Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Душите близнаци  (Прочетена 6233 пъти)
delfin
Гост
« -: Ноември 08, 2009, 21:33:52 »

"Душите близнаци наистина съществуват и те са буквално това, което предполага думата: те са близнаци. Те са души с един и същ „тон на чувстване” или вибрация, или може да се каже с едно и също време на раждане, както е случая с биологичните близнаци. Времето на раждане, този уникален момент във времето и пространството, зарежда уникален тон на чувстване в душите, които идват за живот. Те не са зависими един от друг по никакъв начин. Те не са мъжки, нито женски. Но те със сигурност са настроени един на друг като сродни души.

Каква е причината за създаването на души близнаци? Защо те съществуват? Вие често мислите, че причината за съществуването на нещо е процеса на учене, на който то оказва ефект. Но това не е случаят с душите близнаци. Причината да съществуват души близнаци не е да се научи нещо. Целта е просто радост и творчество. Душите близнаци нямат предназначение в рамките на дуалността. Вие ще срещнете своята душа близнак, когато трансцедентирате дуалността, когато се идентифицирате с Бога вътре във вас, който е цял и неделим и който може да приеме всякаква форма. Душите близнаци се срещат отново на техният път обратно към къщи.

Да се върнем обратно на момента в началото на пътуването. Момента, в който напускате състоянието на единство и ставате индивидуалност вие влизате в дуалността. Изведнъж има тъмно и светло, голямо и малко, болно и здраво, и т.н. Действителността е разделена. Вие вече нямате идея кой сте в действителност. В началото сте възприемали себе си като „част-от-цялото”. Сега вие сте единична част откъсната и освободена от цялото. Но без да го знаете съзнателно, някой, който е равен на вас, който прилича на вас толкова, колкото изобщо нещо може да прилича, ви придружава. Вие заемахте „едно и също място” в одеялото на единството, толкова близо един до друг, че не сте знаели, че сте двама докато не сте били родени. Това, което ви свързва един с друг е нещо извън дуалността, нещо, което предшествува историята на дуалността. Това е трудно да се обясни с думи добре, защото не се поддава на нормалните дефиниции за идентичност, според които вие сте или едно или две и не можете да бъдете и двете едновременно.

Сега вие и двамата тръгвате на път, дълъг път през много опитности. И двамата сте опитали крайностите на дуалността, за да откриете постепенно, че същността ви не е в нея, а е извън нея, в нещо, което я съдържа в себе си. Веднага щом дълбоко осъзнаете скритото единство, вашето пътуване назад започва. Малко по малко започвате да се чувствате по-малко привързани към външни неща като сила, слава, пари или престиж. Вие започате да разбирате, че ключа не е в това какво преживявате, а как го преживявате. Вие създавате собственото си щастие или нещастие чрез състоянието на съзнанието си. Вие откривате силата на своето собствено съзнание.

Веднъж щом сте минали през висотите и падовете на дуалността ще дойде момента, когато ще срещнете вашата душа близнак. В енергията и външният вид на вашата душа близнак вие ще разпознаете много дълбока част от себе си, вашата същност отвъд дуалността и чрез това разпознаване вие ще започнете да разбирате себе си по-добре и ще разберете кой сте всъщност. Вашият близнак е основен критерий за вас, който ви отвежда извън ограничените вярвания за себе си, които сте възприели по време на живота си и предишните животи. Вие се освобождавате като виждате отражението си във вашият близнак; то е като напомняне и няма нищо общо с емоционалната зависимост. Срещата ви помага на всеки от вас да бъде по-силен и по-самоосъзнат индивид, изразявайки вашата креативност и любов на земята. Тя ускорява вашето пътуване обратно, тъй като ви помага да стъпите на по-високо ниво на единство, докато напълно запазвате и изразявате своята уникална индивидуалност.

В крайна сметка ние всички сме едно. Ние се поддържаме от енергия, която е универсална във всички нас. Но във същото време всеки от нас има индивидуалност. Душата близнак е до някаква степен връзка между индивидуалността и единството. Тя е като трамплин към единството. Ако се свържете със своята душа близнак съзнателно и на материално ниво, вие ще доведете до създаването на нещо ново: трета енергия, която се ражда от вашите обединени енергии. Тази енергия винаги помага за повишаването на осъзнатостта на единството в по-голяма степен, отколкото просто вие двамата. Тъй като те са на своя път обратно към дома, душите близнаци се чувстват вдъхновени да „закотвят” енергиите на любов и единство на земята и те правят това по начин, който хармонира с техните собствени уникални таланти и умения. По този начин душата близнак строи моста между това „да си един” и „да си Едно”.

Има дълбока вътрешна връзка между душите близнаци, но това не променя факта, че те са цялостни единици вътре в себе си. Събирането им заедно носи любов и радост и тяхната среща повишава креативността и самоосъществяването. Те се подпомагат, без да попадат в капаните на емоционалната зависимост или пристрастеност. Любовта между душите близнаци не е с цел да направи всеки от тях цялостен, а за да създаде нещо ново: вместо двама да станат едно, двамата ще станат три."
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2009, 21:36:08 »

ДУШАТА - ПОЛОВИНКА


Всяко човешко същество има душа – половинка.
Когато човек изскочил като искра, като жив пламък от гърдите на твореца, той бил две в едно и тези две части се допълвали една друга перфектно, всяка една била половинката на другата.
По-късно тези две части се разделили, поели в различни посоки и еволюирали разделени. Ако в даден момент от тяхната еволюция те стигнат до там, че да се разпознаят отново, това е, защото всеки от тях в дълбините на съществото си носи образа на другия, всеки е сложил печата си в другия. Така, всеки човек носи в себе си образа на душата си половинка. Образът може да е зацапан, но е там. По тази причина всеки, който се въплъщава на земята носи в себе си смътната надежда, че ще срещне някъде душа, която ще бъде всичко, от което се нуждае и че с тази душа ще намери перфектна хармония и неописуемо сливане.

Всички вие знаете това. Всеки един от вас очаква един ден да срещне възлюбената душа, чието лице вече познава. Но вие носите този образ толкова дълбоко заровен вътре във вас, че не можете да го видите много ясно. Понякога вие виждате някого на улицата и възкликвате: “Ето това е, ето това е!”, тъй като неочаквано образа във вас е реагирал на лицето, което току що сте видели. Тогава на мига целият ви живот се променя и вие правите всичко, за да намерите човека. Когато го намерите и говорите с него, всичко става прекрасно, вие можете да чувствате циркулацията на живота във вас, способни сте да прогресирате във всяка област. Но впоследствие, след известен период на интимност вие откривате, че не това е човека, когото сте търсили. Тогава се разочаровате и подновявате търсенето. След време отново срещате някой и за втори път си мислите, че сте намерили вашата душа половинка. Същата радост, същото вдъхновение се надига във вас и за пореден път се влюбвате. Но същата история се повтаря и вие разбирате, че не това е съществото, което сте търсили.

“Но щом е така”, казвате вие, “той просто не е бил моята душа – половинка!” И да, и не. Това е била другата част от вашето същество, идваща от друг свят, за да ви посети чрез лика на друг човек. Обикновено се въплъщава само едната част, а другата чака реда си. Какво се е случило, когато сме мислили, че сме срещнали душата си половинка? Тя е мислила за нас от другия свят, желала ни е щастие и всичко най-добро и благодарение на мистериозната връзка, която съществува между нас, сме почувствали, че се устремяваме към по-висшия живот, към красотата. По този начин половинката ни прониква в другото същество и за известно време се проявява чрез него. Ето защо, например, жената неочаквано се влюбва в някой мъж, мислейки си, че е намерила Любовта в него. Причината е, че нейната душа – половинка е влязла в този човек, дошла е на земята за кратко време и изпраща чрез него любовни съобщения, без той дори да знае какво става в него. Но обикновено жената или мъжът, тъй като тези неща се отнасят и за двата пола, се нуждаят да изразят Любовта си физически, което автоматично означава, че душата – половинка си отива с дълбоко съжаление. Още щом мъжът се възползва от грешката на жената да го приеме за нейната душа – половинка, тя малко по малко осъзнава, че мъжът е лъжец, крадец и че нейният истински възлюбен си е отишъл. Може би той ще се върне чрез друг мъж …

Тези нещастни опитности ще се повтарят, докато мъжът и жената не осъзнаят свещената страна на Любовта. В този момент двете половини действително ще се намерят отново, ще се обичат, ще се обгърнат в светлина, ще плуват в щастие, без да имат желанието да отидат по-далеч от фините и деликатни контакти, защото ще знаят, че това ще скъса връзките, които ги обединяват с изначалната светлина. Колко сърца му трябва на човек да разбие, колко грешки да направи, преди да достигне това състояние на съществуване? Вместо това той казва: “ Аз изядох и изпих, което ми се полага, преситих се, но още съм мизерен, никога не съм бил с някой, който да ми донесе истинско щастие!” Да опиташ всички жени на света и да не намериш истинско просветление, е криминално. Но хората са свикнали да се задоволяват с мимолетни искрици.


Душата – половинка прави човека цялостен, така както никой друг на света не може да го направи. Така всички същества, които сте срещали през многобройните си въплъщения, всички съпрузи и съпруги, които сте имали, всички любовници и партньори, са ви напуснали, защото те не са били за вас. Вие сте прекарали известно време заедно, като съд с неподходящ похлупак. Докато двете души, които Бог е създал заедно, са направени изцяло един за друг и нищо не може да ги раздели, раздялата не ги плаши. Когато в брачната двойка има страх, че някой може да му открадне партньора (и това по никакъв начин не може да бъде спряно), това е, защото той всъщност не е истинският любим, не е душата – половинка. Жената обича мъжа, но той я напуска заради друга. Мъжа обича жената, но тя го напуска … но душите – половинки, напротив, се разпознават един друг с абсолютна увереност и никога няма да се изоставят.

Човек среща душата си половинка дванадесет пъти през земните си въплъщения, но обикновено това става близо до смъртта, тъй като условията на нашето съществуване не позволяват реализирането на такава перфектна, абсолютна Любов. Пиесата на Шекспир “Ромео и Жулиета” се занимава с този сюжет, срещата на душите- половинки.

Ще дойде ден, когато тези обединени души ще раждат деца по различен от сегашния начин. Те ще бъдат обгърнати в светлина, ще обменят тази светлина един с друг и от така образуваната атмосфера ще се родят силови потоци, които ще ги заобиколят. Тогава това, което мъжът предаде на съпругата си ще бъде абсорбирано от нея в най-голяма чистота и тази чистота ще привлече присъствието на трето същество, тяхното бъдещо дете. Естествено, това дете ще има идеален афинитет с неговите майка и баща. В момента, в който се появи Духа на тяхното бъдещо дете, майката ще получи в слънчевия си сплит флуид, който ще обгърне детето и няколко минути по-късно детето ще се появи пред родителите си, на вид точно като тях.

Разбира се, засега хората не са в състояние да създават деца по този начин, но нещо подобно се случва на спиритичните сеанси. Ясновидец може да види, че докато медиумът е в транс, той отделя от слънчевия си плексус флуид, енергия, подобна на светъл облак, който дава възможност за кратко време на призрака да се прояви и дори да бъде фотографиран. Призракът, въплътен по този начин, не може да бъде видим много дълго, тъй като медиумът бързо реабсорбира флуидната материя, която е отделил. Но за в бъдеще, когато хората създават деца по този начин, тази материя няма да бъде вземана назаем, а ще бъде давана като подарък, завинаги. Очевидно е, че за да бъде това възможно един ден, хората трябва да работят, за да постигнат абсолютна чистота. Начина, по който ние сега създаваме деца, е животински. Защо зачатието се прави на тъмно, със загасени лампи, на скрито? Защото хората чувстват смътно, че не това е начина, определен за синовете на Бога. Господ не е нито толкова жесток, нито толкова скъперник, че да не даде на хората някакъв друг метод, но те са загубили тайната, потънали са твърде много в материята.


Михаил Иванов - Омраам Михаел Айванхов
Активен
До
Гост
« Отговор #2 -: Януари 07, 2010, 06:06:33 »

Ето това не обичам в тези публикации (извадките). Говорят объркващо.
Не разбирам. Могат или не могат да са заедно тези души в този живот като двойка? И ако не, защо? Няма логика! Това ще е най-доброто, което може да се получи - сливането емоционално, душевно, физически и т.н. на две души-близнаци. Именно при такъв съюз се усеща прекрасна хармония и пълнота. Създават се здрави семейства и среда, както за тях, така и за хората около тях, така и за децата, така и всичко върви по-леко, по-добре. Има синхроничност. Има връзка в по-дълбокия и красив смисъл.
Сещам се за двойки, които освен душевно, ценностно си приличат и физически в лице най-често и например дланите на ръцете. Виждала съм. Те имат освен прилика физическа и душевна, също и/или едно общо "Сияние" около тях, завършеност като напасване на 2 половини и силно присъствие.

Бих била по-подробна, но е 5 сутринта.

ПС: Искам повече инфо!
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 16:17:46 от До » Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #3 -: Януари 07, 2010, 16:12:58 »

На физическо ниво душите близнаци рядко остават дълго заедно. Особено ако имат мисия. Срещата им има за цел да събуди онзи копнеж и любовта към нещо съвършено, висше... Много е важно да оставим свободен другия човек и ние да не се вкопчваме в него.
Много боли, когато срещнем своята душа и трябва в името на висша цел да се разделим. Но сега, от позиция на времето знам, че си струва... Целувчица
Активен

Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #4 -: Януари 07, 2010, 16:39:35 »

До, чела ли си "Брида" на Паулу Коелю? Там е добре представена за срещата  на душите. Усмивчица
Активен

До
Гост
« Отговор #5 -: Януари 07, 2010, 16:40:28 »

Няма логика!
Висшата цел - била тя в духовния и/или физическия свят, дори ако гледаш само тази висша цел, би била много по-добре изпълнена в комплект, с двойна сила и пълнота, хармония, отколкото поотделно. По-пълноценно.
Тук ме извинете за езика, който ще употребя.
Плюя на тези теории. Плюя и на висшата цел тогава и на любовта. Никакъв смисъл не виждам. Аз не съм кукла да ме използват за висшата си цел и всеки ще се съгласи, изхождайки от друга гледна точка, която сега нямам време да дискутирам.
 Нека ме нарекат непросветлена, ако посмеят или егоистка, ако им стиска, но самата висша цел в този смисъл плюе на любовта и обратно. Логика абсолютно никаква! Не е това Истината!
Истината е доближаването до Висшата Любов, а тя е сложна да се опише. Най-много се доближаваме до нея, когато има две такива души, които се събират духовно (изпитват спокойствие, хармония, топлина и нещо необяснимо.....) и физически - събираш двата свята... Чувството, Пълнотата. Тогава си най-близко до Висшата Любов, но никога не е същата като нея - Висшата. Висшата е Всичко Топло и всички "видове" любов (видове, заради това между кои/какво е) на 1. Ако добавим и любовта човек-природа и душевната "комуникация" помежду им, може да се доближи още повече. Поне Висшата Любов именно изпитах, се докоснах. Знам, че на Земята няма еквивалент на нея, но можеш макс. да се доближиш според възможностите.
Активен
До
Гост
« Отговор #6 -: Януари 07, 2010, 16:41:59 »

До, чела ли си "Брида" на Паулу Коелю? Там е добре представена за срещата  на душите. Усмивчица

Нея книга не съм.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 00:18:35 от До » Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #7 -: Януари 07, 2010, 17:02:09 »

До Усмивчица

Душите близнаци, не са сродните ни души.
Сродните души, са добрият комплект за допълване, за който говориш.
Всеки човек има своя, сродна душа и душа- близнак.
Душите- близнаци са като хората- близнаци: свързани сте, приличате си, но и сте като деня и ноща, имате мисловна връзка и се допълвате в развитието си.(единият близнак даже, може да е по-развит и да е като ментор) Но си помагат един друг да се развиват, а не живеят, общ живот и съдба. Помагат си взаимно да изпълни всеки от двамата съдбата си.

Вече сродната душа е това рамо и опора в общо начинание. С него е преплетена съдбата ти.
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #8 -: Януари 07, 2010, 17:06:12 »

Както хората, казват, че са най-щастливи, когато имат любящ човек до себе си и верен приятел, с който да споделят радостите и болките си и ги подкрепят и се радват с тях и плачат с тях.
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
giti
Гост
« Отговор #9 -: Януари 07, 2010, 17:27:55 »

До, нали ти казах на лични.. За да бъдеш с душата ти близнак, е равносилно да бъдеш сама със себе си- не е естественно... Знам, че е трудно, защото лесно се влюбва човек в едно свое копие, знаейки че всяко негово чувство, трепет и т.н. ще бъдат споделени, но трябва да разбереш, че с това ще ти е още по-трудно да живееш... Трябва да има хармония, а хармониятя се състои в различията, колкото и да не ти се вярва. И да егоистично е да искаш да бъдеш с душата ти близнак, но и от др. страна, ако се замислиш е мазохистично- самонаказание...
Активен
giti
Гост
« Отговор #10 -: Януари 07, 2010, 17:30:21 »

Пропуснах да спомена, че една такава връзка не може да даде плод- т.е. деца. Не ме питайте защо- и аз не знам причините, просто го знам някак си Затъпяване
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #11 -: Януари 07, 2010, 19:25:44 »

elsha , благодаря ти за уточнението. Да така е-сродните ни души, не са душите-близнаци.

До, за да можем да се отделим от материята, тази, плътната, трябва да направим жертви. С това показвам, че искаме Божествената Любов и Светлината да са в нас или да вървим към тях...
И аз преди мислех, че е гадно, но...
Всъщност за всеки има път и е нормално в някакъв момент да се почувства готов. Не смятай, че това, което за мен е ОК, трябва и за теб да е така.

И giti го е казала прекрасно-има хора, с които просто си... със себе си. И дори само да помълчите заедно ти е добре. Целувчица
Активен

До
Гост
« Отговор #12 -: Януари 07, 2010, 22:26:48 »

Значи аз не разбирам или по-точно не съм разбрала разликата точно между сродните души и душите-близнаци. Или да го кажем така - има, но е тънка. Аз пък четох в различни теми, че с душата-близнак можеш да си, а със сродната не са заедно... Сега обратно казвате.
 Ухилен Тези източници могат да объркат някого.

Ще поместя нещо, което намерих в отделен пост.
Активен
До
Гост
« Отговор #13 -: Януари 07, 2010, 22:32:44 »

"В някои случаи вие сте чакали този човек за връзка или бизнес партньорство - и е назрял моментът за този съюз. Да знаете какво да направите с този човек, е част от вашата нова интуитивна сила на общуването с вашия Висш Аз. Обикновено ситуацията е очевидна дали да предприемете нещо с човека. Не се опитвайте сами да породите ситуацията и не се заблуждавайте, че трябва да предприемете нещо, ако "познаете" сродна душа.
            Много често сродната душа или пламъкът близнак от минал живот са само "разпозната кармична енергия", а не знак от Вселената да се впуснете в романтична връзка. Това привидно романтично послание често е фалшиво, поради наличието на разтърсваща енергия от минал живот. Хората, които пренебрегват този съвет, обикновено научават много силен и неприятен урок. Много пъти този човек е последният, с който бихте искали да се забъркате в този живот. Искра е думата, която ще ви даде известна представа за случващото се между вас. Често вие сте на двата полюса на магнита и се отблъсквате взаимно. Насилването може да породи усещане за триене на два остри камъка. Затова не сте срещнали този човек по-рано. Как да познаете?
Тайната за познаването на правилната ситуация се основава на синхронността и непринудеността. Ако се озовете въвлечени в хаос, докато се опитвате да се съберете с този "идеален" партньор, но нищо не върви както трябва, тогава ситуацията крещи, че не е правилна! Призовете цялата си вътрешна сила, за да решите дали тази искра ще породи привличане или отблъскване. Ако ситуацията се развива лесно и гладко, без драми и проблеми, значи наистина сте срещнали специален човек, някой, който си струва да бъде в живота ви.
Скъпи мои, любовта на истинските пламъци близнаци или сродни души, които са се появили синхронно в живота ви, е може би най-висшата любов между човешките същества. Тя може да бъде между деца и родители или романтична, между партньори. Ако е романтична, тя може да поеме заряда на "първата любов" и произтичащите чувства за цял живот. Ако намерите такава любов при каквито и да е обстоятелства, оценете я и не я оставяйте да си отиде, защото тя е благословена и носи семената на Духа."

Източник: не помня.  Ухилен

« Последна редакция: Януари 08, 2010, 00:19:49 от До » Активен
До
Гост
« Отговор #14 -: Януари 07, 2010, 22:36:20 »

Всъщност аз искам малко повече инфо за едните и за другите души - сродните и близнаците. За ситуациите, за разликите, някак малко повече искам да знам.  Усмивчица

Примерно случвало ми се е да попадна на някого, с когото колкото си приличаме и привличаме, толкова и се различаваме и става взривоопасно. Както мислиш едно, в последствие виждаш всъщност колко си приличате и в същото време как се отличавате, и именно приликите в този случай са онези, които не позволяват избягването на взривоопасното като отношения между вас.
Друг път ми се е случвало да поглеждаш в очите и да е като надничане зад завеса, все едно познаваш от преди човека (като чувство и необяснимо усещане). В такива случаи сякаш си казвате много без думи. Има хармония. Спокойствие.
Друг път ми се е случвало да стоим с една приятелка и да мълчим, но това мълчание е толкова хубаво, едно такова, сякаш си сам, защото не говорите, но не се чувстваш сам. И ти е приятно.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 04:35:46 от До » Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Пътят на душите - Д-р Майкъл Нютон « 1 2 3 »
Езотерика
Админ 30 4888 Последна<br />публикация Януари 25, 2010, 17:04:52
от Админ
Следите на душите - Д-р Майкъл Нютон « 1 2 3 »
Езотерика
Админ 30 6516 Последна<br />публикация Декември 16, 2011, 18:04:13
от Sue
БЛИЗНАЦИ
Астрология и нумерология
Ester 10 1361 Последна<br />публикация Септември 05, 2013, 01:28:29
от Wednesday
Легендите за зодиакалните знаци-Близнаци,Везни,Водолей
Астрология и нумерология
Mistic_Aqua 0 762 Последна<br />публикация Юни 07, 2013, 12:42:24
от Mistic_Aqua

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright