Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан  (Прочетена 2719 пъти)
Мила
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


http://www.facebook.com/m
« -: Декември 07, 2011, 11:08:13 »

Здравейте,

Не ми остава време да пиша, но чета форума ви и много го харесвам . Ще пусна и при вас едно обръщение, което, признавам си без бой, съм пуснала и в още няколко форума. Не за първи път моля за дарение, но за първи път го правя по интернет. Иначе съм стояла изправена на входа на супермаркет с касичка, в съботен ден -  и знам какво е усещането. Спомням си, когато ми беше за първи път, един добър мъж каза - искаш ли да постоя с теб отначало? Зачудих се защо. Той каза - понякога не е лесно да се свикне с това, че някои хора ще отвръщат очи с теб и ще избягват погледа ти - защото присъствието ти ги кара да се чувстват виновни, че не искат да дадат.

Замислих се... Не искам никой да се чувства виновен. Искам да бъда шансът, който някои виждат, за да бъдат по-добри и по-човечни. Влюбих се в усещането, когато майка с дете (деца), като ме видеше, даваше на детето си паричка и казваше - иди сега и пусни в касичката. И детето, много гордо, даряваше... Това бих искала да предоставя на всички хора по света - възможност да усетят радостта при даряването...

И сега, след това лично обръщение към вас, мили хора, ето я и молбата за помощ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всичко тръгна от новините за събарянето на Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан. Четяхме и се вълнувахме дали ще успеят да запазят съграденото или се наложи да напуснат единствения си дом. Накрая дойде успокояващото известие, че засега страшното се отлага, че няма да живеят на фургони поне през зимата и че има кой да се погрижи и да им помогне.  :pray:

Ние, от Дриймленд-бг някакси станахме съпричастни към съдбата на тези хора, особено след като разбрахме, че една от потребителките ни живее там.  :hug:  Решихме да се опитаме да направим нещо, с което да ги зарадваме - размишлявахме дали да е дърва за огрев, или дрехи, или храни...  vessta реши да дари синтезатор със звукова карта и компютър (нуждаещи се от поправка, но иначе добри), за да може изкуството да влезе при тях, а ако има между тях таланти - да им даде нова възможност... Събрахме малко употребявани дрехи, humanis успя да издейства 30 книги.  Минахме през идеи за изобразително изкуство или да помогнем да започнат сами да изкарват хляба си, чудихме се дали ще имат и други дарители и как да получат това, от което действително имат нужда -  и решихме просто да попитаме тях.


Оказа се, че от всичко най-много приветстват идеята децата в Дома да имат Коледен празник  - като всички деца.

Като всички деца...  Оказа се, че много им е обяснявано и показвано, че не са като всички. Ето какво разказват за себе си:

"В дома животът протича почти като в едно голямо семейство! Работата е разпределена между големите - едни готвят, други чистят двора, коридорите, трети се занимават стопанството - гледат животните, от който се добива мляко, месо, яйца. Тези, за които в момента няма работа, обгрижват децата на заетите!

Има няколко човека, намерили си работа в града, но определено е много трудно - няма значение с каква квалификация и образование са - самият факт,че живеят в дома, ги прави аутсайдери. Лепнат е един печат - благодарение на писанията в жълтата преса, естествено - и самото споменаване на мястото на живеене моментално те прави негоден за предлаганото работно място!

Абсолютно невярно е,че има проституиращи жени,наркомани и психично болни- Намигване въпреки в това забързано ежедневие едва ли има някой напълно нормален и в дома и в света около него!

Повечето от майките  са също сираци - израснали са в домове, и им е малко трудно да се справят с отглеждането на децата си - не че не се грижат за тях, но са нямали майчинският пример за подражание, нямало е кой да ги напътства, да ги приласкае, да ги помилва и животът рано ги е научил да са твърди, да се борят - те са нямали детство и сега изживяват своето детство заедно с децата си. На моменти са по-големи деца от децата си :love:. За тях отец Иван е майката и бащата, които не са имали...

Децата... за тях какво да ви кажа.....  цял ден тичат и играят - правят щуротии и се крият след това ,НО всичко това става в двора на дома - и не защото не ги пускат да излизат, ами заради хората отвън.

Навън са подложени на присмех и подигравки, както от големи така и от малки, след тях се леят реки от обидни квалификации, както по техен адрес,така и по майките им, бащите та се стига чак до бабите и дядовците/ако ме разбирате какво искам да кажа/.

Наскоро едно момиче от дома имаше рожден ден и поканило целият си клас /нормално - кого другиго да покани?/.То самото няма майка и баща - на 12 години е и за него се грижат всички майки. Та организирали се всички, спретнали две торти /за да стигнат за всички деца - и гостите и тези от дома/, сандвичи...... и познайте колко деца от класа са дошли?! САМО ЕДНО! - ТУК СЪМ БЕЗ КОМЕНТАР....

Възрастните.....При тях положението е почти същото - не излизат - защото не са добре приети в "обществото", предпочитат да седят на сигурно зад оградата на дома, отколкото да бъдат обект на присмех и подигравки.
"


Сигурно и вас ви е стиснал за гърлото този разказ... Замислих се над това, колко много от нещата, които аз приемам за даденост, за част от моето ежедневие и дори не ги забелязвам - липсват в техния живот или те трябва да се борят, за да ги постигнат. Част от тях - съвсем простички... Самоуважение, увереност в собствените си сили, вяра, че ще се справят и че всичко ще е наред, усещането, че са обичани и са свободни да обичат...

Затова и ние в Дриймленд решихме да помогнем - да им покажем, че те също могат да бъдат приети и обичани, че си струва да имат мечти, копнежи - че чудесата идват с вярата. Коледа е един от най-подходящите моменти за това...Обръщаме се към Вас, добри хора, които искате да споделите това, с което сте благословени, с децата от Дома за сираци - за да направим заедно и техния празник възможен!

Можете да дарите средства чрез бутоните, които сме поставили на сайта -  Donate (за PayPal, за дарители от чужбина) и ePay now (за ипей, за дарители от България). По този начин средствата Ви ще отидат за закупуване на подаръци за Коледа. Ако нямате акаунт нито в ипей, нито в ПейПал, но желаете да дарите, моля, свържете се мен или с друг от организаторите на инициативата на лични бележки или на имейл.

Можете да подпомогнете пряко Дома за сираци "Св. Николай", като преведете пари директно в сметката им - кликнете тук за данните

Ако имате възможност да приготвите подарък, ето списък на живеещите в Дома за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица" (не поименен, а по възрасти) Добре е отново да се свържете с организатор от Дриймленд или направо с Дома за синхронизация.

Благодарим от сърце на всички отзовали се, Бог да ви благослови, да възнагради чистите ви помисли и дела и да умножи изобилието в дома ви!

Активен

air_fairy
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #1 -: Декември 07, 2011, 18:37:50 »

  Благодаря ти Мила за информацията и предоставената възможност да помогнем. Прекрасна инициатива. Успех и много радост на празника на децата пожелавам. Дано да има подаръци за всички. Наистина не можем да оценим нещо, което за нас е ежедневие и част от живота ни. Дано да се осъзнаем преди да се е наложило да учим уроците си по трудния начин.
  Много Любов и Светлина.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Scortan
  Гост
  « Отговор #2 -: Декември 07, 2011, 19:20:48 »


  Точно в този дом за сирачета дарих мебелите си от старият ми апартамент тази година.
  Нека Господ помага на този човек и да е щастлив!
  « Последна редакция: Декември 07, 2011, 19:53:43 от The Truth Seeker » Активен
  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #3 -: Декември 08, 2011, 03:57:14 »

  Благодаря ви от сърце - и за хубавите думи, и за помощта, която сте оказали или се каните да окажете.

  Нещата вървят бавничко, но сигурно - за дечицата вече тръгнаха нещата, почна да се вижда, че ще има - какво точно и колко големи ще са подаръчетата е друг въпрос, но ще има. Щеше ми се да има и за възрастните, но ще видим...Сега ходим по фирми да молим за почерпка - сладички и т.н., за да има и възрастните да се зарадват на нещо.
  « Последна редакция: Декември 14, 2011, 18:28:48 от Administrator » Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #4 -: Декември 08, 2011, 19:59:49 »

  Всички взаимоотношения се изграждат от даване и получаване. Даването поражда получаване, а получаването поражда даване. Онова, което се издига, задължително пада; онова, което излиза, задължително се връща. Всъщност получаването и даването са едно и също нещо, защото и получаването, и даването са различни аспекти на енергийния поток във Вселената. И ако прекъснем потока на което и да било от двете, влизаме в противоречие с разума на природата.

  Във всяко семенце е скрито обещание за хиляди гори. Но то не бива да бъде скътвано; то трябва да предаде своята информация на плодородната почва. Чрез даването неговата невидима енергия се излива в материално проявление.

  Колкото повече даваш, толкова повече ще получиш, защото по този начин позволяващ изобилието на Вселената да циркулира в живота ти. Всъщност, когато се дава, всяко нещо, което има някаква стойност в живота, само се мултиплицира. Онова, което не се мултиплицира чрез даване, не заслужава да бъде давано нито получавано. Ако чувствате, че чрез акта на даване сте загубили нещо, то това не е истински дар и няма да предизвика мултипликация. Ако давате с неохота, това даване не е подплатено с енергия.

  Най-важно е намерението, с което е подплатено даването или получаването. Намерението винаги трябва да е създаване на щастие за даващия и получаващия, защото щастието стимулира и поддържа живота и следователно генерира мултипликация. Когато даването е безусловно и от сърце, връщането е пряко пропорционално на даването. Ето защо актът на даване трябва да носи радост – разположението на духа трябва да е такова, че да изпитвате радост от самия акт на даване. Тогава енергията, с която е подплатено даването, се увеличава многократно.

  Да се прилага законът за даването, всъщност е много просто: ако искаш радост, дай радост на другите; ако искаш любов, научи се да даваш любов; ако искаш внимание и признателност, научи се да даваш внимание и признателност; ако искаш материално благополучие, помагай на другите да забогатяват. Всъщност най-лесният начин да получиш онова, което искаш, е да помагаш на другите да получават онова, което искат. Този принцип действа еднакво добре при индивиди, корпорации, общества и народи. Ако желаете да се радвате на всички добри неща в живота, научете се мълчаливо да дарявате всички с добрите неща в живота.
  Дори мисълта за даването, мисълта за благополучието на другите или простата молитва имат силата да въздействат. Така е, защото нашето тяло, сведено до своето основно състояние, е локализирано натрупване от енергия и информация в един свят на енергия и информация. Ние сме локализирани натрупвания от съзнание в един съзнателен свят. Думата „съзнание” означава нещо повече от енергия и информация, тя означава енергия и информация, които живеят като мисъл. Ето защо ние сме натрупвания от мисъл в един мислещ свят. А мисълта има силата да преобразява.

  Животът е вечен танц на съзнанието, изразяващ се в динамичен обмен на информационни импулси между микро- и макрокосмоса, между човешкото тяло и Вселенското тяло, между човешкия разум и Космическия разум.

  Когато се научите да давате онова, към което се стремите, вие задействате и хореографирате танца в съзвучие с прекрасното, мощно и жизнено движение, представляващо вечния пулс на живота.

  * * *

  Най-добрият начин да пуснете в действие закона за даването (да стартирате целия процес на циркулация) е, като вземете решение всеки път, когато влезете в контакт с някого, да му давате нещо. Не е необходимо да е във формата на материални неща; може да бъде цвете, комплимент или молитва. Всъщност най-мощните форми на даване са нематериални. Дарове като загриженост, внимание, привързаност, признателност и любов са между най-ценните, които можете да предложите, а няма да ви струват нищо. Когато срещнете някого, бихте могли безмълвно да го благословите, като му пожелаете щастие, радост и веселие. Този вид мълчаливо даване крие голяма сила.

  Едно от нещата, на които са ме учили като малък и на което аз също съм учил своите деца, е, че никога не се отива в нечий дом, без да се занесе нещо – никога не отивайте на гости без подарък. Вероятно ще кажете: „Как да давам на другите, когато в момента и аз самият нямам достатъчно?” Можете да занесете цвете. Едно цвете. Можете да занесете бележка или картичка, на която е написано нещо за вашите чувства към човека, когото посещавате. Можете да занесете комплимент. Можете да занесете молитва.

  Вземете решение да давате, където и да отидете, когото и да видите. Докато давате, ще получавате. Колкото повече давате, толкова по-голямо ще става доверието ви в чудодейното действие на този закон. И тъй като ще получавате повече, възможностите ви да давате също ще се увеличат.

  Истинската ни природа се отличава с богатство и изобилие; ние сме богати по природа, защото природата подкрепя всяка необходимост и всяко желание. Нищо не ни липсва, защото нашата природа в основата си е природа на чистата потенциалност и безкрайните възможности. Ето защо трябва да знаете, че богатството ви е присъщо, без значение дали имате много или малко пари, защото източник на всяко благосъстояние е полето на чистата потенциалност, то е съзнанието, което знае как да осъществи всяка потребност, включително и потребността ви от радост, любов, веселие, мир, хармония и знание. Ако се стремите преди всичко към тези неща, не само за себе си, но и за другите, всичко останало ще дойде спонтанно при вас.

  Дийпак Чопра - "Седемте духовни закона на успеха"
  Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #5 -: Декември 09, 2011, 10:35:48 »

  И пак да напомня - децата от Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан имат нужда от малко внимание и любов!

  Благодарности към фирма Аги1 от Пловдив,

  която дари 70 опаковани "сладки" подаръчета за Коледното тържество на децата, дори се ангажира с техни дистрибутори да ги доставят на сборния пункт в София.  :peace:

  Молим желаещите да помогнат да последват линковете в първия постинг. Благодарим на тези, които се отзоваха до сега.

  Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #6 -: Декември 11, 2011, 01:33:55 »

  Остана много малко време за желаещите да превеведат средства за децата в Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан!  

  Все още не е късно да подариш усмивка!  


  Не отлагай...

  Вчера – вече е минало….
  Утре – не можем да знаем…
  Утре може да бъде късно…
  Да кажеш че обичаш, да кажеш че съжаляваш, да се извиниш,
  Да кажеш че искаш да опиташ наново,
  Утре може да бъде много късно,
  За да поискаш прошка,
  За да кажеш – Прости ми, грешката беше моя…

  Твоята любов, утре може да е ненужна!
  Твоето извинение утре може да е излишно!
  Твоето завръщане утре може да е нечакано!
  Твоето писмо утре може да не бъде прочетено!
  Твоята нежност утре може да не е необходима!
  Твоята прегръдка утре може да не срещне друга прегръдка…
  Защото утре може да бъде много, много късно…

  Не отлагай за утре да кажеш:
  “Обичам те”
  “Липсваш ми”
  “Прости ми”
  “Това цвете е за теб”
  “Изглеждаш много добре”…

  Не отлагай за утре
  Твоята усмивка, твоята прегръдка, твоята нежност…
  Твоята работа, твоите мечти, твоята помощ…

  Не отлагай за утре да попиташ:“Мога ли да ти помогна?”
  “Защо си тъжен?”
  “Какво ти става?”
  “Хей… Ела тук, хайде да поговорим…”
  “Къде е твоята усмивка?”
  “Защо не започнем на ново?"
  “С теб съм… Знаеш, че можеш да ми разкажеш…”
  “Къде са твоите мечти?”

  Не забравяй: Утре може да бъде много късно!
  Търси! Моли! Настоявай! Опитай още веднъж!
  Единствено ДНЕС е решаващо!
  Утре може да бъде късно…мнoгo късно…


  Отворете душата си - подарете усмивка на дете, дарете днес!  БУТОНИТЕ ЗА ДАРЕНИЕ ЧРЕЗ PAYPAL И EPAY.BG  ЩЕ СА АКТИВНИ ДО УТРЕ, НЕДЕЛЯ ВЕЧЕРТА (11. 12. 2011) ВКЛЮЧИТЕЛНО!

  Желаещите да дарят по друг начин, моля да се свържат на лична бележка с мен в този форум или

  с Lenny_Pld ॐ (With love) или Izida в dreamland-bg.com ( от червения линк в подписа ми).
  Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #7 -: Декември 11, 2011, 18:20:00 »

  Нашите дълбоки благодарности на тези, които решиха да помогнат, за да може децата от този Дом да се почувстват като всички останали деца. Де се зарадват, като видят, че и за тях има Дядо Коледа, че има на този свят хора, които мислят за тях с добро и с любов, просто защото са деца и заради това, че са родени и съществуват... Всяко дете, родено и обичано, в нормално семейство, попива това знание от родителите си. За тези деца често само Отец Иван е и майка и баща - и Бог.

  Нека помогнем на тези деца да научат, че на този свят има добри хора, и че те също могат да бъдат добри един ден - само ако пожелаят да творят добро.


  Нисък поклон на всички, които се отзоваха до момента на нашия апел или ще се отзоват днес. Бог да благослови и тези, които помислиха с добро за тези дечица.


  Да помним - най-незначителното дело е по-добро от най-великото намерение!!!  Отец Иван с деца от Дома, от Никулден - празник на Дома, който е "Св. Никола"  БУТОНИТЕ ЗА ДАРЕНИЕ ЧРЕЗ PAYPAL И EPAY.BG  ЩЕ СА АКТИВНИ ДО НЕДЕЛЯ ВЕЧЕРТА (11. 12. 2011) ВКЛЮЧИТЕЛНО!

  Желаещите да дарят по друг начин, моля да се свържат на лична бележка с мен в този форум или с Lenny_Pld ॐ (With love) или Izida в dreamland-bg.com ( от червения линк в подписа ми).
  Активен

  viosta
  Гост
  « Отговор #8 -: Декември 12, 2011, 12:47:50 »

  Цитат
  Благодарности към фирма Аги1 от Пловдив,
  kоято дари 70 опаковани "сладки" подаръчета за Коледното тържество на децата, дори се ангажира с техни дистрибутори да ги доставят на сборния пункт в София.  :peace:


  Мила , къде е този сборен пункт в София ?

  Също така искам да попитам колко човека от Дома са пълнолетни , над 18 год. ?
  Активен
  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #9 -: Декември 12, 2011, 19:09:03 »

  Адресът на сборния пункт даваме на лични, защото е лична информация на наш потребител, Изида, и не искаме да се публикува в интернет.

  Копирам съответния пост с броя на децата по възрасти:

  Цитат
  До няколко дни чакаме бебе - 1
  На 3 месеца - 1 момиче
  На 1 година - 1 момиче + 2 момчета
  На 2 години- 2 момичета+ 3 момчета
  На 3 години - 2 момичета+2 момчета
  На 4 години -4 момичета+ 1 момче
  На 5 години -3 момичета+7 момчета
  На 6 години - 2 момичета+ 2 момчета
  На 7 години - 1 момиче
  На 8 години - 1 момиче+ 1 момче
  На 9 години - 4 момчета
  На 10 години -2 момичета + 3 момчета
  На 11 години - 2 момичета + 1 момче
  На 12 години - 2 момичета + 3 момчета
  На 13 години - 2 момичета
  На 14 години - 3 момчета
  ...От 0 до 14 - 58 деца
  5  Тийнейджъри - над 17 и под 19 год. - 4 момичета + 1 момче
  Евентуално, във всяка възрастова група трябва да се предвиди още един подарък :sendlove

  Напомням бройките на децата.
  Моля ако има хора, които искат да дарят конкретни подаръци, да напишат тук какво конкретно мислят и да го ориентират към някоя възрастова група. Копирайте списъка отгоре и на реда на възрастовата група, напишете какво може да дарите. Напомням, че подаръците за Коледа трябва да са само нови и неупотребявани неща.

  Останалите вещи, дрехи, играчки и т.н., може да се даряват, но няма да представляват коледни подаръци.

  Едно допълнително съображение - опитваме да се уточним подаръците предварително и се надяваме да не се получи, че на едно дете Дядо Коледа да донесе компютър, а на друго - само прочитна книжка...
  Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #10 -: Декември 13, 2011, 18:23:05 »

  Здравейте и хиляди благодарности на тези, които се отзовават!

  Хубави новини да споделя:

   Един от подаръците е синтезатор с компютър, лично дарение от Vessta, потребителка на Дриймленд. Тя смяташе, че компютърът има нужда от поправка, намерихме чрез друг потребител възможност да се провери и поправи, проверен е, оказа се, че работи!!! Уговорено е приятел-музикант да го провери още веднъж, от музикантска гледна точка, а ще има и ди-джей, който да демонстрира в дома как се свири на него. Тук точно това беше идеята - може би има музикални деца, които ще могат да развият таланта си, стимулирани и от този подарък.

  Ето последната организация по нашата инициатива:

  20.декември 2011 - Закупуване на подаръци -  София - сборен пункт "Хит Люлин" (часът се уточнява).
  Ще бъдем благодарни за компетентната помощ на мамите от София за откриването магазини, в които се продават красиви играчки на приемливи цени - може на място, а може и да пишете тук, в темичката.  Ако още някой има желание да помогне със средства или с готов подарък, може да го донесе на място Транспортиране на покупките, сладкишите и компютъра до Изида.

  21.декември 2011 - Опаковането на подаръци -  София -  домът на Изида Желаещите да помагат - моля, търсете Изида и Веста в Дриймленд или пишете в темата. Край на опаковането - 18,00-18,30 (   виж следващата точка)

  21.декември 2011 -Транспорт на подаръци -  от София до Нови Хан -  humanis с личния бус; Час на тръгване 18,30-19,00 (подлежи на допълнително уточнение между Веста, Изида, които отговарят за опаковането и humanis ).

  22.декември 2011 -Коледното тържество в Дома в Нови хан (транспорт - личен).

  Сегасе опитваме да направим и томбола за всички, за да се включат и големите обитатели на дома, може би томболата ще бъде със "сладки подаръци". Това го обсъждаме от вчера, защото въпреки че представители на възрастните казаха, пак ще са ни много благодарни,  дори и да осигурим само подаръци от Дядо Коледа за децата  - ние си мислим, че е хубаво и за другите да има малко радост - животът в Дома е трудничък, изолиран, и нямат много празници.... Някои от подаръците, които пристигат от страната, са подходящи точно за тази томбола - тоалетни принадлежности и др. подобни. Благодарим от сърце и за тях!!!

  Има вече Дядо Коледа и Снежанка, както и костюми за тях, вчера стесняваха роклята за Снежанка, че й била малко широчка ;-) , ще се прави и диадемка с перли за нея.    :love:

  Благодарим на администрацията на сайта, че отделиха темичката отделно и така помогнаха да я видят повече хора. Благодарим и на потребителите от този сайт- viosta и air_fairy вероятно има и други, които не мога да разпозная, защото са участвали с личните си имена, а не с потребителските си имена - благодарим сърдечно на всички, и молим извинение, ако пропускаме да споменем някого! Специални благодарности на всички, както и на потребителите от bghelp.co.uk, bghelp.net и bg-mama, които откликнаха на тази прекрасна инициатива! Бъдете здрави, усмихнати и успешни и запазете духа на стореното добро  през следващите 365 дни!

  Днес Лени говори отново с Отец Иван и е потвърдена датата 22. декември - той сякаш чак днес повярва, че всъщност нещо действително ще се направи. Казвал е и преди - много обещават, но далеч не всичко от обещаното се случва...

  Благодарим на всички, които се отзоваха и продължават да се отзовават на инициативата! Без вас нямаше да успеем!

  Бог да благослови и тези, които мислят с добро за  децата!
  .
  Активен

  Мила
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  http://www.facebook.com/m
  « Отговор #11 -: Декември 26, 2011, 00:14:15 »

  Хиляди благодарности още веднъж на тези, които се включиха с дарения, както и на тези, които помогнаха инициативата да се разпространи и да се включат повече хора! Инициативата беше разпространена във форумите dreamland-bg.com (главен организатор), в bghelp.co.uk, bghelp.net, bg-mama.com, indigota.com, Фейсбук, както и се разпространяваше чрез индивидуалните усилия на всички ангажирани с кампанията. Доста български фирми също се включиха, предимно с предметни дарения - както за коледни подаръци, така и просто с други дарения, които помагат на Дома да съществува. Отделно от това, почти до края на кампанията се включваха и индивидуални и групови дарители от цяла България.

  Ето първите (след тържеството) думи на координаторката ни от Дома:

  Цитат на: jadore
  Искам да изкажа личните си благодарности към всички вас  
  Всичко мина като по вода Намигване Веселяк,както се казва-все едно,че е тренирано много пъти-нещата и събитията се нареждаха сами!

  Хиляди благодарности към всички вас-тези с който съм контактувала тук,и другите с които не съм,но са се включили!
  Ох,замотах се -в главата ми още звучат виковете на усмихнатите деца,стоящи навън под падащият сняг крещейки
  ДЯДО КОЛЕДААААА,ДЯДО КОЛЕДААА...... Намигване :good: ,и никога няма да забравя изумлението им,когато видяха,че Снежанка и Дядо Коледа с пълен чувал слизат от към покрива :friends2: Намигване ,за момент настана пълна тишина ....

  Пристигането на Дядо Коледа в Дома (кратко видео).

  Грамотата, която всички ние получихме от Отец Иван за усилията на всички нас да направим празника на децата и част от картичките, които получи всяко дете - персонализирани, с името на детето:

  Всяко дете получи "сладък" подарък от пловдивската фирма Аги1:  И още подаръци:  Синтезаторът с компютър, също дарение за децата на Дома:


  За останалите подаръци се бяхме съобразили с желанията на децата - координаторката ни в Дома ги беше обходила и питала, за да напише "имейл на Дядо Коледа" 

  Иконостасът на църквата, където представителите ни са запалили свещички за всички, взели участие в дарителската инициатива и част от иконите в църквата:  Снимка на част от децата:  И още снимки от тържеството:

  С Дядо Коледа:

  И със Снежанка (момиче от Дома)

  И с Отец Иван, когото всички наричат с огромно уважение и любов "Деди":  И някои от децата с подаръците:

   

  И с пожелание да не бъде последна! :  Безкрайни благодарности и дълбок поклон на всички дарители
  и на всички тези, които помогнаха със сили, талант и време,
  за да може да видим сега усмивките на тези деца.  Всички снимки може да видите в групата ни във Фейсбук, а за тези, които не са във  Фейсбук, в албума в снимка.бг
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright