Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За какво мечтаете?  (Прочетена 2923 пъти)
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #15 -: Юли 02, 2012, 15:46:24 »

  На един от йога курсовете, които бях посетила, ни бяха попитали всеки по отделно следните въпроси...

  Какво ще направиш, ако знаеш, че ти остава една година живот?
  А ако ти остава 1 месец?
  А една седмица?
  А един ден?

  Мисля, че това е свързано донякъде и с мечтите. Ако знаеш, че ти остава малко време, дали ще се опиташ да осъществиш най-съкровенните от тях? Или да осъзнаеш кои неща или хора в този живот са най-важни за теб.

  Разбира се, моите отговори накараха всички да се смеят. Особено както разправяха колко много ще се сбогуват с близките си.
  Активен
  nikcvet
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 90


  « Отговор #16 -: Юли 02, 2012, 15:54:06 »


  За съжаление, аз по-скоро бих се придържал към отговора на самурая -
  сигурно бих правил същото, което и досега.
  (Откъде накъде цял живот да съм се придържал към нещо, което мисля,
  че е правилно, а после изведнъж да го изоставя ... колко би
  струвало такова поведение.)
  Активен
  Sania
  Гост
  « Отговор #17 -: Юли 02, 2012, 16:47:13 »

  Превод : "Знанието ни ни направи цинични. Нашата интелигентност - твърди и безмилостни. Мислим твърде много и чувстваме твърде малко."..........
  Превод : "Нуждаем се от доброта и нежност, повече отколкото от интелигентност. Без тези качества, животът ни ще е насилие и всички ще сме изгубени"

  Never give up , не бъркай интелекта с мъдростта. Поне за мен това са различни неща. Интелигентния и умен човек знае столиците на повечето държави , знае химическата формула на сложни съединения, знае исторически събития по дати и т.н. и т.н. ..все статистики , докато мъдрия човек знае законите на Вселената ....Природата.

  Активен
  never give up
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18


 • Град: Асеновград
 • « Отговор #18 -: Юли 02, 2012, 16:54:37 »

  Права си, различни неща са, и за това преди няколко мнения бях казал, че съм още малък и глупав Ухилен
  Активен

  ...and the vision finally added: "Go and find the answers in yourself; and always remember: 'You're already living.' Don't let them scare you on your quest for answers and for salvation - for real salvation...
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #19 -: Юли 02, 2012, 18:49:25 »

  Цитат на: never give up
  Имам много мечти, най-голямата е да намеря любовта в очите на момиче, което да намира любовта в моите очи, другите ми мечти са по-маловажни за мен, а те са : да си направя група, да създам автомобил
  Това са желания, ngu. Изисквания и очаквания към себе си и към Вселената.
  Цитат на: Sania
  Never give up , леко бях разочарована от първата част на поста ти , но последното изречение оправи от части нещата.
  И за двете – не. Първото са елементарни пориви, на едно подрастващо, нормалноразвиващо се, съвременно човече. Второто, което според думите ти, било оправило нещата са – писмен израз на това, че възнамерява да ги следва.
  Друго бих запитал аз. Кога следваме желанията, поривите и мечтите си и кога им робуваме. Каква е разликата? Усмивчица
  Извън протокола – робуване е, когато целим да постигнем нещо, на всяка цена.
  Цитат на: Sania
  Това да искаш да намериш любовта в очите на един единствен конкретен човек , не е точно истинска любов, малко отива в притежанията.

  Изумен съм от прозренията ти за любовта, Sania! ...Но...никой няма да те разбере, по начина, по който си го казала , а още по-малко той. Има теми за любовта, ngu. Съветвам те да ги попрегледаш.
  Цитат на: Sania
  Ако мечтата ти е да намериш любовта и ако тази мечта ти се сбъдне , то ти ще я намериш във всичко и във всеки , а не само в едно момиче.
  Иначе казано – любовта си я имаш, както и всеки от нас. Просто трябва да я откриеш в себе си и да я накараш да грее. И тя... противно на очакванията ти, не грее в една посока, нито заслепява само едни очи.
  Цитат на: Sania
  Интересно ми е да знам освен чисто материални неща като момиче и кола , мечтаеш ли за нещо друго ....за повече мъдрост, осъзнатост и разни други такива неща?
  Saniq... Дори не зная дали проумяваш колко добре разбирам въпросите ти и тяхната идея, но... мисля, че малко избързваш в този случай.  Възможно е и да греша, разбира се.
  Цитат на: The One
  Здравей sanguinary винаги съм знаел,че за да развия която и да е било тема в този форум ти винаги си бил най-подходящия човек за това.
  The One, приятелю... първо - благодаря ти за добрите думи.
  ... Ще ми се да бъда деликатен, но знаеш, че не ми иде отръки, та ще карам направо. Аз зная мнението и отношението ти към мен и повярвай ми, гордея се с тях, тъй като това са мнение и отношение от човек, който знае какво говори и никак не е глупав и субективен. Именно поради тази причина, сигурен съм, че няма да ме разбереш погрешно, като ти кажа, че съм против подобни лични оценки, в рамките на форума и всяка форма на публично достояние, били те добри или лоши оценки.
  Замисли се и ще видиш, че по този начин, би могъл да подведеш някой невинен читател и съфорумец. Имаме си скайповете, фб, можем и лс да си пишем и с радост бих споделил и бих те оставил да споделиш личното си мнение и впечатления, относно когото и да било.
  Цитат на: The One
  Прям и искрен чак до болка си  също като истински приятел!
  Благодаря ти още веднъж, друже, но пак ти казвам – не съм аз темата.
  Цитат на: The One
  Цитат на: sanguinary
  Който не гони нищо и не бяга от нищо не означава че е в застой.
  Тук си ме туширал немога да ти се съпротивлявам Усмивчица
  Дишай, приятелю... дишай!  Шокиран
  Цитат на: The One
  Цитат на: sanguinary
  Блянове, мечти, надежди, намерения, желания... Виж кое е общото. Останалото са различията. Но за какво са ти?
  Тук за да окажа съпротива е нужно първо да разбера на чия страна си. Ухилен
  Ако всичко е общо, тогава кое е останалото?
  На страната на добрите Намигване
  Цитат на: The One
  Ако всичко е общо, тогава кое е останалото? .
  Именно! Няма останало. Това са само термини, означаващи едно и също нещо. Всеки си ги интерпретира според неговите разбирания. Ако има останало – значи за този човек това е истина. Няма универсална такава, тъй като тези, както и всички други термини са измислени от хората за хората.
  Цитат на: The One
  Тук обаче колкото и да играя твоя противоположност не мога да не се съглася,че не осъзнаваме мечтите си, но мога само да допълня,че не е нужно да чакаме да се сбъдват.
  Не! Мечтите се мечтаят, а не се сбъдват! Нали точно това е разликата между тях и желанията?
  Ако са неосъзнати... тогава вече пък е абсурд. Но няма по-красиво чувство от това – да разбереш какви са били мечтите ти, в момента, в който те започнат да стават реалност.
  Същото е и с желанията... тъй като аз, например, нямам и такива... или поне – линията ми е къса и не се простират в особено дългосрочен план.
  Можем да искаме само неща, които нямаме. Разбира се, изключвам глупостта на повечето хора, които искат неща, които имат, но осъзнават това, след като ги изгубят.
  Там е работата, че ...искайки нещо, ние се концентрираме и целим в него, пренебрегвайки това, което вече имаме.
  Неоценявайки това, което вече имаме, то ни се сърди и ако продължаваме – то ни напуска.
  При някои хора, изобщо го няма този процес на желание и сляпото му преследване.
  На тези хора, никога, нищо не им липсва! Когато обаче получат или постигнат нещо, те разбират, че им е липсвало, точно това нещо и го оценяват. Те не си поставят цели, не гонят краен резултат или изгода, не търсят облаги и там, където някой им ги е посочил, а ги намират в себе си. Точно на принципа на любовта. Защото, например, по примера на NGU (never give up) и на 99% от населението, ако човек тръгне да търси любовта на живота си, вероятността да сгреши е огромна. Така ще се лута цял живот и нищо чудно и да я подмине или... когато я намери, да се окаже твърде късно.
  Тези хора, които нямат желания, изисквания и очаквания от живота, никога няма да ги чуеш да казват, че са нещастни. Те имат всичко, от което имат нужда и никога не искат повече. Няма алчност, няма завист, злоба или каквато и да е злонамереност към никой и нищо.
  NGU... пари, коли, жени... това са цели, които са ни внушени от обществото, в което живеем и от системата, която ни е наложена. Пожелавам ти да ти се сбъднат тези желания, за да осъзнаеш, че винаги трябва много да се внимава какво си пожелаваш и това далеч не е нещото, което би ни донесло вътрешен мир, а напротив – отдалечават ни от него... Единственото качество на желанията е – тяхното увеличение. Това, което наричаме алчност и ненаситност идва именно тогава, когато желанията ни се изпълняват. Било то от родители, обкръжение или просто късмет. Примери – бол. Никой не внимава какво си пожелава... и всеки, увеличава само това, което има за губене... и което неминуемо ще изгуби.
  Цитат на: never give up
  мечтая да имам мъдрост, но не в огромни количества, а по-скоро в средни, защото ако я имам в големи количества, ще е за сметка на чувствата
  NGU... млади приятелю... Сега, в този момент, спри да мечтаеш.  Развивай се, търси се, опознавай се... Имаш мъдрост, имаш всичко, открий го. Saniq се опитва да те “оперира”, но сега няма как да се получи. Опитва се да ти даде даром това, което на нея, съм сигурен, че й е коствало много. И ...честно, не я разбирам. Но... все пак е жена.
  Цитат на: never give up
  все още съм твърде малък и твърде глупав
  Именно. Но не разчитай на това, че годините ще ти донесат нещо повече от физически трансформации. Действай, тигре... чака те много работа!
  А такива оценки...
  Цитат на: Sania
  Нито си малък , нито си глупав.
  ...нека не те топлят особено. Те биха ти казали това, ако ще да си на 5 и да наричаш коня трактор.
  И другото което е – далеч не са константни величини тези оценки. Утре ще са съвсем различни, макар че ще си на 25 (примерно) и ще си интелектуално по-напреднал.

  Цитат на: Sania
  Всъщност едни от най-стойностните потребители на форума са именно най-малките  / ИВЕВЕ , АЗ СЪМ, NIA.BONEVA....../ , определено от тях има какво да научат и по-възрастните.
  Sania! Не споменавай никове/имена. Добре, ценни са, безспорно, но не повече от който и да било, та дори и “вредителите”. Това, което си казала важи за всички. По този начин му задаваш критерии на ngu, а това не е особено благоразумно. Сега ще изрови форума, да ги види кои са тези “величия” и ще им изчете мненията. Лошо няма, нека, но... разбираш ме, надявам се.
  Цитат на: Sania
  годините не са критерий за мъдрост или духовно израстване. Има деца на по 7-8 год. много по-осъзнати , от колкото някои възрастни на 70-80 год.
  Времето, което един човек е прекарал на земята, няма нищо общо с възрастта на неговата душа.
  Именно поради тази причина, по-старите души трудно се адаптират тук и им се налага да следват съветите и наставленията на такива, които са наясно с “играта”.
  Цитат на: shining star
  Фантазията става действителност, когато си в хармония със себе си
  Някъде, скоро го казах, но...
  Фантазията не е по-малко реална от действителността. Даже мога да кажа, че е по-реална.
  Цитат на: Sania
  Друго , обаче ме накара да се замисля ..... до колко наистина мъдростта измества чувствата ...? Възможно ли е наистина ? Означава ли това , че мъдрите хора са безчувствени ?

  Sania! Отново съм озадачен, но в обратен план, ако наистина се замисляш над този въпрос? Абсурден е, дори и само като въпрос! Чувствата, емоциите, желанията и мечтите не са нищо, ако нямаме мъдрост да ги...
  Добре, представи си, че имаш свръхмощен компютър, но нямаш идея какво да го правиш! Тогава той се превръща за теб, просто в една ненужна тежест. Друг, който има тотална "кошница", която е 100 пъти по-слаба, но знае какво да прави с нея, ще постигне много повече.
  Цитат на: never give up
  Според мен мъдрите хора са безчувствени защото смятам, че един немалък процент от нещата които знае един много мъдър човек, са тъжни, зли и подобни, и според мен именно това изтъпява чувстватa
  NGU, едно нещо ти обещавам сега, ако сме в комуникация още дълго време. Тези ти реплики ще ги запазя, било то и като спомен и ще ти ги припомня лично. Това, което би ме зарадвало е, да видя как се смееш от сърце на тях Усмивчица Друго, за момента, не мога да кажа... и би било излишно.
  Най-погрешно би било да се засегнеш.
  Цитат на: never give up
  имам такива наблюдения върху няколко мои приятели които без съмнение са мъдри
  Цитат на: nikcvet
  когато човек е млад, живее с някаква перспектива, сякаш има безкрайно
  време пред себе си.
  И са прави Усмивчица Но... впоследствие губят това си убеждение.
  Парадокса е, че за да осъзнае колко кратък е живота, човек трябва да живее доста дълго. Ти колко си живял, никцвет? Не ме разбирай погрешно.
  Просто... младия човек не знае какво е да си стар, а дори и не осъзнава добре – какво е да си млад. Стария човек, който е на края на пътя – знае какво е да си млад, както и какво е да си стар.
  Цитат на: nikcvet
  Не бих упрекнал никого на 70-80 годишна възраст, че не бил достатъчно
  осъзнат.
  А на каква възраст би упрекнал някой, че не е достатъчно осъзнат? Усмивчица
  Цитат на: nikcvet
  Откъде накъде цял живот да съм се придържал към нещо, което мисля,
  че е правилно, а после изведнъж да го изоставя ... колко би
  струвало такова поведение.
  Белия човек винаги си прави сметки. Знае цената на всичко, но не знае стойността на нищо.
  Цитат на: Sania
  Never give up , не бъркай интелекта с мъдростта. Поне за мен това са различни неща.
  О, да,  познанието и осъзнаването определено са различни неща. Можеш да знаеш много до не разбираш нищо. Именно това е разликата между мъдрост и интелект.
  Мъдрия човек може да има малко знания и информация, но ако има мъдрост да ги използва, той е много по-богат от този, който има всички знания на света, но няма мъдрост да ги използва. Всъщност... по-горе с компютъра същото го казах.
  Това е общоважащо.
  Цитат на: Sania
  мъдрия човек знае законите на Вселената ....Природата.

  Знаят ги учените... Мъдрия човек ги осъзнава и разбира.
  Цитат на: never give up
  за това преди няколко мнения бях казал, че съм още малък и глупав
  Този път малко ме поядоса, тигре!
  Докато продължаваш да се криеш зад годините и да оправдаваш с тях неспособността си да вникваш в същността на нещата, никога няма да успееш да разбереш дори и себе си и дребните си природни нужди, а камо ли нещо по-дълбоко и съществено.
  Изтрий си сега този профил и искам да си регистрираш друг, в който държа да не споменаваш на колко си (или си махни годините)! В противен случай, аз поне, няма да се обръщам към теб, по никакъв повод, тъй като аз не си говоря с малки и глупави хора, а само с възрастни, които пръщат от мозък и биотокове.
  Активен
  never give up
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18


 • Град: Асеновград
 • « Отговор #20 -: Юли 02, 2012, 19:40:19 »

  Saniq... Дори не зная дали проумяваш колко добре разбирам въпросите ти и тяхната идея, но... мисля, че малко избързваш в този случай.  Възможно е и да греша, разбира се.
  Ако може, аз ще отговоря : Мисля, че още не съм на необходимото ниво за да мога да отговоря смислено на тези въпроси .
  Цитат на: never give up
  все още съм твърде малък и твърде глупав
  Именно. Но не разчитай на това, че годините ще ти донесат нещо повече от физически трансформации. Действай, тигре... чака те много работа!
  Знам, че е така, но годините все пак ще ми дадат някакъв, макар и малък житейски опит, опитвам се да действам, но има толкова много неща да уча, че когато се опитвам да вникна във каквото и да е, психиката ми направо рухва.
  А такива оценки...
  Цитат на: Sania
  Нито си малък , нито си глупав.
  ...нека не те топлят особено. Те биха ти казали това, ако ще да си на 5 и да наричаш коня трактор.
  И другото което е – далеч не са константни величини тези оценки. Утре ще са съвсем различни, макар че ще си на 25 (примерно) и ще си интелектуално по-напреднал.
  Не ме топлят въобще, аз никога не съм се влияел от подобни оценки .
  Цитат на: Sania
  Всъщност едни от най-стойностните потребители на форума са именно най-малките  / ИВЕВЕ , АЗ СЪМ, NIA.BONEVA....../ , определено от тях има какво да научат и по-възрастните.
  Sania! Не споменавай никове/имена. Добре, ценни са, безспорно, но не повече от който и да било, та дори и “вредителите”. Това, което си казала важи за всички. По този начин му задаваш критерии на ngu, а това не е особено благоразумно. Сега ще изрови форума, да ги види кои са тези “величия” и ще им изчете мненията. Лошо няма, нека, но... разбираш ме, надявам се.
  Не съм се и опитвал да виждам кои са тези потребители, за мен критерии няма, критериите си ги създавам сам за себе си.
  Цитат на: never give up
  Според мен мъдрите хора са безчувствени защото смятам, че един немалък процент от нещата които знае един много мъдър човек, са тъжни, зли и подобни, и според мен именно това изтъпява чувстватa
  NGU, едно нещо ти обещавам сега, ако сме в комуникация още дълго време. Тези ти реплики ще ги запазя, било то и като спомен и ще ти ги припомня лично. Това, което би ме зарадвало е, да видя как се смееш от сърце на тях Усмивчица Друго, за момента, не мога да кажа... и би било излишно.
  Най-погрешно би било да се засегнеш.
  Искрено се надявам да бъде така, и не се засягам, приемам критики и се засягам страшно трудно.
  Цитат на: never give up
  за това преди няколко мнения бях казал, че съм още малък и глупав
  Този път малко ме поядоса, тигре!
  Докато продължаваш да се криеш зад годините и да оправдаваш с тях неспособността си да вникваш в същността на нещата, никога няма да успееш да разбереш дори и себе си и дребните си природни нужди, а камо ли нещо по-дълбоко и съществено.
  Изтрий си сега този профил и искам да си регистрираш друг, в който държа да не споменаваш на колко си (или си махни годините)! В противен случай, аз поне, няма да се обръщам към теб, по никакъв повод, тъй като аз не си говоря с малки и глупави хора, а само с възрастни, които пръщат от мозък и биотокове.
  Може би малко или много се оправдавам с годините, но предпочитам да е така, отколкото да имам доста самочувствие без покритие, чудя се какво се очаква да кажа от мен, че съм възрастен и пращя от мозък ли ?
  Това би било лъжа, всъщност, може и да пращя, но още да не знам, имам доста голямо желание в бъдеще да се обръщаш към мен, може ли да не си махам профила, а просто да му скрия годините, нали все пак, по-горе ми каза, че ще запазиш мнението ми и искам след време да има на какво да се смея Намигване
  Активен

  ...and the vision finally added: "Go and find the answers in yourself; and always remember: 'You're already living.' Don't let them scare you on your quest for answers and for salvation - for real salvation...
  Old_Soul
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59

 • Град: Pleven
 • « Отговор #21 -: Юли 03, 2012, 00:00:55 »

  utro, късметлия си, че бог ти е отговорил. Аз съм доволен, че не ми прекъсва монолозите към него и ако до края на дадено прераждане не съм успял да си отговоря на някой от въпросите които съм му отправял той ми отговаря преди началото на следващото. Много мъдро от негова страна.

  Цитат на: utro
  Отдавна нямам мечти...
  Лъжеш, utro.  И аз дълго време лъжех.
  Това, че не можеш да ги формулираш, не означава, че нямаш.  Това, че не ги осъзнаваш – също.
  Когато започнат да ти се сбъдват, ще разбереш, че винаги си имала мечти.
  Санг, аз го разбирам. Когато човек се е изкачил на най-високия връх, който му е бил пред очите, субективно погледнато всички пътища оттам водят надолу.
  Затова източните мъдреци казват "не се привързвай към това, което си постигнал" т.е. наистина човек трябва да слезе от върха да се разходи и да се огледа за по-висок (ако е решил, че има нужда да изкачва по-висок връх).
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #22 -: Юли 03, 2012, 05:14:56 »

  Цитат на: never give up
  Мисля, че още не съм на необходимото ниво за да мога да отговоря смислено на тези въпроси .
  Добре, когато решиш, че си на необходимото ниво, кажи и пак ще ти ги задам.
  Сега, на този етап, какви въпроси смяташ, че би било добре да ти задаваме?
  Цитат на: never give up
  когато се опитвам да вникна във каквото и да е, психиката ми направо рухва.
  Ако за нещо ти е рано, то е точно за подобен вид пораженческо мислене. Ако сега смяташ, че ти е лабилна психиката, значи тепърва ще имаш много тежки моменти, приятелю.
  Цитат на: never give up
  Не ме топлят въобще, аз никога не съм се влияел от подобни оценки.
  Влияеш се. Може и да не го осъзнаваш, но се влияеш и още как.
  Цитат на: never give up
  Не съм се и опитвал да виждам кои са тези потребители, за мен критерии няма, критериите си ги създавам сам за себе си.
  Добре, щом не си. Не си създаваш критерии, а ограничения. Критериите са друго и няма как сам да си ги зададеш, но пък можеш достатъчно добре да се самоубедиш, че си ги създаваш сам.
  Кажи ми, например, кои са тези, които си приел за авторитети? Кумирите и примерите ти за подражание.
  Цитат на: never give up
  не се засягам, приемам критики и се засягам страшно трудно.
  Нищо недей да твърдиш с категоричност за себе си. Сега си убеден, че много добре се познаваш, но... това не бива да те кара да спираш да се опознаваш.
  Цитат на: never give up
  Може би малко или много се оправдавам с годините, но предпочитам да е така, отколкото да имам доста самочувствие без покритие, чудя се какво се очаква да кажа от мен, че съм възрастен и пращя от мозък ли ?
  А защо изобщо считаш за толкова нужно да се самоопределяш? Защо не оставиш това на “специалистите” и не започнеш просто да си комуникираш с хората тук?
  Никой не го вълнува, нито расата ти, нито вероизповеданието ти, нито годините и дори пола ти. С поведение от типа “Сега ще кажа една голяма глупост, ама на мен ми е простено, тъй като съм тъп” , няма да постигнеш друго, освен снизхождение.
  Аз обаче не съм снизходителен. Каквото те интересува – питай. Ако имаш нещо за казване – пиши. Ако за теб е важно, значи не е глупост. Личи, когато човек се старае. Това е нещото, което е достатъчно. Други изисквания няма.
  На какво свириш? Може да “поблъскаме” някой път, ако искаш, ей така за веселбата. Не съм голям музикант, но съм слухар и на всичко съм свирил (без клавирни и духови). Относно автомобилите – това е една от много мътните ми теми. За жени и музика съм гугъл (зависи на каква музика се кефиш де).  
  Пиши на лс, ако искаш, че да не занимаваме навалицата.

  Цитат на: Old_Soul
  Санг, аз го разбирам.
  ОS, ти дори не си успял да разбереш, че utro е жена, но пък успя да разбереш дефицита й на мечти.
  Цитат на: Old_Soul
  източните мъдреци казват "не се привързвай към това, което си постигнал"
  Източните или северозападните са го казали не знам, но това си е една от най-добрите ...препоръки, според мен. Не ми се търси цялата как беше, ако ти се занимава – намери я.
  « Последна редакция: Юли 03, 2012, 05:22:48 от sanguinary » Активен
  never give up
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18


 • Град: Асеновград
 • « Отговор #23 -: Юли 03, 2012, 11:42:57 »

  Цитат на: never give up
  Мисля, че още не съм на необходимото ниво за да мога да отговоря смислено на тези въпроси .
  Добре, когато решиш, че си на необходимото ниво, кажи и пак ще ти ги задам.
  Сега, на този етап, какви въпроси смяташ, че би било добре да ти задаваме?
  Не знам, може би такива които са от по-ниска категория, защото не ми е познат смисъла на някои много важни термини .
  Цитат на: never give up
  когато се опитвам да вникна във каквото и да е, психиката ми направо рухва.
  Ако за нещо ти е рано, то е точно за подобен вид пораженческо мислене. Ако сега смяташ, че ти е лабилна психиката, значи тепърва ще имаш много тежки моменти, приятелю.
  За това ще ти обясня на лични .
  Цитат на: never give up
  Не ме топлят въобще, аз никога не съм се влияел от подобни оценки.
  Влияеш се. Може и да не го осъзнаваш, но се влияеш и още как.
  Съгласен съм .
  Цитат на: never give up
  Не съм се и опитвал да виждам кои са тези потребители, за мен критерии няма, критериите си ги създавам сам за себе си.
  Добре, щом не си. Не си създаваш критерии, а ограничения. Критериите са друго и няма как сам да си ги зададеш, но пък можеш достатъчно добре да се самоубедиш, че си ги създаваш сам.
  Кажи ми, например, кои са тези, които си приел за авторитети? Кумирите и примерите ти за подражание.
  Кумирите и примерите ми за подражание ги имам в огромни количества, но не обичам да ги казвам на хората .
  Цитат на: never give up
  не се засягам, приемам критики и се засягам страшно трудно.
  Нищо недей да твърдиш с категоричност за себе си. Сега си убеден, че много добре се познаваш, но... това не бива да те кара да спираш да се опознаваш.
  Аз, всъщност знам, че почти не се познавам .
  Цитат на: never give up
  Може би малко или много се оправдавам с годините, но предпочитам да е така, отколкото да имам доста самочувствие без покритие, чудя се какво се очаква да кажа от мен, че съм възрастен и пращя от мозък ли ?
  А защо изобщо считаш за толкова нужно да се самоопределяш? Защо не оставиш това на “специалистите” и не започнеш просто да си комуникираш с хората тук?
  Никой не го вълнува, нито расата ти, нито вероизповеданието ти, нито годините и дори пола ти. С поведение от типа “Сега ще кажа една голяма глупост, ама на мен ми е простено, тъй като съм тъп” , няма да постигнеш друго, освен снизхождение.
  Аз обаче не съм снизходителен. Каквото те интересува – питай. Ако имаш нещо за казване – пиши. Ако за теб е важно, значи не е глупост. Личи, когато човек се старае. Това е нещото, което е достатъчно. Други изисквания няма.
  Радвам се, че не си снизходителен и за всичко тук си прав, но няма смисъл да ти го казвам .
  Активен

  ...and the vision finally added: "Go and find the answers in yourself; and always remember: 'You're already living.' Don't let them scare you on your quest for answers and for salvation - for real salvation...
  ThatWoman
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 47


 • Град: София
 • « Отговор #24 -: Юли 13, 2012, 22:44:53 »

  Когато бях малка,мечтите ми ме спасяваха от ежедневието ми и от нещата,които не харесвах наоколо.До преди няколко години бях най-безнадеждната мечтателка.Но в даден период започнах да се замислям,дали това което искам, е всъщност това от което имам нужда.Когато започнах да го обмислям ,си дадох сметка,че не ми трябва повече от това,което "притежавам" в момента.С течение на времето,мечтите ми започнаха да се изпаряват.Дори това,което имам започна да ми се струва много.Започнах да мисля ,че не заслужавам всички хубави неща,които ми се случват...всички подаръци ,които животът ми прави.
  Дадох си сметка,колко глупави са молитвите,които почти всеки човек отправя,за да иска още и още.Спрях да се моля...започнах да благодаря.До скоро имах едни такива желания,които се мъчеха да ме дезориентират и дисбалансират,но от скоро се отървах и от тях.Вече зная,че имам всичко,което ми трябва.Имам себе си,имам Бог,имам целия свят.Чувствам се свободна,чувствам се по-лека,защото махнах ненужния товар.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #25 -: Юли 14, 2012, 12:01:59 »

  Цитат на: ThatWoman
  Започнах да мисля ,че не заслужавам всички хубави неща,които ми се случват...всички подаръци ,които животът ми прави.
  Да, познато. Повечето са на "другия брях" - мислят си, че не заслужават всичките неволи, които им се стоварват. И двата варианта ги намирам за погрешни.
  Цитат на: ThatWoman
  Дадох си сметка,колко глупави са молитвите,които почти всеки човек отправя,за да иска още и още.
  Да, повечето гледат на Праотеца, като на духа от вълшебната лампа... и може би, донякъде имат право. Все пак, образно казано, ние сме негови деца, демек - той е наш баща. Като такъв, той иска да ни угоди и ние се обръщаме към него в трудни моменти. Да, но преди всичко, трябва да проумеем, че това, което той ни дава и това, което не ни дава е най-доброто за нас.
  Всяко дете иска много играчки, коя от коя по-бляскави, защото смята, че по този начин ще си спечели много приятели и тяхното възхищение. За съжаление има право, но след време, когато порастне и стане възрастно дете, това не се променя. 
  Цитат на: ThatWoman

  Спрях да се моля...започнах да благодаря.До скоро имах едни такива желания,които се мъчеха да ме дезориентират и дисбалансират,но от скоро се отървах и от тях.Вече зная,че имам всичко,което ми трябва.Имам себе си,имам Бог,имам целия свят.Чувствам се свободна,чувствам се по-лека,защото махнах ненужния товар.
  Това звучи много добре. Всеки знае кой е добрия път, но далеч не всеки тръгва по него.
  Пак ми изникна този цитат:
  "С тези, които са най-близо до мен, ще бъда особено внимателен и ще им отнема всичко".
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #26 -: Юли 14, 2012, 12:48:43 »

  Когато бях малка,мечтите ми ме спасяваха от ежедневието ми и от нещата,които не харесвах наоколо.До преди няколко години бях най-безнадеждната мечтателка.Но в даден период започнах да се замислям,дали това което искам, е всъщност това от което имам нужда.Когато започнах да го обмислям ,си дадох сметка,че не ми трябва повече от това,което "притежавам" в момента.С течение на времето,мечтите ми започнаха да се изпаряват.Дори това,което имам започна да ми се струва много.Започнах да мисля ,че не заслужавам всички хубави неща,които ми се случват...всички подаръци ,които животът ми прави.
  Дадох си сметка,колко глупави са молитвите,които почти всеки човек отправя,за да иска още и още.Спрях да се моля...започнах да благодаря.До скоро имах едни такива желания,които се мъчеха да ме дезориентират и дисбалансират,но от скоро се отървах и от тях.Вече зная,че имам всичко,което ми трябва.Имам себе си,имам Бог,имам целия свят.Чувствам се свободна,чувствам се по-лека,защото махнах ненужния товар.

  Позволих си да цитирам част от това мнение в темата за самодостатъчността като показателен пример за това, че е възможно един човек да е независим и самодостатъчен.

  Показателен е и преходът от предишната зависимост от различни неща към цялостна задоволеност в себе си.
  Активен
  ThatWoman
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 47


 • Град: София
 • « Отговор #27 -: Юли 14, 2012, 16:07:37 »

  Цитат
  1. Цели книги има за това колко са важни мечтите и как човек не трябва никога да спира да мечтае . Книги, написани от не случайни хора ...
  2. И защо реши , че не заслужаваш всички хубави неща , които ти се случват? Защото си лош човек ли ?
  3.Какви бяха тези дезориентиращи желания . Сещам се за един човек , дето и той няма никакви желания и той също мисли , че не заслужава нищо хубаво , което му се случва...

  Интересно ми е ,ти сама ли стигна до тези прозрения ?

  Е,то има и книги как да станеш терорист...
  ако на някой му помагат мечтите...чудесно..нека не спира да мечтае..но на мен не ми помагат,а ме карат да чакам нещо,което може да не се случи,а това от друга страна ме кара да се натъжавам....
  Както и преди съм писала, не вярвам,че има добри и лоши хора...Но когато човек като мен,който не е направил нищо в живота си,за "предизвикването" на тези хубави неща...нормално е в един момент да се замисли,дали ги заслужава
  Желанията ми бяха свързани с намирането на подходящия човек,с който да изживея живота си.С години съм се вглъбявала в тези си желания...но буквално преди броени седмици си стоях една вечер на терасата и си мислех,защо си го причинявам...Ако има да се случва нещо,то ще се случи независимо дали го очакваш или не.Особено,когато говорим за неща,които не зависят от нас.А последния ти въпрос ме съсипва,честно Ухилен
  Всеки човек,който наистина е достигнал до нещо,го е достигнал сам.Хора,които обезличават други хора и не уважават техните "постижения",не са се сблъсквали никога със себе си и не уважават това,което са или мислят,че са.И не мисля,че когато човек е объркан,поради някакви причини,знайни само на него,то той трябва да търси причини за объркването си в другите хора.Това е несериозно и неуважително
  Активен
  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #28 -: Юли 29, 2012, 12:51:33 »

  Според мен мъдрите хора са безчувствени защото смятам, че един немалък процент от нещата които знае един много мъдър човек, са тъжни, зли и подобни, и според мен именно това изтъпява чувствата, имам такива наблюдения върху няколко мои приятели които без съмнение са мъдри и имам чувството, че според тях всичко е твърда и строга теория, също не знам дали става за пример, но, водачите, всички лидери и водачи, без значение на какво са лидери, те са строги и безчувствени, но в момента в главата ми изниква един образ на човек който смятам за мъдър и мисля, че той все пак има чувства, този човек е : Чарли Чаплин

  Чарли Чаплин в речта си от филма "Великия диктатор" , според мен създава този конфликт между знания и чувства, ето ги и цитатите : "Our knowledge has made us cynical. Our cleverness, hard and unkind. We think too much and feel too little."
  Превод : "Знанието ни ни направи цинични. Нашата интелигентност - твърди и безмилостни. Мислим твърде много и чувстваме твърде малко."

  "More than cleverness we need kindness and gentleness. Without these qualities, life will be violent and all will be lost…."
  Превод : "Нуждаем се от доброта и нежност, повече отколкото от интелигентност. Без тези качества, животът ни ще е насилие и всички ще сме изгубени"

  Ето я речта : <a href="http://www.youtube.com/watch?v=U0ToV9-mOf8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=U0ToV9-mOf8</a>
  Филмът е стар.Живеем в 21 век-защо често го забравят :)На 46г съм в момента-не се смятам за скучна.Намерила съм своите начини да помагамАйнщайн е писал нещо за интуицията,но не си спомням цитата
  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #29 -: Юли 29, 2012, 15:42:37 »

  Айнщайн е писал нещо за интуицията,но не си спомням цитата

  Интуитивният ум е свещен дар, а рационалният - верен слуга. Ние сме създали общество, което почита слугата и е забравило дара.
   
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Кой в какво ! « 1 2 »
  Анкети
  Георги Ангелов 28 2969 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 23:27:03
  от Sita
  Какво е предателството за вас? « 1 2 3 4 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  DArkAngel 56 4863 Последна<br />публикация Декември 22, 2012, 19:59:49
  от perli4ka
  С какво те отъждествявам :) « 1 2 3 »
  Снимки
  giti 33 3533 Последна<br />публикация Септември 13, 2010, 16:25:11
  от небесният ангел
  Какво харесвам в теб? « 1 2 3 4 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Gayatri 57 5073 Последна<br />публикация Април 08, 2011, 14:32:41
  от shining_star
  Какво са родителите и какво децата?
  За родителите
  Sunshine(sun) 14 2017 Последна<br />публикация Юли 29, 2012, 14:54:18
  от мушу

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright