Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Конопени семена  (Прочетена 7237 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 980


  • Град: Тук и сега
  • Тук и сега ...

    100006741217887
    WWW
    « -: Февруари 12, 2012, 23:57:50 »

    Ако може ще добавя нещо което проучвам и скоро ще разбера ефекта.
    Нещо което според мен е като соята ,но не е прецакано от човека(може би).
    Много хора го знаят и нищо не знаят.

    Конопът е от вида Cannabis. Когато се говори за коноп, обикновено става дума за индустриалния коноп. Конопът расте почти навсякъде на планетата. По природа конопът е „био”, тъй като не се нуждае от торове, химикали и пестициди. Консумацията на коноп и конопени семена от човека има дълга история. Учените са откривали отпечатъци от конопени влакна в керамични изделия от Каменната епоха. Ранната употреба на конопа е включвала използването на конопени влакна за дрехи, обувки, въжета и т.н. Имал е широка употреба в производството на корабни въжета, облекло и здравословна храна.

     Конопените семена са особено популярна здравословна храна, тъй като са много богати на хранителни вещества, като мастни киселини тип омега, аминокиселини и минерали. Около 35% от конопеното семе се състои от мазнини. Мазнината в конопеното семе съдържа 80% есенциални (незаменими) мастни киселини – линолеинова киселина (ЛК/LA, 50-70%), алфа-линолеинова киселина (АЛК/ALA, 15–25%) и гама-линолеинова киселина (ГЛК/GLA, 1–6%). Съотношението от линолеинова киселина и алфа-линолеинова киселина в конопените мазнини може да задоволи напълно нуждите ни от есенциални мастни киселини. И пълният протеин, и есенциалните мазнини, съдържащи се в конопените семена, са в идеални съотношения за човешкото хранене. 65% от протеиновото съдържание е във вид на глобулин едестин, който може да се усвоява от тялото в суров вид. За сравнение – соевите зърна трябва да се сготвят или покълнат, преди да може да се ядат. Другите ползи от конопената мазнина са, че има страхотен ефект върху кожата и косата, защото ги подхранва на клетъчно ниво. Конопената мазнина се усвоява лесно от кожата и всички тези есенциални мастни киселини веднага се заемат за работа!

     Конопът е идеалната храна за хора, които приемат малко количество есенциални мастни киселини и за спортисти. Конопените семена са единствените ядивни семена, съдържащи гама-линолеинова киселина (ГЛК/GLA). Конопените семена са силно хранителен източник на протеин, а на вкус са по-добри и по-лесно смилаеми от соята.

    Употреба:
    Семената на конопа може да се ядат сурови, да се смилат на брашно, да се прави от тях мляко, да се приготвят като чай и да се използват в печива. Подходящ начин да се ядат конопените семена е да се добавят в смутита. Или да смесите с блендер/шейкър шепа конопени семена (цели или лющени) с плод или сок по ваш вкус. В китайските кина пък се продават печени семена от коноп. Пресните листа може да се ядат и на салата. Някои производители обработват конопените семена и предлагат ценни конопени продукти като олио, лющени семена, брашно или протеин на прах. От накиснати конопени семена може да си направите вкусна напитка, подобна на мляко.

     Конопеното олио (олио от конопени семена) може да се консумира ежедневно без да се създаде дисбаланс на есенциалните мастни киселини. Тъй като конопените семена съдържат ненаситени мазнини, олиото може бързо да граняса. Затова е необходимо да се съхранява в тъмно-оцветени бутилки или да му се добавят консерванти. Освен това, конопеното олио не е подходящо за пържене, защото ненаситените мазнини се преобразуват при висока температура. По хранителните си качества студено пресованото конопено олио превъзхожда зехтина, затова е добре да го използваме в салати, смутита и други храни, които не включват пържене. Готвенето на каквато и да е мазнина понижава хранителната ѝ стойност и може да превърне полезните мастни киселини в не толкова добри вещества.

    Конопените семена са добър източник на калций, желязо, витамин Е и по-малко фосфор, магнезий, цинк, мед и манган.
    Източник-http://www.zoya.bg
    Подобно на соята има протеин ,разликата е в усвояемостта  от организма.Не трябва да се вари или преработва както соята.Яде се направо и се приема от клетките веднага.
    Може да се направи и мляко както от соята или от ядките.
    Да се прибавя към шейкове.
    Мляко от коноп


    Днес наш потребител ни помоли да му дадем идея какво може да си приготви с коноп. Сетихме се за най-лесната рецепта – конопено мляко, което е с изключително нежен вкус и съдържа много ценни за човешкия организъм съставки. Ето как бързо и лесно можете да си го приготвите в домашни условия:

    Продукти:
    1 чаша лющен коноп
    3 чаши вода
    5-6 фурми без костилки (по желание)
    щипка хималайска или морска сол

    Приготвяне:
    Пасирайте всички съставки в блендер на максимални обороти докато се получи ароматно бяло мляко. Характерно за конопеното мляко е, че няма нужда да се прецежда преди консумация. Можете да го охладите, доовкусите с брашно от рожкови, агаве нектар, мед и други. Приятно зареждане с енергия!

    * Ако решите да използвате вместо лющен коноп нелющен (черни кръгли семенца с твърда черупка) препоръчваме Ви да го накиснете 5-6 часа след което в края на пасирането да прецедите готовото мляко през тензух или марля сгънати на няколко пласта.
    Източник-http://www.recipemagician.com/recepti/chaiove-i-napitki/mliako-ot-konop/
    И това не е всичко, може да се направи и олио(масло).То е незаменимо.

    Протеин на прах само от семена.

    Конопеният протеин се произвежда от конопено семе. От една страна, той наследява всички полезни свойства на конопено семе, от друга страна, той има високо съдържание на протеини (48.5%), така че е много подходящ за спортуващи и хора, които водят активен начин на живот. Той е пълен с витамини, ензими и минерали.

    Този протеин на прах е много лесен за храносмилането и не съдържа глутен. Съдържа оптимално съотношение от Омега 3 до 6 есенциални мастни киселини. Подходящ за жени в период на менструация и менопауза. Също така е добър за суха коса и кожа.
    Другото за което се използвал конопа още от древността мисля се знае.

    Активен

    Me.Racle
    **
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 117


    Silence in action

    « Отговор #1 -: Февруари 13, 2012, 01:16:50 »

    Ще ми е полезно, аз от утре, пак ще започна с тия работи.  Плезещ се
    Активен

    A better YOU means better YOUniverse !
    Sunshine(sun)
    Разумна Любов
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 980


  • Град: Тук и сега
  • Тук и сега ...

    100006741217887
    WWW
    « Отговор #2 -: Февруари 13, 2012, 13:16:58 »

    Ще ми е полезно, аз от утре, пак ще започна с тия работи.  Плезещ се

    Радвам се , че инфото  е полезно.
    Аз лично , не съм пробвал.Но съм настроен доста положително.
    Скоро ще си поръчам.
    От соя съм пробвал всичко и тофу и мляко.Млякото става яко и тофуто го бива.
    Но организма ми не ги ще, за сега.
    Активен

    The One
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 1636


    Винаги на точното място в точното време

    WWW
    « Отговор #3 -: Февруари 15, 2012, 02:21:36 »

    Ето от къде съм си поръчвал--- http://www.healing-source.com/orders_10.htm    и съм много доволен макар и да са леко скъпички понеже се иска количество Усмивчица
    Пробвал съм и трите продукта,конопените семки бяха много пресни и вкусни, баровете с шоколад семки и стафиди или ядки надминаха всичките мо очаквания.
    Единствено олиото от коноп не ми понесе, много тежко ми дойде нещо като рициново масло е вкуса.

    Ето още един сайт от който съм поръчвам и също съм доволен много има и малки разфасовки, както и био семена от коноп.
    Препоръчвам ви тези  Manitoba Harvest, Shelled Hemp Seed,
    Ето така изглеждат пробваните от мен 
    Активен

    Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
    Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

    Всичко перфектно е точно такова,
    течащ в безкрая свещен резултат!
    Бъди сега причината нова,
    за твоя бленуван в мечтите ти свят.
    Sunshine(sun)
    Разумна Любов
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 980


  • Град: Тук и сега
  • Тук и сега ...

    100006741217887
    WWW
    « Отговор #4 -: Февруари 15, 2012, 10:24:54 »

    Аз си поръчах от зоя.бг.
    Чакам ги тия дни , да пристигнат.
    Взех си не белени, понеже имам машинка за олио и искам да пробвам.
    Въпреки, че пише, за бързо гранясване на олиото.
    От една страна си мисля , че при повечето семена от този произход с ценни мазнини , кога проникне светлина(въздух) каквато и да е, разваля качеството.Не случайно семената са направени с плътна обвивка, за да не пропуска светлина и въздух и така да издържи до условия за нов живот.Самата мазнина не издържа на светлина, затова добавят  изкуствени подобрители , консерванти за издръжливост.
    Лененото семе е много полезно за много болести.И от него продават олио.Взимал съм си и не ми хареса много, пробвах да си направя с машинката (тя е добавка към машинка за сок)
    и за мое учудване няма общо с купеното ленено масло(олио). Самия вкус и мирис е малко като на риба , самото олио го държах в шише на тъмно и хладно.Нищо общо с купеното.
    Вместо купено по-хубаво да се дъвчи докато стане на каша, пробвал съм и е приятно няма последици.
    Смятам, че и с конопа е така, след дългата обработка и влиянието на светлина и въздух се променя много.
    Което значи, че и беленото влиза в графата на развалено от околните влияния.
    От беленото е взета обвивката след обработка а от нея се прави конопен протеин.
    И така мисля че е по добре цялото семе , колко ще е вкусно ще пиша скоро.
    Кога пробвам, понеже още не съм го получил и ще видим дали всички размисли са ми верни.
    Затова зехтина се слага в тъмни шишета и след отваряне почва да си губи ценните качества.
    Аз съм привърженик на ядките и семената сдъвкани пресни(тези които позволяват) .Купеното олио независимо от какво, не ми вдъхва доверие.Само зехтин Extra Virgin, но и в него почвам да се съмнявам.
    Вече има и зехтин които не е зехтин с добавки и есенции.А хората купуват евтино е какво да правят.Колко е полезно е друг въпрос.
    Всичко по-горе са мои мисли , колко са верни не знам.
    Активен

    Sunshine(sun)
    Разумна Любов
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 980


  • Град: Тук и сега
  • Тук и сега ...

    100006741217887
    WWW
    « Отговор #5 -: Февруари 17, 2012, 19:59:16 »

    Така моите семена дойдоха и ги бива.
    Но не белени малко трудно се дъвчат.Смлени са по-добре.
    Олио става , поне от това което ми казаха.Аз не съм пробвал понеже е хладно, а за да се прави олио трябва да е топло.
    На вкус ги бива но белините явно ще са по-вкусни.
    А като цена не белините са поносима цена , но белените са много скъпи.
    Аз си поръчах и Чиа семена и за сега много ми хареса.И за директна употреба и за добавяне в шейкове или салати, напитки на всякъде, може и да се накисва.
    ето малко инфо. за чия.

    Семената на чиата произхождат от пустинно растение наречено Salvia hispanica, което вирее в южно Мексико и Боливия. То е било основна съставна част от храната на Ацтеките и Маите. Те използвали чиата за потпомагане на кръвоотока, ставни болки и кожни заболявания.

    Чиата е богата на Омега-3 мастни киселини, дори надхвърля това количество от семената на лена. Съдържа още фибри (от 25гр. – 6,9гр са фибри), калции, фосфор, магнезий, манган, зелязо, цинк и др. Друго предимство на чиата е ,че поставена във вода за 30 минути – добива форма на гел. Проучвания преполагат ,че същата реакция се осъществява и в стомаха като забавя храносмилателните ензими и тяхното действие да превръщат въглехидратите в захар.

    Чиата има вкус на ядки. Може да бъде смесена във вода с лимон или лимонов сок и захар ,за да се получи напитка ‘чиа фреска’ – както е позната в Мексико и централна Америка. Може да бъде приготвена и с овесени ядки, салати, хляб или дори да бъде приемана сурова. Чиата също е подходяща за бебета и малки деца.

    В Европа чиата е все още непозната, но заради богатите и съставки и многостранното и приложение тя намира все по-широко приложение в домакинствата, ресторанти и при вегетарианците.
    Активен

    Страници: [1]   Нагоре
    Отиди на:  


    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
    Ширинан | Психолог  © Copyright