Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Коледни празници  (Прочетена 4403 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Ноември 21, 2009, 00:10:03 »

  Искам да изкажа радостта си, от факта, че коледните празници наближават, не остана много време докато се усетим те вече ще са факт. Тогава хората сякаш с вълшебна пръчица стават по-добрички и милички, това е нещото което най-много ме радва. Това е любимия месец, затова още от сега отварям такава темичка.

  Нека тука всеки сподели какви подаръци е решил да направи и какви ще получи(като му ги подарят разбира се). Ако сте решили да не правите подаръци, не правете така. Когато направиш подарък и видиш очичките на човека срещу теб как грейват от радост, това ти изпълва душата многократно, ехх празници празници...

  Рано е за елхичка, но като наближи ще сложа тука в темата, някоя коледна елхичка да си спазваме традициите Усмивчица

  Желаещи има ли да украсят елхата  Веселяк Готин
  Активен

  Icko
  Гост
  « Отговор #1 -: Ноември 21, 2009, 23:30:36 »

  Да, това е един от най-святите празници и аз го чувствам много близък, изпълва ме с топлина и обичУсмивчица. Мисля, че с наближаването на Коледните празници, хората не просто се настройват празнично, но усещат именно тази топлина и обич и стават по-добри. Такъв топъл празник в съчетание с пухкавия бял сняг, просто вълшебноУсмивчица.
  А за подаръците, някои вече са подарени предварително, и това го имаУсмивчица. Като наближат ще измисля какви ще бъдат, дали ботушче с лакомства или нещо друго, ще видимУсмивчица.
  « Последна редакция: Ноември 22, 2009, 19:50:18 от delfin » Активен
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #2 -: Ноември 22, 2009, 10:10:06 »

  Много хубави празници. Подготовката за тях ги прави прекрасни. Има стремеж да направим нещо хубаво за близките си. И изобщо за хората. И колко е прекрасно, когато виждаме щастливи хора, когато някого сме зарадвали... Ако този стремеж, импулс се задържи целогодишно.. колко ли прекрасен живот  ще бъде.... Усмивчица

  Активен

  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #3 -: Ноември 22, 2009, 19:28:59 »

  И аз като вас обожавам Коледа Ухилен, просто нещо в празника ме настройва на нова по-добра вълна Усмивчица. Не знам какво ще  подаря, нито на мен какво ще подарят Намигване. Още едно нещо, което обичам за месец декември е, че тогава е и рождения ми ден Ухилен.
  « Последна редакция: Ноември 22, 2009, 19:49:21 от delfin » Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Ноември 24, 2009, 14:59:08 »

  А аз не обичам Коледните празници. Дразни ме факта, че единственн тогава хората се сещат да бъдат добри, дразни ме това, че на гърба на тези празници някои трупат мангизи, а други, които са лишени от уюта на празника страдат от това! Защо само тогава се сещаме за гладуващите деца, защо само тогава се сещаме за сираците, защо само тогава се сещаме да дарим обич? Нима през останалото време те не съществуват?
  Обичам красотата на тези празници, но тя стопля само тези, които водят що годе нормален живот и наранява тези, които го нямат. Ами самотните дущи, които не са открили половинките си, които нямат никого до себе си, за да споделят този СЕМЕЕН празник..... Хммм? Резултат- депресии, дори и лудост! Статистиките сочат, че най-много убийства и самоубийства стават имаенно през този период!!! И защо въобще трябва да имаме празници, за да стоплим нашите и нечии сърца? Подаръци може да се правят и без поводи, само с добро желане и възможностти! А що се отнася до религиозната гледна точка на празника.... Е никъде в Библията не се споменава за този ден и, че трябва да го празнуваме! Това е един от езическите празници, вмъкнали се в Християнството!
  « Последна редакция: Ноември 24, 2009, 16:21:49 от giti » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Ноември 24, 2009, 17:10:16 »

  Нещо интересно... Образа на дядо Коледа, така както ни е широко познат, е създаден за първи път, с рекламна цел от компанията Кока Кола!!! За целта е взет образа на Св. Никола и е преоабразен в Санта Каус! Как е станало така, че Св. Никола се е оплел в честването на Коледните празници? По времето на Римската империя, когато християнството набира своята мощ и последователи, императора гони до дубка тези, които спазват християнските традиции. Така се ражда идеята на монахините от единственият манастир по това време да отдават почит на Св. Никола по времето на езическият празник в чест на Слънцето през декември, а не в деня на Св. Никола през ноември, за да не бъдат хванати. Било е наложащо, защото те отдавали почит, правейки това, което е вършел светеца приживе. И ако светеца е бил богат земовладелец и е можел да си позволи да хвърля пари през прозорците на бедните, то гонените монахини са можели да даряват само храна и лакомства за децата, оставяйки ги пред вратата на дома. За да замаскират това деяние, те са поставяли лакомствата в чорапи.


  * mattus_coca_cola_santa_claus_1.jpg (76.51 KB, 475x663 - видяно 221 пъти.)
  « Последна редакция: Ноември 24, 2009, 17:17:26 от giti » Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #6 -: Декември 10, 2009, 02:07:13 »

  Харесва ли ви коледната елха във форума ?
  Активен

  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #7 -: Декември 10, 2009, 12:57:57 »

  Много!!! Плезещ се Плезещ се Точно като за Коледа е-излъчва се от нея такава обич че просто нама начин да отлепиш очи от нея Намигване
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #8 -: Декември 10, 2009, 13:24:17 »

  А приготвили ли сте коледните чораппчета  Готин

  Активен

  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #9 -: Декември 10, 2009, 20:29:31 »

  Първо някой да донесе бонбоните Плезещ се Плезещ се
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #10 -: Декември 11, 2009, 10:14:29 »

  Активен

  Icko
  Гост
  « Отговор #11 -: Декември 11, 2009, 20:29:46 »

  И аз си има такова чорапче,но кой ли знае къде е и какво прави сега:).Миналата година аз изиграх ролята на дядо Коледа(Мраз) в това отношение.А тази година...кой знае:)
  Активен
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #12 -: Декември 21, 2009, 17:27:24 »

  Ето нещо на Коледна тема УсмивчицаНамигване:

  Писмо до Дядо Коледа
  Скъпи Дядо Коледа,

  Пращам ти това писмо, за да ти благодаря, че си съществувал сред снеговете на моето порастнало детство. Искам да те уверя, че и тази година ще откриеш под елхата своите коледни корабийки придружени от чашата топло мляко. Както всяка друга година аз ще ги поставя там, защото зная, че ще дойдеш. Аз вярвам в чудото. Вярата е достатъчно условие то да съществува. Вярата в реалността е сътворяващата реалността – гротеска или изпълнена с вълшебства зависи от личния ни избор. Тази вяра не е сляпа, а е висша форма на разбиране – разбирането на нашата способност за творене. Чудото не се нуждае от нищо друго – нито от супермен, нито от феята на зъбките, нито от теб дядо Коледа. Аз обаче харесвам твоята театралност и избирам да същестуваш! А ако пропусна да оставя сладки под елхата има опастност да изгубиш част от чара си заедно със свото коремче. Аз те предпочитам с коремче, защото модните стандарти нямат място в приказното. Те са нечии чужди очаквания, затова какъв трябва да си. Аз те приемам, такъв какъвто си в този миг.Това не значи, че одобрявам високия ти холестерол напоследък! Приемам означава, че не ти налагам промяната...
  А може би дядо Коледа те създавам, за да има пред кого да излея своите надежди поне веднъж годишно.Само дето всъщност изпращам послания отново до себе си! Затова никога не бих те погубила дядо Коледа! Никога не бих си отнела тази поредна възможност отново да докосна себе си. Май не ти харесва идеята, че властта по сътворяването и унищожаването е в моите ръце? Ще се наложи да свикнеш, защото си моя приказка...
  А и дядо Коледа ти все още си нужен на част от хората, за да повярват в чудото. За тях ти си носителя му, те се нуждаят от теб. Те са забравили, че дядо Коледа не сътворява чудеса, а е сътворено чудо на собствения им избор. Хората понякога пропускат най-важното, а именно че те са вълшебниците и вълшебствата и няма бездна между твореца и творението! Това е добре за теб дядо Коледа, защото иначе би чакал на опашката от безработни пред бюрото по труда. Можеш ли изобщо да работиш нещо друго? А и така ще замре цяла една индустрия – Коледната, а това никак не би се отразило добре на нашата икономика.
  Дядо Коледа продължавай да огласяш света (или поне телевизиония екран) със своето поостаряло Хо-хо-хо и с безнадеждните си опити да накараш Рудолф отново да полети въпреки напредналата му възраст, вместо да използваш услугите на Speedy, защото така подаряваш още един шанс на хората да повярват във вълшебното, макар и чрез теб. Не е важен начина – нужна ни е вярата! Вярата, че света е добро, щастливо и сигурно място и че враждебността е спомен от неосъзнатото ни бъдене. Вярата, че можем да се докоснем истински, без камуфлажа, дори с риск да се провалим. Вярата, че можем да надникнем в себе си и да позволим на цялото Аз да съществува, вместо да отричаме аспектите му, изрязвайки ги. Дядо Коледа какво би станало ако си одрежеш от крака или ръката, защото обществото е решило точно колко трябва да са дълги те? Да знам – ще боли! Ето затова страдат повечето хора, защото доброволно осъкатяват Аза си. След което търсят подходящите бастуни, патерици или инвалидни колички, за да запълнят празнините си и да помогнат на недъзите си. А бастуна не осигурява изцелението, а само утвърждава осъкатяването...
  Дядо Коледа аз вярвам, че целия свят навън съществува, за да прелея.По Коледа всички се усмихват, лесно се прелива. Но от днес вярвам, че Коледа е празник на сърцата и духът му е с хората ежедневно. Внимавай да не те залея!
  И нека най-сетне да напиша какъв подарък искам тази година. Той не е като онези, които ме чакат вече под елхата. Скъпи дядо Коледа моля те потроши всички бастуни, патерици и инвалидни колички които намериш. Искам хората да сънуват с отворени очи. Зная дядо Коледа, прав си- неуместно е. Не мога да искам това, ако те не го пожелаят. Но имам право да го поискам за себе си.
  Скъпи дядо Коледа потроши моята патерица, така че да не може да се използва никога повече. Това е единствения начин да възстановя недъга, който сама си отгледах. Къде я държа ли? Ще я откриеш след коридора в ляво подпираща сърцето. Тя вече не ми трябва. През новата година ще се преродя и то само 365 пъти.
  Вярвам значи е реалност!
  Дядо Коледа чакам те в сутрешните коледни часове, за да си поделим сладките под елхата. Да и аз ще участвам в яденето. Но моля те не влизай през комина, защото от днес съм решила да оставям вратата винаги отключена...

  С много обич
  Жени

  Автор: Жени Тодорова
  18. 12. 2009
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  giti
  Гост
  « Отговор #13 -: Декември 21, 2009, 18:29:22 »

  Страхотно е това писмо. Благодаря ти, че го сподели с нас!
  Мисля, че повече хора трябва да го прочетат, за това може ли да го пусна и във Фейса?
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #14 -: Декември 23, 2009, 15:57:42 »

  Здрасти, Дядо Коледа!


  Пиша ти чрез мама, защото съм на четири.

  Дядо Коледа, да знаеш, че ти си повече от Аладиновата лампа, от златната рибка, от феята на Пепеляшка! Иначе как такова сладкишче, буболече, инатлийче, ураганче и неуправляем ракетен снаряд (както са ми псевдонимите) ще се получи като дар точно в пощенската кутия на мама (извинявай, в коремчето и)?!

  Като дойдеш, хубаво ще те посрещна! Да знаеш, че има една бисквита за теб зад дивана, дето мама не може да стигне с прахосмукачката. И за Рудолф още отсега пазя една обелка от ябълка зад тоалетката. А мама разправя, че се скъсвала от чистене!

  Дядо Коледа, много хубава брада имаш! Да ти предложа нещо: имам една ножица от пластмаса (викат й вкъщи безопасната, ама не знаят аз какво мога с нея!) - нека да вчеша с нея още по-добре брадата ти! Нали си смел, Дядо Коледа!

  Знам аз, че ще дойдеш и тази Коледа, ала когато спя. Не ме буди, Дядо Коледа, само ме гушни топличко като мама и ми остави не само подаръчета, но и онези споменчета за теб, които големите пазят като скъпоценност в сърцето си. Като порасна, искам в мен да звънят онези чудни крехки коледни камбанки, да се разтапям от аромата на най-вкусните сладкиши и нежно да ме боцкат поръсени като със захар елхови иглички, да ме грее твоята прегръдка.

  Чакам те, Дядо Коледа, вярвам в теб и затова те обичам!


  Хиляди целувки
  от Радина от Пазарджик

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-12-22&article=306925
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Коледни традиции
  Любопитни факти
  Evolution 0 1937 Последна<br />публикация Декември 06, 2010, 19:40:37
  от Evolution
  Текстове на коледни песни
  Музика
  Evolution 9 13929 Последна<br />публикация Декември 06, 2010, 23:08:55
  от Evolution
  Коледни и Новогодишни картички
  Снимки
  Selinna 3 3233 Последна<br />публикация Декември 25, 2011, 13:32:57
  от Selinna

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright