Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Матрицата.  (Прочетена 2367 пъти)
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« -: Април 02, 2012, 20:03:20 »

КАК  ИЗГЛЕЖДАТ   ПАРАЛЕЛНИТЕ  СВЕТОВЕ

Тук предлагам един филм, който показва много достоверно  как изглеждат възможните варианти на живота на всеки един от нас-така наречените паралелни вселени, реалности или светове.Всяка една възможност е тъждествено равна на всички останали като вероятност да се случи.Коя точно да изживеем, решава нашия дух , някои го наричат Висш Аз.Няма значение как ще се нарича, като става дума за една и съща субстанция.Този филм е една смес- нестандартната история на един човек над стогодишна възраст. Това е художествена измислица.Може да бъде сравнен като дълбочина с трилогията "Матрицата", макар стила на филма да е съвсем друг.В "Матрицата" преобладава екшън, а тук -лиричното повествование, преплетено с точни научни и философски констатации на главния герой-един младеж- ясновидец.Филма е смес между документалния и любовния жанр.За сериозните изследователи и търсачи на истината за тази  вселена, се надявам гледането да се превърне в истинско удоволствие.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XbBg3zS1O7w" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XbBg3zS1O7w</a>
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #1 -: Април 02, 2012, 20:05:07 »

След серия от странни и често ужасяващи сънища авторът на този материал е успял да запише Телепатичен диалог. Следващите редове са резултат от диктовка на невидим Източник. Познаваме случаи на такава диктовка, когато чрез думи, рисунки или музика до нас достигат Послания. Това, което ще прочетете е силно шокиращо и много различно от някои други. Сигурни сме, че осъзнаването му е своеобразен тест далеч не само за интелигентност. Осъзнаването му е отговор на въпроса какво решение ще бъде взето за оцеляването не само на цивилизацията ни, но и на всеки от нас.

КАРТИНИ
Те започнаха да пристигат веднага след серията от сънища. Ръката ми рисуваше автоматично и нахвърляше върху платното скици на странни машини, разфасовани компютри, хиляди детайли от неща, които не бях виждал никога, разкривени лица, някакви мрачни и опустошени територии, претъпкани с остатъци от цивилизация...

ГЛАСЪТ
После се появи странният, телепатичен Контакт. Осъзнах, че някой общува с мен. Не е глас, който звучи в главата ми, прилича на моите мисли, но в същото време някой мисли заедно с мен и нашите мисли отчетливо се разделят.

- Представител съм на цивилизация, която ви наблюдава. Ние ви пазим и следим за развитието ви - такъв е общият закон на Галактическия съюз.
Вашата цивилизация е още на първото разумно ниво и все още не знае нищо за Вселената и нейните глобални задачи. Практически, вие едва прохождате. Затова ви наблюдаваме още от самото ви раждане и ненапразно летописите и хрониките ви от най-ранни времена споменават за срещи с богове в огнени колесници.
Според вечният закон на Вселената всяка учебна група или цивилизация трябва да бъде оставена да се развива самостоятелно.
Нито една от учебните групи до определен момент не трябва да знае, че в света, освен нея има и още някой.
Но сега се появи една голяма причина: цивилизацията ви се изправя пред критичен момент. Има необходимост да бъдете коригирани и все още ви се отпуска малък резерв от време, в противен случай ще се наложи да се прибегне до крайни мерки. Не желаем това, защото създаването на цивилизация изисква много труд и нейната гибел се допуска само в краен случай.

ВСЕЛЕНАТА
Тя е непрекъснат и безкраен процес на раждане и развитие на цивилизациите или учебните групи.
Нашия свят е Създаден! Творецът е създал уникална, изключително сложна система, включваща мириади светове. Този гигантски комплекс работи автономно и по завинаги установени закони и правила. Един от тях е, например, причинно-следствената връзка - всяко наше действие предизвиква след себе си определени събития.
Вие познавате този принцип, но неговото обяснение е разхвърляно във всички ваши учения, религии и философия. За една млада цивилизация е твърде сложно да проумее този факт и се налага да го приеме на вяра, тъй като цялата информация ви се предава чрез самите вас и вашите мисли. По тази причина смятате, че законите и правилата се създават от самите вас и никак не е сложно да избягате от тях. Не се и досещате, че всичко, ставащо в света, е просто разгръщане на условията за всеобщото развитие.
Цялата система и всичко, което се случва, до последния детайл, дори когато на главата ви падне керемида, се развива според условията на учебната програма, създадена от Твореца.

ВСЕЛЕНАТА Е РАЗУМ
Междувременно продължавам да рисувам картини. Някой води ръката ми и тя създава за минути хаотични ескизи, които след малки корекции се превръщат в обемни конструкции, преплетени с фантастични персонажи и сюжети, роботи, извънземни, невиждани животни и растения, най-невероятни предмети. Откъде идва всичко това?
Гласът ме успокоява: “Не, не си полудял! Просто твоята задача е покажеш на другите чрез текст и картини устройството на света, в който се намирате всички. Вашата учебна група трябва да го осъзнае, защото иначе ще настъпи критичният момент, моментът на истината“.
Всяка цивилизация разполага с няколко хиляди години за развитието си. И ако групата ученици не решат своите задачи, учебният процес автоматично прекъсва или настъпва гибелта на цивилизацията. Трябва да признаете, че се развивате твърде бавно и все още нямате представа дори за устройството на вашия свят.

КРАЙНАТА МЯРКА?
СВЕТЪТ е глобален, виртуален, учебен комплекс, управляема учебна холограма. Разрушението на цивилизацията е въпрос на натискането само на едно копче.
Например, земните астрономи, един ден могат да видят в електронните телескопи огромен астероид, който до вчера още не е бил в галактиката, но днес е на 24 часа от вас. И всички начини за защита ще останат нереализирани проекти.
Но гибелта на цивилизацията е крайната мярка. На учениците се дава максимална възможност да решат задачата. Ако, например, нашата помощ отсъстваше, вие отдавна щяхте да сте се унищожили с атомни оръжия.

РАКЕТИ И РАК
Всички ваши атомни станции и ракети изглеждат като запален огън върху бъчва с барут, но кибрита все още се намира в ръцете на родителите.
Замислете се върху думите “ракета” и “рак”. Резултатът от тях не е случайно съвпадение. И едното, и другото разрушават негативно развиващ се обект, цяла страна или персонално само един човек.
Това е начин да се разруши патологично образувание. Наместо това, вие мислите, че ракът е жестока грешка на природата, за разлика от ракетата, която ви се струва оръдие на възмездието. В някакъв смисъл и едното, и другото са оръжия на възмездието. Илюзорна е представата, че ракетите са направени от вас, те също са ви дадени, както и всичко останало.
Ако цивилизацията не се справя със задачите си като учебна група, нея е разрушават и създават нова, така е било винаги. Например, вашите предишни въплъщения, атлантите са се отдавали на магия. Магията е разновидност на физическите процеси в материалния свят. Вашето сегашно техническо развитие повтаря същия процес.
Машините, автоматиката, електрониката са също магия, както магическите заклинания, които имат същата математическа формула.

КОРИСТНО ИЛИ БЕЗКОРИСТНО
Мисълта е като чертеж на нова конструкция; програмата е мисъл в цифров вид и няма голямо значение – магически или технически, как този чертеж ще бъде въплътен в живота. Важен е духовният аспект и целта, с която това се прави – користен или безкористен, за щастието на всички или за лични интереси. Само това е критерият за разумност.
Всички вие сте заинтересовани да работите и получавате за себе си, при това максимално, а не в името на всички. А тъкмо това е сред най-главните задачи. Но много малко цивилизации успяват да я решат. Останалите се въртят в затворения кръг на страданията.
Такива са условията, поставени от Създателя и правилата на неговата игра!
На вашата цивилизация бяха отпуснати много векове, бяхте постоянно подкрепяни с информация, вашето техническо развитие беше обезпечено. Цялата ви литература – религиозна, философска, езотерична и научна, дори фантастиката, всъщност е една обща книга. В нея за зашифровани законите и правилата, но вие трябва да намерите ключа към тях.

ЗАДАЧАТА
Вашата задача е да осъзнаете защо се раждате в този свят. За мнозина целите са дом, семейство, продължение на рода и тяхното обезпечаване. Колкото по-голямо е то, толкова по-реализирани се чувствате.
Дали можете да се опрете на онова, което ви казват вашите пророци, проповедници, месии, философи, гуру?
Не съвсем. Те също са ученици, които само по-добре четат учебника, но все още не разбират смисъла на текста. В действителност решението ви е дадено, но дори неговото приемане е трудна задача. Ние не можем визуално да се появим пред вас, защото ще бъде нарушено главното условие да бъдете оставени да се развивате самостоятелно. Ние не можем да ви подсказваме, защото законите на Вселената го забраняват.
Ние можем да общуваме с вас само телепатично. Вашите мисли и идеи са резултат от такова общуване. Всеки има своя невидим наставник, наричате го и ангел-хранител. Тук има една особеност. Вашето мислене е нещо като отделен механизъм със своя програма. Т.н. ви “съдба” е и вашата лична учебна задача. Сложността е в това, че нейното решение не винаги е комфортно за вашия ум.

ОБУЗДАВАНЕ
УМЪТ е вашата учебна програма на ниско, неосъзнато ниво на реализация, програма на личното ЕГО. На това ниво умът е вашият личен враг, програма-антагонист, специално настроена, за да отблъсква и задрасква телепатичната помощ, която ви оказваме.
Вашата задача е да обуздаете тази програма.
Нали точно вашият ум твърди, че пророците и проповедниците, гениите, сензитивите и пророците са лудите, живеещи в света на илюзиите и халюцинациите, а чрез тях ние общуваме с вас. Вашата задача е да поставите ред в отношението си към тях и да отделите зърното от плявата.
Правите ли наистина разлика между зърното и плевелите?
Ако успеете да го сторите в оставащото време, ще отдалечите приближаването към критичната точка. Вие не сте решили огромната част от поставените ви задачи. Вашата тотална агресия във всичко и егоистично потребителство обаче очертават пълен провал в условията на “играта”.

МАТРИЦАТА
Вашият интелект напълно ви е обсебил - това е неговата задача, която той е изпълнил и е условие в учебната програма. Вие дори не си представяте, че интелектът, особено когато стане пълен господар на положението, е всъщност самата прословута МАТРИЦА. Бяхте информирани за нея чрез едноименния филм, но малцина посъзнаха, че трябва да победят своя ум, както Свети Георги побеждава дракона. Да управлявате своя ум! Наместо това вие дори не подозирате, че сте управлявани от изкуствен интелект - ума и вярвате, че действията ви са резултат от вашите решения.
На този етап интелектът владее вас, наместо вие него. Точно той създава проблемите ви. Интелектът е вашата лична задача за решаване, вашата карма, съдба, учебна програма. Каквото е написано в нея винаги се случва. Той реализира предварително написаната ви съдба. Вашите мисли и решения са негова интерпретация, вие само ги преживявате.
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #2 -: Април 02, 2012, 20:05:35 »

Вселената като холограма?
Вселената като холограма?


Учени от Центъра за астрофизични изследвания в лабораторията „Ферми“  (Fermilab) работят по създаване на устройството „Холометър“ (Holometer), с помощта на което ще могат да опровергаят всичко, което човечеството вече знае за Вселената.
С това устройство учените ще са в състояние да докажат или опровергаят безумното предположение, че триизмерната вселена в такава форма, каквато я знаем,  просто не съществува, тъй като не е нищо друго освен един вид холограма, съобщава TSN.
Идеята е, че пространство-времето има  граница, след която те стават размити, като цифрово изображение, което е прекалено увеличено – така наречената пикселизация.
Самата идея е вече на повече от половин век. Основните положения  на холографския принцип са формулирани от Дейвид Бом, съратник  на Алберт Айнщайн, в средата на ХХ век.
Според теорията на Бом, целият свят е построен като холограма. Като всяка произволно малка част от холограмата съдържа цялата снимка на триизмерен обект, а всеки съществуващ обект е „вграден“ във всяка от нейните съставни части.
 Нашият свят  по този начин може да се разглежда като проекция на система от по-високо измерение и цялата информация за него може да бъде достъпна и за нас.  Вселената в рамките на тази теория се разглежда като триизмерен обект, представляващ външна граница на четиримерно пространство.
Крейг Хоган, директор на в лабораторията Ферма, продължавайки развитието на холографския принцип заключава, че за да може информацията,  ограничена в рамките на границите на вселената, да е равна на информационния капацитет на нейната двуизмерна граница, размера на квантовото пространство трябва да бъде равно на 10 на -16 м. Този шум на повърхността на пространство-времето, модерната  технология вече е в състояние да открие.
Възможно доказателство за този модел може да бъде необяснимия  „шум“ в експеримента от миналата година- GEO600 в Германия, който е търсил гравитационни вълни от свръхмасивни космически обекти. Нито една вълна   обаче, не е намерена  заради това, че дълго време детекторът е улавял необясними шумове в диапазона 300-1500 Hz, възпрепятстващи неговата работа.
Дълго време учените не можели да намерят причината за шума, докато  с тях случайно се свързал Хоган, който предложил теоретично обяснение на това, което се случва.
Според неговата гледна точка, точността на апаратурата  GEO600 е достатъчна за да се фиксират флуктуациите на вакуума, които възникват в границите на квантите на място, на същите тези пиксели, от които, ако холографският принцип е правилен, се състои вселената.
Крейг Хоган  не спира дотук: „Ако резултатите от GEO600 съответстват  на моите очаквания, то ще се окаже, че ние всички живеем в една огромна холограма с вселенски мащаби“.
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #3 -: Април 02, 2012, 20:06:02 »

Живеем в компютърна реалност
Матемaтически данни, че живеете в компютърна симулация


Нашият живот,  сън на пеперуда ли е? Или сложна компютърна симулация,  неразличима от „истинската“ реалност? Не се притеснявайте, това е само грешка на Матрицата. Това става, когато   нещо се превключва .
Въпросът за природата на реалността, не е измислена от напушени студенти-второкурсници.
 Китайският философ Чуанг Дзъ е казал около триста години преди Христос, , че той е нещо друго, но не и човек (най-известната пеперуда) , неразличим  от опита си на съществуване. Той не може да се каже със сигурност, че той е Чуанг Дзъ, който е сънува или  пеперуда,
която сънува че е – Чуанг-Дзъ.
В резултат имаме  милиарди симулации с почти безкраен брой последователно вложени една в друга симулации, всички от които са съвсем реални за своите жители. Въпреки това, в крайна сметка има само един оригинал.
 Математиката е доста проста: шансът за това, че ние всички живеем в една компютърна симулация, е приблизително безкрайност към едно.
Един много силен аргумент Против, нарушаващ хармонията на теорията , се състои в това, че компютър с такава мощност,  позволяващ такава обработка, е невъзможен.
 Ако оставим настрана факта, че настоящият капацитет на  компютрите със сигурност щеше да изглежда немислим  преди сто години, нека разгледаме по-интересно решение – компютърът  активно  симулира само това, от което се нуждае.
Става дума за това, което действително се случва в съвременните компютърни игри-  ако някога се движите по-бързо от скоростта, с която вашата видео карта може да създаде триизмерен пейзаж, след това виждате как   разположени извън погледа ви  дървета и сгради, се рисуват на екрана пред очите ви.
Всъщност това  обяснява някои от объркващите аспекти на квантовата физика, като например защо частиците нямат определена позиция, докато не ги наблюдават.
В симулацията може да има само  няколко съществуващи жители, а останалата част от света да е запълнена  с „не-игрови персонажи“, които се контролират от компютър. Техните действия,които вие възприемате са само симулирани, внимателно се разиграват, за да се осъществи  илюзията, че те имат отделни животи, различни от вашия.
Това обяснява защо отвратителния скитник в края на вашата улица, не   показва в поведението си   нещо много различно от това, да се мотае наоколо.
Ако всичко това изглежда твърде лудо и откачено, нека просто се върнем  към Чуанг Дзъ.
В  света има почти седем милиарда души.
 Всички те спят и сънуват  сън. Вероятно всичко, което преживяваме е нещо като цветен сън. Страшно е, нали? Да спиш, да сънуваш, че сънуваш и да искаш да се събудиш, но няма как защото всъщност не съществуваш,  освен в някоя RAM….
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #4 -: Април 02, 2012, 20:06:31 »

Хората действително живеят в Матрицата
Хората действително живеят  в Матрицата


Какво е устройството на човешкото общество?
Хората се подчиняват на законите на Матрицата. Вашите действия не са в резултат на собствените ви желания и съзнателни заключения.
Какъв е основният принцип на Матрицата?
„Хората правят нещата, които са част от създадената за вас голяма игра, която действа по предварително програмирани във всеки от вас принципи. Принципът е, че веригата на предполагаемите ви желания и действия се увеличава в геометрична прогресия. Например, ако имате пари, това поражда желание да ги харчите или трупате. Колкото по-силно е желанието ви да имате повече пари, толкова повече ще действа върху вас принципа на Матрицата.

Парите ли влияят върху качеството на живот в цивилизования свят?
От парите не зависи качеството на вашия живот. Това е един от основните трикове на матрицата  за контрол на масите от хора. В действителност парите са посредник при получаване на блага. Всеки може да  ги получи директно, без посредници.
Как хората влизат в Матрицата?
От самото зачеване. Вие нямате избор. Принципът на Матрицата работи безотказно, защото хората, които веднъж са постъпили по един начин, правят това до края на живота си, ставайки роби на матрицата за цял живот -ако вземете заем, купувате наркотици, гледате телевизия и така нататък.
Какво е основното оръжие на Матрицата? Какви са средствата за контрол от страна на Матрицата?
Матрицата не се охранява и оръжие за това не е необходимо. Принципите на Матрицата надеждно я защитават. И за нея работят преди всичко парите и медиите. Това са основните стимулатори на бягство от действителността. И по-конкретно, планираните така наречени технически нововъведения. Хората са уловени на въдица, когато се очаква въвеждането на нови технологии, независимо дали то е средство за комуникация, както и ново средство за информация. Защото в действителност, съществуват и функционират много по-напреднали технологии. Една от новостите на Матрицата е да засипва хората с един безкраен поток от информация. Деветдесет и осем процента от информацията е котва, която не позволява да се хване същността на истинската. Едва Два процента е информацията, която отразява реалния свят, и която е отлично замаскирана. От тях още два процента не възприема мозъка ни, и само малка част остава във вашето съзнание. Така Матрицата манипулира успешно всички човешки качества. както и егото, емоцията и морала.
Живот в матрицата е добро или лошо?
 Ами, първо трябва да се сравни, за да се достигне до заключение. Вие никога не сте били свободни, така че това е основният недостатък на Матрицата.
Остава да се назоват тези, които контролират Матрицата и защо те правят това.
На въпроса „защо“ отговорът е много прост. Не става въпрос за пари и богатства, а за далеч по-амбициозни желания. Основната задача на Матрицата е да трансформира обществото в управляема маса. На всеки човек е създаден по един малък свят, измислено му е с какво да се занимава за да има стимул да живее и да няма възможност да се осъзнае. Измислените  ценности ви отнемат цялото време. Затова е по-важно за вас да измиете колата и да я паркирате в гаража, отколкото да разберете защо правите това.Teзи, които са създали матрицата и я управляват, също са част от нея. Веднъж създаден и работещ процесът е необратим. Бъдете внимателни, може би, някой от тях ще се издаде.
Какъв може да света извън Матрицата?
Такъв, каквото би искал да го да види всеки един от вас, точно като в Матрицата.
Каква тогава е разликата между матрицата и реалността?
В свободата на избора. И в осъзнаването на тази свобода.
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #5 -: Април 02, 2012, 20:07:29 »

Теория на невъзможното
    Теория на невъзможното


“ Един обект може да взаимодейства с една система по два начина в зависимост от това дали параметрите описващи системата характеризират този обект (дали е вътре в системата ) или параметрите описващи системата не са част от характеристиките на обекта ( ако обекта е извън системата)
Когато обекта се намира в системата, той не може да влияе глобално върху характеристиките и, тоест не може да и въздейства на фундаментално ниво.
Обратното обаче е в пълна сила – системата може да променя характеристиките на обекта и да му влияе тотално.
Във вторият случай, когато обекта е извън системата,
съществува теоретична възможност обекта да и въздейства,
а при пи първият случай не съществува дори теоретична възможност.”

 По тези причини теоретически е невъзможно да въздействаме върху системата,  ако сме вътре в нея. Ние трябва да се намираме извън нея в прекия смисъл на думата. Тоест нас да не ни засягат всички промени, които засягат хората притиснати от системата.

Как можем да разграничим кога се намираме в системата и кога сме извън нея.
Всички деца на планетата земя се раждат еднакви.
Те не се раждат с етикети нито характеристики, които по-късно обществото и насилствената социализация им налага.
Желанията, идеите и целите в живота на възрастните индивиди, са  пряко отражение на това насилственно внушено определение и характеризиране на нещата наложено още през детските години. На хората са внушени неестествени необходимости, които в голямата си част са дори вредни.  Точно тези  фалшиви идеали към които човек се стреми го правят нещастен.
Ето това е матрицата. Това е системата, от това не може човек да избяга, ако има всички необходимости, които не може да задоволи без участието си в системата. Това е което мъчи и трови съзнанието, чувствата, здравето, дори живота на човека. Това е нещастието. Това е ограничението и робството – невъзможността човек да задоволи необходимостите си без да участва в Матрицата.
Щастието е точно обратното – свободата на избор на човека, как да задоволи истинските си физически необходимости
 -дали като е част от Матрицата или извън нея.
Как може човек да излезе извън системата. Това е много труден въпрос. Защото се изисква много смелост, кураж.
Защото човек, който успее да излезе извън ограниченията на системата той се превръща в аутсайдер за тези, които са вътре в системата.
После губи връзките си с близките и приятелите си, но не защото самият човек ще има нещо против тях а просто защото хората, които са в системата нямат широта на погледа си и не могат да разберат действията на тези, които са извън нея.
За да излезе дори за малко извън системата човек първо трябва да се намира на място, което е чисто от всякакви елекртомагнитни лъчения, защото именно те ограничават, подтискат и манипулират човешката психика до такава степен, че за човека става невъзможно да изплува. Това е електромагнитен поток, в който всички човешки същества са потопени денонощно. В този електромагнитен вертеп
човешките чувства, емоции и мисли не могат да излязат от определени параметри. Тоест те са програмирани предварително.
По тези причини човека трябва да на намира на чисто място, извън мръсната аура на градовете, но и извън ограничената аура на селата. Селата са по чисти от градовете защото са по близо до природата, лошото при тях е, че повечето хора колят често животни. Кръвта на убитите животни няма как да създаде лоши вибрации на тези места.
Човека е част от природата, нещо,  за което малко хора си дават сметка,  защото средствата за масова дезинформация, промиване на мозъци и дресировка отдавна са превръщали поколение след поколение децата на природата в автоматизирани биологични роботи с изкусвенни мисли и желания. За това, ако иска  да излезе от системата човек първо трябва да се намира за определено време на чисто място.
Да се опита да разбере какви са истинските му потребности, лично неговите а не тези, които му са внушени от социалната схема. След това да се опита да открие личните си желания.
Но само тези, които са свързани изцяло и само с него самият.
Да се разграничи от модела, структура и идеалите на обществото в което живее, и тогава има теоретична възможност, когато е сам със себе си и с природата да открие кой е всъщност, да разчупи ограниченията на системата, които се намират само в неговият ум и да погледне и види от страни.  В Матрицата непрестанното бързане, тичане , притеснение, проблеми, чувства дошли незнайно от къде, скърби, радости,  безпаричие, роднини, деца, жени, мъже , съпруги. Роби впрегнати в гонитбата на нещо от люлката до смъртта, преследване на нещо, до което така и не достигат  никога. Ето това е илюзията на Матрицата.


За същността на революциите, състоянието на матрицата и    мястото на човека

Какво представляват революциите, кой стои зад тях, какви цели постигат. На чии интереси служат? Каква е ролята им в общото състояние на матрицата. Къде е мястото на човека, какво в същност се случва.

През вековната история на човечеството революциите винаги са
били смятали за двигателя, който носи промяна в системата.
Народът от своя страна винаги е бил основната движеща сила в тази промяна. Но какво представляват в действителност революциите и кой стои зад тях. Хората по отделно като индивиди нямат способността да се самоорганизират и да предизвикат революции. Хората като индивиди, колкото и да са недоволни самостоятелно нямат необходимата смелост и кураж за да предизвикат промяна в системата. За това винаги се намират водачи, които да поведат и организират една революция.
Но дали крайната цел на тези водачи съвпада с тази на недоволните хора, това е друг въпрос.
Били сме свидетели на много “успешни” революции през вековете, но тогава защо човечеството продължава да е недоволно. Защо промяната никога не носи така желаното задоволство в обществото, защо социалното положение на масата хора остава робско, независимо колко външни промени са осъществени. Усещането за неудовлетвореност,  подтиснатост, неосъществени желания  и недоволство са същите както са били и преди векове.
Какво всъщност се получава? След победата на всяка революция,
се променят само външните обстоятелства, но вътрешното усещане остава едно и също.
Кой в същност печели от революциите? Дали наистина са глас народен, глас божий? А кой действително подтиква хората към революции?
Според мен революциите, колкото и спонтанни да изглеждат,
са винаги манипулирани, за да служат на интересите, на тези против които изглежда, че са насочени.
Контролът се изразява в умерено насочване на народните маси
към цели, които в същност не са в служба и изгода на обикновените хора.
Това обикновено се случва в моменти, когато енергията на системата, която захранва Матрицата е силно намаляла и има нужда от промяна в действащите програми. За целта се предизвиква силен емоционален взрив в човешките маси,
като тази енергия бива използвана за въвеждане на нова програма във функционирането на Матрицата, като по този начин
бива осигурено безпроблемното и функциониране до следващата
революция и съответно инсталиране на нова програма.
Защо реално не е възможно истинска промяна в системата?
Защото хората, които търсят така наречената промяна,
на практика не желаят да излязат от матрицата. Защото истинската промяна ще разруши устоите на които е изградена матрицата и това на практика ще разруши илюзиите на всички хора, а едва ли някой би искал точно това?
Хората са част от тази Матрица, живота им, представите им дори желанията и мечтите им също са моделирани от същата тази Матрица с която на пръв поглед не са съгласни и с радост участват в измислени революции и промени без реални резултати. Хората дори не знаят кои са в същност, не знаят, от къде идват и на къде отиват, не знаят дори защо са живи. Какъв е смисъла на живота хората не желаят да знаят, защото още от най-ранно възраст на тях им е внушена една ценностна система, която ги прави роби именно на Матрицата.
Хората обичат да говорят за духовно развитие, за разширяване на съзнанието, за промяна на ДНК, за конспирации, за господарите на света, за извънземните и за още куп неща. Всичко това им дава един вид усещане за превъзходство над стадото, храна за ума, но това е илюзорно усещане. Това не е заплаха за системата и Матрицата, защото същите тези хора ако реално трябва да направят промяна, те ще са първите, които ще се противопоставят.
Защото имат същите желания, каквито имат и другите хора, защото ако им се удаде възможност да се сдобият с власт ще направят същото, което правят сега тези, против които реват.
Защото имат същите човешки слабости и желания както и останалите, тоест не се различават от управляващите.
За да има реална промяна, не трябва да се търси подобрение на системата, а самата система трябва да бъде премахната.
Но за да стане това хората трябва да имат друга ценностна система, всичко което се цени сега трябва да бъде забравено. Как ще стане това? Как да излекуваме хората от алчността?
Да сте чували някога някой да казва, че има достатъчно? Не, винаги е малко? Винаги е малко и искат още, защото умът на хората е насочен към материята. Защото алчността е основното раково заболяване на нашата цивилизация. За това революциите не помагат. Винаги ще има много богати и много бедни, защото още от люлката възпитаваме нашите деца в материализъм.
Бедните и богатите са еднакво нещастни и недоволни, защото винаги смятат, че имат малко. Това е робският манталитет на човечеството днес, за това са революциите, войните, насилието, жаждата за имане и все повече имане е в основата на заблуденият човешки ум. Но защо се получава така, нима наистина хората са безумци? Къде е истинското знание, кой го скри от човешкият род. 

Революциите не са нищо друго освен инфантилното, недообмислено и деформирано желание – импулс на арестант живееш в мръсната килия на затвора, да излезе на Свобода, за да задоволи прищявката си да боядиса стените на затвора от външната страна в розово. За да може да живее в розов затвор.
Метафорично казано, но това означава идеята на голяма част от хората да живеят богато и охолно с много пари. Хората мислят, че охолният живот и парите представляват тяхната бленувана свобода в душите им. Когато постигнат тази цел, тогава разбират,
Че не са постигнали свободата си, а просто са боядисали в розово стените на душевният си затвор. Обикновенно  този момент на разбиране настъпва малко преди смъртта на човека, оставяйки го да я посрещне с чувството на обърканост, с чувството че е объркал пътя си и че е живял почти напразно...

                         автор на статията: Alcyone
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #6 -: Април 02, 2012, 20:08:18 »

Нарушаване целостта на пространство-временният континуум
Нарушаване целостта на пространство-временният континуум На11 май в доклада изготвен от Руската федерална космическа агенция
 се казва,  че целостта на пространствено-временият континуум на земята,
 е била нарушена през миналата седмица над град Екатерининбург.
 Това е най-големият град в планината Урал, и четвъртият по големина в Русия.
 Това събитие е било наблюдавано от стотици хиляди жители на града.
  Много от тях са направили видео и снимки на този феномен.
 Когато един от най-поразително визуалните образи на този разрив във
 времето и пространството, стигнали до западните медии и средства за пропаганда и масова дезинформация, набързо скалъпили версията, че това събитие било причинено от руски военен спътник " Съюз ",
 който наскоро бил изведен в орбита.
 Това, което тези западната пропаганда и медиите не  споменали
  (защото те знаят, че техните читатели  практически нямат независима
  мисъл) е че, сателита е бил изведен в орбита  часове преди събитието
  в Екатерининбург. Сателита  Меридиан 4 бил изстрелян в космодрума Плисецк,
  който се намира в северната част на Русия.
 Разстоянието от близо 2500 км от Арктика
  до Уралска област, особено за сателит поставен в полярна орбита,
 прави абсурдна възможността някой да би могъл да го види ,ако се намира в града.
 Плисецк се намира на 800 км северно от Москва
 над Северния полярен кръг, докато Екатерининбург е на границата
  между Европа и Азия, 1.667 km, източно от Москва,
 в източната част на Урал.).


Руските учени смятат, че  за разкъсването на пространство-времето около Земята е виновна гигантската комета (C/2010 X1) Еленин, открита на 10 декември 2010 г. от руския астроном Леонид Eленин от института по  Приложна математика.

  Кометата е последвана от четири "обекта" 2006 YU55 2010 SO16,
 перфектно подредени в два реда. Китайските учени предупреждават, че  кометата,
 заедно с четририте обекта,които я ескортират
 би могла да бъде един "извънземен космически кораб."

 Руските учени изразяват своите опасения,
 че приближаващата комета ще предизвика големи земетресения.
 Един от най-известните  учени, сеизмологът и лекар д-р Mensu Omerbashich,
 от   Cornell University, също очаква,
  че кометата Еленин има потенциал да предизвика още по-катастрофални
 земетресения, което можем да прочетем в доклада му
  "Астрономическа проекция - причина за  Сеизмични промени "
 '' Доказвам тук емпирично моята гео-резонантна концепция.
 Разширяване на земната кора причинено от резонанс с други небесни
  тела може да предизвика сеизмичност. 
 За тази цел показвам, че всички земетресения (~ M6 +) през 2010 г.
 са се случили по време на дълги астрономически подреждания (ден т> 3)
  в нашата слънчева система.
 След това показвам, че същото се отнася и за всички силни земетресения
  (~ M8 +) на десетилетието 2000 година.
  И накрая, показвам, че най-силните земетресения (M8.6 +) на миналия век,
 са настъпили по времето на дълги астрономически подреждания на други
 небесни тела и земята. Половината от по-силните (M9 +) са възникнали по време на пълнолуние.

  Кометата C/2010 X1 (Elenin), ще продължи да засилва сеизмичността на Земята
 до август до октомври 2011 година.
  Приблизителна прогноза на земетресенията на базата на моя констатация е възможна.

  Демонстрацията доказва моята хипер-резонатна концепция.
  Тя дойде като математико- физическо решение,което в
  най-голяма степен доказва за цялостната  гео-резонаторна теория. "

  Съществуват очевидно непреодолими бедствия и това поражда
 опасенията и страховете, които много хора имат сега, изправени пред
 настоящето. Тези препятсвия ни обграждат ,но може би все пак ще се намери
 причина, за да повдигнем настроението и духа си.
 Според Ник Бостром от отдела по философия в Оксфордският университет,
 всичко това, което преживяваме сега може да се окаже само една компютърна симулация.
 Матрицата...
 Може би наистина живеем в Матрицата.


Ник Бострон и неговата теория гласи:
 ''Живееш в компютърна реалност?"
 "Този доклад твърди, че поне едно от тези предложения е вярно:
  (1) Вероятно,  човешкия вид ще изчезне преди да достигане до етап
 " пост-човешки "
 (2) Не можем да докажем, че пост-човешката цивилизация не провежда
  значителни по обем симулации на еволюционната си история (или вариации).
 (3) Почти е сигурно, че  живеем в една компютърна симулация.
  И на това се дължи вярата, че има значителна вероятност един ден
 да се превърнем в  свръх- човеци,
  които правят симулации със своите предци."
 Той разглежда също и редица други последици от този резултат.

 За тези, които искат да вярват в
 такива неща, като принципите на Бостром,
  може да се каже наистина ще трябва вяра .
  За други, без съмнение не е толкова правилно и предполагат,
  че ако човек не е подготвен за това, което съвсем скоро ще дойде,
  не бива да обвиняват никого, защото те  са били
  предупредени ... но не са чули и ако са чули не са  повярвали.

 източник на превода:

http://www.whatdoesitmean.com/index1479.htm

http://sorchafaal-en-espanol.blogspot.com/2011/05/rasgadura-en-el-vortice-de-espacio.html
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #7 -: Април 02, 2012, 20:08:54 »

 СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОГА ДА ВИ ОБЯСНЯ КАКВО Е МАТРИЦАТА
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОГА ДА ВИ ОБЯСНЯ КАКВО Е МАТРИЦАТА,Трябва ДА Я ВИДИТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ...Има неща, които не могат да бъдат игнорирани,
  или складирани в чекмеджето на нечие бюро.
 Ако някой е проучвал въпросите свързани с пирамидите в Египет
 и други места по света
 ще забележи, че официалната версия не е стабилно обоснована.
 Тогава от необходимост ще трябва да избира между два
 възможни варианта.
а) Или човешкият род е прекалено глупав, включително хората на
 науката и техните ръководители, които стигат до абсурдните си теории
 и ги предават и налагат на всички останали като абсолютна истина.
в) Или просто хората, които разполагат с властта,
 ни лъжат и заблуждават
 като петгодишни деца,
 държат ни в невежество.
Признавам, че е много привлекателна идеята, че нашите лидери са глупаци,
 че се намираме в ръцете на безполезни и корумпирани идиоти.
 В последни време се лансира много тази идея.
 Това е нещо от рода на " аз съм много умен и способен, но ние се намираме в ръцете на
 тази идиотска управляваща сган, която разрушава всичко''
   
 Но в действителност с течение на времето все по ясно виждам, че истинският
 вариант е вторият.
 За тях ние сме стадо овце, които са били манипулирани дълго време, за да
 не могат да погледнат по-далеч от носовете си.
 И най-лошото е, че ако все пак някоя от тези овце,
  по някакъв начин разбере една част от истината, веднага ще бъде подложена на подигравки
 и осмивания от останалите овце.
 Престанете да повтаряте , това, на което ви учат и се опитайте да мислите самостоятелно.
 Почти нищо от това, на което са те учили не притежава някакъв смисъл,
 но когато виждате, че останалите не се съпротивляват много, ти също го преглъщаш.
  Все по-често ти се налага да избираш между това, което твоят интелект ти диктува
 и онова, което е прието в обществото.
 Понякога чудовището показва част от себе си, но вие избирате да се преструвате, че не го виждате.
 Вие често пъти не можете да пренебрегнете очевидните факти,
 но предпочитате да си затворите очите,
 много често казвате, че след като не са го казали по телевизията,
 не го пише във вестниците, това е пак от онези конспирации в интернет ги има много, въпреки, че го виждате със собствените си очи
 казвате, че не е истина.
 И това е разбираемо, това е така, защото е трудно да повярвате в неща, които са коренно
 противоположни на това, в което са ви учили.
 Колкото по-дълго сте учили, колкото по-висок ранг имате в това общество,
 толкова по-трудно ще ви бъде да повярвате.
 Защото това означава да отхвърлите дългите години труд, които сте вложили, за да придобиете така
 желаната диплома, която ще ви издигне в обществото.
 да приемете очевидната истина за обществото, в което живеете, за всичките лъжи,
 измами, безчовечната политика - не е лесно с един замах да отхвърлите
 една част от представата за себе си, защото тя също е измама. Измама, в която сте вложили много
 жизнена енергия, труд и средства, за да се издигнете в така нареченото светско общество.
 трудно е да се приеме истината, разбираемо е. Но колкото по-дълго време храним илюзията в нас, толкова
 повече ще страдаме.
 По тези причини за малкото Търсачи на истината, нещата никак не са лесни.
 Информацията е прекалено размита и смесена и няма начин заедно с истината
 да не погълнеш и част от лъжата.
 За това в този блог няма да квалифицирам определени лица, като абсолютно лоши
 или абсолютно добри, няма да, давам приоритет на никоя страна и ще поддържам баланс.
 Защото така нареченият Елит, Илюминати, Правителство в сянка, представлява точно това, да поставят
 и поддържат местни лидери, които да играят играта според техният план.
 Защото всеки лидер изпълнява своята роля  в съответствие с плана на тази мафия,
 която управлява света. Тези лидери, тези религии, тези идеологии, всички тези полуистини,
 които носят на масите и ги противопоставят едни на други, посредством тези конфронтации, плана
 напредва. Преживели сме много конфликти в нашата история, сега трябва да видим майката на всички
 тези конфликти. Генералният конфликт, който ще ни отведе до новият световен ред, очакван да бъде
 приет като едно добро решение от цялото стадо, но не и от идивидите. Точно идивидите ще са проблема. Индивидите, които привидно приемат играта, не се противопоставят официално и открито, не се приобщават към никакви групировки, религии , общества, секти и комуни. Точно тези индивиди  остават Вечните търсачи на истината, които ще отсеят златните семенца на истината от всичката прогнила плява на различните учения, догми, религии, от всичките красиви думи и фрази, но изпразнени от съдържание. Произнесени от лъжепророците, лъжеучителите, демагозите и всички онези безкрупулни и безчовечни същества, живеещи в човешки тела.
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #8 -: Април 02, 2012, 20:09:26 »

ИЗЛЕЗ ОТ МАТРИЦАТАЗащо има толкова много нещастия и бедствия?
Ние даваме отговорите, оставете матрица, в която сте затворени, без да  знаете за това ... Ще се престрашите ли, да се събудите?
"Много хора казват, че светът ще се промени когато започнете да променяте сам себе си

от медитация и всичко свързано с духовното. Други обаче казват, че е много хубаво, но не си струва нищо, ако не действаш в материалният свят и съдействаш за промяна на света с конкретни факти. Интернализиране е Ин / женски и екстернализиране е Ян / мъжки пронцип. Това са двете страни на едно и също нещо. В момента сме изправени пред двойствеността,
което ни  води към чувството за разделение и агресивност. Ние живеем в един свят на лъжи, в една абсурдна парадигма, но  възможностите да го променим са в нас самите.
Да бъдем осъзнати и да не чувстваме разделение и сблъсък между нас.
Не е необходимо всички да мислим по един и същ начин.
Ние сме различни и всеки един от нас е уникален, може да блести, по единствен и неповторим начин.Ние не сме роботи, въпреки, че искат да ни превърнат в такива.Но ако можем да се обединим със сърцата си, там, където никой не може да ни манипулира,
там от където чуваме само собственият си глас.
Там, където борбата между половете, между расите и културите или борбата в какъвто и да е друг аспект не съществува.
Тази борба, в която сме си позволили да повярваме,
която ни държи винаги в противопоставяне на външният свят
и вътрешните ни чувства.
Без промяна отвътре, не може да има реална външна промяна
ще продължаваме да бъдем хванати във същият капан,
в една и съща игра сме, въпреки, че правилата ще се различават незначително
и лицата ще са други. Едно и също с две думи, защото дори революциите са също част от
тази болна матрица.
Живеем сега е ключов момент, който е по-духовен, отвсякога до сега,
Ето защо, ако се променим отвътре, това е наше задължение да действаме и навън, тъй като вътрешната промяна е възстановяване на нашата върховна независимост.И точно от това място отвътре ще почувстваме силата,дошли сме на тази земя, за да го отразим във физическият свят.Но първо трябва да се събудим. Събудете се, за да намерите отговорите.Мъдростта и липсата на страх, което ни кара да бъдем верни на това,
което е  в съзвучие с вътрешния ни глас, което чувстваме, тогава ще спрем да работим и съдействаме с всичко онова, което не вибрира в синхрон с нас . Ако всеки направи това  сам за себе си,
след това, дами и господа ... "Матрицата" е мъртъва ...
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #9 -: Април 02, 2012, 20:10:00 »

Източник:
http://blogzaserioznihora.blogspot.com/search/label/МАТРИЦАТА
Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #10 -: Април 02, 2012, 22:49:49 »

Падяволите Усмивчица филма беше адски забъркващ.Обърнах внимание на пеперудата " МОНАРХ", челите програмиране -МОНАРХ, знаят за какво говоря и съответно филма за какво говори.. Усмивчица МАТРИЦАТА.
Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #11 -: Април 02, 2012, 23:23:08 »

По ангелите,райски си права!  Ухилен Ухилен Ухилен
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #12 -: Април 03, 2012, 10:33:02 »

 Ухилен Ухилен Ухилен То е , пАдяволите  Ухилен ми и аз смяам, че съм права  Ухилен Ухилен не както по принцип...
Активен
ИВЕВЕ
Гост
« Отговор #13 -: Април 29, 2012, 17:03:55 »

Морфей: Матрицата е навсякъде. Всичко около нас, дори сега в тази стая. Можеш да я видиш, когато погледнеш през прозореца, или когато включиш телевизора си. Можеш да я почувстваш, когато отиваш на работа, когато отиваш на църква, когато си плащаш данъците. Тя е светът, закрил очите ти, за да те направи сляп за истината.
Нео: Коя истина?
Морфей: Че си роб, Нео. Като всеки друг, ти си роден в робство, в затвор, който не можеш да помиришеш или докоснеш. Затвор за твоя ум.
По мое мнение, филмът Матрицата  е най-доброто метафорично представяне на нашето общество относно разбирането защо организираното зло и потисничество са допуснати да съществуват. Моето тълкуване не е единственото възможно, но аз вярвам, че е вярно, достъпно и най важното онагледяващо посланието, което се опитвам да предам.
И така, да обсъдим това, което Матрицата не е. Матрицата не е физически свят. Доколкото ми е известно, физическият свят е реален и всъщност постоянно управляван от физичните закони. Матрицата не е и интернет, въпреки убежденията на някои. Матрицата обхваща и надминава тези два свята. Съществувала е от зората на цивилизацията и ще съществува, докато не рухне. 
И тогава, какво е тя? Е, това е сложно. Както и във филма, почти е невъзможно да обясниш размерът и обхватът на Матрицата на някого, който не я е виждал вече.  Както и да е, за разлика от филма, вярвам, че е етически наложително да се опитам да я представя в буквален смисъл, дори на тези, които са толкова зависими от Матрицата, че биха се борили, за да я защитят. Най-лошото е, че те няма да разберат или повярват и това ще продължи. Смятам, че Cypher беше прав да негодува срещу стореното от Морфей, защото за да освободи хората беше повърхностно замесен в измамата и илюзията.
Отклоних се. Матрицата е социалната структура, която подчинява Човечеството. Това е механизъмът на обществото, който съществува само и единствено, за да увековечи себе си, своето влияние и да засили независимостта си от всички човешки необходимости. Тя ни изолира един от друг и ни увлича във заблудите и ни променя из основи в робските машини на икономическата и политическа мощ. Машините, които живеят благодарение на тази сила са институциите – големи корпораци, правителства, училища, религиозни учреждения, независими организации. Всяка институция достига точка на съществуване, когато първоначалната й функция се превръща в себезапазването,  вместо човешките нужди, на които служи. В тази точка се превръща в двигател на Матрицата. Когато се превръщат в механизми, правителствата спират да служат на хората и вместо това се стремят да затвърдяват властта си над тях; корпорациите приватизират нарастващите акционерски стойности над производството на качествени продукти или да подпомагат хората; училищата приемат учениците като посредствени и твърде многобройни; религиозните организации  приравняват членството с робство (и активно се противопоставят на други учения  ), неправителствените организации, концентрирани върху благотворителността, трупат много повече средства, отколкото реално оползотворяват. Неминуемо всички големи институции накрая се превръщат в механизми. И стават твърде крупни за Човечеството. 
И в допълнение на независимото самоопазване механизмите пишат повечето от нашите сметки. Матрицата има няколко главни сътрудници и повече престъпни групи от механизми препитаващи се от силата на хората, които съдействат за структурата на Матрицата. Такива групи са Military Industrial Complex, the Political Industrial Complex, the Prison Industrial Complex, the Surveillance Industrial Complex, the Media Industrial Complex, the Academic Industrial Complex, the Agricultural Industrial Complex, the Medical Industrial Complex и значителните религиозни учреждения (които не бива да бъдат бъркани с истинските религии – повечето са покварили скритите съществени принципи на религиите, които твърдят, че представляват ). Всички механизми в тези групи са също толкова дейни в потискането на хората и дават възможност на потистничеството да се запазва.  Благодарение на техните общи усилия Матрицата носи отговорност за някои от най-отблъскващите човешки качества.
Противопоставяне на Матрицата
Съпротивата е ментално състояние. Матрицата е създадена да улесни приемането на чужди нареждания, и да затрудни  филтрирането на Истината от лъжите. Противопоставянето на Матрицата изисква експлоатационните й принципи и приемания да бъдат осмислени и отхвърлени, а впоследствие и да се помогне на другите да направят същото. 
Матрицата е фашистка, Матрицата е измамна, Матрицата е бюрокрация. Матрицата е основното правило на институциите, да доминират над индивидуалността и да подчиняват личностните права на своите. Личностите трябва да повярват (или поне дейно да не се противопоставят) в това, че големите корпорации разполагат с правото да защитават собствените си ползи повече от всичко друго, и по този начин да диктуват политиката и законите. Те трябва да повярват, че законът е справедлив, морален и привидно основателен. Или, трябва да се чувстват незасегнати от законите на индивидуално ниво. Трябва да приемат програмата и да бъдат доволни от възнагражденията си. Трябва да вършат работата си, да си плащат данъците, и да бъдат удовлетворени от заплатите си (поне от гледната точка, че заплатата осигурява стабилност, която е по-привлекателна от напускането на Матрицата). Отхвърлянето на тези вярвания е първата стъпка за противодействието на Матрицата.
Още повече, хората трябва да бъдат предпазени от креативността. Трябва да забравят всичко, което са способни да създават като хора, независими от големите институции, и да се чувстват изцяло зависими от системата, която „им осигурява всичко необходимо”. В голяма степен се нарушава  принципът, че мнозина, които работят професионално с компютри (информатици, хакери и т.н.) го правят, за да освободят себе си, или поне да видят какво представлява Матрицата. Въпреки че сме продукти на Матрицата (за почти всичко), компютрите и Интернет позволяват на хората да създават  собствени неща от глобално значение: независими медии, собствено книгоиздаване, , Free Open Source Software, компютърна музика,  компютърно изобразително изкуство и графики и т.н.  Компютрите също дават възможност за контакт и да се създават служещи на хората социални структури извън Матрицата.
Имайте предвид, че компютрите не са единствените средства за изпълняването на тези неща, и този период не е първият от Exodus. През 1960г, например, хората преминали масовизацията на Матрицата и независими създавали изкуство, култура и музика, основно катализирани от халюцигенните наркотици. Тази структура се разпада, поради много причини, главната от които – необмисленото и неустойчиво държание на своята конструкция и последващите институционални и законови бурни реакции. Като по чудо, много от съществените идеи са просъществували, и тяхното разпространение е причината, аз да съм решен и способен да напиша този документ днес. Може би изглежда, че причината отново е Интернет и наркотиците. И двете неща осигуряват начин за отделяне от Матрицата и поемането на живота в собствени ръце. Моля, не пропускайте факта, че много (ако не всички) психотропни вещества причиняват пристрастяване, психически щети, физически и т.н. Друго важно нещо е, че ако реалността се приема за абсолютна (не-относителна), създаваната от наркотиците „реалност” е много далеч от реалността, а относителна „реалност” създадена от Матрицата.Матрицата изисква контрол и в демократичните общества този контрол се поддържа от филтрирането на гледната точка на хората относно реалността, посредством притежаваните от корпорациите масови медии и телевизии. Всъщност, Матрицата утвърждава форма на контрол, но не в научно-фантастичният смисъл. Въпреки това постига достатъчно ефективна мисловна манипулация от фабричните неща, които болшинството купува. То трябва да вярва, че медийните новини им дават акуратна представа за света. И в общи линии, те го правят – вярват. Всичко, което хората знаят за света, го знаят от Матрицата. Символите и изображенията на Матрицата са се превърнали в по-реални от реалността. Махнете възмутителните извращения, популяризирани от Реалити ТВ.
Не пропускайте, че докато някои медиии активно промотират политическото ежедневие на доминация и контрол, като цяло се подготвят грандиозни конспирации, въз основа които тези процеси (или процесите от Матрицата) функционират. Това е просто начинът, по който масовата медия е организирана. Това е механизъм, който съществува за максималното облагодетелстване от същността, и от най-изгодните новини (също и най-евтините за създаване) от корпорациите и правителствата . В интерес на предпазването на държавния ход,  новините не могат да допуснат хората да поддържат каквото и да е мнение, което може да обори властта и законите на правителството или  техните спонсори, които са също механизми от Матрицата и почти винаги са замесени в бизнесът на управление и контрол. И по този начин се утвърждава статуквото на медиите. Да няма новини, е най-добрата новина. 
Осъзнаването на тези наклони на медиите е ключът към освобождаването от филтъра, който налагат. Да разгледаме кои са спонсорите и рекламиращите.  Пазете се от това, което пресата оповестява като изследователски репортажи. Когато е възможно, проверявайте създадените истории в обсега на места като IndyMedia (go local), Wikinews, GNN, Politech, Free Speech TV, Democracy Now, Free Speech Radio News, и FAIR. Често пъти тези източници също прикриват много скрити съобщения, които по някаква причина дори не биват загатнати от медиите. Накрая, но със сигурност не на последно място, Матрицата се опитва да идентифицира и познава всички свои членове по всяко време, за да поддържа своя контрол. Тя изисква абсолютен отказ от поверителност, за да участваме в нея. Когато се откъснем и от последната собственост на Матрицата над нас, ставаме истински свободни от нея,  да създаваме култури независими от нейния контрол.
Разбира се, най-крайната форма на бунт срещу системата е пълното откъсване от нея и всяка зависимост, която оказва, също предаността към правителствата и институциите, да се отделиш от властта на структурата на Матрицата. Това е формата на съпротива, която среща най-сериозно отхвърляне от Матрицата, защото осигуряването на икономическата й сила и власт е основната и единствена функция на Човечеството.
За съжаление, за повечето тази форма на бунт е просто непостижима. Както и да е, за разлика от случващото се във филма, е възможно човек да се освободи постепенно и в някои случаи това може да се изпробва по-лесно, отколкото опита „на момента”. Започва се с отлъчването. Окончателно премахнете телевизията, най-вече новините и реалити програмите. Препоръчително е да можете да откривате цялата информация и забавления от интернет или истинската реалност. Избягвайте големите вериги магазини, когато е възможно, особено за храна. Подкрепянето на по-малкия бизнес поддържа предприемаческия дух жив. Тегленето на заеми (особено такива с високи лихви или краткотрайни, като например автомобилите на лизинг) е решително в негативен план, като основен водещ механизъм на Матрицата, целяща да поддържа покорството. Също, ако сте чиновник на заплата, работещ 40 часа седмично, един добър старт би било да се сложи край на старателното робуване. Това също дава големи запаси от ментална енергия, която би могла да се използва за постигане поне на личностна свобода.
~
Ще забележите, че можете да развивате една или повече отделни идентичности или псевдоними. Най-добре е да ги изградите колкото се може по-различни. Не бива да  имат нищо общо, не бива да говорят по един начин или да купуват едни неща, и най-вече трябва прилежно да бъдат разграничени и несъответстващи на вашата същност. Използвайте различни потребителски акаунти и по възможност дори компютри. Накратко, развивайте един или повече подобия на Тайлър Дърдън, с изключение лудостта, склонноста към саморазрушение и поведението на социопат. Или без това изключение, стига да помогне. 
~
Събаряне на Матрицата
Докато съпротивата на Матрицата е акт от ментално неподчинение, събарянето е изблик на социална революция. Изисква познания относно различните общества, които съществуват извън контрола на Матрицата. Също така трябва да се знае и кое ги поддържа, и как те направо или косвено отслабва структурата и контролът на Матрицата. Когато тези неща бъдат осъзнати, е възможно разумно да се намери опора в тези общества, които дейно намалят силата на Матрицата.
Gift Culture
Gift Culture (позната още като Свободна култура или the Gift Econоomy) е социална структура, в която статусът на човек е определен от това доколко е способен да дава. Не е взаимствана от никоя друга икономическа система,  въпреки че примери за гифт икономиката съществуват, оглавяващи капитализма, комунизма и социализма. 

Gift culture е извела напред някои от най-поразителните последни постижения на човешката раса, включително научно-изследователските общости, до голяма степен the World Wide Web, цялото Open Source движение, проучването на уязвимостта и сигурността, и Wikipedia, например. Изглежда, че Gift economies функционират най-добре в дигиталния свят, където нещо може да бъде дадено без да се възвърне на даващия.
Проектът Burningman е масов експеримент за популяризирането на Гифт културата и като такъв е изключително успешен. Над 35, 000 души, населяващи Black Rock City в средата на пустинята ежегодно дават колкото могат един на друг. Събитието в частност служи като модел за времето, когато енергията ще се бъде предостатъчно и хората ще бъдат способни на междузвездни космически пътувания. Obviously the burning of The Man is the climax of the event.
Не е никак малко съвпадение. Гифт културата се бори срещу основните механизми на Матрицата. Матрицата се поддържа от трансформирането на човешките стремежи в икономически усилия за затвържаване на нейния контрол. Гифт културата, от друга страна,  представя човешкия стремеж към доброто на всички и на този, който ще получи даденото. Когато вещите биват давани, вместо продавани, силата на контрола, добита от собствеността е елиминирана.
Интересно е да се отбележи, че дори механизмите на Матрицата са мотивирани да се включат в Гифт Културата, особено в the Open Source movement. Много корпорации, както и правителствата, имат изгода от платформата.
Информационната анархия
Близка до социалната Гифт култура е и Информационната анархия, зад която идеята е, че цялата информация трябва да бъде широко и свободно разпръсната, доколкото е възможно. Културния етос е  разпален от разликата в Интелектуалната Собственост, и отказва да разпознае закон, който ограничава свободната размяна на информация.
Не е излишно да се каже, че механизмите на Матрицата не са толкова лековерни, що се касае до тази идеология. За разлика от гифт културата, която е индиректен бунт срещу Матрицата, Информационната анархия директно се бори срещу схващанията за интелектуална собственост на Матрицата . В последното десетилетие се видя безпрецедентен отказ от свобода на информацията, благодарение на някои от по-грубите елементи на Матрицата.Механизмите на Матрицата сега извличат огромна сила от идеите на дигиталното съдържание/информация. Някои примери от последно време са the DMCA, удължението на продължителността на правата за разпространение, суровата криминализация на copyright нарушенията. Свободата на словото никога не е изглеждала по-тъмна.
Въпреки това надеждата не е изгубена. Бъдещето изглежда толкова тъмно именно поради причината, че информационната анархия копае гроба главните източници на сила за голяма част от паразитните машини. При всяка възможност, Матрицата ще настоява, че защитата на Интелектуалната Собственост насърчава креативността. Дори има хора, промотиращи и пропагандиращи тази идея, както и промиването на мозъците от ранна възраст. (Да, the National Counterintelligence Executive всъщност е реалният офис на правителството на САЩ, и както изглежда – едно от главните оръжия на пропагандата.)
Пет глави от този материал са посветени на защитата на виртуалната идентичност и са лесно приложими за допринасяне към целите на Информационната Анархия и осигуряват дори повече опции  от Гифт Културата. Използвайте всяка възможност за противопоставяне на системата за Интелектуалната Собственост, създадена от Матрицата. Естествено, силата й приближава своя край, и ще продължава да отслабва и намалява своето обществено значение, както и създателите й ще продължават търсят средства и начини за да обърнат този процес. Ракът  гладува, след това умира.


Активен
ИВЕВЕ
Гост
« Отговор #14 -: Април 29, 2012, 17:04:07 »


Анонимната Интернет икономика
Основното средство за разяжданто на гражданската свобода се поддържа от ежедневните икономически дела, чието управление става все по-трудно. С  появата и  нарастването на количествата Интернет реклами, непредвидените покупки (книги, софтуер и т.н,  дори лекарства) окончателно се обвързват с вашата самоличност.  Книжарници като Амазон сега съставят пълни досиета на читателските интереси и навици, тоест на клиентите им, и много от тази информация е публично достъпна.
В резултат, естествената реакция при тези обстоятелства е да се търсят методи, посредством които Интернет рекламата да наподоби реалната търговия, в която има възможност човек да остане анонимен, плащайки в кеш, например. Една Анонимна Интернет икономика.
Матрицата също поощрява създаването на тази икономика. Наскоро е било обявено, че ФБР пише над 30,000 "National Security Letters" в Щатите всяка година. Представете си колко лесно би било за тях да изискат записите за всички на Амазон, относно изборите, които читателите правят, или за тези, потърсили „нередни” материали в интернет? Амазон продължава да класифицира потребителските „интереси” с маркетинг цели. Самата търсачка го прави мигновено.Какво биха могли да кажат на ФБР за книгите, които харесвате? Ами Гугъл  и видовете of adword sites, които обичайно биват представяни в търсачката или в gmail? Гугъл и много други търсачки запазват информация за търсещите определени ключови думи, наред с много други неща. Те са с първостепенна важност за докладите на Национална сигурност.
Представих няколко възможности за боравене с анонимността в основите им дотук. Можете да използвате тези техники, започвайки от опазването на анонимност в Матрицата.  След това, добрите търговци може би биха пожелали да започнат свой бизнес, да започнат да печелят пари от този тип икономика и така напълно да избягат от контрола на Матрицата.  
Като предмет на търговията могат да бъдат онлайн игрите, анонимния уеб хостинг, някои видове лекарства, или дори нелегална електроника. Например, много хора са твърде мързеливи да направят MythTV box, но лично аз съм дяволски сигурен, че бих си купил леко повредена техника или телевизор по всяко време. Ако гледах телевизия.
Както виждате, повечето от тези неща продължават днес, но докога?И защо при такъв риск за потребителите се продължава приемането на незаконните  неща? Ами тези, които биха платили повече, за по-голяма защита? Например, някои хора  биха били доволни, ако освободят себе си от следенето на правителствата. Тези, които купуват определини типове книги може би биха предпочели, ако Амазон или който и да е друг не притежаваше тази информазия, обвързана с човешката идентичност.
А може би някои биха предпочели да скрият техния уличен адрес от някого, който им изпраща нещо, или биха желали да предотвратят попадането в листите на изпращащите маркетинг спам, или да да избегне постоянния „надзор”.
Търсещите свобода Не са терористи
Този материал представя обществото на хакерите, които откровено търсят независимост от националните и институционални закони. Много от идеите и техниките, представени в този документ, могат да бъдат открити навсякъде – затова вярвам, че за пръв път биват събрани  толкова последователно, съдържателно и фокусирано, за единствената цел - свободата.  Преди десет години създадохме Декларацията за независимост. Тази съвкупност от правила представя същността на Конституцията на Киберпространството. Като основа на което, ние затвърдяваме позициите си с помощта на познанитяа ни в областта на технологията.

Поради обвинението, което непременно ще бъде направено, бих предпочел да наблегна на разликата между търсещите свобода и терористите. Начинът, по който съпротивата и революцията бяха обсъдени тук, е мирен и единствено съсредоточен върху позволяването на човек да има истинска свобода, посредством поверителността и анонимността. Някои хора биха спорили, че познанията, презентирани в този материал, могат да помогнат на истински терористи, но реалността, която терористите вече са си изградили има много по-голяма важност, доказана като много ефективна в практиката. Още повече, когато говорим за хора, които желаят да жертват живота си за каузата си: хора, чиито семейства, приятели и собствени животи, вече са били разрушени от Империята. Тези хора няма да се спрат пред нищо. Не се нуждаят от този материал, за да създават нови идентичности за поверителни цели, когато реалните им с охота биха били откраднати. Нито се интересуват от наблюдението, при положение, че то не може да спре самоубийствената им мисия. По-лошото е, че донякъде полицията трябва да го знае. Въпреки силните основателни съмнения, всичко свидетелства, че трагичните събития от 11 септември са използвани по най-добрия начин като извинение за дългоочаквания масов улов , с последвалото законодателство, което прави много повече с цел средностатистическият гражданин, вместо за борбата с която и да е конкретна терористическа  „мрежа”.
Наскоро проведох дискусия във вседостъпния интернет, в която се защитаваше тезата, че взимайки мерки човек да защити себе си и да се откъсне от Матрицата може да създаде дори повече извинения за въвеждането на още потискащо законодателство и политика.Вярвам, че не това е целта, и още повече това мислене всъщност е най-опасно по няколко причини.
Първо, Матрицата не може публично да се бори срещу това, като което и да е публично внимание, отделено на този начин на мислене, го снабдява с още сила и енергия. По тази причина и филтърът на Матрицата не може дори да допусне информация, която води до заключенията от това въведение да бъдат  обсъждани. Няма начин по своя воля Матрицата да популяризира тази идеология като цяло, а напротив – напада я. Но не е и необходимо  - Матрицата вече разполага с повече от достатъчно материал, причина за въвеждането на закони за ограничително законодателство, в името на борбата срещу kiddie porn, Войната срещу наркотиците, Войната срещу тероризма, и в името на защитаването на корпоративните изгоди.  Както е споменато по-горе,  извлича се най-голяма полза от края на  Orwellian. Интересен феномен е, че колкото по-абсурдни стават наредбите, толкова по-банално ще е за хората да искат да знаят за обстоятелствата, служещи единствено на подсилването на тяхната икономика.
Второ, ако се погледне историята изобщо, свободата никога не е давана на народа. Оставени на собствените механизми, щатите стават все по-силни. Властта и силата никога не са се предавали свободно на народа. Вземете който и да е пример от историята, когато хората са имали доказани права за самите тях, и ще видите, че е резултат от дълга, приключила битка, в която щатите просто са се нуждаели от средства, за да продължат борбата ефективно. Сухия режим не е бил отменен, защото хората са били добри, честни и трезви, а защото са припадали пияни и алкохолната консумация се извисила до нови висоти, докато Пуританския щат е бил безсилен да продължи поробването на криминализираната средна класа. По същия начин, гражданските права не са били получени, защото африканците покорно са стояли, съучастнически приемащи принципа „отделни, но равноправни” и вежливо толериращи дискриминацията.  Получили са правата си заради гражданското неподчинение и активната съпротива срещу несправедливостта.
Вярвам в гражданското неподчинение и най-важното, в ясноопределената разлика между морала и закона. Вярвам, че най-опасния начин на мислене e „ако сме добри, те ще ни възнаградят и ще анулират законите”. Законите -  the DMCA, the Patriot Act, the REAL ID act,  наскорошните решения на върховния съд и сега изцяло консервативно доминираният съд – са фашистки в основата си и единствено ще продължат да „загрубяват” престъпността и тероризма, като ограничават всячески хората в името на „безопасността” с издигането на Всевиждащата пирамида на еднодоларовата банкнота  по-високо от всякога, сравнено с долната й част. Абсолютното наблюдение е цел на настоящата конспирация за време, лишено от мисъл.
Трето и последно, още веднъж – аз не защитавам насилието тук или който и да е вид на престъпност,  имащ жертва. Аз защитавам създаването на социална и икономическа структура, базирана на анонимността (не задължително нелегалността), която изцежда силата на корпоративните щати и така отслабва способността й да привежда в действие фашистките закони и практики.
Според мен, единственото нещо, което ще премахне системата е реализацията на нещо подобно на 1920-те със забраната, която е тласнала към престъпността огромна част от хората, и те са излезли извън контрол. Още повече, че фашистките закони не вършат никаква работа срещу истинските чудовища, които външната политика е създала.
Поддържането на настоящия курс на движение в Матрицата ще доведе до безпрецедентно нарастващи случаи на откраднати самоличности, repeated infiltration of data warehouses, massive underground surveillance rings, и т.н. Подобни действия не са защитавани в този материал, но със сигурност ще стават все по-често срещани, ако Матрицата продължи да не спре да създава условия за това, вместо да бъде намерен вариант постоянното наблюдение да отбягвано.
На този етап, Матрицата е изправена пред две възможности. Може да ни позволи да бъдем свободни и да създаде официални възможности за хората, които търсят свободата от безкрайното следене и императивност  извън системата, или да  избере да воюва срещу войните, лишавайки хората от свобода и основни човешки права. Отново.  
Но ние вече сме наясно с изборът, който Матрицата ще направи. Вече може да се види верижната реакция от пропагандата, the sound-byte медийни предшественици, които са вдигнали мерника на началото на вълнението, създадено за да смаже логиката и резонността.  Вълнение – емоция, която Матрицата ще използва, за да ослепи масите от простата и ясна истина: Ще бъдем свободни и няма нищо, което да ни спре.
Spreading the Word
Първоначално мислех за съвсем ограничено разпространение на този документ, в опит да „бъде незабелязан”. Но сега осъзнавам, че това е невъзможно. Както и в смесената мрежа, колкото повече хора работят за сигурността си, толкова по-добър е резултатът. Колкото по-силна е подкрепата, толкова по- добра е възможността съпротивата да функционира независимо.
~
Надявам се този документ да бъде полезен на доста хора от няколко сфери. По-точно, някои от основните категории са:
Civil Libertarians
Тези, които са запознати с постепенното разяждане на личната им свобода, ще намерят почти целия документ полезен и интересен, доколкото представя техники и  идеи, с които да възвърне повечето права, загубени заради Войната с наркотиците, порнографията и тероризма.  Така човек би могъл да преоцени всичко в дома си, без писмо от Национална сигурност или съдебна призовка.  Този документ може да помогне наистина за запазването на личните данни и читателски навици извън базата данни.
Whistleblowers
Whistleblowers  са хората, които се интересуват от разобличаване на неправилното, корупцията, прикритото или конспирацията, и ще намерят документа за полезен за опазването на идентичността им, докато се свързват с пресата, или разпространяват информация и доказателства в Интернет. Когато рискувате работата си (или своя живот), за да разкривате злодеянията, трябва да осъзнавате, че НИКОЯ институция не е способна да ви опази от някого, който е решен да ви накара да замълчите. Единствената опция е да се уверите, че никой не знае кой сте. Тоест, анонимността да гарантира вашата безопасност.

Блогъри и независими журналисти
Подобно на whistleblowers, блогърите и публикуващите по форуми често се превръщат в мишена на обезспокоение  (особено когато дават сведения по спорни въпроси). Както наскоро бе установено, блогърите разполагат със същите права и протекции като журналистите, когато разкриват корупция или безредици. В някои случаи може да бъде предпочетено публикуването под псевдоним просто, за да бъде избегнат стреса (и разходите) от абсурдните съдебни процеси.

 „Политически врагове” и Любопитни умове
Забравете за Китай, дори в САЩ не е тайна, че ФБР постоянно тормози тези, които се усмеляват да говорят срещу статуквото. Групите под прицел включват вегетарианци, Католики, Квакери, мирни активисти, природозащитници, независими журналисти и блогъри, и дори членовете на масовата преса. Най-притеснителното е, че е изключително лесно средностатистическия гражданин да бъде объркан с някой от тези „пакостници” само заради купуването на „грешната” книга в Амазон, публикуване в грешния блог,  купуване на определени видове храна с кредитна карта, даряване за благотворителност, и т.н. С  появата на агресивното подкопаване и струпване на фактите , е много лесно да попаднеш в „грешната тълпа”.  Ако е проследен прецизно, този документ ще помогне за връщането на свободата да се разглеждат алтернативни гледни точки и информация, без да се оставя виртуална следа от тази дейност. Също така ще бъдат сведени до минимум щетите, които някой непоколебим агент на ФБР (или отмъстителен  бивш, или друг, който е наел PI), би могъл да нанесе.

Хора с врагове
Както е споменато по-горе, не са само за дисидентите е обезспокоително. Наблюдението и строгите закони могат да бъдат използвани като сериозни оръжия. Всичко необходимо е силномотивиран враг, който да наеме PI с достъп до главната част от данни , да се рови в живота ви, да намери нещо „полезно”, и след това да се обади, за да ви уведоми, или просто да ви напише имейл. Всеки с отмъстителен бивш, политически противници, или дори  враждебен съсед, може да бъде подходяща мишена на такива злоупотреби.
Програмисти и изследователи на сигурността
~
Потенциални жертви на кражба на самоличността (Всички)
Този документ може да помогне на хората, които биха искали да защитят самоличността си и/или финансовата информация от кражби. Както споменах, „складовете” за данни като  Choicepoint целят превръщането на идентичността в търговски артикул. Неизбежно е тази информация да бъде „изпусната” и открадната отново и отново. С превръщането на идентичността в неразделен елемент от функционирането на обществото, черните пазари, които продават тази информация, ще продължат да бъдат извънредно изгодни. Точно както войните срещу какво ли не ще доведат политиката на превъзходство и контрол до постоянно нарастващи нива на боклук, разрушение и хаос. Най-добрият начин да човек да защити себе си е да бъдат избягвани виртуалните отпечатъци: Използвайте анонимни форми на плащане онлайн и крийте името и имейл адреса си."The Matrix" is part of the series "How to Exit the Matrix" by Ace Evader and has been modified and wikified from revision 0.10.3 of its original form (this link requires The Onion Router). mirror
________________________________________
This work is licensed under the Creative Commons Share Alike v2.5 license. http://creativecommons.org/images/public/somerights20.png


Преводът от английски е мой, има неточности и не е целият текст, който всъщност е взет от т.нар. Скрита уикипедия - пълен е с различни линкове, които още не съм прегледала, след това ще допълня и тях. Стори ми се интересно, но сега нямам време да пиша по-подробно. Ще се радвам да чуя мнения. Усмивчица

П.С. Ако някой иска оригиналния текст, нека ми пише ЛС.
Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright