Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Знак или самовнушение?  (Прочетена 1201 пъти)
Ditko
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« -: Април 02, 2012, 03:09:31 »

Здравейте, приятели Усмивчица,

Това е първата ми публикация в този форум, досега само четях от време на време, но ето, че сега мисля, че имам какво да споделя или по-точно - да попитам. Преди всичко искам да кажа "добре заварил" Усмивчица и да се извиня, ако по някакъв начин темата или публикацията към нея не е в правилния раздел или не е свързана с темите, които се разглеждат тук (макар да смятам, че съм улучил и раздела, и въпроса).

Това, което искам да споделя, е свързано с нещо, което ми се случи преди два дена.

От няколко години насам, всяка вечер, преди да заспя, утвърждавам чрез мисълта си внушения, отправени към самия мен, с цел мисълта да се превърне в реалност, когато съм готов за това. Прочетох за метода на утвърждаване в една книга "Подсъзнанието може всичко" и след това в продължение на вече три години всяка вечер се старая да утвърждавам, визуализирам, отправям пожелания и др. за неща, които искам да постигна или искам да ми се случат. След тази книга постепенно се задълбочих в езотеричната литература, разбрах за законите на Вселената, започнах да се опитвам да ги разбирам, да ги прилагам успоредно с това и т.н.. Постепенно, по силата на Закона за привличането, надявам се, стигнах и до този форум, където прочетох за духовните учители, духовните пазители и ангелите-хранители. Не знам дали не съм объркал названието на някого от тях, защото така и не ми остава време напоследък да се задълбоча в темата, но знаете какво имам в предвид. От известно време насам (няколко седмици), вечер, наред с утвържденията и изказването на благодарност към това, което ми е било дадено през изминалия ден, изказвам и следното желание: "Моля, вас, моя духовен учител, моя духовен водач и моя духовен наставник да ми дадете знак, чрез който да разбера дали съм на прав път в стремежа си към усъвършенстване и духовно развитие, дали съм по пътя, който съответства на моята мисия, тук, на Земята. Благодаря!".

След това изказвах желание това да се случи чрез изпращането на сън, чрез който да се изпълни това мое желание, но сън така и не дойде, но аз в никакъв случай не се отчайвах, защото знам, че тези неща искат време. Онзи ден обаче се случи така, че се видях с моя позната, която не бях виждал от месеци. Заговорихме се и от дума на дума стигнахме до това, което тя е разбрала сама, чрез разсъждения през свободното си време на работа. Това, което ми каза, вече знаех - че е отвратена от това, че хората са обърнати единствено към материалното, че са забравили духовното, че тези, които вършат лоши неща, ще им се върне... И тук вече идва интересното... Ще им се върне, а особено сега, тя (моята позната) забелязала, че "каквото-повикало-такова-се-обадило" се връща много по-бързо от преди... Че не знаела, вибрации ли са, какво ли било, но тя го знае.

Попитах я дали е чела нещо на тази тематика, защото в езотеричната литература (Ян ван Хелсинг например, когото аз чета с интерес и той проповядва същите неща за вибрациите, материалната ориентираност и т.н.) думата "вибрация" е ключва, наред с нещата, които изброих по-горе... И тя каза, че нищо не била чела и ще се радва, ако и дам нещо по темата, за което й казах, че ще й бъде интересно.

Тогава не се замислих, но същата вечер, докато ходех пеша, за да се видя с приятелката ми, се сетих, че съм искал знак от моите духовни приятели, за да разбера дали съм на прав път. И тогава се сетих, че нещата, на които се бях посветил в четене и изучаване последните месеци (и за които естествено съм се питал дали са верни) днес ми ги каза жена, която не е чела такава литература и за която знам, че ежедневието й минава на едно и също затворено място, не контактува с хора на тази тема и т.н. ... Просто същите неща ги разбрах от друг независим източник, така да се каже...

И тогава с мен се случи нещо много странно - в момента, в който направих връзката с желанието ми да получа знак, нещата, които съм чел и се питам дали са верни и същите неща, които ми каза друг, независим източник... В момента, в който осмислих и свързах нещата аз... Започнах да настръхвам, но настръхвах по цялото тяло, на вълни, в продължение на минута или две... И колкото повече осъзнавах и си обяснявах, толкова повече настръхвах... Едната вълна минаваше, но веднага идваше друга и аз пак настръхвах, стана ми приятно, започнах да се усмихвам, защото знаех, че май съм направил откритие и съм видял... Знака. Усмивчица

Затова сега искам да попитам, защото, за добро или лошо, съм научен да се съмнявам и око да види ръка да пипне... - смятате ли, че съм получил така желания от мен знак? Смятате ли, че това чуство, което ме завладя онзи ден, всъщност е това, което моите духовни приятели са предизвикали у мен, за да ми съобщят, че това, което съм открил е това, което съм търсил? Знакът беше това, което ми каза жената, а чувството и настръхването вечерта - съобщение, че съм видял, разбрал и осъзнал този знак?

Чел съм, че подобни знаци, които получваш от финия свят, са съпроводени именно с такива чувства, с настръхване и прилив на... Щастие, ако мога така да го кажа. Затова искам да разбера, истински знак и контакт с нещо по-възвишено ли беше това или чисто и просто самовнушение и самозалъгване  (леле, как искам да е първото Усмивчица).

Ами, това е. Благодаря, че ме изслушахте (прочетохте) и ще съм наистина много, много благодарен, ако отделите време и отговорите на моя въпрос. И ако някъде не съм се изразил правилно в "терминологията", моля да не ме съдите толкова строго, защото съм начинаещ и все още дори не знам дали съм тръгнал по Пътя. Усмивчица

Благодаря Усмивчица
« Последна редакция: Април 02, 2012, 03:41:14 от Ditko » Активен
angel_aura
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « Отговор #1 -: Април 02, 2012, 10:56:07 »

  Според мен е знак
  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #2 -: Април 02, 2012, 13:49:40 »

  Аз не бих го нарекла "знак". Бих го нарекла "отговор".

  Действително така се усещат и преживяват отговорите от нашето Висше Аз или "пазачите" ни. Аз наричам "моя" "ангел хранител", но в действителност нямам точно име или определение за него/нея/то.

  При мен няма настръхване. Има чувство, което ме обзема цялата и се усеща най-силно в гърдите (сърдечната чакра Усмивчица ). Вдъхновение, радост, обич и внимание. Всичкото това канализирано в едно приятно усещане. Понеже е много характерно, няма начин да го сбъркаш, след като вече веднъж си го усетил. И най-вече - знаеш, че си прав. Вътрешно, интуитивно си знаеш, че това е съобщение за теб. Или погалване, успокоение... Просто разговор.

  Честно, обожавам го !
  И после да не забравиш да благодариш за съобщението Те (той, тя, то) вярвам също се радват, когато чуят нашето осъзнаване.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #3 -: Април 03, 2012, 12:06:09 »

  Здрасти Дитко,

  Ще се опитам да обесня как аз го чуства, разбирам и работя с това ,което наричам енергийна циркулация.писала съм го доста пъти , но ще го напиша и тук за теб ,ако мога да ти помогна с осмислянето на това ,което преживяваш.

  От Бог-Първоизточник , помошниците- ангели , пазители, водачи и Висшето ни аз приемаме, чрез нашето общение с тях - молитви,медитация, разговори енергийни пакети през коронната ни чакра , т.е отгоре.

  Тези пакетчета съдържат всичко от което имаме нужда- лечебна енергия, хармонизираща, информация ,защита и тнт.

  Тези пакетчета трябва да се асимилират от цялата ни енергийна система - част от тях се асимилират естествено , но примерно информационните , трябва да се приемат и от разума , та се превърнат в линейна  информация, да се осъзнаят. Когато достигнеш правилен отговор , значи си асимилирал информацията и енергията циркулира правилно . За това се чуства и тези вълни , изтръпване, обикновенно минават отгоре , по гръбначния стълб и надолу се заземяват към земята.
  Така минават през всички чакри и стига до планетата , обаче говорим за циркулация , като при цветенце . Сега е момента да приемем преработената , филтрираната енергия от планетата, отдолу на горе.
  При мен тя се пълни в сърцето , дето има един израз- напълни ми душата. Това чуство ти е познато , когато виждаш величествени природни гледки примерно . Тогава ти поемаш енергията на майката земя и отдваш любовта наоколо .

  Ако заместим тези енергии с светлина , кислород, вода , се вижда същата циркулация като при фотосинтеза. Няма нищо нелогично , ние сме също цветенца , просто въртиме по-сложни и по-голямо количество енергии.

  Ако се съсредоточиш или медитираш върху циркуацията ще усетиш същите тръпки , този процес ,който е подтискан от много фактори , трябва да бъде непрестанен за да е хармоничен , но това става постепенно.

  И да отговоря все пак пряко на въпросът ти , да това е отговор , ти си осъзнал и прочуствал отговора , след като си асимилирал правилно това което ти е изпратено.

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #4 -: Април 03, 2012, 23:40:45 »

  Много ви благодаря!

  Наистина много се радвам, че в отговорите ви прочетох това, което ми се искаше да чуя.

  Аз всяка вечер изказвам благодарност, а онази вечер благодарих още на момента Усмивчица
  Много се радвам, че вие също получавате такива... Не знам как вече да го нарека точно, но знаете какво имам в предвид  Ухилен

  Цитат на: Eona Lightholder
  Ако се съсредоточиш или медитираш върху циркуацията ще усетиш същите тръпки , този процес ,който е подтискан от много фактори , трябва да бъде непрестанен за да е хармоничен , но това става постепенно.

  Какво точно имаш в предвид като казваш медитация? Би ли ме насочила към вид медитация, конкретно за циркулациите, ако има такъв разбира се?

  Благодаря ви още веднъж за отговорите Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #5 -: Април 04, 2012, 15:46:34 »

  Здрасти медитациите или да кажем самовглъбяването, разговорите с Бог и себе си , молитвите за всеки са си специфични и индивидуални мисля. Както ти дойде , няма универсални техники. Аз го правя и докато гладя и докато разхождам кучето . Просто визуализираш и прочустваш как отгоре протича като душ енергията в теб и усещаш вече познатите тръпки , след това си представяш как като водичка всичко протича надулу към земята и после все едно като пара или пак като водичка го поемаш от земята , вдишваш го и ти се пълни сърцето. В разни медиативни практики го описват с разни сложни имена и обеснения , ама в общи линии е това , вървиш си ,дишаш си и го правиш със същата лекота с която дишаш , това е толкова естествено, просто ние сме го подтиснали с начина ни на живот. Но в момента в който си го поприпомниш и тръгне плавно ( това го наричат отпушване на чакри) , ще си стане постоянен процес който от време на време ще подсилваш спрямо вибрационната ситуация. Ама всичко с времето си, опитвай се по мъничко за себе си по свой си начин и ще ти се подсказва как и кога.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Синя сила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3


  « Отговор #6 -: Април 05, 2012, 01:15:44 »

  Дидко, бих искал да изкажа своето мнение и личен опит към това,което си изпитал през твоя започнал етап на реализация на духовното ти равнище. Първо, бих казал,че ти очевидно се справяш много добре със силата на подсъзнанието.Когато изпращаш сигнал към Вселената , тя ти връща така наречената ''поръчка'' по начин, по който няма как да сбъркаш относно кога ти пристига '' вселенския колет'' - както при теб се е случило с момичето. Не само, че си получил знак, ами даже чувството,което си изпитал с изтръпванията  (аз съм изпитвал също подобни изтръпвания,което се е дължало на силно енергийно поле кражащо край мен) е реално усещане,което е много по - силно от да пипнеш предмет с ръка. Душевния усет се помни трайно - докато допира се забравя, защото е моментен, а душата запомня всяка една промяна на енергийните състояние - предизвикани от различни фактори - както при теб е станало ти си искал,желал и очаквал даден знак - получил си го. По-хубав отговор , както се изразяваш от твоите духовни приятели, не би могъл да получиш. Искам да кажа,че с навлизането ти в този - духовния живот,нещата понякога не би ги получавал по начина по който ти искаш , а понякога по неочакван начин,който ти дава връзката за цялото - тя душата ти се сеща в точен момент,както тези импулси,които си ги получил си ги регистрирал на момента.
  Съвета ми към теб - бъди по уверен и вярвай по - силно. Колебанията винаги пораждат по - небалансирана връзка с всяка Висша сила. Ти си започнал със Вселената - Бог - каквото поискаш ще ти бъде дадено. Едно дете се радва на подаръка си - то отделя много положителна енергия. Същото е и при нас - големите ''деца''. Свързвайки се с хармоничната природа,поддържайки правилни и разумни отношенията с хората и с развитието на това ,което притежаваш като сила , постепенно всичко това би те издигало напред и нагоре и би ти трупало само положителна енергия. Какво по-хубаво от щастието? Бъди душевно силен и вярвай. Това е всичко. Вървиш по правилния път,подобни връзки,състояния,събития са напълно нормално нещо, от което не би трябвало да се тревожиш. Успех!
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #7 -: Април 11, 2012, 02:36:47 »

  Eona Lightholder,

  Благодаря, разбрах това, което ми казваш - че нещата ги имаме заложени в нас и просто трябва да се научим как ние самите по наш си начин да възприемаме това, което ни се изпраща, и да боравим с него. Усмивчица

  Синя сила,

  Благодаря за отговора. Това, което написа, е от голяма полза за мен! Дано наистина се справям така, както казваш - от години практикувам редовно, когато усетя, че се изчерпвам в практиката, започвам да надграждам и да разширявам упражнението. Общо взето всяка вечер отделям съзнателно по 10-на минути за мисловни упражнения, а през деня се стремя да придобия несъзнателния навик да действам според духовните и вселенските закони, надявам се, че разбра какво исках да кажа. Усмивчица Това, което казваш за душата, има логика, защото именно този "допир" за душата според мен са емоционалните преживявания, които остават като опит и се пренасят от душата във финния свят, а после и в прераждането и т.н.
  Аз се старая да придобивам все повече и повече увереност и да премахвам съмненията. Но след като съм се захванал с нещо ново за мен (всъщност вече не ново, но понеже постоянно откривам нови неща за мен си е ново) не мога да подходя без никакви съмнения. А тези съмнения искам да ги изчистя и колкото повече знаци и отговори получавам, толкова повече и по-силно вярвам и добивам увереност, че съм на прав път и изучавам нещо истинско. Радвам се и съм щастлив, че получавам знаци и отговори и нямам търпение да се развивам все повече и повече в духовна насока. Усмивчица Даже днес, под душа докато размишлявах стигнах до някакви лични изводи за себе си и житейската мисия и др. и отново почуствах това наструхване - започна от горната задна част на главата, пренесе се по задната част на гърба и после се прехвърли в горната част на краката. И колкото пъти си повторих това, до което бях достигнал като извод, толкова пъти настръхнах повторно на същите места. Не беше толкова силно колкото онзи път, но ако не си въобразявам, това значи, че правилно съм насочил мисълта си към неща, които са от изключителна важност за мен. Продължавам всяка вечер да изказвам молба към "духовните ми приятели" да ми изпращат знаци и да комуникират по някакъв начин с мен просто за да знам, че са там и че следвам пътя си.

  Още веднъж благодаря за отговорите ви и за отделеното внимание! Ще се радвам, разбира се, да продължим дискусията. Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ЗОДИАКАЛЕН ЗНАК СТРЕЛЕЦ
  Астрология и нумерология
  Веселин 1 1599 Последна<br />публикация Май 13, 2010, 13:27:46
  от Веселин
  Питанка относно един знак
  Въпроси и отговори
  Sita 6 812 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 18:32:12
  от xxxx

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright