Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Баба Ванга  (Прочетена 2850 пъти)
delfin
Гост
« -: Декември 05, 2009, 18:51:49 »

http://vbox7.com/play:adcfc4db - 1 част


http://vbox7.com/play:8d627811 - 2 част
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Декември 05, 2009, 18:55:02 »

Ванга - Предсказанието

http://www.vbox7.com/play:d4c859d5 - 1 част


http://www.vbox7.com/play:1a737b64 - 2 част
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Декември 05, 2009, 19:04:06 »

Нещо, казано от нея за другите цивилизации -


"Виждам ги от около една година време. Те са прозрачни. Изглеждат така, както човек вижда образа си, отразен във вода. Облечени са в дрехи като брони, които блестят като люспи на риба. Като че ли между тях има и жени. Косите им приличат на водорасли и са меки като патешки пух, обграждат главите им като ореол - понякога отзад имат нещо като крила. Много често, като се прибирам в дома си в Петрич, ги намирам насядали в стаите. „Говоря” с тях. Понякога отдалече, още преди да стигна дворната врата, чувам бавни и протяжни звуци, нещо като мелодия, като че ли хор пее псалми. Казват ми, че идват от земята Вамфим, или поне аз го чувам така, и че тя е трета от Земята. Не ми казват третата откъде, а и аз не мога да ги разбера. Не ми казват и с каква цел идват тук. Понякога един от тях ме хваща за ръката и ме води на тяхната земя. Тръгвам. Ходя по земя, „осеяна със звезди”. Като че ли тъпча върху тях. Тези, които ме водят, се придвижват много бързо, със скок. Отиват и се връщат. На тяхната земя всичко е много, много красиво, има прекрасна природа, просто не може да се опише... Но не знам защо никъде не виждам къщи.

Тези същества или пришълци, не знам как да ги нарека, са много строги. Когато говорят, гласовете им кънтят като ехо. Понякога на ушите ми слагат нещо като слушалки. Там, при тях, на тяхната земя, всичко е много организирано и се работи много. Тези същества ми казват, че аз съм най-пряката им връзка със Земята. Те общуват с единици хора от нашата планета. Те ни контролират.

Не ми разрешават да говоря за онова, което чувам, нито за онова, което виждам на тяхната земя.
Понякога някои от тях ми казват:

- Идваме за малко и трябва веднага да се връщаме. Много не искай от нас и не ни питай, защото ни е забранено да казваме...

Един ден двама от тях поставиха две скулптури на техни, изглежда, много известни мъже. Зная точното място, но не мога да ви го кажа къде е.

Едната скулптура е на мъж, който седи замислен, като че ли е подпрял главата си с ръка. Другата е на мъж, който е изправен и държи в дясната си ръка някакъв уред, много слабо мога да го уподобя на пистолет...
Когато слагаха скулптурите, единият от тези същества каза на другия:

- Не трябва ли да ги преместим малко по-встрани, за да не бъдат видени от хората.

А другият му отговори:

- Не се страхувай, не виждаш ли, че те са слепи.""Влязох вкъщи и седнах в средата на салона на долния етаж, а те насядаха в кръг около мен. Бяха все възрастни мъже, по-скоро старци, облечени в блестящи дрехи. Толкова силно блестяха, че салонът беше като огрян от слънцето. Казаха ми: „Стани права и слушай, а ние ще ти разказваме за бъдещето. Не бой се от нищо, защото пред твоята врата има пазач - „железен стълб” (?). Казаха ми, че още не е дошло времето да ви разкажа всичко, което споделят с мене. Но мога да ви цитирам ето това: „Светът ще претърпи много промени. Ще се възкачва и слиза. И равновесието ще настъпи тогава, когато ние започнем да говорим с хората!”


"- Вие не виждате, но сега по небето има голямо движение на летателни машини. Вътре обикновено летят по трима души и има много особени уреди. Казват ми: „Готви се за голямо събитие”, но не ми обясняват какво е то.""На Земята са съществували много по-стари цивилизации от нашата, а в Космоса съществува паралелно с нашия и много по-развит разум. Човешката цивилизация е на равнището на "детската възраст" на разума""Наблюдавах с голям интерес космонавтите от Земята, които първи стъпиха на Луната. Но те не ви разказаха дори и колкото синапено зрънце от онова, което всъщност видяха там..."
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Януари 06, 2010, 20:56:46 »

СЪБИРАТ СПОМЕНИ ЗА ВАНГА

Всеки, докоснал се до Ванга, да напише спомените си. Тази инициатива поде управата на музея на пророчицата в Петрич. Хората трябва да се върнат назад във времето и да представят впечатленията си от великата жена. Текстовете могат да се изпратят по пощата в музея в южния град или да се донесат лично от авторите. Всичко написано ще се съхранява в родната къща на Ванга. Целта е посетителите и идните поколения да могат да се запознаят с разказите на обикновените хора за нея.
Активен
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #4 -: Януари 17, 2010, 20:18:21 »

  Ванга
  Вангелия Пандева Гущерова (известна като Ванга, Петричката врачка, Ванга гледачката, Баба Ванга или Леля Ванга) често е наричана българска пророчица, заради приписваната ѝ способност да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава. Някои хора вярват, че тя била притежавала дарбата да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветя.

  Детски години
  Ранните детски години на Ванга са белязани от страданието. Майка ѝ умира докато тя е невръстно дете, а баща ѝ е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. През този период живее под надзора на съседите си. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала претенции за наличие на свръхестествени способности. Обичала да си играе на лечение и предписвала на приятелите си разни „лечебни“ треви. Бащата се жени повторно, а дъщерята помага в домакинската работа.

  Слепота
  На 12-годишна възраст загубва зрението си в следствие на внезапна буря, при която Ванга е грабната от силния вятър и по-късно, след дълго търсене бива открита затрупана с камъни и пръст в една нива. От 1925 г. живее в дом за слепи, където прекарва три години. След смъртта на втората си майка Ванга се прибира вкъщи, за да се грижи за по-малките си братя и сестри.

  Пророчица
  Постепенно започват да ѝ приписват пророчески способности. Твърди се, че помогнала на баща си да намери овца, открадната от стадото, което той пасял, като точно описва двора, в който била скрита. Ванга казала, че била видяла всичко насън. Става известна през годините на Втората световна война. Отчаяни хора, загубили връзка с близките си, отивали при Ванга с надеждата да ги успокои или да им каже къде се намират лобните им места.

  Приписваните ѝ необичайни способности Ванга обяснява с присъствието около нея на особени невидими същества, чийто произход не може да обясни. Споделя и за съществуването на извънземни раси, които били населявали и Земята.

  През последните години от живота си тя инвестира построяването на параклиса „Св. Петка Българска“ в местността Рупите, Петричко. Конкретният проект и изографисването (недовършено) са дело на Светлин Русев. Поради неканоничност параклисът не е осветен от БПЦ, затова за него се говори просто като за „храм“, без да се уточнява на коя религия.

  Ванга умира на 11 август 1996 г.

  Предсказания
  Сред най-популярните твърдения, приписвани на Ванга са смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски, но не като цар, потъването на подводницата „Курск“ и атентатите от 11 септември [1][2]. Тези предсказания изведнъж излизат на бял свят едва след като събитията са се случили но няма доказателства те да са съществували преди това. В повечето случаи, неясната формулировка на „предсказанията“ дава възможност на поддръжниците на Ванга да правят двояки тълкувания, нагаждайки казаното към наистина случилото се.

  В отговор на въпроса дали България и Република Македония пак ще бъдат заедно, Ванга казва: „Там, дека е текло, пак ке тече“ и „Един народ — една държава“.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Предсказанията на баба Ванга « 1 2 »
  Езотерика
  Админ 26 21108 Последна<br />публикация Ноември 24, 2012, 17:43:43
  от Аэ съм
  Вера Кочовска и Баба Ванга « 1 2 »
  Филми
  mariqnhinkov 21 9501 Последна<br />публикация Януари 08, 2011, 20:11:23
  от Аэ съм
  Сънувах Ванга « 1 2 »
  Моите сънища
  Sunlight 15 5021 Последна<br />публикация Септември 26, 2011, 15:34:32
  от artist5
  Ванга се прероди в Кадие
  Любопитни факти
  pluton 4 1481 Последна<br />публикация Юли 17, 2011, 21:17:25
  от какавида
  Традицията на Мартеничката и Баба Марта. :)
  За България
  Selinna 2 855 Последна<br />публикация Март 01, 2012, 13:01:55
  от protoplasma

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright