Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Истинските новини  (Прочетена 1276 пъти)
Orion
Търсеща истината..
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « -: Януари 31, 2012, 16:39:39 »

  Не знам какво ще кажете Тъжен , но имам едно предложение..аз смятам, че медиите са най-големия манипулатор и крият истинските новини от нас.Защо да не направим тема, в която да се публикува истината.Нека по-информираните сред нас да споделят, за да може всички тук да сме наясно и в крак със случващото се.Мисля, че ще ни е от полза!
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Aliya
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 146


  WWW
  « Отговор #1 -: Февруари 02, 2012, 19:46:33 »

  Отровата, наречена медийна информация – кому е нужна!?
   -
  Седя в кафенето отсреща и пия блажено сутрешното си кафе. Навън е прекрасна майска утрин – истинско синьо в небето, истинско зелено в дърветата, аромат на истински люляк и сладкото цвърчене на истински птички. И кафето е истински ароматно. Истинска съм и аз – заслушана в утрото на природата.
   
  Автоматично посягам към вестниците на масата – 24 часа и Телеграф. Автоматично, все така заслушана в прелестта навън, хвърлям поглед през дебело подчертаните заглавия на статиите.

  Отдавна не чета вестници, от години, и бях позабравила какво е да посегнеш към вестник ... Припомних си на секундата – „килърите”, „извергът”, „хищникът”, „удушено дете в чувал”, „изнасилена бабичка”, „мъчил го, преди да го убие”... и все така до последната страница. Усетих ръцете си, с които държах вестника, че парят, оцапани с горещата омраза и злобна жлъч, изливащи се от всеки скъпоплатен ред на вестника. Втълпявано насилие и агресия се изливаха от вестникарските страници и заливаха кафенето с нечистоплътната си помия. Страх и неверие, негативизъм и нихилизъм бяха откровената проповед на всяка една статия, мъдреща се вътре безсрамно арогантно.
   
  Нито дума за хората, много думи за психясалите чудовища (може би психясали точно от насаждания им страх!) Защото отдавна е известно, че страхът поражда агресията и насилието – страхът и агресията са двете страни на една и съща монета, наречена манипулация.
   
  Човек би могъл да се опита да обясни това необяснимо за човешкия разум медийно поведение с личните качества на журналистите – това е техният личен светоглед и ниво на езикова и общочовешка култура; може да се потърси обяснение и извинение и в развитието на днешното общество и кризата на настоящата епоха – все удобни извинения. И все заблуждаващи, неистински.

  Защото годините на прехода отминават една след друга, журналистите се сменят – едни идват, други си отиват. Но вестниците остават вечно неизменни – пълни с омраза и жлъч, насаждащи човеконенавист, страх и неверие в човешките умове и сърца; отказващи все така да публикуват хубавите новини на живота, да разказват за хубавите хора. Дори и да се опиташ да съобщиш за нещо положително, за нечий хубав пример или радостен момент, за това ще ти се поиска прескъпа цена за всяка публикувана дума. А в същото време цели страници – чаршафи се пълнят с омърсяващи думи и кървави снимки - кой ли плаща за тях?!
   
  И кому е нужно да плаши хората и да ги настройва едни срещу други, кому е нужно да гради ден след ден, година след година, дебели стени на страх и неверие около българина, да го убеждава колко лошо и несигурно се живее, колко опасности и зверове в човешки образи дебнат зад ъгъла?!
  Дали не на този, който знае, че изплашеният и страхлив човек можеш много лесно да манипулираш, ръководиш, репресираш в твоя собствена изгода!? Дали не на този, който знае, че един изплашен човек винаги ще има нужда от лидери, от партии, от институции да го „закрилят” (от кого ли?!– от сенките на измислените зли герои в медиите ли?!)
   
  Все въпроси, въпроси...
   
  Тичам да си измия ръцете от допира с омразата. И излизам бързо навън – птичките все така чуруликат в захлас и нехаят. Те си нямат медийно пространство, те си имат небесния простор.
   А Вие?
  Активен

  Завръщане към себе си - aliya.blog.bg
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #2 -: Февруари 02, 2012, 19:57:54 »

  Алия, така е. Медиите са извор на страх. Само ако можехме да победим този страх като открием причините за него...и източниците.  Усмивчица Ала те са в самия страх.
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #3 -: Февруари 02, 2012, 20:38:43 »

  И аз от години не ги чета, нито ги гледам, нито ми трябва тяхната "информация".

   Всички сме в матрицата, но някои повече от други...преди време се срещнах с една приятелка, стана въпрос за осигуровки, и тя започна да ме убеждава да си внасям: "...трябва да си внасяш, иначе...!!.. Сега излиза закон, ще те глобят..." и т.н. Казах и, че нищо няма да внасям и няма как да стане да ме глобят, а тя ме гледаше почти с ужас и ме убеждаваше с пяна на уста, че не може, трябва.......беше тръгнала да закрива някаква спестовна книжка на починалата си майка, в която имало 1 лев и стотинки! И звънеше телефони, ходеше по някакви банки по 2-3 пъти??!! да закрият книжката на майка и, която е починала. Като я питах защо се занимава с тия глупости, тя ме погледна стреснато и каза: "ами, просто искам да се приключи."
    Та...матрицата си е матрица и всички сме в нея, но имаме избор, имаме избора с кого и как ще си пием сутрешното вълшебно кафе. Усмивчица

  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #4 -: Февруари 02, 2012, 21:21:25 »


    Та...матрицата си е матрица и всички сме в нея, но имаме избор, имаме избора с кого и как ще си пием сутрешното вълшебно кафе. Усмивчица  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=OcO6OwGtaTU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OcO6OwGtaTU</a>

   Поздрав.  Усмивчица
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #5 -: Февруари 03, 2012, 19:05:43 »

  http://www.youtube.com/watch?v=xGWtnHdDPkU&ob=av2n
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright