Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 16   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ПОЗИЦИЯТА НА СЕВЕРНИЯ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ ( MEAN NODE ) В НАТАЛНАТА КАРТА ИЛИ МИСИЯТА НА  (Прочетена 11484 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #15 -: Март 11, 2012, 12:58:54 »

  Но родените със северен лунен възел в Овен презират дневния ред и имат причина за това. В миналите им животи дневният ред е щял да им пречи да помагат на другите, когато те са се нуждаели от това. Те не са създавали свои собствени планове - свой собствен живот - и така са могли по-лесно да се приспособяват към нуждите на другите. Но в това прераждане в тяхна полза е да си създадат строг дневен ред и да оставят другите да се адаптират към него. Също така да имат собствени планове им пречи да започнат да действат в зависимост от плановете на другите. Дисциплината, която се създава по този начин, им дава сили: тя извиква на преден план воина в тях и в резултат на това те се чувстват страхотно!
  Да си създадат хоби или събудят скрита дарба е също добър начин да развият чувството си за собствена идентичност. Когато хората със северен възел в Овен отделят време за личните си интереси, които нямат нищо общо с основните им връзки, тяхната идентичност процъфтява. Те имат нужда да развият своите таланти чрез непрекъснатото им прилагане; редовно да отделят време да вършат нещата, които им носят чувство на лична удовлетвореност. Например, ако имат артистични таланти, те могат да се запишат в курс по актьорско майсторство. Ако талантите им са в областта на музиката, могат да вземат уроци по музика. Ако обичат танците, трябва да вземат уроци по танци и редовно да танцуват със своя партньор или с приятели.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #16 -: Март 11, 2012, 12:59:15 »

  Самодисциплина
  За да могат хората със северен лунен възел в Овен да стоят здраво на краката си, е необходима самодисциплина. Ако искат нещата да се развиват в тяхна полза, трябва да бъдат дисциплинирани: да прекарват известно време всеки ден сами със себе си, да следват няколко избрани от тях цели, за да чувстват, че живеят, и да не забравят да ценят другите.
  Един експеримент, който ще им помогне да се научат на самодисциплина и да открият къде се намират, е да обърнат внимание на хранителните си навици. Идеята е да не се тъпчат несъзнателно (от скука или за да се справят с дадени чувства), а да обърнат внимание кога изпитват глад и след това да се настроят и да почувстват онова, което техните тела искат да получат. В този случай те могат да използват визуализацията. За целта е необходимо да си представят как похапват салата и да забележат какво чувстват телата им в отговор на това. Ако си представят супа в устата си, сандвич, плод или картофено пюре, те ще могат да видят как това се отразява на тялото им.
  Родените със северен лунен възел в Овен са толкова чувствителни, че когато визуализират как ядат определена храна, техните тела в действителност ще им подскажат дали тя ще ги накара да се чувстват добре, дали ще се отпуснат, дали ще получат енергия от нея. И така те ще могат да се хранят като се съобразяват с това какво искат да изпитат в определен момент. Но те до такава степен са загубили връзката със себе си, че дори този процес в началото може да им се стори като истинско предизвикателство. Може би ще трябва да работят върху него; но когато започнат да го правят, ще се почувстват удовлетворени и ще подобрят връзката със себе си.
  Самодисциплината не е наказание, това е практика. Тя включва подобряване дейността на мускулите и отговорност за придобиване на навици, които осигуряват тяхната сила, здраве и благополучие. Тези хора могат да използват самодисциплината като средство да открият собствената си идентичност. Съзнателното практикуване на самодисциплина ще събуди война в тях по един балансиран и хармоничен начин. На духовно ниво родените със северен възел в Овен откриват кои са в действителност, като позволяват да се появи тяхната нова, естествена и вътрешно присъща идентичност. Но понякога те могат да използват липсата на ясна представа за себе си в своя полза, за да разрушат неприятните си навици. Един лесен начин за тези хора да практикуват самодисциплина е като просто пресъздават своята идентичност. Тъй като нямат предварително определено, строго възприятие за себе си, като променят своята идентичност в съзнанието си, те могат да направят здравословни промени в живота си. Например имах клиент със северен лунен възел в този знак, който не е бил пушач в младостта си, но беше започнал да пуши много пет години, преди да се запознаем. Един ден той внезапно се отърва от този навик, без да има странични ефекти или симптоми при отказване, защото просто си спомни за себе си като непушач!
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #17 -: Март 11, 2012, 13:04:13 »

  Откриване на собствения център
  Взаимоотношението като център
  Хората, родени със северен лунен възел в Овен, са имали толкова много животи, в които са се идентифицирали с другите, че са объркали своя център - вътрешното чувство за себе си - с този на своя партньор. Те са свръхчувствителни към неговите настроения, защото в действителност другият човек е тяхното най-важно нещо. По този начин, ако техният партньор е нещастен или неудовлетворен, те ще го почувстват. И след това могат да похабят цялото си време и енергия като се опитват да направят човека до тях щастлив, за да могат и самите те да се почувстват по този начин и блаженството им да не се разрушава.
  Проблемът е, че никой не може да поеме отговорност да направи другия човек щастлив. Най-доброто, което някой може да стори, е да утеши своя партньор, като направи нещо, което временно да промени настроението му, но след това партньорът трябва непрекъснато да бъде удовлетворяван по този начин, за да остане щастлив. А в този живот нещата просто не са предопределени да се получават по този начин. В действителност израстването, което се изисква от хората с лунен възел в Овен, най-добре се постига като те се освободят от идеята, че връзките са необходими за оцеляването им. Тези хора се учат да бъдат самостоятелни и да се обвързват с другите по един нов начин. Но независимо от тяхната чувствителност, те често са блажено неразбиращи по отношение на другите хора, какво ги мотивира, какво търсят и какъв успех искат да постигнат. Понякога те само виждат другия човек (и себе си) в изкуствената ситуация на непосредствените нужди и желания, които са удовлетворени, или не са. Те могат да вникнат дотолкова дълбоко в идентичността на другия човек, че да го манипулират, за да остане настроението му хармонично. Ето защо хората изненадват или разочароват родените със северен възел в Овен - те никога не виждат тяхната истинска същност.
  В много отношения родените с това разположение изобщо не се доближават до другия човек - те се свързват само с връзката между себе си и него. Това не ги кара истински да помагат на своите партньори и на себе си, за да израстват. И по този начин без значение колко време и енергия отделят за една връзка, тя не може да ги удовлетвори. Затова хората с лунен възел в Овен са по-добри, когато задоволяват нуждата от самостоятелност и индивидуалната творческа изява на двамата партньори. Като окуражават и вдъхновяват другия човек да постига самостоятелно целите си, те освобождават и себе си, и него, за да се изявят като индивидуалности.
  Друг недостатък на склонността им да се съсредоточават върху връзката, а не върху другия човек, е, че те не могат да оценят идентичността на своя партньор. Когато родените със северен лунен възел в Овен повярват в способността на своите партньори да бъдат самостоятелни, вместо непрекъснато да се стремят да ги удовлетворяват и да ги окуражават - те ще започнат да забелязват способностите на другия човек и да го окуражават да ги използва. Това дава възможност да видят и себе си от една по-задълбочена позиция, да забележат собствените си сили и да преследват своите импулси в името на развитието си.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #18 -: Март 11, 2012, 13:04:39 »

  Честност и упоритост
  Хората със северен лунен възел в Овен са прекалено обсебени от идеалите си за справедливост и честност и когато мислят, че нещо е неправилно, те просто излизат от релси. Хората с това възлово разположение искат света и другите да отговарят на техните строги стандарти и си мислят: "Аз ще бъда честен с другите и те трябва да се отнасят по този начин към мен." Родените с лунен възел в Овен истински желаят да направят света по-справедлив, но е най-добре да разберат, че в този живот това поведение няма да ги направи щастливи. Тъй като техните идеи за справедливост не дават резултат, те са мотивирани да действат директно от позицията на своите инстинкти - тяхната идентичност в противоположност с това да бъдат приятни. В продължение на толкова много прераждания те са чакали момент, когато ще бъде най-добре за тях да бъдат себе си - и ето сега този момент е настъпил!
  В този живот тяхното чувство за честност и справедливост не е верен барометър за това дали те са на правилен път и дали имат право да бъдат ядосани на другите. В действителност, когато съдят хората около себе си според собствените си безмилостни критерии за справедливост и честност, те не постъпват правилно. Първо, тяхното определение за честност е свързано с факта, че жертват собствените си нужди и желания в името на другите - те непрекъснато разширяват границите на онова, което могат да дадат, без да загубят. След това, за да бъде справедливо, те очакват другите да направят същото за тях. Тези хора се учат да спрат да насилват своите естествени възможности и да не позволяват на другите да прекрачват границите отвъд онова, което е добро за тях.
  Родените със северен лунен възел в Овен започват да изпитват омраза, ако мислят, че нещо не е честно. Ако те изпитат подобно чувство, то е сигнал да се отдалечат и да презаредят батериите си. Това също им показва, че е необходимо да изразят емоциите си: "Явно, че чувствам омраза, затова ще отделя известно време, за да се преборя с нея."
  Честното признаване на чувствата утвърждава и засилва усещането за собствената им идентичност. То също дава на другия човек шанс да осъзнае нуждите и ограниченията, които хората с това възлово положение поставят. От реакцията на близкия човек те трябва да получат по-ясна представа за това с кого си имат работа. Ако той попита: "Казах ли нещо, което да те обиди?", хората с лунен възел в Овен имат възможност направо да разрешат проблема. Те не могат да очакват другите да бъдат чувствителни колкото тях, тъй като са имали различна съдба в предишните животи. Но след като веднъж ясно изразят мнението си, те могат да преценят по тяхната реакция по какъв начин трябва да отстояват правата си, за да може другият човек да ги чуе и да удовлетвори нуждите им. Хората, родени със северен лунен възел в Овен, се учат да бъдат упорити по конструктивен начин, който осигурява честност на ситуацията чрез ясно себеизразяване. Например имах една клиентка, която изплащаше големи месечни вноски за имение, което беше купила от своя приятелка. Един ден тази приятелка дошла при нея и казала, че има нужда от пари за един неочаквано възникнал проблем и моята клиентка веднага й дала (инстинктивното желание на родените със северен възел в Овен да помагат и да споделят онова, което притежават). Тя приела, че нейната близка или ще й върне парите, или ще си приспадне сумата от следващото плащане. Но тя не й върнала парите. Моята клиентка се чувстваше наранена и изпитваше омраза към нея, но никога не повдигна този въпрос. Разбира се, тя емоционално се отдалечи от своята някогашна приятелка.
  Подобни инциденти изглежда често се случват в живота на хората със северен лунен възел в Овен и като последствие те се чувстват огорчени от другите. В по-широк план това са житейските уроци, които тези хора трябва да усвоят. Те трябва да поемат отговорност за себе си в своите взаимоотношения с околните. В примера, когато приятелката е помолила моята клиентка, тя е трябвало да каже: "Добре, ще ти дам парите и ще си приспадна тази сума от следващото плащане или ще си задържам по една трета от следващите три плащания, или както ти е удобно?" По този начин тя щеше да задоволи своята необходимост да помогне, но в същото време щеше да се погрижи за себе си по един пряк, честен и искрен начин.
  Родените със северен възел в Овен наистина обичат да дават - това е в тяхната природа. Но техният мотив трябва да бъде любовта, а не по този начин да създават взаимна зависимост. Те трябва да бъдат водени от чисти мотиви, без да очакват да им бъде върнато, за да не се разочароват във взаимоотношенията си. Ако открият, че дават по един небалансиран начин, те могат свободно да направят сделка със своя партньор, така че нуждите и на двамата да бъдат еднакво удовлетворени. Но когато очакват другите да им се отблагодарят, без да им казват какво точно искат, тогава те излизат от правилния път - затова трябва да изразят на глас мълчаливите си очаквания!
  Тяхна работа е да направят така, че нещата да са честни, като решат за себе си и след това позволят на другите да знаят какво очакват в замяна на онова, което са направили за тях. Ако сторят това, те ще се почувстват щастливи, защото именно те са подсигурили почтеността на ситуацията. Това развива тяхната самоувереност. Вместо да позволяват да бъдат разочаровани от другите, те ще бъдат доволни от себе си. Тъй като хората със северен възел в Овен са онези, които знаят повече за честността, те могат да учат другите като ясно споделят своята гледна точка. Тогава те не просто дават на другия човек, но също споделят и своите познания за това как да се дава и получава при различните взаимоотношения.
  Тези хора могат да се докоснат до свежата енергия, която се появява в този живот при честно отстояване на правата - а не като чакаш и реагираш в зависимост от очакванията на другите, а като се докосваш до (и изразяваш) импулсите на своята вътрешна същност. Дори и тяхната чувствителност към другите да е силна, те трябва да продължат да развиват чувство за собствената си идентичност. Като се опитват да бъдат самостоятелни ще се появи новата им самоувереност и тя ще им даде сили да се обвързват с другите по един нов и здравословен начин.
   
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #19 -: Март 11, 2012, 13:05:50 »

  ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
  Зависимост
  Зависимостта от хармонията с другите (особено от брачния партньор) е от основна важност за родените със северен лунен възел в Овен в този живот. В действителност проблемът отива отвъд зависимостта - той може да включва пълна идентификация с партньора и понякога с всички значими хора. Хората със северен възел в Овен често до такава степен се идентифицират със своите партньори, че са изцяло завладени от техните емоции. Когато другият човек се чувства объркан, първата им реакция е да се втурнат и да кажат онова, което е необходимо, за да се възстанови хармонията, за да могат те самите да се почувстват добре. Те се отнасят към партньора си като към продължение на самите тях и след това нетърпеливо правят опити да накарат другия човек да се "поправи" и да бъде хармоничен, за да могат те отново да се чувстват удобно. Но тяхната склонност да бързат обикновено още повече влошава нещата.
  Тези хора трябва да забележат, че когато се опитват да изградят своята вътрешна хармония, като манипулират партньора си, това не дава резултати. Онова, което ще помогне, е, когато чувстват липса на хармония със своя партньор, любезно да се извинят и да прекарат известно време сами. Хората със северен лунен възел в Овен трябва да уважават другите достатъчно, за да им позволят да усетят онова, което чувстват, и ако не ги помолят за помощ, да ги оставят сами да разрешават проблемите си. По този начин те достигат до едно по-високо ниво на самоосъзнаване.
  Освен това хората с лунен възел в Овен могат да започнат по-добре да разбират онова, което се случва с техния партньор, когато леко се отдалечат. Ето защо от особена важност за тях е да имат свое собствено пространство, изпълнено с личните им вещи, което да подсили чувството за тяхната идентичност. Те се нуждаят от място, където да отидат, когато се почувстват прекалено завладени от идентичността на своя партньор - място, където могат да бъдат сами.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #20 -: Март 11, 2012, 13:06:12 »

  Граници
  Тези хора може никога да не изпитат вътрешно спокойствие, докато отказват да приемат собствените си граници и тези на своя партньор и позволяват на другия човек да се превърне в техен "център". Например имах един клиент, който дойде при мен като се надяваше да разреши проблеми в брака си. Той беше женен от двадесет и три години, имаше много пари и неговият навик беше винаги да задоволява капризите на жена си и да подобрява настроението й, като й купува разни неща. Те пътуваха много, за да бъде тя щастлива, защото когато беше щастлива, той също се радваше на хармония в душата си. Всичко това беше манипулация от негова страна, но той не се притесняваше и имаше усещане за солидност, тъй като беше поставил нея в своя център.
  През годините ставало все по-трудно и трудно той да задоволява нуждите й и накрая нищо не можело да й достави удоволствие. Тя буквално започнала да злоупотребява с останалите членове на семейството, за да изгради у тях чувство за собствената си значимост и индивидуалност. Положението се влошило още повече, защото отрицателната енергия дори я направила нещастна. Моят клиент не беше на себе си, не можеше да направи нищо, което да достави радост на неговата партньорка и по този начин да възстанови целостта на центъра му.
  Това е един урок, който родените със северен лунен възел в Овен учат: дори при идеални условия е невъзможно да останеш спокоен, когато някой друг се намира в центъра ти. Никой от нас всъщност не знае какво може да направи другия човек щастлив и ние ограбваме хората около себе си като ги лишаваме от предизвикателството да открият и да усъвършенстват себе си, ако поемем тази отговорност. Ако моят клиент не беше отвличал съпругата си от моментите, в които тя се е чувствала нещастна, за да може той да бъде спокоен, тя щеше да има възможността да се научи сама да се справя с настроенията си. Това може би щеше да промени нейната необходимост да се държи по един деструктивен начин и тя щеше да поеме отговорност за собственото си вътрешно състояние.
  Хората със северен възел в Овен не са свикнали да обявяват границите на собствената си идентичност веднага щом ги забележат у себе си. Те все още чувстват необходимост да поддържат своя партньор, дори и когато това работи против техните интереси. Така че ако партньорът им не се съгласи с нещо, което те искат да осъществят, обикновено казват: "Добре, няма да го направя", но все пак решават да го сторят. И тъй като не стоят твърдо зад себе си, те създават във връзките си една нездравословна зависимост.
  Някои от тези проблеми произтичат от невероятната любов и състрадание, с която тези хора са родени. Те са прекарали толкова много минали животи да развиват чувствителността си, така че сега не е необичайно да изпитват повече състрадание към другия човек или ситуация, отколкото техния партньор към тях. Понякога човекът до тях може да не иска да разреши определени проблеми и хората със северен възел в Овен казват: "Добре, няма да правим това", за да избегнат дисхармонията. След това започват да изпитват омраза, но са безпомощни да поправят ситуацията. Тяхната нужда да подкрепят другите може да ги накара непрекъснато да подават ръка за помощ, но тогава техният партньор започва да чувства липса на доверие, а това разрушава връзката и родените с това разположение се чувстват сами в своята истинска същност.
  Разрешението на този проблем може да дойде, ако и двете страни развиват идеята за "нас", така че тя да стане по-гъвкава, и в зависимост от ситуацията да действат понякога като екип, и понякога като двама отделни индивиди. Родените със северен възел в Овен трябва да изразяват онова, което изпитват, и за това е необходима много смелост.
  Например: "Добре, разбирам, че нямаш желание да променим ситуацията, но аз искам да направя нещо за това. Така че ще действам самостоятелно." Когато има различни предпочитания, тези хора трябва да рискуват като кажат: "Не виждам ситуацията по този начин." Проблемът не е, че правят нещо, което според тях е правилно, а че лъжат за това.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #21 -: Март 11, 2012, 13:07:04 »

  Избор на партньор
  Когато си търсят партньор или при други близки взаимоотношения, родените с лунен възел в Овен подсъзнателно се стремят към връзка, в която могат да загубят себе си. Те искат до такава степен да се потопят в другия човек, че да бъдат в пълна безопасност. Те се придържат към старата теория "1/2 + 1/2 = 1 цяло", но в този живот това не е в тяхна полза. Вместо това те са тук, за да научат, че "1 + 1 = здравословна връзка".
  Но докато не го осъзнаят, те ще опитват да намерят някого, с когото да се идентифицират и след това да излеят цялата си любов и подкрепа, за да дават сили на другия човек. Но когато търсят партньор от тази позиция, никога не се получава. Често биват привлечени от хора, които злоупотребяват с тях или ги разочароват. В действителност точно противоположният подход е предопределен да даде резултати. Те трябва да спрат да се концентрират върху другите и вместо това да се съсредоточат върху себе си.
  Когато започнат да се стремят да бъдат себе си, като позволяват да изплува истинската им уникална идентичност и поемат в собствената си лична посока, тяхната енергия ще привлече подходящите хора - някой, който ще ги цени и уважава.
  Родените със северен възел в Овен са толкова свикнали с радостите на партньорството от миналите животи, че подсъзнателно свързват щастието с връзките в една взаимна и радостна симбиоза. В този живот те са дошли с желанието да правят всичко със своя партньор през цялото време. В основата си те са весели хора, но тяхната енергия под повърхността се "изсушава" от усещане за зависимост. Нуждата на хората със северен лунен възел в Овен от внимание и желанието да бъдат част от идентичността на другия човек е бездънна яма.
  Подсъзнателно те вярват, че не могат да оцелеят без енергията на хората около тях. Затова имат склонност да развиват взаимна зависимост с по-силните хора, които са в близост до тях. Те губят време и енергия в посока, която не е в съзвучие с целите им, за да помагат на партньора си да постига своите цели. По-чувствителни са към нуждите на другите, отколкото към собствените си. По този начин създават зависимост, като стават една неотделима част от онова, от което другият човек се нуждае, за да оцелее.
  Тогава хората със северен възел в Овен намразват своите партньори, защото пречат на независимостта им и ги обвиняват, когато не постигат целите си, дори и самите те да са създали тази нездравословна зависимост. Те си мислят, че това е любов (и наистина са много любвеобилни и помагат с желание), но много голяма част от саможертвата им е подсъзнателна манипулация. В любовта никога не се очаква нещо в замяна и омразата е страничен продукт, който се появява, когато очакваш нещо и не го получиш. Родените с лунен възел в Овен трябва да се научат да бъдат честни със себе си и с другите по отношение на това колко желаят да дават и какво очакват в замяна. Да бъдеш част от един екип означава също да виждаш, че те подкрепят.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #22 -: Март 11, 2012, 13:07:25 »

  Да се научиш на независимост
  Тъй като тези хора се учат да не зависят от другите, те подсъзнателно привличат към себе си хора, които са самостоятелни. Макар че това им дава възможност да се научат да бъдат независими, процесът може да бъде доста болезнен.
  Хората със северен възел в Овен често имат такова силно желание да влияят върху връзката по начини, които накрая завършват с пълно обвързване между двама човека, че не забелязват напълно идентичността на този до тях. Те виждат своя партньор само в смисъл на онова, което им е необходимо да ги задоволи. Те обикновено не се опитват да забележат кой е другият човек на едно по-дълбоко ниво, в смисъл на неговата истинска вътрешна идентичност. Още по-зле, тъй като търсят някой, който да застане в техния център, за да се чувстват завършени, те приемат, че на другите също им липсва чувство за идентичност и си търсят партньор, за да се сдобият с чувство за завършеност. По този начин те започват една връзка с много наивни и неточни предварителни очаквания.
  Когато работят с тези погрешни представи за другия човек и онова, което той иска, родените с това разположение често биват дълбоко емоционално завладени и след това всичко завършва с обърканост, когато другият човек ги изостави или ги нарани. Много от другите хора наистина имат чувство за своя собствен център и голяма част от независимите индивиди ще възроптаят срещу задушаващото поведение на хората със северен възел в Овен, които желаят да бъдат обвързани във всеки момент поне духовно, ако не и физически.
  Родените със северен лунен възел в Овен имат склонност да гравитират около хора, които са егоисти и на самите тях им е необходимо голямо количество внимание. Те привличат типове личности, които очакват цялото внимание да бъде съсредоточено върху тях и приемат енергията им, без да дават. Чрез подобно раздаване без ограничения тези хора могат да накарат един по принцип чувствителен партньор да стане нечувствителен.
  Обикновено те виреят по-добре около хора, които в замяна показват известна чувствителност. Те се чувстват по-удобно около хора, с които не трябва да противопоставят енергията си. Имат склонност да позволяват на другия човек напълно да ги погълне, затова трябва да бъдат с някой, който ги окуражава да бъдат себе си и който няма да злоупотреби с тяхната любов и склонност да се раздават. Разбира се, да позволиш на другите хора да знаят къде се намират им помага да бъдат по-чувствителни в замяна.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #23 -: Март 11, 2012, 13:07:48 »

  Косвени подходи
  Избягване на конфликти
  Хората, родени със северен възел в Овен, понякога са толкова привлечени от спокойствието и хармонията, че избягването на всякакви конфликти неизменно води до разрушаване на връзките им. Те обикновено започват с думите: "Добре, ще бъда един играч от отбора", и след това предвиждат конфликта, но вместо да го разрешат, когато се появи, те отлагат, докато проблемът не стане много сериозен. Тяхното предизвикателство е да бъдат упорити в непрекъснатото защитаване на собствените интереси и изказване на онова, което протича в душите им. Например, ако една идея ги е развълнувала, те трябва да кажат: "Искам да направя това", вместо да лъжат или да действат подмолно.
  Онова, което ги спира, е техния страх, че имат различна гледна точка, или различна цел от тази на партньора. Те се чувстват заплашени, защото, когато не се справят с този проблем веднага, увеличават различията в своето съзнание като си мислят, че те са много големи и никога не могат да бъдат преодолени. В действителност, ако родените със северен лунен възел в Овен честно разкрият своята позиция от самото начало, тези различия се превръщат във възможности да се свържат по-дълбоко със своя партньор.
  Тези хора често отлагат изказването на истината от страх да не увеличат съществуващата разлика в мненията. Ако искат да направят нещо и знаят, че техният партньор ще бъде против, обикновено се опитват да го направят, без другият човек да знае. Когато той открие измяната, разликата в мненията остава и допълнително към нея се добавя нараняването и пробива в доверието. Като не обсъждат ситуацията, те лишават своя партньор от възможността да прояви щедрост и да ги поддържа, когато правят нещо в името на собствения си растеж. В началото една дискусия може да успокои ситуацията, но по-късно ще бъде необходима много работа, за да могат наистина да се поправят щетите във връзката.
  Например имах един клиент, който беше пилот на самолет. Като страничен бизнес той доставяше самолети и това много му харесваше. Той искаше да направи една доставка за Турция, но съпругата му държеше да обърне внимание на други семейни ангажименти. Моят клиент знаеше, че тя не иска той да отива на това пътуване, но чувстваше, че трябва да го направи, затова започна да крои планове как да осъществи доставката, без да го обсъжда с нея. И тогава, когато моментът дойде, той каза: "Ами..., аз ще предприема това пътуване", а жена му отвърна: "Но ние говорихме по този въпрос и ти каза, че няма да заминеш!" Тогава той се изправи лице в лице с факта, че я беше излъгал. И сега, за да замине, трябваше да я накара да се съгласи и да излекува раната й, която се беше появила в резултат на лъжата. Но когато се изправи пред тази ситуация, той се отказа и не замина.
  Ето как тези хора често губят възможност да сторят онова, което искат, защото знаят, че разрешаването на комуникативния проблем с техния партньор е по-важен, отколкото онова, което искат да направят. Това връща връзката обратно към хармонията, но те остават с чувства на неприязън, защото още веднъж са пожертвали собствените си желания, за да запазят мира. Ето защо трябва да се стремят всичко да бъде ясно от началото и да позволят на партньора си да види не само онова, което искат да направят, но и защо е важно за тях. Те трябва да седнат с него и да изкажат собствените си желания и страхове.
  В този пример моят клиент трябваше да каже на жена си: "Има нещо, което искам да споделя с теб. То е много важно за мен и се тревожа дали ще осъзнаеш колко голямо значение има за моя живот. Притеснявам се, че може би няма да ме подкрепиш и тогава не бих го направил." Тези думи може да изглеждат манипулативни, но това е едно почтено изразяване на тревогите. След като веднъж са признати, страховете започват да намаляват. След това моят клиент е трябвало да съобщи за посоката, в която желае да поеме, и мотивите си: "Искам да доставя самолет на един клиент в Турция. Това е важно за мен, защото целта ми е да развия свой собствен бизнес и да имам независими доходи. Това е нещо, което ще ме накара да се почувствам вътрешно удовлетворен и ще подобри самочувствието ми."
  След като веднъж партньорът види, че посоката, която човекът със северен възел в Овен иска да поеме, ще даде важни резултати, той може да се възползва от възможността да покаже любовта си и да го подкрепи. Ако партньорът продължава да не подкрепя желанието за независимост на другия, тогава роденият с това разположение трябва да преоцени дали тази връзка наистина позволява индивидуално развитие на двамата партньори.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #24 -: Март 11, 2012, 13:08:17 »

  Отлагане на решенията
  Хората, родени със северен лунен възел в Овен, по навик поставят другия човек на първо място и пренебрегват необходимостта да подхранват собствената си житейска сила и да придобиват енергията, която им е нужна. Когато се откажат от посоката в собствения си живот, те отслабват на всички нива - нуждаят се от енергията на своя партньор, за да оцелеят. Те се учат да се отдават на онова, което ги вълнува като индивиди.
  От желание да бъдат честни тези хора често отлагат вземането на решения, които се отнасят до тях самите, докато не са ги обсъдили със своя партньор. За нещастие, когато погледнат на ситуацията от гледна точка на другия, те могат да не са искрени по отношение на собствените си импулси от страх да не наранят другия човек.
  Когато се съмняват, те трябва да запитат себе си: "Моите действия карат ли ме да се чувствам добре?" Ако е така, най-разумно е първо да изкажат онова, което искат, и след това да попитат другия човек какви са неговите желания. Това е една проста техника, която им помага да бъдат себе си по начин, честен и за двамата партньори.
  Например една жена със северен възел в Овен може да се прибира с колата си вкъщи от работа и да види реклама на новата версия на "Отнесени от вихъра". Тя веднага бива обхваната от вълнение и казва: "Да! Искам да гледам този филм с Том!" Нормално тя се прибира в къщи и казва:
  "Здравей, Том! Имаш ли някакви планове за тази вечер?" И нейният съпруг може да отговори: "Джош, изтощен съм. Мислех си, че тази вечер просто ще си стоим в къщи, ще гледаме футболния мач и ще извадим нещо от фризера за вечеря." Тъй като е свикнала да бъде дипломатична, тактична и да манипулира, тя вероятно ще продължи: "Обзалагам се, че ще се почувстваш много по-добре, ако отидем на кино, просто да излезем от вкъщи." "Не искам да излизам и ти знаеш колко обичам футболните мачове в понеделник!" "Зная, Том, но не сме излизали заедно от толкова дълго време..." В този момент съпругът вероятно ще се почувства манипулиран и ще избухне като настоява да си останат вкъщи. Тя ще се оттегли ядосана с чувство на омраза и ще си мисли: "Никога не правим онова, което аз искам, винаги трябва да вършим онова, което на него му харесва!" Но факт е, че тя всъщност изобщо не е споменала за филма.
  Един по-добър подход за хората с това разположение на възлите е да съобщават първо своите предпочитания, по директен начин, и след това да питат другия човек какво мисли. Тя е трябвало да каже: "Здравей, Том! На път за дома забелязах, че са пуснали новата версия на "Отнесени от вихъра". Това ме заинтригува - много искам да отидем и да го гледаме тази вечер! Имаш ли някакви планове?" Той вероятно щеше да каже: "Джош, изтощен съм. Надявах се да си стоим вкъщи и да гледаме футболния мач." Родените с лунен възел в Овен са специалисти в компромисите. След като веднъж и двете позиции са на масата, те могат да видят решение, което да бъде справедливо и за двете страни: "Ами, виждам, че си изморен и днес е денят за футбол по телевизията, затова нека си останем тази вечер у дома, а утре да отидем и да гледаме филма.”
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #25 -: Март 11, 2012, 13:08:42 »

  Страх от обвързване
  Вследствие на много минали прераждания, в които са се чувствали манипулирани и с тях се е злоупотребявало, в този живот родените с лунен възел в Овен се страхуват от връзките и браковете - те знаят, че имат склонност да дават прекалено много и да губят себе си. Затова, макар че една връзка много ги интересува, част от тях се държи резервирано, като предпочита самотния живот, вместо да поема риск отново да загуби независимостта си. Макар че в много отношения те са идеални брачни партньори, подсъзнателно саботират близките връзки, преди да са стигнали до етапа на обвързване. Или убеждават себе си, че колкото и да копнеят за партньор, все още не са намерили подходящия човек.
  В съвременния живот има различни изходи от тяхната нерешителност: да имат връзка, но да живеят отделно, или да живеят със своя партньор без официално обвързване. Бракът може да се получи, ако в началото те са взели съзнателно решение да бъдат верни на себе си и на собствената си цялост. В края на краищата това е едно и също предизвикателство: първо да развият собствената си независима идентичност и след това да се научат как да се свържат със своя партньор по един взаимозависим, от полза и за двамата начин.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #26 -: Март 11, 2012, 13:09:01 »

  Независимост
  Хората, родени със северен лунен възел в Овен, имат склонност да мислят, че се нуждаят от разрешение от своя партньор, преди да предприемат независими действия. Те започват да проверяват дали той е съгласен по един детски начин, като се впускат в безкрайни манипулации и търсят оправдание за поведението си, за да получат одобрение и подкрепа. Те се оставят в ръцете на своя партньор и след това чувстват, че се движат срещу своите желания. Или просто се отказват от онова, което са искали да направят.
  В този живот в тяхна полза е да подхождат към другите като възрастни. Това означава да позволят на техния партньор да знае намеренията и плановете им и да заявят това твърдо, с необходимата смелост и ентусиазъм, без да позволяват на себе си или на другия човек да знае, колко чупливи са в действителност. Ако техният партньор има резерви, те могат да обяснят, че в името на собственото им самооткриване и личен растеж трябва да продължат напред с решението, което са взели, и в този момент техният партньор ще ги разбере и ще ги подкрепи или в противен случай могат да започнат преговори за това как и двамата могат да спечелят.
  За да имат успех в основната си връзка, хората със северен възел в Овен се учат да ценят независимостта, да вършат нещата сами или да преследват дейности, които им носят чувство на лична удовлетвореност. Тогава те няма да имат нужда да "споделят енергия" с още един човек, за да бъдат щастливи - те могат да общуват с много и различни хора, докато развиват и подсилват своята собствена идентичност.
  След като веднъж са развили чувството за собствената си независимост, те могат действително да се свържат и да се наслаждават на взаимоотношенията си с основния партньор, защото всеки индивид има какво да предложи. Тъй като техният акумулатор е зареден извън връзката, те разполагат с повече енергия, която да внесат във взаимоотношенията си.
  Но хората със северен лунен възел в Овен не винаги са наясно с онова, което искат да правят. За тях може да е по-трудно да вземат решение, отколкото за хората с другите възлови позиции. Те винаги се опитват да забележат какво искат останалите, към какво се стремят те самите и какво ще бъде почтено за всяка ситуация.
  Естествено притеглянето на всички възможности отнема време. Ако родените със северен възел в Овен позволят да бъдат насилени за прибързано решение, те обикновено се чувстват нещастни от резултатите. Тези хора не могат да си позволяват да изпадат в паника! Когато в ситуацията присъства емоционален компонент, те губят яснота, стават уязвими и започват да поддържат нещо, което не е в техен интерес. Те трябва да се учат да не вземат решения и да не се съгласяват с нищо, когато са под емоционално напрежение. Когато почувстват този вид енергия в една ситуация, най-добре е да кажат: "Няма да взема това решение, докато съм под емоционално напрежение." Това ще им даде време да си възвърнат баланса и бистротата на ума. Или могат да си кажат: "Ще ми отнеме известно време да преценя казаното. Всичко ми звучи правилно, затова се нуждая от известно време, за да помисля. Нека продължим с обсъждането на този въпрос друг път."
  Особено в личните взаимоотношения те трябва да говорят честно и прямо. "Чувствам емоционален натиск. В подобно положение няма да взема решение." Тяхната реакция дава на другия човек възможност да разбере какво се случва. Тя също така утвърждава и един от елементите на личността на родените със северен лунен възел в Овен: чувствителността към другите и осъзнаването на онова, което се случва във връзката. Да демонстрират смело по този начин своята идентичност им помага да спечелят сили и самочувствие.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #27 -: Март 11, 2012, 13:09:27 »

  Егоизъм
  В нашата култура егоизмът се смята за отрицателно качество. Но често се оказва, че родените със северен лунен възел в Овен са развили прекалено безкористността си в миналите животи, затова сега трябва съзнателно да практикуват егоизъм, за да върнат нещата към центъра! Иронията е, че когато предприемат действия, които смятат за егоистични, вярват на себе си и действат в съзвучие с първичните си импулси да правят онова, което ще им донесе щастие и ще им даде сили, по-късно те откриват, че това е било най-доброто решение за всички засегнати.
  Може да е трудно за тези хора да поставят себе си на първо място. Например, ако те са на гости и не се чувстват добре, им е необходимо голямо количество кураж, за да кажат:
  "Трябва да си тръгвам" или "Може ли да ме закараш до нас?" Те си мислят: "Ако си тръгна, какво ще си помислят другите? Дали не е по-добре да стоя тук, за да не ги затруднявам?" Те се съсредоточават върху другите хора до такава степен, че понякога наистина трябва реакцията на тялото да бъде толкова мощна, че да ги принуди да се замислят за себе си.
  Когато родените с лунен възел в Овен забелязват чувствата си и изразяват импулсите си, без да трябва да мислят прекалено, това е добре за всички. В края на краищата никой не може да види цялостната картина на живота. В горния пример може именно нуждата на родения с лунен възел в Овен да си тръгне да измъкне него и партньора му от ситуация, която би довела до сериозен проблем, който никой не би могъл да предвиди. Честните и импулсивни реакции на хората с лунен възел в Овен автоматично могат да внесат справедливост във всяка ситуация около тях. Например те могат да се чувстват неудобно в дадено положение и да кажат: "Поради някаква причина се чувствам разтревожен, не знам защо." Тогава другият човек може да каже: "Джош, обзалагам се, че когато ти казах..., това събуди тревога в теб. Не беше честно от моя страна."
  Когато родените със северен възел в Овен комуникират по един начин, лишен от конфронтация, това дава на другите шанс да осъзнаят какво правят и да променят поведението си.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #28 -: Март 11, 2012, 13:09:52 »

  ЦЕЛИ
  Самоопознаване
  Радостта от самоопознаването е една от най-високите цели на родените със северен лунен възел в Овен в този живот. Тяхната най-добра техника за самоопознаване е куража да следват импулсите си. Може да звучи нелогично, но този подход ще ги изпълни с жизненост. Техният стил може да заприлича на този на животното, чието име носи зодиакалният знак, в който се намира северният им лунен възел (упорита мисъл се загнездва в главите им, те се възползват и биват наранени), но това е начинът, по който научават кои са всъщност. Пътят на самооткриването включва поемането на рискове и изпробването на различни страни от тяхната същност, а не следването на готовите модели. Ако самоопознаването е техният съзнателен мотив, който е в основата на всяко действие, те никога няма да губят, защото онова, което се случва, ще разкрие повече от тяхната душевност.

  Самоотразяване
  Когато тези хора виждат себе си през очите на другите, те могат да разберат какво мислят хората за тях или какви искат да бъдат – но в действителност това не са те. Те трябва да бъдат себе си, без значение как другите ги възприемат. И няма да открият кои са, докато не започнат да изразяват вътрешните си импулси и не позволят на тези около тях да знаят какво всъщност се случва с тях.
  Да гледат на себе си през очите на другите за родените със северен лунен възел в Овен е равносилно на това да губят. То намалява тяхната увереност да вземат решения, основаващи се на собствената им същност. Когато започнат да виждат себе си със собствените си очи, те могат да започнат да правят нещата, които ги задоволяват, да увеличават своята енергия и да се развиват така че, да се чувстват уверени и удовлетворени. Те се учат, че поведението им не винаги трябва да бъде логично и че не трябва да оправдават себе си и избраните решения.
  Те също се опитват в този живот да преместят фокуса от способността си да бъдат чувствителни за колебанията на чуждите нужди и емоции към способност да бъдат чувствителни за приливите и отливите на своята душа. Като развиват това качество и живеят по начин, който е честен към тях, те намират онова оправдание за своите действия, което винаги са търсили. Само като уважават и ценят себе си, те могат да очакват и другите да се отнасят почтено към тях. Те показват самоуважение, когато позволят на хората около себе си да знаят техните нужди и очаквания в една връзка. Когато са честни за това кои са всъщност и какво очакват, те ще привличат хора, чиито ценности са в съзвучие с техните и могат да им помогнат, ако се нуждаят от това.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #29 -: Март 11, 2012, 13:10:40 »

  Любов към себе си

  Една от причините, поради които те отлагат момента, в който да позволят на другите да видят какви са техните принципи, е, че се чувстват несигурни. Затова едно от предизвикателствата пред тях е да утвърдят и да одобрят своята същност. Трябва само веднъж да започнат да разкриват себе си на другите, след това те са по-уверени, защото виждат, че саморазкриването дава резултати.
  За да мотивират себе си да поемат този риск, те могат да си припомнят миналите изживявания и да видят, че другите начини, по които са опитвали да балансират връзките си (чрез компромиси или бягства), не са дали резултати. За да променят изхода, те трябва да променят своите методи на взаимоотношения при близки връзки.
  Като обичат своя Аз, те подкрепят себе си, за да променят своите мечти. Когато стигнат до положение да обичат себе си достатъчно, за да искат идеите им да дадат резултат, те ще осъзнаят, че искреността е единственият начин да го направят. "Как мога да направя така, че тази идея да даде резултати? Единственият начин, по който мога да сторя това, е като премахна съществуващата бариера от нечестност."
  Тогава, енергията, която те получават от връзката, ще им помага, вместо да им се противопоставя. В началото страховете им могат да ги накарат да си мислят, че ще им бъде трудно да се справят с противопоставянето, но те трябва да имат желание да преодолеят този страх в името на своята идея. Когато вече не крият нищо, те могат да съсредоточат своята енергия в посоката, в която искат да отидат, и дори да получат подкрепа от другите, за да приведат плановете си в действие.
  Когато родените със северен възел в Овен поставят себе си на първо място, по един естествен начин всички печелят. Те трябва да определят кои действия ги карат да се чувстват по-силни, по-щастливи, завършени и удовлетворени. Любовта към себе си включва способност да направиш избор и да подкрепиш себе си. Те могат да започнат като си зададат някои основни въпроси: "Какво ще ми помогне да оцелея? Какво ще ми помогне да постигна целите си? Кой път е най-добър, за да се намали стреса и да спечели моето здраве?"
  Активен

  Страници:  1 [2] 3 4 ... 16   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Знаци за мисията на България
  За България
  Админ 2 3115 Последна<br />публикация Октомври 17, 2012, 19:10:34
  от izparitelq
  Къде отиде целия раздел МИСИЯТА НА ИНДИГО?
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  babyface 2 1148 Последна<br />публикация Март 25, 2010, 15:10:42
  от babyface
  Лунен камък
  Минерални и скъпоценни камъни
  Админ 5 21094 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 14:21:33
  от Ivetoo90
  МИСИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  marushka 53 5167 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 22:35:13
  от marushka
  Дискусия относно мисията на форума « 1 2 3 »
  Обща тематика
  stefanica 31 2093 Последна<br />публикация Март 20, 2012, 12:48:02
  от ИВЕВЕ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright