Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012  (Прочетена 1880 пъти)
protoplasma
Гост
« -: Май 20, 2012, 10:49:32 »

Когато Луната е в момент, в който е по-далеч от Земята и по-близо до Слънцето, Тя не може да го скрие напълно. Съответно се получава нещо като обръч/пръстен около нея, а от там и наименованието - пръстеновидно.
Какво разправят медиите:
______________________________________________________________
20 май е денят, в който ни удря уникално пръстеновидно затъмнение
luna2 2360 300x199 Иде катаклизъм! Луната хвърля сянка върху Слънцето

Слънчево затъмнение предстои на 20 май

Жителите на Китай ще са първите, които ще видят изключително рядкото пръстеновидно слънчево затъмнение. Феноменът ще премине през Хонконг, Тайван и ще се насочи към Япония. Няколко американски щата също ще имат шанса да наблюдават небесното знамение. То няма да е скрито и за жителите на Русия, Корея, Филипините, Канада и Мексико.

Целият свят обаче ще попадне под влиянието на мощната сянка на Луната върху Слънцето, предупреждават астроизследователи. Още от древността затъмненията са се считали за преходен период на резки промени във времето, енергийната среда и знак за бедствия със застрашителни последици. В тези непредсказуеми моменти хората са се отдавали дори на пост и молитви и са посещавали храмове и свети места.

Какво ни очаква? Това никой не се наема да прогнозира. Човекът винаги е бил в ръцете на по-великата сила – природата. В районите, които ще се разминат с катаклизми, хората ще останат с незаличим спомен от красивата гледка.

За мнозина това се случва веднъж в живота. Българите имаха такъв уникален шанс през август 1999 година, когато се случи последното за века слънчево затъмнение. Сега предстоящата игра на Слънцето и Луната няма да се покаже на наша територия. Въпреки това причудливото явление засяга цялата планета и ще се усети адско напрежение особено при по-чувствителните, предупреждават експерти.
______________________________________________________________
Слънчевото затъмнение в новата луна ще ни изравни с Централното Слънце на Плеядите - Алцион. Затъмнението започва в 23:56 часа на 20 май, преминава през централно затъмнение около 2:40 часа /за Пловдив регион/ на 21 май и завършва в 5:49 часа
_____________________________________________________________
Активен
angel_aura
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « Отговор #1 -: Май 20, 2012, 12:23:54 »

  Незнам има ли някаква връзка с всичко това, но тук в Италия снощи имаше два силни труса. До момента...
  Ще видим какво ще се случи по-нататък.
  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  dayana
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 291


  « Отговор #2 -: Май 20, 2012, 12:57:30 »


                      

    Слънчевото затъмнение на 20 май 2012 година е пръстеновидно, на 0 градуса и 21 минути в знака Близнаци. То ще е с продължителност от 5 мин. и 46 сек., а ще бъде видимо от Китай, Япония, Канада, северната част на Тихия океан и западната част на САЩ. В България точният час на съвпада между Слънцето и Луната е 02,47 часа на 21 май с координатите на София. Всяка планета в 1-я и в последните 1-2 градуса на всеки зодиакален знак се счита за „критична”, а какво ли остава за Лунация (Новолуние или Пълнолуние) и особено за затъмнение.
   
  Първият градус на предстоящото Слънчево затъмнение (фиг. 1) в знака Близнаци предполага навлизане в един нов етап на духовни и идеологически промени без нужната опитност. А квадратурата (неблагоприятен аспект – ъгъл от 90 градуса между планетите) на Слънцето и Луната към Нептун неминуемо ще предизвика духовна криза при много хора, докато се адаптират към промените. Не са изключени и кризисни ситуации със снабдяването и цените на горивата, замърсяване водата, инциденти с плавателни съдове,  наводнения, етнически конфликти. Нептун се свързва още със задкулисните действия и тайните заговори (тайните служби), а двете с Юпитер – с вярата, религията и духовенството. Това, което ми хрумва, че затъмнението би могло да създаде предпоставка в следващите дни и месеци за кончината или евентуален таен заговор (атентат) високопоставена политическа фигура (висш духовник също), за което съответно властите в най-акцентираните от затъмнението държави е добре да вземат предпазни мерки. Това Слънчево затъмнение активира важни социално-икономически и идеологически процеси в някои от страните, а в други – природни катаклизми. Най-акцентирани са хороскопите на Австралия, Западна Самоа, Индонезия, Албания, Македония, Мексико, Канада, Палестина, Перу, Румъния, Русия, САЩ, Северна Корея, Франция, Чили, Япония, Филипините. От природните катаклизми няма как да избягаме, но се надявам да бъдат взети мерки за предотвратяване на евентуален етнически конфликт между Македония и Албания. Слънчевото затъмнение е в съвпад с Марс в хороскопите и на двете страни. Като се има предвид естеството на планетата Марс по принцип, опасност от война помежду им съществува.

        

                                              Фиг. 1
  Нептун в медицинската астрология се свързва с инфекциите, интоксикациите, с психичните заболявания, с алергиите. Хората, които са предразположени към алергии, трябва да вземат превантивни мерки, независимо дали се касае за хранителна, медикаментозна или друг тип алергия. В периода 27 юни – 30 август очаквам доста горещо време, а това налага да се вземат предпазни мерки против слънчеви изгаряния на кожата. В този интервал от време почиващите на море както у нас, така и извън България е желателно да пият предимно минерална (или преварена) вода, да консумират само прясно приготвена храна и качествен алкохол. В горещите летни дни бъдете внимателни при консумация на яйца и яйчни продукти, риба, месо и месни продукти, фалшиви алкохолни напитки и т.н.
   
   При хора с лабилна психика може да има влошаване на психичното състояние след това затъмнение, което да доведе в някои случаи до самоубийства. През лятото трябва да сте по внимателни при къпане в морето или в други водоизточници, защото могат да се увеличат инцидентите във вода. Нептун се свързва още с лъжите, измамите и илюзиите, а това прави уязвими хората, чието Слънце и други лични планети са акцентирани от затъмнението. Поколението, родено с Нептун в Стрелец и Дева ще преживеят в следващите няколко години т.нар. Нептунов квадрат, който ще допринесе за отрезвяване погледа за много неща в живота им, преминавайки през лични разочарования и изпитания.    

    В личен аспект Слънчевото затъмнение ще активира събития в живота тази и в следващите няколко години при родените предимно на 19, 20 и 21 май, а също при хората с лична планета или някоя от четирите главни оси в хороскопа си в тези градуси на знака Близнаци. Дали събитията ще бъдат положителни и или не зависи от това как е аспектирано Слънцето, друга лична планета или ос в рождения ви хороскоп. Понякога затъмненията ако не лично, то активират събития, свързани с близки роднини.
   
  Около и след Лунното затъмнение на 4 юни 2012 година страстите ще се разгорещят. Това затъмнение е частично и ще бъде видимо от западните части на Канада и САЩ, източната част на Австралия и островните държави в Тихоокеанския регион. Това затъмнение ще окаже силно влияние през месеците юни и юли във външно-политическите отношения на САЩ, защото акцентира оста 1/7 дом, т.е. „ние”, територията на страната и „другите” – взаимоотношенията с партньори и опоненти (врагове).........


   http://astroamor.wordpress.com/


      Активен

  ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
  Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #3 -: Май 20, 2012, 14:04:47 »

  Здравейте.
  Ехоооо
  Цитат
  Целият свят обаче ще попадне под влиянието на мощната сянка на Луната върху Слънцето, предупреждават астроизследователи.

  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=5937.msg67657;topicseen#msg67657#ixzz1vPHWghbm
  Не съм учен ма мощната сянка би трябвало да е върху земята.

  П.с. А и затъмнение е твърде пресилено,защото слънцето не променя интензитета си.Просто някаква луна се препречва на светлината Му.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  dayana
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 291


  « Отговор #4 -: Май 21, 2012, 07:37:45 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=vtoRcOVIRJA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vtoRcOVIRJA</a>
  Активен

  ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
  Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  2012 Doomsday / 2012 Денят на страшия съд (2008)
  Филми
  Administrator 0 2862 Последна<br />публикация Юни 14, 2009, 23:27:11
  от Administrator
  Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.
  Астрология и нумерология
  The One 2 1895 Последна<br />публикация Юли 10, 2010, 11:31:40
  от shining_star
  Лунното затъмнение на 21 декември 2010 година
  Видео клипове
  Evolution 0 958 Последна<br />публикация Декември 24, 2010, 19:59:58
  от Evolution
  Българско Църковно Затъмнение!!!
  Духовни учения
  Soenya 4 1313 Последна<br />публикация Март 19, 2011, 13:51:48
  от Аэ съм
  Портала на тройното затъмнение.
  Великият преход
  Свързан 1 1061 Последна<br />публикация Май 07, 2013, 23:06:48
  от shining_star

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright