Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Илюминатите - кои са те?  (Прочетена 5455 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Март 01, 2012, 19:52:30 »

  Вие хубаво се подигравате с тези така важни теми, но не разбирам защо. Това първо, и второ - защо им слагате етикет "конспирация". Знаете ли въобще какво значи тази дума? "Конспиро", от латински, значи "заговор". Ние не правим никакъв заговор осветлявайки плана на илюминати. А тяхната идея е самата идея за тяхната съществуване у хората да се смята за лудост и да с еприема с насмешка. "Най-голямата заблуда за дявола е че не съществува", гласи една древна мъдрост.
   Знаете ли какъв е смисъла на съществуването на илюминати? Аз няма да говоря повече. Ще допълня за индиго-хората. Те са навсякъде около нас - скинари, анархисти, "чалгари" дори - те всички се бунтуват против системата по начина, който самата система им предлага. Точно това е идеята на илюминати. Или се бунтуваш или приемаш властта, но всичко в рамките на системата. Тези "нови" хора просто са много силни проводници на енергия - но от самите хора зависи да ги заредят с тази енергия. Тъй като като деца те са глина в ръцете на творци - от творците зависи какво творение ще излезе. Ако ги заредиш с положителна енергия ще жънеш положителни резултати, но ако имат отрицателна енергия...ще стане точно това което сега става. 
   Аз няма да обвинявам никой. Ню ейдж учението е създадено от илюминатите, според мен. Харесва ли или не - индиго хората не са богове, а просто човеци с по-голям потенциал на осъзнаваме и в този ред на мисли всеки вярващ в Бога и в Христост като негов Син и Господ може да задмине едно индиго. "Индиго" е просто глупав термин, в основата е вярата в Бога. Само тя има значение в този илюзорен свят, според мен.
  А модераторите много добре знаят какво представлява магията, ню ейдж теченията и единния свят. Те си знаят защо правят всичко това.  П.С: Онзи тип Сан Мьон Муун, за който се твърди че е преродения Христос, моля - не се вълнувайте! Неговото дело е сред най-пъклените, създавани някога - единна световна религия, която се налага все повече под благоволението на същества като Бушовците, Клинтъновците и т.н.

Източник: http://indigota.com/index.php?topic=441.msg63805;topicseen#msg63805#ixzz1nsvCF1Ts


 Така, това е нещо като встъпителна част. Нека всеки да дава информация.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Март 01, 2012, 20:13:03 »

     Официално ордена на илюминатите е създаден през 1778 година от баварския евреин Адам Вайсхаупт. Вайсхаупт е възпитан в духа на тогавашния ционизъм, но чак след дълги години, прекарани в Египет(тук е и разковничето) той решил да създаде този орден. И ето, двеста години по-късно вече владее целия свят.
      Идеята на Вайсхаупт била да създаде стройна организация, чиито членове да членуват в нея ТАЙНО, а самата организация да бъде по-скоро като мит, като слух сред хората. Сянка. Членовете на организацията давали клетва пред нея и нейните членове, които били братя не по кръв, а по нещо още по-свято - по мисъл. Това братство било над роднинското - тоест ордена бил над тяхната родна майка. Вайсхаупт смятал че са възможни всякакви манипулации, лъжи, коварства и злини за постигането на крайната цел, тъй като илюминатите отричали духа и морала, Бога и вярата. За тях човека бил животно, който трябвало да бъде управляван от силните сред него - тоест от най-умните му членове. Илюминатите се смятали за такива. И щом можели да бъдат щастливи, нищо не им пречело да накарат хората да бъдат нещастни.
   Това било ядрото на илюминатската идеология. Имайки предвид обаче че само за 200 години те завладели света, с такава лекота...можем да предположим че Вайсхаупт не е първия илюминат. Всъщност символиката на илюминатите не е самобитна. А за тях символиката е нещо много, Много важно. Чрез нея те се разпознават, отличават, чрез нея те налагат официално, и в същото време скришно, своята власт. А символите, които те използват, имат своя произход. А той може да бъе проследен най-рано до...Древен Египет..., точно където Адам бил озарен да създаде своя орден.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Март 01, 2012, 20:57:40 »

Близо 800 години по-рано, когато евреите си върнали Йерусалим обратно от арабите, група от 9 рицаря, все благородници от Южна Франция, получили благословията на папата за създаването на свой собствен военномонашески религиозен орден - Бедните рицари на христовия кръст, познати повече като тамплиери.
  Тамплиерите били образовани и изказвали себе си като горещо вярващи и предани на Църквата. Тяхната цел, пред Папата, била да осигурят защита на поклонниците от всички религии към Светите земи. Уви, веднага щом стъпили на територията на Йерусалимското кралство те получили разрешение от тогавашния владетел от рода Булон за започване на разкопки около Соломоновия храм, и забравили за задълженията си. Същия този владетел, както и целия род Булон, са смятани от голяма част историци за евреи. Но по-важното е че тамплиерите съвсем неочаквано се изнесли от Светите земи, срещнали се с Папата и развили своя собствена икономика. Тя била толкова агресивна че през следващите близо 200 години тамплиерите станали най-влиятелната организация в Европа, по-богата дори от малко кралство.
   Къде се криел ключа за успеха? Всички членове на ордена давали земята и имуществото си във владение на Великия Магистър, който първоначално управлявал до смъртта си, а след това бил избиран всяка година. Тамплерите наели селяни, които обработвали тези техни земи, имали си и духовници и счетоводители т.е били завършена организация. Освен това те въвели първи в Европа чековото разплащане, което доста улеснявало търговските отношения. Въвели първи и нещо друго... заемите. В онези тежки времена на социално разслояване и конфликти по всякакви поводи едни кралства се издигали за сметка на други. В основата на всяко могъщо кралство стояли многото пари. Било съвсем естествено кралете да продължат да живеят в лукс, да бъдат почитани като богове от поданиците си, и затова те често взимали заеми от тамплиерите, за да поддържат живи икономиките на техните кралства. Но тамплиерите въвели и нещо друго - лихвата. Именно тя била разковничето за тяхното могъщество. Тамплиерите създали първата европейска банка. Те били спасители в лицето на развратните и корумирани владетели, които безотговорно теглели и прахосвали заеми и така завличали своите кралства към ями, завършващи със смърт на владетеля и държавата. 
    Цяла Северна Европа била оплетена в тези мрежи. Икономически тя била отделена от Папата. Южна Европа използвала "банката" на Църквата - Медичите. Отначало рода на Медичите просто давал заеми и подпомагал икономиките на тези страни. Но с времето той ставал все по-нагъл и самостоятелен, започнал да се отцепва от Църквата и да става все по-независим и по-независим. Това, разбира се, довело до конфликт с Църквата, най-ясно изразен в убииството на братя Медичи.
      Преди това Църквата се разправила с другия свой враг - тамплиерите. Френският крал Филип Хубави, чиято страна била изпаднала в икономическа немощ именно заради ордена на тамплиерите, помогнал на папата. Всъщност папата виждал в лицето на Франция сигурен защитник в тези жестоки времена, а Франция виждала оправданието за своята власт и тирания в лицето на Църквата. С унищожението на икономиката на Франция, която щяло да повлече Западна Европа в унищожителен конфликт, Папството щяло да загине. Затова Властта имала само един отчаян ход - с насилие разтурил ордена на рицарите-тамплиери. Всички рицари в Западна Европа, които били заловени, били измъчени и избити жестоко - за назидание. напук на християнските ценности. Църквата въобще не се затруднила да оправдае делата си - тамплиерите отдавна били загърбени християнските дейности и почитали съществото хермафродит Бафомет, което няма нищо общо като идея с Христос. В името на Бафомет тамплиерите практикували еврейска кабала, усвоена в Светите земи, извървали оргии и всякакви блудни и неморални неща, които сатанистите обикновенно правят.
   С това бил сложен краят на средновековния орден, но не и краят на идеята. Много други ордени и органзиции били създадени по същата символика и идеология като рицарите-тамплиери. Но те имали и една скрита, окултна символика, която била наследена от масоните и се използва днес от илюминатите. Същата древноегипетска символика.   
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Март 01, 2012, 21:15:41 »

  Тъй като днес властта е в ръцете на илюминатите, в това число и медиите, те са наложили една основна теза - Църквата е била тиранична, а тамплиерите революционери, защитници на истинската права вяра, заради което били избити. Наложен е мита за Светия граал - как тамплиерите открили купища съкровища, Христовата кръв и наследници. Наложена е следната парадигма - Църквата е зла, ордена на тамплиерите добър. Разбира се, това е просто фалшификация. Няма как, дори и целия Соломонов храм да бъде напълнен със злато, да постигнеш подобна икономическа сила. Били са финансирани. Това им е дало тласък и инерция, а после са крадяли от държавите около тях. Това е интересен въпрос: Кой е финансирал тамплиерите?
    След като разгледахме тамплиерите и илюминатите в основни линии, да видим масоните. След като ордена бил унищожен оцелелите рицари се отправили на север, към Шотландия. Каква е официалната причина точно за избора на Шотландия? Ами в битката при Банокбърн през 1314 година наследника на Уилям Уолъс Робърт Брус победил англичаните при все че имал много малко армия срещу многобройните пълчища на англичаните. Обяснението е - тамплиерите дошли и уплашили англичаните, които побягнали, а Робърт Брус, като благодарност, предоставил Шотландия на тяхно разположение...Това е комично, абсурдно.... Друга част от тамплиерите се насочила към Португалия, където обаче била унищожена окончателно през 16 век, именно защото век по-рано Инквизицията се наместила на Пиринеите. Все пак Енрике Мореплавателя, положил основните на португалското мореплаване, е бил, забележете!, велик магистър на този орден. Именно от Енрике тръгва идеята за пътешествие към Новите земи. Не, не до Индия, както ни учат! Тамплиерите вярвали че раят, новият Йерусалим, се намирал далеч на запад, в земи които наричали Мерика или Ла Мерика, откъдето произлиза и името на континента Америка. Мерика е била наричана и Венера, а Венера е планетата, която днес се почита като планета на Луцифер.
    Имало е и трета част. Тя се насочила към пристанищата на Сицилия, където била приета радушно и веднага влязла в управляващия елит. Нейният най-прочут представител бил Роже Втори Сицилииски, по-известен като...Веселия Роджър. Прочутият символ, един от основните в символизма на илюминати, това е черепа с кръстосани кости. Той се нарича Веселия Роджър. Самите масони твърдят че бил наречен "Весел" заради многобройните празненства, които правел..., но сами се досещате какво значи думата "празненство" в речника на илюминати - да, оргия. Неговата флота започнала да носи това знаме като символ и знак. По-късно всички пирати го приели. В интерес на истината, първите тогавашни пирати атакували кораби само на съюзници на Папството... това е друго доказателство.
     Клона в Сицилия имал за цел да разстрои флотата на Църквата в Средиземно море, основно испанския. Имал за цел и да разклати влиянието на Папата в региона. Как? Сицилия контролирала търговията в средиземноморието. Ако тя пожелаела можела да предизвика масов глад в Европа и да обвини Църквата за това. Папите знаели това и нарочно си затваряли очите пред вноса на най-различни предмети, свитъци и знания, от Изтока, от света на арабите. Чрезь това знание те щели да създадат една отрова, която да инжектират в Европа и в целия хаос който щял да се създаде Църквата щяла да погине, а те да се изправят.
    Преди това обаче е добре да разгледаме основното ядро на масоните.
« Последна редакция: Март 01, 2012, 21:25:19 от Аэ съм » Активен
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #4 -: Март 02, 2012, 11:47:22 »

Ето кои са :
Групата която отворихме във Фб огледалната на тази дето ни я заключихте вече е несъществуваща.Нямаме достъп  Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен аиде сега не ми вярвайте, колко повече доказателства са ви нужни ХОРАА, ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ И СИ ОПИЧАЙТЕ АКЪЛА!!!!Кога до група във ФБ  се е прекратявал достъпа...сами се издават.
„Фейсбук“ цензурирала антиромските ни лозунги
Социалната мрежа „Фейсбук“ цензурира разпространяването на антиромски лозунги и изказвания във връзка с масовите протести в България. - сто още един пример, че в България ни се спира информацията и правото на гласност.Опитват се да потушат всеки опит за протест...
"Фейсбук" цензурира обложка на "Нирвана"  6 months, 2 weeks ago
"Фейсбук" премахна от сайта си всички снимки на обложката на култовият албум , съобщи The Hollywood Reporter.

 Казусът се е появил, когато официалният профил на групата в мрежата, е започнал да промотира юбилейното колекционерско издание на диска, издаден през септември 1991 г.

 Според правилника на "Фейсбук" не се разрешава показването на голата и обложката, която показва как бебе преследва долар в басейн, е в нарушение на правилото.

 20-годишният Спенсър Елдън, сниман за оформлението на албума, когато е бил на три месеца, няма проблеми с голотата си.
Активен
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #5 -: Март 02, 2012, 12:11:23 »

  Аэ Съм, благодаря ти за информацията! Подтикна ме да прочета малко повече за ордена в уикито. Правилно ли съм разбрала, че оригиналният немски орден е бил разтрогнат (или се е разпаднал) ? И структурата му на подчинение доста наподобява съвременна "секта" ?
  Да разбирам ли, че Адам Вайсхаупт се е опитал да приложи Египетските мистерии в Европа ?
  И виждам едно несъответствие в съвременната представа за илюминатите и хората със синя кръв... Ако хората със синя кръв са ... рептилоидни наследници, наместници на анунаките и какво беше още там , то за какъв ... им е да разтрогват ордена на илюминатите ? В крайна сметка кой командва парада ? Илюминатите, Масоните или Царско-Папските фамилии ?
  Активен
  Orion
  Търсеща истината..
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #6 -: Март 02, 2012, 14:15:51 »

  Ето кои са :
  Групата която отворихме във Фб огледалната на тази дето ни я заключихте вече е несъществуваща.Нямаме достъп  Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен аиде сега не ми вярвайте, колко повече доказателства са ви нужни ХОРАА, ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ И СИ ОПИЧАЙТЕ АКЪЛА!!!!Кога до група във ФБ  се е прекратявал достъпа...сами се издават.
  „Фейсбук“ цензурирала антиромските ни лозунги
  Социалната мрежа „Фейсбук“ цензурира разпространяването на антиромски лозунги и изказвания във връзка с масовите протести в България. - сто още един пример, че в България ни се спира информацията и правото на гласност.Опитват се да потушат всеки опит за протест...
  "Фейсбук" цензурира обложка на "Нирвана"  6 months, 2 weeks ago
  "Фейсбук" премахна от сайта си всички снимки на обложката на култовият албум , съобщи The Hollywood Reporter.

   Казусът се е появил, когато официалният профил на групата в мрежата, е започнал да промотира юбилейното колекционерско издание на диска, издаден през септември 1991 г.

   Според правилника на "Фейсбук" не се разрешава показването на голата и обложката, която показва как бебе преследва долар в басейн, е в нарушение на правилото.

   20-годишният Спенсър Елдън, сниман за оформлението на албума, когато е бил на три месеца, няма проблеми с голотата си.
  Не знам какво да си мисля..всичко е много странно..
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #7 -: Март 02, 2012, 14:32:54 »

  Орион, като се видим ще говорим.Да не говорим, че незнам от каде тук някой знае, че си пишем с Дракона, при положение, че тва се случва извън темите на форума о0 е загрижените хора за мене да не се притесняват. Не само, че съм със всичкия си, но и вече стабилно не съм във вашия свят..Никой не може да навреди без позволение.. аз нямам какво повече да кажа за илюминати, освен това, че те ще изгубят битката, защото си мислят, че знаят всичко, но има много неща, които ще ги погубят и те ще дойдат от самите тях.Край.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #8 -: Март 02, 2012, 14:43:57 »

  http://svejo.net/106941-Bohemskata-Gora

   Това е бил подробен материал за случващото се в Бохемската гора...преди да бъде изтрит.


  http://ibox.bg/groups/%C5%CB%C8%D2%CD%C8%D2%C5+%C5%C1%C0%D7%C8+%C8+%CF%C8%DF%D7%C8/blog/view/7863/

    Друг много добър материал...за жалост отбелязан като вирусоносител...
  Активен
  Harpi
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #9 -: Март 02, 2012, 15:31:05 »

  В крайна сметка кой командва парада ? Илюминатите, Масоните или Царско-Папските фамилии ?

  Знаеш ли колко малко го интересува обикновенния човек "кой командва парада", стига да е нахранен и на топло до жена си.
  Пък  нека да командва парада / или поне да живее с тази илюзия/ , този който вижда поне на метър пред носа си.
  Не виждам нищо лошо от премахване на границите и установяване на някакви общи правила, стига това да не накърнява традициите и обичаите на отделните "племена"/до колкото те искат и са способни да ги запазят/.
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Март 02, 2012, 15:49:44 »

  Всички ни известни братства са паравани  на истинските куклуводи според мен. Пример за документално разкритие на този факт е книгата "Откровение от Сион" , там иследователите тръгват по следите на "Братството от Сион " и доказват тяхната роля на параван .

  Много следи водят до египетските мистерии и до египетското жреческо общество.
  Моето мнение ще си напиша ,което е да кажем хипотетично , отчасти сверено с някакви налични официални е неофициални източници.

  Ама трябва малко да го мобилизирам ,че е доста хаотично и ще ми трябва време.


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Harpi
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #11 -: Март 02, 2012, 17:23:06 »

  Всички ни известни братства са паравани  на истинските куклуводи според мен.


  Е и....,какво от това!!! Винаги е имало водачи , вождове,старейшини.....и съответно - водени /масата народ, която се носи по течението или върви със стадото/. Това , че някой е "кукловод" не означава непременно , че е лош - нито , че е най -добрия . Ние получаваме това , което заслужаваме .
  Ако си кукла ще те водят и ще има кукловоди, ако няма кукли няма да ги има и тях. 
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #12 -: Март 02, 2012, 17:33:16 »

  Така е Харпи , но идва момента пито-платено , има момент на нависимост и други порядки , момента е дълъг  и от някъде трябва да се започне с освобождаването от стадния ефект.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Harpi
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #13 -: Март 02, 2012, 19:24:10 »

  За овцете е по-добре в стадото където са защитени и има , кой да се грижи за тях. Имало е случаи когато роби са отказвали свободата си , защото не са знаели какво да правят с нея и как да живеят. Съгласна съм , че порядките се сменят ,даже сега може би сме свидетели на такъв момент. Комунизма "умря" и повлече капитализма , защото втория си загуби опонента и съответно смисъла
  Сега е интересно какво ще се " пръкне" , но каквото и да е ,то ще е това ,за което сме готови и склонни да приемем. Можем да отхвърлим нещо само като го видим , пипнем , вкусим и решим , че "горчи". Впротивен случай се получава бягане без да знаеш от какво.
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #14 -: Март 02, 2012, 21:11:23 »

  Харпи, неискам нещо лошо да кажа ама  Ухилен направо си готов/ва за концлагера  Ухилен Ухилен Ухилен с огромни обятия ще те вземат там.Ами добре де какво става с тези дето искат свободата...да мрът ли кво?!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright