Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Caduseus и Жезълът на Асклепий  (Прочетена 11026 пъти)
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « -: Май 11, 2012, 15:46:45 »

  Ровейки за картинки на ангели, попаднах на едни, изобразяващи Архангел Рафаил по този начин:  Чудейки се за значението на жезъла в ръката му, намерих защо това изображение е НЕПРАВИЛНО.

  Текстът по-долу разкрива разликите между кадусеуса и жезъла на Асклепий. В оригиналната статия има интересни картинки. Аз ще приложа само последната.

  -------------------------------
  Кадусеус сравнен с Жезълът на Асклепий
  Keith Blayney Sept 2002, revised Oct 2005
  http://drblayney.com/Asclepius.html
   
  Mercury (Hermes) & merchant approach disapproving Asclepius (Physician) and the naked Graces (Meditrine, Hygeia and Panacea)

  [Engraved from an original in the then Museum Pio Clemens in Rome  
  •   Galerie Mythologique, Recueil de Monuments by Aubin Louis Millin, Paris 1811.] Асклепии отговаря за пациенти – търговците сключват търговски сделки с клиенти
  •   Асклепии се свързва със съставянето на идеалните медицински идеи
  •   Хермес е свързан с окултизма
  •   Хермес се идентифицира с меркантилните търговски взаимоотношения

  [1] Кадусеусът на Меркурии (Римски) и Карикейонът на Хермес (Гръцки)

  Много „здравни” организации използват символ на къс жезъл, около който се увиват две змии и на върха на който има двойка крила. Това е кадусеусът или магическата пръчка на гръцкия бог Хермес (римския Меркурии)- вестителят на боговете, създателят на магическите заклинания, проводникът на мъртвите и защитникът на търговците и крадците. Думата идва от гръцката карикейон – „жезъл на пратеника”, която от своя страна идва от думата „еруко”- означаваща „ограничение”, „контрол”.
  Интересно е да се отбележи, че повечето организации, които използват този символ са или търговски или военни (или пък базирани в Америка). Новозеландските примери включват компании за производство на лекарства.
  Връзката между кадусеусът на Хермес (Меркурии) и медицината изглежда възниква през седемнадесети век, когато Хермес бива свързан с Алхимията. Алхимиците били наричани синове на Хермес, Херметици или Херметисти и също „практикуващи херметически изкуства”. (виж оригинала на английски за литературни източници, в които явно се показва връзката между кадусеусът, Хермес и окултизма).
  Кадусеусът е магическия жезъл на Хермес (Меркурии)- бога на търговията, красноречието, изобретателството, пътуването и кражбата, и като такъв е символ на пратениците и търговията, не медицината. Думите „caducity” и „caducous” (бел. прев. зоол. - преходност) предполагат временност, изтощимост и стареене, докато медицинската професия е насочена към обновяването, виталността и здравето.
   
  [2] Жезълът на Асклепий (Æsclepius, Asklepios)

        [Персонификация на медицинското и лечителското изкуство и идеи]
  Професионалните организации и онези, съсредоточени върху пациентите, каквато е Professional and patient NZMA и всъщност повечето медицински асоциации по света, включително СЗО, използват правилния и традиционен символ на медицината, жезълът на Асклепий- една змия, увита около груба, възлеста тояга. Асклепий е древен гръцки лечител (доктор), въздигнат като бог на медицината. Традиционно е изобразяван като брадат мъж, който носи роба, с открити гърди и държащ тояга, с увита ЕДНА свещена змия около нея. Змията символизира обновяването и младостта, заради това, че сменя кожата си всяка година. Жезъл с единична змия се появява и на шумерска ваза от 2000 г. пр. Хр., като символизира лечителя бог Нингишита, прототипът на гръцкия Асклепий. Съществува и едно по-практично обяснение, виж по-надолу.

  [3] Кадусеусът на Хермес – в детайл

  Гръцкият Хермес има своя аналог в Египет като древния бог на мъдростта Тот, Тааут при финикийците и Меркурии при Римляните. Всички те могат да бъдат намерени със символа – магическа пръчка, около която има увити две змии.
  Произходът на магичния кадусеус с двойна змия на Тиресиас е описан в митовете за него. Пуленц в „Les Mamelles de Tiresias" (Гърдите на Тиресиас) разказва как Тиресиас (Тиресии) – виждащия, който бил много лош помощник на Опидус (Опид) и семейството му, намерил две змии, които се съвкуплявали. За да ги раздели, той промушил тоягата си между тях. В същия миг той бил превърнат в жена и останал така за седем години, докато не се случило така, че отново трябвало да раздели змии с пръчката си и бил превърнат обратно в мъж. Трансформиращата сила, достатъчна да превърне напълно мъж в жена, идва от обединението на двете змии и е предадена през пръчката на Тиресии. Тоягата (жезълът) на Тиресии, допълнена със змиите, по-късно била предадена на Хермес...
  Окултната връзка с Хермес: Окултното описание на кадусеусът на Хермес е такова, че змиите могат да представляват позитивната и негативната кундалини, която си проправя път през чакрите, по гръбначния стълб (жезъла), към главата, където се свързва със Съзнанието чрез интелекта – областта на Меркурии (крилата).
   Кадусеусът като магическа пръчка: Такива пръчки могат да бъдат купени от окултни, ню ейдж или магазини за магически принадлежности, с приложени описания гласящи нещо такова „Фалическият централен жезъл представя мъжкото начало и е интимно обгърнат от writhing, woven shakti енергиите на двете съвкупляващи се змии. Жезълът също представлява гръбнака [sushumna], докато змиите провеждат духовните токове [pranas] по ида и пингала каналите в двойно-увита схема от чакрата в основата на гръбнака до епифизната жлеза.
   Според окултистите има три главни надис (санскритската дума за канал) в човешкото тяло. Шушумна (гръбначната колона, през която всички жизнени сили текат), през която влизаме и напускаме тялото; Ида (възобновяване и стимулиране на духа), която се свързва с висшето съзнание или манас; и Пингала (червено-кафявата), свързана с карма и силите на желанието. (G. de Purucker "Man in Evolution" ch. 15 & 16; and "Fountain-Source of Occultism", pp. 458-63).
  Херметически: Няколко са термините, които знаещите дисциплината употребяват, на мястото на „Херметически”. Алхимистите са използвали определението „херметически” спрямо своето изкуство, докато магьосниците го използват към своите церемонии за привикване и призоваване. Последователите на Meister Eckhart, Raymond Lull, Paracelsus, Jacob Boehme, Valentin Tomberg са обобщени от академичните изследователи на езотериката под думата „Херметици”.
  Най-дълбоко влияние херметизмът има в западната култура чрез хетеродоксалната мистика или окултната традиция. Окултизмът на ренесанса, с неговата алхимия, астрология, церемониална магия и окултна медицина е наситен с ученията на херметичните книги. Съдържанието им става постоянна част от окултните търсения на Запада и заедно с Гностизизма и Неоплатонизма, представлява основата на всички големи Западни окултни течения. Херметичните елементи са явни в Розенкройцките и Теософските движения.
  Кадусеусът и псевдо-науката: Според някои удивителни твърдения, кадусеят като магическа пръчка има нулев импеданс и безкраен резонанс.
  Кадусеусът като магически символ: Връзката между Хермес и неговия кадусеус и медицината изглежда тръгва след свързването на Хермес с алхимията. Алхимиците били наричани Синове на Хермес, Херметисти или Хеметици и „практикуващи херметическото изкуство”. В края на шестнадесети век изучаването на алхимия включвало медицина, фармация, химия, минно дело и металургия. Въпреки всеобщото мнение, че правилният символ на медицината е жезъла на Асклепий , с единична змия, много медицински групи са приели кадусеусът на Хермес (Меркурии) като символ на медицината. Това става предимно през деветнадесети и двадесети век.
  Също като жезъла на Асклепий, кадусеусът се свързва с медицината чрез използването му като символ на печатарите, тъй като печатарите се приемали като вестители на напечатаното слово и разпространители на знанието. Изключително голяма причина за съвременната популярност на кадусеусът като медицински символ е грешната информираност на Medical Department of the United States Army, която го възприема като свой знак през 1902.

  [4] Жезълът на Асклепий – в детайл

  Кой е Асклепий? Най-вероятно умел лекар, който е практикувал в Гърция между 1200 г.пр.Хр. Описан е в Омировата „Илиада”. В последствие чрез митовете и легендите е въздигнат до божествен статус като Асклепий- богът на лечението.
  Медицинските училища, които били свързани с храмове, се наричали Асклепиони (Асклепейа) и били посветени на Асклепий. Асклепионите станали много важни в гръцкото общество. Пациентите вярвали, че могат да бъдат излекувани, като преспивали вътре. Те идвали в лечебницата, носейки дарове и жертви на бога и били преглеждани и лекувани от свещеници-лечители, наричани Асклепиади. Поклонението пред Асклепий се разпространило и в Рим и продължило до към 6ти век.
  Асклепиадите били голям орден от монаси лечители, които контролирали тайните на лечението, което предавали от баща на син. Безобидни асклепииски змии били отглеждани в болниците-храмове както в Гърция така и в Рим, в чест на бога. Змиите били донасяни не само от южна Европа, он и от Германия, Австрия и други места, където римските храмове били построени. Избягалите на свобода змии оцелявали и продължавали да живеят на новото място.
  Асклепиевата змия е класифицирана като Elaphe longissima.
  Митът: Асклепий е богът на лечението. Той е син на Аполон и нимфата Корония. Докато била бременна с Асклепий, Корония тайно повела любов с втори, смъртен любовник. Когато Аполон разбрал, изпратил Артемий да я убие. Докато тя изгаряла на погребалната клада, Аполон се смилил и спасил нероденото дете от трупа. Асклепий бил обучен в медицина и лечителство от мъдрия кентавър Шейрон и станал толкова умел, че успял да върне от смъртта един от своите пациенти. Зевс почувствал божествената безсмъртност заплажена и убил лечителя със светкавица. По молба на Аполон, Асклепий бил поставен между звездите като Офиукус (Ophiuchus), змееносеца.
  Meditrine, Hygeia and Panacea: Децата на Асклепий вкючвали неговите дъщери Медитрина, Хигея и Панацеа, които били символите на медицината, хигиената и лечителството (буквален превод „все-лекуваща”). Двама от синовете на Асклепий се появяват в Омировата „Илиада” като лечители в гръцката армия (Махаон и Подалирий).
  Обърнете внимание, че класическата клетва е „чрез Аполон лечителя, чрез Асклепий, Хигея и Панацеа,...”
  Вероятна медицинска причина за единичната змия около жезъла: В стари времена заразяването с паразитни червеи било нещо обичайно. The filarial червей Dracunculus medinensis „огнената змия”, „дракона от Медина” , „Гвинейски червей”, пълзял в тялото на жертвата точно под кожата. Лечителите се справяли с тази инфекция като прорязвали кожата на пациента малко по-нагоре по пътя на червея. Когато червеят се показвал изпод кожата на пациента, лечителят внимателно го навивал около пръчица, докато цялото насекомо не било напълно премахнато. Вярва се, че този тип инфекция била толкова често срещана, че лечителите рекламирали своята дейност, показвайки знак с червей на пръчка.
  Жезълът като медицински символ: От началото на 16ти век насам жезълът на Асклепий и кадусеусът на Хермес били често използвани като печатни символи, особено когато се отнасяли до заглавните страници на фармакологични издания. С времето жезълът и змията (Жезълът на Асклепии) се обособил като независим символ на медицината.
  Въпреки категоричната връзка между Жезълът на Асклепий с медицината и лечителството, кадусеусът е по-популярния символ на медицината в САЩ. Вероятно, заради объркването между двата символа. Много хора използват думата кадусеус, за да изразят и двете емблеми.
    
  Further information on the two symbol confusion at:
  [01] Bruce Grainger "A Survey of Symbols of Medicine and Veterinary Medicine" and
  [02] Darren Nichols "Walk Among Gods -The Symbols of Medicine" and more recently,
  [03] Wilcox, Robert A and Whitham, Emma M "The Symbol of Modern Medicine: Why One Snake Is More Than Two" Ann Intern Med. 2003;138:673-677. www.annals.org
   И сега да добавим малко библейско забъркване:
  „И господ му каза (на Мойсей), Какво имаш в ръката си? И той каза, жезъл. И той Му заповяда, Хвърли го на земята. И той го хвърли на земята, а жезълът се превърна в змия; Мойсей избяга от страх от него. И Бог каза на Мойсей, Протегни ръката си и хвани (змията) за опашката. И той протегна ръката си и хвана (змията) и тя стана жезъл в ръката му.” Изход 4:2-4 (бел.прев. превеждам английския текст, за точния цитат виж Библия на български език)
  „И Бог каза на Мойсей, Направи огнена змия и я сложи на прът: и нека да бъде, че който е ухапан (от змия), когато погледне към него, ще оживее. „ Числа 21:8
  Гравюра на Schorr von Carolsfeld http://drblayney.com/images/BrazenSerpent.jpg показва библейския текст с една змия, предполагайки лечителски, а не магичен или мистичен символ.
  Израйлтяните в последствие правят култ, почитайки Нехуш`тан, змията, която Мойсей прави, но култът е унищожен някъде 600 години по-късно от Цар Йезекия (2 Царе 18:4)
  „И както Мойсей вдигна змията в пустинята, така Синът трябва да бъде повдигнат” Йоан 3:14-14 (John 3:14-15 )
  И сега, след като изяснихме кой е добрия и кой грешния символ, нека видим това интересно изображение на Адам и Ева...

  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #1 -: Май 11, 2012, 16:36:13 »

  Продължавам с още няколко картинки от интернет , изобразяващи Адам, Ева и змията  От тук нататък следва моето мъмбо-джъмбо.

  Жезълът на Асклепий, символът на лечението, може да бъде проследен до Шумер, въпреки, че опитвайки се да намеря снимка на вазата с Нингишита, не успях.
  Въпреки това, поглеждайки текста за Мойсей и изображението на змията, изкушаваща Адам и Ева, няма как да не ми направи впечатление, че това си остава Една змия и Едно дърво.
  Първото ми ровене в уикипедия за кундалини доведе до текст, който посочва, че оригиналното индийско представяне на кундалини е чрез една змия и един гръбнак, по който тя се изкачва. http://en.wikipedia.org/wiki/Kundalini
  Двойната змия се появи едва във Ваджраяна Будизма. Ваджраяна е сравнително млад и езотеричен клон на будизма. Появява се в трети век. Това означава, че оригиналното изображение на змията и жезъла (пръчката) остава Една змия, Една пръчка. Т.е. втората змия не се е загубила през вековете, а напротив, била е добавена.
  Сравняват кадусеуса с ДНК-то ни. Аз пък казвам – това не е правилно. ДНК-то ни трябва да бъде сравнено с жезъла на Асклепий. Една змия, Една пръчка – Две нишки на ДНК, свързани в спирала. Опитах се да асимилирам и в някакъв смислен ред да подредя думи, които да опишат ДНК, но съм забравила доста от биологията и някой, с медицинско образование, би направил това доста по-удачно от мен. Все пак ...
  „Репликация на ДНК се нарича удвояване на молекулите на ДНК (при някои вируси на РНК) при участието на специфични ензими и белтъци.
  Процесът осигурява точно копиране на генетичната информация и предаването и от поколение в поколение. Репликация е и удвояването на хромозомите, в основата на което е репликацията на ДНК. Като се спазва правилото за съответност (допълнителност, комплементарност), срещу азотната база А (Аденин) от едната полинуклеотидна верига застава Т (Тимин), а срещу Г (Гуанин) застава Ц (Цитозин) или обратното. Ако всеки „новодошъл“ нуклеотид се свърже с предходния, ще се получи нова полинуклеотидна верига...
  Двете получени вериги се реплицират едновременно. Едната верига се нарича изоставаща, тъй като започва да се реплицира малко по-късно от другата, а другата се нарича водеща. Водещата верига се синтезира по непрекъснат способ в посока 5' -> 3'. Другата верига също се синтезира в посока 5'->3', но по прекъснат способ - на фрагменти, наречени Фрагменти на Оказаки.
  ... за синтезата на ДНК задължително е необходима матрица (участък от ДНК).
  ... Грешките при този синтетичен процес могат да доведат до смъртта на клетката, до нарушение в клетката (организма), в следствие на което се появяват наследствени болести при човека или до еволюция (могат да бъдат полезни).”
  Репликация на ДНК от Уикипедия, свободната енциклопедия

  Също така ДНК има различни „форми”

  Освен това, централната линия е само средство за визуализация, но НЕ Е елемент на молекулите ДНК.


  И така – имаме зададената матрица, програмираната поредица днк, която е способна чрез предварително зададеното условие за комплементарност, да се допълни до пълно ДНК.
  Една основа – една реплика. Едно дърво – една змия. ...

  True or false ?

  ДНК е божествената формула, но според мен, символът и не е кадусеусът.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #2 -: Май 15, 2012, 18:22:51 »

  За ДНК-то. Продължих да ровя за ДНК-то, за да разбера идеята за многонишковата ДНК.
  Тринишкова ДНК е физически възможна и я има като проявления към една от ешехирия колите, но функцията и не е добре изучена. По принцип се счита, че такава структура е проблемна, защото създава затруднения с комплементарността.
  Четворната, осмичната и т.н. с четен брой нишки ДНК е по-лесна за мултиплициране. Въпреки това, логиката предполага, че или ще имаме двоичен ред на мултиплициране:
  0, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128...
  или реда от свещената геометрия, която както знаем „командва” биологичните структури, реда на Фибоначи:
   1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144...
  Обръщам внимание, че става въпрос за допълнителни нишки в една молекула ДНК, а не брой нишки като цяло в клетката. В човешката клетка има 92 нишки като цяло, които се събират в 46 парченца (молекули) ДНК.
  Според някои ширещи се ню-ейдж представи, нашата еволюция ще е към увеличаване на броя нишки в една молекула ДНК, докато станат 12. Някои оптимисти казват 22. Първото, както виждате не е число от двоичния ред или реда на Фибоначи и физически не го виждам как ще стане. Второто ми мирише на намеса на онези, които обичат да се заиграват с числото 11 (2 х 11 = 22).
  О.к. реших да потърся причината за това число 12, което е така популярно. Има курсове за активирането на 12те нишки; други пък твърдят, че сме имали 12 ДНК (или 22), ама учените още не ги били видяли. Първо реших, че има връзка с 12те апостола и Христос. Тази заигравка не е чужда на ню-ейдж идеята. Оказа се съвсе-е-ем различна причина и инфото дойде малко изненадващо. През 1990 година Барбара Марчиняк е провела ченълинг с Плеядинците, където те дават, че ще еволюираме до 12те нишки в ДНК.
  Оригиналният ченълинг:
  http://www.bibliotecapleyades.net/pleyades/esp_pleyades_15a.htm
  Признавам, че първо започнах да го чета целия. После ми пристърга, някои неща не ми харесаха и го зарязах. Отскочих до ДНК-то.
  Цитат
  Now, of course, the original planners were not about to lose the territory -- did you think they were going to give up so easily? Of course they exist in a different time sector than you. So, the new owners came and worked in their laboratory, and created workers, created versions of humans with a different DNA, the two-stranded double-helix DNA. They took the original DNA of the human species, and they disassembled it. Yes, isn't that clever? They disassembled the original DNA. And they left it, of course, within the human cell. They simply split it apart.

  Within the human cells are what we call light encoded filaments, fine gossamer threads of energy that carry information. And when those gossamer threads are working together, like a cable, fiber optics as it would be, they form the helix, the helix of your DNA. Of course when you were rearranged, you were left with two helix, the double helix, half lit. In other words, anything that was unnecessary, that would keep you informed, was unplugged.
   
  And so you were left with a double helix that would keep you in what would be called certain controllable, operable frequencies. And you were set, of course, on your free-will zone... You, we are speaking of the humans, not necessarily those of you in this room, of course... You are the family of light, which is more than human, much more than human. We will get to that in a bit.

  And so, let us say that something like an electrical fence, a frequency fence, was put around the planet. Some of you have seen what your technological scientists have created, an electrical fence that you can keep animals with in? So it is that the electrical fence was put around your planet, as a control as to how much the frequencies of the humans could be modulated and changed.
   
  So, as the story goes, this frequency was set around the planet, and it was made very difficult for frequencies of light, frequencies of information to penetrate. And, when these light frequencies were able to penetrate the frequency control, who was there to receive them? The DNA was unplugged. The light encoded filaments were no longer organized. And so the creative cosmic rays that bring life did not have something to plug into and to hold onto.
  Цитат
  The specifics of the plan have to do with an evolving DNA, a DNA that will evolve from two helix to twelve helix. These twelve helix will correspond to what would be called energy centers, chakras, vortices, whatever clever name you wish to attach to them, inside and outside of your body. There are millions of you at this time on the planet on assignment, who have agreed to do this. Handfuls of you are becoming impeccable. The handfuls are affecting the others, and soon you will begin to have great clarity as to who you are, and what your assignment is.

  The chakra centers inside the body are seven, seven basic ones as they have been understood on your planet for a while, although they are simply, let us say, representatives, token representatives of certain areas... There are many, many energy centers in the body.
   
  In order not to blow the experiment, so to speak, and to have the frequencies of humans blow their minds to bits, as it would be, great care was taken to bring certain rays, and to temper them, so that humans could evolve quickly with the changes of knowledge, identity, and information. The third helix, when it was evolved in the human, brought about the recognition of feeling, and brought back to the planet the use of the third chakra center. The first two helix, or double helix, are involved with your first two chakra centers, survival and sexuality.
   
  And if you look around the planet, you will see that the large majority of those on the planet are cycling through those two centers for eons, over, and over, and over again. The third helix, as the light-encoded filaments begin to bundle, open the potentiality for this (solar plexus) area of your body, the feeling center, where you can begin to perceive information... Where you can begin to perceive reality... Where you can begin to feel connected to your environment, your Earth.

  The three helix, once they were taken in certain human bodies, in time, would evolve to three more. They would correspond to the fourth, chakra of the heart, the fifth, the throat, and the sixth, the third eye. They would begin to move the experience of man upward, beyond the same old junk, into something grander, into something compassionate and loving and feeling expressive in new vision, to really be able to experience and not just say it.

  Then, the next three connect to the crown, which when open, allows the frequency of light to enter, to rearrange the body, to connect man with his spirit self. It is the doorway, the gateway between the physical and non-physical. The seventh, the eight, and the ninth... The eight is an information center located outside of the human body, for some people a few inches, a few feet, for some, many feet, maybe even many miles, depending on how far one is able to push one's information gathering center. The ninth chakra, of course, is a chakra center that exists outside the atmosphere of your planet. So, it is a planetary chakra. It gets you in touch with the energies of your planet, and the areas in space just outside your planet.

  The final three helix, which have not been implemented in most humans on a general frequency basis...
  И така – първо ДНК-то ще стане три-нишково, което от биологична гледна точка вече споменах, че е проблемно за възпроизвеждането на генома, освен, ако тялото ни напълно не се промени като физика (физиология), после трите нишки ще продължат да се мултиплицират по тройки. Това би било троична бройна основа, подобно на двоичната, която описах по-горе, но с основа три.
  (0 3 6 12 24 48...)
  После новите ДНК ще активират и се свържат с нашите чакри.
  Хмммм...
  Хмммм Хммм
  Хмммм !!!
  Доколкото ми е известно, чакрите ни могат да бъдат активирани без това да е свързано с ДНКтата ни. И активирането на чакрите не води до някакви особени физични мутации.
  Може би не съм права. След като ще ставаме светлинни същества, може би тези допълнителни нишки в ДНК-то ще са светлинни ? Т.е. енергетични добавки, а не физически.
  Звуча ли цинично? Може би. Но един съвет от мен – преди да хукнете да си активирате нишките на ДНК-то, помислете на кой ще отдадете енергията си. Лошото е, че както с ченълинга на Ра и някои по-стари неща, разни псевдо-парапсихолози са взели информацията и са я прекроили по такъв начин, че сега битува като градска легенда.


  to be continued... В следващият епизод ще поставя под въпрос връзката ДНК - Дърво на Живота както са го изобразили шумерите.
  « Последна редакция: Май 15, 2012, 18:31:03 от Sue » Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #3 -: Май 15, 2012, 20:13:54 »

  За ДНК-то. Продължих да ровя за ДНК-то, за да разбера идеята за многонишковата ДНК.
  Промяната ще се извърши на ДНК-ниво:
  http://forum.sahajayoga-bg.org/index.php?showtopic=121

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=080SZFGnJOI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=080SZFGnJOI</a>
  Активен

  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #4 -: Май 15, 2012, 20:46:05 »

  В тая книжка дето ми я прати без да я прочетеш пише за 12те нишки и 13тата .
  Аз бях намерила на едно място как се обеснява разделянето молекулно и активацията и то съвсем научно човека беше студент по генетика , а при активирането се задейства 13тата ,която е светлина , а като фигурка прилича на кабел и посредата тече светлина
  Все едно ще си свържеме жичките и ще светнем. Всички конфигурации са 12 в едно или 12+1 ,което не е 13 Намигване  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #5 -: Май 16, 2012, 10:02:30 »

  Ео, ще ми е интересно да прочета обяснението на генетика. А за книгата, знаеш как е. Щом не е останала при мен, инфото в нея само би ми пречило в момента на търсенето или не е подходящо за мен. Обяснението на Н.Ничева кратичко ли е? Ако се събира на страничка, снимай го с телефона и го сложи тук като снимка. Моля! Усмивчица


  Търсач, когато попадна на клип с така накъсан звук, го прескачам. За мен това е механичен глас и не го издържам. От уважение към това, че това е твоят опит за отговор, вчера го изслушах.
  Към дразнещия звук се прибавиха други неща, които ме карат да отхвърля информацията от клипа. Може и да има зрънце истина, но е поднесено в толкова много плява, че предпочитам да си го намеря това зрънце на друго място.
  Какво ми направи лошо впечатление? След като се "изнася тайната" за С7, тя е показана многократно в клипчето чрез рисунка, на която отгоре сякаш има всевиждащо око. Извънземното е показано чрез рисунка на сив. И отгоре на това е звука.

  Твоето твърдение е, еч трансформацията към С7 ще стане в ДНК. Потърсих химичните съединения, които имат въглерод седем в молекулата си, какво са. Сред многообразието на токсични киселини и всякакви други химични вещества, попаднах на информацията, че С7 е комбинация в съставките на опиума. Също на няколко места научни и не толкова статии го споменаваха като нещо, което си го има в растенията. Нито след пушене на опиум, нито растенията светят с ореол. Покажи ми пасаж от Новия Завет, където се описва, че Христос е светел! Имам спомен за одеждите на ангелите, че били бели и светещи, но нямам спомен за Иисус. Не се заяждам, просто наистина нямам спомен за такова нещо в Евангелията.
  Тръгнах да гледам молекулата на ДНК. Белким там излезе нещо, което да ми подскаже възможността за С7. Първа възможност - аминокиселините, които съставят молекулите ДНК да са с шест водородни атома и да могат да бъдат допълнени до седем.  http://www.councilforresponsiblegenetics.org/geneticprivacy/DNA_sci_4.html

  Ако не се вижда картинката, на линка, на страничката е в дясно. Преброй въглеродните атомчета във всяка киселина. Те са или 4 или 5. Да кажем, че се свържат заедно - стават 9 или 10 водородни атома. Ето от страничката за ДНК в уикито да видиш също, че и с фосфатно-захарния скелет, не се получават бройките.
  http://en.wikipedia.org/wiki/DNA

  Ако искаш да ме убедиш, че това е промяната, която ще доведе до тринишкова ДНК, заповядай, но не с такъв клип!

  Активен
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #6 -: Май 16, 2012, 11:27:39 »

  Покажи ми пасаж от Новия Завет, където се описва, че Христос е светел! Имам спомен за одеждите на ангелите, че били бели и светещи, но нямам спомен за Иисус.

  Лука 9 : 29  Намигване
  Но можеш да прочетеш цялата глава 9
  Виж и иконата "Преображение Господне"
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #7 -: Май 16, 2012, 16:15:24 »

  Беше на руски Сю май, ама де го бях намерила , не съм го копирала Тъжен защото и без това не разбирам.
  Но намерих това и преди ми е попадало :


  ДВЕНАДЦАТЬ СПИРАЛЕЙ ДНК. МИСТИКА ИЛИ РЕАЛЬНОСТЬ?
  http://milogiya.narod.ru/dnkspirli1.htm

  Пак много не разбирам , ама ти по ги разбираш ,напиши какво мислиш?

  Знам само ,че тази информация като образност ми е подавана и на мен и стигнах до нея драскайки си моделите и след това тръгнах да търся.

  Иначе това от Нина съм го поствала то е подобно.

  Човечеството изпитва суеверен страх от числото 13, защото според поверията то носи нещастие. Това е отглас от архетипни спомени за мощната вибрация на 13 и за символиката, кодирана в него.
  В Библията има 12 апостоли и един Учител, човекът има 12 фини тела и едно плътно, нишките на неговата оригинална ДНК са 12+1, която е връзката му с Първоизточника. Тази 13-та нишка отговаря за попълването на космическото досие на всяка душа. Тя е активна и при сегашния човек, но реално работи едва с 10% от своята мощност и възможности. При хората с разширено съзнание и тези, които работят непрекъснато за духовното си развитие, тази нишка използва 15-20% от своя енергиен потенциал. В Библията има кодирани послания за пътя на човека и еволюцията на душата на Земята. Сред тях са 12-те матрици на ученичеството и мисията на Учителя, през които трябва да премине всяка душа. Символиката на 12-те апостоли носи и по-дълбоки и вечни послания за духа в тяло. Освен връзката със Земята, тези 12 матрици символизират и развитието на 12-те фини тела, 12-те нишки на ДНК, след което духът е готов да бъде Учител и да премине през 13-та матрица. Тя е ключът към „ Царството небесно” и пълноценно общуване с небесния ни Отец. Само когато енергиите и вибрациите на 12-те матрици работят в синхрон и резонанс, се активира 13-та. Тогава душата се проявява на друго ниво и може да разгърне пълноценно своя духовен, космически потенциал.

  До 2012 година трябва да се активира 12-та матрица в духовната структура на две трети от земното население, а от края на 2012 година – 13-та многопластова енергийна структура минимум при 144000 души на всички континенти. Катаклизмите могат да бъдат смекчени и преходът да бъде по-поносим за хората и планетата, ако това се постигне при 1 440 000 души. Всеки от нас, независимо колко матрици от неговата духовна структура са активирани и с каква мощност работят, може да присъедини своята мисъл, като използва някоя предпочитана от него молитва, която има универсален характер – например „Отче наш”, Господнята молитва или Добрата молитва на Учителя Беинса Дуно. Може да се използва и вибрацията на тази осъвременена формула за хармонизация на фините структури на всички нива:

  Сега относно жезъла - не само двойната спирала , а всъщност самият жезъл е важният ,това е 13 тото - или цялото подкрепено или държащо се на 2те спирали съдържащи 2те двойки шесторни кабели

  Събирането на 12 в 2 е дуализъм , задействането на 12 в едно е Божествена цялост - това са си изводи за мене си досега, търпят развитие.

  Някак си го свързвам и с извеждането на битката на два архангела напред - Мишето и Луци , а останалите 10!!!! стоят в затишие.
  Според мен знак за задействането им и че се сме в процес на отваряне и задействане на днк-то е ,че много хора започнаха да работят активно с енергиите на Рафаил, Гавраил и Метатрон.

  В религиите ни учат ,че останалите са вторстепенни архангели ,ама май това ни е била грешката.
  « Последна редакция: Май 16, 2012, 17:40:54 от Eona Lightholder » Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #8 -: Май 16, 2012, 21:49:22 »

  Жезъла има три части.
  Лява част-Луна-Подсъзнание
  Дясна страна-Слънце-Свръх съзнание
  Централна част-Еволюция-Настояще-Несъзнателно

  Активен

  iti2
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98

  « Отговор #9 -: Май 16, 2012, 22:49:32 »

       Имам въпрос относно промяната в структурата на ДНК. На клетъчно ниво, какъв е шанса организма да се справи с това и да оцелее ?
         И още един въпрос, придобиването на определени способности  от индивид, като  четене на мисли, телекинеза, левитация и тн. говорят ли за промяна в структурата на ДНК или говорят само за по голямо използване на възможностите на мозъка ни ?
         До колкото съм чела, в организма на човек са активирани само 20 от 64 те днк кода , с който разполагаме. Какво ще предизвика активирането и отключването на останалата част.

         Според посланието на майте, на 22 декември 2012 г. светът ще съществува по различен начин. Хората ще са единни и обединени в едно общо съзнание като се представя, че ще сме свързани  като  интернет, но на ментално ниво както се изразиха. Комуникацията освен, че ще е  чрез  четене на мисли, всеки сам ще има достъп до всяка една информация на ментално равнище.
  « Последна редакция: Май 16, 2012, 22:55:36 от iti2 » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #10 -: Май 17, 2012, 11:02:33 »

  Всеки атом е съставен от протони,неутрони и електрони.
  И само с разликата в броя им се постига невероятното разнообразие на елементите в периодичната таблица.
  Те според разнообразието и свойствата  си пък влизат в най-различни комбинации и създават още по-голямо разнообразие.
  И накрая стигаме и до чудото на Живота и по-конкретно ДНК.
  За момент да си представим какъв гениален архитект и геннии е създал всичко това като замисъл само.
  За момент да си представим че не се променя нещо в ДНК а се промени на квантово (податомно) ниво съвсем малко някоя зависимост.
  Надявам се разбирате посоката на идеята ми която е много трудно и да се обясни даже...
  Говорех за промяна не на ДНК,а за промени в свойствата на самите атоми и/или на взаимовръзките между тях...
  А какво ще бъде ако се промени съвсем малко структурата на сегашното пространство в което са поставени всички атоми на Земята?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #11 -: Май 21, 2012, 11:00:03 »

  Благодаря Loopus Interruptus ! Наистина бях забравила тази строфа от Евангелието. Може би, защото очаквах не дрехите да се променят, а "човека". Не като изражение, а като светлинен ефект.
  Биолуминисценцията действително е резултат от химическа реакция, но за момента не намирам участието на С7 в известните химически вещества (луциферин и други), които предизвикват биолуминисценция.

  Знам, че звуча твърдоглаво, но когато се говори за химическо вещество, се налага да гледаме във физическия свят и реалността на такова твърдение от 3d гледна точка. Моят конкретен инатлък идва от това, че не мисля, че аурата или светенето описано от Евангелистите и спътниците на светите хора, е видяно с физическото им зрение.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #12 -: Май 21, 2012, 14:30:06 »

  Малко ми се налага да отговарям на части, за което се извинявам, че ще се получат няколко отделни поста.

  Ео, няма как да има първостепенни и второстепенни архангели, въпреки, че ние като хора ги правим по-по-най-. Причината е, че архетипът на архангелите са боговете на Шумер и Асиро-Вавилония и другите религии от региона на междуречието. Те са трансформирани в ангели, след като евреите налагат единобожието и постановяват кой от всичките ще е главен, а останалите подчинени. Разликата между тази трансформация и "класическите" многобожни вярвания, както на Гърците на пример, е, че при евреите наистина има "принизяване" в мощ, отразено чрез заличаване на имената им в писанията, в сравнение с присъствието им в другите религии. Дали YHVH е само един от -ил-ите (архангелите сега), получил повече власт като покровител на евреите или деиствително Създателя на Всичко, е въпрос, който аз не мога да реша. Някои казват, че е така.

  А това, че сега считаме някои архангели за повече, отколкото други, го дължим на споменаването им в Библията и важността, която отделяме на тази или онази тяхна функция.

  ... Знаеш ли кое е забавното? От както миналата седмица четох мненията ви, всеки път, когато мислено подхвана отговора, нещо изпуква. Ту по стената тропне, ту по масата, ей сега по черчевето на прозореца. Може да е от сбърканото време на вън, а може и да е свързано с темата. Все ми попадат пред очите символи (рисунки) на двойната вита ДНК, даже когато не ги търся. (нещо като поглеждането на часовника, а там все 22:22 или 13:13 Усмивчица )Темичката явно е важна, но наистина ми убягва защо и защо сега, и защо свързана с архангелите. ... и защо аз Усмивчица

  За другото малко по-късно.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #13 -: Май 21, 2012, 18:23:32 »

  Текстът от Нина Ничева повтаря общото мнение за проявяването на допълнителни нишки в ДНК-то ни. Представен е така, сякаш те са физически и сега. Може би тя има предвид енергийни такива (чиста ефирна енергия)?
  Руският текст е много интересен, но ми идва и на мен в повече висшата математика в него. Картинка 4, която би трябвало да е схематичното изображение на новата ДНК, мисля, че мога да си я представя. Тя показва нещо като връщане към пръстеновидната ДНК, която е присъща в някои по-елементарни организми на Земята.

  Някои от нещата, които ме спират да се съглася с допълнителните нишки са чисто 3d проявления на такива нишки сега . Виж Синдрома на Даун.
  Цитат
  Синдром на Даун или Тризомия 21 е вид генна мутация при хората, при която деформацията на цялата или части от 21-вата хромозома, се изразява в поява на трета хромозома в 21-вата двойка, оттам и термина Тризомия 21.
  Представи си какво ще стане, ако вземат да се утрояват и другите хромозоми ? Според мен това пита и Iti2. Моята позиция по въпроса е скептична. Както казах, ако има други нишки в съвременния човек, те не са физически, а ефирно-енергийни.
  Друга трансформация ми изглежда по-правдоподобна. Нея споменава Не-Ум в "Денят Нула" (вчера)  (http://www.ne-um.com/?p=6475)
  Цитат
  Когато в човешкото ДНК се активират още кодони, съзнанието автоматично ще започне да възприема други честоти на трептене, което означава, че наблюдателят (човекът) ще попадне в съвсем нова реалност. Какво ще бъде отношението му към тази реалност зависи изцяло от него, но ако неговата лична еволюция е достигнала до това ниво, би трябвало той да има способност да се адаптира сравнително леко към нея. Не мога да си представя, че обикновения ум е способен да проумее нещо различно от настоящата опитност с която разполага. Вероятно с активирането на нови кодони в структурата на нашето ДНК, подсъзнанието ще „освободи” скрита от нас досега информация с която да работим, т.е. някакъв нов набор от инстинкти с които да се ориентираме и адаптираме в новата среда. Но както писах, струва ми се, че това ще става постепенно и само с някои от нас, или по-точно с тези, които не са толкова закостенели в убежденията си какво представлява реалността. Само тези от нас, които са наясно, че действително нямат понятие какво е реалността по простата причина, че тя е проекция на нашата мисъл и се случва единствено в нашата малка кутия наречена мозък, ще бъдат способни да осъзнаят поне от части новите и непознати за същия този мозък вълни на трептене идващи от пространството около нас. Така че няма никакво място за тревога нито пък за въодушевление, защото всеки ще работи с новото според това, което има в себе си – това е Вселенски Закон. Не може да се случи нищо необичайно, не и в космически план.
  Активиране на нещо, което вече е заложено в нас.
  Потърсих друг текст, за който знам, че описва препрограмиране на биологията на живите същества. От „Пътят на Душите”, М.Нютън.
  Цитат
  Д-р Н: (Продължавам като съзнателно преувелича­вам, за да я накарам да продължи.) О, значи можеш да създадеш цяла риба чрез мисловната си енергия?
  П: (раздразнена) ... Да не би да се шегуваш?
  Д-р Н: От къде започваш тогава? П: Със зародишите, разбира се. Мислех, че знаеш...
  Д-р Н: Просто проверявам. Кога мислиш, че ще си готова за бозайниците?
  П: (не отговаря)
  Д-р Н: Виж, Теси, ако се опиташ да ми съдействаш за още няколко минути, обещавам ти да не продъл­жавам по-нататък с въпроси по тази тема. Съгласна ли си?
  П: (пауза) Ще видим...
  Д-р Н: Добре, за да си изясним първоначално неща­та, кажи ми какво всъщност правиш със своята енергия, за да оформиш живот до етапа на риба.
  П: (с неохота) Даваме инструкции на... организми­те... в рамките на заобикалящите ги условия...
  Д-р Н: По време на твоето обучение в един свят ли правиш това или в повече?
  П: В повече от един. (Без да навлизам в потребности само ще спомена, че тези планети са "земен тип".)
  Д-р Н: В каква среда работиш в момента?
  П: В океани.
  Д-р Н: С основен морски живот като водорасли и планктон? П: Когато започнах.
  Д-р Н: Искаш да кажеш преди да си напреднала до рибните зародиши?
  П: Да.
  Д-р Н: Тогава, когато душите започнат да създават форми на живот, от микроорганизмите ли започват?
  П: ... Малки клетки, да, и това е много трудно да се научи.
  Д-р Н: Защо?
  П: Клетките на живота... ние не можем да използва­ме умело нашата енергия, докато не се научим да я насочваме, така че... да променя молекулите.
  Д-р Н: Значи ти всъщност произвеждаш нови хими­чески съединения като смесваш молекули на ос­новните елементи на живота чрез твоя енергиен поток? П: (кимва)
  Д-р Н: Можеш ли да бъдеш по-точна?
  П: Не, не мога.
  Д-р Н: Нека да се опитам да обобщя, и моля те, кажи ми, ако греша. Душа, която наистина умее да създа­ва живот, трябва да може да разделя клетки и да дава инструкции за ДНК и ти правиш това като изпращаш частици енергия в протоплазмата?
  П: Трябва да се научим да правим това, да - да го координираме с енергията на Слънцето.
  Д-р Н: Защо?
  П: Защото всяко слънце оказва различни енергийни последици върху световете около него.
  Д-р Н: Тогава защо е нужно да се намесваш в онова, което Слънцето би направило на дадена планета по естествен път чрез собствената си енергия?
  П: Това не е намеса. Ние изследваме новите структури... мутациите... за да наблюдаваме и да преценим кое е използваемо. Ние подреждаме ма­териите така, че да бъдат използвани най-ефективно от различните слънца.
  Д-р Н: Когато на една планета възникне някакъв вид живот, условията на околната среда за селекция и адаптиране естествени ли са или разумни души-умове се намесват в това, което става?
  П: (уклончиво) Обикновено на планета, пригодна за живот, има души, които наблюдават и каквото и да правим ние, то е естествено.
  Д-р Н: Как могат душите да наблюдават и да влияят върху биологичните свойства на растежа, продъл­жаващ милиони години в един първичен свят?
  П: За нас времето не се измерва в земни години. Използваме го, за да съгласуваме нашите експери­менти.
   
  От „Следите на Душите”, М.Нютън.
  Цитат
  Д-р Н. Значи, общо взето, проблемът на Джаспер е свър­зан с екосистемата?
  К. Да, с гъстите лозови растения... много жизнен храст. Расте толкова бързо, че унищожава използваната за храна растителност. Останала е твърде малко площ за паша на сухоземните животни на Джаспер.
  Д-р Н. Не могат ли да се хранят с лозовите храсти?
  К. Не, именно затова пристигнахме на Джаспер с тази задача.
  Д-р Н. (реагирам прибързано.) О, за да отървете плане­тата от тези храсталаци?
  К. Не, те са важни за нея и почвите й.
  Д-р Н. Тогава? Какво трябва да направите?
  К. Да създадем животно, което да се храни с лозови храсти, за да контролира разпространението им и да не унищожават толкова голяма част от другата растителност.
  Д-р Н. Какво животно?
  К. (смее се.) Ще се нарича „ринкула".
  Д-р Н. Как ще добавите ново животно към природата на Джаспер?
  К. Като създадем мутация от съществуващо дребно че­тириного и стимулираме растежа му.
  Д-р Н. Кала, нима можеш да промениш генетичния ДНК код на едно животно, за да създадеш друго?
  К. Сама не бих могла. Необходими са съчетаната енергия на учебната ми група и умелите манипулации на двама­та старши проектанти, които ни придружават.
  Д-р Н. Ще използвате ли енергията си и за да промените молекулната химия на този организъм и повлияете на естествения отбор?
  К. Да, ще въздействаме върху клетките на част от дреб­ните животни. Ще мутираме съществуващ вид и ще го направим доста по-едър за да оцелее. Понеже няма­ме време да чакаме естествения отбор, ще стимули­раме и растежа на четириногото.
  Д-р Н. Ще ускорите мутацията, така че скоро да се получи ринкула, или ще увеличите големината на само­то същество?
  К. И двете... Искаме ринкулата да бъде едра и същевре­менно промяната да стане в рамките на едно поколение.
  Д-р Н. Колко земни години ще отнеме?
  К. (пауза.) О... Около петдесет... За нас е като един ден.
  Д-р Н. А възпроизводството й на тази планета? Бързо ли се размножава ринкулата?
  К. Не, размножаването й е бавно, затова трябваше да създадем доста животни, след като програмирахме желаните генетически характеристики.

  Всъщност и двата текста не наливат вода в моята мелничка, но са път към намирането на отговорите. Според тях е възможно и да започнем да произвеждаме С7, който се надявам някой да ми обясни как е свързан с биолуминисценцията, защото не е свързан с електромагнитното светене, нито с паранормалното виждане на аурата. Или ДНК-то ни да се нагърчи, в рамките на едно поколение. След година-две може да видим масово проявяване на деца-мутанти. Само, не се наемам да предскажа как ще изглеждат. Усмивчица

  И ако някой се чуди как това има връзка с жезъла на Асклепий- теорията, която опитвам да си построя и докажа е, че физическото ДНК е и е нормално все още да е двойна спирала. Че нашите предци са закодирали това знание, изобразявайки го чрез жезъла на Асклепий. Че жезълът на Хермес е един от онзи опити за заблуда, които напоследък се проявяват насам – натам. Че в жезълът на Асклепий дървото символизира оригиналния код, който залага Твореца в нас, за да сме това, което сме. Че змията символизира огледалното копие на първичния код. Е необходима за съгласуване с нашето Слънце и проявление на живот във Вселената ни.  

  пп И че Архангел Рафаел трябва да държи в ръка жезъла на Асклепий, а не на Хермес
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #14 -: Май 21, 2012, 18:50:02 »

  Някой да се е замислял над това че наклона на ДНК спиралите е удивително близък с наклона на стените на Хеопсовата пирамида?
  Всеки който се интересува отдавна знае за нейните свойства и влияние над живи организми.
  Но в голяма степен е и вярно че пирамидата е един пасивен повторител на външни въздействия.

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright