Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво е цялото за хората  (Прочетена 2125 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « -: Май 16, 2012, 22:54:07 »

  Много се говори за цялото и никои не казва какво е.
  Аз искам да дам моето мнение за Цялото.
  Преди това един пример за цялото.
  Всичко е около нас и в нас самите.Просто се иска да се загледате и замислите за нещата и живота.
  Пчелите как действат ,те си имат майка пчела.Тя е само една и всички работят за нея и са готови да си жертват живота за нея по всяко време.Тя е всичко за тях и те се подчиняват на нея.
  За пчелите цялото е майката пчела и всички са едно.Майката е свързана с тях и те с нея.
  Това е цялото за тях и за нея е кошера като цяло.
  Мравките са на същия принцип и там си имат майка и тя е свързана с всички и всички са свързани.Има и други примери, но си ги потърсете сами.
  За нас цялото е това заради което сме тук.Това което ние хората наричаме БОГ.
  Това е нашата планета Земя. Нашата планета Земя за нас е цялото.
  За нея планетата си има друго цяло и за тях има друго.Всичко е част от едно голямо цяло което е дало живот на всичко в космоса.
  Е вече знаете, че вашия господ е планетата но кои ни е създал нас.
  Тука е по-сложно понеже процеса е голям и главите няма да ви го поберат.Всичко се е създавало години и първо е имало само няколко елемента на планетата, после няколко свята и тогава се появява нашия създател или Майката Природа.Зеления цвят.
  За да се появи природата са минали много ,много години и хора няма.
  След поява на природата и още еволюция се появява човека и неговото създаване е процес на природата и нейната сила.Тя е нашата майка.
  Или тя е цялото за хората и ние сме нейни деца и трябва да я уважаваме с цената на живота си.За природата цялото е планетата.
  За всички които си мислят, че дрънкам глупости нека поживеем няколко месеца и ще разберете за какво говоря.Времето ще покаже ,че природата е жива и недоволна от хората и тяхното отношение към Планетата и нейните творения.
  И тука ще кажа ,че за нашата планета цялото е нейния създател или Слънцето.
  И то си има цяло и така до безкрай.
  Колкото до бог , това е друго и ние го бъркаме с цялото.БОГ И ЦЯЛОТО са различни неща.Бог е същество от божествения свят а цялото е създател на този свят.
  Дано ме разберете.
  Нека светлината ви води.
  За нощта и деня във Вселената тук http://indigota.com/index.php?topic=5928.new#new
  « Последна редакция: Май 17, 2012, 00:03:52 от sunshine_and_love » Активен

  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #1 -: Май 16, 2012, 23:32:42 »

    Както хората имат Душа и Дух така и Твореца има, а той е произлязъл от нищото под вакум. Така ли да го разбираме.   
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Май 16, 2012, 23:59:37 »

    Както хората имат Душа и Дух така и Твореца има, а той е произлязъл от нищото под вакум. Така ли да го разбираме.   
  Планетата е творение на слънцето а то на по-висше от него.Слънцето е твореца на всички планети в слънчевата система.И всички те имат частица от него.Земята също има частица от слънцето и тя е ядрото на земята има много информация за ядрото на планетата.
  Всички слънца са творение на нещо по голямо което е дало само частица от него за да има тези слънца.В нашата галактика има много слънчеви системи.
  За да стане ясно иска подробно обяснение.
  Най близкото разстояние между звездите във вселената е около 30 трилиона километра.Дано ви стане ясно.
  Най близката звезда от всички тези които приемате само като светлинки през нощта е около 500 трилиона километра.Сравнете горните с долните цифри и километри и си представете от тази звезда нашата планета какво е и дали се вижда изобщо.Дали се вижда слънцето изобщо от такова огромно разстояние.
  В системата наречена Млечен път съществуват около 250 милиарда звезди.Доста звезди нали и на такова разстояние , до сега дали сте се замисляли над това.Не понеже сте заети с важни материални дела от които зависи живота ви.Да знам, трябват ви пари,власт ,жени или храна.
  А да сте се замисляли че от всичките тези звезди нашата е само една и тя е Слънцето което ни дава светлина.Слънцето е само една звезда от всички тези звезди.А то е толкова голямо за нас.
  И около него се въртят 9 планети в изключителна баланс, постоянно без почивка.Защо никои не казва.Аз ще кажа в раздела за тях.Те заедно със слънцето правят Слънчевата система.Защо ви ги говоря тези неща ами иначе няма как да ме разберете.Пък и за лична култура.За да излезете от вашите проблеми и да разберете, че те са много малки за да ви притесняват.На фона на това което се опитвам да ви обясня.Тази система се простира на 12 милиарда квадратни километра.
  Ние сме една точица в сравнение със слънцето.То е около 103 пъти по-голямо от земята.А слънцето е една от всички тези звезди.И слънчевата система е много малка и само част в системата млечен път и тука е това което някои хора не могат да схванат тази огромна система Млечен път с тези 250 милиарда звезди и ако всичко това ви се струва невероятно то тогава нямате въображение понеже тази система млечния път е само част от около 300 милиарда подобни галактики.Представете си колко е голямо всичко това и вие сте толкова малки.Вие сте частица и по-малко на фона на всичко това което ви обясних сега. И всичките грижи ви са една илюзия.
  Земята се върти със скорост 108 000 км/ч.Около 60 пъти по-бързо от един куршум.
  Е слънцата са едно планетите са друго.И всичко е свързано.Колкото до духът в нашата планета ще дам друго обяснение на друго място.Духът е създание на планетата.
  А духът за нея или душата , според вашите разбирания е ядрото на земята или частицата дадена и от слънцето.

  Активен

  sianna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 62

 • Град: софия
 • « Отговор #3 -: Май 17, 2012, 01:39:21 »

   Усмивчица
  А, с мои думи: Всичко е Едно. Единно Цяло. Ако тръгнем отгоре надолу -"разделяме" Цялото на части, които ,сами по себе си,са цяло...и продължаваме да "разделяме всяка част ,на други части и т.н...Обратният път /отдолу нагоре/ -"събираме" част по част ...и стигаме пак до Единното -Всичко е Едно.
     И докъде стигам пак- "всичко е относително"
  Ако постигна Цялото, ако постигна цялостност, дали няма ,пак, да поискам да се разградя на части ,за да  изграждам ,творя...
  Животът е в непрекъснатото движение- движението е живот
     
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #4 -: Май 17, 2012, 08:25:45 »

  sianna точно казано.
  Цялото е всичко и нищо.
  Това на което аз казвам първоизточник е първото цяло и то се е разделило на две.
  После тези две части са се разделили на още по две и така до безкрай.
  Всичко събрано във Вселената прави цялото.Всичко извън нашата планета и вътре в нашата планета и самата планета е основана на делене.Всичко е съставено от 0 разделена на 2=2x1.
  Процес които е образувал тялото в което сте в момента.И всяко цяло си има свой служители и докато те го разберат и се опитомят, страдат учейки се.За хората на този етап е важно да се разбере че нашето цяло( или на човешки бог) е планетата и без нея няма никои да живее.Тя е олицетворена в природата която е връзката с планетата.За нас е важна планетата с цената на живота ни понеже без нея изчезваме и нашия вариант на живот.Които го има само тук за сега.За другите планети си има друг живот.
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Май 27, 2012, 10:56:00 »

  Ако се замислите над това как един организъм се развива само от една яйцеклетка.Оплодена яйцеклетка разбира се, как почва да се дели докато стане този голям организъм с органи и системи които работят в перфектен баланс.Толкова клетки,кръв,плът и кости.Така е и при планетата ,нашите кости са нейните скали.За нашите клетки ние сме цялото и ако нас ни няма няма ги и тях или техния свят.Понеже нашите тела съдържат много светове и много неща които не може да бъдат разбрани точно сега от повечето хора.И не е нужно.Така и за планетата ние сме клетките които започват да я оформят ,но сега всичко е в самото начало има още много работа.За нас тя е цялото ,за нея е слънцето и така до безкрай.
  Това са си мой мисли и нека никои не бъде натоварван с тях.Споделям само.
  Активен

  LIGHT_FLAME
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #6 -: Май 27, 2012, 11:24:44 »

  Добър ден на всички.Присъединявам се към твоите мисли.Според мен това което съм чел,всичко еволюира и развива като един цял организъм.От центара кам периферията и после по обратния път.Както циркулира и кравта в нашето тяло.Ние сме енергия и светлина излязла от източника на всичко което е.Трагнали сме по пътя на долу през измеренията ди най-ниската плътност да разберем творението.Сега ни очаква обратния път.Завръщането към източника,икачване през измеренията.

  МИР И ЛЮБОВ ЗА ВСИЧКИ НАС !!!!!!
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #7 -: Май 27, 2012, 12:09:45 »

  Добър ден на всички.Присъединявам се към твоите мисли.Според мен това което съм чел,всичко еволюира и развива като един цял организъм.От центара кам периферията и после по обратния път.Както циркулира и кравта в нашето тяло.Ние сме енергия и светлина излязла от източника на всичко което е.Трагнали сме по пътя на долу през измеренията ди най-ниската плътност да разберем творението.Сега ни очаква обратния път.Завръщането към източника,икачване през измеренията.

  МИР И ЛЮБОВ ЗА ВСИЧКИ НАС !!!!!!
  Напълно съм съгласен сега е време душа и дух да тръгнат на горе.Няма да стане за дни но почва.Това е началото на началото.
  Активен

  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Май 27, 2012, 12:25:12 »

  „Ние имаме дълг към собствения си вид и към планетата. Длъжни сме да оцелеем. Този дълг се простира още по-далече – към Космоса – древен и необятен, откъдето сме дошли. Ние всички сме един вид. Ние сме звезден прах, жънещ звездна светлина.” (Карл Сейгън 1934-1996 г.)

  Всеки атом от които сме направени е дошъл от Земята и пак там ще се върне...
  Ние сме звезден прах осмислящ Вселената.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #9 -: Май 27, 2012, 12:46:33 »

      За рибите цялото е до там до където стига водата, извън това цяло те не съществуват физически. Не разбират останалото защото нямат сетива за него, още повече, ако излязат от своето разбиране за цяло, ще умрат. Така и хората - разбираме цялото до там до където се простират сетивата и разбиранията ни. Ако нашето цяло е Земята, то тогава не би трябвало да можем да съществуваме извън нея, но разбиранията за физиката да кажем, ни позволяват да я напускаме за определено време, да ходим на луната и да се връщаме след това. Значи, спокойно можем да кажем, че разбирането за цяло се простира до там, до където виждаме, до там, до където се простира съзнанието ни.
      Във всичко и всеки има частица от звездният прах за който Странник говори, ние сме много повече от това което разбираме че сме и тепърва предстой да го осъзнаваме в дълбочина.
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #10 -: Май 27, 2012, 13:01:13 »

      За рибите цялото е до там до където стига водата, извън това цяло те не съществуват физически. Не разбират останалото защото нямат сетива за него, още повече, ако излязат от своето разбиране за цяло, ще умрат. Така и хората - разбираме цялото до там до където се простират сетивата и разбиранията ни. Ако нашето цяло е Земята, то тогава не би трябвало да можем да съществуваме извън нея, но разбиранията за физиката да кажем, ни позволяват да я напускаме за определено време, да ходим на луната и да се връщаме след това. Значи, спокойно можем да кажем, че разбирането за цяло се простира до там, до където виждаме, до там, до където се простира съзнанието ни.
      Във всичко и всеки има частица от звездният прах за който Странник говори, ние сме много повече от това което разбираме че сме и тепърва предстой да го осъзнаваме в дълбочина.
  И е така и не е така.Важното е че всеки си има своята истина за всичко.Истина която се крие в бъдещето не в миналото.Нашите сетива може да ни закарат и до друга планета.
  Колкото до рибите и водния свят.Техните мечти са ги изкарали на сушата или бляна за живот извън водата.И рибата може да живее без вода известно време но без планета няма как.Само тук за сега има перфектните условия за живот на всичко земно.До къде ще стигнем зависи от нас.И от развитието на нашите сетива.На планетата има толкова тайни и неща за разбиране че докато стигнем до космоса и вселената има време.Без планетата и нас ни няма.Може и да ни има но за кратко.Тук е основата .
  Във всяко твърдение има истина и нека сподели всеки своята истина.
  Активен

  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #11 -: Май 27, 2012, 16:01:07 »

      За рибите цялото е до там до където стига водата, извън това цяло те не съществуват физически. Не разбират останалото защото нямат сетива за него, още повече, ако излязат от своето разбиране за цяло, ще умрат. Така и хората - разбираме цялото до там до където се простират сетивата и разбиранията ни. Ако нашето цяло е Земята, то тогава не би трябвало да можем да съществуваме извън нея, но разбиранията за физиката да кажем, ни позволяват да я напускаме за определено време, да ходим на луната и да се връщаме след това. Значи, спокойно можем да кажем, че разбирането за цяло се простира до там, до където виждаме, до там, до където се простира съзнанието ни.
      Във всичко и всеки има частица от звездният прах за който Странник говори, ние сме много повече от това което разбираме че сме и тепърва предстой да го осъзнаваме в дълбочина.
  И е така и не е така.Важното е че всеки си има своята истина за всичко.Истина която се крие в бъдещето не в миналото.Нашите сетива може да ни закарат и до друга планета.
  Колкото до рибите и водния свят.Техните мечти са ги изкарали на сушата или бляна за живот извън водата.И рибата може да живее без вода известно време но без планета няма как.Само тук за сега има перфектните условия за живот на всичко земно.До къде ще стигнем зависи от нас.И от развитието на нашите сетива.На планетата има толкова тайни и неща за разбиране че докато стигнем до космоса и вселената има време.Без планетата и нас ни няма.Може и да ни има но за кратко.Тук е основата .
  Във всяко твърдение има истина и нека сподели всеки своята истина.
       Думите са прах, действията - това е друго вече. Цял ден можем да си философстваме докато някой не стигне до там че да разбере, че на всяка истина съответства лъжа, всяка истина е полуистина, че едното е сянката на другото и обратното. Живота, това е най-голямата истина, която има различни разклонения, кое е лъжата тогава? - Смъртта, защото ние не умираме.
      Природата може да ни научи на истините ако я гледаме и изучаваме с отворени очи и съзнание. Прасковата като падне на земята тя умира ли - не. Нейната жизнена енергия отива в почвата около дървото, където отново бива засмукана от корените му и до година тази, същата праскова ще се роди от ново. Ако я откъснем и изядем, тя ще умре ли? Не, в крайна сметка, жизнената й енергия отново ще послужи за нещо на Земята. Процесите тук са такива че нищо не се губи.
      Не случайно дадох примера с рибите. Дали стремежите им ги извадиха от водата или определени условия във живота, ние не можем да кажем. Също, не можем да кажем дали само на Земята могат да живеят риби или това е възможно и на други планети, или светове, което важи и за хората. Все още не сме добили големина на съзнанието която да побере цялото като истина. За на пред, кой може да каже...?
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #12 -: Юни 13, 2012, 12:28:22 »

  Цитат
  Също, не можем да кажем дали само на Земята могат да живеят риби или това е възможно и на други планети, или светове, което важи и за хората. Все още не сме добили големина на съзнанието която да побере цялото като истина. За на пред, кой може да каже...?
  Всичко е догатки и  мнения мисли.
  Споделяме и търсим отговора , отговор които се променя и видоизменя според развитието на човека.Никои не знае всичко и няма да има някои които да го знае , понеже всяка секунда всичко се променя.
  За мен най важното е да разберат хората че планетата е жива и всичко е живо.
  Че природата е жива и трябва да я уважаваме.
  Това са неща които ми се иска да разберат хората и не се правя на разбиращ или проповядващ а само споделям мечтите си и вижданията.
  Хората рушат и не виждат живота около тях ,рушат Майката Природа и понеже не им стига те рушат и собствения си храм тяхното тяло с всевъзможни отрови.
  Мога само да призова, към светлина и любов, всички които чувстват, че в тях има добрина и любов към природата, моля ви.Природата е наша майка и без нея светът ще е мрак и пустош нека не я рушим , нека я запазим.Нека запазим и нашите тела за да не страдаме.
  С прости думи за мен планетата Земя е цялото за хората и за живота на планетата и трябва да я уважаваме.Замислете се и просто зачитайте живота и творенията на природата.Радвайте се на малките и красиви неща създадени от Природата и Планетата.Направете си разходка и се загледайте в красотите.Забравете за цигари и алкохол , за проблеми и за цялото ежедневие просто се отдайте на зеленината и красотата.Походете по топлата земя боси и нека тя ви отърве от проблемите , дишайте дълбоко от чистия въздух зареден с енергия и спокойствие.Насладете се на красотата и зеленината която тази година е в огромно количество.Насладете се на цветята и аромата от тях. :*13'(И ако се навиете да го направите нека е по-хладните часове, да няма фалове.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Тъжно ми е, че всъщност хората не знаят наистина какво е любов. « 1 2 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Бунтарката 18 3887 Последна<br />публикация Февруари 16, 2013, 01:43:18
  от Ru Alfa
  Закон за взаимопомощта при хората
  Вселенски закони
  Reiki 4 2476 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 02:31:05
  от Amaranth
  За индиго хората и знаците.
  Децата индиго
  Sita 0 2585 Последна<br />публикация Април 30, 2011, 22:34:30
  от Sita
  за хората
  Полезни сайтове
  АСИ 4 1044 Последна<br />публикация Май 28, 2011, 01:15:50
  от АСИ
  Какво мислите ще е бъдещето на хората? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Sentinel 20 1691 Последна<br />публикация Май 18, 2011, 09:15:20
  от johny

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright