Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Вярвате ли в астрологията ,като наука за човешката душа ?!
Да. - 6 (75%)
Не. - 1 (12.5%)
Не съм сигурен/на. - 1 (12.5%)
Какво е Астрология?! - 0 (0%)
Общ брой гласове: 8

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Хороскоп на древните гърци  (Прочетена 1248 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 19, 2012, 14:57:40 »  Хороскоп на древните гърци

  Думата хороскоп има гръцки произход. Древните гърци вярвали, че по звездите могат да определят своята съдба. Но тъй като нямали днешните знания за съзвездията, те създали хороскоп, свързан с древните гръцки богове. Всяко време, всеки месец, според тях, е  под покровителството на определен бог.

  Месец на Атина Палада – 21.03 - 20.04

  Атина Палада е богиня на войната и победата, както и на мъдростта, и знанията, изкуствата и занаятите. Атина е родена от главата на Зевс в пълно въоръжение, с шлем и доспехи.
  Ето защо всички хора, родени в периода от 21.03 до 20.04, са надарени от Атина с мъдрост, войнственост, стремеж да овладяват знания, склонност към различни изкуства и умения за усвояване на различни умения и занаяти. Те са упорити и сръчни хора, които могат да бранят ценностите си.


  Месец на Афродита – 21.04 - 20.05

  Афродита - богинята на любовта и красотата. Афродита е родена от морската пяна и се счита за олицетворение на океана.
  Хората, родени през месеца на Афродита, са надарени с красота – външна или душевна, животът им е изпълнен с любов, те са приятни в общуването, любезни и чаровни. Тяхната сила е в любовта и чрез нея те могат да постигнат много.


  Месец на бог Аполон – 21.05 - 21.06

  Аполон (Феб), син на Зевс, е богът  лечител и гадател, покровител на изкуствата. Той се отличава с известно непостоянство – може да дарява и да отнема.
  Хората, родени през месеца на Аполон, не се отличават с упоритост и последователност, понякога са несериозни, склонни са да оставят много неща на случайността. Те често са много талантливи и красиви. Могат да постигнат много, но могат да стигнат и до големи провали. Очароват околните, но и създават интриги в обкръжението си.

  Месец на бог Хермес – 22.06 - 22.07

  Хермес - син на Зевс, е пратеник на боговете, покровител на овчарите, пътниците и скитниците, бог на търговията и на печалба. На него е възложена задачата да е връзка между земното и божественото.
  Хората под неговото покровителство са дипломатични, но и непостоянни. Умеят да се измъкват от трудни ситуации, но не може да им се има пълно доверие. Те винаги могат и да помогнат, и да навредят – както им диктуват интересите.

  Месец на върховния бог Зевс – 23.07 - 23.08

  Зевс е върховен бог на всички богове. Той вдъхва не само уважение, но и страхопочитание.
  Хората, родени през месеца на Зевс, са благородни, честни, властни. Те имат сила и мощ да убеждават, а когато трябва – да подчиняват. Отличават се със справедливост и мъдрост, но решат ли – могат да си служат и с коварство.

  Месец на богинята Деметра – 24.08 - 23.09

  Деметра е богиня на плодородието, покровителка на земеделието. Тя е дъщеря на Кронос и Рея, сестра на Зевс, майка на Персефона – покровителка на природата. Деметра символизира всичко женско. Това са дом, семейство, деца.
  Хората под нейната закрила са: честни, с развито чувство за дълг, имат силен стремеж да закрилят и помагат, способни са на много обич. Те са верни приятели, отлични родители.

  Месец на бог Хефест – 24.09 - 23.10

  Хефест е богът на огъня, покровител на ковачите. Той е син на Зевс и Хера.
  Родените през този месец са работливи, всичко постигат със собствен труд. Те са отговорни и добронамерени към хората.  Ако обаче бъдат предизвикани с тежка обида, гневът им може да бъде страшен.

  Месец на бог Арес – 24.10 - 22.11

  Арес е бог на войната, син на Зевс и Хера, любовник на Афродита, с която има деца - Хармония, Ерос, Фобос и Деймос. Това е бог, способен на силна любов и на силна омраза.
  Хората под неговата закрила могат много силно да обичат, но и силно да мразят. Те са волеви и когато си наумят нещо, го постигат. Могат да са съзидатели, но и разрушители. Имат много добра интуиция и е трудно да бъдат излъгани.

  Месец на богинята Артемида – 23.11 - 21.12

  Артемида е богиня на лова, покровителка на раждането, дъщеря на Зевс. Тя е и мъдра, и съобразителна, животните са под нейна власт. Хората, които тя закриля са умни, директни, честни, принципни, не понасят лъжата. Лесно постигат целите си, защото са целеустремени и предвидливи. Те обичат свободата и природата в най-чистата им форма. Не понасят да ги командват и не позволяват това.

  Месец на богинята Хестия – 22.12 - 20.01

  Хестия е сестра на Зевс и пазителка на  неугасващия огън. Хестия е в състояние да сближи хората и да ги обедини. Всичко, което прави, е изпълнено със съвършенство.
  Хората, които тя покровителства, са усърдни, трудолюбиви, търпеливи и решителни. Сред тях има много пророци и ясновидци. Надарени са с изключителни способности.

  Месец на богинята Хера – 21.01 - 19.02

  Хера е царицата на боговете, съпруга на върховния бог Зевс. Тя е покровителка на брака. Отличава се със силна воля, властност, консервативност, капризност, ревнива и жестока е.
  Хората, които покровителства, са свободолюбиви, умни, изобретателни, смели, но и твърде капризни, когато някои не приема решенията им. Те често се превръщат в безумни смелчаци поради склонността си към отчаяние, което ги кара да поемат големи рискове.

  Месец на бог Посейдон – 20.02 - 20.03

  Посейдон е син на Кронос и Рея. Той владее морето.
  Хората под закрилата на Посейдон са чувствителни, уязвими, интуитивни, способни да предвидят събитията по-рано от другите. Те обаче се справят трудно в рискови ситуации, страдат често поради голямата си чувствителност. Рядко се гневят, но гневът им е страшен.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Древните руски наноструктури
  Любопитни факти
  Evolution 0 1121 Последна<br />публикация Септември 25, 2010, 11:02:46
  от Evolution
  Да разгърнем древните скрижали...
  Любопитни факти
  apostoloff 0 821 Последна<br />публикация Юли 31, 2011, 08:36:59
  от apostoloff
  Забавен хороскоп « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  Selinna 19 3369 Последна<br />публикация Януари 15, 2013, 16:44:19
  от Kissing You Good Night
  Хороскоп да или не « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  sunsea 19 1698 Последна<br />публикация Юни 14, 2012, 15:01:25
  от Sue
  Съветите на древните гърци за кризата
  За България
  вожда 0 802 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 22:49:36
  от вожда

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright