Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Билки при киста на опашната кост  (Прочетена 9356 пъти)
skyline7777
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« -: Декември 19, 2011, 15:00:19 »

Здравейте!
Моля някой ,който знае,да сподели опита си със заболяването "киста на опашната кост".
Аз зная ,че заболяването се състои в това ,че се получава  гноен процес на опашната кост,който боли много,когато се възпали ,но дори и при множество операции и изчистване на самата киста ,тя може да се появи отново и отново/рецидивира/.

Моля за информация за билки,които биха помогнали .
Аз зная само за тетра (смрадлика),която облекчава болката.Наистина има облекчение от тази билка.
Активен
viosta
Гост
« Отговор #1 -: Декември 19, 2011, 21:25:47 »

Алое , мед и вино  - рецепта от д-р Мермерски за лекуване на кисти

 20 лис­та от ал­ое, 500 гра­ма мед, 500 ми­ли­лит­ра чер­ве­но ви­но, 2 су­пе­ни лъ­жи­ци ранилист - то­ва е бил­ка, коя­то се ку­пу­ва от бил­ко­ва ап­те­ка.
Лис­та­та на ал­ое­то се наря­зват или на­чуп­ват на дреб­ни пар­че­та и заед­но с ме­да, ви­но­то и ранилис­та се смес­ват. Смес­та се ва­ри на вод­на баня око­ло 30-40 ми­ну­ти. Раз­тво­рът се на­ли­ва в стък­ле­но ши­ше, мо­же и да се пре­це­ди. Съх­ран­ява се в хла­дил­ник. Прие­ма се по ед­на су­пе­на лъ­жи­ца по­ло­вин час пре­ди яде­не.

Само че ако го правиш ,първо има над 2 000 вида алое , не всяко алое което си отглеждаме в саксиите вкъщи е подходящо за лечение , второ меда си го намери от някой производител , за който е сигурно че ще ти даде истински мед , а не глюкоза и трето виното да е домашно , а не купено от магазин....иначе няма да има никакъв ефект от лечението .

От друга страна за да не се появява отново кистата трябва да се лекува ума  , а не тялото.

Ето няколко обяснения за появата на кисти на физическо ниво ,в следствие на емоционални проблеми:

-Топката, образувана от киста ,представлява мъка , тъга , натрупана от дълго време. Такива натрупвания на плът се случват често , за да омекотят ударите , получавани от нашито его. Човек , който има киста , сдържа прекалено дълго болка , идваща от миналото, която още не е решил да преодолее . Тази киста е предупреждение , че е крайно време да простиш , вместо да подхранваш старата рана. Тя ти показва , че това , което трупаш в себе си , ти вреди.Може би смяташ , че някой друг ти е навредил или продължава да ти вреди, но всъщност много повече вътрешното ти поведение ти причинява болка.Тази топка плът ти показва , че повече нямаш нужда да си създаваш защита срещу разни удари и е просто едно напомняне за необходимостта да простиш на другите и на себе си.

- В зависимост от разположението на кистата в конкретна част на тялото -
При болки в кръста , вместо да мислиш , че ще изгубиш свободата си , като помогнеш на някого другиго , по-добре осъзнай границите си - кажи за това на въпросния човек и постъпи в зависимост от отговора му. Спомни си , че ако искаш да получиш помощ , преди това трябва да си я посял.Възможно е в миналото си да си преживял опит , в който си се излъгал  , като си искал да помогнеш  , но  страхът да не преживееш същият опит ти пречи да дадеш  , което ще ти помогне да получиш повече.Ако се страхуваш за оцеляването си , осъзнай , че само зависимата от обичта част в теб вярва , че не можеш да живееш сам.

                                                                                                                          Лиз Бурбо

- Киста - неосъществени мечти .Съжалявате за много неща , което ви пречи да продължите напред.Страхувате се да не ви наранят и да не се възползват от вас.Не можете да се освободите от разочарованията и провалите в миналото. Поддавате се на страхове и измамни идеи . Допускате животът ви да се управлява от съмнения и ограничения.
Киста в долната част на гърба - чувство за финансова несигурност . Постоянни тревоги за оцеляването и плащането на сметките.Таите гняв от детството. Чувствате се като жертва. Борба , страдания, желание за налагане на контрол . Фокусирате се върху ограниченията  и негативизма , мислите за причините , поради които не можете да направите нещо , вместо за начина , по който да го направите.
                 
                                                                                                                         Ина Сигъл
Активен
skyline7777
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #2 -: Декември 20, 2011, 15:43:45 »

 Според мен наистина  трябва да се погледне и от психическо ниво причината за проблема на тази болест.Мисля ,че има връзка и е вярно,това което е написано.
Благодаря за отговора!Весели празници!
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Декември 20, 2011, 16:24:33 »

Скай , проблемите с опашната кост идват и от неправилен седеж. Както знаеш стойката и седежа , също се влиаят от емоционалното състояние.
Ако работиш седнал ,гледай да седиш хубаво на дупето , не да се изсулваш както казват назад. Изправяй хубаво раменете и визуализирай , жизненият поток. Ако кистата е отражение на подтиснат страх ,изправи се смело и това ще измести и стойката ти . Виждаш ,че всичко е взаимосвързано емоцията, как те свива не само отвътре , а и цялото тяло и дисхармонията води до по-сериозни болежки.
Желая ти успех и скорошно отърваване и от негативната емоция и от тази киста.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Лечебни билки « 1 2 »
Здрав дух здраво тяло
Админ 22 67134 Последна<br />публикация Април 22, 2010, 08:09:32
от Spirit
Екстракти от билки и масленни/течни/извлеци
Изцеление от природата
Админ 0 16497 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 16:49:49
от Админ
Сушене на билки и плодове
Даровете на природата
Админ 0 15220 Последна<br />публикация Февруари 09, 2011, 10:46:19
от Админ
Отровни билки и вредности
Даровете на природата
Админ 0 17319 Последна<br />публикация Февруари 10, 2011, 14:35:12
от Админ

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright