Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Важността на коледната украса !  (Прочетена 686 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Декември 15, 2011, 12:41:55 »

Общоизвестно е ,че времето покрай коледните празници е време с регистрирани най-много самоубийства и депресии! Това не се дължи на празниците , а от простия факт ,че милото слънчице го няма през по-голямата част от деня. Дните са къси,мрачни ,излизаме и се прибираме от работа по тъмно.

Не случайно още от древни времена в този период са фиксирани празниците на светлината, време ,когато хората изпълват пряко и енергийно пространството със светлина, балансирайки средата на живот.

Коледната украса има няколко функции , главната както споменах е осветляването - свещи, лампички, златни гирлянди и украшения.
Не мислете за сметката за тока, а за това как ще осветите деня на уморения работник прибирайки се уморен и поглеждайки към вашият прозорец, на децата преекспонирайки с щастието си светлината из цялата земя.

Втората функция е защитната функция. Не случайно освен златото - червеният цвят присъства изобилно в украсата. Времето покрай зимното слънцестоене  е също време на преобладаващи тъмни сили, в българският фолклор се наричат и Мръсни дни. Зимата е и относителен символ на Смъртта , земята и природата спи. Червеният цвят - символ на кръвта= живот, балансира човешкият свят. Този апотропей ,го познаваме всички като червеното конче , против уроки примерно.

Третата функция е наричането, пожеланието и визуализирането на следващата година. Златото в украсата е и символ на богатство и пълнота в живота ни. Не слагайте просто така , украшенията на елхата, визуализирайте и наричайте позитивните постижения ,които желаете за цялото семейство. Младото слънце започва да расте, ново начало за всички нас и време за планиране. В миналото в украсата са участвали много орехите и не случайно. Ореха е символ на плодородие и пълнота, облечете няколко орехчета в станиол за елхата и ето едно древно прекрасно вълшебство от земята, което не е за подценяване.
Наистина ,саморъчната украса е много ценна, низани пуканки и гирлянди и всичко в което влагате личната си енергия за позитивното зареждане на дома и близките ви.

А за вечнозеленото дърво се сещате какъв е символа, това което е целта на нашето пребиваване на земята - достигането на вечният живот за човешката раса .

Моята украса ще я снимам довечера , като светна лампичките.

Сега вие можете да напълните темата с вашите украси и украси които харесвате. Да светне 

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
За важността на спорта при децата.
За родителите
Бунтарката 7 3376 Последна<br />публикация Февруари 02, 2011, 18:41:40
от Престолски
Коледна украса
Съобщения / Предложения и оплаквания
Administrator 4 1106 Последна<br />публикация Декември 03, 2012, 12:04:57
от Wolfgar
Коледната елха
Любопитни факти
Evolution 0 724 Последна<br />публикация Декември 06, 2010, 19:38:54
от Evolution
Важността на десния аспект на Муладхара чакра
Йога
sahaj 5 1680 Последна<br />публикация Юни 11, 2011, 11:37:33
от sahaj

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright