Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво ни кара да създаваме правила?  (Прочетена 980 пъти)
Release the GooD :)
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37

 • Град: Бургас
 • « -: Април 17, 2012, 20:00:12 »

  Какво ни кара да създаваме правила?


  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #1 -: Април 17, 2012, 23:06:37 »

  Аз в момента гледам един филм Stuck on you , една комедия уж за едни сиамски близнаци . Та те живеят с такъв толеранс , с перфектни правила , за момичета, къпане, ходене до тоалетна и даже страхотно се бият двамата Усмивчица защото са намерили правилата на толерантността. Та ние всички сме заедно сиамски близнаци , единно множество от индивиди залепени един за друг в тази реалност. Правилата са за да се постигне синхроничност между различните индивиди за да действат като един с умножени умения , супер-индивид. Та в идиалистичния вид туй е моят отговор.Благодаря за темата.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  viosta
  Гост
  « Отговор #2 -: Април 17, 2012, 23:12:41 »

  Какво ни кара да създаваме правила?  - Желанието ни да управляваме другите , да ги манипулираме и да правят това което ние искаме.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #3 -: Април 17, 2012, 23:55:37 »

  Ох много хубав филм , ей сега свърши. Та в един момент братята решиха да си направят операция , да се разделят и го направиха . Хоп няма правила ,свобода. Обаче те изгубиха своя double power,  не можеха да се справят в работата си в нищо , бяха свикнали да разчитат на два чифта ръце , на два мозъка и така бяха добри ,бяха супер тийм ,можеха много-много повече . Та и двамата изпаднахав депресия и си липсваха ужасно. Накрая се събраха и си обличаха старите общи дрехи с един колан и работеха ,като супер тийм , а когато имаха личния си живот се разделяха и най-важното повече от всичко ги свързваше голяма братска любов. Много мило филмче.
   Та правилата са за по висока ефективност на множеството, но когато не е свързано множеството с любов ,разбирателство и толерантност не става , няма super power,  има там каквото каза Виоста.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #4 -: Април 18, 2012, 02:05:39 »

  Цитат
  Какво ни кара да създаваме правила?
  Знанието
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #5 -: Април 18, 2012, 03:05:27 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Правилата са за да се постигне синхроничност между различните индивиди за да действат като един с умножени умения , супер-индивид.
  Мецанке, въпроса не е за вселенските закони - те са създадени много преди нас, а за правилата и ограниченията, които ние създаваме. Също така, не е - за какво са ни правилата, а какво ни кара да ги създаваме.
  Единственото, което не става ясно е посоката. Правилата - тези, които създаваме за себе си, като вид самодисциплина или тези, които създаваме за човека до nas, като изисквания? Да речем, че щом са написани на лист, значи са за да ги чете човека до нас. Добре, но човек, преди да има изисквания към другите, би трябвало да има изисквания и към себе си. Това обикновено куца при повечето. Не мога да отговоря от името на всички хора, но според мен, основния мотив за създаване на правила в една връзка, семейство или общество е - дълбоко залегналата идея за всеобщото благо. Да, но това е в един идеален план - тази идея за съвършен синхрон и хармония, която нашата мецанка смята за възможна (не споря).
  В една по-реална обстановка, единствения и най-важен мотив е - личния интерес.
  Давам пример, който е често срещан, при една съвременна връзка.
  Евлампи, изисква от Стаматка - неговата вярна половинка - да мяза на спасителка на плажа.
  Ами да, ама той, обикновено е или 60кг. с камъни в джобовете или е 150кг., диша като вейдър и е по-лесно да го прескочиш, отколкото да го заобиколиш. Наскоро чух едно твърдение, че било приемливо мъжа да е безформен, но жената - абсурд. Тя трябва вечно да е топмодел, готвачка и попринцип да е много хрисима, стеснителна и тиха, а нощем да се превъплъщава в порно актриса.
  Според мен отговора е - егото ни кара да поставяме правила. Винаги, обаче, бива пропускана една подробност - губи се естествения ход, естествения ритъм и синхрона.
  И както във всичко, си има правилен и неправилен начин, така и при поставянето на правилата.
  Неправилното го разгледахме - поставяне на изисквания и правила, които сами не можем да покрием и изпълним.
  Правилно, според мен е, когато правилата се съгласуват с всички "страни по договора". Когато се поставят, тези правила, те важат за всички, с еднаква сила, а не докато едни ги спазват, други да ги заобикалят. Иначе казано - правилата са за общия, а не за личния интерес.
  Цитат на: viosta
  Какво ни кара да създаваме правила?  - Желанието ни да управляваме другите , да ги манипулираме и да правят това което ние искаме.
  При много случаи май наистина е това, да. Честно казано, аз нямам никаква представа, за какво му е на някой да дресира, подчинява или манипулира който и да било, по какъвто и да е начин.
  Същинската власт е у покорните и смирените.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #6 -: Април 18, 2012, 13:23:06 »

  Егото ни кара да създаваме правилата казваш и е така. Аз там в другата тема дадох мнение , за инстинктите за оцеляване , като функция на егото и това не е нещо лошо или ненормално. Та кара ни да го правим - това което сме- образ и подобие.
  Пример - правила за движение по пътищата - имаме многопосочно движение и в това многообразие ,трябва да се създаде единство , ние го правиме с правила, като копираме вселенския ред в хаоса. Понеже само го копираме по наш модел ,той не е съвършен и не работи перфектно ,като вселенската система , но е начало - образ и подобие , което спрямо нашето развитие трябва да търпи промяна. Тоест мога да си направя извод , че човешките правила и успеваймостта им са огледало на човешката еволюция.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #7 -: Април 19, 2012, 03:22:48 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  човешките правила и успеваймостта им са огледало на човешката еволюция.
  Добре, но... опитай се да изключиш законите и ...правилата за движение по пътищата.
  Това са правилно създадени правила, за нещо, което пак сме си го създали ние - колите, пътищата и т.н.
  Повече неяснота, болести и проблеми, има в неписаните правила, късаещи междуличностните отношения. Повечето, напълно съзнателно, отнемат една немалка част, от основните човешки права на половинките си. Няма да изброявам всички, но ще ги обобщя в две огромни графи:
  1. правото на лична свобода
  2. правото на личен избор

  И предполагам сещате се, че не става дума за правила, от сорта на "в стаята не се пуши" или "събувай се като влизаш".

   
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #8 -: Април 19, 2012, 10:40:10 »

  Мечо , ако се върна на това , което аз разбирам за нужда от правилата , т.е единство в многообразието или ред в хаоса , съответно се стига и до сложността на многообразието . При правилата за движение имаме основно казано многообразие в посоката. Всяко МПС да стигне от точка А до точка Б , без злополуки с други МПС и пешеходци.
  При човешките взаимоотношение се говори за един многопластов и многоизмерен ред. Значи трябва да съществува множество от системи на всички нива и те да коренспондират по между си в хармония. Като добавиме уникалноста на индивида , става мазало. Та номера за намиране на общо кратно е най-трудната задача на човечеството и май само Дъглас Адамс го спомена и беше 42  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк. Хубавото е ,че имаме право на избор кои от съществуващите системи правила да задействаме и мисля ,че именно уникалния избор води до нови отговори по пътя на намиране на съвършенната система. Естествено има такива налагащи своя отговор , но досега де факто ,нито един от отговорите не функционира съвършенно . Всяка една система е отворено уравнение , примерно и Иисус дава отговор - чрез Мен казва , обаче ние още не сме разбрали кое е това число точно и как да го задействаме да функционира.

  Та извода хахахаха , за да постигнем висш ред ,не бива да се отричат наличните уравнения , а да се дорешават и развиват ,докато не решим функцията от наличните уравнения.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #9 -: Април 19, 2012, 11:09:46 »

  Ох, много математика , много мъка..  Ухилен
  Хора, а не мислите ли, че ако всеки премахне ограниченията на духа и съзнанието си, ще достигне съответно един душевен и емоционален покой, за който няма да са ни нужни правила?!?! Згреших Мисля, че така би ни било много по-лесно да общуваме по между си..но проблемо!?
  Не е ли морала една голяма пречка за по-освободените хора?!!
  А нужно ли е да има морал, който да ти казва - "Така - да, така -не", съгласна съм, че доста хора не са достигнали ниво за свят без правила...И си мисля, че нещата, като честност, доблест, смелост и доброта са най - добрия "морал", който служи в наша полза,а не обратното :/
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #10 -: Април 19, 2012, 11:23:46 »


  Хора, а не мислите ли, че ако всеки премахне ограниченията на духа и съзнанието си, ще достигне съответно един душевен и емоционален покой, за който няма да са ни нужни правила?!?! Згреших Мисля, че така би ни било много по-лесно да общуваме по между си..но проблемно!?


  А защо - проблемно?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Април 19, 2012, 11:26:36 »

  Цитат
  Не е ли морала една голяма пречка за по-освободените хора?!!

  Така де , ама какво правиме с по-малко освободените Усмивчица, нали за това говоря за многообразието.


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #12 -: Април 19, 2012, 12:27:33 »


  Хора, а не мислите ли, че ако всеки премахне ограниченията на духа и съзнанието си, ще достигне съответно един душевен и емоционален покой, за който няма да са ни нужни правила?!?! Згреших Мисля, че така би ни било много по-лесно да общуваме по между си..но проблемно!?


  А защо - проблемно?
  Не си ме разбрал "No problemo!" - без проблеми!Не си слагай буквички Усмивчица

  Цитат
  Не е ли морала една голяма пречка за по-освободените хора?!!

  Така де , ама какво правиме с по-малко освободените Усмивчица, нали за това говоря за многообразието.  Ами с по-малко свободните, можем да работим за тяхното освобождаване..например.Без да поставяме правила..Да раберът и те, че морала е ограничение!Има как.Щом и при родителите ми действа.., значи при всеки минал през комунистическия режим , може да подейства!
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #13 -: Април 19, 2012, 14:29:00 »

  Ама нали се сещаш ,че говориме за неписаните правила в общуването , без правила значи , че примерно ако се спънеш на баща ти в обувките , нали те боли, да си се освободиш ,като викнеш - Абе шматарок що си си пльоснал тука обувките. Та много хора го и правят ,освободени от правила , щото ценностната система и нормите на поведение са система от правила и 10те божи заповеди са правила . Свободата е хармония подчинена на някакъв ред , Свободията е анархия , хаос и БЕЗредица. Вече друг въпрос са наличните правила и системи , както казах - отговарят на нивото ни.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #14 -: Април 19, 2012, 14:39:56 »

  Разбрах Усмивчица
  Говорим за различни неща!
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Какво е Йога
  Йога
  Админ 0 1417 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:22:08
  от Админ
  Кой в какво ! « 1 2 »
  Анкети
  Георги Ангелов 28 3091 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 23:27:03
  от Sita
  Какво е предателството за вас? « 1 2 3 4 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  DArkAngel 56 5127 Последна<br />публикация Декември 22, 2012, 19:59:49
  от perli4ka
  Списък от най-щурите правила и факти от живота
  Любопитни факти
  pufi 3 2619 Последна<br />публикация Юли 25, 2012, 10:36:08
  от Щуродино
  Правила за готвене и въздействието на някои продукти
  Природосъобразно хранене
  Слънчев лъч 1 1273 Последна<br />публикация Юли 23, 2011, 16:29:37
  от Слънчев лъч

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright