Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пресилено ли е или не е:"ТРЯБВА ДА ОБЕЗЦЕНИМ ПАРИТЕ"?  (Прочетена 993 пъти)
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « -: Ноември 23, 2009, 17:15:35 »

  Да ви споделя ,какво прочетох, преди малко, в "Философия на живота":
  Цитат
  Всички ние имаме огромната отговорност и задължение да обезценим парите. Една доста голяма, продължителна и трудна задача, но която не търпи отлагане, защото пораженията, които са нанесли парите като ценностна система, са ни докарали до ръба на пропастта. Много е важно колкото се може повече хора да разберат за значимостта на проблема, за да започне постепенното намаляване значимостта на парите.
      Основната трудност при решаването на този проблем е, че при сегашната организация на човешките взаимоотношения, парите са необходимост. И аз съвсем не твърдя, че те трябва да се премахнат изобщо. По-важното е да се разбере, че трупането на пари, над ежедневните нужди, е престъпление срещу човечеството. Абсурдно е да се поставят някакви норми и да се разпише какви трябва да са ежедневните нужди. Това трябва да решава всеки сам. Това е въпрос на собствена еволюция. Човешкия разум винаги намира оправдания за всяко желание и постъпка.
      Много важно е всеки да си даде сметка, че трупането на пари не е показател за способности, защото в повечето случаи това става за сметка на подтискане на собствената съвест. Т.е. за да печелиш по-вече от необходимото, трябва да извършиш престъпление - да измамиш, да излъжеш, да откраднеш, да насилиш, да манипулираш. Да не говорим за това, че парите са в основата на почти всички криминални престъпления.
      Разберете, трупането на пари никога не може да даде положителен краен резултат. Трупането на пари не може да ви даде спокойствие, щастие, добро здраве или чувството за благополучие. Стандартното оправдание е, че се "трупат бели пари за черни дни", но парите не са гарантирали бъдещето на никого, още по-малко сега, когато лакомията е докарала Земята до ръба на катастрофата. Всички сте свидетели, че за да се изкарат малко повече пари, всичко в природата се експлоатира безогледно. За да се изкарат повече пари се измислят какви ли не опаковки, които направиха Земята да заприлича на едно гигантско бунище. За същите печалби е постоянното състезание да се произвежда все повече, дори и това, което не е нужно. Огледайте се, и си дайте сметка, колко ненужни неща има около вас, които сте купили само защото това ви е внушила някаква реклама.
      Прието е да се смята, че САЩ са най-благоденстващата нация. Но ако махнете лъскавата реклама и се вгледате в същността, действително ли Америка е благоденстваща? Щастливи ли са американците или се чувстват по-сигурни? Или са по-здрави и водят здравословен начин на живот? Ако се вгледате по-добре, ще си дадете сметка, че САЩ са на дъното на помийната яма. Една гигантска машина за пари, благодарение на която гладуват милиони хора по света, благодарение на която са всички войни и тероризъм. Дайте си сметка, че за да има на едно място много, то е заграбено от там, където вече няма. Така наречената американска култура е обхванала в пипалата си целия свят и насажда култа към парите и узаконява насилието като нормално средство за придобиването им. Дайте си сметка, че благодарение на фармацевтичните гиганти и другата така наречена развита промишленост, по света са унищожени много повече хора отколкото са били унищожени във всички войни и природни бедствия за цялата история на човечеството - и всичко това за да се трупат пари.
  Какво ще кажете?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  giti
  Гост
  « Отговор #1 -: Ноември 24, 2009, 21:21:11 »

  Напълно съгласна! Дори темата е засегната много меко и повърхностно..... Отдавна си мисля да изкарам тази истина наяве и за целта събирам и доказателствени материали. Искам да напиша книга или да направя документален филм по въпроса..... Може това да направим заедно... Какво ще кажете?
  Активен
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #2 -: Ноември 25, 2009, 10:10:56 »

  http://www.beinsadouno.com/articles.php/articles.php?id=407
  http://www.beinsadouno.com/articles.php/articles.php?id=406
  http://www.beinsadouno.com/articles.php/articles.php?id=405

  Ето интересни статии.

  Парите са превърнати от необходимо средство за живот в смисъл и цел на живота. Изкривеното мислене и страховете на хората са причините. Всички имаме нужди, но не бива да прекаляваме. Себевладеенето и разбирането, състраданието и взаимопомощта трябва да си пробият път... Усмивчица
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright