Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Духовния бизнес (или нашествието на лъжепророците)  (Прочетена 737 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Ноември 05, 2011, 18:44:41 »

Духовния бизнес (или нашествието на лъжепророците)
November 5, 2011
By Martina Ivanova

Рядко започвам публикациите си с уговорка, но този път ще го направя. Ако случайно някой се разпознае тук (а ще има такива), то моля ви, преди да подпалите егото и започнете да се оправдавате и да роптаете на висок глас, помълчете малко и се вгледайте в себе си. Ама хубаво се вгледайте, искрено и честно. И си признайте дали ви харесва какво виждате. И не си мислете, че аз откривам топлата вода и я показвам на хората – съвсем не. Те си ги знаят тези неща и си ги споделят и ги коментират.. далече от вас. Пък аз имам тази особеност и дарба – да казвам на глас неудобните истини.

И така – що е то духовен бизнес в България и какво ни дава/взима той?
В общия случай има няколко ясно отличаващи се лагера.

Тип No. 1: Хора, които с годините духовни търсения (и откривания) са издигнали собствените си вибрации, опитности и познания до ниво, на което могат и изпитват потребност да ги споделят. Рядко се намират такива, които го правят безвъзмездно (но ги има). А други взимат реална и доста приемлива финансова отплата за това което дават. Което е съвсем уместно – за да протича енергията правилно е редно да има приемане и даване и от двете страни. Това, което е много отличително за тези хора е, че не поставят ясни рамки и граници на даването от тяхна страна. Дават от сърце, дават от душа. Дават отвъд това, за което си решил да платиш. Дават и приятелство. Често най-истинските и можещите сред тях са маскирани под супер непретенциозна и скромна професия.

Тип No. 2: Хора, които са яхнали поредната успешна бизнес вълна. Те са ловки, гъвкави и приспособими. Надушват какво е модерно, какво се търси, надушват обществените нагласи. Често пускат въдички в стил “Разигравам томбола и спечелилите имат уникалната възможност, САМО днес да получат безплатно, или на уникална цена еди-каква-си услуга”. Интересното е, че след получаване на зарибяващата услуга, или продукт, ти се обяснява как в продължение на следващите няколко седмици или месеци трябва да си купиш поне още 10 пъти от същия продукт, за да ти реши проблема/търсенето, комплект магически много специални кристали с цената на половин средна заплата. В допълнение да посетиш още няколко курса за да си отвориш третото око, после още един – за да почнеш да си общуваш с Ангелите, а накрая супер промоционално, само днес, само при тях – да се метнеш на топлото Възнесение. На промоция, разбира се. Всичко това е добре прикрито под маската на духовност.

Тип No. 3: Хора, които са започнали дейността си с чисти намерения, с уж свещена и идеалистична мисия, но вероятно под напора на финансовите потоци са се трансформирали в Тип No. 2. Демек – минали са откъм тъмната страна на силата.

Да поразсъждаваме малко над особеностите на текущото време. Вече не помня къде го бях казала.. май беше за един вестник, извинете ме ако се повтарям. Та – целият ни живот, планетата, битието ни е създадено и се върти около числото 12. Има 12 часа в денонощието, 12 месеца в годината, 12 зодии. А в момента ни предстои еволюционен преход към 13 – просто следващия съвсем обичаен, очакван квантов скок, който се случва на зададен период от време. 11:11:11, или числото 33, числото, което носи Христовото съзнание. Енергията на 11:11:11 е много тясно свързана с енергията на числото шест, която се трансформира в Триада, и се появява като 666. Сега се пробужда, разчупва стари шаблони и стереотипи, връща съзнанието на хората към произхода им, към мисията им. От гледна точка на метафизичната нумерология, движението на човечеството и цялата планета Земя от 11:11:11 към 12:12:12 е движение на 6 към 9 (вибрация), това е движение от разделението с Висшето АЗ към обединяването с него.

Следите ли ми мисълта? – 666. Което число се оказва, че всъщност носи чудесни вибраци, трансформация и израстване. А не е числото на Дявола, на злото. Та за този период, в който се проявяват трите шестици и Христовото царство на Земята, всички древни текстове говорят, че ще се появят водач/и, но редом с тях ще има и много лъжепророци, които трябва да оразличаваме.

Водачите мисля, че ги разпознавате, че и те самите започват да се осъзнават и поемат мисията си.

Ами лъжепророците? Сещате ли се кои са те? :-)
Ето няколко ясни знака, по които да разпознаете модерните лъжепророци:

- Обикновено имат студио/холистичен, духовен център – изобщо легализирана бизнес дейност (НО има и свестни такива!!)

- Започнали са дейността си с един основен семинар, който в последствие са разбили на поне 10 сегмента (иначе въртящи се около едно и също), като всеки отделен от тях има поне по 5 нива, като без преминаването на първите, няма как да стигнеш до “върха на айсберга”.

- Титуловат себе си като “гранд-мастер”, “велик учител”, “гуру” и твърдят, че те са тук ЗА ДА ВИ НАУЧАТ. Защото вие не знаете. Вие не можете. Но пък те могат и само те ще ви научат как.

- В собствените си сайтове (и изобщо из интернет пространството) изобразяват себе си с ангелски крилца, обрадени от мистични сияния, изображения на светци, Ангели, Архангели и прочие светли същности.

- В интернет пространството (и предимно в социалните мрежи) умело боравят и щедро цитират чужди послания, мъдри мисли, духовни откровения. Чужди. Рядко от тях излиза нещо авторско – демек от сърцето и душата. Те просто цитират и предизвикват умиление в четящите :-)

- Още при първите контакти научавате колко още нива, курсове, цветни капки, или незаменими добавки трябва да посетите/закупите, за да си оправите проблема. Всъщност ТЕ ТЪРСЯТ проблема във вас – все пак той е кукичката, която ви закача за тях – и то продължително. Каквото и да правите, винаги има и още и още и още, което трябва да си купите, за да постигнете щастие, хармония, духовно извисяване.

- Умело използват всякакви нарочени за свещени, сакрални дати, за да организират (платени разбира се) екскурзия, медитация, семинар, супер-мега-гига специална практика.

Стига ли толкова? Мисля, че схванахте идеята :-) Тези хора всъщност все пак поназнайват нещо. Добре са подплатени. Чули са, прочели са, понаучили са нещо. Имат някои добри умения. И така умело го използват, че когато започнете (евентуално) да се съмнявате и да се усещате, вече сте наляли доста пари. Пък просветлението все не идва. Може да си платите за следващото ниво… или да се осъзнаете.

НЯМА НИЩО И НИКОЙ ИЗВЪН ВАС, КОЙТО ДА МОЖЕ ДА ВИ НАУЧИ, ДА ВИ ПРОМЕНИ И НАПРАВИ ПРОМЯНА ВМЕСТО ВАС!

Всичко онова, което се надявате тези хора да ви научат всъщност вече го знаете. Раждате се с изначалната мъдрост, носите я в себе си, във всеки един момент може да посегнете към нея и да си припомните и овладеете отминали опитности, запазени в океана от Вселенска мъдрост, от колективното съзнание към което принадлежите и вие. Как ли? Ами обърнете се към себе си. Наблюдавайте себе си. Наблюдавайте мислите си. Опознайте функциите на съзнанието си. Медитирайте. Хранете се с чиста храна, за да е чисто и ясно съзнанието ви. Потърсете помощта на някой от по-опитните от вас, вече успяли да повдигнат леко завесата на дуалността. Но избирайте тези хора със сърцето си. Интуицията е безпогрешна. А емоциите са съвършения инструмент, който ви показва дали сте на прав път. Чувствате ли страх, потиснатост, несигурност, когато контактувате с тези хора? Чувствате ли се дребен, нищожен, незнаещ, пък човекът срещу вас е голям, можещ, обещава да ви оправи? Ако отговорът е да – бягайте надалеч.

Ако човекът, който сте избрали да ви помага по духовния път ви кара да трептите от радост и възторг, ако се усещате приповдигнат, радостен, ако ви провокира да мислите и да откривате сами важните отговори, ако вървейки до него осъзнавате собствената си значимост и чувствате как започвате да се доближавате до потулената ви мъдрост и знания – значи пътят и човекът са правилните.

Всъщност и едните и другите имат уместно място в цялото пъзелче и им благодаря. Дори на лъжепророците, които чрез действията си ни помагат да оразличим контрастите на светлините и сенките и намерим собствения си правилен път.

Времето е уникално. Сбъдваме промени, които до момента не са се случвали в тази Вселена. Човечеството отиде отвъд всичко, което е допускано, че ще се случи, а възможностите и потенциалите са безкрайни. Вие сте уникални същества. Всеки един от вас. Всички сме равни по сила и възможности частички от Цялото. Не забравяйте, че имате право на свободен избор. Мислете и избирайте със сърцето си, не с разума. Намасте.

http://www.svoizbor.com/2011/11/spiritual-business-or-the-invasion-of-the-false-prophets/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Историята на духовния ренесанс
Книги
DArkAngel 4 828 Последна<br />публикация Ноември 07, 2010, 00:56:26
от sanguinary
Пробивите по духовния път
Духовни учения
The One 2 831 Последна<br />публикация Май 01, 2011, 02:21:36
от The One
10 болести, застигащи ни по духовния път
Духовни учения
The One 10 1692 Последна<br />публикация Декември 07, 2012, 22:46:29
от Svetoslav

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright