Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да се борим със Злото  (Прочетена 1811 пъти)
Мъдрост и Хармония
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « -: Юни 18, 2012, 18:50:25 »

              Всичко е Любов
     
       Ако се борим срещу злото, какво ще ни отличи ?
       Ние самите сме вече Зло.

       Нека Светлината ви води Към Любовта във вас самите.             
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Юни 18, 2012, 18:54:28 »

  Исус Христос преди време го е казал "Отговори на злото с добро". Толкова е просто, злото се подсилва с проявленията на "злините" и отслабва с проявленията на Любовта!

  Излъчването на чиста безусловна любов може да разтопи и най-леденото сърце, защото тези хора са Слънца!
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Юни 20, 2012, 08:55:04 »

             Всичко е Любов
    
       Ако се борим срещу злото, какво ще ни отличи ?
       Ние самите сме вече Зло.

       Нека Светлината ви води Към Любовта във вас самите.            
  Може-би да се борим със злото е да се борим с тъмнината.А да се борим с тъмнината е нужно да засветим силно и да прогоним тъмнината.Как става ами кога накараме вътрешното ни слънце да свети силно и да разнася светлина като големия татко на небето Слънцето.
  Ако заобичаме всички и проявим безусловна любов към всичко алтернативата на любов ще се почувства некомфортно и ще се отдръпне от подобни места на светлина и любов.
  Цитат
  Исус Христос преди време го е казал "Отговори на злото с добро". Толкова е просто, злото се подсилва с проявленията на "злините" и отслабва с проявленията на Любовта!

  Излъчването на чиста безусловна любов може да разтопи и най-леденото сърце, защото тези хора са Слънца!
  Всички са светли и всички може да проявят светлото в тях ,иска се просто промяна.
  Колкото повече стават хората със светещи вътрешни слънца ,толкова по-лесно се топи леда които ги е обгърнал с дадена цел и заради които е спряло да свети слънцето в човека.
  Не може да победиш тъмнината с тъмнина , но ако задействаш светлината в твоя полза тъмнината се отдръпва сама.
  Да изясня ,че и двете за мен са нужни и са само част от нещо по-голямо.И тъмнината и нейните алтернативи и светлината с нейните алтернативи са нужни и ненужни в определено време.
  Активен

  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #3 -: Юни 20, 2012, 20:56:33 »

  Здравей (S_s _b)

  Цитат
  Може-би да се борим със злото е да се борим с тъмнината.А да се борим с тъмнината е нужно да засветим силно и да прогоним тъмнината.Как става ами кога накараме вътрешното ни слънце да свети силно и да разнася светлина като големия татко на небето Слънцето

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6036.0;num_replies=2#ixzz1yMBxmxuF
  Да се бориш със злото означава да играеш неговата игра,и по неговите правила,което значи винаги си губещ.
  По добре неутрални към злото,но и казващи истината за злото му.
  Големият татко всъщност е мама,или както и викат пресветата майка.За първи път чувам за вътрешно слънце,ако не ти е проблем кажи ми как са пали,да си светна моето,ако имам де.
  Цитат
  Ако заобичаме всички и проявим безусловна любов към всичко алтернативата на любов ще се почувства некомфортно и ще се отдръпне от подобни места на светлина и любов

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6036.0;num_replies=2#ixzz1yMD2oiKw
  Ако заобищаш всички ще си като празна стомна,и ще се разсъхнеш без енергията си.По добре обичай тези които заслужават и ти отвръщат на обичта.

  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  James
  Гост
  « Отговор #4 -: Юни 20, 2012, 21:05:31 »

  Толтеките

   Правило на ритъма.

  Вселената е ритъм. Всички ние пулсираме в определен ритъм. Нашите пулсации се усещат от цялата Вселена. Дори и най-малкото движение, и най-незабележимата мисъл пораждат рефлексии в “другия край на Вселената”.
  Това правило е безценно в практическо отношение. Подобно на вълните, породени от камъка, хвърлен във водата, всички действия пораждат ритъм. Ето защо е изключително важна правилността на поведението. Ако не реагирате на злото, което другият ви е причинил (или постъпите по “християнски”) последицата ще е фатална: поражда се отрицателен ритъм. Периодически ще започнат да ви се случват подобни неприятности, които са всъщност свързани с неотработения или отрицателен ритъм. Те ще продължават до момента, в който не ви съсипят. Класическите неудачници са хора със силен отрицателен ритъм (отрицателна енергетика, която се натрупва от непреодолените обиди, неотработените конфликти, разводи, от чувството за малоценност, вина и т.н.).
  Затова отрицателният ритъм трябва да се неутрализира в зародиш. Това означава НА ЗЛОТО ДА СЕ ДАВА АДЕКВАТЕН ОТГОВОР ИЛИ ОТПОР според притежаваните от вас възможности. Ако ви унижават – отвърнете на удара с удар. Ако не можете във физически аспект да се оправите – заведете дело или активирайте енергийната си защита, изчистете енергийното си поле. Спортувайте и се движете много, за да снемете напрежението. Каквато и ответна реакция да изберете – на всяка цена трябва да отстраните отрицателния ритъм. Иначе той ще привлича подобни събития и хора, на онези, които са ви наранили. Отново и отново. Ще участвате в един и същ сценарий. Ще имате усещане за сапунен сериал без изгледи за финални надписи…

   Правило на полярноста.

  Всяко явление има своята противоположност.
  Това правило има много аспекти.
  Хаосът и редът са двата полюса на едно и също явление. Без да познаем хаоса, няма да познаем и реда.
  Същото се отнася и до щастието и страданието, болката и покоя, живота и смъртта, любовта и самотата.
  Принципът на дуалистичния свят, в който сме избрали да живеем, е постоянно превръщане на едното в другото без моменти на статика. Това не е само концепция на толтеките. Позната е в цялата история на човешката мисъл. Според древногръцкия философ Хераклит (ок.544-483 пр.н.е.): “Този космос, един и същ за всичко съществуващо, не е създаден от никого измежду боговете, и от никого измежду хората, а е бил, е и ще бъде вечно жив огън, който закономерно се възпламенява и закономерно угасва”. Световният процес е цикличен – след края на поредния цикъл – всички неща отново стават “огън”. Всичко и всички сме в постоянен процес на движение. В него всяко нещо и свойство преминава в своята противоположност. Или: “В една река не може да се влезе два пъти”.

   Правило на устойчивостта (равновесието).

  Всяка система се стреми към равновесие.
  Всички системи се стремят към стабилност. Недостигът на стабилност предизвиква хаос, а в крайното си състояние – разпадане и деградация. Прекалената стабилност предизвиква застой, който в крайната си фаза се превръща в абсолютна статика. Златната среда е постигнатото равновесие. Осъществената хармония.
  Хармонията означава, че редът и хаосът са в равновесие. Редът определя устойчивостта, а хаосът не позволява на системата да изпадне в статика.

   Правило на бумеранга

  Всяка постъпка е подобна на бумеранг и след време се връща към своя автор.
  Принцип не само на толтеките, но и на Ars Magica. “Който сее бури, жъне ветрове”. Дори и най-малкото действие или мисъл отекват във Вселената и предизвикват онова бъдеще, което те са предначертали.

  Струва си човек да се замисли и над тези редове ...

  източник
  Активен
  James
  Гост
  « Отговор #5 -: Юни 20, 2012, 21:10:51 »


   "... Ако си пъхнете ръката в огъня, ще се опарите. Няма нищо лошо в това да се опарите, особено ако го искате, но ако не щете, най-добре не си играйте с огъня. Същото е и с угнетението. Няма нищо лошо в това да сте угнетени, стига да го искате. Будизмът никого не насилва. Той казва така: „Ти разполагаш с цялата вечност, за да живееш в най-различни форми, следователно, нямаш само един живот, в който трябва да избегнеш вечното проклятие. Можеш да се въртиш, колкото си щеш, по колелото на живота, досущ като катеричка в клетка, стига това да те забавлява. Но ако в един момент решиш, че вече не ти е забавно да бъдеш угнетен, не си длъжен да продължаваш." Някой може и да не е съгласен с мене. Ще каже: „Ние трябва да сплотим силите си в битката срещу злото, за да оправим този свят и така да го подредим, че в него да има само хубави неща, без нищо лошо." Моля, опитайте. От опит глава не боли. А ако откриете, че тези опити са безплодни, можете да се пуснете. Не е нужно да се вкопчвате в тях. Отпуснете се и ще се озовете в състоянието на нирвана. Ще станете буда. Разбира се, това автоматически ви прави един доста голям особняк, но пък можете да бъдете по-дискретни и да прикривате будството си, за да не се стряскат хората."

  Алън Уотс -  "Средният път"
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #6 -: Юни 20, 2012, 21:36:20 »

  След James няма какво да добавя.
  meander  за слънцето няма как да ти кажа кога ти дойде времето то само ще се запали , то си е запалено но почва да свети силно.
  Цитат
  Ако заобищаш всички ще си като празна стомна,и ще се разсъхнеш без енергията си.По добре обичай тези които заслужават и ти отвръщат на обичта.
  Има разминавания и според мен всички заслужават обич , това е идеята ако дадеш обич на този които не трябва , той ще се обърка и ще прояви обич.Казано по мое си.
  Обичта ,любовта е безрезервна.
  Активен

  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Юни 20, 2012, 22:04:57 »

  ...като не му станеш проводник.. 

  Цитат
  aко дадеш обич на този които не трябва , той ще се обърка и ще прояви обич.

    Не можеш да накараш някой да прояви обич, само защото ти си я проявил към него. Не всички могат да обичат.   
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #8 -: Юни 20, 2012, 22:28:36 »

  ...като не му станеш проводник.. 

  Цитат
  aко дадеш обич на този които не трябва , той ще се обърка и ще прояви обич.

    Не можеш да накараш някой да прояви обич, само защото ти си я проявил към него. Не всички могат да обичат.   
  Всеки си има истина и си я следва и аз се съгласявам с твоята , но моята е различна.
  Представи си че този човек е едно огледало в което се гледаш и ако проявиш гняв какво ще стане , или любов .Разбираш ли , аз го разбирам но не мога да го обясня.
  И тука е важно не караш никои а само показваш ,давайки за пример себе си.
  Нека всеки вярва в неговата си истина.
  Здраве на всички.
  Активен

  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #9 -: Юни 20, 2012, 22:59:23 »

  Нали се съгласяваш с моята истина? А тя е..
  Цитат
  ...като не му станеш проводник
  Значи няма нужда да обясняваш...
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #10 -: Юни 20, 2012, 23:05:23 »

  Нали се съгласяваш с моята истина? А тя е..
  Цитат
  ...като не му станеш проводник
  Значи няма нужда да обясняваш...
  ок
  Активен

  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #11 -: Юни 20, 2012, 23:55:02 »

  Аз смятам, че трябва да застанем лице срещу лице със злото.Да заявим, че имаме същите права, като него и  да го накараме да приеме доброто в себе си,тогава двете ще станат едно и повече няма да се делят никога Усмивчица
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #12 -: Юни 21, 2012, 00:02:15 »

  Даже за да съм съвсем честна ще изложа своята теория дето сега я измислих...
  Следната:
  "Злото" и "Доброто" всъщност не комуникират достатъчно.Дори си мисля, че в момента ако са едно и също място двете, да речем у нас  Ухилен, ще стоят и ще се гледат тъпо.
  След това "злото" ще каже нещо гадно, за да докаже, че То е породено от незнание, невежество и безпомощност.Доброто от своя страна ще се опита да помогне на злото да оправи своя проблем, ще вземат да се заприказват и ето каде иде Хумора, а Хумора сдобрява и най-върлите врагове и все иде време в което те ще разберът, че това което предизвиква враждата им е само желанието, но невъзможността да са приятели. Усмивчица
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #13 -: Юни 21, 2012, 00:33:45 »

  Вселената няма идея за добро или зло.
  Това е човешка себична приумица в резултат на нашата тленност и уязвимост пред могъщите Сили.
  Вселената следва само Закона за това дали има Хармония,равновесие и баланс според нейните Закони.
  И според това се случва и всичко в живота ни...
  Няма как да не те заболи ако риташ стената...
  Няма как да не се удавиш ако искаш да прегърнеш водата...
  И на двете им е все едно за теб...
  Но това не ти пречи да заобиколиш стената или да съзерцаваш в покой водата и нейната игра и отражения...и да я прегръщаш в мислите и съзнанието си.
  По идеята на Екзюпери:
  Лесно е да видиш шапката,по-трудно е да видиш в шапката боата глътнала слон.
  « Последна редакция: Юни 21, 2012, 00:42:41 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #14 -: Юни 21, 2012, 00:34:57 »

  Ще споделя метода който при мен дава най-голям резултат.

  Аз не вярвам в доброто и злото, нека обясня защо.

  Ако попадна в ситуация в която е нехармонична или има отсъствие на любов,тогава си припомням следното.

  Всяко събитие което се случва в този момент е отражение на бивша илюзорна представа която съм хранил несъзнателно за това кой съм.
  Сега тя идва за да мога да я видя и разпозная, чрез нея опознавам кой съм си мислил,че съм.
  Благодарение на нея имам възможност да премина крачка напред, като я интегрирам чрез поемане на отговорността си за нея.Това е за мен да си единен.
  Подчертавам не си мисля,че аз съм бил такъв като "отсрещния" който иска да ме нарани, а разбирам, че съм имал такава неосъзната представа за това кой съм в миналото си и сега човека ми върши услуга като отразява тази фалшива неосъзната представа.Всъщност този чоек ме обича повече от всичко и на тези хора или случки трябва най-много да сме им благодарни и дори да ги празнуваме.Има огромна разлика между двете, във второто липса отъждествяване с личността.

  Това ме изпълва или с благодарност или радост или ако ситуацията е по-сложна поне със смирение!
  Всичко това идва не толкова дълго колкото съм го описал  Ухилен, а само като миг на озарение или разбиране.
  Това ми помага много за постигането на изключително силен баланс дори в най-предизвикателни ситуации.

  Веднъж отработени до съвършенство тези неща повече никога не се завръщат.

  Така "злото" винаги служи в полза на "доброто" и двете се сливат в спиралата на еволюцията.


  Успех на всички поели към пътя на баланса и хармонията!  ПС:Напоследък се чувствам като пътник който се е върнал в миналото за да го излекува вкарвайки в него осъзнатост (светлина) в настоящето,и така променяйки всички времеви линии!

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Проблемът за злото
  Духовни учения
  Aliya 3 948 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 14:46:07
  от Sunshine(sun)

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright