Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 14 15 [16]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ПОЗИЦИЯТА НА СЕВЕРНИЯ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ ( MEAN NODE ) В НАТАЛНАТА КАРТА ИЛИ МИСИЯТА НА  (Прочетена 11482 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #225 -: Март 11, 2012, 21:05:42 »

  Страх от емоциите
  Родените със северен възел в Риби са склонни да бъдат много земни и да се наслаждават на чувствената страна на живота. Но те могат да се чувстват неудобно, когато напълно се обвързват с един човек в истинска интимност - едновременно на физическо и емоционално ниво. Затова, макар че физически отговарят на чувствата му, емоционално остават отделени и отчуждени. Те могат дори да стигнат дотам, че да станат работохолици, само за да избягват по-дълбоко емоционално обвързване с другите. Те се чувстват неудобно да се свързват с хората на равнопоставени начала и да си позволят да бъдат уязвими.
  Родените със северен възел в Риби до такава степен са свикнали да живеят, водени от склонността си да анализират, че не могат да си позволят да бъдат емоционално отворени - това е непозната територия за тях. Част от тях иска да бъде въвлечена в нови отношения с другия човек, но те често попадат в капана на страха от неизвестното. Емоциите могат да бъдат източник на неопределена енергия и да ги отпращат в непредсказуема посоки. Емоциите им се струват безсмислени и поддаването на тези вълни ще ги отведе отвъд границите на логическите обяснения.
  Те предпочитат да действат, без да изпитват спонтанни чувства. Родените с лунен възел в Риби знаят своята роля: те изпълняват определени задължения, държат се по определен начин и имат определени реакции и чувства в конкретни ситуации. За да попаднат в естествения поток на емоциите, те трябва да разрушат познатата структура и да си позволят уязвимост. Предаването в ръцете на универсалния поток от чувства ги плаши. Онова, което изпитват, е смъртта на част от тяхното его, а то ги предпазва от емоционална и духовна обвързаност с другите. Наистина в това прераждане на родените със северен възел в Риби им е обещана благодатта, която ги свързва с всички хора. Но за да стане това, те трябва да се освободят от своята пристрастеност към структурата и да се отдадат на непознатото. Това е ключът към тяхното спасение и завършеност.
  Онова, което ще им помогне в интимните взаимоотношения, е да отделят време, за да създават определена атмосфера с техния сексуален партньор. Вечерите навън веднъж седмично, музиката, която създава романтична атмосфера, свещи, цветя или всичко друго, създаващо романтично настроение, ще им помогне да се освободят от строгите роли и да добавят емоционална дълбочина към връзката си. Радостта и удоволствието, които подобни ритуали ще донесат, си струват отделеното време и усилия.
  Взаимоотношенията изискват работа и едно от нещата, което тези хора учат, е важността на техния дял. Вместо да приемат, че определени неща ще се случат, те трябва да вложат усилия, за да създадат съзнателно позитивни ситуации с техния партньор.
  За родените със северен възел в Риби предизвикателството е да се концентрират върху любовта, да позволят да се сбъдне всяка възможна представа, да получат безкрайното удоволствие и благодат като приемат обич, без да се опитват да диктуват посоката на нещата. Ако те изцяло повярват в любовта и просто й позволят да съществува, резултатите ще са впечатляващи.
  Разбира се, любовта може да се вижда само на моменти. Идеята е да й се наслаждават, докато е тука, когато не присъства, родените с лунен възел в Риби трябва да чувстват, че е била истинска. Вместо да мислят какво дават и получават, те просто трябва да приемат другия човек - без бариери и без да го осъждат - това ще им позволи да постигнат безусловната любов.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #226 -: Март 11, 2012, 21:06:15 »

  Обвързване с другите
  Тъй като в миналото хората със северен възел в Риби са били съсредоточени върху собствените си тревоги, те често забравят за чувствата на другите хора, когато правят планове. Животът тече за всички, не само за тях. Ние всички имаме мечти, които трябва да се осъществят, грешки, които да направим, и уроци, които да усвоим, но тези хора изглеждат невинни и лишени от разбиране за цялостната картина.
  Те не го правят, защото не искат другите хора да осъществят мечтите си. Те са ориентирани да им служат и честно искат да помагат, но техният фокус е толкова стеснен, че често пропускат да вземат предвид идеите на другите. И когато другите чувстват, че техните мечти и ежедневни нужди не се вземат под внимание, започват да се държат неприятелски. Тогава склонността на хората със северен възел в Риби е сляпо да се съпротивляват на намеренията на близкия човек. Всеки път, когато той се опита да осъществи своя план, родените с тази възлова позиция реагират с отчаяна съпротива - всичко, което виждат, е, че това е против техния план. Резултатът е застой, от който нито една от страните не печели и общуването се проваля.
  Тези хора са имали прекалено много минали животи, в които не им е било позволявано да правят грешки, затова сега в техният умствен компютър има чип, който им напомня, че те изобщо не могат да грешат. Затова те са прекалено предпазливи и да не могат да видят гледната точка на другия човек, което е в основата на много от недоразуменията. За да установят канал за комуникация, първото нещо, което другият човек трябва да направи, е да накара родените със северен възел в Риби да се отпуснат и да не се стремят да бъдат прави през цялото време. Ключовата дума е "прав".
  Родените със северен възел в Риби са жертви на механизма в своя ум, а също и тези около тях. Необходимостта да бъдат прави дава гориво на тяхното безпокойство. Когато започнат да мислят прекомерно, от помощ ще им бъде да се успокоят по следния начин:
  "Направих каквото трябваше, най-доброто, което можех да дам за тази ситуация." Тогава те ще се почувстват много по-спокойни.
  Тези хора са много чувствителни към промяната в енергията. Когато се настроят на честотата на материалния свят, отговарят през цялото време на енергията на другия човек. Обратно, ако работят, за да развият повече духовната си гледна точка - като приемат себе си обективно и се отделят от материалния свят - те могат да начертаят своя курс от тяхна гледна точка, вместо да позволяват на другите да им влияят. Това е една изцяло различна реалност. Те ще открият, че реагират на духовната енергия, а не толкова на емоционалната енергия у другите хора. Преместването на тяхната могъща концентрация от материалния към духовния свят изисква съзнателни усилия. Когато обективно наблюдават себе си и начина, по който техните тела реагират на различни ситуации, ще могат да направят избор, без да е повлиян от силовите полета на хората около тях.
   
  Очаквания
  Очакванията - свързани с тях и с другите - са най-големият източник на разочарование за родените със северен възел в Риби в този живот. Тези хора не трябва да губят връзка със своята принадлежност, за да заблестят наистина - това ще изведе на преден план най-доброто у тях. По този начин в една връзка, ако те имат проницателност за по-голямата цел, за онова, което искат да изживеят (съзнателно да влагат позитивна енергия във взаимоотношенията си, да пазят потока на безусловната любов жив и т.н.), това ще даде чудесни резултати. Те ще разберат какво трябва да правят на всеки етап от пътя си. Ако обаче следят само онова, което не върви добре, и начините, по които другият човек не отговаря на техните очаквания, всичко започва да се проваля. Те се нуждаят от висша цел - по-важна от ежедневните им задължения - и тя ще дава духовна значимост на онова, което правят.
   
  Критичност и осъждане
  Родените със северен лунен възел в Риби се страхуват от критичността повече, отколкото хората от която и да е друга възлова група. Те не могат да понесат мисълта, че някой (особено те самите) мисли, че те не са идеални. И така попадат в омагьосан кръг и в него трябва да действат перфектно, за да избегнат критичността, която ще ги накара да се чувстват нещастни. Те могат да съсредоточат целия си живот около опитите да избягват критичността - дълбоко в себе си се страхуват, че ще изпитат голямо неудобство или дори обществена неприязън, ако извършат грешка.
  В резултат на миналите си животи, когато тяхното поведение е трябвало да бъде безпогрешно, за да спасяват хората физически или духовно, те имат критично око и лесно виждат недостатъците на другите. В желанието си да поправят и изцеляват те непрекъснато преценяват хората около себе си. Може да не изричат своите преценки на глас, но другите чувстват влиянието на критичното им око и аналитичния им ум. На работното място те може да бъдат толкова критични, че това да ги отдалечи от колегите им. Тяхната критичност ще накара и децата им да се чувстват несигурни.
  Тези хора мислят, че само ако другият човек може да поправи недостатъците, които те виждат, и двамата ще намерят любовта и ще постигнат спокойствие на ума. Но сега не е предвидено този подход да дава резултати. Подсъзнателно другите знаят, че работата на тези хора е да се научат на безусловна любов в този живот. Понякога другият човек се чувства като жертва на един нежелан навик, който всъщност е на подсъзнателно ниво и се дължи на това, че родените със северен възел в Риби отказват да го приемат изцяло. Родените с тази позиция на лунните възли се чувстват като жертви, защото другият човек не е променил достатъчно един навик, чието отсъствие те си мислят, че ще им донесе необходимото спокойствие. По този начин и двамата губят. За да се превърне това в ситуация печеливша за всички, хората с лунен възел в Риби трябва да работят върху неизказаните, критични мисли в своите умове. 
  Вместо да се концентрират върху недостатъка и да гледат на него като преднамерен, те трябва да променят начина, по който приемат другия човек. Докато разбират, че той е безпомощен и навиците му са несъзнателни, техните сърца ще бъдат изпълнени с любов и състрадание и техните умове ще бъдат изпълнени със спокойствие.
  Тогава и двете страни печелят: другият човек чувства, че го поддържат, и има свобода да променя своето поведение (или не!), а хората с лунен възел в Риби вече изпитват спокойствие, независимо дали поведението на другият човек се променя.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #227 -: Март 11, 2012, 21:06:43 »

  Задължението да се поправят
  Хората със северен възел в Риби винаги са нащрек за проблеми: мислят, че е тяхна лична отговорност да направят така, че всичко да върви гладко. Поради непрекъснатото безпокойство, те започват да се намесват по неподходящ начин, което може да обърка и да разгневи тези около тях. Когато тяхното желание да помагат произлиза от непреодолимата им страст да поправят нещата, хората са склонни да отхвърлят техните предложения. В този живот тяхна работа е да приемат нещата така, както са в действителност, и да предлагат на хората един по-широк поглед върху проблема. Тяхната работа е да предлагат утеха, подкрепа и да изпитват състрадание, а не критичност - без значение колко осъдителни са действията на другите.
  Освен това, вместо да се концентрират върху проблемите на другите хора, родените със северен възел в Риби трябва да видят дали с някои от действията си не създават проблеми. Вместо да казват: "Джош, няма начин да се разбера с този човек, той просто е прекалено труден", те могат да се вгледат в себе си и да се променят така, че да предизвикат различна реакция у другия човек.
  При всичките си взаимоотношения тези хора трябва да оставят проблемите в ръцете на Вечността. Тогава естественото развитие на събитията може да им покаже, че с техния партньор са несъвместими. Партньорът им може да има дълбоки психически проблеми, резултатът от които да е отрицателно поведение, а ахилесовата пета на хората с лунен възел в Риби е тяхното мислене, че могат да поправят другия човек. Те са били лекари и сестри в много минали животи и мислят, че могат отново да изцелят другите хора по здравословен начин. Но факт е, че ако другият човек не иска да се променя значи не е гъвкав.
  Родените със северен възел в Риби трябва да правят разлика между тези, които молят и търсят помощ от тях, и тези, които не желаят. Много хора не искат да бъдат поправяни, те си мислят, че техният начин е добър. В този случай хората с такава възлова позиция трябва да поправят онези части от себе си, които са им позволили да се обвържат с човек с подобно разрушително поведение. Когато позволят на отрицателната енергия да ги нарани, това се отразява не само на тях, но и на околните. Това ограбва тяхната енергия, пречи им да помагат на другите и е лош пример за децата и близките им.
  Друг проблем, който възниква от прекалената заетост на родените със северен възел в Риби от мисълта да поправят хората е, че те естествено привличат някой, който се нуждае от това! И така действията им могат да се превърнат в едно подсъзнателно пътуване за задоволяване на егото. Те толкова пъти са поправяли, че гледат на себе си като на по-добри от останалите. Винаги, когато си мислят, че могат да помогнат на някой, а той не иска да му помагат, действията им целят само задоволяване на егото. В този живот да се откажеш да променяш една ситуация с разбирането "Не мога да се справя", може да бъде акт на истинска смиреност и действие в правилната посока.
   
  Клопката
  Понякога родените с тази позиция на лунните възли биват заклещвани в капана на една връзка само поради невероятното си чувство на отговорност за другия човек. Те са водени от тяхното разбиране за дълг. Ако не живеят според самоналожените си идеали за перфектно поведение, те чувстват невероятна вина - и това може да бъде важен фактор да останат в една ситуация дълго след като тя вече не е добра за тях.
  Тези хора не могат да кажат не на любимите си същества или на тези, за които се чувстват отговорни, и това може да предизвика проблемни ситуации. Ако те дават заради определени правила, значи ще очакват и другите да дават и на размяната ще липсва благословената съставка любов. За да внесат любов в своите взаимоотношения, те трябва да вярват в себе си и да не дават отвъд личните си граници. Другите не са толкова зависими и не са в такава нужда, както тези хора си мислят, и ето защо те не им връщат. Те всъщност не се нуждаят от саможертвата и услугите на хората със северен възел в Риби.
  Част от това, което предизвиква чувството за дълг, е усещането за неадекватност. Те си мислят: "Всичко, което трябва да дам, съм аз." И непрекъснато дават и дават, като никога не чувстват дали е достатъчно. Понякога родените със северен възел в Риби успяват да се освободят от това поведение, защото то е толкова тежко, че ги изтощава. Накрая осъзнават, че ако прекарат целия си живот в служба на другите хора, за тях самите няма да остане нищо. След като веднъж осъзнаят, че другите приемат тяхната готовност да им служат като даденост, без да оценяват какво им коства саможертвата, те се променят.
  Една голяма стъпка по пътя на разрешаване на тази дилема е да поставят себе си на първо място - не идеята за тяхната роля, а самата им човешка същност. Те трябва да запитат себе си: "Ако направя това, дали ще спечеля, или го правя само заради другите?" Те обичат да помагат на хората, но ако насилват вътрешния си Аз - тяхната собствена човечност - тогава усилията им са напразни и никой не печели.
  Единственият начин, по който тези хора наистина разбират дали помагат на другия човек или му вредят (узурпират неговата отговорност и сила), е как те се чувстват. Ако служат на някого и се чувстват добре и се наслаждават на това, тогава всичко е наред. Но ако се чувстват зле или нещастни в тази среда, това вече не е помощ.
  Отговорът лежи в развиване чувството за дълг към себе си вместо към другите. Когато родените със северен възел в Риби включат дълга към себе си като част от общата картина.
  Нещата започват да се балансират. Техният урок в този живот има по-малко общи неща с това как се свързват с другите хора и повече с това как се свързват със себе си. Техният единствен барометър е собственото им вътрешно състояние - чувството за спокойствие и благополучие. Те трябва да вярват, че техният Аз е духовен, намеренията им са добри и когато вътрешното им усещане казва не, това е вярна реакция към външните обстоятелства.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #228 -: Март 11, 2012, 21:07:23 »

  Енергийно робство
  Родените с лунен възел в Риби рядко стават партньори с онези, които първоначално са предизвикали у тях чувства на любов и вътрешно спокойствие. Те се женят за някой, с който могат да бъдат сигурни, че ще изпълняват самоналожената им роля. Тогава те най-вероятно ще открият, че другият човек започва да приема поведението на хората със северен възел в Риби - винаги да помагат - като даденост и привличането и структурираността, в която са се чувствали толкова удобно в началото, се превръщат в затвор, от който те искат да се освободят. Но вече може да са възникнали други отговорности (деца, общи притежания, бизнес, връзки), които ги обвързват чрез чувството за личен дълг - а те смятат, че трябва да се придържат към своя имидж.
  Родените със северен възел в Риби се свързват със своя партньор и на енергийно ниво и след като веднъж са се ангажирали, смятат, че не могат да напуснат, докато тази енергия не бъде изразходвана. Другият човек трябва да ги свободи от връзката, преди да почувстват, че са изпълнили дълга си и са свободни да си отидат.
  Тяхното чувство за дълг и нуждата от идеално поведение може да ги накара да не напускат и най-лошия брак и понякога те дори злоупотребяват със себе си с подобно поведение. Когато реагират към другия човек от позицията на своята роля, а не според това как действително се чувстват, те служат продължително, безкрайно, независимо от това как другият човек се отнася към тях. Но ако тяхната естествена, човешка реакция е искрена, тя подсказва на другите къде се простират границите им и предизвиква взаимно разбиране, уважение и оценяване. Това е ключов фактор. Той не може да бъде пренебрегван, ако искат да имат щастливи и подхранващи енергията взаимоотношения.
  Родените със северен възел в Риби са невероятно чувствителни към енергийните потоци около тях. Те мислят, че трябва конструктивно да се обвързват с тези потоци, за да може животът им да се развива по магически начин. Това е другата причина, поради която те остават в една връзка - без значение колко болезнена, нещастна е тя или какъв стрес им причинява - докато енергийната обвързаност не бъде разрушена по някакъв начин. Те чувстват кармичното привличане, магнетизма и мислят, че има нещо, което трябва да се стори, преди да продължат по своя път - техният партньор все още има нужда от тях. Така че могат да продължат да служат на другия човек, като се надяват да изпълнят своята карма. Но тази привързаност може да бъде изоставена на дадено ниво с разбирането, че хората с лунен възел в Риби са били не само неоценени, но и използвани от другия човек.
  Те мислят, че правят услуга на своя партньор като се жертват, но не помагат на никого. Те изпращат посланието: "Ти можеш да злоупотребяваш с другите и да не ги цениш и те ще останат с теб все пак. Всичко е наред, ако постигаш онова, което искаш, за сметка на другите." Но това не е истина. Когато те подсъзнателно привлекат брачен партньор, който се нуждае от поправяне, и след това той започне да злоупотребява с тях, родените със северен възел в Риби трябва да разберат, че в идеалната схема на нещата може би следващият урок на техния партньор е, че е невъзможно да вредиш на хората и да не плащаш за това.
   
  Напускане
  За хората със северен възел в Риби може да бъде трудно да изоставят един брак, в който с тях се злоупотребява поради няколко причини. Първо, те не могат да допуснат, че са направили лош избор. Също така, когато родените с лунен възел в Риби се женят, те са облекчени, че са намерили другар, с който могат да споделят всичките си тревоги. Партньорът им с желание изслушва всичките им проблеми, случили се с тях през целия ден в работата, и може да започне да се чувства като човек, който трябва да узнае за всички тревоги и страхове на родените със северен възел в Риби. За външния свят хората с лунен възел в Риби създават образ, че са над всичко, но само техният партньор познава детето, което се крие под този екстериор.
  Макар че тези хора разказват на своите партньори всичките си проблеми, тревоги и страхове, те рядко се вслушват в отговорите. Ако другият човек прави предложения, той обикновено бива отблъснат, защото родените с лунен възел в Риби търсят по-висше разрешение на духовно ниво. Нито практически идеи, нито човешко съчувствие ще помогне. Но те наистина започват да зависят от своя партньор, защото могат да излеят мъката си, и това е друга причина, поради която искат да останат в една връзка. Те мислят, че няма да намерят друг човек, който да приема техните тревоги, и затова се вкопчват в своя партньор.
  От друга страна, тези хора се чувстват виновни, защото осъзнават, че собственото им поведение не е идеално, и позволяват на партньора си неподходящо поведение, което дори може да стигне до тирания. Злоупотребите, които родените със северен възел в Риби могат да понесат, вероятно ще бъдат ужасно разрушителни за тяхното самочувствие; те могат да загубят увереност в своята способност изобщо някога да напуснат ситуацията и да започнат отново самостоятелен живот. Но те трябва да имат желание да прекъснат една връзка, която е толкова разрушителна за тяхното умствено и духовно спокойствие. Нито анализи, нито осъждания - просто раздяла с човека, който злоупотребява с тях. Това означава вяра, че вътрешното чувство за духовно спокойствие ще ги доведе до нови взаимоотношения, които ще бъдат благоприятни за тях.
  Има една японска история, която датира от няколко десетилетия. Възникнал спор между последователите на три от теченията на бойните изкуства: карате (майстори на нападението), джудо (майстори на защитата) и айкидо (майстори на избягването на удари). Най-добрият майстор във всяка дисциплина бил призован да покаже кое бойно изкуство е най-ефективно. След състезанието майсторът по айкидо победил. Айкидо е изкуството на избягване на ударите: трябва просто да се отстраниш от пътя. Никога не бива да избухваш или да вдигаш ръце в самозащита, просто трябва да минеш встрани от пътя и силата на атаката на твоя опонент ще го накара сам да се преобърне. За хората със северен възел в Риби ще е добре да се поучат от тази история: когато почувстват негативност, най-добрият изход за тях е да не правят нищо друго, освен просто да се отстранят от пътя.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #229 -: Март 11, 2012, 21:08:40 »

  Съзнателен живот
  Родените със северен възел в Риби имат нужда да съзнават къде се намират и да бъдат искрени със себе си по отношение на чувствата си. Често те наистина не са щастливи, но отказват да го признаят. Те може да отричат, че са попаднали в капана на ролята, която изпълняват. Чувстват се виновни и мислят, че не трябва да изпитват това или че трябва да играят своята роля независимо от начина, по който се чувстват.
  Несъзнателно те са прекалени оптимисти - вярват на всеки и всичко и непрекъснато се влияят от енергийните полета на другите хора. По-загрижени са за онова, което се случва миг след миг във връзката, а не за своето виждане. Но когато не губят връзка с по-широката картина, те могат да следват своята интуиция и да не навлизат сляпо в нещата.
  За родените със северен възел в Риби няма лесни пътища, но за щастие те са свикнали здраво да работят. В този живот тежката работа, която трябва да свършат, е да се научат да не бъдат контролирани от обстоятелствата. Тогава могат да изградят ситуации, които са в по-голямо съзвучие с тяхната същност. Ако искат да бъдат щастливи, те трябва да се откажат от ролята и да започнат да се обвързват, водени от своята автентичност и силата на истинската им природа.
   
  ЦЕЛИ 
   
  С лице към непознатото
  На по-дълбоко ниво родените със северен възел в Риби знаят, че са насочени към неизвестното - това е тяхната съдба! Но те копаят под краката си. Тъй като са свикнали с организация и формулиране, всеки човек, всяко ново изживяване е плашещо за тях и среща първоначалната им съпротива. Те не знаят каква роля да играят или какво се очаква от тях. Има определени дефиниции в тяхната роля, а когато преминат към неизвестното, дефинициите се провалят. И те се страхуват да не бъдат пометени.
  Друга причина, поради която се страхуват от неизвестното, е, че са имали отрицателни изживявания в случаи, когато нещо неочаквано ги е заблудило. Затова се плашат от онова, което не могат да видят. Родените с лунен възел в Риби се съсредоточават върху анализиране на детайлите, надяват се да контролират собствения си свят. За нещастие това е точно обратното на онова, което ще даде резултати за тях. Когато са прекалено концентрирани върху детайлите, те губят връзка с цялостната картина и не забелязват какво се случва в периферията. Тогава неочакваните неща могат действително да ги изненадат. (Това е като шофьор, който е прекалено съсредоточен върху това да не удари колата си в тази пред него, и пропуска да забележи факта, че колата отдясно навлиза в неговото платно. Тези хора трябва да се отдръпнат от "тук и сега”, за да могат да придобият по-широк поглед за живота, който се разгръща пред тях.
  Хората със северен възел в Риби може да си мислят, че трябва да пречистят своята личност колкото е възможно повече преди да се почувстват в безопасност да се отдадат на енергията, която може наистина да трансформира и отвори тяхното съзнание. Те мислят, че пречките в тяхното съзнание ще спрат потока на енергията и ще ги лишат от сила да се справят с неизвестното. Наистина те сами нямат достатъчно енергия да се справят със ситуацията с необходимата яснота и съсредоточеност, ето защо трябва да се свържат с по-висшата сила. След като веднъж тръгнат към неизвестното, яснотата и съсредоточеността, които търсят, ще се появят.
   

  Хаос
  Тези хора мразят безредието и хаоса. То предизвиква у тях невероятен страх да не се изгубят и да не знаят към какво принадлежат. Те се нуждаят от вярата, че позитивната висша сила е отговорна и че редът е естественото състояние на Вселената.
  Единственият начин, по който могат да достигнат до по-високо ниво на ред, е като се откажат да подреждат нещата и позволят на хаоса сам да се разсее, за да се появи новият ред.
  Когато родените със северен възел в Риби отпуснат желязната хватка около старата структура, преминават в нова сфера на изживявания. В процеса онова, което ще получи разрешение и ще се промени, е старият начин на живот. Те чувстват, че техният Аз като че ли умира, но този процес позволява да се появи един нов по-жизнен и разширен Аз.
  Например, ако една жена с това възлово разположение не кара кола, тя може да е развила много други навици, които да компенсират това ограничение: да се привързва към хора, които имат коли, да зависи от другите за транспорт, да моли другите да й правят различни услуги и т.н. Тя може да изживее целия си живот по този начин! Когато получи възможност да притежава собствена кола, тя се паникьосва от това, че трябва да изостави старите модели за връзка с хората. Но когато действително започне да шофира, ще се появи един нов, разширен Аз и един по-свободен начин на живот. Промяната е неизбежна. Когато тези хора се учат да приветстват промяната, вместо да се съпротивляват, ще открият, че техният живот е станал много по-лесен и забавен.
   
  Конфронтация
  Родените със северен възел в Риби често преминават през силни умствени терзания, преди да предприемат действия във външния свят. Те са способни да изпаднат в състояние на обсебеност и тревога за нещо, което другите ще кажат или как ще реагират. Основно те се страхуват, че са неадекватни и не могат да се справят с конфронтацията, и затова са склонни да отлагат вземането на решения до последния възможен момент. За голяма тяхна изненада рядко е толкова трудно, колкото са си мислили. Очевидно е, че нямат толкова трудности по пътя си от един успех към друг. Хората със северен възел в Риби усложняват проблема толкова много в умовете си, че дори когато ходовете им са успешни, следващия път те отново преминават през същите терзания.
  Това е един проблем, който е прекалено трудно да бъде разрешен в реалността. Техният урок е просто да се издигнат над него и да осъзнаят, че висшата сила е отговорна и тя ще донесе определени ситуации като възможности за развитие и растеж. Родените със северен възел в Риби трябва да се отдръпват и да помислят как настоящите обстоятелства могат да ги приближат към целта. След това те могат да предприемат действия, без да бъдат загрижени за изхода, и ще знаят какво е следващото, което трябва да направят. Всяка стъпка им посочва следващата подходяща стъпка. Ключът е да не бъдат прекалено загрижени за резултатите от техните действия.
  За родените с лунен възел в Риби няма средно положение. Цялото им мислене, догадки и анализи няма да направят живота им по-лек. Без съзнателно и упорито да се опират на висшата сила, за да видят края на деня, животът ще им носи тревоги една след друга - никога няма да бъде достатъчна подкрепата, която ще получат, за да избегнат конфронтацията. Когато се появят препятствията, всичко, което трябва да правят, е да оставят ситуацията в ръцете на съдбата и да тръгнат по стъпките, разкриващи се пред тях.
  Например, ако човек с тази възлова позиция е в ресторант и по неговата кредитна карта се получи отказ, незабавната му реакция ще бъде да се паникьоса и да започне да се съпротивлява: „Защо това трябваше да стане? Имах такъв чудесен ден и изведнъж какво се случи!" или "О, не! Някой е откраднал картата ми и харчи от моята сметка!" Той ще продължава и продължава да се тревожи за едно съвсем обикновено събитие, да се самосъжалява и ще вярва, че този инцидент никога не би се случил, ако Вселената го обичаше. Той травматизира себе си и всички останали като не приема онова, което се е случило.
  Всъщност първата стъпка е очевидна: звъните на финансовата компания, която е издала кредитната карта, и откривате какво е станало. В по-широк план нещата стоят така: може би той е трябвало да обръща по-голямо внимание колко пари харчи и това е начинът на Вселената да го събуди, преди прекалено да затъне в дългове. Или може би някой наистина е копирал номера на сметката му и това е възможност да разбере. Или може би компанията е направила грешка и само чрез неговата обратна реакция може да се поправи тази грешка. Родените със северен възел в Риби трябва да вярват, че пред тях се разкрива цялостната картина и от този инцидент ще се появи едно по-голямо добро.
   
  Неправолинейно съществуване
  Хората със северен възел в Риби са склонни да разпределят времето си толкова рутинно, с толкова правила и задължения, че животът им става изцяло предсказуем. След като веднъж са създали подобна структура, те всъщност вече не искат нещата да се развиват така. Но когато започнат да се случват определени събития, които могат да ги заведат в една интересна посока, те пак ги вкарват в ежедневната рутина. За тях е много по-добре да поемат по един различен, по-живописен път, но за да сторят това, те трябва да започнат да живеят по-съзнателно.
   
  Медитация
  Първата стъпка към живот на по-осъзнато ниво включва отделяне на време всеки ден, когато да бъдат сами и да размишляват. Те трябва да определят време - поне 40 минути на ден - когато да не правят нищо: нито да гледат телевизия, нито да слушат радио, нито да говорят по телефон или други външни дразнители. Ако желаят, могат да медитират, после да останат известно време в тишина, за да получат нови прозрения. Или могат да си водят дневник, да записват какво са правили през деня и да търсят по-дълбоката причина зад събитията. Или могат да четат духовна литература: Библията, будистка литература или каквато и да е книга, която им показва определена посока и ги изпълва с вътрешни проникновения. Те могат да прекарват поне по 40 минути като практикуват йога, дихателни техники или упражнения за отпускане - фини физически подходи за свързване с вътрешния им мир.
  Това е тяхното време - без задължения, без поръчки, без работа, без игра, без разсейване. Това е времето, когато трябва да получат по-голяма проницателност за своя живот: Какво искат да построят и да изживеят? Каква мечта искат да осъществят? Каква атмосфера искат да създадат? Като преценяват тези неща поне веднъж седмично, те ще получат усещане, че са поели отговорност за своя живот.
  Това също дава на хората със северен възел в Риби време да се настроят на честотата на своите взаимоотношения и семеен живот: дали прекарват достатъчно ефективно времето си със значимия човек в техния живот. Ако са на 95 години, дали съжаляват за нещо, което не са изживели с децата си? Каква близост или дейности искат да имат със своя партньор? Има ли някакви места, които особено силно желаят да посетят? Редовното преоценяване на тези неща ще им помогне да получат вътрешно проникновение, което може да добави нови и вълнуващи измерения в техния живот. И магията е, че това не е живот в линейното пространство. Идеите за това как да осъществят тези мечти просто се появяват по време на медитация.
  Чрез медитация тези хора могат да насочат своите размисли и към други хора, които ще им помогнат да осъществят своите идеи и мечти. Имат ли приятели, които могат да ги подпомогнат духовно или да направят живота им по-интересен? Има ли курсове, които ще отворят очите им за духовна пълнота и спокойствие на ума? Ключът е самотата. Като отделят тези 40 минути на ден за себе си, родените със северен възел в Риби ще бъдат удивени как техният живот ще се промени.
   
  Граници на съществуването
  Родените със северен възел в Риби са прекарали толкова минали прераждания да играят ролята си съгласно своята проницателност, че са загубили представа за онова, което наистина копнеят да постигнат. В този живот от особена важност за тях е да влязат отново във връзка със съкровените си мечти - онова, което искат да постигнат в живота си. Един начин да сторят това е като правят редовни (може би месечни) "списъци на желанията си" и да записват какво искат да постигнат. Това им помага да осъзнаят своите намерения; колкото по-скоро направят това, нещата които искат да постигнат, ще започнат да се появяват магически. След като веднъж спрат да се тревожат за онова, което не се получава, и просто записват желанията си, те ще открият, че вършат неща, които превръщат мечтите им в реалност.
  Когато тези хора се отдръпват от праволинейния, повторяем начин на живот, това ги освобождава от подсъзнателните навици от миналото, когато са имали нужда всичко да бъде строго и схематизирано. Тогава те са били толкова силно зависими от непосредствените обстоятелства, че не са могли да видят цялостната картина. Те позволяват на себе си да попадат в този капан отново и отново и макар че това никога не е давало резултати, вярват, че точно от него се нуждаят, за да успеят в живота.
  Родените с лунен възел в Риби се учат да правят разлика между онова, което е важно в смисъл на по-големите ценности, временните тревоги, които скоро ще изчезнат. Когато се освободят от своя аналитичен ум и трескавата си дейност и просто си позволят да бъдат себе си и да преследват своята мечта, ще открият, че животът е много по-лесен. По магически начин мечтите им започват да се сбъдват.
   
  Самонаблюдение
  Откъсването от себе си е от голяма важност за родените с лунен възел в Риби при освобождаването от тяхната роля. Когато те успеят да се откъснат от емоционалното си състояние, да се издигнат над него и да наблюдават, те могат да израстват и да се променят. Ключът е самонаблюдението. Те трябва обективно да гледат себе си: как се свързват с колегите си, с членовете на семейството, как шофират и т.н.
  Когато тези хора могат да наблюдават себе си, без да осъждат и да виждат как нуждата им да задоволяват другите хора е в тяхна вреда, тогава започват да се променят. Например, ако се тревожат за работата си или са в стрес, защото се опитват да спазят срокове, те трябва да отбележат как се чувстват от това. Тогава използват своето око за детайлите - не да наблюдават външната, а вътрешната си реакция (едновременно физическа и емоционална).
  Когато започнат обективно да наблюдават себе си, всичко ще започне да се променя. Тяхното здраве ще се подобри и те ще се чувстват по-удобно със себе си и със другите. Чрез този процес техният фокус се прехвърля от тревогата за връзката им с другите към това как се свързват със себе си. И тогава започва тяхното израстване.
   
  Откриване на духовната пътека 
   
  Висшата сила
  Целта на родените със северен възел в Риби в това прераждане е да открият духовната пътека, която ще им помогне да се освободят от прекаленото внимание, отделяно на реалността, и да се настроят към спокойствието, което е възможно само в контекста на висшата осъзнатост. Те трябва да позволят на чувството за висшата сила да проникне във всеки аспект на техния живот. И тогава, ако започнат да се движат заедно с вселенския поток, това ще им се отрази благоприятно и ще позволи на другите хора да ги направляват по техния път, а тяхното вътрешно същество се чувства спокойно със съветите, които получава.
  Тези хора толкова са свикнали да насилват нещата за осъществяването им, че понякога изпадат в настроение: "Ще накарам това да даде резултати." И тогава излизат от своя път.
  Трябва да напомнят на себе си, че не бива да губят връзка с висшата сила и да й позволят да ги направлява и насочва, миг след миг. Те трябва да се отърват от безкрайните анализи и просто да наблюдават предзнаменованията, които им разкриват следващата стъпка. Трябва да повярват в тези знаци, да поемат риска и да ги следват.
  Хората със северен възел в Риби са родени със способността да виждат бъдещето. Те могат да почувстват идващите събития, след като се отпуснат и се отдадат на своята физическа чувствителност. Често те преиграват при първото пророчество, което виждат. Една картина (човек или ситуация) идва в съзнанието им и те започват да чувстват невероятна тревога и несигурност. Знаят, че ще възникне проблем в близкото бъдеще. В това прераждане те са получили нов дар; физическата интуиция.
  Това е прекрасен дар - той може да ги предпазва от негативни ситуации като ги предупреждава предварително. Но тяхната първа реакция е да се объркат, защото се чувстват безпомощни. Когато са предварително предупредени, те се въоръжават за предстоящата битка и накрая осъзнават, че могат да видят какво идва. Така могат да отстъпят или да решат как да използват събитията в своя полза. Най-добрият избор за тях е да се въздържат от действия, докато не получат повече информация. Те имат нужда от време и усамотение, за да стигнат до вътрешни проникновения и да вземат правилни решения, идващи чрез интуицията.
  Тези хора имат много ангели около себе си - всичко, което трябва да направят, е да останат отворени и да очакват проникновение как да използват настоящите обстоятелства, за да напредват в осъществяването на плановете си. Но на тях им е забранено да анализират ситуацията. Работата им е да бъдат търпеливи и да чакат, докато физическият свят не разкрие как всяко обстоятелство всъщност е трамплин за успешно постигане на целта.
  След като веднъж са се настроили на честотата на физическите си дарби, хората със северен възел в Риби могат да видят проблемите месеци преди да възникнат и да ги избегнат. Когато малко се отдръпнат, те могат да използват своята проницателност в подходящо време и така животът им ще бъде по-спокоен и прост. Те се учат да се свързват с новооткритата увереност в способностите си да се справят с ежедневните ситуации.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #230 -: Март 11, 2012, 21:09:22 »

  Вяра
  Родените със северен лунен възел в Риби са преминали през толкова много минали прераждания, в които са наблюдавали своето поведение, че в този живот имат склонност да не говорят за онова, което става в главите им. Те се въздържат, не искат да добавят допълнителна отрицателна енергия към една ситуация. Това ги кара да прекарват много време в съжаление, че не са казали нещо.
  Ще повторя още веднъж: разрешението на проблемите лежи във вярата в себе си и осъзнаването на личните мотиви. Ако това, което искат да кажат, ще хвърли вината върху другия човек или искат да променят неговото поведение, обикновено губят. Но ако се отдръпнат встрани от една ситуация и говорят от позицията на любовта (само като са отворени да чуят онова, което нахлува в тях и което трябва да кажат в момента), техните думи ще бъдат точни и подходящи. Това може да бъде объркване или прилив на енергия - може да бъде всичко - но идеята е да не го цензурират. Когато го изкажат, то помага да се коригира поведението на другия човек, а родените с лунен възел в Риби ще са рискували да бъдат себе си в момента.
  Ирония е, че когато тези хора са себе си, без да играят роля, точно тогава те наистина се учат! Когато няма сценарий, според който трябва да бъдат идеални и да изричат и правят определени неща, те най-добре показват на другите духовните принципи, които ценят. Когато позволят на Вечността в тях да реагира по естествен начин, тогава печелят.
  Тези хора са готови за една по-висша реализация на собствената им перфектност - не като манипулират физическата реалност, а като вярват в духовната идеалност на нещата такива, каквито са. Вътрешната работа, която е предназначена за тях включва освобождаване от саморазрушителните модели на поведение - саботирането на самите себе си в опита да правят нещата перфектни според самоналожените им идеали. Когато вярват на Вселената, те вече не се страхуват от промяната. Всичко се разгръща пред тях като част от универсалния поток, техните намерения са добри и Вечността (Бог или висшата сила) е от другата страна. Те могат само да отбележат, че всеки, който влиза в техния живот, е изпратен от по-висшата сила като част от един по-голям план, така че крайният резултат да бъде положителен. Когато повярват на течението на живота, идват подходящите хора и се случват необходимите промени и те могат да почувстват положителната енергия и да видят по-голямата картина. Идеята е да търсят доброто. След като веднъж са спрели да се тревожат за Вселената, техните чувства на неадекватност се трансформират в чувства на спокойствие и укротена сила.
      
  Проницателност
  От миналите животи умовете на родените със северен възел в Риби са толкова усложнени, че в това прераждане тяхната цел е простотата. Обикновените, неусложнени отговори сега ще им се отразят най-добре. Когато те успеят да намалят скоростта и да бъдат гъвкави, ще могат да съберат отделните парченца информация от ангелите, които им показват, че всичко е наред. Само това разбиране ще им даде сила да определят правилните действия, които да им помагат да постигат мечтите си.
   
  Състрадание
  В това прераждане родените с лунен възел в Риби се учат на приемане и състрадание. Тяхната работа е да потиснат желанието си за осъждане: когато спрат да критикуват другите, те ще спрат да бъдат безпощадни и към себе си. Това им отваря пътя към спокойствието, което винаги са търсили. Всички неизказани упреци, насочени срещу другия човек - критичните неща, които забелязват, им пречат да премахнат бариерите и истински, с любов да се обвържат с другия човек.
  Тези хора учат, че техните мисли за другите са мислите, които те подсъзнателно се страхуват, че околните изпитват към тях. Затова, ако погледнат на някой друг по критичен начин ("Косата й е прекалено дълга", "Косата й е прекалено къса", "Тя се държи зле"), те проектират в другите същите критични мисли за тях. От друга страна, ако съзнателно забелязват, че другият човек дава всичко от себе си с просветлението, което има, или ако целенасочено мислят за добрите му страни и гледат на него с любов, те подсъзнателно ще започнат да чувстват, че и другите гледат на тях по същия начин и с желание да ги приемат. Това ще укроти критичността им към самите себе си.
  Разбира се, след като веднъж започнат да правят това, те ще искат да бъдат перфектни и ще са склонни да съдят себе си сурово, ако забравят. Когато не са идеални, всъщност това е в тяхна полза, защото ги учи на скромност. Тогава могат да забележат, че и те дават най-доброто от себе си чрез просветлението, което имат в този момент, и за тях ще бъде по-лесно да обичат себе си.
  Родените със северен възел в Риби са имали мигове в живота си, когато са изпадали в просветлено състояние - състояние на пълно съчувствие към тревогите на Вселената. Когато те се откажат да осъждат другите и себе си, могат да достигнат до това състояние на съзнателност върху една по-здрава основа.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #231 -: Март 11, 2012, 21:09:42 »

  Блаженство и благодарност
  Родените с лунен възел в Риби желаят да останат в състояние на безкрайно блаженство и нещата, които им пречат и провалят техните планове, са неочакваните събития във всекидневието. Една техника, която могат да прилагат, за да поддържат вътрешното си спокойствие, е да изричат - без значение какво се случва: "Вселената ме обича и по някакъв начин това е в моя полза." Ако е необходимо, могат да го повторят няколко пъти. Ако приветстват всички промени с това твърдение, те ще бъдат впечатлени как тяхната гледна точка се променя. Идеята е да бъдат благодарни за всяка ситуация, която се появява по техния път, независимо каква е тя: "Благодаря ти, Господи, за този проблем с моето здраве." За каквото и да става въпрос, те трябва да бъдат благодарни. Това може да извърши чудеса. Когато те с благодарност забелязват настоящата ситуация и остават духовно отворени, тяхната упоритост ще се разсее и следващата стъпка ще стане очевидна. Тези хора може да имат трудно начало в резултат на тревогите, безпокойствата и задълженията, които обгръщат техния живот. Но след като веднъж направят промяната и започнат да се съсредоточават върху духовната реалност зад света на реалните очевидни неща, техният живот ще се изпълни с най-великото блаженство! Когато успеят да се научат съзнателно да наблюдават себе си, те осъзнават по-фината енергия на вселенския поток - накъде се движат нещата и как да бъдат навигатори така, че да постигнат целта си. Вечността изглежда, че се е погрижила за тях, и когато се осъзнават, могат правилно да преценят каква е следващата стъпка.
  Хората със северен възел в Риби са потопени в атмосферата на магическа духовна сила, макар че те изобщо не осъзнават това. Действат като че ли са безсилни и винаги се стремят към успеха от позицията на своето его. Всичко, което трябва да правят, е да се отпуснат в духовната атмосфера около себе си и магията ще се погрижи за техния живот. Той е най-лесното от всички досегашни прераждания, ако само имат желание да се избавят от качествата, които им създават трудности. Ако се отпуснат и позволят на Бог да влезе в живота им, могат да се пренесат в спокойствието на Вечността и тя ще ги направлява.
  Най-трудната част от техния път е да разберат каква е реалността за другите групи от хора с еднакви възлови позиции - осезаемият, физически свят, където всички съществуват не е предопределено да бъде тяхната първична реалност. Да се съсредоточат върху неосезаемото като основа на своята реалност, изисква от тях желание да рискуват да останат неразбрани от другите. Тяхната работа е да внесат в този живот духовната реалност на планетата и те могат да направят това само като го съзнават. Когато бъдат погълнати от духовната атмосфера, те могат да изразят тази реалност пред другите чрез собствената си спокойна радост.
   
  ИЗЦЕЛИТЕЛНА ПЕСЕН
  Музиката е могъщо средство, което може емоционално да ни подкрепя при поемането на рискове. Аз съм написала изцелителна песен за всяка група хора с еднаква възлова позиция по зодиакален знак, която да насочва енергията в положителна посока.
   
  Всичко се развива така, както трябва
  Успокояващото послание на тази песен е предназначено нежно да промени подсъзнанието на родените със северен лунен възел в Риби към разбиране на цялостната перфектност и естественото развитие на всичко около тях. То събужда техните духовни качества и им позволява да прегърнат един по-спокоен и възприемащ подход към живота.
   
  Избрани стихове:  
   
  Ако просто нищо не се получава
  И се препъвам, когато почти съм стигнала,
  Искам всичко точно сега
  И си мисля - ако само можех...
  Ако само можех...
  И тогава си спомням:
  Всичко в живота е добро,
  Дори и да не го разбираме...
  Всичко идва при теб навреме.
  Затова запомни
  Всичко се развива... както трябва!
  Активен

  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #232 -: Юни 18, 2012, 12:18:42 »


  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
  23 май 1989   до  18 ноември 1990   Водолей♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  dayana
  Moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 291


  « Отговор #233 -: Юни 19, 2012, 01:28:02 »  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
  8 януари 1977   до   5 юли 1978   Везни
  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦
  Активен

  ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
  Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
  infinity
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 30

  space,extent of time or quantity without limits

  « Отговор #234 -: Юни 19, 2012, 01:35:11 »

  http://pims.ucoz.net/board/lunni_vzli/lunni_vzli/1
  Активен

  Videmus nunc per speculum et in aenigmate
  Страници:  1 ... 14 15 [16]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Знаци за мисията на България
  За България
  Админ 2 3115 Последна<br />публикация Октомври 17, 2012, 19:10:34
  от izparitelq
  Къде отиде целия раздел МИСИЯТА НА ИНДИГО?
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  babyface 2 1148 Последна<br />публикация Март 25, 2010, 15:10:42
  от babyface
  Лунен камък
  Минерални и скъпоценни камъни
  Админ 5 21094 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 14:21:33
  от Ivetoo90
  МИСИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  marushka 53 5167 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 22:35:13
  от marushka
  Дискусия относно мисията на форума « 1 2 3 »
  Обща тематика
  stefanica 31 2093 Последна<br />публикация Март 20, 2012, 12:48:02
  от ИВЕВЕ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright