Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиго и наркотиците  (Прочетена 5844 пъти)
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« Отговор #45 -: Юни 04, 2013, 11:54:33 »

Здравей Verji,
радвам се, че си успяла да спреш навреме и да се справиш с това. За съжаление хероина както и бях постнала линкове по-нагоре, предизвиква трайни промени в химическия състaв на мозъка, които остават дълги години, дори след като е спряна употребата. Затова и много често зависимите се връщат отново към него, и лечението е изключително трудно. Аз не съм употребявала, но познавам такива хора. Особено мъчително е да гледаш как тези хора се разпадат пред очите ти, как въвличат и близките си, през какъв ад минават за да се снабдят с дозата си, криминалните прояви, които също са неизбежни в един момент, и здравословните проблеми. Зависимостта от наркотици означава да си изцяло под контрола им и в тяхна власт. Лесно е да попаднеш под влиянието им, трудното е дали ще успееш да се измъкнеш от него.
Активен
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« Отговор #46 -: Юни 04, 2013, 12:30:19 »

Подкрепям Странник.
Като за начало нека уточня нещо. Има наркотици, които отварят съзнанието и такива, които влияят на тялото в частност, или казано иначе - отпускат съзнанието.  Ще поговоря малко за първите, тъй като вторите ... те са просто поредната дъвка на ума (тука включвам и никотин и алкохол), както безбройните излишни мисли и желания.
 Диметилтриптамин се произвежда в нас по време на сън, преди смърт и без съмнение мога да добавя - когато поглеждаме навътре в себе си. Също така това химично съединение се съдържа във (почти) всички растения и дори има хора, които търсят начини да го извличат, за да изпитат нещо различно. Така е и с всички останали "вещества", които влияят на съзнанието ни. Псилоцибин се съдържа в някои от халюциногенните гъби, за който пък се твърди, че едва ли не, ни е дал дар слово (Всъщност това е същата молекула с някой друг бонус към нея). Други такива известни субстанции са мескалин и ерготамин(използван в състава на LSD) и като цяло това са основните ентеогени, или казано по-просто - веществата променящи погледа над нещата и използвани от шамани и всякакви ню ейдж "психонавти".
Едно от малкото вещества, с които не съм добре запознат е ерготамин и като цяло LSD.Алберт Хофман e прекрасен пример, за това как всяко правило си има изключения. Който се интересува, може да прочете, че от синтезирането на лсд, до смъртта си, е изобретил десетки неща под въздействието му (дори, ако не се лъжа е бил постоянно под това въздействие) и на всичкото отгоре е живял 102 години, в здрав разум (до колкото е известно). Но това далеч не означва, че трябва да се хвърлим ей ся при дилърите да си търсим ЛСД, защото едва ли това, което ще си купим от тях ще е това, което е синтезирал в лабораторията си Хофман. Затова и подкрепям един коментар по-назад, че всички тези вещества,ентеогени трябва да се изследват и тестват научно, за да може да се извадят от улиците и да се вкарат в лабораториите, където евентуално може да бъдат полезни, без да причинят вреда. Нека бъда ясен и споделя за втори път моето мнение относно ентеогените. Те променят съзнанието - да, отварят чакри макри, палят факли и ПЪРЖАТ МОЗЪЦИ -
*Видял съм го върху мои приятели, ако 'щете индиго ги наречете - хора изключително умни за времето си, със знания и виждания отличаващи се от тези на всички други. След употребата на ентеогени се превръщат в загубени същества, без съзнание за дребните неща, като да поддържат тялото си чисто и сякаш с единия крак не са на този свят...достигнали разбиране за единството, пазещи мравките и мухичките, но не способни да опазят себе си.
  Ще попитате защо? Ума на 5 годишно дете е неспособен да осъзнае информацията от ума на 50 годишен професор по физика. Човек разбира информацията според степента си на развитие, нали така? Какво ще стане, ако информацията е толкова много, че ума да не е способен да обработи и 1% от всичко...не съм експерт, но мога да предположа, че ще се претовари и ще има последици. Затова и посветените казват да не бързаме и да израстваме стъпка по стъпка, защото в противен случай ще се разрушим.
Във фитнес залата никой не се хвърля от първия път на 200кг тежест на лежанката. Дори редовно трениращите загряват първо с по-ниски килограми и след това пробват възможностите си. Всичко е свързано, живота ни е пълен с примери.Активен

entire ocean in a drop
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« Отговор #47 -: Юни 04, 2013, 13:45:01 »

П.п. Имам приятел, който е бил на хероин, а сега е един от най-светлите хора, които познавам. Не употребява нищо, вегетарианец е, гледа слънцето, медитира и в присъствието му се усеща мир. Затова оставете представите и всички онези виждания, които са ви наложени от вън. Хората са различни, способни да преодоляват и да постигат изключителни неща.
Активен

entire ocean in a drop
ayahuasca
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #48 -: Юни 04, 2013, 14:40:00 »

eоc, брaво на твоят приятeл ! Колко обичам "доказатeлствата", чe няма eднопосочност и във всичко има изключeния, разнообразиe ,дву-, три- ,монопосочност 

Maриxуаната наркотик ли e ? Нe прeдизвиква физичeска зависимост катo кафe, цигаpи, xaповe, коки, xepоин... Щe ми кажeтe тoгава,чe зависимосттa нe e нeобxoдима да бъдe физичeска, a aз щe ви отговоря ,чe за xopa със слаба псиxика всичко можe да бъдe зависимост, доpи любимияТ човeк и това да ги pуши ! И нe e задължитeлно да смe със слаби псиxики катo сe замисля. пристpaстeни смe към мн нeща, коитo нe правят впeчатлeниe защотO da peчeм са общопpИeти,можe би считaщи сe за "добри". За сeга си живeeм в свят на дуалност. Тoeст на по-високо ниво няма значeниe дали си пpистpaстeн към футбол, рeлигия(вид учeниe) , любим човeк, eкстрeмни изживявания, някаква маниакалност по някакво xoби , кафe, наpкотик.И в същотo вpeмe има рaзлика от тoва да бъдeш вманиячeн в нeщо и съотвeтно пpистpaстeн към наpkoтик и в същият момeнт разликатa нe e голяма  Веселяк .
Съотвeтно нe противоpeча на нитo eдно мнeниe защотo няма гpeшни, а най-истиннотo e обeдинeнотo мислeнe на всички ни. eдна мисъл с бeзбpoй шарки ! цвeтна палитрa наситeна от всичко!!!

 И сe сeщам чe тeматa e малко по- Paзлична , извинявам сe на xopaтa, коитO искат да пpочeтат нeщо по- конкpeтно свъpзано с нeя.
В същотO вpeмe обозначавам моeтo мнeниe само с потpeбитeлскотo ми имe!пpиeмам и дPuгитe вариации, имам ги заложeни катo мисъл фоpми и тяx в главицатa.
Активен
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« Отговор #49 -: Юни 04, 2013, 15:03:53 »

ayahuasca = диметилтриптамин
Активен

entire ocean in a drop
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« Отговор #50 -: Юни 04, 2013, 15:04:54 »

/a/ssm58.gif[/img]
 И сe сeщам чe тeматa e малко по- Paзлична , извинявам сe на xopaтa, коитO искат да пpочeтат нeщо по- конкpeтно свъpзано с нeя.
За мен всички изразени мнения и гледни точки по темата, или малко по-различни, са важни и ми помагат да извлека нужната за мен информация. Усмивчица
Хората са различни, способни да преодоляват и да постигат изключителни неща.
Да, но малцина са тези които са успяли да преодолеят това напълно. Познавам един такъв, който не е успял да се пребори с това вече много години. И въпреки всичко и на мравката път прави, когато не е в криза.
Активен
kehoy_
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187

« Отговор #51 -: Юни 06, 2013, 05:26:46 »

Незнам за вас ама аз най-после си измислих професия в живота  - "психонавт" 


Ухилен  Веселяк
Активен
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #52 -: Юни 06, 2013, 10:14:01 »

Аз много зная ,ама дъня цигари наред....
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 447


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #53 -: Юни 06, 2013, 10:55:32 »

  Аз също съм на лекарства, защото майка ми е особено умна и ходи на църква, гледа новините на бТВ и вярва, че Церварикс е спасението от папилома вируса...
  А, и както ходи на църква, така се моли на снимка на Владимир Путин... Думи нямам, но както и да е....

  Та, тази дърта чавдарка (имам предвид марката автобус - нещо от рода на това) вярва, че като съм различен, трябва да имам една добра леля психиатърка, която да ми изписва едни вълшебни прекрасни хапчета, които мамата си тракали като въздействие, батка, па и да не говорим, че ги правят от катран(например, от една цинкова кофа с 12 литра катран (около 17 кила тегло) се получават средно 22'070 таблетки Zoloft).
  Аз ако имах нужда от катран, щях да пуша, цигара от цигара щях да паля. Нямаше да се тормозя да пия тия тъпи таблетки, които струват майка си и баща си.

  Аз, обаче, да ме дяволите вземат и нептунов идиот нещастен, научих тялото си да не възприема толкова полезните активни вещества на тези толкова добре измислени преди 50-тина години и сега майка ми се кози, че не ми били действали лекарствата, а аз май успях да брокна психиатърката си и сега тя не иска да ме вижда пред очите си....

  Бе, в чудничка ситуация се намирам.... Сега след черпнята с филийки с черен конфитюр по рецепта на Недим, ми е супер весело.... Та, да знаете, дори и да сте някаква химия, както съм аз в момента, можете да преодолеете проблема с достатъчно силна воля.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Mistic_Aqua
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  « Отговор #54 -: Юни 06, 2013, 13:58:41 »

  Аз също съм с управител Нептун и по принцип имам склонност да се пристрастявам .За това мое усещане ,че може много яко да се обатача не съм посягала към по сериозните наркотици.Наистина  трябва много воля Нептуне....
  Активен

  През вечността ...принадлежа ...
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #55 -: Юни 06, 2013, 22:05:33 »

  Интересно ми е ако се случи космическа катастрофа с Нептун и
  престане да съществува кой тогава ще е виновен или ще ви е управителя.
  Наркотичните вещества са  средство,а не самоцел...един вид да видиш
  на какво си способен,какво има в теб и къде можеш да бъдеш...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Mistic_Aqua
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  « Отговор #56 -: Юни 07, 2013, 12:24:34 »

  Наблюдавала съм доста Рибоци и съм усетила влиянието на Нептун.Какво би се случило ,ако го няма ,ами  не съм мислила .Но е факт ,че астрологията е един от начините да разбереш себе си.Наркотиците за мен са като прекия път към нещо ,което трябва да постигнеш ,,натурално,,и последователно.Сигурна съм ,че съм изпитвала пълнотата и радостта без тях.Радост ,която  после не ми струва нищо ...Наблюдавала съм кога хората около мен взимат наркотици .Правят го ,защото им липса нещо или имат неотработен  урок.Бягат от реалността си ,бягат от това да променят нещата ,които не им харесват.Търсят лесния начин.После са като парцали и ми се оплакват колко са зле.Докоснах един приятел след като беше взимал ....и не беше от най приятните ми усещания..Той иска да извърне глава от всичко,което го напряга и да усеща пълнотата и спокойствието ,което му липсва .Нещо ,което на другия ден няма да го има...За това съм на мнение ,че човек трябва да се изправя пред дилемите и тревогите си ,за да ги реши ,а не да ги забрави.Когато стискаш очи и отказваш да научиш даден урок ,той си остава...и колкото повече време стои неразрешен ,толкова повече се удължава ,,агонията,, .За мен няма смисъл ,но за някой ,който не е осъзнал това ,което аз съм осъзнала може да му е нужно...знам ли..
  Активен

  През вечността ...принадлежа ...
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #57 -: Юни 07, 2013, 13:00:41 »

  Колкото и да бягаш от последствията,все някога отново се срещаш с тях.
  Няма как да избягаш от Вселената в която живееш.
  Няма как да избягаш и от себе си.
  Колкото и да заравяш глава в пясъка винаги ще се намери кой да
  те изрита отзад да се освестиш...
  И колкото повече отказваш и бягаш,толкова повече шутове отнасяш...
  Вселената винаги реагира на това което правиш и според това
  се случват и събитията.
  Да бягаш и да отричаш е същото както да бягаш и отричаш себе си.
  Нито наркотици,нито астрология или шаманизъм ще ви помогнат
  в това да откриеш себе си... да приемеш накрая това което си ти самия.
  И да живееш в мир и покой с ясното съзнание кой си и какъв си.
  Този вътрешен мир и покой идва едва след като си се излекувал от
  болестта наречена илюзорна представа за реалността и това кой си ти
  всъщност...както и накрая успееш да виждаш всичко от гледната точка
  на Вселената в която живеем с нейните Закони .
  Диамантът и златото са някакви много скъпи ценни неща в човешките очи.
  Но за Вселената те са част от многото прояви на материята...на нея и е все
  едно за тях...създала ги е,има ги...но няма как да сме сигурни дали сме им
  немерили точното приложение заради което са ни подарени.
  В едно друго развитие на въпроса е парадокс за мен например факта че на
  Земята не би трябвало да съществува хим. елемент по тежък от желязото,
  по простата причина че Слънцето не е в състояние да го синтезира поради ниската си гравитация.
  Но е факт че те съществуват на Земята...интересна е гледната точка на Вселената
  в този смисъл за какво е този ''подарък'' с неизвестен произход...
  В такива размисли човек неизбежно осъзнава собствената си незначителност както и факта че е
  неразделна част от Цялото...и сам по себе си значим в известен смисъл.
  Много пъти съм си мислил - Ами ако сме единствения Живот във Вселената - пред нас не стои
  ли огромна Отговорност като разумен Живот и то пред Вселената?
  Не е ли всяко живо същество пред очите ни едно голямо чудо на фона на безбрежната мъртва пустош
  на светлинни години наоколо?
  Решение на проблем не винаги е фронтален сблъсък ...а по-скоро израстване над причината за проблема...
  И накрая наркотиците ти се виждат като една смешка,недоразумение,детска болест на съзнанието... за съжаление
  в тази детска болест мнозина виждам как и деградират тотално...неспособни да пораснат,отказали се,предали се...
  И в това виждам и ролята на осъзнатия човек...да подаде ръка на всеки който има нужда,да сподели неговия стремеж,да
  подкрепи падналия,да го изрита и отзад ако е наложително... в името на Живота,хуманноста и Отговорността пред Вселената.
  « Последна редакция: Юни 07, 2013, 13:07:01 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Mistic_Aqua
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  « Отговор #58 -: Юни 08, 2013, 10:25:46 »

  Напълно съгласна съм с теб.
  Най важното познание за себе си намираме в усещането за това познание....дадени моменти в които няма как да си се заблудил..
  На мен също не ми е приятно да виждам как хората изпадат в тази слабост,за това така роптая ,защото ако им говориш спокойно ,те не те чуват.Толкова са им замотани мозъците и виждам как не осъзнават ,какво се случва с тях...жалко е..защото виждам и потенциалът им...светлината..силата..творчеството ...
  За това ми е мъчно ,че са нехайни към душите си...И ми викат ,че съм права ,но след 5 минути са навили банкнотата и айде в мозъка...
  Не е ,че човек не може да е силен.Може!Просто е едно упорито нехайство и после мрън -мрън ..Едмо нещастие и безсмислие..
  Един от тези мои познати ми каза,че е самотен и иска да си намери приятелка ,която да го вкара в ,,правия ,,път.Казвам му,че човек сам трябва да си помогне...Вярно е ,че има Ангели ,но като цяло...
  Сега си намери приятелка и е по добре ,но докога щом не е отработил силата на духа? И се опира на хора и наркотици .Зависимост от хора .Не трябва да сме зависими .Аз съм изпитала много дълга самота и празнота ,което ми беше много важно стъпало.Да се опираш на себе си и да търсиш смисъл в безсмислието ...да си кънектнат със себе си с обич и разбиране

  Активен

  През вечността ...принадлежа ...
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #59 -: Юни 09, 2013, 14:35:33 »

  Духът в нас е първопричината въобще да ни има,да съществуваме като тела,съзнания,разум и т.н.
  Ако той реши да си отиде...настъпва смъртта.
  Тялото става една тленна купчина елементи която си отива там откъдето е дошла...
  Често пренебрегваме очеизвадното за сметка на някакви глупави и кухи човешки химери
  забравили Изначалното,слепи за Вечността,глухи за Словата без думи идващи от Вселената...
  Силата на Духа е една тиха,ненатрапчива могъща Сила която е неразделна част от Създателя...
  Могъществото няма нужда да се доказа и показва - То Е...
  Просто  Душата в такъв тип хора чака търпеливо години,десетилетия до самия край най-после
  съзнанието да се обърне към Извора си...
  Всеки човек търсейки знамения и чудеса извън себе си ...напразно и дълго ще търси докато осъзнае
  че той самия е чудото.
  Но е факт че понякога ако срещне осъзнат човек - ще му се помогне да види той самия кой е.
  Никой не е оставен сам на този свят и в тази реалност...абсолютно никой.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright