Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да донесат цветята щастие , здраве и успех в дома  (Прочетена 3759 пъти)
viosta
Гост
« -: Януари 25, 2012, 23:08:50 »

Цветята и растенията във вашия дом не са просто един декор. Според Фън Шуй, те поглъщат негативите донесени с вас от вън, създават атмосфера на уют и ред. Жизнените растения се явят мощни източници на Ци – жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. Здравият и силен човек има хубаво Ци, а слабия или болния – лошо. За да я стимулирате, можете с успех да използвате растенията и законите на Фън Шуй. При създаването на цветните композиции използвайте растения, които изискват еднакви условия на отглеждане. Не е хубаво да комбинирате бързорастящи растения с бавно, защото първите ще нарушат растежа на вторите. Цветовата гама на цветовете също силно влияе за стимулирането на енергията Ци. Червените цветове в южната част на стаята ше подобрят емоционалния фон и ще способстват за вашия обществен живот. Посадете цветя със сини цветове в северния ъгъл и допълнете с бели. За да реализирате плановете си може да си помогнете с оттенъците на зеленото, поставени на изток, така този цвят се асоциира с ръста и развитието. Романтичните отношения се заздравяват с белите цветове на цветята, поставени в западната част на стаята.
• Поставете три здрави, нови растения във вашата кухня, те ще внесат свежо Ци, което ще доведе както до подобряване на здравето ви, както и до увеличаване на богатството ви.
• Поставете прясно отрязани цветя в спалнята, те ще внесат свежа енергия във връзката ви с партньора. Цветята добавят и късмет в живота ви. Сменяйте цветята веднага щом започнат да вехнат.
• За да помогнете на децата да бъдат по-здрави или за да ги възстановите от някаква болест, силно ви препоръчваме използването на зелени растения.
• Сложете нечетен брой (3,5 и 9 са добро число) жизнени, новозакупени зелени растения в детската спалня с намерението децата да бъдат излекувани и здрави.
• Когато имате впечатление, че не можете да се съсредоточите и умствено сте изморени, подобрете циркулацията на Ци, като поставите голямо растение в саксия близо до вратата в кабинета където работите.
• Избягвайте да поставяте кактуси и други „бодили” на югозападната страна, защото това е зоната на човешките взаимоотношения.
• Композициите от сухи растения практически не влияят на равновесието на енергиите във вашия дом. Главното не забравяйте да сваляте праха от тях, за да не се събира около тях енергията на застоя. Тя прави хората отпуснати и апатични, на тях не им стига енергия, липсва им живец.
• А изкуствени цветя не внасяйте в дома си. От гледна точка на китайската традиция, в тях няма никакъв положителен ефект. Затова от тях правят венци на гробовете.
Така, че с голямо внимание се отнасяйте към цветята, за да има здраве, щастие и успех във вашия дом.

http://bloomflowers.blogspot.com/2009/02/blog-post.html
Активен
viosta
Гост
« Отговор #1 -: Януари 25, 2012, 23:39:33 »

Символика на стайните цветяМушкато, азалия, бегония помагат да постигнем личен успех и да закалим характера си.Мушкатото омекотява агресивната енергия, гнева и помага да развием чувство за хумор, а това е винаги полезно при всяко общуване.Азалията е необходима на онези, които се страхуват да се заемат с отговорна работа. Влияейки подсъзнателно на човека, растението ще укрепи неговото чувство за увереност.Бегонията хармонизира общуването, не позволява разговорът да се превърне в бъбрене, дарява на бавните, трудно мислещи хора бързина и съобразителност.

Персийската циклама и узумбарските теменужки спомагат за материалното изобилие и поддържат силите на собственика си.На малодушните и поддаващите се на чуждо влияние хора цикламата може да даде самостоятелност.Белите теменужки успокояват прекалените емоции, светлосините - подпомагат изявата на творческите способности,виолетовите теменужки - за постигане на взаимно разбиране и дават един по-философски поглед върху проблемите.

Традесканции, папрати, перести палми и бръшляни помагат за поддържане на приятелски отношения между хората.Традесканцията, независимо от всички суеверия, няма да ви даде да се превърнете в завистници или да превръщате дреболиите в трагедия.Папратите помагат на максималистите да придобият чувство за мярка и да не си загубят ума, да развият чувство на такт и да отделят капризите от желанията.Палмите организират хората.Бръшлянът освобождава от емоциите, свързани със завист и обида.
Да се съхранят топлите отношения в семейството и да се подобри атмосферата между роднини ще помогнат алое и агава. Достатъчна е една саксия не задължително с бабиното “лечебно” алое, но и с всяка друга декоративна форма.

В любовта и творчеството могат да помогнат циганче, китайска роза, кала.Китайската роза превръща енергиата на мързела в енергия на творчеството, неутрализира агресията на онзи член от семейството, който се опитва да установи своята абсолютна власт. Тя е особено необходима на хората, които са постоянно неудовлетворени. На мъжете придава мъжественост, на жените - независимост.Кала (или още Зантедесхия) пази семейния съюз, придава увереност и помага да покажете чувствата си пред този, който по-рано се е страхувал от това.Любимото циганче създава топла, добронамерена атмосфера, изглажда напрежението.

Роицисус и монстера укрепват здравето, даряват здравомислие, помагат за развитието на интелекта. Роицисус, при това във всякакви условия, неутрализира действията на онези, които са маниаци на тема чистота.Монстерата подрежда мислите на човека, помага за по-точното им формулиране, помръдва от мъртвата точка консерваторите.

Хризантеми и кодиеум могат да помогнат на партньорите да се помирят.Хризантемата е особено добра за хора, които трудно намират баланс между разум и чувства. Тя разсейва атмосферата на съмнения, дава спокойствие, развива характера: на жената дава женственост, на мъжа - мъжественост, а на двамата - нежност. Помага да се преодолее егоизмът и човек да се вслуша в мнението на другия.Кротонът успокоява претоварената с творчески идеи глава. На тийнейджъра кротонът може да даде повече увереност, а това застрахова срещу попадане в лоша компания.

Кактусите неутрализират ярост и гняв, и се оказват нужни там, където характерът на човека остава непредсказуем. Те могат също така и да успокоят обидчивите, да не им позволят да носят в себе си различни планове за мъст. Кактусите помагат на човека да се концентрира върху преживяванията си и към емоциите да включи логиката. Кактусите успокояват суетенето, помагат да се постигне стабилен доход в бизнеса.

Драцената няма да ви даде да изпаднете в песимизъм и ще ви предпази от самообвинения. Особено добре се отразява присъствието на лимон и сансевиера близо до деца, тъй като те развиват тяхната любознателност и засилват стремежа им към познание.Лимонът повишава активността и самостоятелността им.Сансевиерите предотвратяват грубости.
За успешно справяне с работата и затова незаменими в кабинета на всеки шеф са юки и

Фикуси. Една саксия с юка в кабинета или офиса ще ви помогне да концентрирате силите си в трудна минута, да създадете необходимата атмосфера за доверителни разговори, да сте по-уверени в себе си.Фикусът събужда ентусиазма и ще ви помогне да се съсредоточите върху главното.

Маранта и коледната звезда стимулират търсенето на нещо ново и са много подходящи за места, където се събират много ярки личности, стремящи се към лидерство. С тяхна помощ хората спират да си пречат и да се потискат взаимно. Загубилите смисъл в живота си го откриват отново, а бизнесът започва да носи бързи доходи. Коледната звезда дава радост от общуването, помага на човека да открие в себе си нови ярки качества и да определи правилно професията си.

Ако около вас растат орхидеи и циперуси, те ще ви помогнат да се отпуснете, да се откъснете от битовите проблеми и да откриете духовни цели в живота си.Орхидеите вдъхновяват и стимулират творчеството, помагат за излизане от потиснато състояние и депресия. Тъмночервените орхидеи прогонват мързела и апатията.Циперусът избавя от празни приказки, хитрости и измами.
Важното е да знаете, че цветята ще донесат положителна промяна във вашия дом само ако им се радвате и се грижите за тях. Това е една взаимна връзка.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Как да изчистим дома си енергийно
Енергийни учения
Kery 5 7508 Последна<br />публикация Август 02, 2010, 21:42:29
от Elza
Енергийно пречистване и предпазване на дома и тялото
Древни цивилизации
protoplasma 9 7852 Последна<br />публикация Октомври 17, 2011, 09:52:56
от meander
ЦВЕТЯТА
Езотерика
dayana 5 1696 Последна<br />публикация Октомври 16, 2011, 23:54:44
от dayana
Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан
Инициативи
Мила 11 2717 Последна<br />публикация Декември 26, 2011, 00:14:15
от Мила
Африканска теменужка - как въздействат цветята
Даровете на природата
viosta 0 1747 Последна<br />публикация Януари 24, 2012, 18:33:42
от viosta

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright