Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лаберинтите  (Прочетена 973 пъти)
dayana
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Ноември 02, 2011, 17:02:44 »

    Лаберинтите

  Лабиринта е древен символ, който се отнася до цялостта. Той съчетава изображения на кръга и спиралата в криволичещ, но целенасочена път. Той представлява едно пътуване към нашия собствен център и обратно в света. Лабиринтите отдавна се използват като инструменти за медитация и молитва. Лабиринтът е архетип, с които можем да имаме пряк опит. Ходене по лабиринт може да се счита за започване, в което се събуждат знания, закодирани в рамките на тяхната ДНК.
       Лабиринта съдържа невербални, включени в себе си геометрия и нумерологично  подсказва, че създава  многомерни холографски полета. Тези невидими модели са посочени като свещената геометрия. Те подтвърждават, че показват наличието на космическия ред, тъй като те са интерфейс на материална форма на света и по-фините нива на висшето съзнание.Съвременното възраждане на лабиринти на запад е стеблото от дълбоко вкорененият ни подтик отново в чест на светостта на всичко живо. Лабиринт може да се преживее като раждането утробата на Великата богиня. Така, лабиринта  е опитност, мощна практика на Себе-интеграция, тъй като капсулира спираловидно пътуване на вътре и на вън от  въплъщението. По време на пътуването в посока център, се почиства мръсотията от пътя. По време на пътуването на вън,човек се ражда отново съзнателно да живее в човешкото тяло, осветен като има вкус от Безкрайния Център.
     Лабиринтът е дума от пра-гръцки ("Pelasgian") произход, се абсорбира от класическия гръцки, и е очевидно, свързани с лабрис дума за архаични култови "двойна брадва", с inthos предполага "място" (както в " Corinth "). Комплексът дворец в Кносос на остров Крит  обикновено  има предпоставка , въпреки че действителната танцуваща- земя, изобразени в стенописните модели в Кносос, не са били установени.
     В Гръцката митология не се споменава, това, че в Крит е имало една дама, която председателства през лабиринта.Вписана  в плочица Линейно писмо Б, намерена в Кносос записи ,подарък "на всички богове, мед; На Господарката на лабиринта мед." Всички богове заедно получават колкото се може повече мед, докато Господарката на лабиринта сам по себе си."Тя трябва да е била „Изначална богиня."
     Според гръцката митология, цар Минос на остров Крит е имал майстор Дедал който да построи лабиринта за да прикрият Минотавърите, половин бик, полу-човешк,  потомци на Минос на съпругата  му Пасифея и бик. Поради някаква неизвестна причина, Дедал и сина му Икар били затворени в лабиринта. Изграждайки си на криле от пера и восък, двамата са били в състояние да избягат от летейки над стените на лабиринта. Младият Икар, обаче стремително летял твърде близо до слънцето. Неговите восъчна криле се разтопи и се е удавил в Икарово море.

   Друга двойка, свързана с "Лабиринт" са Тезей и Ариадна...
Лабиринтът е референт в познатите Гръцки модели от безкрайно движещия се меандър да се даде на "Гръцки Ключ" своято общо модерно име.


  От 3 век пр. Хр. монети от Кносос са все още със символа на лабиринта. Преобладаващата форма на лабиринт през този период е проста, 7- съединение стил, известен като класически лабиринт.
Като unicursal (в една посока на вътре,в една посока на вън) път, лабиринта показва и учи на центрираност. Това отличава лабиринт от лабиринт, който има много пътеки и мъртви части, водещи до объркване. Подобно на живота и съдбата, лабиринт може да бъде дълго пътуване, но той има специфично начало и определен край. Подобно на мандали, лабиринта предлага цялостен маршрут (криволичещ радиус) от периферията към центъра. Лабиринта отпечатва "кралски бразди", церемониален път, проектиран в съответствие с принципите, като Хармонична Пропорция  и редуване на енергетиката. Така например, по посока на часовниковата стрелка (sunwise) и обратно на часовниковата стрелка (moonwise) завъртания на меандрите карта баланс между лявото и дясното полукълбо на мозъка.

Седемте обиколки на класическия  Критски лабиринт пътищата също са свързани със седемте основни чакри на тялото. Чакра е индийската дума и означава  "колела на светлината". Те са спираловидно вихри на енергия, които съставляват енергийното поле на тялото ни. Йога работи със системата от чакри, както и различни допълващи лечебни модалности.

Забележете, че Вие не преминавате тези пътеки от едно до осем. Последователността на пътеките е 3-2-1-4 и 7-6-5-8. Това е модел, който се повтаря два пъти: 3-2-1-4 и 7-6-5-8.


                     Чертане на лабиринт


            


                      Лабиринти и мандали

   Лабиринти са свързани с мандалите - санскрит за "кръг, който съдържа Същност". Подобно на мандали, лабиринти са архетипни колективни символи, които надхвърлят всички култури, защото те са основани в самото съзнание.

  Лабрис -13, Звезда Колело Лабиринт
На ляво & дясно от центъра, някои меандри, са били разширени, за да запълни цялата мандала: те показват, истории и приключения, човек се сблъсква с меандъра през живота. Показва се, като оста отдолу-нагоре, съдържа прогресия на символите чакра, има колона Светлината, която всъщност следва да се разглежда в 3D, като преминава през центъра. Мандала изглежда като напречно сечение на 2-D, но в действителност е 3-D сфера. По периферията, много  поклонници образуват опашка. В крайна сметка, когато те достигнат позицията на северния портал, те ще бъдат в състояние да се спускат (въплътени) в пътуванията си на техния живот. "Лабрис" Името идва от формата на отворите, в позициите на север и юг, които приличат на античния лабрис, церемониална двойна брадва и магически жезъл на амазонките.   Всеки път, когато вървиш в лабиринта може да бъде по различна причина. Може да се стремиш към:
баланс или центриране
лечение
свързване на по-високо себе си
отваряне на информираността
изпитване на  енергиите
След като стигнете до центъра на лабиринта, можете да:
релаксирате
медитирате
търси отговори на въпроси


http://www.crystalinks.com/labyrinths.html* starwheelaby.jpg (40.75 KB, 300x300 - видяно 218 пъти.)
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright