Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Астрални пътувания във времето.  (Прочетена 1307 пъти)
Cohen
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 43


 • Град: sofiq
 • « -: Март 17, 2012, 01:58:42 »

  При пътуването на астралното тяло всичко наоколо е реално, зримо, достоверно, усещат се прохладата на въздуха и лекият ветрец, множеството аромати и се създава впечатлението, че се намираш във физическата реалност на някакъв друг свят…Астралното тяло се отделя от човека всеки ден, когато той заспива и в това няма нищо страшно и плашещо. Защото сънят на човека всъщност е отначало отделяне на астралното от физическото тяло, а после това, което възприемаме като съновидение, в действително е само животът в астралната плоскост на нашето енергетично тяло. Всичко, което виждаме насън, се случва с нашия енергетичен двойник в астралната плоскост.
   Не може да се каже, че това става на ужким или по желание. Всичко там е така сериозно, както и в нашия материален свят, само че животът е по-разнообразен. Но това също е живот – наистина, не съвсем такъв, какъвто сме свикнали да го възприемаме; друга форма на нашата действителност.
   По време на сън може да се „сваля“ информация от бъдещето и от миналото – такива сънища обикновено се наричат пророчески и те се случват постоянно. Но процесът на съновидение може да стане управляем и по време на сън да се получава информацията, която ни е необходима. Такива сънища са получили названието „луциидни“. Способността за управляване на сънищата се постига с тренировка и това е един от начините за получаване на информация, който прилича на ясновидството.
   Съществуват няколко методики за постигане на способност за управление на сънищата. Най-разпространената е била част от магията на индианците май. Първата стъпка е да се направи сънят контролируем така, че във всеки момент, когато ви е необходимо, да можете да се събудите. За целта има няколко упражнения. Едното от тях е преди заспиване да си внушите в продължение на десет минути, че щом започнете да сънувате, ще се постараете да повдигнете ръце към очите си и да ги разгледате от всички страни. Разбира се, няма да успеете да го направите от първия път, ще ви е необходимо определено време, но ще настъпи момент, когато ще постигнете желания резултат. На този стадий ще можете да контролирате не само съня си, но и емоциите си в реалния живот. Това ще се случи от само себе си.
  Следващият етап от вашата работа ще се състои в това, преди сън да се настройвате в продължение на петнадесет минути, че след като видите съня и той завърши, веднага ще се събудите и ще го запишете. Когато пристъпите към втория етап на тренировките, направете си дневник на сънищата, в който записвайте накратко това, което сте видели, и резултатите, които сте постигнали. Когато успеете веднага да се събудите, след като сте видели съня, ще сте готови да преминете към третия, заключителен етап.
   Достигайки до състояние, когато вече контролирате съня си дотолкова, че можете да се събудите във всеки момент, когато ви е необходимо, вече напълно можете да се справите и без будилник, ако преди да заспите, си внушите програма, чиято същност се свежда до това, сами да се събудите в определено време. След това ви остава само да се научите да предизвиквате определени сънища. Това се прави, като, заспивайки, непрекъснато мислите за събитието, което искате да предвидите. И постепенно заспивате, като задържите в главата си мисления образ на събитието, което ви интересува. След няколко дни тренировки ще забележите, че вашата медитация за интересуващото ви събитие постепенно ще преминава в сън, който ще е продължение на вашата съзнателна работа. Това ще е пророческият сън, който ви е нужен. По време на него ще получите информацията, която ви интересува. За да я осъзнаете и да я запомните, ви е необходимо само навреме да се събудите.
   Всичките ви усилия и извършената работа ще са насочени преди всичко към целта да се научите да контролирате астралното тяло със съзнанието си а това не е никак малко, напротив.
   Както стана ясно, по време на сън се отделя астралното тяло. Спящият понякога чувства рязък тласък на физическо ниво, сякаш потрепва, в момента на отделянето на енергетичното тяло.
  В шаманизма има още по-интересни техники за работа с астралното тяло. Наставник на начинаещия шаман може да бъде не само практикуващ шаман, но и духовете на починали хора, и астрални същества. Тези същества могат да бъдат астрални „учители“ и такова обучение може да преминава както по време на сън, така и по време на астралните пътешествия на енергетичното тяло в „задгробния свят“. Там практикуващият може да усвои много навици и знания, които да са полезни на бъдещия шаман в неговата професия. Но за целта той трябва да се научи да извършва астрални пътешествие в отвъдното.
   Важно качество на шамана е способността е състояние на медитация или транс да отделя астралното от физическото си тяло. По този начин той получава възможност да посещава различни места, отдалечени от местонахождението на физическото тяло на адепта, за да прави там наблюдения; или да се придвижва във времето – както в миналото, така и в бъдещето, по собствено усмотрение, за да получи там съвети и помощ по най-различни въпроси, за начините за лечение на дадено заболяване, може да види картини от бъдещето и да прави предсказания.
   По време на пътешестването с астралното тяло често се създава илюзията, че всичко, което се случва, е реалност и не е лесно да се убеди човек, че това не е така. В действителност това също е реалност, само че от друг план, различен от физическия.
  Намирайки се в миналото, можете да срещнете най-знаменитите и известни хора от онова време, да побеседвате с тях. Можете да видите най-известните исторически събития с очите на свидетеля. При това картината, разиграваща се пред вас, ще е обемна, триизмерна, ще изпитвате различните чувства и емоции, които е изпитвал съвременникът на случващото се. Пътешествието на астралното тяло може да продължи дълго до няколко седмици, а може да стане и много бързо.
   Всеки, който е изпитал астрално пътешествие, ще се съгласи, че виденията, които е наблюдавал, много приличат на физическата действителност. Може да се каже, че всичко, което човек вижда при пътешествието на астралното тяло, прилича на филм, чието име е ЖИВОТ.
   За да се усвоят пътешествията с астралното тяло, трябва първо то да се отдели от физическото. Не е трудно: постарайте се да легнете удобно и да се отпуснете. Затворете очи, не правете нищо и не мислете за нищо. Ще трябва просто да изпаднете в дълбока медитация, да си представите собственото си тяло, да го усетите в границите на физическата плоскост. Постарайте се да видите тялото си сякаш отстрани или отгоре. Опитвайте, докато не постигнете положителен резултат. Когато това се случи, значи в този момент сте отделили астралното си тяло от физическото и сте видели себе си и заобикалящия ви свят с помощта на вашето енергетично тяло. Това ще бъде малка, но ваша лична победа! За целта трябва да си представите, че астралното ви тяло се издига нагоре, все по-високо и по-високо от земята. Представете си, че се издигате и летите във въздуха. Научете се да маневрирате, да контролирате полета във всичките му фази. Когато успеете, можете да започнете да пътешествате не само в пространството, но и във времето. Трудно е да се предвиди какво ще бъде първото ви пътешествие, но най-вероятно ще е нещо, свързано лично с вас. Една от възможните ваши инкарнации.
  Може би вашата душа не живее първия си живот във физическия свят в човешко тяло, имало е определена верига от предишни въплъщения в този свят. Къде ще ви отведе медитацията ви, в кой участък от миналото, никой не знае, затова не се плашете от нищо и се постарайте всичко, което видите, да възприемете абсолютно спокойно. Напълно е възможно да видите някаква определена картина от миналото някои неща могат да ви се сторят познати, други да са непознати и непонятни за вас. Не бързайте и не се отчайвате. В тази картина, която ще преминава пред очите ви, е напълно вероятно да не разпознаете себе си. Нищо чудно. Ако в този живот сте свикнали вашият облик да е такъв, каквато е физическата ви обвивка в този живот, то в миналото бихте могли да изглеждате съвършено различно. Полът ви също може да е различен, възрастта да е друга. Обстановката, в която се окажете, да е непозната за вас или плашеща. Възприемайте света спокойно и безметежно, Помнете, че това, което се случва наоколо, вече е минало и каквото и да стане с вас, то е ваше минало. Не се страхувайте от нищо, дори от смъртта. Това изобщо не заплашва физическото ви тяло.
   И така, отделете внимателно и съзнателно астралното тяло и се издигнете все по-високо и по-високо. Когато преодолеете атмосферата, излезте на астрална плоскост, непринадлежаща на настоящето. Там ще видите няколко конусовидни фунии енергия. Може би ще ви привлече една от тях – не се плашете. Ако не се случи, вие сами трябва да долетите до фунията и да влезете в нея. Тази фуния е устроена специално – в нея има улей, завит по часовниковата стрелка. Движейки се по него, известно време плавно ще се плъзгате, издигайки се нагоре: попаднали сте в спиралата на времето. В нея се съдържа цялата информация за вашите предишни инкарнации. Това е вашата лична спирала на времето. Можете, разбира се, и да не я забележите, придвижвайки се в астралната плоскост. Ще се намирате в нея, но няма да я виждате – това се случва при начинаещите. Движейки се известно време в спиралата, се постарайте да се вглъбите е улея, състоящ се от по-плътна енергия от околното пространство. Спускайки се надолу, можете да видите миналото…
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #1 -: Май 01, 2012, 19:38:24 »

  Някъде, в този форум, из темите се споменаваше за опасности при практикуване на излизане от тялото при начинаещи. Може ли някой, който има опит или поне знае повече за какво става въпрос да каже някои неща? Благодаря. Усмивчица
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #2 -: Май 02, 2012, 19:50:09 »

  Някъде, в този форум, из темите се споменаваше за опасности при практикуване на излизане от тялото при начинаещи. Може ли някой, който има опит или поне знае повече за какво става въпрос да каже някои неща? Благодаря. Усмивчица

  Най-голямата опасност е , че може да те обладаят за да ти черпят от енергията земи прочети малко  Усмивчица
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #3 -: Май 02, 2012, 20:02:56 »

  "земи" това мерси от мен
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #4 -: Май 02, 2012, 20:05:57 »

  "земи" това мерси от мен

  Моля няма проблеми , но преди да се изкажеш помисли хубаво и аз хиляди пъти правя тая грешка да се изкажа неподготвен Усмивчица
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #5 -: Май 02, 2012, 20:26:15 »

  Обичам да ме разчустват тънки забележки.

  1. Ако знаех отговора на въпроса си, нямаше да се изказвам.

  2. Въпросът е насочен към тези, които тук, в този форум, практикуват това и могат да дадат коментар от личен опит. Възможно е да не съм открил нужната ми информация; възможно е тя да ми е била пред очите, но да съм я пропуснал; възможно е изобщо да не съществува; възможно е... "възможно е" принадлежи на интервала [1; +безкрайност].

  3. Да се изкажа неподготвен, означава да кажа нещо, което няма връзка с темата или е грешно интерпретирано или грешно разбрано от мен. След като въпросът ми надхвърля границите на тази тема, означава, че съм помислил някак си.

  4. Не прави тази грешка хиляди пъти, научи се най-накрая...

  5. Извини ме, че трябваше да се жегнем лекичко, надявам се, че не си го приел лично. Усмивчица

  6. Благодаря ти още веднъж за отговора, имам някои въпроси към него, но предполагам ще ме посъветваш да прочета и да търся информация на други места, така че няма да те питам.

  7. Желая ти хубава вечер и успешно развитие в духовен аспект! И с най-добри чуства, разбира се! Надявам се, че тамата ще живне с коментари, различни от нашия спам. Усмивчица
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #6 -: Май 02, 2012, 20:52:55 »

  Обичам да ме разчустват тънки забележки.

  1. Ако знаех отговора на въпроса си, нямаше да се изказвам.

  2. Въпросът е насочен към тези, които тук, в този форум, практикуват това и могат да дадат коментар от личен опит. Възможно е да не съм открил нужната ми информация; възможно е тя да ми е била пред очите, но да съм я пропуснал; възможно е изобщо да не съществува; възможно е... "възможно е" принадлежи на интервала [1; +безкрайност].

  3. Да се изкажа неподготвен, означава да кажа нещо, което няма връзка с темата или е грешно интерпретирано или грешно разбрано от мен. След като въпросът ми надхвърля границите на тази тема, означава, че съм помислил някак си.

  4. Не прави тази грешка хиляди пъти, научи се най-накрая...

  5. Извини ме, че трябваше да се жегнем лекичко, надявам се, че не си го приел лично. Усмивчица

  6. Благодаря ти още веднъж за отговора, имам някои въпроси към него, но предполагам ще ме посъветваш да прочета и да търся информация на други места, така че няма да те питам.

  7. Желая ти хубава вечер и успешно развитие в духовен аспект! И с най-добри чуства, разбира се! Надявам се, че тамата ще живне с коментари, различни от нашия спам. Усмивчица

  Всичко което е написано за мен е написано лично за мен следователно го приемам лично надявам се друк път да не ми пишеш така защото аз се опитвам да ти помогна ,а ти ме зачекваш  спокойно няма да те насоча да четеш нещо питай на воля Усмивчица
  Активен
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #7 -: Май 02, 2012, 21:44:36 »

  Ditko, виж си личните. Усмивчица
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #8 -: Май 03, 2012, 07:24:25 »

  Ditko, виж си личните. Усмивчица

  ОООО брат не се занимавай с него аз ще му помогна Намигване
  Активен
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #9 -: Май 03, 2012, 09:17:44 »

  Ditko, виж си личните. Усмивчица

  ОООО брат не се занимавай с него аз ще му помогна Намигване
  Защо спамиш темата? И не съм ти брат.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Живот след смъртта
  Видео клипове
  delfin 5 2899 Последна<br />публикация Ноември 01, 2012, 23:36:56
  от Странник
  Упражнения за духовно усъвършенстване « 1 2 3 »
  Духовни учения
  nia.boneva6 35 5750 Последна<br />публикация Ноември 12, 2013, 21:53:34
  от Ich
  Защита на тялото по време на сън « 1 2 »
  Моите сънища
  nia.boneva6 16 2888 Последна<br />публикация Април 11, 2011, 13:03:40
  от cristo777
  Символи върху тялото « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Sunlight 24 3325 Последна<br />публикация Октомври 31, 2013, 00:40:34
  от Ariam
  Съвременните окултни учения и конспирацията за Нов Световен Ред
  Програмиране, световен елит
  Spiritus 3 2806 Последна<br />публикация Септември 16, 2011, 18:36:33
  от ...

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright