постулират съществуването на нематериална реалност, която има собствени принципи, неподвластни на физичните закони и определящи ги. В много случаи окултизмът и езотеризмът се определят като синоними. В определени научни среди окултизмът се приема със скептицизъм и се определя като лъженаука.

  Мистицизмът е схващане, според което познанието за Бог може да бъде придобито (само) чрез пряк личен опит. Именно тази мистична връзка е осъществима за всеки човек единственото изискване е пречистване на сърцето, което в началото на човешкия живот е изпълнено с неприемливи чувства като невежество, смут, омраза, завист и.т. За тази цел и за метода има обяснения в свещените книги. Мистицизмът е понятие, което най-често се свързва с религията и окултизма.

  Човечеството е изминало дълъг път на развитие и днес то вече може отчасти да разбере великите тайни, съхранявани и предавани през вековете, от напреднали души в т.н. окултни школи.
  Думата “окултен “ означава таен , скрит. В окултните школи се изучават явления и сили, недостъпни за разбиране поради отвлечения им харектер. От друга страна те са тайни , тъй като има опасност част от методите да станат достояние на злонамерени хора и да бъдат използувани за престъпни и користни цели . Окултни средища съществуват от дълбока древност. Те съпътстват еволюцията на човечеството. Окултисти са всички велики Учители като: Ману и Буда в Индия, Конфуций и Лао Дзъ в Китай, Зароастър в Персия, Хермес в Египет, Мойсей, Орфей, Питагор, Христос и Беинса Дуно (Учителят).
  Oкултни науки :
  По известните дялове на окултизма са:
  - алхимия
  - астрология
  - кабала
  - френология
  - физиогномия
  - графология
  - хиромантия
  - нумерология

  -Рудолф Щайнер-например Намигване

  Достатъчно ли е ?! Плезещ се Усмивчица Готин
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #7 -: Юли 04, 2012, 11:02:34 »

  ~ Primär Blut ~, благодаря ти за подробния отговор.

  Може ли да попитам още нещо?


  В определени научни среди окултизмът се приема със скептицизъм и се определя като лъженаука.


  Защо те го определят като лъженаука?

  И има ли основания да мислим, че те не са прави?
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #8 -: Юли 04, 2012, 11:33:50 »

  Защо те го определят като лъженаука?
  И има ли основания да мислим, че те не са прави?


  - Намигване Мисля ,че ти отговорих :
  Лъженаука  ,защото няма доказани сведения (например като в математиката-имаш формула ,според която се водиш.Неизвестното винаги го получаваш накрая като доказан сбор.Защото можеш да направиш проверка на някакво уравнение и така виждаш началнта точка до изходящата Намигване )

  2) Аз вярвам,знам и съм сигурна,че ТЕ,не са прави Намигване
  Има науки занимаващи се с това-а именно доказали са ,чрез ПАРАПСИХОЛОГИЯТА,например,че съществуват такива феномени!(регресия-чрез хипноза,душата на човек се връща в своя инкарнация на Земята.Духовен път и т.н.)

  Може би си забелязал,че в човешката история е имало много феномени.
  Хора с окултни способности (свръхспособности). Най-известни са вещерите из тях по времето на инквизицията.
  Гадателите,астролозите,ясновидците,дори учените като Питагор,Айнщайн,Нисше и т.н. ... Хората са ги мислели за луди,обладани от Дявола (за което Църквата е виновна! Те са казвали,че праведните не трябва да им вярват.Че те са шарлатани!)
  И защо мислиш?! - Защото църквата е била водещата фигура в управлението на държавите. Те не искали хората от мнозинството да вярват на "новите Оракули".Били са застрашени,защото хората са щели да видят как църковните служители ги манипулират и печелят за сметка на тях...

  Сега- нещата стоят малко по-различно.Църквата е изместена от властта.Хората са станали по-алчни и не ги влече "Духовността",а материализма. Хората на новото време по една или друга причина са станали и по-отворени към новите технологии,хората с дарби (това е добре),но всичко пак е с цел лесно забогатяване и задоволяване на собствените си нужди...


  И все пак всеки има право да вярва в това,което иска  Плезещ се Аз изразих,своето мнение Намигване И мисля,че доказах становището си  Плезещ се


  Ти сам си знаеш в какво да вярваш Мисли И никой няма право да ти налага в какво да вярваш Намигване
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #9 -: Юли 05, 2012, 09:48:41 »


  2) Аз вярвам,знам и съм сигурна,че ТЕ,не са прави Намигване
  Има науки занимаващи се с това-а именно доказали са ,чрез ПАРАПСИХОЛОГИЯТА,например,че съществуват такива феномени!(регресия-чрез хипноза,душата на човек се връща в своя инкарнация на Земята.Духовен път и т.н.)

  Може би си забелязал,че в човешката история е имало много феномени.
  Хора с окултни способности (свръхспособности). Най-известни са вещерите из тях по времето на инквизицията.
  Гадателите,астролозите,ясновидците,дори учените като Питагор,Айнщайн,Ницше и т.н. ... Хората са ги мислели за луди,обладани от Дявола ...


  А какво може да ни подскаже, че тези хора наистина са "виждали" нещо, а не са били "луди" или шарлатани?

  И още: теб какво те е убедило в съществуването на духовния свят, въпреки отричането му от съвременната наука?
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #10 -: Юли 05, 2012, 09:58:47 »


  2) Аз вярвам,знам и съм сигурна,че ТЕ,не са прави Намигване
  Има науки занимаващи се с това-а именно доказали са ,чрез ПАРАПСИХОЛОГИЯТА,например,че съществуват такива феномени!(регресия-чрез хипноза,душата на човек се връща в своя инкарнация на Земята.Духовен път и т.н.)

  Може би си забелязал,че в човешката история е имало много феномени.
  Хора с окултни способности (свръхспособности). Най-известни са вещерите из тях по времето на инквизицията.
  Гадателите,астролозите,ясновидците,дори учените като Питагор,Айнщайн,Ницше и т.н. ... Хората са ги мислели за луди,обладани от Дявола ...


  А какво може да ни подскаже, че тези хора наистина са "виждали" нещо, а не са били "луди" или шарлатани?

  И още: теб какво те е убедило в съществуването на духовния свят, въпреки отричането му от съвременната наука?

  1- А какво може да ни подскаже, че тези хора наистина са "виждали" нещо, а не са били "луди" или шарлатани?
  - Доказателството Намигване Техните думи са били потвърдени. Т.е. това ,което са "виждали" се е доказало в бъдещето.Това,което са "виждали" в миналото,е било потвърдено от този,който е бил засегнат...

  2- И още: теб какво те е убедило в съществуването на духовния свят, въпреки отричането му от съвременната наука?
  - Първо има науки,които доказват,че Духовният Свят съществува.Второ,може би,защото и аз съм от тези "луди",които са го "виждали"  и имат някакви спомени от него Намигване
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #11 -: Юли 05, 2012, 10:35:15 »


  - Доказателството Намигване Техните думи са били потвърдени. Т.е. това ,което са "виждали" се е доказало в бъдещето.Това,което са "виждали" в миналото,е било потвърдено от този,който е бил засегнат...


  А може ли да ни приведеш някои примери, би било много интересно.
  Активен
  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #12 -: Юли 05, 2012, 10:58:01 »

  Чела съм "Изкуството да бъдеш бог"2 на Морган Скот Пек-много се забавлявах с изразните средства.Обикнах го,дори без да го познавам Усмивчица.Не се прави на светецНямам висше образование,но харесвам психологията-като наука
  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #13 -: Юли 05, 2012, 11:16:12 »


  Чела съм "Изкуството да бъдеш бог"2 на Морган Скот Пек-много се забавлявах с изразните средства.


  А какво по-конкретно ти направи впечатление в тази книга?
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #14 -: Юли 05, 2012, 12:03:25 »

  Тази книга може и да ви хареса Намигване


  ТИЛ АЛЕКСАНДЕР
  " 2150"
  Макрофилософски роман

  * til.pdf (1248.7 KB - свалено 177 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Четирите споразумения
  Духовни учения
  Админ 1 1141 Последна<br />публикация Юли 05, 2010, 10:06:39
  от megsi87
  В помощ на духовното усъвършенстване - Три нива на съзнание
  Духовни учения
  kim 0 1273 Последна<br />публикация Август 08, 2010, 16:36:07
  от kim
  Петте нива на човешко съзнание и разликата в хромозомите и височината
  Духовни учения
  Evolution 8 3706 Последна<br />публикация Септември 07, 2011, 15:59:45
  от Eona Lightholder
  Нови Нива на Съзнание
  Видео клипове
  Amaranth 4 1714 Последна<br />публикация Февруари 27, 2011, 23:08:24
  от kim
  Хармонизиране на четирите елемента
  Великият преход
  Eona Lightholder 9 2393 Последна<br />публикация Юни 02, 2013, 20:29:11
  от Дом

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright