Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 13 14 [15] 16   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ПОЗИЦИЯТА НА СЕВЕРНИЯ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ ( MEAN NODE ) В НАТАЛНАТА КАРТА ИЛИ МИСИЯТА НА  (Прочетена 11483 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #210 -: Март 11, 2012, 20:52:40 »

  ЦЕЛИ 
   
  Да доведат Новата Епоха

  Хората със северен лунен възел във Водолей са тук, за да помогнат за идването на Новата Епоха на Водолея. Те използват силата, която са придобили от миналите си животи, и я прилагат, за да построят мост между настоящето и бъдещето. Родените със северен възел във Водолей са талантливи при свързването на хуманитарните идеали с настоящите обстоятелства. Те ясно виждат доброто за човечеството, могат отлично да свързват нещата и когато работят, за да превърнат своите идеали в реалност, са изключително щастливи. Също така, тъй като вършат онова, за което имат уникална способност, животът ги подкрепя и проектите им успяват.
  Когато дават своя принос за хуманитарни цели и използват силата и енергията си като канал за нетрадиционни идеи горделивостта от миналите животи се разсейва и в тях се връща самоувереността. Те са хора, които по природа могат да доведат нещата до край и знаят как да постигат резултати. Тяхната работа е да действат, без да се идентифицират с резултатите от своите действия - тогава наистина са свободни да експериментират и да бъдат себе си.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #211 -: Март 11, 2012, 20:53:01 »

  Тези хора имат естествен усет за бъдещето, но това може да ги обърка по различни начини. На лично ниво те може да виждат, че тяхното бъдеще включва определен резултат и да се почувстват объркани, когато този резултат не се появява в настоящето. Например те може да се виждат като хора, които ръководят собствена компания, да се чувстват много доволни от тази идея и да не разбират защо все още работят за някой друг, без да имат шансове да започнат собствен бизнес. Но това може да е просто въпрос на време. Вероятно се нуждаят от настоящата работа, за да придобият умения, необходими за успеха по-късно.
  Всъщност те почти винаги изпреварват времето. Хората със северен възел във Водолей може да харесат определен нюанс на виолетовия цвят десет години, преди другите да полудеят по него, или да бъдат пристрастени към музика, която няма да стане достатъчно популярна, преди да изминат осем или девет години. Ако осъзнаят, че могат да виждат бъдещето, това ще им помогне да се чувстват по-удобно със своята нетрадиционност.
  Родените с лунен възел във Водолей виждат следващата стъпка, която човечеството трябва да направи в името на неговото развитие. Те са посланици на бъдещето и като споделят новаторските си идеи, дават сили на човечеството да се развива съзнателно. Затова за тях е важно да не се отказват само защото желаят да получат одобрение.
   
  По-голямата цел

  Тези хора имат по-голяма цел от това просто да задоволяват личните си интереси. Те са тук, за да вземат активна роля в развитието на човешката еволюция - едновременно чрез лична трансформация, необходима, за да дадат пример, и чрез използване на собствената енергия за общочовешки каузи, които да помагат на другите да се сдобият с по-универсален поглед.
  Колкото по-скоро хората със северен възел във Водолей започнат да изпълняват своята част от задачата да работят в името на идеалистичните каузи, които са призвани да подкрепят, толкова по-скоро те ще се почувстват по-завършени. Техните действия може да приемат формата на групови усилия за защита на околната среда, преработка на различни материали, спасяване на животински видове, построяване на игрища за болни деца, борба със световния глад и други подобни, или могат да даряват пари за хуманитарни цели. Те могат да започнат свой проект, като използват творческите си способности (писане, рисуване, музика, фотография и т.н).
  Ако активно осъществяват своя дял от работата и някой друг открие нещо, което е хрумнало и на тях, те могат да реагират великодушно: "О, някой се е погрижил за това. Значи мога да премина към следващия проблем.” Не бива да се безпокоят - има много работа, която трябва да се свърши, за да настъпи Новата Епоха. И когато те добавят творческа енергия към движението, стават част от усилията на една по-голяма група хора. По този начин, когато другите успяват в работата към общата цел, това е победа и за родените със северен възел във Водолей.
  Но е важно тези хора да правят онова, което е предназначено лично за тях, защото не могат да разчитат на другите да го свършат. Може би има пет души, предопределени да създадат закон, който да защитава околната среда, но другите четирима могат да отпаднат. Така че представителите на тази възлова позиция трябва винаги да вършат своята работа.
      
  Групова карма
  Родените със северен лунен възел във Водолей имат чудесна групова карма (групата се образува от трима или повече души). Техните качества се проявяват, когато поддържат, солидаризират и вдъхновяват групата, от която са част. Те работят чудесно в мрежа - обичат да се свързват с другите и имат талант да откриват общото между хората. Но когато работят в група, те обичат да бъдат неоспорима глава в тази група. Родените с лунен възел във Водолей искат ролята им да е определена и предпочитат да вършат всичко по свой начин.
  Често имат новаторски идеи, които могат много да подпомогнат групата, но в резултат на нуждата от одобрение, която идва от миналия им живот, те се въздържат да споделят идеите си или спонтанните си реакции към идеите на другите, защото се страхуват от неодобрение. Ако пазят истината, заключена вътре в тях, накрая започват да се чувстват изолирани. Но ако свободно споделят идеите си и личните реакции, те се чувстват обвързани с другите и често това се оказва точно необходимата частица, за да се придвижи групата като цяло напред.
  Те мислят, че тяхната реакция е лична, но обикновено антените им улавят груповата реакция и я комбинират с личните им представи за Новата Епоха. Например, ако някой предложи нещо и човекът със северен възел във Водолей не смята, че е правилно, може да каже: "Поради някаква причина не чувствам, че това е правият път." 
  Идеята е да бъдат искрени за онова, което тяхната антена улавя в този момент, и те често откриват, че е точно това, което чувстват и другите.
  Когато представителите на тази възлова позиция работят в името на общочовешки цели, това ги стимулира (те чувстват, че са били родени, за да бъдат част от тях) и ще се срещнат с други хора, родени, за да работят в името на същите цели. Обвързването с тях за общи цели улеснява осъществяването на тези идеи.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #212 -: Март 11, 2012, 20:53:20 »

  Фокусиране върху творчеството

  Родените със северен възел във Водолей трябва да насочат изобилната си творческа енергия към точно определени цели, за да се чувстват щастливи и балансирани. Ако целите не са съвсем ясни, излишната необуздана енергия ги кара да изпадат в лоши настроения и да завиждат за добрия късмет на другите, а също така са склонни да правят планини от безсмислени къртичини. Вместо да проявят творчество, неудовлетвореността подкопава другите области от техния живот.
  Творческите им сили могат да бъдат насочени към бизнес, изкуство, преследване на общочовешки идеали или ускоряване на духовния растеж. Независимо дали се връщат към творческата си основа чрез духовна дисциплина, или като започват проекти в реалния свят, от най-голяма полза за тях е да съзнават какво искат и да използват своята страст, за да преследват активно целта си.
   
  Страст и творческа енергия

  Тези хора са събрали невероятно количество страст и творческа енергия. Те са щастливи, ако участват в проекти, които им позволяват да изразят нещо по свой начин. Те обичат да допринасят за осъществяването на определени идеи, но трябва да бъдат свободни, за да проявят творчество и новаторство. Те не желаят да следват напътствията на някой друг - това ги ограничава и намалява тяхната полезност. Ако се опитат да намалят скоростта им, високата честота и силната енергия, това ги влудява. Когато не обръщат внимание на собствените си творчески импулси и правят онова, което си мислят, че трябва, тяхната енергия се понижава стремглаво.
  Хората със северен възел във Водолей са били толкова добри творци в миналите животи, че в това прераждане могат да постигнат всичко, което желаят - те знаят как да го направят. Могат да извлекат необходимото и незабелязано да създадат нещо от нищото. Те са новатори, не имитатори. Могат да започнат бизнес и творчески проекти самостоятелно и да ги доведат до край.
  Но за да постигнат успех, трябва да помнят, че творческият процес има две части: наблюдение и действие. Наблюдението се състои от изследователска работа: От какво имат нужда хората? Какво иска другият човек? Тази част от творческия танц ги придвижва напред по един добре премерен начин, който обективно взема под внимание най-важните обстоятелства и позволява на другите да се приспособят и да работят заедно в името на тяхната проницателност.
  Действията изискват воля и решимост, за да се постигнат резултати и да се сграбчи наградата. Творчеството изисква его, но наблюдението изисква обективност, при която е най-добре егото да не присъства. Ако тези хора претърпят неочакван неуспех, най-добре е да се освободят от влиянието на своето его и да се отдръпнат, като наблюдават безпристрастно, за да преценят обективно какво се е случило. И тогава, когато пътеката пред тях е чиста, те могат отново да се свържат със своето его и да поемат към желаните резултати. Когато не действат, водени от грандомания, родените с лунен възел във Водолей са способни да почувстват интуитивно какво ще помогне на хората и какво действително ще бъде от полза за доброто на групата. Вселената с цялата си мощ ще ги подкрепя, защото те допринасят за постигането на една по-висша кауза и това им помага да получат невероятна сила. Хората може да реагират като ги поставят на пиедестал и това ще бъде от благодарност, защото те наистина са помогнали. Но са го направили от позицията на равенство, а не защото са над другите; защото са показали своята истинска същност, а не защото са играли някаква роля.
  Тези хора могат да постигнат всичко, което решат да постигнат. Ако са достатъчно скромни, за да приемат знания и помощ от другите, и отворени, за да се развиват събитията естествено, те могат лесно да осъществят мечтите, в съзвучие с цялостната картина на техния живот.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #213 -: Март 11, 2012, 20:53:46 »

  Освобождаване от крайностите и драматизма

  Родените със северен възел във Водолей притежават невероятно количество творческа страст и когато я използват, за да създадат произведение на изкуството или друг продукт, страстта им към крайностите може да бъде в тяхна полза. Но когато приложат същата страст в общуването си при различни житейски ситуации, се сблъскват с проблеми. Те имат склонност да прекаляват с голямото си влияние и контрол и затова нещата около тях обикновено се взривяват. Тяхната страст всъщност отблъсква онова, което се опитват да привлекат.
  Когато творческият им процес не върви в посоката, в която искат, това обикновено е показател, че трябва да се сдобият с допълнителни знания, преди да продължат напред. Те може да се нуждаят от по-дълбоко разбиране и често помага да споделят с приятел, който да им казва какво мисли. Когато не са достатъчно сигурни за следващата си стъпка, най-добре е да не правят нищо и да изчакат за повече информация. Ако все пак решат да продължат напред, обикновено проблемите стават по-големи.
  Тези хора са склонни да реагират на външни стимули по прекалено драматичен начин, който плаши останалите. Преди да обмислят онова, което другият човек казва, те може да реагират по начин, който прави невъзможна по нататъшната комуникация. Те ще се опитат да действат с насилие: ще крещят на другия човек, ще плачат или ще играят друга роля, за да го накарат да се съобрази с техните очаквания. Но това поведение и гордостта блокират енергията, необходима за връзката.
  Те могат да проявят и нетърпение: "Защо той не поеме живота си в свои ръце? Защо не направи това за себе си?" Но другите правят онова, което е правилно за тях в дадения момент. Няма смисъл родените с лунен възел във Водолей да осъждат околните, че не живеят според техния сценарий!
  Когато хората със северен възел във Водолей станат мелодраматични, това е защото те преувеличават реалността и се страхуват, че няма да постигнат онова, което искат. Те приемат всеки инцидент (обида, отхвърляне, т.н.) и преувеличават неговите емоционални пропорции. Но когато си позволят крайни емоционални реакции, обикновено нещата не се получават. Ако реагират драматично на промените във финансовото си състояние, парите ще продължат да им създават трудности. Ако започнат прекалено да се вълнуват в една любов, тяхната страст може да отблъсне другия човек. Другата опасност, която възниква, когато се появи страстта (независимо дали става въпрос за романтична връзка, или за цел, която е изключително важна), е тяхната склонност да приемат нещата прекалено сериозно. Те често биват победени от важността, която приписват на определено събитие, и губят игривото отношение към проблема, което може да им покаже пътя към успеха. Тези хора могат да станат истински царе на драматизма, и крайностите и интригите в живота им напомнят сапунените опери. Проблемът е, че макар и да продължават да играят, удоволствието ги напуска.
  Шекспировите драми винаги имат трагичен край. Когато се поддават на страстта, родените с лунен възел във Водолей губят представа за действителността и енергията им неизменно става небалансирана, което води до трагични емоционални последствия.
  За да се поддържа връзка с реалността, хората с такова разположение трябва да гледат на живота като на комедия, а не като на драма. Има толкова много хора, които е предопределено да срещнат, изживявания, които трябва да изпитат, и познания, които да споделят с другите. Вместо да реагират крайно, най-добре е да използват творческата си енергия, за да видят по-висшите причини и да се движат по пътя, предначертан им от Вселената.
   


  Осъзнаване на цялостната картина

  В миналите прераждания тези хора са развили своето его за сметка на свръхегото си и затова тяхното чувство за морал, според разбиранията на обществото, семейството и религията, е отслабено, а оттам и тяхното съзнание за общочовешките идеали. За да се получи баланс, сега те трябва да развият съзнание за цялостната картина на живота. Тогава ще могат да приведат своята воля в съзвучие с най-добрите интереси на всички около тях.
  Като стигнат до едно по-широко ниво на съзнателност, ще открият цел, която да им позволи да се издигнат над егото си. Например имах една клиентка със северен лунен възел във Водолей, която беше фотограф. Нейната работа беше невероятно творческа, излъчваше любов и духовност и беше изцяло в съзвучие с онова, което щеше да доведе Новата Епоха. Но тъй като нейният мотив беше силното желание на егото й за слава и признание, тя не можа да види ясно как да поднесе творбите си на света. Тя продължаваше да работи с традиционни методи (частни изложби и т.н.) и нито един от тях не даде желаните резултати.
  Накрая нейната основна цел беше просто да излага изкуството си пред хората. Тя започна да поставя работите си, където смяташе, че ще бъдат забелязани (в магазини, книжарници и т.н.), и веднага снимките й започнаха да се продават. За да стори това, на моята клиентка й бе необходима скромност, тъй като нейните произведения дотогава се излагаха в галериите и водещите университети. Тя откри пътя към успеха, когато започна да вижда по-цялостната картина, дори и тя да не подхранваше егото й.
   
  Вяра в потока на живота
     
  Хората със северен възел във Водолей са свикнали да постигат онова, което искат, и те често се тревожат, когато събитията не се развиват според тяхното разписание. Вместо да си позволяват да поемат в друга посока, те се изпълват с гняв срещу пречките. Вместо да разпознаят, че приливът се е променил и може би животът има по-големи планове за тях, които изискват настоящите събития да се развият точно по този начин, тези хора се съпротивляват. По този начин правят пътя си много по-труден, отколкото би могъл да бъде.
  Тези хора трябва да осъзнават собствената си упоритост. Личната им воля е толкова повлияна от миналите животи, че те идват в това прераждане и като малки деца казват: "Искам това!" После са истински шокирани, когато родителите им кажат "не". Като възрастни те отново продължават да се изненадват, когато Вселената им казва "не". Те се учат да трансформират личната си воля в желание да се движат по пътя, който Вселената им показва, и с любов да приемат даровете, които животът им носи.
  Когато се опитат насила да постигнат някакъв резултат те стават твърди, решени и дори инати. Тяхната упоритост може да бъде позитивна сила, когато се използва, така както воинът я използва за добра кауза, но придобива отрицателни качества, когато се превръща в гняв. Част от работата по трансформиране на прекалено развитата упоритост в желание да се работи с другите е да се разпознае доброто и злото. Например, ако упоритостта на родения с лунен възел във Водолей се е концентрирала върху желанието да ходи на плаж в събота, той ще иска да отиде дори и да вали сняг! За тях е трудно обективно да преценяват нещата при променящите се условия и да организират своите действия в съответствие с тях. По този начин пропускат възможности да напреднат, като се адаптират към по-цялостната картина, което винаги е в името на по-голямото добро, включително тяхното собствено.
  Животът не иска да ги наранява, но накрая те нараняват сами себе си, като пречат на Вселената да им помогне. Те се учат да приемат онова, което се случва в техния живот, като нещо необходимо, за да направят следващата стъпка.
  Тези хора се учат, че когато една врата се затваря, друга се отваря. Например те може да имат възможност да изживеят радостта от една чудесна любовна авантюра. Нов човек се появява по пътя им. Но в ума си те имат сериозни намерения по отношение на кариерата, опитват се да отложат любовта и губят възможност да я изживеят. По ирония на съдбата постът към който се стремят, може да не им бъде предложен поне шест месеца, което би им дало достатъчно време да изживеят радостта от една връзка. Те често заблуждават себе си за даровете, които животът им носи, мислят, че знаят по-добре, в след това съжаляват.
  Животът може да им носи възможност за една изцяло нова кариера, която ще им даде повече радост, отколкото всичко, което са правили преди. В подсъзнателната си готовност за промяна те започват да се чувстват отегчени от старата работа, но нямат намерение да я напуснат, поради изгоди, доходи и т.н. Внезапно събитията в работата ги принуждават да напуснат и те се чувстват оскърбени и упорстват: "Защо Вселената ми причинява това?" Техният гняв може да им попречи да видят новата възможност, те са толкова увлечени от онова, което не искат да се случи, че не виждат шансовете, разкриващи се пред тях.
  Още веднъж ще кажа, че ключът е самодисциплината: да се пазят от това винаги да се движат по един път, да бъдат обективни и фокусирани върху цялостната картина. Това не е инстинктивен отговор, затова се изисква съзнателно намерение. Например, ако те отглеждат дъщеря, и тяхната цел е тя да израсне като силна жена, като не забравят този свой стремеж, той ще им помогне да обуздаят егото си, да позволят на детето да бъде самостоятелно и да го подкрепят в израстването му. Или ако целта е техните деца да израснат в хармонична атмосфера, това трябва да ги накара да се въздържат от спорове за подреждането на чинните в миялната машина. За да дисциплинират егото си, те трябва съзнателно да си поставят една по-голяма цел, която е значима лично за тях.
  Родените със северен възел във Водолей се учат да вярват, че има по-цялостна картина и че Вселената винаги им предоставя възможности, които им носят по-голямо добро и щастие. Те се учат на скромност и с благодарност да приемат даровете, които животът им предлага, и то в мига, в който се нуждаят от тях, а не когато поискат.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #214 -: Март 11, 2012, 20:54:37 »

  Помощ от Ангелите  В този живот другите биват автоматично привлечени от хората със северен възел във Водолей и ги поддържат в алтруистичните им планове. Освен това те са заобиколени от ангели и духовни водачи. Това е така, защото преди прераждането са били част от една по-голяма група и сега са тук, на Земята, докато другите членове на групата са в невидимия свят, за да ги направляват и да им помагат.
  Тъй като са преродени във физическо тяло, не винаги могат да виждат бъдещето ясно. От друга страна са свикнали да бъдат самостоятелни, затова се втурват напред и често биват наранявани - а не е необходимо да правят всичко това. Онова, от което се нуждаят, е да настроят антените си така, че да чуят напътствията, и това е пътеката, която ще им бъде най-лесно да следват. Това не е живот, в който трябва да правят всичко сами; техните духовни водачи са част от съдбата им и искат да им помагат за успеха, но от тях зависи дали връзката ще се запази отворена.
  В това прераждане хората със северен възел във Водолей са инструменти за по-висшите сили. По този начин, когато те имат идея и тя е изцяло в съзвучие с това, което е необходимо на планетата. Вселената ще направи така, че да се свържат с подходящите хора, които да им помогнат да я осъществят. Тези хора са еклектични, събрали са най-доброто от взаимоотношенията, в които са били въвлечени, и притежават способности да видят по-широката житейска пътека, както и имат вътрешно познание за Новата Епоха. В този живот идеята е да трансформират част от силната си лоялност към Вечността в тяхна собствена духовност и да се движат в посоката, в която се движи Вселената. По този начин тяхната невероятна творческа воля от миналите животи може да се прояви и техният път към успеха ще бъде наистина магически. Докато вярват на добрия си късмет, в ангелите или в самата Вселена, чрез идеите, които получават, те са в състояние да успеят. Нищо не може да им попречи, защото те не интерпретират успеха по начин, който да дава прекалена храна на тяхното его.
   
  ИЗЦЕЛИТЕЛНА ПЕСЕН

  Музиката има уникална сила емоционално да ни подкрепя, когато поемаме рискове, затова съм написала изцелителна песен за всяка група от хора с еднакво възлово разположение по зодиакален знак, която да помогне да се промени енергията по позитивен начин.
   
  Слънцето изгрява

  Посланието на тази песен е предназначено внимателно да насочи вниманието на родените със северен лунен възел във Водолей към цялостната картина - естественият ред и време в живота. Това им дава сили да се освободят от своята упоритост. И тогава могат да осъзнаят естествения път, по който ги води Вселената, да вървят по него и да превръщат мечтите си в реалност.
   
  Избрани стихове:
   
  Защо пречим на собственото си щастие.
  Защо пречим на живота!
  Опитваме се да решим какво е грешно и какво е вярно.
  С нашите глупави човешки умове!
  Слънцето изгрява всяка сутрин.
  И залязва всяка вечер.
  А през нощта се появява луната,
  Но тя не е слънце.
  Тук има система и ред
  И той се отразява на всичко около нас.
  Защо не повярваме в законите на живота,
  Те никога не могат да ни разочароват!
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #215 -: Март 11, 2012, 20:55:32 »

  СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В РИБИ


  7 юни 1913 до 3 декември 1914 Риби
  ♦♦♦
  29 декември 1931 до 24 юни 1933 Риби
  ♦♦♦    
  27 юли 1950 до 28 март 1952 Риби
  ♦♦♦
  20 април 1969 до 2 ноември 1970 Риби
  ♦♦♦
  3 декември 1987 до 22 май 1989 Риби
  ♦♦♦
  22 юни 2006 до 18 декември 2007 Риби
  ♦♦♦
  12 януари 2025 до 26 юли 2026 Риби
  ♦♦♦
  19 август 2043 до 18 април 2045 Риби
  ♦♦♦
   
  СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В РИБИ
  и Северен възел в Дванадесети дом
  (и Слънце в Дева)
   
  ОБЩ ПОГЛЕД 
  Качества, които трябва да развивате 
  Работата в тези области може да ви помогне да откриете скритите си дарби и таланти. 
  • Да не осъждате другите
  • Състрадание
  • Отказ от безпокойството в името на висшата сила
  • Освобождаване на съзнанието чрез медитация и размишления върху себе си
  • Съсредоточаване върху духовната пътека
  • Вяра в положителния изход
  • Признаване връзката с Вселената
  • Приветстване на промяната
   
  ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ 
   
  Качества, от които трябва да се освободите 
  Работата по намаляване влиянието на тези склонности може да ви помогне да направите живота си по-лесен и радостен. 
  • Прекалена тревога
  • Прекалена склонност към анализи
  • Обсебващо безпокойство
  • Преувеличаване важността на детайлите
  • Крайни реакции в началото
  • Търсене на грешките - обвиняване на другите
  • Прекалена тревога да не се допускат грешки
  • Желанието да бъдете Г-н или Г-жа Идеалният
   • Оставане в неприятни ситуации
  • Липса на гъвкавост
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #216 -: Март 11, 2012, 20:57:48 »

  Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте
  Ахилесовата пета, която родените със северен лунен възел в Риби трябва да съзнават, е тяхната непреодолима нужда от ред. ("Моето оцеляване зависи от това всичко да бъде подредено според моето виждане как трябва да тече животът и как другите трябва да се държат.") Това може да ги въвлече в капана на едно безкрайно търсене на перфектност. ("Ако само хората около мен можеха да бъдат малко по-съвършени, ще мога да се отпусна и да им вярвам,") Но това е бездънна яма: Тъй като животът и другите хора никога не са в статично състояние или перфектен ред, за да могат родените с лунен възел в Риби да се чувстват сигурни, техните очаквания ги довеждат до непрекъснато напрежение и безпокойство. Поради това, че животът и другите никога не са достатъчно идеални, за да могат хората със северен възел в Риби да се отпуснат и да спрат да контролират; те непрекъснато отлагат доверието и радостта.
  Това, което не бива да забравят, е да приемат, че планът на Вселената е по-добър от техния и нещата се развиват по правилния начин, независимо как им изглежда на тях. Единственото място, където те могат да създадат идеален ред, е в самите себе си, като повярват в по-висшата сила и в това, че всичко наистина е подредено. Когато родените със северен възел в Риби сляпо вярват във Вечността и приемат, че всичко е в името на тяхното висше щастие, те внезапно започнат да осъзнават цялостната картина на живота и да чувстват как всичко работи в тяхна полза. Тогава могат да се избавят от желанието си за контрол и да си позволят да бъдат щастливи.
   
  Какво наистина искат тези хора
  Онова, което наистина искат, е да бъдат прави през цялото време и всичко да бъде перфектно, в смисъл че те и останалите трябва да следват плана 100 % от времето. Те искат всички да бъдат в пълно, идеално съзвучие с този план и смятат, че той е най-правилният. Първо те трябва да приемат, че не знаят какъв точно е планът. Затова трябва да се освободят от строгото физическо и материално планиране и да се съсредоточат върху по-голямата, духовна проницателност. Като вярват и се отдават на мъдростта на висшата сила, те могат да следят житейските обстоятелства с убеждението, че онова, което се развива пред тях, е наистина част от плана. Тогава всичко ще им се изясни. Те ще се изпълнят със спокойствие и ще се чувстват в съзвучие с плана, защото тяхната духовна проницателност е енергията на перфектността, която търсят.
  Родените със северен възел в Риби се чувстват добре, когато са с просветлено съзнание и изпитват чувство на единство с целия живот. Понякога те наистина изпадат в подобно великолепно състояние и чувстват силната си връзка с Вселената. Целта на техния живот е да задържат това състояние и да го направят част от ежедневието си.
   
  Таланти/Професия
  Тези хора трябва да имат собствено пространство или офис. Те работят много добре сами и удоволствие им доставят проекти, които включват откривателство и работата се върши самостоятелно (като изследване, работа с книги или компютър). Хората със северен възел в Риби успяват в професии, които включват индивидуално преследване на духовната истина, например работа и живот в манастир. Те могат да бъдат фантастични художници, занаятчии, актьори или музиканти - да показват съкровените си мечти пред другите. Те са добри и когато са в помощ на други хора, тъй като работят добре и зад кулисите. Ако работят на нормален работен ден, те трябва да отделят време, за да бъдат сами и да размишляват.
  Родените с лунен възел в Риби притежават вътрешна дарба да забелязват отличителните детайли и да анализират значимата информация. Когато използват тези таланти от миналите си животи като основа за постигане на мечтите си, вътрешната им практичност също ще им помогне. Но ако започнат работа в професия, където вниманието е насочено върху детайлите, подробния анализ, перфектността или точността (като счетоводство или статистика), те ще започнат да изпитват безпокойство и тревога. Хората с лунен възел в Риби се чувстват по-добре, когато тяхната професия е съсредоточена върху проявата на далновидност, която им дава сила да използват практическите си умения, за да я превърнат в реалност.
   
  Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Риби 
  • "Всичко е наред и се развива така, както трябва."
  • "Божественото духовно управление винаги е правилно."
  • "Когато се отпусна и повярвам в Бог, аз печеля."
  • "Оцеляването ми не е заплашено от безредието."
  • "Това не е моя работа, това е работа на Бог." 
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #217 -: Март 11, 2012, 20:58:11 »

  ЛИЧНОСТ 
   
  Минали животи
  Родените със северен лунен възел в Риби са прекарали много минали животи като лечители или са помагали по друг начин на хората: те са били хирурзи, лекари и медицински сестри в много различни култури. Това са били постове от особена важност, за които се изисквала пълна концентрация защото животът на хората е зависел от това. Затова те притежават голяма преданост и усет за бързина и перфектност в този живот. Когато нещата се движат според плана, родените с лунен възел в Риби се чувстват уверени и силни, всичко е под контрол и "операцията" върви успешно. Но когато се появи нещо неочаквано, те изпадат в паника. Подсъзнателно мислят, че ако нещо се обърка, някой ще умре.
  Като медицински работници те са имали установени правила и ред на действията - грешките са били недопустими. Затова в настоящето прераждане те са изпълнени с прекалена загриженост всичко да бъде точно и безпогрешно. И така натоварват не само себе си с очакването за непогрешимо поведение, но са склонни да прилагат същите строги стандарти към хората около тях, особено на работното място. Може би поради миналите си животи в областта на медицината, те често са прекалено загрижени за здравето си, страхуват се от зарази и изпитват нужда да поддържат всичко около себе си идеално чисто.
  Освен това хората със северен възел в Риби са имали минали прераждания, в които са представяли духовната истина на обществото като монаси, монахини и духовни водачи. Те са били образци за подражание, другите са се вглеждали в тях, за да се научат как трябва да се държи един наистина духовен човек. Тъй като тяхното поведение винаги е предизвиквало възхищение и са били отрупвани с почести, сега имат подсъзнателно усещане как могат да бъдат идеални и в същото време нещата в материалния свят да се развиват по техния начин. Но в миналите си животи те до такава степен са били обвързани с перфектността, че са загубили връзка с най-съществената част от изцелителната си сила. Това е разбираемо, защото е трябвало да изпълняват ритуали и винаги да играят определена роля. Затова в този живот те искат да се освободят от пристрастеността си към формата и да се върнат към своята същност. Сега е моментът да се отдадат на спокойствие и вътрешна удовлетвореност, които заслужават заради службата си в името на човечеството в миналите животи.
      
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #218 -: Март 11, 2012, 20:58:36 »

  Склонност към анализи
  В миналите животи родените със северен възел в Риби прекалено са използвали аналитичните си способности и са ги развили прекомерно, така че и сега имат склонност да анализират всичко. Те непрекъснато разчленяват нещата, за да видят кое как работи и докато не разберат всичко, не чувстват удовлетворение. Техните умствени процеси работят с висока скорост през цялото време и често анализират неща, на които просто не трябва да обръщат внимание. Подобно на беленето на лук, те свалят слой след слой, докато не остане нищо, и след това се чувстват празни и изпълнени с тревога. В този живот за тях не е предвидено да намерят отговорите, които търсят, с анализиране.
  Тези хора анализират проблемите от всяка възможна позиция със страст, която би могла да влуди хората от другите възлови групи! Те мислят за всичко, което би могло да се обърка, и за онова, което не могат да контролират. След като веднъж решат, че има нещо, за което да се безпокоят, това ги поставя в напрегнато трескаво състояние и е много трудно да се избавят от него. И не толкова настоящето ги тревожи, колкото онова, което може да се случи в бъдещето. Различните неща, за които се тревожат, никога не се материализират, но това не спира тези хора да живеят в непрекъснато състояние на безпокойство.
  Има няколко причини, поради които най-лошите им сценарии няма да се сбъднат: 
  1. те не вземат предвид новите гледни точки или действия, които могат да предотвратят изхода, от който се страхуват; 
  2. те не позволяват външна намеса и 
  3. най-важното, не позволяват тяхната интуиция да се сдобие с вярно усещане за бъдещето - дали има наистина нещо, за което да се безпокоят. Те трябва да спрат да мислят, за да се настроят на вълната на бъдещите събития и да ги почувстват.
  Много проблеми за родените със северен възел в Риби възникват поради тяхната склонност от прекалено анализиране. Например те имат някаква представа и след това се отиват да насилят нейното материализиране, без да позволят на Вселената да я осъществи по собствен начин. Те наистина виждат пътя, но не е необходимо това да е целия път, може да бъде само една тясна пътечка. Един човек би могъл да се движи по този начин, но когато са включени и други хора, е необходима по-голяма далновидност.
  Тези хора толкова са свикнали да превръщат всичко в действие, че се концентрират прекалено едностранчиво върху задачата, която им предстои, и не вземат предвид другите обстоятелства. Най-добрият изход, когато нещата спрат да работят според техния план е да се отдръпнат. Вместо да се паникьосват, те трябва да помнят, че може би по-великият план е на път да се осъществи, а те не знаят какъв е той.
      
  Да имаш отговорите
  В резултат на миналите животи, когато са работили за постигане на ред, тези хора са родени с чувство, че винаги трябва да знаят отговорите. Затова те непрекъснато търсят начини да поддържат и да възстановяват реда - едновременно за себе си и за другите. Когато са изправени пред проблем, те започват да се напрягат, за да намерят отговора - тогава ситуацията се влошава, а тяхното безпокойство се усилва. Може да им отнеме дни да преодолеят чувството си на неадекватност, че не са могли да намерят правилния отговор.
  Тези хора наистина могат да стигнат до отговорите, но само когато разберат, сами за себе си, че не ги знаят. Те трябва да предадат проблема в ръцете на по-висшата сила и да бъдат отворени за проникновенията, които идват чрез интуитивния, а не чрез аналитичния процес. Тогава верните отговори наистина идват под формата на проникновение или чрез общо чувство за благополучие в дадена ситуация.
  Например имах една клиентка с тази възлова позиция, която след много години учене в Европа беше получила висока степен в областта на традиционните техники за обучение по музика. Но когато прилагаше тези техники към нейните ученици, резултати бяха объркващи и постигането им изискваше много време. Едва след като се отпусна и позволи техните индивидуални вокални недостатъци да проникнат в нейното същество, тя предостави проблема за разрешаване на по-висшата сила и можа да види интуитивно точния начин, по който всеки човек да изяви себе си. По ирония на съдбата, като спря да изпитва нужда мигновено да научи отговора, тя откри тази част от подсъзнателното си мислене, която го знаеше, а също, че наистина има талант за развиване гласовете на учениците си.
   
  Представа за себе си
  Хората със северен възел в Риби винаги се опитват да открият към какво принадлежат: каква е тяхната ниша, каква им е работата, как си подхождат с другите. Този непрекъснат порив да научат всичко е основан на вътрешно чувство, че те нямат стойност освен в професията си или при изпълнение на дълга си, затова идеята да останат неопределени ги плаши.
  Онова, което търсят (крайната сигурност), е мястото, на което вътре в себе си чувстват, че принадлежат. Докато не разберат това, те хабят време и енергия в безплодни лутания, защото в това прераждане за тях не е предвидено да принадлежат към определено реално място. За да имат чувство за принадлежност, те трябва да достигнат до духовните измерения на живота. Това включва медитацията, релаксационните техники, йога и духовните цели. Тези техники фокусират вниманието им върху нефизическия контекст, в който всички реални, материални неща съществуват.
  Съсредоточаването върху духовната основа зад онова, което се случва в материалния свят, дава на родените със северен възел в Риби чувство за удобство и сигурност, че са свързани с другите, и им помага да разширят своето виждане, за да постигнат по-голяма осъзнатост - чувство за пълнота, което се излъчва от всичко. Когато се изпълнят с усещане за пълнота и яснота в себе си, те ще започнат да съзнават повече атмосферата, която са създали. Като се научат да се идентифицират със собственото си енергийно поле, те ще могат да се чувстват удобно където и да се намират.
   
  Перфекционизъм
  Родените със северен възел в Риби са имали много минали прераждания, в които са изпитвали нужда да бъдат идеални, затова в настоящото прераждане идват със сценарий, според който трябва да бъдат перфектни, и той е здраво загнезден в тяхното подсъзнание. Те мислят, че трябва винаги да бъдат г-н или г-жа Идеалният. Добрата новина е, че в този живот всичко ще бъде наред дори и да правят грешки. В действителност на тях не им е позволено да бъдат перфектни - винаги в последната минута се появява драскотина, която разваля техния идеален образ. Това е Вселената, която им напомня, че в този живот е нормално да правят грешки, да бъдат човешки същества, да бъдат себе си.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #219 -: Март 11, 2012, 20:59:04 »

  Планиране
  Тези хора са пристрастени към планирането. Те се концентрират върху това къде искат да отидат и структурират план точно как да стигнат дотам. След това, тъй като в миналите си животи са свикнали да внимават за детайлите, те се концентрират върху плана и загубват поглед върху прозрението. И най-лекото отдалечаване от техния план ги влудява, тъй като решават, че няма да постигнат онова, което искат.
  Хората със северен възел в Риби смятат, че ако правят всичко както трябва, те могат да държат своя свят под контрол и са шокирани когато, независимо от вниманието им към детайлите, техният свят започва да се разпада (съпругата ги напуска, бизнесът запада, детето започва да се държи зле и т.н.). Точно когато смятат, че всичко се подрежда както трябва, животът им изпраща нещо от мрачните си дълбини, което да ги разтърси. Това е начинът на Вселената да им позволи да разберат, че когато са прекалено съсредоточени в своя метод за постигане на една цел, това не дава резултат, защото изключват себе си от забавлението и приключенията от неочакваните неща, случващи се по пътя. Когато техният ум е съсредоточен само върху онова, което искат, най-доброто, което може да се случи, е ограничено от техните предварително определени граници.
  Например човек с тази позиция на възлите и негов приятел искат да отидат от Ню Йорк в Лос Анджелис. Роденият със северен възел в Риби вероятно ще планира целия маршрут по определен начин, който е целенасочен и практичен. Когато тръгнат, приятелят поглежда прогнозата за времето и разбира, че ще има буря, затова предлага да поемат по друг път, който ще ги отдалечи от това бедствие. Човекът с лунен възел в Риби започва да се тревожи: той трябва да се придържа към плана и се страхува, че ако не следва точно начертания път, може никога да не стигнат до Лос Анджелис.
  Тези хора имат склонност прекалено да планират, да насилват себе си, за да свършат нещата за необходимото време. Но решението не лежи в разпределението на времето за осъществяване на всички дейности, а в пълното освобождаване от план - те просто трябва да наблюдават себе си в действие. Този подход ще създаде естествено и правилно разпределение на времето, което ще донесе спокойствие и баланс в техния живот.
  Едно нещо, което родените със северен възел в Риби могат да правят, е да помагат на този процес като съзнателно правят по-малко: планират по-малко и допускат повече спонтанност. По този начин те няма да губят връзка със своята далновидност и това ще им помогне да използват по-продуктивно времето си. Те се нуждаят от по-силно чувство за цел и по-бегла идея за начина, по който да я постигнат. Ако позволят всичко да се движи с естествена скорост, ще се сдобият с вътрешна увереност и знание, че нещата се развиват добре за тях.
      
  Критичност
  Родените със северен възел в Риби са склонни да осъждат прекалено и са най-строги към себе си. Тези постоянни преценки за това кое е добро и кое зло създават напрежение и чувство за вина. Те се чувстват отговорни за всичко, което се обърква в тяхната среда, включително и за това, което се случва на близките им. Те чувстват, че лично са причинили проблемите, защото поведението им не е било перфектно. Това може да доведе до липса на конструктивни промени в техния живот от страх да не причинят проблеми на другите.
  Тези хора имат склонност да се обвиняват за малките неща, които не отговарят на самоналожения им образ. Те мразят да грешат и когато правят грешка, не могат да си простят - започват да я анализират, да размишляват върху това, което са направили, за да изяснят на себе си. За тях може да бъде много трудно да кажат: 
  "Съжалявам, направих грешка," В резултат на перфекционизма от миналите животи, те носят подсъзнателен страх да не бъдат различни от идеала, който представят. Затова да бъдат прави в този живот за тях е свещено задължение.
  Факт е, че когато признаят, че са направили грешка, се сдобиват със сила, защото отстояват истината. Тогава могат просто да заявят: "Това беше грешка, сега какво да направим?" Когато тези хора насилват себе си да бъдат идеални, те губят, а също и всички около тях. Затова трябва да се откажат от склонността си да съдят, за да спечелят спокойствието, което търсят.
  Когато чуят себе си да казват: "Това се случи, защото не си свърших добре работата", те трябва да знаят, че попадат в капана на една слабост, която имат от миналите си животи. Когато започнат да преценяват себе си или някой друг според един идеал, те не са на правия път. Вселената ги учи на съчувствие като ги поставя в ситуации, в които да правят глупави грешки, за да могат да се отърсят от нуждата да бъдат идеални и да приемат факта, че понякога може и да се греши. Нищо не е грешно, всичко просто се случва. Когато осъзнаят това и се движат с потока на живота, те са на правия път.
  Тогава са в състояние да изцеляват със силата на своята увереност в процеса на естественото развитие на събитията.
   
  "Поправяне"
  Хората със северен възел в Риби са невероятно сериозни, тъй като винаги са концентрирани върху това, което е грешно, за да могат да го поправят. Те са толкова свръхчувствителни към случващото се, че когато има някакво отклонение от "гладкото, безпрепятствено движение", те се объркват и тяхното критично безпокойство разстройва и унищожава всичко около тях.
  Работата им от миналите животи ги е направила много тесногръди и в този живот те имат склонност да проявяват това свое качество. Част от проблема се свързва с това къде насочват вниманието си: върху детайлите на проблема. Много пъти родените с лунен възел в Риби се концентрират прекалено върху един проблем, защото са толкова близко до него, че не могат да видят нищо друго. Те са като деца, които са притиснали лица към стъклото. Когато са притиснати от един проблем, те започват да се чувстват неефективни, защото не могат да възстановят реда, и объркват детайли, които изглеждат несъвместими. Това може да доведе до напрежение и тревога, с които е трудно да се разделят - това е като да опитваш да отделиш куче от кокал!
  Изходът от тази дилема също може да се открие в тяхната способност да се концентрират: те трябва да прехвърлят фокуса от механизма на проблема към това да позволят ситуацията да бъде разрешена от висшата сила. В това прераждане, когато са прекалено загрижени за резултатите във физическия свят, те се изпълват с нервна раздразнителност и тя влияе върху отношенията им и върху всичко, което правят. Те стават толкова напрегнати, че стомасите им се превръщат в кълбо. Когато почувстват това стягане в стомаха, то е сигнал да се отдръпнат от една ситуация и да й дадат свобода да се развива по естествен път.
  Понякога най-добрият начин да се отдалечат е като кажат: "Всичко е наред и се развива както трябва." Те може би трябва да го повторят няколко пъти, за да спрат прекомерно да анализират ситуацията и да получат психическата дистанция, от която се нуждаят. Тогава могат да спрат и да видят какво се приближава към тях. Не е необходимо да пресмятат нищо, а просто да видят онова, което идва. Като предават проблема в ръцете на висшата сила и просто наблюдават ситуацията, изцелителната енергия се появява и правилното решение се разкрива пред всички.
  Например имах една клиентка, чиято свекърва злоупотребяваше с нея. Тя се беше отдала на самоунищожителен порок и приемаше като лична обида, ако моята клиентка не я посети. Имаше проблем с алкохола и обикновено караше хората около себе си да се чувстват зле, когато се опитваха да водят свой собствен живот. В продължение на много години моята клиентка се стараеше да помогне на тази жена, но не беше стигнала доникъде. Когато внезапно спря да й помага, нейната свекърва й каза, че е започнала да се среща с терапевт и нека всеки член от семейството да ходи с нея като част от лечението. Моята клиентка беше много доволна и напълно подкрепяше тази нейна стъпка. Най-голямата изненада за нея беше, че това се случи след като тя се бе примирила със ситуацията, беше спряла да се опитва да помага и беше оставила нещата да се развиват по свой път. "С нищо не й помогнах!", бяха думите й.
  Магическите резултати се появяват, когато тези хора наистина се откажат да разрешават проблема. Те мислят, че светът зависи от тяхното участие, и са изненадани, когато не участват, а нещата се оправят. Когато всичко отива по местата си без тяхната намеса, те могат да го приемат лично: "Имаш предвид, че те могат да се справят без мен?"
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #220 -: Март 11, 2012, 20:59:24 »

  Обсебеност
  Родените със северен възел в Риби често имат проблеми с обсебеността - да бъдат упорити, а това не е в техен интерес. Или в своите умове те могат да имат едно обсебващо качество, което ги кара да продължат да анализират една ситуация, но не успяват да намерят решение и да постигнат спокойствие. Понякога внезапно проблемът или страстта изчезват. Техният най-добър изход е да не анализират защо, а просто да осъзнаят, че проблемът е изчезнал и съзнателно да изразят чувствата си на благодарност. Те трябва да приемат даровете, а не да анализират.
  Когато са обсебени, защото нещо се случва, те всъщност са движени от страха, че проблемът може да се върне. Но в процеса на анализиране те често отново го привличат. Най-добрият изход е просто да позволят отрицателните проявления да изчезнат от техния живот, без да е необходимо да разбират защо. Те се учат да оценяват чудесата в живота, да разбират как всичко се движи заедно и да изпитват възхищение от решенията, които животът им предлага.
      
  Надменност: ролята на образец
  В миналите животи тези хора са развили чувство, че винаги са прави. Лекарите и хирурзите са като богове: всеки ги почита и е лесно да си спечелят слава. Така процесът на служене на другите се превръща в една самоцел.
  Затова хората със северен лунен възел в Риби често идват в това прераждане с чувство на надменност. Те смятат, че трябва да бъдат образец (учител, министър, пожарникар, полицай и т.н.), тъй като по един или друг начин представят архетипов образ, който трябва да даде определена стойност на човешкия опит. Като образец те смятат, че трябва да бъдат непогрешими. Но за да правиш нещата перфектно, е необходимо да бъдеш нещо повече от другите и това е началото на края за тези хора. Така те биват хванати в капана на ролята, която изпълняват, и освен това започват да злоупотребяват с доверието на хората около себе си.
  Тези хора силно се идентифицират с работата или службата, която изпълняват. Те се потапят в работа и не могат да отделят себе си от нея. Онова, което започва като забелязване на още един детайл, преди да се изостави дадена работа, скоро се превръща в синдром на работохолизъм. Макар че тяхната работа ги поробва, те не приемат, че са обсебени, а просто смятат, че правят каквото трябва. Необходимо е да спрат да се идентифицират с тяхната работа и тогава ще могат наистина да я свършат, без да губят част от себе си. Дори и ако не прекарват много часове на работното място, те ще отделят много време в тревоги за нея. И в двата случая, тя е централен проблем, който стои над всичко в техния живот.
  Те имат проблеми и със своите служители или колеги. Трудно е да се освободят от желанието да контролират поведението на другите - не са сигурни, че те могат да свършат работата. Родените с лунен възел в Риби се учат, че тяхната представа за правилния начин, по който да свършат нещо, може да бъде различен от идеята на другия човек, но и двата начина могат да дадат добри резултати. Те трябва да позволяват на хората свободата да имат различен стил. А също е необходимо да разберат, че другите трябва да се научат как да си вършат работата - те не могат да очакват всеки да знае най-добрия начин. Тези хора чувстват, че трябва да стоят встрани от другите, тъй като имат да изпълняват определени задължения на земята. Те се страхуват, че ако позволят на себе си да бъдат равни и бъдат заинтригувани на емоционално ниво, могат да забравят своята задача и това ще разголи собствената им представа за тях самите. За да изпълняват ролята си, те не бива да свалят маската, тъй като ако я свалят и се поддадат на своите емоции, ще станат част от колектива и вече няма да бъдат образци.
  Всъщност, когато играят, те привличат към себе си хора, които очакват от тях да изпълняват точно тази роля. Когато някой каже: "Бъди такъв", това подхранва егото им, но те попадат в капана на ролята. Иронията е, че хората със северен възел в Риби носят по-висша енергия на планетата, но тя е неефективна, докато действат, водени само от егото си. Те се учат, че вместо да правят нещо, просто трябва да бъдат тези, които наистина са.
   
  Дълг и вина
  Родените с лунен възел в Риби са обсебени от чувството, че са длъжни да създадат ред. Те мислят, че трябва да играят определена роля или да изпълняват определен ритуал, или да имат установен ред, и за тях това е отговорност. Според хората с такава позиция на лунните възли, да станат част от Вселената означава да се съгласят да бъдат никой. Но ако се съгласят да бъдат никой, това ги кара да мислят, че не вършат работата си и така водят след себе си вината. "Ако не изпълня задълженията си, аз вредя на някого." 
  Това е омагьосан кръг и се намира изцяло в ума им. Той е основан на идеята, че са по-висши от другите и затова имат особена мисия. Нещо трябва да ги разтърси, за да се измъкнат от този кръг и да приемат своята човечност. Те могат да открият, че са в ситуация, която наистина е извън контрол. Състраданието и приемането са единственият изход, единственият начин, по който могат да се освободят от порочната идея за перфектност, задължения, вина. В определен момент това освобождаване ще означава да кажат: "Добре, предполагам, че не мога да свърша идеално работата. Може би ще трябва да се оставя в ръцете на Бог." В този миг тяхното съзнание превключва и те могат да видят много по-цялостната картина.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #221 -: Март 11, 2012, 20:59:44 »

  НУЖДИ 
   
  Освобождаване от дефинициите и структурата
  Родените със северен възел в Риби забелязват детайлите навсякъде и искат да категоризират всичко. Те правят разделяне, защото ако се намират в неопределена ситуация, това ги кара да се чувстват неудобно. Те смятат, че се нуждаят от строга дефиниция за това кои са всъщност - тяхната роля, тяхната работа, службата, дневния им режим, техните правила и норми - за да се чувстват стабилни. Но в действителност колкото по-малко дефиниции имат, толкова по-добре ще се чувстват, защото за тях е по-лесно да действат, когато са по-силно свързани със себе си и по-малко свързани с подемите и спадовете в заобикалящата ги среда.
  Тези хора трябва да правят разлика между това да знаят къде искат да отидат и това да имат строга дефиниция как ще стигнат там. Да имат определено чувство за цел, намерение или проницателност е здравословно за тях и им дава стабилността, от която се нуждаят. Но техните идеи за постигане на целта трябва да останат гъвкави - никой не знае от какво ще се нуждаят или как ще постигнат целта си. Те трябва да се освободят от предварителните нагласи за изминаване на пътя и просто да останат съсредоточени върху целта. Родените със северен възел в Риби се учат да позволяват на действията да предшестват дефинициите, а не строгите идеи да ограничават действията им. Тяхната вродена склонност да дефинират всичко може да им бъде от полза, когато са гъвкави. Те трябва да дефинират настоящите обстоятелства само в най-общи линии, за да видят как те най-добре се свързват с личните им идеи. Но това трябва да бъде временна дефиниция, да ги оставя отворени за бъдещи промени, ако са необходими при получаване на допълнителна информация. Ако мотивът зад дефинирането на една ситуация е да узнаят докъде ще стигнат, те ще загубят, тъй като дефиницията се превръща в ограничение. Ако мотивът е да открият как най-добре могат да свържат ситуацията със своята проницателност, те ще спечелят, тъй като могат да видят новостите.
      
  Приемане на промяната
  Родените със северен възел в Риби се чувстват удобно, когато нещата са предсказуеми и рутинни и изпитват вътрешна съпротива към всяка промяна. Дори и повишението в работата, когато е неочаквано, ще бъде посрещнато със страх от тяхна страна! Те са пристрастени към своите системи, които им дават чувство на сигурност. За нещастие това може да им попречи да изпитват удоволствията на живота.
  В това прераждане те се учат да се освободят от познатото и да приветстват промяната. Те могат да направят това само когато съзнателно мислят за своята връзка с непознатото. Ако се страхуват от него, ще опитат да се придържат към установените неща, дори когато са в противоречие с интересите им. Когато са нещастни в една ситуация или обстоятелствата около тях започват да се променят, те трябва да отворят обятия и да бъдат готови да я приемат. В края на краищата може би настоящата ситуация се разрушава, защото ги чака нещо по-добро. Ако осъзнаят, че се изправят лице в лице с неизвестното, ще могат да разпознаят възможната следваща стъпка към по-дълбоко ниво на задоволство.
  Тези хора се отегчават много лесно - те имат нужда да пазят своята жизненост. Нервната им система е толкова чувствителна, че ако се опитат да се съпротивляват на промяната или да контролират своята среда, те ще се претоварят и нещо ще започне да се руши, физически или психически. Затова колкото по-скоро се отпуснат и отворят себе си, за да приемат промяната, толкова по-щастливи и спокойни ще бъдат. Тяхното предизвикателство е да позволят на промените, които преминават през техния живот, да заемат нови места и да се позаоблят острите им ръбове. Вместо да се движат срещу течението, те трябва да се качат на лодката и да се движат по него. Все още могат да управляват, но няма да е необходимо да се борят с водната сила.
  Имах например един клиент, роден с такава позиция на лунните възли, който решил да направи утрешната си разхода по-приятна като вземе и детето със себе си. 
  След няколко преки, те стигнали до езеро. Синът пожелал да спрат и да погледат, но моят клиент настоял да продължат с разходката. Очите на детето се премрежили и то казало: "Ами, аз съм изморен. Не искам да вървя." Моят клиент се объркал, защото нещата не вървели така, както бил планирал, заплашил детето, че ще го върне обратно вкъщи и повече никога няма да го води с него на разходка. Разстроено, момчето седнало и вперило поглед във водата. Накрая моят клиент приел, че няма да може да продължи своята разходка, ако не отдели време да погледат водата. След това разходката се оказала прекрасна! Те спирали да наблюдават мравките, парчетата стъкло и камъните и се разхождали няколко мили. Моят клиент не получил онова, което искал - разходката с упражнения, която планирал, но прекарал чудесно със своя син и видял гледки, покрай които минавал стотици пъти преди, но никога не забелязвал, защото бил прекалено концентриран върху упражненията си. Животът не винаги протича според плана, но ако тези хора просто видят начина, по който нещата вече се движат, радостта, която са мислили, че ще получат от осъществяването на своя план, се увеличава от действителното развитие на нещата.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #222 -: Март 11, 2012, 21:00:06 »

  Универсалният поток и синхронизиране
  Хората със северен възел в Риби винаги препускат. Независимо от невероятната им способност да се концентрират, тяхното чувство за синхрон е малко объркано, тъй като обикновено се опитват да правят прекалено много неща само за няколко часа. Ето защо те може да имат проблеми с точността - макар че обикновено спазват времето, тъй като това е едно от задълженията им в обществото. Независимо от това, на тях често им се струва, че денят е много малък.
  Разрешението на този проблем е в намаляването на скоростта, докато те не се синхронизират с универсалния поток - естествената скорост на събитията. Вселенският поток има свое собствено време, честота и скорост и когато човек ги осъзнава, той чувства естествена лекота в живота. Събитията изглежда се появяват тогава, когато е необходимо, и ако човек е подготвен да се справи с тях, има съвсем малко неща, които трябва да се доизгладят, стига той да се движи с ритъма на сърцето си.
  Затова, като намалят скоростта и вършат по-малко неща, родените със северен възел в Риби осъществяват повече проекти. Когато тяхната честота не съвпада с честотата на универсалния поток, защото те действат с безумна скорост, нещата около тях започват да се объркват. Тези хора сами разрушават една ситуация, внезапно стигат до тухлена стена и започват да се чудят: "Защо не мога да направя това?"
  Когато се сблъскват с трудности, най-добре е да намалят скоростта. Това позволява на другите хора или на новите идеи да дойдат при тях и да им помогнат. Като намалят скоростта, те влизат в синхрон с другите части на Вселената, тяхната честота се свързва с онова, което се случва около тях, и те стават част от универсалния поток.
   
  Намиране на спокойствие 
   
  Самопречистване
  Хората със северен лунен възел в Риби чувстват нужда от самопречистване, преди да се отворят за енергията, която може наистина да промени тяхното съзнание. Но това може да бъде един безкраен процес. Тези хора никога не приемат, че са достатъчно чисти или че поведението им е достатъчно идеално, за да се отворят за по-висшата енергия. Нещо повече, техният подход към самопречистването е основан на строги правила. Тези хора се опитват да живеят според собствените си очаквания, преминават през бариерите в името на дълга и за да пречистят себе си. А всъщност пречистването, от което се нуждаят, е да се освободят от дефинициите, с които са си поставили самоограничения. Те се учат да отделят своята идентичност от своята дейност. Тяхната работа не ги изразява напълно, техните задължения не ги правят човешки същества. За да стигнат до по-висока степен на съзнателност, те трябва да се освободят от всички самоналожени дефиниции за това кои са и каква роля изпълняват.
  Родените със северен възел в Риби вече са се сдобили с една безкрайна компетентност и в това прераждане тяхната основна нужда е да се отпуснат и да намерят вътрешно спокойствие. Но в резултат на непрекъснатата мозъчна дейност (опити да се анализира всичко около тях и да се поправи нещо или някой, обикновено са в непрекъснат стрес и напрежение. Докато се опитват да осъществят промени, които си мислят, че са необходими, за да намерят вътрешно спокойствие, те са непрекъснато напрегнати.
  Тези хора трябва да отделят време, за да остават сами със себе си и да намерят отговори за своите тревоги вътре в душата си. Те трябва да приемат проблема вътре в себе си и да го обмислят, да го почувстват и да преминат през вътрешен процес на освобождаване от него. Те се нуждаят от време, за да се справят с безпокойството, което пулсира у тях. Хората с лунен възел в Риби се нуждаят от този личен процес на вътрешно пречистване и могат да направят това само когато са сами.
  След като веднъж престанат да се вживяват толкова силно във всичко, те могат обективно да наблюдават себе си и да реагират на всяка появила се ситуация. Чрез този процес връзката, която ги свързва с материалния свят, ще започне да отслабва. Всичко в тях, което се съпротивлява на естественото развитие на събитията, ще започне да се разсейва и това ще бъде единственото самопречистване, от което те наистина се нуждаят. Ако се опитат да действат в своята среда, без да отделят време да се освободят от напрежението, те ще продължат да изпадат в мисли на тревога и безпокойство. Тяхната нужда от самота и размишления трябва да бъде разбрана и да й бъде отделено необходимото внимание. Те трябва редовно да прекарват определено време в някаква мисловна дейност, за да се освобождават от напрежението и да си позволяват да бъдат по-щастливи.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #223 -: Март 11, 2012, 21:02:40 »

  Предаване
  Щом нещата във външния свят започнат да вървят зле и хората с лунен възел в Риби започнат да се чувстват напрегнати, най-доброто нещо, което могат да направят, е да приемат това като предзнаменование, че е време да се отдръпнат встрани и да отделят малко време, за да погледнат на ситуацията от разстояние. За тяхна изненада те често откриват, че по-малкото е по-добре. Когато влагат повече енергия те стават по-объркани и неспокойни и правят повече грешки. Когато изглежда, че външният проблем се задълбочава, вместо да се подобрява, те накрая се объркват до такава степен, че вдигат ръце и се предават.
  За тях ще бъде много по-добре, ако се предадат още в началото. Един от най-силните им инструменти е способността да развиват своята духовност в процеса на отказване. Без значение какво може да се появи в живота им, те трябва да вярват, че Вечността е на тяхна страна и нещо по-добро се разкрива за тях. Когато оставят разрешаването на ситуацията в ръцете на Вселената, това им дава сили да осъзнаят, че събитията могат да се подредят по начин, който да бъде от полза за тях.
  Например имах клиентка с това възлово разположение, която беше собственик на малка детска градина. Тя все повече се увличаше в детайлите на бизнеса и накрая нямаше време за нищо друго; за игра, за семейството си, за забавления. Неочаквано се случи така, че в детската градина три пъти един след друг влизаха с взлом, което я принуди да я затвори, и трите инцидента не бяха свързани и й дойдоха като гръм от ясно небе. Тя се паникьоса от страх да не загуби своя единствен източник на доходи. Започна непрекъснато да се моли за благополучен изход, за да може да запази бизнеса си. И след това, в един момент, просто се отпусна. Тогава тя осъзна, че ако разговаря с органите на властта, вместо да бездейства, те ще й изпратят служител, който да ръководи бизнеса й по време на изпитателния период. И макар че ще трябваше да плаща на администратора, тя осъзна какво предимство ще бъде да се оттегли и да позволи на някой друг да ръководи детската градина. 
  След това можеше да съсредоточи енергията си върху подобренията в дома и запълването на празните легла, което щеше да й донесе достатъчно пари, за да покрие заплатата на администратора и да увеличи дохода си. По-важното е че, тя можеше да се върне обратно към живота си.
  Родените със северен възел в Риби учат, че планът на Вселената за тяхното щастие обикновено е много по-добър от техния собствен.
   
  Презареждане 
   
  Висше съзнание
  Родените със северен лунен възел в Риби са имали толкова минали прераждания в служба на човечеството, че в този живот трябва да се отпуснат и да презаредят своите души. Ето защо те физически се изтощават, когато прекарват прекалено много време във външния свят и затова е необходимо да се върнат във вътрешния си свят, изпълнен със спокойствие, за да се изцелят. Това е добре за тях. Необходимо е да отделят време, за да избягат от ежедневните задължения.
  Тези хора понякога изпадат в по-висши състояния на съзнанието, до които дори не са се опитвали да стигнат. След като веднъж са изпитали това, те винаги ще искат да го почувстват отново. Могат да прекарват часове в медитация, да практикуват различни духовни техники и дори напълно да се изолират, за да постигнат това състояние. Но когато се опитат да насилват нещата, те всъщност сами си пречат. Идеята е да се отпуснат и да приемат, че това състояние е естествено за тях.
  Когато изпаднат в такова състояние, те са щастливи просто да се наслаждават на живота. Но имат толкова много идеи за ролите, които трябва да играят, че тяхната умствена дейност ги оттласква от естественото им състояние на блаженство. Ако просто се отпуснат - без да обръщат внимание на безбройните неща, които трябва да свършат през деня - те ще открият, че около тях естествено се носи духовната енергия. Хората със северен възел в Риби трябва да направят просветлените състояния на съзнанието част от ежедневния си живот - а това автоматично ще помогне и на хората около тях.
  Способността им да организират и да дават дефиниции е невероятно предимство, но не и когато ги прилагат в материалния свят. Когато са в съзвучие с цялостната картина (като гледат с периферното си зрение и просто се движат през живота с разширено съзнание), те могат да разберат смисъла на хаоса и да видят вселенския поток. Тогава ще знаят какво да направят, за да се свържат с този поток по практически начин, който да им помогне да постигнат мечтите си.
  Родените със северен възел в Риби искат да се отдадат на Вечността, на висшата сила. Ако не могат да направят това сами, те понякога се пристрастяват към наркотици, алкохол или други средства за бягство от действителността. Те се опитват да приглушат безпокойството си, което идва от прекалената им склонност към анализи. Може да започнат да злоупотребяват с тези средства и след това да се присъединят към дружеството на анонимните алкохолици, наркомани, или хора, които прекаляват с храната, или към други групи, които са съсредоточили вниманието си върху това да позволяват по-висшата сила да управлява живота им. Доста интересно е, че хората с лунен възел в Риби се обръщат към наркотиците, алкохола, прекаления сън и други разрушителни типове поведение, но те се отдават и на медитация - най-висшата форма на духовност и безусловна любов и благодат.
  За да се предпазят от проблемите, тези хора се нуждаят от място за усамотение, дори и в работата. Тя може да бъде за тях източник на силен стрес, защото стимулира склонността им да поправят нещата. В работата се чувстват много по-добре, ако имат собствено пространство: личен офис или кътче, където могат да се почувстват сами. Ако работят с група, ще помогне да обърнат бюрото си така, че да бъдат с гръб към другите и с лице към стената. Те са много по-щастливи и продуктивни, когато имат пространство, в което не чувстват енергията на хората около себе си. Това им помага да останат спокойни и да видят ситуацията от една по-широка перспектива.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #224 -: Март 11, 2012, 21:03:13 »

  Значимата работа

  Едно нещо, към което родените със северен възел в Риби могат да се придържат през целия си живот, е ученето и израстването. Често нуждата да разбират и приемат хората около тях ще ги насочи към неочаквани посоки за изследователска работа и обучение.
  Тези хора са превъзходни във всяка работа, която е вдъхновяваща, духовна или подпомага развитието им. Те имат брилянтно въображение: когато се съсредоточат върху идеи, които им помагат да проявят своята проницателност, те обикновено са на правия път. Тяхната работа е да останат във връзка със своята далновидност и да показват на другите как да се грижат за детайлите. Те са невероятни в способността си да зареждат другите с ентусиазъм, когато споделят своите идеи от неочакваната гледна точка на тяхната проницателност и като напомнят на всеки към какво се стреми.
  Родените със северен възел в Риби могат да прилагат своя гледна точка, независимо каква е тяхната работа или пост. Като банкови служители те могат да имат по-широк поглед и да служат на хората с всеотдайност, защото разбират, че много от тях имат финансови тревоги и идват в банката обикновено с безпокойство. Ако работят в областта на продажбите, те не бива да забравят, че магазинът трябва да работи добре, действията им трябва да бъдат насочени към клиентите.
  Да се отнасят към тях с любов и желание да помогнат и да съзнават, че не трябва да осъждат поведението на колегите си. За нещастие за много от тези хора най-сериозните конфликти се появяват на работното място. Те обичат да бъдат онези, които придвижват проекта напред. Но тяхното его може да ги направи високомерни, ако загубят погледа си върху по-широката картина. Те трябва да останат съсредоточени върху работата, която трябва да се свърши. Лесно е да попаднат в капана на: "Аз съм този, който върши работата. Аз я организирам. Аз накарах този човек да направи това... Аз накарах този човек да се погрижи за тази подробност... И къде е кафето ми, Мак?" Те ще имат достатъчно енергия да осъществят проекта, само ако са скромни и не губят връзка със своята далновидност. В противен случай хората се съпротивляват и тогава те не знаят какво да направят и губят връзка със силата си.
  Друг проблем на работното място е, че родените със северен възел в Риби са склонни към променливи настроения: в един момент са щастливи и след това внезапно енергията им спада и те започват да се тревожат. Другите около тях лесно се повлияват от промените в техните настроения - те имат способност да създават атмосфера, от която всеки се влияе. Когато са щастливи и спокойни, те повдигат настроението на околните и ги карат да се чувстват по-добре. Но когато са в лошо настроение или изпитват безпокойство, отново всички около тях се чувстват по този начин. Това е сила извън тях и те дори не я осъзнават.
  Когато хората със северен възел в Риби се тревожат, другите също чувстват безпокойство и започват да изпълняват задълженията си по-малко ефективно. Когато се чувстват спокойни и уверени, другите усещат това и, естествено, стават по-продуктивни. По този начин родените с лунен възел в Риби могат да променят поведението на останалите само като изпълват атмосферата с положителни и уверени мисли и енергия. Това което предшества въздействието върху атмосферата по отрицателен начин, е промяната в тяхното настроение, те могат да станат прекалено придирчиви и критични по отношение на детайлите. Хората със северен възел в Риби започват да се тревожат, когато нещата не се получават, така, както те си мислят, че трябва, или когато другият човек не си върши работата по начина, който те са определили за правилен. Или ако нещо неочаквано се случи, те започват да си мислят, че Вселената не ги подкрепя, и попадат във водовъртеж от напрежение и безпокойство. Затова родените с това разположение трябва да разберат, че те всъщност не знаят как трябва да се развива животът. Може би другият човек трябва да направи някаква грешка, защото това ще му помогне да види далеч по-големия проблем, който е пренебрегвал.
  Ако техните предложения срещнат съпротива, хората най-вероятно отхвърлят тяхната отрицателна енергия, а не идеите им. Като се съсредоточат върху успеха това ще им помогне да го постигнат, а когато говорят с другите, това трябва да бъде с позитивно отношение. Те трябва да обръщат внимание на своята проницателност, а дребните детайли сами ще се погрижат за себе си.
  Онова, което не е в полза на тези хора, е ако позволят на далновидността им да ги напусне и да станат просто един от останалите служители. Не е тяхна работа да се грижат за всички детайли и да организират постигането на успеха на всяко ниво - тяхното задължение е да се стремят всеки да остане съсредоточен върху цялостната позитивна представа. Това е мястото, където техният гений и естествени способности на лидери наистина блестят.
   
  ВЗАИМООТНОШЕНИЯ 
   
  Любовни връзки
  Във взаимоотношенията всичко при хората със северен лунен възел в Риби е наопаки. За да имат успех, те трябва да се отделят от външните условия и да се осланят повече на естествения поток на нещата, предизвикан от висшата сила, който им помага да бъдат много по-привлекателни за другите хора. Но когато се придържат към тяхната роля и чувстват, че е необходимо да контролират външните резултати, обикновено не са симпатични на останалите. Те влагат цялата си енергия в дадена роля и другите хора не могат да видят истинския човек под маската.
  Когато се освободят от ролята, отново стават по-човечни и позволяват на вътрешната им сила да заблести. В ролята която изпълняват, те се придържат към своята дефиниция за това как техният "герой" трябва да действа. Но когато са самите себе си, реагират отворено на всичко около тях, по естествен начин, който води до взаимно уважение и оценяване.
   
  Активен

  Страници:  1 ... 13 14 [15] 16   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Знаци за мисията на България
  За България
  Админ 2 3115 Последна<br />публикация Октомври 17, 2012, 19:10:34
  от izparitelq
  Къде отиде целия раздел МИСИЯТА НА ИНДИГО?
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  babyface 2 1148 Последна<br />публикация Март 25, 2010, 15:10:42
  от babyface
  Лунен камък
  Минерални и скъпоценни камъни
  Админ 5 21094 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 14:21:33
  от Ivetoo90
  МИСИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  marushka 53 5167 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 22:35:13
  от marushka
  Дискусия относно мисията на форума « 1 2 3 »
  Обща тематика
  stefanica 31 2093 Последна<br />публикация Март 20, 2012, 12:48:02
  от ИВЕВЕ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright