Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Семейството, любовта и нашите уроци - въпрос към вас ......!  (Прочетена 2572 пъти)
The saint
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« -: Май 28, 2012, 16:11:45 »

Здравейте приятели !
Просто искам да попитам. Но за да го направя, трябва да разкажа малко от историята на моя случай. Със сигурност нещата между хората не се случват просто така а всички ние сме постоянно в урок и случайности няма. Така е между мен и моята съпруга. Срещнахме се преди 17 години - тя студентка аз също, заживяхме заедно, имаме и две много хубави деца. Различията между нас са такива, че всеки който има възможност да вижда тези неща би казал, че се допълваме. Интересното тук е че тя е моята противоположност и това е красотата в природата и би трябвало всеки да е учител на човека до себе си. Аз съм човекът с въображението и импулса а тя твърде мислещ и затворен тип. В нашия случай тя се оказа моят учител. Аз се научих да приемам хората, такива каквито са и да ги обичам в цялата им пълнота и с безусловната любов.
   Но един ден на моя рожден ден, тя беше командировка, и по телефона, след като ме поздрави ми пожела да си намеря подходящата си половинка в живота. Четири дни по-късно на годишнината ни ми го сподели в ресторанта.
   Знам че тя ме научи на доста неща и благодарение на нея аз израстнах. Знам че тя е доста мислещ човек и твърде земен, духовните неща не я привличат и не са нейната страст. Знам, че пред това да се разхожда вечерта по плажа или да разгледа магазините ще избере магазините. Знам също, че ние не сме отработили кармата си защото не сме създали хармонията между нас. Но виждам, че явно се чувства изморена да се бори със себе си. Също така знам, че съм осъзнал начина, по който мога да помогна да създам хармонията между нас.
   Но въпреки това разбирам, че има нужда да остане сама със себе си достатъчно време – толкова колкото на нея и е необходимо и колкото тя прецени, че ще и е нужно. Разбирам я и я подкрепям и това, което се иска от мен съм готов да го направя.
   Знам също, че всичко във Вселената е звук и светлина и всичко е мисъл-форма. Най-мощната позната сила във Вселената това е мисълта. Затова бих искал да ви попитам - би ли могъл някой да ми помогне да науча някаква техника за медитация, с която да ускоря процеса на нейното осъзнаване, ние все още сме свързани, и да се опитам да го насоча в подходящата посока. Осъзнавам, че има доста работа, но пък е необходим само един малък импулс това да се задвижи. Не става въпрос за манипулация или вмешателство а в най-чистия вид искрено и чисто намерение. Силно искам да си я върна осъзната и ние заедно да изградим хармонията между нас. Само ако изкажем чистото си намерение и вложим необходимото чувство и емоция Вселената ще се пренареди за нас. В това съм силно убеден и вярвам.  Ще обърна специално внимание на всеки ваш съвет и препоръка и ви благодаря предварително.

« Последна редакция: Май 28, 2012, 16:54:33 от The saint » Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Май 28, 2012, 16:34:35 »

Това което можем да помогнем за ближните си в подобен случай е молитвата.

Но дали става въпрос за техния урок или нашият в случая. Можем ли да приемем избора на скорост на ближния. Има закон за непоисканата помощ. Мисля че ти в себе си знаеш иска ли тя или не този път, иска ли да те настигне, трябва ли в този живот да те настигне.

Осъзнатия човек знае че въпреки че може да насили и насочи енергията -светлината-звука , не го прави , а оставя потока да тече чрез него и по този начин се превръща в естествен катализатор . Това се крие в думите - Да бъде волята ти !. Волята на Вселената е нейната музика и хармония , реда в хаоса от звуци.

Способноста да слушаме и пееме в този ритъм без да прескачаме куплети , прави песента безупречна и красива- търпение и смирение  и слушай сърцето си - там се чува вселената


Надявам се да не стана много отвян постът Усмивчица и да се разбира.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
The saint
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« Отговор #2 -: Май 28, 2012, 16:47:39 »

Благодаря ти !!!
Много ми хареса отговорът ти, но въпреки всичко си мисля, че няма невъзможни неща, който търси намира, който иска получава, който пита научава .....!!! При мен винаги е било така и винаги се е получавало, затова и сега знам и съм сигурен че има начин и той е някъде около мен и чака да го забележа.  А този начин ще ми помогне, макар и от разстояние да и прошепна, че посоката е навътре към сърцето и. И че няма нищо страшно ако погледне там и че там е само любов към която и аз съм прибавил своята.
  
Активен
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Май 28, 2012, 17:21:03 »

  Ще допълня малко Ео...
  Децата в голяма степен променят всичко.
  Вглеждайки се в тях не един път съм намирал отговорите.
  По един или друг начин вие двамата ще продължите напред заедно с компромиси заради тях и въпреки себе си и различията си.
  Децата ни учат на себеотрицанието.
  Както и на много други неща докато растат до нас...
  Никой не е оставен сам на тази Земя...
  Като децата да сте... тяхно е царството небесно! - Иисус Христос.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #4 -: Май 28, 2012, 18:34:39 »

  Наистина децата

  Но и личния пример , аз имам също партньор пълната противоположност и честно казано съм минала през всички опити , да говоря , да показвам примери , да се тръшкам, с любов да прокарвам  и по едно време си казах просто - Да бъде твоята воля .
  Аз продължих да си правя моите работи без да се натрапвам . Примерно варя сапуни , той идва - Какво пак правиш , защо го правиш и тнт? - Аз си отговарям кратко и ясно без да му натяквам безкрайни философии.
  Сега видя че спрях месото ,после видя че спрях цигарите , ама аз пак нищо не казвам , готвя си му меса всеки ден. Обаче вчера пристига и ми казва - изпил съм днес само една чаша кола - ни в клин ,ни в ръкав ,а той пие по литър и половина на ден.
  По случай че спрях тъпите цигари си подарих абонамент в един много хубав спортен клуб. Той дойде с мен и при посрещането човека вика , а вие не искате ли - той вика -  Аааа аз никога не спортувам и си имам слабо хубаво тяло и мускули - което е верно , добър метаболизъм - добър ген , ама той лежи на тая и цял живот яко джънки фууд и от вътре не се знае, знае ли се. Та влизаме да ми покажат базата - хората вътре трениращите , толкова хубаво направено и уютно . Видя дядовци и баби да тичат по пътечките с усмивка и вика - Май и аз искам - хихихихих.
  Та всичките тея бърбореници са ми пресни и просто са пример за личния пример.
  А новите деца даже още повече пример дават.Мъжът ми умира за "иманки" - т.е неща които искам да имам без да са ми особено нужни , а малкия минава през магазини за играчки или лакомства и веднъъж не е казал и да се е тръшнал ,че иска нещо , а е на 3 . А веднъж си хареса едно дървено влакче и в интерес на истината след компютра е любимата играчка.Усмивчица Ох голямо съм дрънкало
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  The saint
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #5 -: Май 28, 2012, 19:19:04 »

  Благодаря за отговорите !!!
  Много съм ви благодарен за отзивчивостта, но всичко това съм го опитвал и с говорене и личен пример и смирение и наблюдаване и т.н.. Дори няколко пъти използвах и хипноза, защото съм се занимавал и с това. Тя толкова бързо заспиваше, че неуспявах да я хипнотизирам, но поне я релаксирах добре, това означава че ми се доверява и гласът ми я успокоява, но шумът в главата и е толкова голям, че я изморява и при първата възможност тя заспива. Но само толкова. Но нали сте гледали филмите за "Индиана Джоунс" все някъде е моят вариант, няма начин да няма начин, от всяка ситуация има изход, просто не го виждам в момента. Зтова аз ще търся дотогава, докато .......................
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #6 -: Май 28, 2012, 19:42:56 »

  @The saint
  Наблюдавайте заедно хлапетата (вашите или чужди не е от значение) докато си играят в парка.
  Карат се,сърдят се и след малко отново си продължават играта с чисти мисли и сърца...
  Гледайте,коментирайте си двамата и се учете от тях.
  Много неща си спомних и научих когато опитах.
  Всичко е пред очите ни както обикновено.
  Детските очи!
  Успех!
  « Последна редакция: Май 28, 2012, 20:02:00 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #7 -: Май 28, 2012, 20:44:25 »

  The saint, остави я да намери себе си. Твоята подкрепа и съгласие ще свършат по- добра работа от каквото и да е друго. В този момент тя има нужда да почувства своята собствена енергия и да открие за себе си какво точно иска. Понякога и така става- за да разбере какво иска, човек минава през това, което не желае, за да го отхвърли категорично. Освободи я и имай доверие на себе си и на това, което е задвижило процеса.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  The saint
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #8 -: Май 28, 2012, 21:08:57 »

               Благодаря ти Alida,
               Наистина докато ти прочетох, съвета нахлуха сълзи в очите ми. Знаеш ли напоследък съм станал много чувствителен, а не можеш да си представиш, каква ми е професията. Мислех че съм абсолютно дърво и много корав и никога не бих проронил сълза за някой. Какво ли не съм виждал през живота си. Но от преди 4 години спрях да ям месо и всякакъв вид алкохол, после започнах активно да медитирам. Започнах да слушам съвсем различна музика от "Реймбол" и "Уайт снек", след това започнах да приемам другите такива каквито са и да ги наблюдавам без да ги съдя.
               От тогава започнаха и проблемите в къщи. Преди един месец докато пътувах към въпросния град, за да ми каже това което не исках да чуя, в колата с която пътувах така се бях релаксирал, че усетих присъствието и една безгранична любов. От всичко това буквално ми потекоха сълзите. От тогава това присъствие не ме е напускало.  
  Но явно това ми коства загубата на най-скъпото ми нещо - семейството. Толкова бях отдаден на него а сега сме, като чужди в къщи и аз не мога да направя нищо. След 6 дни си тръгва към града и не знам кога и дали изобщо ще бъдем заедно. А тази пустота ми е проблем да я запълня.
  « Последна редакция: Май 28, 2012, 22:03:42 от The saint » Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #9 -: Май 28, 2012, 21:55:49 »

              От тогава това присъствие не ме е напускало. 
  Но явно това ми коства загубата на най-скъпото ми нещо - семейството.
  Не анализирай това присъствие приятелю, там е и това е то. Дали ти е коствало нещо или не никой не може да каже. Писах ти на лични съобщения, бутонът се намира горе, в левия ъгъл, до името ти.
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #10 -: Май 28, 2012, 22:00:43 »

  Знам какво е,  The saint.
  Знам какво е да искаш да плачеш и да не можеш, защото си "твърд". Знам какво са и първите сълзи след толкова време и радостта че са отново с нас, въпреки емоцията, която ги е извикала. Знам какво е и пустотата. Като абстиненция. Всъщност, си е точно абстиненция и след нея идва кристална чистота и яснота . Но знам и друго- че загубата на нечие присъствие не означава загуба на любов. Любовта ти към тях си е на мястото и тя рано или късно ще се погрижи нещата да се наредят. Може би не така, както сега го искаш, може би не по начина, по който си го представяш, но ще бъде най- доброто за всички ви, по- добре от сега. Докато любовта ти е с теб, ти си благословен с това, че я имаш. Обичай, The saint, в това е Силата.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  The saint
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #11 -: Май 28, 2012, 22:10:45 »

  Благодаря ти Alida,
  Ти наистина си като снайперист - това е част от професията ми .......!!!
  « Последна редакция: Май 28, 2012, 23:30:59 от The saint » Активен
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #12 -: Май 28, 2012, 22:19:36 »

  Виж какво ми "каза" надписът във виолетово най- отгоре:
  Цитат
  Когато вярвате в себе си и се уважавате, външните събития спират да ви пречат. Най-трудното за повечето от вас е постоянно да вярвате, че сте достойни за любов. Никой друг не е задължен да ви обича. На Земята сте, не за да се опитвате да накарате другите да ви заобичат, а за да се самоубедите, че сте достойни за любов.
  Надявам се да ти хареса:
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=gqAJ3fUaCpU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gqAJ3fUaCpU</a>
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #13 -: Май 28, 2012, 22:41:57 »

  Това е много ужасен урок ,но той носи много резултат. Това да осъзнаеш, че никой не ти принадлежи, че всеки в инкарнация има собствен път и колкото по-бързо привършиме кармичните обвързнаости ,толкова по-бързо ще се радваме на истински свободните отношения в безусловна любов.

  Куельо има една книга- Захир- на тематиката за обвързанността и любовта, ама аз не я дочетох ,че не беше моя.

  Много трудно изглежда това да дадем свобода на личния път на тези ,които обичаме ,особено когато изживяват тежък урок, но спестявайки им го ние ги лишаваме именно от следващата крачка ,за която уж копнееме.

  Тънка е границата и е въпрос на осъзнатост -къде и как да се намесим. Ако се поставя на мястото на жена ти и чуствам умората и от това ,че енергетиката и не е набралла скорост като твоята ,а твоето желание я отклонява от естествената и скорост,която на теб ти се струва апатична ,но това си е нейната скорост.

  Желанието трябва да дойде от нея , а неведоми са пътищата Божии , мисля че трябва да приемеш ,че мъничкото нещо което ще я отпуши не зависи от теб , а от нея и от личната и връзка с Бог.

  Много давам акъл аз съм на същото дередже ,но имам спокойствието , вярата и доверието и слушам внимателно, къде ще бъда призована да се намеся евентуално.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  The saint
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #14 -: Май 28, 2012, 22:50:28 »

  Благодаря ти Alida
  Знаеш ли напоследък от една седмица изпитвам чувство на огромна благодарност и направо съм в еуфория. Дори сега съм благодарен че си пиша с теб и на всяка една прочетена дума с приятелите във форума. Знам че нищо лошо няма да ми се случи повече от тук нататък и всичко ще е все по-добре и по-добре. Знам също и че съм достоен за любов, защото мога да давам а също и да получавам. Знам и че не трябва да я спирам - всичко знам. Знам че това което ми казваш сигурно бих го казал и аз на някой друг в моето положение, може би не толкова добре, колкото теб, но по същия начин. Но не знам защо ми е така, знам че утре ще се прибера в къщи децата ще са с мен а тя ще е някъде далеч .......а у дома толкова тихо .....!!!!!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нашите Красиви мълчаливци
  Други деца на новото време
  delfin 2 3044 Последна<br />публикация Юли 10, 2009, 21:50:11
  от delfin
  Будизъм, Християнство и Зороастризъм « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  Ich 55 3733 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 13:03:05
  от Ich
  НАШИТЕ НАЙ- ВЕРНИ СЪЮЗНИЦИ
  Здрав дух здраво тяло
  apostoloff 0 946 Последна<br />публикация Декември 31, 2010, 02:34:26
  от apostoloff
  Нашите думи и последствията от тях
  Духовни учения
  Reiki 0 856 Последна<br />публикация Януари 06, 2011, 19:29:49
  от Reiki
  Любовта Е Отговорът на Всеки Въпрос...
  Великият преход
  Georgio 2 1807 Последна<br />публикация Април 05, 2011, 16:58:08
  от Странник

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright