Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: АСТРОЛОГИЧНА ЕКЗИСТЕНЦИЯ.Звездното тяло  (Прочетена 1439 пъти)
Xosefina
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « -: Април 05, 2012, 23:36:14 »

  Астрологичната екзистенция обитава всяка от тези сфери принципиално, нейният живот там и нейната воля са също така принципиални и е погрешно да се очакват от нея конкретни пространствено-временни пророчества.
  ПРИНЦИПЪТ НА РАЗУМНОСТТА изгражда първата полярна структура, съставена от първи и седми дом. Всичко е ум и разум; всичко съществуващо е разумно и всичко разумно е съществуващо. Очебийна е разликата с конвенционалната астрология, която разглежда първи дом като област, детерминираща егото, темперамента и външния вид на личността, а седмия дом – като сфера на брака, съдружията и съюзите й.
  « Последна редакция: Април 06, 2012, 00:14:48 от belamidjona » Активен
  Xosefina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « Отговор #1 -: Април 05, 2012, 23:40:12 »

  Великите Учители на човечеството твърдят, че причинният свят е принципиален, духовният – есенциален, а физическият – феноменален, поради което търсенето на принципиалната природа на домовете в астрологията е задължително.
  Самото хармонично докосване е принцип – първи и изначален, всеобщ за всички останали – ПРИНЦИПЪТ НА ПОЛЯРНОСТТА. Самото докосване е вече полярност – активност и пасивност, положително и отрицателно, северно и южно. Така че всеки дом в астрологията, заедно с противоположния и симетричен нему, изграждат шест полярни кристални структури, от които домовете под хоризонта са с позитивен, а тези над хоризонта – с негативен
  ПРИНЦИПЪТ НА РАЗУМНОСТТА изгражда първата полярна структура, съставена от първи и седми дом. Всичко е ум и разум; всичко съществуващо е разумно и всичко разумно е съществуващо. Очебийна е разликата с конвенционалната астрология, която разглежда първи дом като област, детерминираща егото, темперамента и външния вид на личността, а седмия дом – като сфера на брака, съдружията и съюзите й.
  Активен
  Xosefina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « Отговор #2 -: Април 05, 2012, 23:44:23 »

  ПРИНЦИПЪТ НА РАЗУМНОСТТА изгражда първата полярна структура, съставена от първи и седми дом. Всичко е ум и разум; всичко съществуващо е разумно и всичко разумно е съществуващо. Очебийна е разликата с конвенционалната астрология, която разглежда първи дом като област, детерминираща егото, темперамента и външния вид на личността, а седмия дом – като сфера на брака, съдружията и съюзите й.Втори дом сфера на финансите, а на осми дом – сфера на наследствата и смъртта.
  ПРИНЦИПЪТ НА ВИБРАЦИИТЕ, според който всичко е трептение, всичко е йерархия и скала от трептения, изгражда полярната структура на трети и девети дом, към който официалната астрология отнася образованието, близките пътувания и съответно философията, религията и далечните пътувания.

  ПРИНЦИПЪТ НА РИТЪМА изгражда полярната структура на четвърти и десети дом. Всичко е ритмично и периодично, всичко се представя на съзнанието като порции, като кванти, ако щете – като обособени родове и общества.

  Полярната структура на пети и единадесети дом изкристализирва от ПРИНЦИПА НА РОДА (на сродството), според който всички неща в природата са сродни, защото в основата им лежи единство, изоморфност. Традицията квалифицира тези домове като сфери на емоционалния (сърдечен) живот и децата, и съответно – на приятелството и идейните съобщества.
  Активен
  Xosefina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « Отговор #3 -: Април 05, 2012, 23:44:59 »

  Последният, седми ПРИНЦИП е НА СЪОТВЕТСТВИЕТО и той изкристализирва в шестата полярна структура на шести и дванадесети дом. формулиран още от Херметичната школа с изречението „каквото е горе, това е и долу", той като че ли завинаги затваря неразчлененото единство между причинния и физическия свят, защото всички неща са подобни, съответни, резонансни.
  Активен
  Xosefina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « Отговор #4 -: Април 05, 2012, 23:58:01 »

  на Земята не е само триизмерно физическо тяло В него е включен друг образ, недосегаем за нашите пет сетива. Този образ е същественото, което носи и създава нашето тяло, качествата, способностите и условията, при които човек ще бъде поставен през настоящия свой живот. Можем да го наречем „Двойник на човека" или „Звездно тяло", както древните звездобройци са го наричали. Разположението на Слънцето, Луната и Планетите по Небесната сфера в Зодиакалните съзвездия в момента на раждането на всеки човек на определено място на Земята имат съответно разположение и в Двойника на човека – Звездното му тяло. Със своето раждане човек влиза в един нов за него свят и това влизане е освидетелствано с това разположение.
  Разположението на Слънцето, Луната и Планетите по Небесната сфера в Зодиакалните съзвездия в момента на раждането на всеки човек на определено място на Земята имат съответно разположение и в Двойника на човека – Звездното му тяло. Със своето раждане човек влиза в един нов за него свят и това влизане е освидетелствано с това разположение. Разположението на Слънцето, Луната и Планетите във всеки дом си има своето специално значение. Техните силови течения действуват в различни области на човешката изява. Да започнем от първия дом: когато Слънцето. Луната или която и да било Планета се намира в първия дом, те имат въздействие върху физическия образ, върху неговия външен вид и психична нагласа. Всеки един член от Слънчевото семейство създава свой специален тип. Този тип, разбира се, както вече отбелязахме, ще бъде по-ясно изразен, ако светилата са близо до Асцендента.
  При раждането на детето най-рано се изявяват силовите течения на Луната, която създава и оформя мозъчните центрове на стомашната система; те именно тласкат детето към ядене, към нуждата и необходимостта да се нахрани. След това идват теченията на Меркурий, при които детето проявява интерес и внимание към всичко, което го заобикаля; на Венера – чувствата, любовта; следват и тези на Марс – жаждата и подтика към активност, движения, а в някои случаи на лоши аспекти – да руши и да прибягва към жестокости. Ако Звездното тяло е оформило мозъчни центрове, създадени и от другите Планети, то по-късно постепенно се проявяват и способностите, които те дават.
  Активен
  Xosefina
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: зимата на Луната,лятото на Меркурий
 • « Отговор #5 -: Април 06, 2012, 00:06:14 »

  ЛУНАТА В ДОМОВЕТЕ

  В първи дом Луната, особено когато е на хоризонта - Асцендента, или много близко около него, дава всичко онова, което казахме за нея. Същото е и при другите ъглови точки на границата между домовете, но вече в по-слаба форма и, разбира се, при добри аспекти.
  Във втори дом Луната е без особен израз, без ясно изразени особености, а е налице само едно, подсилване на нейното влияние. Вниманието е повече в аспектите, които тя има с Планетите.
  Във в трети дом Луната показва, че роденият ще има стремеж често да сменя работата си (професията), а също така и да пътува.
  Луната в четвърти дом говори за човек, който ще бъде при добри условия и грижи в семейството, където се е родил, но ще напусне родния си край и ще живее другаде. Обикновено се женят в други селища или за чужденци и живеят при тях.
  В пети дом, особено ако Луната е в Перихелий, т.е. бързо се движи, пред нас е човек, който ще има много връзки с противоположния пол, много любовни приключения.
  В шести дом Луната показва човек, който ще има много добри връзки с обикновените хора от народа, които ще го подпомагат, а с близките си роднини ще бъде в добри отношения.
  В седми дом Луната показва човек, който ще има много кандидати за женитба; той е общителен, любезен, контактен и (особено когато Луната е Перихелий) бързо се движи.
  В осми дом действието на Луната е изобщо слабо, особено когато е в Афелий (бавно се движи). Стремежът за семеен живот не е подчертан.
  В девети дом Луната говори за човек с богато въображение, лунните му качества са добре изразени и много пътува.
  В десети дом имаме човек, който ще има връзки и ще ръководи обикновения народ, работата и професията му ще бъде свързана с някакво ръководство на този народ и с неговите нужди.
  В единадесети дом Луната показва човек, който със своята професия ще бъде свързан с обикновените хора и те ще му бъдат в услуга.
  Луната в дванадесети дом говори за човек с добри способности за прояви в писателството, особено в поезията, ако Луната има аспект с Меркурий и Венера.
  Луната със своето влияние има отношение към гръбначния мозък, който управлява всички жлези с вътрешна секреция, но на първо място – стомаха и половата система с техните жлези и секреции, които при силно лунно влияние са активни.
  Луната със своето влияние създава и оформя мозъчните центрове в задната тилна част на мозъка - центровете, които тласкат човека към продължение на рода (половия нагон), мозъчните центрове за ядене (апетит), намиращи се пред горната част на ушите, и центровете за паметта в предната средна част на челото,

  ЛУНАТА

  В Овен при по-издигнатите и с добри аспекти типове Луната подсилва стремежа към по-голяма контактност и общителност с хората, особено с тези от противоположния пол. При по-примитивните и с лоши аспекти типове дава по-ясно изразен подтик към полово влечение.
  В Телец при по-издигнатите и с добри аспекти типове имаме една всестранност за изява, известност, популярност всред обществото. При по-примитивните и с лоши аспекти - към любопитство и намесване във всяка работа.
  В Близнаци при по-издигнатите и с добри аспекти типове - голяма памет, подсилва чувството за необходимост да изпълнява своите обещания и задължения, също и способност към бързо схващане и разбиране на всичко. Ако индивидът е много издигнат и е със силни позиции на Меркурий и Луна, то имаме стремеж към литературни изяви. При по-примитивните и с лоши аспекти типове - едно притъпяване на паметта и неизпълнение на обещанията и задълженията.
  В Рак (собствен зодиакален знак) при по-издигнатите и с добри аспекти типове придава на родения пълноценно всички добри свои качества. При примитивните и с лоши аспекти типове - отпуснатост, клоняща към мързел.
  В Лъв при по-издигнатите и с добри аспекти Луната дава едно укрепване на здравето и устойчивост срещу неблагоприятните условия, стремеж към заемане на по-отговорни длъжности. При по-примитивните и с лоши аспекти - стремеж към похабяване на здравето и незаслужено изтъкване пред другите.
  В Дева при по-издигнатите и с добри аспекти имаме стремеж към занимание с по-идейния свят, приемане на по-нови идеи. При по-примитивните и с лоши аспекти - стремеж към приспособяване на приетото от околната среда.
  Във Везни при по-издигнатите с добри аспекти подхранва способността към изкуствата, подобрява въображението и умението към рисуване. При по-примитивните и с лоши аспекти дава една отпуснатост и незаинтересованост на индивида към всичко.
  В Скорпион при по-издигнатите и с добри аспекти дава стремеж към пътувания, промяна на професиите. При по-примитивните и с лоши аспекти - прекалена привързаност към всичко свое и неприятни разправии в семейството с правене на неуместни забележки.
  В Стрелец при по-издигнатите и с добри аспекти - стремеж и разположение да бъде в услуга на околните и по-добро бащинско отношение към всичко и всички. При по-примитивните и с лоши аспекти - стремеж и жажда околните да му бъдат в услуга и за най-малките неща и не рядко склонност към презрение и надменност спрямо околните.
  В Козирог при по-издигнатите и с добри аспекти дава подтик към грижовност и внимание към нуждите на близките в семейството. При по-примитивните и с лоши аспекти - стремеж към затвореност, скритост, недоверие, предпазливост, ревност.
  Във Водолей при по-издигнатите и с добри аспекти стремеж към промени и новости в домашната обстановка. При по-примитивните и с лоши аспекти - вечно неодобрение и промяна на всичко, което има в домашната обстановка.
  В Риби при по-издигнатите и с добри аспекти Луната подсилва интуицията, а също и подтика към меко, топло отношение към най-близките членове на семейството, с един стремеж за задоволяване нуждите им, преди още те да са ги изявили. При по-примитивните и с лоши аспекти - хлабава, принизена привързаност към семейния институт.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Aстралното тяло
  Духовни учения
  Админ 2 1459 Последна<br />публикация Януари 23, 2010, 23:48:40
  от Админ
  Етерно тяло
  Духовни учения
  Evolution 0 1768 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 19:38:28
  от Evolution
  Причинно тяло
  Духовни учения
  Evolution 0 931 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 19:49:34
  от Evolution
  Манасично тяло (Тяло на Висшия Ум)
  Духовни учения
  Evolution 0 1069 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 20:15:59
  от Evolution
  Здрав дух + здраво тяло = светлинно тяло
  Здрав дух здраво тяло
  stargate 3 1576 Последна<br />публикация Октомври 07, 2011, 22:51:44
  от извън Вехонт

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright