Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За работещите в Президенството, МС, МО, МВР, ДАНС  (Прочетена 2529 пъти)
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « -: Юни 12, 2009, 19:45:57 »

  Крайно време е държавата да си отвори очите и да престане да си играе игричките на дребно от едно време. Хора огледайте се светът се променя и ако вие не се промените с него тези промени ще Ви пометат и дори спомен от Вас няма да остане (просто защото никой няма да иска да си спомня за Вас и вашето време). На България и са нужни коренни промени които да обхванат: Идеологията, Морала, Ценностната система, Социалната система, Здравеопазването, Културата, Образованието, Икономиката, Политиката, Институциите и много др. С какви лица ще направите тези промени с Вашите ли? Не благодаря, след последните 20 години преход, вече започнахме да ви сънуваме дори. Огледайте се наоколо, редица държави вече са започнали поетапно внедряване на индигови личности и то на перспективни и ръководни длъжности. Създадени са дори учебни заведения, асоциации и т.н. за индиговите деца. Защо България винаги трябва да е на последно място и да чака да и се каже нещо което обикновено е в нейн ущърб. Преглътнете това което Ви е заседнало на гърлото колкото и да горчи, но дайте зелена светлина на новото, различното, правилното и най-вече светло бъдеще за България и нейните деца.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Юни 12, 2009, 19:46:40 »

  „Дете Индиго”, е термин популярен в САЩ, с който определят силно сензитивен човек. От доста време, от 70-те насам – ясновидците твърдят че виждат индиговия цвят в аурата на децата. Защо на децата? „Защото тяхната жизненост прави този цвят по-видим.” Децата индиго знаят че са различни от останалите. Тези млади хора поставят под въпрос нещата, които им казват в училище, докторите, психолозите. Изглежда че това са деца, които са родени със специално възприятие. Или специална мъдрост. Или специално състрадание. Да, тези деца са специални.

  НО опасността от етикетирането на индиговите деца като едно нещо или друго, е в това че те ще започнат да вярват в етикетите. Дете „Индиго” е етикет, нищо повече. Един ден, може би ще отлепим всички етикети и ще ги наричаме просто ДЕЦА.

  Ще ги наричаме хора. Но засега е наистина важно да имаме тези етикети, защото ако не им ги сложим, други ще ги сложат.

  А те вече биват определяни като проблемни, аутистични, непослушни, хиперактивни...

  Както и да ги наречете (индиго или другояче), тези деца идват на този свят с широко отворени очи, готови да изиграят ролята си в създаването на един свят на състрадание и мир. Дали не сме свидетели на огромен скок в човешката еволюция?

  Много хора вярват, че сме на прага на глобално пробуждане и че децата индиго са тук, за да ни покажат истинския ни потенциал.

  В "Индиго еволюцията" ще чуете от водещи световни експерти, че това е нещо много повече от чиста фантазия. Децата са истински и те вече променят света.


  И НЕ БИВА ДА ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ 70 ОТМИНАХА И ЧАСТ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ НЕ СА ДЕЦА  Във Франция тези деца ги наричат „тефлонови”, на Британските острови - „децата на хилядолетието”, в Русия те са „децата на светлината”. Но най-често тях ги наричат „децата индиго”. Но кои са те в действителност?

  По думите на доктора по психология Дорин Верче (САЩ), лесно е да ги отличим от съучениците им. Това са деца, обладаващи творческа натура, висок интелект, решителен и настойчив характер. Те често виждат по-рационален начин как да извършат нещо, но обкръжаващите възприемат това като нарушение на правилата. Предишните начини на възпитание не действат върху такива деца - те съвършено не реагират на строгите възпитателни мерки, наказания, заплахи или унижение.

  Децата индиго имат система от възгледи, която е невъзможно да се измени чрез влияние отвън. Опитът дори в малка степен да се въздейства на възгледите на такова дете води или до агресия или до заключване в себе си.

  За разлика от обикновените деца, при тях не съществуват абсолютни авторитети; те не считат за нужно да обяснят постъпките си; признават свободата на волята. Заедно с това, те са способни да взимат правилни решения, полагайки се изцяло на интуицията си.

  Освен това децата индиго:
  Често изпитват привързаност към растенията или животните, те просто са влюбени в природата;
  Имат много силно развита способност за съпреживяване;
  Нуждаят се силно от безусловната любов на близките им, изискват голямо внимание към себе си, търсят истинска, крепка и искрена дружба;
  Те са алтруистични, горят от желание да помогнат на света в някое велико дело.
  Правят впечатление на необщителни, ако не се намират в компанията на подобни на себе си;
  Склонни са към вредни навици;
  Усещат себе си по-възрастни отколкото са в действителност (все едно че не е на 13 години, а вече на 43);
  Отличават се с висока самооценка, те са много самоуверени, независими и горди, даже в унизителни за тях ситуации;
  В юношеска възраст са склонни към депресивни състояния, дори чак до самоубийство;
  Способни са на жестоки постъпки, ако се изправят пред непреодолима преграда от неразбиране и равнодушие;
  Те са силно духовни, въпреки, че не приемат религиозните догми;
  Не могат да търпят, когато ги карат да правят нещо, просто защото „така трябва” или „всички правят така”.  „За различните” - особени условия

  В много развити страни децата индиго се занимават на държавно ниво. И това не е празно пилеене на време и сили. Може би, именно това „различно” поколение в бъдеще ще спаси цивилизацията ни от нарастващата криза.  От къде идват те?

  Каквато и да е аурата на чедата ни, те действително въобще не са такива, като нас. Пред очите ни се появява поколението на бъдещето, за което трябва да създадем плодородна почва.

  По рано потомството неуклонно е следвало стъпките на родителите: синът на занаятчията - занаятчия, синът на селянина - селянин, а синът на юриста - юрист. Но децата на новото време не приличат на предците си. Човечеството се движи напред, и всяко следващо поколение се оказва по-развито, обладаващо по-големи желания и стремежи, по-голям егоизъм от предшествениците му.

  Днес за голямо число специалисти - от възпитатели в детските градини до професори в университетите - е много трудно обезпечат децата с информация, която им е нужна за да се устроят в живота. Това е естествен закон на развитие на човечеството, самата природа с всяко поколение ни тласка напред, увеличавайки егоизма ни, усъвършенствайки способностите ни.  Как да ги възпитаваме?

  Същността на възпитанието на детето се заключава не в това, да му „надуем” мозъка със знания, а в това, да го свържем с процеса, наречен живот, да му помогнем да намери отговори на въпросите: какъв е източника на живота? Защо всичко произхожда, както произхожда? За какво живеем? Къде се намира възможността за свободен избор на човека и какво изисква от нас тази Висша сила, силата на природата?

  Много важен елемент във възпитанието на детето се явява примерът на възрастните. Само в случай, ако обучим децата ни на закона, според който действа природата, разясним им, накъде ни води тя и каква цел преследва, ще можем да дадем в ръцете им практически инструменти, които ще им позволят да се устроят в тази реалност, в която живеем.

  Затова днес, когато между стените на училищата се говори за алтруистични ценности - човеколюбие и взаимна поддръжка, а извън пределите им детето вижда обратното - господство на личните, егоистичните интереси над общите, в детето се поражда вътрешен конфликт. За последствията от този конфликт можем да прочетем в статистическите сведения за престъпността и депресията сред учениците. По такъв начин, ние виждаме, че възпитанието е двустранен процес. Можем да възпитаме децата, ако се възпитаме самите себе си. Това е възможно, ако това, което предаваме на децата е толкова важно, както и за нас самите. Тоест, това трябва да са непреминаващи, вечни ценности.  Как и на какво да ги обучаваме?

  Процесите на обучение за малкият човек са подобни на необикновени приключения и пътешествия. Не трябва да мислим, че абстрактните и неясните за възрастните понятия се явяват такива и за децата. Ние виждаме, как децата ни прекрасно се справят с такива „сложни” прибори, като компютрите и мобилните телефони, в отличие от родителите си.

  Главното в обучението се явява това, че в човека се строи правилно, истинско възприемане на реалността. Децата ни се отличават от нас в това, че те вече са готови да възприемат нашият материален свят, като свят на причините и следствията. По такъв начин, съвременното дете вижда, усеща цялото мироздание като една цяла картина. И това, естествено, се отразява на отношението му не само към своите учители и към своето най-близко обкръжение, но и въобще към целият свят.

  Само чрез промяна на своите вътрешни свойства по подобие на свойствата на природата, - говори науката кабала, - човек ще успее да бъде в равновесие с нея, което означава, във състояние на безопасност и съвършенство. Освен това, детето в процеса на развитието си е длъжно да получи знания за природата на мирозданието, защото само по такъв начин то ще може да напълни своите вътрешни стремежи. Ненапълването на тази естествена потребност води до вътрешна криза, и като следствие, към пренебрежително отношение към учителите, безсмислена жестокост и употребата на „напълнения” от друг вид - наркотиците. Затова трябва да започнем с обучение по законите на природата от най-ранна възраст, понеже човек носи през целият си живот това което е усвоил в детството си.

  Придобитите знания го правят интегрална част от природата, и затова, за да обезпечи собствената си безопасност, на него не му е нужно повече да изучава карате или джудо. А ако човек не е получил тези знания, тогава самата природа се надига против него, а не „злите врагове” и съдбата. Ако възпитаме подрастващото поколение на тези принципи, ние ще му дадем най-доброто, от всичко което родителите могат да дадат на децата си.
  « Последна редакция: Юни 30, 2009, 11:26:25 от 11WOLF11 » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 22:33:02 »

  Мисълта е най-силната енергия според мен, тя твори нови светове.
  Спомням си как спорех с един близък преди години, че мисълта е най-бързото нещо, а той упорито твърдеше, че било скоростта на светлината. И така си останахме всеки със своето си мнение. Впоследствие се понаучих малко да не правя опити да променям околните, защото те си имат своите степени на възприятие на света и своите си възгледи и истини.

  С мисъл за успех и прекрасни възможности.
  « Последна редакция: Февруари 20, 2010, 20:07:04 от delfin » Активен
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #3 -: Февруари 20, 2010, 18:13:06 »

  Съгласен съм с вас - тези хора, които сег аимат притенции, че ще подобрят нещо и ще направят реформи , не мисля че са способни първо. Не в тях е ключът към това.
  Правилно - промяната е нужна на друго ниво, не политическо . Моралът,културата трябва да бъдат на друго ниво, себеусещането също...
  Политиката и икономиката доказваха, мисля, достатъчно дълго време , че по  "техният" начин няма да се стигне до нищо по-добро, дори целенасочено целят обратното.Тяхната цел е контрол, така или инъче.


  Аколкото до Светлината и Мисълта, delfin, права си бил в твоята теза Намигване Въпросът е какви отговори и информация носи в себе си светлината,не е просто лъчение. Но е в служба на Мисълта ...
  Светлината е по-добра константа от времето ,то е непостоянно и променливо - Бъдеще , Минало и Настояще не съществуват - те са СЕГА .
  « Последна редакция: Февруари 22, 2010, 02:28:08 от lessus » Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Nadi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 36


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Декември 10, 2010, 01:49:47 »

  Здравейте,
  Съжалявам, че пиша тук, но до скоро работех в министерство на здравеопазването. Все пак също е държавна институция.
  Започнах от най-ниското стъпало и ме поканиха да работя в кобинета на министъра и това само за 4 години. Дори като технически сътрудник аз определено не се впечатлявах от Министър, Главен секретар - тай като работех в Правна дирекция на МЗ, често имах работа на първия етаж. Но не това е важно. Когато напуснах последното към мен предложение бе да работя като експерт - психолог към Медицински дейности, но отказах, при това категорично. Във всяко министерство следва да има политическа воля за решаването на който и да е въпрос. На експертите се спуска отгоре какво да направят, не какво смятат за правилно и работещо, а да направят това, което искат висшите служители.
  Като психолог - експерт, знаех, че има много работа. Щях да работя и да се чувствам удовлетворена. Като човек - щях да вляза в сериозен сблъсък с вярванията си и със себе си.
  Всяко решение за всяка промяна в закон и текст се пише и приема с политическа воля.
  В България повечето хора не могат да разберат, че Здравеопазването и това да ти направят операция  струва пари, че за да ходи детето ти на детска градина и там за него да се грижат компетентни и отворени към света хора следва да се плаща такса, която да отговаря на реалните цени, повечето хора в БГ все още не разбират, че сами трябва да се погрижат за градинката си до входа на блока,
  същите тези хора просто изискват без да дадат и усмивка на лекаря, педагога, съседа.
  И за това напуснах, взех решение, че ще напусна сигурната държавна работа и ще работя за промяната, за която така мечтаем всички в този форум с хората, защото за мен промяната следва да се посее в сърцата на хората, на обикновените хора. И едва тогава ще се променят и държавните институции. Тогава "властта" ще следва да отговари на исканията на хората, както и на нуждите.
  Когато ние като общество поемем отговорността на действията си, отговорността към Държавата - тогава и тя ще поеме своите функции, тогава и тя ще отговори на исканията на Новите.

  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #5 -: Декември 10, 2010, 02:01:09 »

  Надя толкова истина има в това което си написала,аз лично напълно съм  съгласен с теб.
  Единствено бих допълнил макар,че се подразбира това,че когато запалим огъня в нашите сърца тогава всеки ще може сам да види и да запали огънчето в себе си.

  На сила хубост не става.

  Да бъдем промяната която искаме да видим в света!
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Nadi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 36


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Декември 10, 2010, 18:18:39 »

  Съгласна съм с теб Amazing.
  Активен
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #7 -: Декември 10, 2010, 19:25:57 »

  Афиширането е прозаичен начин на евтина реклама,подбудите излизат на яве обаче,защото думите прозират!!! Особенно в форум в който има хора които виждат буквално както и преностно!!! Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #8 -: Декември 10, 2010, 20:09:45 »

   А аз си мисля, че властимащите просто не се съобразяват с това, че хората нямат достатъчно пари и са принудени да живеят скромно, колкото да оцелеят. И като увеличаваш постоянно данъците и таксите няма как да получиш усмивка насреща.
   Да, промяна е нужна, но тя трябва да бъде във всеки Усмивчица
  Активен
  Nadi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 36


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Декември 14, 2010, 10:16:01 »

  Здравейте,
  До колкото виждам темата е за работещите във Ведомства. Евтината реклама се предлага на евтина публика. Това е форум, чрез който споделяме опит, преживявания, послания. Това е моят живот и аз не бих го променила за нищо, както и не се притеснявам от него и не смятам да го крия. Ако това да си работил във ведомство да го напуснеш и да изкажеш мнението си защо си го направил в тема за работещите в държавни институции, се приема като реклама, то или тези някои много искат да работят там или работят там, но нямат смелост да напуснат.
  Xristo, съгласна съм с теб, че хората нямат достатъчно пари. Много пъти съм мислела, защо след като са толкова бедни никой никъде не протестира, а ако някой се осмели, то се събират шепа хора.
  Защото масово хората крият данъци, защото масово не декларират доходи - съседния магазин работи 4та година, и шефката ми се хвали, че декларира 60 - 80 лв. доходи, колко наемодатели в София декларират пред НАП, че получават пари, колко строители, правещи дребни и не дотам дребни ремонти са регистрирани в НОИ и НАП, колко учители, даващи на децата ни частни уроци вземат от нас пари и ни дават квитанция.
  На голямата част от хората така им е по-изгодно.
  И същите тези хора не се замислят, че по този начин нарушаваш един от основните принципи на човешкия живот - принципът за даване и получаване. Принцип, който въздейства както на Духовно и емоционална, така и на материално равнище.
  Когато укриваш ти нарушаваш системата, в която живеем всички, когато масово се укрива - системата изнемогва. В същото това време, обикновените хора, укриващи реалните си доходи, дават право на властимащите да действат по същия начин. Ако 500 000 човека заплатят данъка от 50 лв месечно, който укриват, дали няма да може да се увиличат пенсиите на социално слабите, на пенсионерите, нямат за влизат повече пари в НЗОК.
  И дори не това е най-важното, когато спазваш правилата, имаш право да изискаш своето право, тогава ще изискваш и всички други да го спазват.
  Темата определено е много обширна и всеки има право на мнение. "Нещата" в България не са толкова зле, необходимо е всеки да поеме своята част от отговорността.
  И съм абсолютно съгласна с теб, че промяната трябва да се случи у всеки.
  Хубав ден!
  Активен
  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #10 -: Декември 14, 2010, 11:27:55 »

  РАДИКАЛНА ПРОМЯНА на данъчното и осигурително облагане

  http://indigota.com/index.php?topic=1403.0
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright