Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 3 4 [5]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Женски аспекти на енергията на Духа  (Прочетена 4843 пъти)
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #60 -: Ноември 23, 2011, 09:49:31 »

Pulse, прочетох всички постове и никъде не видях повод някой да се сърди и някой да се извинява. Това е от моята странична гледна точка...няма в темата нито един, който хрупа пуканки и си мисли, че става с ядене. Всички имаме опит в една или друга посока, по един или друг начин, и не можем /а и не е нужно/ да съдим за нивото на другия.
Права си за енергията - съзнанието не е нито мъжко, нито женско, то няма пол, и не е ума. И осъзнатите хора като П. Дънов и Иван Рилски не се отъждествяват с тялото и его-ума. Дори самото това разбиране, че ти не си ума, върши работа...наблюдавай мисленето си, ако го правиш в медитация, това постепенно се пренася и в живота...всъщност медитацията не е нещо по-различно от самия живот...и така постепенно свикваш да наблюдаваш мислите си, себе си, отстрани...което няма как да стане докато се отъждествяваш с ума. Резултата вярвам, знаеш какъв е, от едното и от другото.
Активен
Alida
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 253


« Отговор #61 -: Ноември 24, 2011, 00:01:55 »

pulse, нали знаеш, че всеки е на правилното място и точното време? В това правило поне аз не съм забелязала досега изключения
 Ти се появи, за да може недостатъците, които всеки носи, да станат видими и да се освободим от тях. Не всеки се съгласява с тази роля.
 А за прошката-приеми го като потребност за изразяване на нещо мое. То има общо с теб дотолкова, доколкото желаеш да откликнеш.
Между нас, хората,  съществуват безброй невидими пътечки- някои слънчеви, други мъгливи, трети- кошмарно страшни. Такива, за които не искаме и да си спомняме, камо ли  да минаваме по тях. На пътечката между теб и мен се появи нещо, което ми замириса под носа. Просто реших да почистя-ако някой ден решиш да минеш по нея, да те огрява слънце и да мирише приятно. Защо го правя?- защото една от големите истини е, че на Земята сме си много по- близки и много по- мили, отколкото предполагаме. Когато някой си го спомни не е възможно да бъде предишния, защото да служиш на една разобличена лъжа означава съзнателно да си причиняваш болка.
 Отбивай се, когато имаш за споделяне. Въпросните нива са само в умовете ни и или ни спират, или ни затварят очите. А когато спреш да мислиш, започваш да чувстваш. http://www.youtube.com/watch?v=PV3ieZtjACk
Активен

"Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
Страници:  1 ... 3 4 [5]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Успоредни аспекти: Децата на Земята и звездите
Други деца на новото време
delfin 2 2518 Последна<br />публикация Юли 07, 2009, 20:58:26
от delfin
Енергията на пирамидите « 1 2 »
Енергийни учения
Админ 15 11339 Последна<br />публикация Октомври 04, 2012, 11:08:34
от Pelin
Наука и Окултизъм/Духовност « 1 2 »
Духовни учения
Ich 20 1916 Последна<br />публикация Януари 31, 2012, 14:20:37
от paparosko
Енергията на парите « 1 2 »
Духовни учения
Amica 17 2234 Последна<br />публикация Януари 21, 2011, 21:39:20
от nre
Енергията на часовете
Астрология и нумерология
Турист 0 1089 Последна<br />публикация Април 10, 2011, 12:22:08
от Турист

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright