Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Здрава лимфна система  (Прочетена 22626 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #15 -: Юни 07, 2012, 00:47:03 »

Меандър няма разпарчедосване , просто от проблемчето се стигна до прочистване на цялото тяло , по различни начини ,кой как си прави комбинациите си е въпрос на вкус .

Олд соул ще си взема саксийка с тученица , намерих и тук да продават  , а ако намеря семенца ще ги напускам из двора , в салатата видях може да си ги пускаш. Обаче за йогата ме забравете  Веселяк ни мой ма вържити на едноо място  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
Дето вика Меаднър - балканската кръв си плаче за балканска йога - копане - ръченица -копане ръченица , и беж с кучето по баира.

Междудругото доклад - кракът ми се оправя  

5 ти ден съм на 1 чаша зелен чай с мед на гладно , после 1/2 чашка кис.мляко с пчелен прашец и мед и после през целия ден 1 л. отвара от ленено семе. От 1 до 3 часа спорт на ден . Много вода освен другите течности. Редуващ горещи и студени душове на крака по 10екунди около 5 минути. Масажирам го с розмарин или арника олио. Като се къпя взимам едно търкало и правя масажи към сърцето . А и без цигари ,кафе,алкохол вече повече от 3 седмици
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
viosta
Гост
« Отговор #16 -: Септември 01, 2012, 12:38:30 »

 Източник: http://www.zemianazaem.com/archives/167

Лимфа и детоксикация

За да отговорим на въпроса защо детоксикацията е необходима и полезна, е достатъчно да се запознаем с няколко факта. При нормално функциониране на храносмилателната система една порция (храната, която сме поели еднократно) трябва да преминава през нея за 20 до 45 часа, а в дебелото черво да остават до 3 порции. Средно обаче, при повечето от нас една порция преминава през храносмилателния тракт за 65–100 часа, а в дебелото черво остават до 8 порции несмляна храна и отпадъци. Причините за това включват както непълноценната храна, бедна на ензими и целулоза, така и неправилния режим, стреса, вече придобитите проблеми на стомашно-чревния тракт и т.н. Това означава, че по стените на тънките черва, се е натрупал слой отлагания. Той затруднява работата на чревните власинки, които трябва да се погрижат за усвояването на това, което сме консумирали. Храната преминава през стомаха и червата, без да достави необходимата енергия, тялото ни не отчита, че в него са постъпили хранителни вещества, и отново подава сигнал, че е необходима храна. Този омагьосан кръг води до неприятната ситуация, описана кратко и точно от израза “гладни и дебели”. Освен това отлаганията са благоприятна среда за развитието на вредни бактерии и дрожди, в тях се натрупват токсини и отрови, които заедно с токсините и вредните вещества, приети от въздуха и водата, се разпространяват в цялото ни тяло. Това води до влошаване на здравето, до развитие на различни заболявания и намира външен израз в нездравия тен, изморената и повяхнала кожа, различните кожни проблеми, хроничната умора, лошия дъх и мирис и др.
Лимфната система на човека не е добре изучена. По-голямата част от лекарите не я познават достатъчно, защото това се смята за тясна специализация.
Когато говорим за продуктите от обмена – токсини, мъртви клетки и др. си задаваме въпроса: Къде се събират токсините? – Има няколко версии – едната е в черния дроб. Но не е там – той се регенерира непрекъснато. Другата версия е – в бъбреците – но там няма място, защото те са мебрана. Трета версия – в дебелото черво – там преминават и продуктите от храносмилането. Част от токсините се отлагат и в костите и по ставите. Верният отговор е, че токсините извършват кръгооборот в организма! Нищо не остава неподвижно на едно място.
Лимфната система е по-стара от кръвоносната. Тя се образува първа в ембриона. Наричат я бялата река. Първата заблуда на официалната медицина е, че не може да й се въздейства. Лимфата се движи само в една посока. Лимфната система е изградена от лимфни проводи и лимфни възли, които не са свързани с кръвоносната система. Лимфните проводи са толкова тънки, че не могат да се видят. Те са по-дълги от кръвоносните съдове. По тях има клапани, които се задвижват само под влияние на мускулите. Когато мускулите не работят се получават лимфни отоци.
Междуклетъчното пространство е запълнено от междуклетъчна течност, която по същество е вода. В нея плуват клетките и колагенови влакна, за чието изграждане е необходима сярата. Плътността на тъканите е различна и те имат различен процент съдържание на вода.
Към отделната клетка не води кръвоносен съд. Хранителните вещества се подават в междуклетъчното пространство. В междуклетъчното пространство се изхвърлят и токсините. Лимфата извежда от междуклетъчната течност токсините. Токсините не се изтеглят от кръвта! Лимфата се смесва с венозната кръв на едно място – гръдната вена. Затова в кръвта трудно се откриват токсични вещества. Човек може да бъде много болен, всички токсини са в лимфата, а кръвната картина може все още да е добра. Лимфната система няма пряк изход навън. Тя може да се пречиства само чрез възлите под формата на изпотяване. Затова е полезно и задължително поне веднъж на ден да се изпотява човек и след това да се измива добре. Лимфните възли събират токсини – зад коляното, под мишниците, в ключицата. Тези възли в никакъв случай не бива да се натискат, нито да се загряват.Масажът се прави отдолу нагоре, за да подпомогне лимфооттока.
Когато междуклетъчната течност се замърси, тя става като гел и не може да възприема хранителните вещества. Когато говорим за свободни радикали – те са там – в междуклетъчната течност.Количеството на кръвта е около 15 литра – останалото е междуклетъчна течност.Изключително важно е да се поддържа рН на кръвта в оптималната й стойност 7.4. Ако рН на кръвта спадне до 7.1 настъпва смърт!!!
1 киселина
2 пик.кис.
5.5 кожа
7 неутрално
7.4 кръв
7.6 слюнка
14 основа
80% от продуктите, с които се храним дават кисела реакция. За да се задържи в необходимата граница рН на кръвта, организмът използва алкален буфер. Този буфер е калцият. За да нормализира рН на организма, калцият се изтегля от костите.Затова кораловата вода се счита за идеалното средство за поддържане на здравния баланс на организма, защото тя алкализира организма, без да се консумира алкалния буфер. Освен това кораловият калций намалява повърхностното напрежение на обикновената вода от 73 дина на кв. см до 43 дина на кв. см., така че водата става лесно усвоима от клетките. Ако нейното повърхностно напрежение е голямо, тя просто преминава покрай клетките и не се усвоява от тях – те остават жадни. Кораловият калций свързва хлорните йони и пречиства водата. Освен това се повишава електронната наситеност на водата, което е показател за нейната антиоксидантна способност.
Първо желязно правило при всяко очистване е да се разреди междуклетъчната течност. Тя да се превърне от гел в зол, така токсините, които се намират там могат да се освободят, да се свържат с транспортни вещества и да се изхвърлят от организма.
Схема на движението на токсините-
Хранителните вещества навлизат в организма през дихателната система, храносмилателната система и кожата. Попадат в кръвта, в междуклетъчното пространство и от там в клетките. Преработват се и в междуклетъчното пространство се изхвърлят токсините. През лимфата те попадат във венозната кръв, а от там се елиминират през кожата, бъбреците, черния дроб, бронхите.
Полезно да се знае:
Лимфните възли никога не се затоплят, облъчват, масажират. Сливиците са също лимфни възли – те спират възпаленията да не стигнат до мозъка. Под мишниците са основните лимфни възли. Когато непрекъснато се използват спиращи потенето дезодоранти и рол-они (и не само), се получава мастопатия и дори рак на гърдата!
Полезно е да се пие чай от листата на малина или касис – за изпотяване и изхвърляне на токсините.
Колоидно сребро – под езика – отива направо в лимфната система.
Лимфостимулатори – алое, шипка, овес.
Как се познава, дали е замърсена лимфната система – налеп по езика,мирис от устата.
При кашлица – не се подтиска, а се пие вода, за откашляне, защото това също е начин за прочистване на лимфата .Температурата също не се подтиска.
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 12:56:49 от viosta » Активен
krem
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 139


« Отговор #17 -: Октомври 01, 2012, 17:02:10 »

пиене на прополис е проверено лекарство за гастрит и язва
Активен

just keep your mind open

love actually is all around
krem
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 139


« Отговор #18 -: Октомври 01, 2012, 17:08:08 »

аз практикувам това пречистване http://www.zemianazaem.com/archives/194
вече няколко месеца и ми помага за много неща. забелязах, че първо изчисти задържането на вода, така, че предполагам, че и за това би помогнало.
Активен

just keep your mind open

love actually is all around
DGH
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

 • Град: София
 • « Отговор #19 -: Април 11, 2013, 10:52:00 »

  EONA ... много ми хареса темата за лимфите, че имам проблем от месец с лимфно подуване на врата.Харесах си няколко билки даже из статията, но поне из интернет НЕ намерих билкова аптека, която да ги предлага.... Някой запознат откъде да ги намеря в София?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #20 -: Април 11, 2013, 22:57:11 »

  Аз ще ти кажа ,какво ми помогна на мен - чая с лепка,невен и детелина има ги в билковите , също и лененото семе.

  Да ти кажа , че подуване на лимфите е едно от последствията от тъпия грип дето върлува цяла зима , избива го и на скарлатина, така че яко витамини папай.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  DGH
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

 • Град: София
 • « Отговор #21 -: Април 12, 2013, 08:23:09 »

  Тези ги имам и в нас даже.Още днес мисля да те послушам Усмивчица Тежък бронхит изкарах миналия месец на антибиотици, подуването беше преди него още и все още съм подута.То стана консултация на здравни проблеми малко, ама карай
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright