Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Шунгит  (Прочетена 3083 пъти)
Selinna
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 255


 • Град: София
 • « -: Декември 23, 2011, 13:19:49 »

  Шунгит - камък загадка
   
  Според изчисленията на учените възрастта на шунгита е почти 2 милиарда години. Външно той прилича на каменните въглища, но лежи в най-древните пластове на земната кора, сформирали се тогава, когато на земята не е имало нищо живо. Откъде се е взел този странен камък? Нали по това време на планетата не е имало още гори, от които да се образуват  въглеродните съединения: камъни, въглища и т.н. Съществували са само протобактерии, които се намирали в безкислородна атмосфера. И изведнъж – огромни залежи от удивителни минерали... Кой ги е подарил на човека? Защо? Как?

  Отговорът на първите два въпроса е много прост. Бог е предвидил какапана, в който ще подпадне човекът, благодарение на “успехите” на цивилизацията и е показал изхода. Той е създал шунгита за спасение на живота на земята. Не напразно някои пророци сочат на Север, смятайки го за място -спасение от екологичните беди. Северът, Карелия е единственото в света място, където се намира шунгитът.

  В отговор на третия въпрос съществуват няколко теории, обясняващи произхода на шунгита.

  На първо място се предполага, че в плитководните заливи на древното море са живеели примитивни микроскопични организми. Морските отлагания, наситени с тези ограничи съставки са послужили за основен материал, от който се е образувал шунгитът.

  Според друга, по-екзотична версия шунгитът е част от гигантски метеорит, донесъл на Земята късче от разпадналата се планета Фаетон, планетата, на която е съществувала някога кислородна форма на живот. Именно част от нея е донесъл гигантският къс, образувайки при своето падане местата за раждането на шунгита.

  Някои изследователи пък смятат, че формата и структурата на шунгитовите тела имат признаците и особеностите на вулканично вещество.

  Но по какъвто и начин да се е появил този минерал, той няма аналог по многообразни лечебни и други качества. Шунгитът очиства, нормализира, възстановява и дори наторява (Да, да, знаменитият карелски чернозем не е нищо друго освен шунгитов слой. Не случайно сред камъните там се раждат най-едрите картофи в Севера). Неговите качества са удивителни: всичко, което вреди на хората и на живите същества – той убива и поглъща, а всичко, което е полезно – концентрира и възстановява. Учените, изследващи шунгита, в един глас заявяват: това е чудо!

  Действа, но как?

  Въглеродът и неговите съединения заемат в природата особено положение – както на Земята, така и в Космоса. Съединеията на въглерода ние срещаме навсякъде: в земната кора (въглища, нефт, природен газ и т.н.), в атмосферата, в цветята, дърветата, във всяко живо същество (енергията, необходима на организма се образува в клетките благодарение на окисляването на кислорода). До неотдавна на науката бяха извести три кристални модификации на въглерода: елмаз, графит и карбин. (последният е получен изкуствено). ЕЛМАЗЪТ е супертвърдо кристлно вещество, а ГРАФИТЪТ – супермека мазна маса. Руски химици и физици успяха да разслоят графита и да получат от него материал, който реже елмаза като стъкло. Така се появиха (или по-точно бяха открити, защото те винаги са съществували в шунгита) ФУЛЕРЕНИТЕ, за които сега говори целият свят. Откриването на новата форма на съществуването на въглерода бе обявено за сензацията на двадесети век, а новите материали, получени от тази форма - за материалите на двадесет и първия век! А откъде фулерените (получени след толкова усилия по научен път) са се появили в шунгита, засега никой не може да обясни. Това е тайна, както и произходът на самия шунгит.

  Освен фулерени шунгитът съдържа практически цялата Мендеелева таблица. Но на всеки е известно, че не всички химически елементи са полезни за човека. В това се състои и изключителната особеност на този камък – когато се постави във вода, тя поема от него само това, което е полезно за живия организъм.
   

  Шунгитова вода
   

  При контакт на водата с шунгит се образува водно-минерален разтвор, притежаващ уникални качества, създадени от самата природа, без всякаква химия, без вмешателството на човека. И ценността на това се потвърждава в продължение на три века.

  Шунгитът има и още едно много важно качество – той очиства водата, обеззаразява я, убива чревните бактерии, холерният вибрион, неутрализира примесите от тежки метали, хлорорганичните съединения, нитратите. А известно е, че  в наши дни практически  в нито едно ъгълче на земното кълбо не може да се намери чиста, здравословна вода, без примеси, без “остатъци от цивилазицията”. А по ръждясалите ни тръби идва не вода, а течност, примесена с огромно количество примеси, бактерии и вируси. За каква живителна сила на водата можем да говорим? Хлорирането на водата е не по-малко вредно от прекалената употреба на алкохол и антибиотици. Хлорираната вода съдържа цял набор от канцерогенни и токсични вещества. Така че лекарите съвсем не са далече от истината като твърдят, че “след като водата премине по ръждясалите тръби, тя може да се смята за оръжие за масово поражение със забавено действие”.

  Какъв е тогава изходът? Има два пътя, които не се изключват, а се допълват един друг. Да се пие бутилирана вода от природни източници. Или да пречиства у дома.

   
  Как да приготвим шунгитова вода?
   

  За тази цел обикновената вода се филтрира или поне се преварява, налива се в стъклен или емайлиран съд и там се пуска едно шунгитово камъче. Само след 30 минути водата придобива изразена бактерицидна активност. Например концентрацията на стрептококите от група Д (ентерококите) се снижава 100 пъти, а стрептококите от група А (възбудителите на остри и хронични инфекции като скарлатина, ангина, импетиго, ектима, ревматизъм, нефрит) – няколкостотин пъти.

  Значителни резултати дава използването на шунгитова вода в козметиката: лицето се изчиства, кожата става гладка, опъната, изчезват дребните бръчици, пъпките. Изчезва пърхотът, забележително се подобрява състоянието на косите, дори изчезва ранното побеляване.

  Топлата шунгитова вода е великолепно средство за жабурене и инфалации при стоматити, пародонтоза, хрема, бронхит, ангина.

  Шунгитовата вода е прекрасно допълнение към празничната трапеза. Тя предотвратява напиването и отлично повлиява махмурлука.

  Много полезни са и шунгитовите вани. Те успокояват, свалят стреса, укрепват организма, нормализират съня. Буквално след първата вана изчезват малките драскотини и ранички, а след няколко процедури се решават и по-важни проблеми: следоперационни шевове, екземи, гъбички.
   

  Шунгитовата пирамида – спасителен оазис в патогенното море
   


  Ако пирамида от шунгит се постави между човека и източника на излъчване (компютър, телевизор, факс) то геопатогенната зона сякаш се разтваря, изчезва, радиусът на действие варира в зависимост от нейния размер. Разбира се, когато домът или офисът е разположен в огромна геопатогенна зона, шунгитът също може да помогне, но в друга модификация, тъй като у дома не можем да сложим огромна пирамида. Тогава се поставят сепциални постелки с шунгит в цялата стая или жилище или се поставят под леглото специални полиетиленови торбички с шунгитови камъчета. Така се отстранява вредното въздействие на геопатогенното излъчване.

  Шунгитът действа освен това и като изолационен материал. Разумните и предприемчиви финландци отдавна са разбрали преимуществата на този материал. Те го изкупуват в огромни количества от Карелия и го използват при строителството на нови домове или реставрацията на стари. Това са специални строителни блокове, в които има шунгит с ниско съдържание на въглерод. Да се живее в жилище, построено от такива блокове е топло, тихо, приятно (не по-лошо отколкото в дървените къщи) смятат финландците.

  Лекарите от Военно-медицинската академия в Санкт Петербуг са оборудвали лечебно помещение, облицовано с шунгитови плочки. Ефектът от пребиваването на болните в това помещение надминал очакванията. Само една нощ, прекарана там, донесла неочаквано облекчение на хората със сърдечна недостатъчност и психически разстройства.

  Именно това е потресаващото свойство на шунгита: всичко, което е вредно за здравето на човека, за неговата психика, той го поглъща, а му дава това, което е полезно.   
  Пирамида 10 х 10 см - Цена 165 лв.;  Пирамида 6 х 6 см - Цена 75 лв.;  Пирамида 5 х 5 см - Цена 65 лв.
     Това е миниатюрен модел на египетската пирамида с точно спазени съотношенията на всичките й параметри (височина, основа и ъгъл наклона на стените). Доказано, че пирамидата неутрализира геопатогените зони (болестотворните места на повърхността на Земята) и оказва благоприятното въздействие на здравето на човека.

  Предназначението на пирамидата

   Пирамидата от шунгит се явява надежен защитник против вредните, геопатогени излъчвания, които се явяват причинители на сърдечно-съдовите и до 60 % онкологични заболявания.
   Източник на вредните излъчвания се явяват:


  Геопатогените точки, които възникват в точката на пресичане на геомагнитните полюси, образуващи така наречените "мрежа на Гартман". Тези точки можете да намерите в дома, в апартамента, на повърхността на Земята с метод по биолокацията.


  Геопатогените точки, образувани от минералните пукнатини и древните легла на реките, покрити с най-различни минерали. Например, Сантк-Питербург е разположен на мощна мрежа на минералните пукнатини и древното легло на Нева, в следствие на което в града има много геопатогени (погубващи) места. Към това следва да се добави влиянието на радиацията, аномалии на вредните газове (радон) както и техногените измерения (мрежи от електропроводн кабели), топло и водоканализационите комуникации, подземни и хидро съоружения.


  Геопатогените ореоли. Те се изграждат от излъчвания, произходящи от различен род измервателни апаратури и битова техника (електроизмервателни прибори, компютри, телевизори, хладилници, перални машини и други).

   Пирамидата е способна да защити от отрицателното енергетично или патологично въздействие върху човека. Те се явяват добър защитник от урочасване, тоес от предаването на чуждо отрицателно енерго-информационно поле, което рязко влошава общото състояние на човека без видими причини. Ювелирни украшения, монети и други изделия трябва да се прочистват от отрицателното енергетично поле (енергетични вируси).

  Защитни въздействия на пирамидата


  Пирамидата благодарение на своята форма и уникалното свойство на шунгита създава около себе си торсионно поле, отразяващо геопатогените лъчи.


  Радиуса на действието на шунгитовата пирамида зависи от размера на пирамидата и съставя от 1 до 10 метра.


  Пирамидата е способна да повиши имуната система, да подобри общото самочуствие, да премахне нервното напряжение и главоболие, да повиши общият тонус на човека.


  Пирамидата трябва да се намира там, където вие се намирате ежедневно от 1-2 часа и повече.


  Поставете пирамидата близо до леглото (не по-далече от 50 см).


  Поставете пирамидата на бюрото на работното място, в автомобила и т.н.


  Поставете пирамидата между вас и източника на излъчването (компютър, телевизор, микровълнова печка, хладилник, измервателна апаратура и т.н.)


  Категорически забранено поставяне на пирамидата на глава
  « Последна редакция: Декември 23, 2011, 14:57:50 от Stihl » Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Love To All
  Гост
  « Отговор #1 -: Януари 25, 2012, 22:13:42 »

  Здравейте!  шунгит за шунгитова вода има тук: shungit.lovetoall.net
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Фентъзи книги и научна фантастика
  Книги
  delfin 0 2104 Последна<br />публикация Януари 11, 2010, 17:20:30
  от delfin
  Шумен и околностите
  За България
  delfin 0 1533 Последна<br />публикация Февруари 26, 2010, 21:24:52
  от delfin
  Съвременните окултни учения и конспирацията за Нов Световен Ред
  Програмиране, световен елит
  Spiritus 3 2868 Последна<br />публикация Септември 16, 2011, 18:36:33
  от ...
  Магнитни бури
  Полезни сайтове
  Турист 9 3906 Последна<br />публикация Март 24, 2012, 09:57:25
  от tribalizm
  Фестивал на пясъчните фигури
  Изкуство
  Luna:) 4 1209 Последна<br />публикация Юли 23, 2011, 10:15:31
  от nia.boneva6

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright