Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ТОП 10 на полезните храни в България  (Прочетена 1914 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 205


« -: Януари 16, 2012, 23:13:44 »

ЗЕХТИН   и МАСЛИНИ – колкото и изтъркано да звучи зехтинът е дар от природата. Чисти организма, изхвърля токсини, гори мазнини и набавя полезни вещества на отровените ни от мръсотия и вредни храни тела. Задължително гледайте да е студено пресован  - пише на етикета extra virgin. Започнете и да готвите с него. Малко по-скъпо е, но ще ви се отплати със здраве и сила, която иначе трябва да отвоювате  със скъпи лекарства, лекари и диети. Гледайте маслините да не са вкиснати, защото напоследък това е един от коронните номера на нашенските търговци.

ЧЕРЕН/РЪЖЕН ХЛЯБ - изключително полезен, но внимание – не всеки самун, който видите на рафта с хляба и който е оцветен в нюансите на кафяво е черен хляб. Масово боядисват бяло брашно и го пласират за черен хляб. Направете си експеримент да огледате етикетите и ще се учудите какъв голям процент химия и пшенично брашно има в уж черния хляб. Яжте по 1-2 филийки и се чувствайте добре.

МИНЕРАЛНА ВОДА – пречиства тялото, както пароструйката на автомивка отмива калта от вратите на колата. Колкото повече я пиете, толкова по-добре. Редувайте различни видове на 10-15 дни.

РИБА – Рибата е благодат - обогатява мозъка, носи здраве. Не случайно най-дълголетните хора  японците са превърнали рибата в алфа и омега на храненето си. Гледайте да е прясна, а не дълбоко замразена, която се е търкаляла с месеци в трюма на някоя южноамериканска гемия. И ако обичате не бъркайте добрата риба с някой тлъст и мазен шаран, който е висял  в тинята, досущ като свиня в своята кочина и понякога се е хранил с остатъци от себе си. По-крехко, по крехко!

КАФЯВА ЗАХАР – Тя е заместител на бялата рафинирана захар, която разрушава тялото ни. Може да ви е малко трудно да свикнете с вкуса на кафявата, но само след 2-3 седмици ще ви се харесва повече от бялата смърт. Тя бавно но сигурно навлиза в ежедневието ни и вече всички магазини и нормални заведения я предлагат. Внимавайте за ментакита.

ЗЕЛЕНЧУЦИ и ПЛОДОВЕ -  Тях може да ги ядете по много и каквито си искате – краставици, домати, репи, зеле, моркови... Ако можете да започвате преди всяко ядене с някаква салата ще имате шанс да се вталите и пречистите. Внимание – тук се има предвид нормални нашенски зеленчуци, а не тези с пластмасово-дунапренен вкус от южните ни съседки, картофи от Египет или чесън от Китай. С една дума яжте зеленчуци според сезона – домати през ноември  например не е много благонадеждна работа. Всички видове лук са чудо на природата – чесънът е естествени антибиотик, лукът предпазва от болести, така че консумирайте смело. За по-префинените ще припомним, че миризмата е естествена.
Плодовете са витамини, които доставяме директно на организма. Това си го знаете. Яжте ги след ядене или между храненията. Никога не започвайте с тях. Не е добре.

ТУРШИИ И КИСЕЛО ЗЕЛЕ – изключително полезни и вдъхновяващи храни, особено за мъжете. Паисий Хилендарский написал История славянобългарска в малката си атонска килийка, като цяла зима ял кисело зеле. Така наречените ферментирали храни са мощен антиоксидант и имуностимулатор. Народите, които ги имат в менюто си принципно са по-дълголетни. Освен всичко друго не са бъкани с консерванти. Зимата с тях определено е по-здрава. На тези, които при мисълта за туршии и кисело зеле усещат мирис на домашна ракия, препоръчваме максимум по 50 грама вечер.

ПИЛЕШКО – едно от най-диетичните меса. Не пържено разбира са, а печено, варено или задушено. Пилето дава сила за изтощения организъм и  не трупа мазни калории из тялото ни. Ако може да се откажете от кожата му е добре, ако ли не компромисно я запичайте.

МЕД – не е ясно дали медът е повече храна или лекарство. Всички автори са единодушни, че умерената му консумация е много полезна за стомаха, дишането, кожата.  Натуралният мед си е натурален, така че търсете него, а не разни химии забъркани в някой прашен килер.

МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ – това си го знаем всички, но все пак заради статистиката сме длъжни да повторим: Киселото мляко, по възможност овче и козе, е извор за дълголетие и здраве. Внимавайте какво купувате! След като някое прекара 6 месеца в хладилникът ви без да се надуе или вкисне ще разберете,  че имате работа със зловещ дубликат. Млякото съдържа антиракови и антиартритни клетки. Козето и овчето е най-близко до човешкото. Сиренето е добро за зъбките, които ни трябват, за да се храним.

Всички тези храни, освен че ще изваят фигурата ви ще върнат мъжката сила на господата и хубавата кожа и еластичност на дамите.
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Neo
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #1 -: Януари 17, 2012, 12:35:42 »

Искам да допълня списъка на полезни храни:
Хималайска сол (Наричат е още бялото злато) - Хималайската кристална сол е се смята за най-чистата от примеси сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия.
Съдържа 84 минерала

Образувала се е в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години.

И въпреки че носи името "бяло злато", хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата.

Различни методи за анализ показват, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им.

В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно - в организма не се задържа вода.

Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм.

А минералните соли във вид на йони изпълняват някои жизненоважни функции:

поддържат осмотичното налягане в клетките;
поддържат нормалното колоидно състояние на цитозола;
стабилизират белтъчните разтвори;
участват в поддържането на киселинно-алкалното равновесие.
Начинът на добиване на хималайската сол е съвсем прост - изкопава се, измива се на ръка и се суши на слънце.

Много преди да бъде разгадан биохимичният състав на солта, хората са я използвали не само за кулинарни цели, но и за лечение.

Те вярвали, че хималайската сол събира и съхранява енергията на слънчевите лъчи.
На хималайската сол се придават редица свойства, много от които тя постига в партньорство с други химични вещества, които консумираме:

алкализация и възстановяване на солевия баланс;
стимулира дейността на нервните клетки и подобрява процеса на пренасяне на информация;
укрепване на кръвоносните съдове и нормализиране на кръвното налягане;
оказва положителене ефект при лечение на болести на кожната и дихателната система;
подобряване на клетъчния метаболизъм и храненето като цяло, включително по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки;
предотвратява мускулните крампи, укрепва костите и значително намалява риска от развитието на остеопороза;
особено полезна при бременност, тъй като подобрява състава на амниотичната течност;


Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  



Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Ширинан | Психолог  © Copyright