Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво иска да те научи живота и любовта... ?  (Прочетена 886 пъти)
iti2
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 98

« -: Май 08, 2012, 14:03:06 »

Здравейте. От доста време в главата ми се върти един въпрос, на който се опитвам да намеря отговор, но така и не се получава да намеря пълно удовлетворение от размишленията.

Въпросът е следния :Какво иска да те научи живота с това , когато обичаш някого безкрайно много, привързал си се към него и той те  обича така силно , но трябва напълно осъзнато да се разделите и  да пуснеш човека да продължи по пътеката на живота сам напред, защото пътищата ви се разделят ?

Какво иска да ни научи живота с това да се разделяме с хората, които обичаме ?

В един филм наскоро гледах нещо интересно. Човек беше преживял 5 инфаркта , като на 5 тия път е имал близка среща със смъртта и е получил видение. В това видение, той описваше как се е издигнал извън тялото си в стаята в болницата достигайки до тавана  и как е видял бялата светлина за която се  казва, че всъщност това е диханието на Бог .
Сподели за безусловната любов, която е чувствал и е било невъзможно да се опише колко е силно, топло и чисто това чувство , разказа, че е видял целия си живот като на филм  , като странното е било ,че е видял и две непознати лица и в  последствие като се събудил се досеща, че едното лице е било на жена от живота му отпреди, а другото лице , което е видял е било на неговия син , който никога не бил виждал в живота и не знаел, че има. Това шокирало лекарите,  които не могли да намерят обяснение как е възможно човек да си спомни нещо, което никога не е виждал.
В края на разказа си, човека разказа, че докато бил в това състояние едно същество от светлина му казало да погледне в лявата си ръка. Там човекът видял ,че държи шепа блестящи диаманти, а съществото му казало, че това са чувствата на хората в живота му , които е обичал и че трябвало да ги пусне тези чувства.
Активен
Me.Racle
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Silence in action

« Отговор #1 -: Май 08, 2012, 19:51:15 »

Предполагам, че това са някои от нещата, които не можем да вземем със себе си, а защо.. не знам. Може би за да получим нещо по-хубаво(оптимист  Ухилен)
Активен

A better YOU means better YOUniverse !
sarabia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Май 08, 2012, 20:23:50 »

  http://indigota.com/index.php?topic=1767.msg65026#msg65026

  Може би не животът да те учи, а ти да учиш от живота-уроци. Усмивчица
   Скоро гледах един филм на тази тематика-What dreams may come.Навсякъде можеш да намериш отговори за себе си-в духовните учения, в поезията, в романите...
  Предлагам ти гледната точка на Лазарев, може да ти допадне. Усмивчица


  Любовта и моралът
  Когато при мен дойде пациент. Аз го питам какви са му проблемите. Той ги излага. Съпоставям чутото с онова, което съм видял, и започва дцялогът, и ето че сега гледам полето на мъжа, който седи пред мен. През предишния си живот той, по всичко личи, е убил жена си от ревност. Значи, през този живот да има семейство и да има изобщо стабилни отношения с жени за него е опасно. Но над главата му виждам душата на неговото дете. Детето има малко шансове да се роди. То или няма да бъде заченато, или ще почине. В този живот за моя пациент моралът, нравствеността и идеалите са всичко. В понятието „ревност" се крие не толкова чувството за собственост, тоест страхът да загубиш отношенията, колкото страхът да загубиш идеалите, нравствеността, мечтите и надеждите. И той убил жена си не защото тя скъсала отношенията с него, а за това, че оскърбила, неговата нравственост и представите му за почтеност.

  През този живот, ако съдим по кармичната рисунка, на този човек не ще му позволят да има семейство, но деца трябва да има. Но ако за него нравствеността, идеалите се окажат по-горе от любовта, той най-вероятно ще си плати за това с рак на простатата. И този проиес при него вече започва. Значи, той още отсега не издържа изпитанието.
  Едрият мъж ме гледа изчаквателно, святкайки със стъклата на очилата си.
  -   През следващите една-две години може да имате големи проблеми със здравето - казвам му аз. - Вие трябва да имате дете, но се противите на това.
  -   Не мога да имам дете - отговаря ми той. - Аз съм католически свещеник, ние не бива да имаме семейство.
  -   Вие наистина не бива да имате семейство, но деца трябва да имате.
  -   Но това е аморално.
  -   Разбира се - съгласявам се аз. - Това противоречи на морала, но не противоречи на любовта и на висшите закони на вселената.
  -   Добре, но ако се постарая да се държа правилно и морално, какво ще стане с мен?
  -   Първо, ще започнете да се държите морално, но неправилно. Второ, ще си докарате раково заболяване и добре ще е, ако веднага не започне обширно метас- тазиране.
  -   Тогава излиза, че вие сте против морала.
  -   Нищо подобно. Винаги съм бил за морала. Но вър вях право към смъртта, без за го разбирам, и често в душата ми се надигаха вълни на жестокост, но не раз бирах откъде идват те. Смятах се за порочен по рож- дение и често ми се искаше да се самоубия, защото не виждах промени към по-добро. Но порочен бях не аз, а моята ценностна система, това разбрах значително по- късно.
  Мъжът се замисля и гледа мълком през прозореца.
  - Кажете ми, в моята свещеническа професия има ли нарушение на висшите закони?
  -    Да. Вие осакатявате душите на хората.
  -   Защо?
  - Защото най-напред ги учите на морал и нравственост.
  -   А на какво трябва да ги уча?
  -   Хората трябва да бъдат учени на любов. И ако нравствеността е на първо място, а любовта - след нея, това вече е инквизиция. Нравствеността, моралът и духовността трябва да се проповядват, подчертавайки при това, че те винаги ще са вторични и когато се сблъскат с любовта, винаги трябва да отстъпят. Колкото по-твърдо свещеникът ориентира енориашите си към идеалите, нравствеността, морала и почтеността, тол- кова повече става онова, което Христос наричал законничество, книжничество и фарисейство. А то развращава душите на енориашите, те се ожесточават, без самите да си дават сметка за това.
  - Можете ли да обясните фразата на Христос - питам го аз - „Блажени са нищите духом, защото тях но е Царството небесно"?
  - Е, църквата обяснява това, като казва, че когато човек има по-малко потребности - и земни, и духовни, - той е по-близо до Бога - отговаря ми свещеникът.
  - Хайде нека не хитруваме — казвам аз. Нишият духом, тоест бездуховният, е подлец, негодник и пре дател, той е тъп, глупав и несправедлив. На тях им липсват духовни ценности и за тях чувството любов е по-близко и по-разбираемо, отколкото за умните, нравствените и почтените, но превърнали своите ум, морал и нравственост в самоцел и поставили духовните ценности над любовта. Знаете ли - питам аз свещеника - коя е една от най-хубавите песни за любовта на тоя свят?
  Той вдига рамене.
  - Е, много такива песни има.
  -   Това е песен на Владимир Висоцки - казвам му аз.
  -   Спомням си я - подхваща мъжът и цитира: “Я поля влюбленным постелю, пусть звучит во сне и наяву: я дышу и, значит, - я люблю, я люблю и, значит, - я живу".
  -   Прекрасна песен - съгласявам се аз, - но има една още по-силна.
  Свещеникът ме гледа въпросително.
  - „Постой, чудак - цитирам аз, - и глаз подбит, и ноги разные. Постой, чудак, она наводчица." „а мне плевать, мне очень хочется." - Когато чувствата не зависят нито от физическите, нито от духовните фактори, това е любов.

  Пак възниква пауза. Аз си драскам по листчето пред мен, а мъжът се опитва да асимилира това, което съм му казал. След това ме пита:
  -   Значи, казвате, че ми е писано да имам дете? - той пак млъква. - Изобщо има една жена, към която изпит вам силно чувство. Но не смятах, че имам правото да му се подчинявам.
  -   През предишния си живот не сте издържали изпи танието и през сегашния са ви го дали пак. Но тъй като за вас нравствеността стои по-горе от любовта, не сте имали шансове да издържите изпитанието.
  -   А какво ще кажете за апостолите, които тръг нали след Христос и изоставили жените си? - пита свещеникът.
  -   Те изоставили не само жените, а и децата си, деца били народили предостатъчно, и освен това те тръг нали не след нравствеността, а след любовта. И сми сълът на появата на Христос е, че духовността на може да стои по-горе от любовта.

  -   Ще ви задам един последен въпрос - казва човекът. - Дайте ми поне един факт, доказващ, че инкарнацията същества.
  -   Косвените доказателства са много - отговарям му аз. - Добре, тогава вие ми посочете поне един достоверен факт за съществуването на Бога. Възниква пауза.
  -   Знаете ли - продължавам аз, - науката и религията вече не враждуват помежду си, а започват да си помагат в търсенето на истината. Мисля, че след няколко години за офиццялната наука понятието „Бог" и понятието „ре- инкарнация" ще станат реалност.
  -   Не мога да се сдържа да не ви попитам още нещо - казва мъжът. - Според вас душата безсмъртна ли е?
  -   Е, ако разсъждаваме логично - отговарям аз, - да се твърди, че душата е безсмъртна, е кощунство. — виж- дам смаяния поглед на свещеника и продължавам: - от моя гледна точка да се смята, че има нещо вечно освен Бога, е голяма заблуда. Бог е във всеки от нас. Вечността не може да се променя. В душата на всеки от нас има от онова, което никога не се променя, от онова, което е вечно: това са Бог и любовта. И онова, което наричаме „пространство", „време" и „материя", там не се разли чават помежду си, а всичко, което търпи промени, не може да бъде вечно. Душата на човека не само се проме ня, докато той живее, често виждам на финия план как се извършва формирането на душата на бъдещото де те, когато мъжът и жената се обичат, и колкото по-малко са сексуалните отношения, толкова по-активно протича развитието на душата на бъдещото дете. Такова оформяне може да трае един, два, три живота, а може и повече. Понякога мъжът и жената се срещат, неволно всеки от тях оскърбява всички човешки ценности в другия, на тях не им е писано да влязат в сексуална връзка и любовта и мъките им формират душата на детето, което ще им се роди след два или три живота, и те не подозират, че техният мимолетен или продължителен флирт всъщност е духовният им брак, който ще съществува няколко живота, за да може да се появи хармоничен човек. Човешката душа живее 1000 - 1100 живота. После се разрушава и се възсъздава отново. В края на краищата всички души загубват своето лично и индивидуално, връщат се при Бога и стават Бог, който едновременно е висшата личност и висшето безличие.
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Май 09, 2012, 05:58:02 »

  http://indigota.com/index.php?topic=1767.msg65026#msg65026

  -   Това е песен на Владимир Висоцки - казвам му аз.
  -   Спомням си я - подхваща мъжът и цитира: “Я поля влюбленным постелю, пусть звучит во сне и наяву: я дышу и, значит, - я люблю, я люблю и, значит, - я живу".


  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ATuzUY2YlbA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ATuzUY2YlbA</a>
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Силата на любовта
  Духовни учения
  Алекс 7 1810 Последна<br />публикация Ноември 28, 2010, 22:28:40
  от Алекс
  10 неща, на които може да ни научи всяко дете
  Децата индиго
  Georgio 2 2234 Последна<br />публикация Май 16, 2013, 19:22:20
  от rosi_999
  Какво да правя с живота си?
  Въпроси и отговори
  sheshia 14 2899 Последна<br />публикация Януари 27, 2012, 13:47:59
  от zenitov
  Как работи Любовта
  Видео клипове
  The One 5 1350 Последна<br />публикация Януари 19, 2012, 14:55:45
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright